253
  • Dante73
    Idézőjel? Megvan???
  • gforce9
    "Ősidők óta belénk vésődött, hogy aki nem úgy néz ki, mind "a szomszéd Lajos" azt vagy le kell bunkóval verni, vagy el kell futni előle."

Olvasgass a témában mert nem ez van belénk kódolva.
  • Dante73
    Ősidők óta belénk vésődött, hogy aki nem úgy néz ki, mind "a szomszéd Lajos" azt vagy le kell bunkóval verni, vagy el kell futni előle. Rám is igaz, bennem is ott bujkál az ősember.... Csak azóta el telt néhány ezer év. A modern embernek illene már kinőnie ezt, pláne, mert a mai világban ez már inkább káros, mint hasznos. Ennek köszönhető a terrorizmus, a szegénységi bűnözés stb. Ezt, egy kultúrembernek be kellene látnia, és nem mint "hagyományhoz", foggal körömmel ragaszkodnia...
  • gforce9
    Neked nem kis gondjaid vannak a szövegértelmezéssel:

"miért vannak a népcsoportoknak jellemzőik"
    Nem mondtam meg, hogy miért. Azt mondtam hogy adott kultúrájú, vallású, életvitelű népcsoportoknak vannak jellemzőik. Nem mondam, hogy mindegyikük személy szerint ilyen vagy olyan, annyit mondtam, hogy népcsoportokra lehet jellemzőket mondani. Ez egy tényszerű megállapítás. Akkor is ha neked ez nem oké.

"nem ajánlottál kizárásokat, "ne jöjjenek", nem mondtad, hogy menjenek borsodba,"
    Nem, nem mondtam ilyet. Idézd már légyszives. Amit e kapcsán mondtam: Vannak népcsoportok amik nem férnek meg békében egymással. Ennyi. Ami nem megy nem kell erőltetni.

"Vagy Te, vagy valamelyik hasonszőrű barátod, stb... hagyjuk már ezt... "
    Óóóóó nem véletlenül általánosításon kaptalak? TokraFan-al pl. sokszor ütközettünk érveket. Van amiben egyetértünk, van amiben nem. Két tökmás emberről van szó. Te meg általánosítasz. Már ne is haragudj, de ez gyökér hozzáállás egy témához. Neked szabad másnak nem. Taps.

"SZÍNTISZTA RASSZIZMUS"
    Tökmindegy milyen nagybetűkkel írod. Ha hülyeséget írsz ettől mégnagyobb hülyeségnek látszik... kb ennyi. :)

"ha az érvek elfogynak, jön a személyeskedés,"
    Eddig mindfen érvre a válaszod rasszistázás volt. Mégis miabüdösfrancot vártál? Végtelen türelmű embert? Hol élsz te? A Holdon?

"SZÁNALMAS"
    Az.
  • ManoNegra
    Az ember alapvetően rasszista. Szomorú, hogy ezt verbális bunkósbotként lehet felhasználni a fehér ember ellen. Akire rásütik, próbál magyarázkodni és mosakodni, eleve vesztes helyzetben találja magát.
  • Dante73
    Ja igazad van. Az alapján könyveltelek el rasszistának, hogy meg sem szólaltál, nem magyaráztad miért vannak a népcsoportoknak jellemzőik, és NEKED ezt miért szabad hangoztatnod, nem ajánlottál kizárásokat, "ne jöjjenek", nem mondtad, hogy menjenek borsodba, (Vagy Te, vagy valamelyik hasonszőrű barátod, stb... hagyjuk már ezt... Nem mondtad hogy több köztük a bűnöző, mert ilyenek, ez kulturális tény, stb... Nem, ez mind igaz "barátom" (Idézőjelre felhívnám a figyelmed) nem pedig SZÍNTISZTA RASSZIZMUS.

Az a baj, ha az érvek elfogynak, jön a személyeskedés, és minden kétségbevonása, tagadása. SZÁNALMAS.
  • Dante73
    Ja, hogy ezt a címet magadnak tartod fent? Nem tudtuk, bocsánat!
  • gforce9
    Megszólalt a mindenttudó bölcs, köszönjük... :)
  • Grifid71
    "ui.: még mindig nem lehet fogalmad arról hogy én jobbos, balos, nacionalista vagy épp globalista vagyok. Egyelőre alapfogalmak tisztázásáig sem jutottunk."
    Ez igaz, még mindig fingod sincs róla mit irkálsz és mit jelentenek az általad használt, neked kultúridegen szavak. A lényeg pedig hogy a kutyát sem érdekli, ki vagy.
  • gforce9
    A #146-ra nem is reagáltál, full figyelmen kívül hagytad.

