7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• SötétBarom
    Játsz soloban squadot. Jellemzően tök hülyén reagál mindenki arra, ha rálősz, mert folyton nézik hol van a 3 haverod, akik igazából nincsenek is.. :D
  • WinT
    Velem ilyen balfaszok miért nem jönnek soha szembe?
  • Zozo0122 #3693
    0:18 :D
  • SötétBarom
    HOL!?!?!? :D
  • nortsen
    Szép. :)
    Azért volt mázli rendesen. :)
    Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.12.30. 01:35:33
  • Zozo0122 #3690
    Beteg :D Az a fejbeveréses megalázás...
  • SötétBarom
    Rászoktam, hogy egyedül is squadozok, alkalmanként roppant vicces :DDD

• SötétBarom
    Elég jó ennek ellenére..
  • Running
    Ezt a térképet egy rajongó tervezte.
  • Icegrind
    Ezt a térképet még nem láttam. Viszont én úgy tudom, hogy az adriai és a havas nem ugyan az. Ez két külön terv.
  • Normen76
    Hát ha tényleg ez lesz, remélem addigra lesz választható térkép. Nagyjából 6 hónap amíg elkészülnek vele, ha a mostani tempót nézzük. Addigra hátha lesz térkép választás. Tuti be nem teszem oda a lábam magamtól :) Bár én még mindig valószínűbbnek látom az adriai sziget verziót.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.12.29. 19:53:42
  • Ferrari23
    Nekem elég havasnak tűnik az egész :D

Havas pálya

A kedvenc helyem a "Birka" lesz :D:D
    Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2017.12.29. 19:42:25
  • Normen76
    A 3. pálya elvileg az Adrián lesz egy szigeten. Lesz hó, de csak a közepén található magas hegy tetején. Nem lesz az egész pálya havas. Terveztek bele egy hatalmas akár 50 szintes erődöt, de később elvetették, de valószínűleg lesz valami erőrendszer benne. Egyébként jobban fog hasonlítani az Erangelre, mint a sivatagra.

Egy kezdeti kép róla. Ezt a nagy Cosmodrome-ot, úgy tudom elvetették.

Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.12.29. 19:12:15
  • Zozo0122 #3682
    Hú, a havas pálya nagyon tetszene nekem :) Elsőként sivatagosra vágytam, talán ezért is jön be Miramar. Imádom a sivatagos mapokat mindenhol. De ha nem lesznek a havas pályán lábnyomok a hóban (legalább úgy, hogy mondjuk 2-3 percig látszódnak, hogy követkhető legyen az enemy) , akkor azt a raget amit akkor adok elő tuti, hogy egy bannal fogják jutalmazni mind innen, mind a hivatalos fórumról :D Kivéve, ha addigra lesz dühöngő :D Persze lehet, hogy magamtól is elengedem azt a mapot :D
  • Icegrind
    A steamdb csak a steamest számolja, 30 millió az xbox eladásokkal van meg.
    Jaja a 4. meccsen volt az az eset.

Az új mappal rengeteg gond van.
    1. Túl nagy és kevés a jármű. Túl kockázatos a pálya szélére menni.
    2. Nem lehet belőni a távolságokat. Erangelen ránézel valamire és kb látod milyen messze van, itt nem.
    3. Minden egyszínű, könnyen kiszúrjátok egymást viszont nem látod a golyó becsapódását és így nem lehet zérózni/ fölé lőni.
    4. Jó ez a sok domb, de ahol nincs ott nagyon nyitott. Ha valahol át kell szaladnod és 3-4 óldalról dombok vesznek körbe akkor kb instant haltál, mert még fák sincsenek. Erangelen a mezőkön is vannak legalább bokrok + mivel nem sárga az egész map ezért nehezebben vesznek észre.
    5. A végjáték jó amennyiben hegyekre szűkül. Városban borzasztó.
    6. A városok hatalmasak, a legtöbb kb Yasnaya szintű, meghallod honnan lőnek, odanézel és van arra 3 épület 3-5 szintesek 60 ablakkal.

Az adatbányászok havas pálya érkezéséről beszélnek 3. mapként. A gond, hogy akkor jó eséllyel az is ilyen egyszínű lesz.
    Erangel egy battle royal map, Miramar meg egy élethű map. Nagyon jó map feldarabolva valami arcade lövöldéhez, mint cod stb.

