14
 • Andrevv
  #14
  Aki egy villanykörte cseréjéhez is villanyszerelőt hív, az megérdemli a beépített akkumulátort, meg az iPhone-t ;)
 • morguldae
  #13
  Ki a fene vesz iPhone-t ???
 • M2 #12
  A három éves iPhone aksi cseréje 6 ezer forint volt, fél év garival. Nem hivatalos, de korrekt szervizben. Ez szerinted sok?

  Törvényekkel kellene szopatni az Apple-t. Például:
  - ha nem javítható azonnal a készülék, akkor kötelező cserekészülék, ami csak jobb lehet az eredetinél,
  - 2 év garancia, 3 év aksi garancia,
  - 3 napnál hosszabbra húzódó javítás esetén kötelező térítésmentes készülékcsere,
  - amelyik régióban/megyében kapható Apple készülék, ott kötelező legalább egy hivatalos szervíz...stb.
 • jozsi031
  #11
  Apple egy szemet ceg.
 • CairoJack
  #10
  Ezzel csak az a baj, hogy belenyúl a Jáúzsi, az első mozdulatával kettétöri a 3 legfontosabb komponenst, és aztán összeragasztja pillanatragasztóval, és megy majd nyüzsögni az Apple-höz, és persze az Apple lesz a szemét.
  Az emberek ilyenek. Hozzá nem értő majmok, több kárt okoznak, mint hasznot.
  "Ki minek nem a mestere, gyilkosa annak" - Ősi igazság ez.
 • Skylake
  #9
  Ja, az almás lehúzda, életstílus-eszközök ennek megfelelő áron. Irreális lenne piaci működésük okán, ha mást cselekednének, mint amiért lobbiznak.
 • Laza
  #8
  Még ekkora b..ágot ..... szimplán a szerviz monopóliumot akarják megtartani (most még) mindenféle apróbetűs feltételekre hivatkozva. Hadd döntse el a user, hogy hol csináltatja meg, az övé a készülék, ő fizetett érte 5x annyit, mint ami még 'ésszerű'.
 • CairoJack
  #7
  Bocsi. Cserélhető akkus telómba 5k az akksi. Nem cserélhető Z3-bamban 8 rugóért cserélték szakszerűen, vízállóságot továbbra is garantálva. Az a 3 rugó már had ne vágjon földhöz...
 • CairoJack
  #6
  Mindamellett, hogy az Apple egy leszedős, szemét cég, ebben most egyetértek velük.
  Ha hagyod a usert belenyúlni, itt olyan gányolások lesznek, hogy romba dől az ipar. Sorba robbannak majd fel a telók.
 • Andrevv
  #5
  Engem meg sokan kirohogtek itt amikor azt mondtam, hogy szerintem rosszak a nem cserelheto akkus telefonok mert 2 ev utan mar ki kellene cserelni es nem lehet csak nehezsegek aran. Ugy tunik nem csak engem zavar az alapveto alkatreszek cserelhetetlensege.
 • kvp
  #4
  Az a gond, hogy a gyarto nyugodtan mondhatja azt, hogy egyik termeke sem javithato es ok mindig cserelnek javitas helyett. Igazabol ez eleg kozel all az igazsaghoz. A lenyeg, hogy a legegyszerubb es legolcsobb modja a torvenyi megfelelosegnek ha mindenfajta javitast alapbol lehetetlenne tesznek mar a tervezes soran. Ez meg olcsobb is lehet, mint a jelenlegi markaszerviz halozat mukodtetese, figyelembe veve, hogy a garanciaido alatt hany cserekeszulek kell es igy ezek arat eleve be lehet epiteni az eladasi arba.

  Az egyetlen amit a torveny tehet, hogy a javitott keszulekek tavoli letiltasat teszi illegalissa, viszont a nem markaszervizes javitasok eseten a garanciavesztest meg az europai jog is elfogadja. A torveny fo tetele az, hogy a kulso szervizeknek is adni kell olyan szerszamot es alkatreszt amit a markaszerviz kap. Ha egy gyarto nem akarja kiadni a technologiajat, akkor egyszeruen nem ad a markaszervizeknek sem felszerelest. Az xbox-ok eseten ez pl. mar a kezdetektol igy volt, a fekete mugyantaval kiontott alaplapok soha nem voltak javithatoak, de a ragasztott kijelzoju es aksiju iphone-ok se igazan javithatoak, mive se szerszam nincs a szetszedesukhoz, se potalkatreszt nem raktaroz a gyarto.
 • Ryder159
  #3
  És a szoftveres támogatást is kötelezővé kellene tenni legalább erre a 4 évre
 • asgh
  #2
  Szvsz nem a javítási útmutatókat és cserealkatrészeket kellene kötelezővé tenni, hanem a garancia idejét kellene ésszerű mértékben kötelezően meghosszabbítani. Ha egy iPhone-on kötelezően 4 év garancia lenne, senkit sem érdekelne, hogy mennyire nehezen javítható.
  Amúgy a javíthatóság kötelezővé tétele elsőre jó ötletnek tűnik, de ha a sok hülye garázscég szétbarmolja a telefont, mert 20%-al aláígértek a hivatalos szervíznek, az is a márkába vetett bizalmat gyengíti, így érthető, ha a cégek küzdenek ellene.
  A másik, hogy hiába teszik kötelezővé a javíthatóságot, ha a cég nem szabványos megoldásokkal dolgozik, akkor olyan áron adja a cserealkatrészt, amennyiért akarja, azaz simán el tudja lehetetleníteni a javítást, viszont a könnyített javíthatóság miatt egy csomó kompromisszumot kell hozni a design-ban a kb. semmiért.
 • tom_pika
  #1
  Mi ezzel a gond? Akinek nem tetszik vegyen cserélhető aksijú ill. könnyebben javítható készüléket.Vannak ilyenek is, választás kérdése.