És miért is nem idéztél eszközöket amiket hangoztatunk? Ja mert nem hangoztattuk...... te egyszerűen elkönyveltél minket rasszistának. Én nme fogok ebből a pozícióból vitatkozni. Egyrészt mert nem vagyok rasszista, másrészt mert elítélem a rasszizmust, harmadrészt azért, mert tökértelmetlen dolog vitázni olyannal, aki nme teszkülönbséget az általánosítás a rasszizmus az előítélet között, holott ezek élesen elváló fogalmak. Összemosol mindent mindennel. A kérdésekre 2 módon reagálsz: 1. sehogy. 2. rasszizmus. Oké. Értelmes választ ne várj akkor.

ui.: még mindig nem lehet fogalmad arról hogy én jobbos, balos, nacionalista vagy épp globalista vagyok. Egyelőre alapfogalmak tisztázásáig sem jutottunk.
  • Dante73
    A megoldásig el sem jutottunk. Egyenlőre ott tartunk, hogy próbálod magyarázni, hogy azért általánosítasz, és mosol össze egyes népcsoportokat, mert nem vagy rasszista.
    de felvilágosítanál a nem rasszista, jobboldali eszköztárról, ami az évszázadok folyamán nem mondott csődöt, vagy ha van valami új, azt is szívesen hallgatom...
  • gforce9
    "Eddig ez nem sikerült, pont azokkal az eszközökkel, amiket ti hangoztattok"

Mégis milyen eszközöket hangoztattunk? Meséld már el. Egyelőre ott tartunk, még mindig több mint 100hsz után, hogy mondunk valamit, te erre "fújrasszizmus". Ez mégis mi a fene? Megoldás? Na ne röhögtess.
  • Dante73
    Egy értelmes világban, (Országban) az lenne a cél, hogy az alacsony szintű munkát, ne a kelet európai végezze. Vagy te szeretnéd leszedni az asztalokat a német után? Ha igen, akkor tiszteltetem az önéletrajzod. (És itt a német példa volt, írhattam volna bármelyik nyugatabbra levő európai országot)
    A hozzászólásod többi része meg már... Hogy mondjam, hogy ne bántsam az érzékeny lelked... Picurit rasszista beütéssel bír, akkor is, ha szarkazmusnak szántad...
  • Dante73
    Nekem is ez lenne a célom. Ezért sem mondtam azt, hogy rasszisták vagytok, hanem hogy amit leírtok, az az.
    Az, hogy a holland elkülönül, a flamandtól, azért nem rasszizmus, mert
    1; Nem gazdasági kényszerből tette,
    2; nem a többség nyomására.
    A román-Székely elkülönülésben meg van már bőven rasszizmus, főleg román oldalról, még ha a központ akarat egyfajta beolvasztás is.
    Az értékek megőrzésével egyet értek. Bár, a konzervatív oldal, úgy politikailag, mind gazdaságilag távol áll tőlem, Viszont az értékeinket szokásainkat csakis mások megkárosítása nélkül értem. Egy extrém példával élve, hiába hagyomány egyes törzseknél a kannibalizmus, nem gondolom, hogy megőrzendő hagyomány lenne... Ugyan úgy nem megörzendő hagyomány a bűnözés, terrorizmus.
    A véleményem az viszont, hogy évszázadok óta próbáljuk a jobboldali (vagy mondjunk inkább rendpártit?) értékrend alapján rendbe tenni a problémát, időnként akár extrém túlzásokkal is. (Hitler, mondjuk. Akivel továbbra sem akarlak összemosni titeket, mert eddig az arabok, cigányok kiirtásáról nem volt szó) Eddig ez nem sikerült, pont azokkal az eszközökkel, amiket ti hangoztattok. Ezt gondolom, többé kevésbé elismeritek. Viszont, amikor a liberális oldal szeretne elérni valamit, (Sokszor egyébként szintén túlzásokkal, vagy csak szimplán rossz eszközökkel, lásd vizitdíj, amit leszavaztatok, ellenben a probléma nem hogy megoldódott volna, csak mélyült azóta, attól függetlenül, hogy a vizitdíj TÉNYLEG nem volt jó megoldás) azonnal közbeléptek, és hangoztatjátok azokat az eszméket, amik eddig sem vezettek sehová.
    (És most megpróbáltam a rasszizmus témát kerülni)
  • NEXUS6
    Nem kell rettegni tőlük, csak feleslegesen vannak ott. Az alcsony szintű melót a K-európaiak is el tudják látni, képzett munkaerőből viszont ott is hiány van, mint nálunk. A sok unatkozó muszlim munkanélküli, segélyen élő meg gondolom alapvetően javítja a bűnügyi statisztikát, amit mondjuk már azzal elbax ha illegálisan tarózkodik benn.