Amúgy rombolható környezetről álmodni is butaság. Az is kérdéses, hogy technikailag megoldható-e bármely fejlesztő számára egy ekkora map, ennyi emberrel akár 32 tickratevel is. Nem hogy még rombolható környezet is.
  • Jim Morrison
    most tudtam meg, hogy miután leparkoltam még egyszer meg kell nyomni a féket, hogy egy helyben maradjon a kocsi.
  • nortsen
    Ettől függetlenül szebb grafikával megnézném ezt a játékmenetet, csak pont az a baj, hogy BF3 bemutatásakor is azt hitték az emberek, hogy úr isten, micsoda game lesz ez egy BF2-höz viszonyítva ilyen grafikával. Aztán a sok rombolás, látómező (meg a többi szar, pl amit Running írt, hogy be van zsúfolva annyi ember, hiperaktívvá téve a játékot), szerintem pont az ellenkezőjébe vitte át a játékmenetet. Szóval egy jobb grafika akár tönkre is teheti.
    Ennek ellenére most azt érzem, mint a BF1942(Desert Combat), BF2 játékoknál. Egyszerűen nem bírom abbahagyni. :)
    Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.12.29. 18:18:12
  • TomStorm
    Ennek a játéknak ilyennek kell lennie ahogy írod.Mint ahogy Tarkov.
    Én nem igazán játszottam online FPS játékkal de az ilyet amibe belevisznek szimulációt és nem őrült lövölde,zabálom!:)

Többivel képtelen voltam bármikor is játszani de ez a kettő számomra nagy Game.

• TDC Geronimo
    Mindezt úgy hogy a többség számára teljesen ismeretlen játékmenet és ugye tök új IP.
  • Zozo0122 #3676
    Ja, okés, akkor félreértettem. Amúgy én nem értem ezt az utálatot Miramarral szemben, nekem bejön, de ezzel kisebbségben vagyok :D Majd a következő map talán még Erangelnél is sokkal jobb lesz.

Kontiék, hát igen, nagyon féltek tőlük. Pedig nyilvánvaló volt, hogy csak Militaryra mennek, a selejtezőn be is mondták a voicechatbe, hogy ugye tudjátok kié Military - nem is mentek oda nagyon mások. Volt olyan, aki konkrétan elszaladt előlük, meg olyan is, akinek miután megölték a társát elmenekült, majd követte őket, de nem lőtt. Asszem az utolsó meccsen volt ez a konkrét eset, amikor a srác a Ferrynél bújkált, ők meg elszaladtak mellette. Aztán amikor Konti elvette az egyik sráctól az AWM-et és felment a sziklákhoz, szinte senki nem tartott rá, békén hagyták, amikor pedig lőtt vele 2 fejest, és bement harmadik helyig egyedül, hogy bebiztosítsa a pontjait...hát igen, a többiek elrontották. A második meccs után azoknak, akiknek sok pontjuk van, rájuk kellett volna rontaniuk már rögtön az elején a Militaryn, hogy elvegye az esélyüket a további pontszerzéstől.
  • Normen76
    A tömegeknek a BF is kell és a PUGB is. Azt hiszem ezen kár vitázni. Mindkét játék olyan célközönséget talált meg magának, amikből ku..va sok van :) Az viszont kétségtelen hogy a pugb alig egy év alatt összehozott 30 milla eladást. Igazából ez a szám bármely nagy kiadónak sem jelentene kockázatot, szal bőven megérné bárkinek BR játékot fejleszteni, ha az tényleg fasza.
  • Zs0lt1
    Most épp 3 millióan tolják egyszerre. Mondjuk érdekes, hogy múltkor azt írták megvan a 30 milla eladás, steamdb csak 26 milliót ír :-)
    Link.
  • Icegrind
    Egyáltalán nem mondtam, hogy béna vagy.
    "Szeretem tisztán csinálni, egy lövés egy ember. HA nem sikerül, akkor sokszor alulmaradok még olyan tűzpárbajban is, ahol (megfelelő tickrate mellett) AZT HINNÉM, hogy nyert helyzetben vagyok."

Ebből nekem az jön le, hogy ha nem adja be egyből amit be kéne (ez nem a te hibád) akkor sokszor alulmaradsz, mint mondtad olyan esetben ahol szerinted nyert helyzetben vagy,de ez nem biztos. Ezt a nyert helyzetet én az 1. lövés utánra értem és erre az értelmezésre írtam, hogy tökéletes gyakorlás rá a városba ugrás. Sőt írom máshogy a városba ugrást. Mindegy ki milyen jó, kőze nincs a skillhez a gyakorlás senkinek sem árt főleg ha csak 5percet vesz igénybe.

Természetesen nem csak profik lennének Erangelen, hanem 10-ből 8-9 játékos ott játszana. Megértem én ha valaki csak x mapon akar játszani, de akkor innentől kezdve felesleges új mapot, időjárást fejleszteni, mert nem fogja megérni a sok munka. Marad Erangel napos időjárása a favorit és azon kívül a többi map, időjáráson a játékosbázis 10% oszlik szét, mint cs:go esetében, sőt még rosszabb, mert ott több a verseny és aki gyakorolni akar annak minden verseny mapon kell.

Amúgy velem is előfordul ilyen nyilván, de jóval kevesebbszer, mint hogy túlzottan bosszantó lenne. Van nap amikor egyszerűen nem adja na olyankor game off és megyek játszok valami mást. Pont ahogy a csalók is, mondják az emberek hogy 10-ből 5-6 játékon is találkoznak velük, ez a szám nálam 20-ból 1 talán. Valahogy a solo FPP-t elkerülik :D
    De nézek streameket is ha épp úgy érek rá ott általában high rating FPP squad megy de ott se nagyon látok.