De legyen igazad, már látom a szallagcímeket: újabb német falu borult virágba, miután teljesen megszűnt a bűnözés Észak-Rajna Vesztfáliában, hála a betelepült migránsoknak Nem tapizzák a lányokat a fesztiválon, virágot adnak nekik!
  • NEXUS6
    Értem, akkor megismétlem: ezexerint rasszizmus alapján működik Svájc (mert kantonok szerint is elkülönülnek a németek, franciák, olaszok), Belgium (elkülönülnek a flamandok és a vallonok), és náci-g@ci erdély is, mert a székelyek miért is akarnak nagyobb autonómiát, rohaggyanak már végre bele a románságba, nem!?

Ha lehet és szükséges is a szegregáció, az marhára nem rasszista fogd már fel, bővitsd kérlek a fogalomtárad végre!

Az aki konzervatív (és nem rasszista jézus!), az a nemzeti, közösségi értékek megörzésében látja adott népesség boldogulását, a kozmopolita liberális, meg valami nagy kultúrán túli flowban, ami biztos van, de én még nem igazán találkoztam vele. Remélem, hogy neked bejön.

A gond az, hogy itt mi, konzervatívabb oldalon megpróbálunk párbeszédet kezdeményezni, erre te mindenkit lerasszistázol.

Hát ne haragudj de ez így nem fog menni, ha velünk azonos kulturkörből származókkal nem tudod magad megértetni, nem tudsz egy elfogadható közös álláspontot kialakítani, mert kb erre ment ki a vita, akkor egy tök más kultúrából származóval hogy fogsz!?
  • Dante73
    Azért, hogy tudjátok, elárulom, mi a különbség, a rasszizmus, és a probléma feltárása közt.
    A rasszista kerítést épít, és bezárkózik, valamint általánosít, és ezért zár ki mindenkit, mondván; SOK VELÜK A PROBLÉMA. A nem rasszista pedig látja a problémát, és a PROBLÉMÁT AKARJA MEGOLDANI. Függetlenül attól, ki, és mi okozza.
  • Dante73
    Azt hiszem, itt valakinek,valami nagyon nem világos. ÉN FÉLTEM A GYEREKEM: És mivel LÁTOM, hogy a Magyarság, cigányság közti évszázados rasszizmus nem vezetett sehová, ezért TUDOM, hogy nem is fog. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, MÁS MEGOLDÁST KERESEK A MEGLEVŐ PROBLÉMÁKRA: Nem adok rasszista választ rá, mert történelmi TÉNY, hogy nem vezet sehová. Namost. Van a rasszista alapú szegregáció, (MERT AZ RASSZISTA) és van a befogadás. Köztes utat nem látok. Szegregáció eddig sem segített, eztán sem fog. De nyilván, ha ezentúl majd másképp hívjuk a rasszizmust és akkor minden fasza lesz.
    Részemről itt befejeztem a vitát.
    Ha az aki rasszista gondolatokat mond, ír, de kikéri magának, hogy az nem rasszizmus, azzal tényleg nincsen vitaalapom. Előbb MAGATOKKAL JÖJJETEK MÁR TISZTÁBA...
  • gforce9
    Bazdmeg ha lerasszistázol ezzel engem léynegében elkönyveltél oylannak akinek nincs igaza. Ugyanis egy rasszistának nem lehet igaza objektív szempontok miatt. Kurvaegyszerű. Vagy befejezed ezt az idióta rasszistázást vagy hagyj békén a hülyeségekkel.

Vagy rasszistázol ez esetben szóba sem jöhet beszélgetés egyik oldalról sem vagy elkezded kicsit árnyaltabban látni a dolgokat és értelmezni amit írunk.

Mégis mit vártál mi fog történni, túl vagyunk 100hsz-en de még ott tartasz, hogy rasszisták vagyunk és kész. Ha a te agyad eddig jut, nem tudunk mit tenni.
  • ostoros
    Nem téves. Nincsen senkid. Ezért aztán nem is érdekel hogy milyen körülmények között kell majd élnie a gyerekeidnek a jövőben. Akár Merkel, vagy Juncker, vagy a többi nagypofájú, te sem érted mi az, hogy felelősség, mi az, hogy az utódodat a karodban tartani. Aki már a gyerekét a karjában tartotta és nem egy bugris idióta, az nem játszadozik a gyerekei jövőjével, csak azért hogy győzni lásson egy szaros ideológiát! Egy ködös álomban élsz, nem a valóságban.
  • Dante73
    Hol mondtam olyat, hogy aljanép vagy? Mutass már rá legyél olyan kedves!
    Mivel most is kommunikálok Veled, így az sem állja meg a helyét, hogy erre képtelen lennék....
    Értem, szóval az a rasszista, aki gyilkolássza a négereket, aki csak helyesel hozzá, és megindokolja, hogy miért tette, mentegeti, vagy legalábbis magyarázgatja a dolgot az nem rasszista. Nevetséges vagy.
    Alvilágban???? Hol élsz Te?
    Mit csinálnak a bevándorlók amcsiban? Taxiznak, szobalányok, kubikusok, stb. Az illegálisok. Százezrével....
    Németországban meg nem. Mennek az alvilágba dolgozni, nem kebabot árulni. De jó tudni, hogy nem vagy rasszista...
  • gforce9
    "De vajon miért? Vár a fellebbezésre? Talált más módot közben a maradásra? (Munka, házasság, családtag, akármii) "
    Te teljesen hülye vagy:? Hogy vállalna munkát egy kiutasított mégis? Ja tudom. Az alvilágban.

A rasszimusról meg fogalmad sincs mint az alábbi beszélgetés is ékesen bizonyítja. Akárhogy is fröcsög a nyálad rasszistázva, még nem leszünk azok. Attól hogy te mit gondolsz meg mi a valóság az meg olyan távol van egymástól, hogy arra szavak nincsenek.

Értelmes emberi kommunikációra képtelen vagy azokkal akik nem értenek veled egyet.

Ez az igazi rasszizmus. Aki nem úgy gondolkodik mint te az aljanép, le velük. Gratulálok neked.
  • Dante73
    Nem tudom, az életösztön hiányát honnan vizionáltad? Eddig 44 életévet "sikerült túlélnem" sokszor nem barátságos környezetben, de ha azt mondom, hogy nem fognak egy borsodi faluban feltétlen kirabolni, vagy ha mégis, akkor nem is biztos, hogy majd cigányok teszik, akkor hiányzik belőlem az életösztön.
    Nevetséges vagy apám, már ne is haragudj. De, ha te nem is, a gondolataid, eszméid mindenképpen. Tömény rosszindulatú általánosításból levont téves következtetéssel.
    #148 Mivel az is kap alapjövedelmet, aki amúgy dolgozik, és az is, akinek erre nincsen lehetősége, mert a mai 4-5-6 millió állás helyett van mondjuk 1,5M állás, addig nem értem a feszültség okát, amit emlegetsz. Ha tanulsz, dolgozol jobb életed lesz, mint annak, aki nem tanult, nem akar dolgozni, de Ő is megél tisztességesen. Max nem luxusautóval járkál, hanem egy olcsóbb modellel...
    # 149 Miért van az, hogy rasszista elveket vallotok, de gyávák vagytok beismerni, hanem terelitek a témát, és szidjátok a ballibsi "migránssimogatót" mert azt meri mondani, hogy rasszisták vagytok? Apám, összemosol embereket népcsoportokat egy részük viselkedése miatt. EZ A RASSZIZMUS. Felfogjátok vagy sem, tagadjátok vagy sem. Azzal nem leszel kivétel, hogy "ismerek rendes cigányokat is...." Mert ezzel is csak az előítéleted hangoztatod! Nem érted amit mondasz???? A saját száddal? Vagy csak még magad előtt is szégyelled?
    #150 Imádom a kiragadott példákat, azt hiszem már mondtam...
    Tehát 430000 ember nem távozott. De vajon miért? Vár a fellebbezésre? Talált más módot közben a maradásra? (Munka, házasság, családtag, akármii) Ezekről nem beszélsz, sem te, sem a forrásaid. Mert jól lehet a 430000 embertől rettegni.
    Vezesd már le legyél olyan kedves, matematikailag, (ne nekem, magadnak) mi történne, ha VALÓBAN majd félmillió menekült el kezdett volna a napi megélhetéséért rabolni fosztogatni, lopni, gyilkolni... CSAK NÉMETORSZÁGBAN! Remélem, neked is az jön ki, ami nekem, mégpedig, hogy itt a matekkal valami nagyon nem stimmel... (Tudom, nem mondtad, hogy ezek mind bűnözők, csak akkor miből élnek meg? A sorostól kapott leveskéből, heti 1x?)
  • NEXUS6
    Bocsi újabb adat:
    "... a menedékkérők a menekültügyi szigorítások ellenére változatlanul számíthatnak arra, hogy ha sikerül eljutniuk Németországba, akkor ott is maradhatnak.

Ezt jelzi, hogy 2016 elejétől 2017 szeptemberéig a német hatóságok 550 413 menedékjogi kérelmet utasítottak el, de csupán 122 103 ember távozott az országból önként vagy kitoloncolás révén."

Mit csinálnak a hatóságok? Kűzdenek mint disznó a jégen. Ezért nem pusztán humanitárius/elvi probléma a migráns kérdés, mert konkrét államok, pontosabban az EU vezető tagállamai, Németország, Franciaország, Olaszország működését veszélyeztetik.
    Majd ha nem ez lesz az szitu, akkor vegyük elő, hogy mennyire legyünk humánusak, vagy "keresztényiek", mennyire illeszthetők be a társadalomba.
  • TokraFan
    Főleg, hogy leírtam neki, ismerek rendes cigányt -családot-, akikkel jó a viszonyom, meg nagyjából mindenkinek. Semmiféle előítéletem nincs, mert nincs miért. De rasszisták vagyunk. :-D Parádés komolyan mondom...
  • TokraFan
    "Nem lesz szükség munkára és ez nem sci-fi csak pár év, hiába akarjátok visszaforgatni az idő kerekét. Vagy haladtok a korral és fejlődtök vagy kihaltok mint a dinók."

Egyrészt értelmesebb vagy te annál, minthogy személyeskedj, másrészt nyitott kapukat döngetsz és eszetlenül helyezel el egy polcon az ilyen kijelentésekkel, ugyanis én teljes mértékben tech párti vagyok. De éppen emiatt nem a bulvár szintjén tájékozódom a terület fejlődési szakaszairól, így pontosan tudom, hogy amit vizionálsz, az nem pár év lesz, hanem jó esetben is évtizedekben mérhető! Az pedig természeténél fogva netto hülyeség, hogy nem lesz szükség emberi munkaerőre, ha ezt komolyan kijelented, akkor az egy erősen beszűkült látásmód lenne részedről. Mint említettem korábban, számos olyan munkakör van, ami nem váltható ki robotizálással vagy technológiával, legalább is jó ideig biztos nem! Aztán mintha arról is megfeledkeznél, hogy a robotokat is tervezi valaki, programozza valaki, üzemelteti valaki. Ezek jellemzően nem a 6 lelemis suttyók ugyebár, tehát továbbra is áll, hogy bár a termelő szektor munkahelyeinek száma bár valóban csökkenni fog -ahogyan eddig is megfigyelhető volt ez a tendencia-, de ez csak a társadalom egy részét érinti, minden tagját nem fogja, nagyjából soha, hacsak nem lesz egyszer egy rendes MI, amitől viszont még fényévekre vagyunk, bármit is olvastál erről a bulvár sajtóban.
    Amíg pedig embereknek is kell dolgozni a fentiek miatt, addig az alapjövedelem feszültséget szül és igazságtalan!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.12.04. 23:03:09
  • ostoros
    Én pedig általánosítás egyet. Figyeld a folyamatábrát!
    1. Budapesten laksz.
    2. Bevallottan liberális vagy.
    3. Hiányzik belőled az életösztön (amiből arra tippeltem, hogy a szaporodási ösztön is)

Ezek olyan kockázati tényezők amelyek jó eséllyel besorolnak téged egy csoportba, jelen esetben a gyermektelenek csoportjába.
    Természetesen nem mindig, nem mindenkire igaz a képlet. De általánosságban igen.
    Na és, itt jön a vicces rész, a csattanó, ha úgy tetszik, ugyanilyen besorolásokat meg lehet tenni népcsoportokkal is. Nem mindig lesz igaz, de nem is ez a cél. Az ember skatulyákat, kategóriákat hoz létre, hogy eligazodjon a világban!
    Ez az ember természete. Küzdeni ellene hiábavaló. Ebből következik, hogy nem annak kellene lennie a célnak, hogy senki ne gondoljon rosszat semmilyen népcsoportokkal, hiszen az lehetetlen. Ehelyett azért kellene küzdeni, hogy mást jelentsen adott esetben cigánynak lenni. Az elfogadás nem fog működni amíg az egész csoport meg nem változik. Voltak már rá példák, egy 15. Századi cigányt össze sem lehet hasonlítani a maival. A cél ezért a felzárkóztatás kell legyen, KÖTELEZŐ jelleggel, nem pedig az elfogadhatatlan elfogadásának erőltetése. Ebben tévednek a neoliberálisok.
  • gforce9
    Persze hogy általánosít az ember valamilyen szinten. Ez elkerülhetetlen, az agyunk így működik és ennek oka van, hogy miért. Csak te azt hiszed, hogy ettől amit kimondunk mindenkire értjük.... de ez enm így van.

Nem mindegy milyen szinten általánosítunk. Erős példákkal élve:

1. Hitler: "minden zsidó aljadék, ki kell nyírni". Ez nem egyszerű általánosítás, hanem egy népcsoport minden egyes egyénének determinálása.

2. "A magyarok zsíros kajákat eszenek". Általánosítás? Persze. Igaz? Igaz. Tökfelesleges ezen vitázni is. Ez kizárja, az, hogy bármelyikünk egészségesebben étkezzen? Nem. Ettől még az alapmodat igaz.

3. "A muszlimok között magasabb a bűnelkövetők aránya" Igaz? Hát lehet tagadni, de kb annyi értelme van tagadni, mint azt, hogy a cigányság körében nagyobb a bűnözés aránya. Determinál ez 1-1 egyént? Nem. Ettől még az alapmondat igaz.

Az 1. pont az egy idióta faszfej kijelentése, nem vitaképes.

A 2. és 3. pont az vitaképes álláspont, mert nem determinál, csak jelenséget állapít meg. Nem tudom érzed e a különbséget a kettő között.

Szóval, ha az alapkijelentést eltagadod és rasszistázol mindenkit, aki nem ért veled egyet, azzal 2 dolgot érsz el. A problémát a szőnyeg alá söpröd és elfeded, másrészt kizársz mindennemű konstruktív párbeszédet az ügyben. Párbeszéd nélkül pedig megoldás semmire sem szokott előállni.
  • Dante73
    Mivel egy népcsoportot, az azt alkotó egyének alkotják, (Ezt hú demegaszondtam, mindegy, hosszú napom volt, így marad) így magyarázhatod, hogy nem determinálja, mert de, determinálja. Ugyanis egy népcsoportra, csak az egyedei által többségében követett minta lehet jellemző...
    Úgyhogy kézzel, lábbal tiltakozhatsz, sajnos általánosítasz.
    #143 Mi közöd a gyerekeimhez? Értelemszerű, de akkor gyengébbek kedvéért leírom. Általánosságban értettem a dolgot...
    #144 Mint már írtam, a VI. kerületben lakom. Köszönöm, van épp elég tapasztalatom. Jászságba is heti 1-2 alkalommal lejutottam az utóbbi 2 évben. És még mindig más a véleményem, mint a Te újságból szerzett véleményed.
  • TokraFan
    "Láttam tiszta cigány lakást, és láttam olyan "magyar" lakást, hogy a belem fordult ki."

Ahogy én is. Az arányok viszont -és erről van itt szó!!-, egészen mások. Ez az, amit nem vagy hajlandó elfogadni! De ez csak addig szokott tartani, amíg valaki meg nem tapasztalja közelről.
    Én 2 hónapja jöttem vissza Salzburgból, 3 hetet töltöttem a környéken. A tartomány konkrétan tele van arabokkal, Salzburg főutcáján nem tudsz úgy elmenni 10métert, hogyne akadj bele egy csoport fekete burkás nőbe. Persze ez egy dolog, pont ennyi Ázsiai is van. A nőkkel nincs baj, de az arab férfiak agresszívek, az étteremben üvöltöznek, a gyerekeik másokat basztatnak mert neki ahhoz van kedve, a pincérekkel parasztok és bunkók, szintén üvöltöznek. Beszéltem olyan osztrák felszolgálóval, aki elmondta, hogy Tirolba terveznek költözni, mert már nem bírja idegekkel. Ott kapott állásajánlatot egy 4 csillagos szállodában, és erősen gondolkodik, hogy elmegy, mert ott még javarészt -az ő szavaival élve-, "rendes, kultúremberek a vendégek, nem ilyen állatok".
    És ezek az arabok még a gazdagabbja, akik azért jönnek, mert otthon már számukra is elviselhetetlen a hőség nyáron (klíma turizmus), így fogják a háremet, kibérelnek 2-3 hónapra komplett szállodai szobákat, és itt eszi őket a fene. És már ezeket sem viselik el a vendéglátó egységekben, nemhogy az analfabétát!

Úgyhogy javaslom, menj el ide nyáron, vagy nézz le Borsod-ba egy elgettósodott faluba, vegyél ki ott egy szobát -ha létezik még ilyen lehetőség-, és vegyülj el közöttük. Utána ismét beszéljünk! ;-)
  • ostoros
    Nem lesz neked dédunokád... Hiszen még gyereked sincs... Nem is lesz.
  • gforce9
    Eddig még mindig ott tartunk, hogy te kijelentetted rólunk, hogy általánosítunk, holott mindketten kifejtettük, hogy ami jellemző egy népcsoportra nem determinálja az azt alkotó egyéneket. Semmi baj. Majd egyszer megérted :)
  • Grifid71
    Kevered az okot az okozattal. A robotizálás nem okozat az az ok, mert bekövetkezik mindenféleképpen, és a mi kis nemzetünk majd az elsők között lesz a f@sz rossz végén amikor a nemzeti összjövedelemből kiesik az a kis alamizsna amit ők adnak bele.(autógyártás például)
    A munkavállalás pedig egyre nagyobb mértékben lesz megszüntetve, egyszerűen nem lesz munka.
    És itt ismét előjött a beidegződés "Aki ingyen kap valamit az értékelni sem tudja, és hamarosan még többet akar mert megszokja, hogy a semmiért neki az JÁR! Ez is tény! " Hahóó!!!! Nem lesz szükség munkára és ez nem sci-fi csak pár év, hiába akarjátok visszaforgatni az idő kerekét. Vagy haladtok a korral és fejlődtök vagy kihaltok mint a dinók.
    A bűnözés pedig azért csökken vele mert nem lesznek megélhetési bűnözők.
    Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.12.04. 21:43:40
  • Dante73
    Láttam tiszta cigány lakást, és láttam olyan "magyar" lakást, hogy a belem fordult ki.
    Egyrészt. Általánosítasz. Megmutatod az alját a dolognak, majd úgy teszel, mintha az lenne az általános, nem pedig a kivétel.
    Másrészt. Tisztes szegénység, és reménytelenségbe taszító mélyszegénység közt hatalmas a különbség. Ha magyarázatot keresünk a kivételre, akkor talán ez lehet az.
  • TokraFan
    A hozzászólásom arról szólt, hogy ilyen módon érvelni gyerekes! Arról én nem írtam, hogy ez alól bármelyik oldal kivételt képezne! A burka általános viselése ezzel szemben -és a bugyuta képtől függetlenül-, tény! Ezt értelmes módon is egyszerű bizonyítnai! Azt viszont, amit te szerettél volna ezzel szemléltetni, már sokkal problémásabb lenne.
  • Dante73
    Apám, ezt a képet pont, hogy hozzád hasonló rasszista emberkék készítették, hogy igazolják a migráció veszélyeit. Ugye, mennyire nem tetszik, ha a másik (akaratlan) jelentését hozza fel valaki?
    Szánalmas...
  • TokraFan
    "A nagy farok, vagy a szőke haj sajátosság, a bűnöző életmód meg előítélet."

Akkor te meg arra válaszolj, hogy a börtönök jelentős része miért egy bizonyos népcsoport tagjaival van tele?
    Vagy arra, hogy a cigányok lakta gettókban miért néz ki minden úgy, mint egy disznóólban (bocsánat, a disznóól tisztább)? Nagyszüleim szegények voltak, a faluban ahol laktak, szintén javarészt szegények éltek. A házuk körül mégis minden tiszta és rendes volt, mert az nem pénz kérdése, hogy kimenjen söpörni és naponta megfürödjön. Válaszolhatsz arra is, hogy ahova ilyenek költöznek, ott miért pusztul le minden pár hónap alatt a környéken? Válaszolok én helyetted! Mert bizonyos népcsoportok mai napig törzsi struktúrában élnek és a koszban, dzsuvában érzik jól magukat! Vannak persze kivételek, én is ismerek rendes, dolgos cigányt! Meg is kapja tőlem és a többségtől a tiszteletet, senkinek semmi baja velük. De nem ez a jellemző sajnos! A tisztaság NEM PÉNZ KÉRDÉSE! Period!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.12.04. 21:35:53
  • Dante73
    Nézd. Elhiszem, hogy te láttál ilyen statisztikákat a puruttyán, és hasonló oldalakon. Attól a tény, tény marad, ha ezek a statisztikák igazak lennének, akkor G.orbán, (Igen, én csak így vagyok hajlandó leírni a nevét) már kitapétázta volna vele az országot.
    Sajnos ezek a "statisztikák" ahogy a régebben linkelt bűnözési térkép is, csak szélsőjobbos körökben forgó, általuk összeállított "dokumentumok'", az igazuk bizonyítására. Semmi több.
    Eddig, amit az igencsak tisztelt miniszterelnö kúr mondott az üyben, (megerőszakolt kislány, migráncs által elkövetett terrortámadás) kiderült, hogy hazugság volt. Na persze, erről az m1, a TV2, és társai nem számolt be...
    #133. Durván általánosítasz, és azokat a szakmákat hozod fel példának, amiket pont nem érintene a dolog. A véleményed zavaros, és teljesen prekoncepciókra, fantazmagóriákra épített zagyvaság.
  • TokraFan
    Bocs, de az, hogy a 3 embert ábrázoló képről te egy komplett vallás/népcsoport akkori állapotára általánosítva kinyilatkoztatsz, az maximum egy alsótagozatos szintjén lévő "érvelési" metódus! Ezen az alapon mutathatnék neked boldog, csodás, mosolygós arcú gyerekeket Észak-Koreáról, mondván, "látjátok, de szép is ott az élet"! De nem teszem, mert nem szeretnék erre a szintre süllyedni egy vitában!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.12.04. 21:26:12
  • gforce9
    A bűnözési statisztikákat, ha nem így lenne akkor a befogadáspártiak elővennék, hogy "lám lám a Magyarok, amikor emigráltak, akkor is megnőtt a bűnözés és a terrorizmus" Nem veszik elő. Azért mert nincs mit elővenni.

Nem történt ilyen annak ellenére, hogy ki volt írva hogy "ne lopjatok Magyarok" Bécsben (aminek nyilván alapja volt, nem jókedvükben találtak ki ilyet) mégsem duplázódott meg mondjuk a lopások, élet elleni bűncselekmények vagy nemi erőszakok száma, amikor "rászabadult" hirtelen 200 000 magyar emigráns Ausztriára.

A mostani bűnözési statisztikák romálsa viszont tény.

Minden statisztika egyedi esetekből áll össze. Azokból készítik. Ha valami megjelenik a statisztikában (főleg ha felborítja) az nem 1-2 elszórt eset. 1-2 elszórt eset egy többtízmilliós országban nincs hatással a statisztikákra. Nyugodtan utánaszámolhatsz.