Hát igen Kontiék domináltak a többiek pedig elrontották. Mindenki tudta, hogy hova ugranak, az első meccsen lehetett őket hagyni, a másodikon szintén, de utána akkora előnyük volt, hogy a cél az lett volna, hogy az elején levadászni őket, mert egyértelmű volt hogy ha gond van és valamelyikük elhullik akkor a másik szépen türelmesen kivár a pontszerző helyekig, ahogy az utolsó meccsen is csinálták.
  • SötétBarom
    PUBG-ből mennyinek kellett elmennie szerinted, hogy tudjon egyszerre 2m játékost?

szerk.
    Kíváncsi voltam, csak steamen 26mill, és most volt a konzolos release..
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2017.12.29. 14:20:34
  • Running
    Ez most komoly? Szerinted a battlefield-ekből kettő darab kelt el? Kb 10-20 millió közé tehető az eladások száma részenként. Kétszer annyi, mint Magyarország lakossága. Mondjuk ja, a népességünk nem egy "tömeg", aztán ha a "nem tömeg-et" szorozzuk kettővel, még mindig nem lesz az.
  • Normen76
    :D Tényleg mindenki halhatatlan :D rajtam kívül. Zúzok autóval, szalad előttem a manus... na mondom elkaszálom. Nekimegyek vagy 80-al úgy hogy egy bódénak szorítom. Szerintetek meghalt ? Ő nem, de én igen :) Én hulla ő tovább szalad. kezdem azt hinni valami nem ok a gépemmel, netemmel, routeremmel mert ez már tényleg hihetetlen. :D Szinte alig várom hogy elkezdődjön az új év és végetérjen a szabi, legalább nem kínozom magam :D.
  • Zozo0122 #3669
    Na ez igen. Felhoztad magad tökéletes példára arra nézve, hogy itt NEM olvassák el rendesen az emberek a hsz-eket és mindenkit egyből bénának titulálnak :D Írtam, hogy sokszor alulmaradok tűzpárbajban - mármint olyanban, "ahol (megfelelő tickrate mellett) azt hinném, hogy nyert helyzetben vagyok". HA jó lenne a tickrate, 90%, hogy lehoznám de nem. Ennek köze nincs a skillhez, olyan tűzpárbajokról beszélünk, ahol mondjuk becserkészem a gyereket, és mondjuk 5 méterről rálövök. Ha nem adja be a fejest, vagy egy tizedmásodperccel később regisztrálja a lövést, vagy mondjuk auton lövök és 5-6 hitből csak kettőt ad be, simán előfordul, hogy meg tud fordulni a srác és ő lő le engem! Gyakran még úgy is, hogy már fedezékben vagyok, mégis úgy érzi a game, hogy halok. Ne mondjátok, hogy nálatok ezek nincsenek néha :D

Icegrind neked az egész hozzáállásod más ebben a kérdésben, mint az enyém: te azt mondod, hogy alkalmazkodjak, én azt, hogy majd én eldöntöm mit akarok. De ez nem ugyanaz, mint amikor egy meccs közben alkalmazkodsz, hanem itt arról bezsélünk, hogy már az aktuális játékmeneten kívül el van döntve, hogy melyik pályán kell menned. Érted? Az még nem a túlélés rész :D Az akkor kezdődik, ha leszálltál. Addig szeretném, ha minden döntés csak tőlem függne.

3 nap múlva 2018. Nem kell a random mapválasztás. Igen, ez a túlélésről szól, de akkor
    1., Aki úgy gondolja, hogy Erangel tele lesz profikkal, ő mégis oda akar menni, akkor válallja, hogy az lesz a nehezebb map. De ha valaki nem profiként bemegy Erangelre...akkor máris nem csak prok vannak ott :)
    2., Majd ha 3 map lesz, meg 4 , majd marhára örültök, hogy rabolják az időtöket, ha totál másik mapon akartok játszani. A másik meg, hogy a jelenlegi 2 map totál már játékstílust igényel, hadd döntsem már el, mikor melyikhez van kedvem.

Néztem a TheVR versenyt, Kontiék dominanciája egyértelmű volt :D Azon röhögtem, hogy kb. senki nem mert Militaryra menni hozzájuk.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.12.29. 13:19:39
  • SötétBarom
    Kik a tömeg úgy mégis? PUBG rommá fossá baszott mindent játszottságban, ami eddig volt, amiből az következik, hogy a tömegeknek ez kell, nem pedig a BF.
  • Running
    A Battlefieldek már unalmasak, ugyanaz a zászlóhuzogatás van 14 éve, a többi játékmód meg csak simán szar volt. Valamint az sem tett jót neki, max a népszerűségének, hogy hiába van nagy térkép, ha ugyanarra a 10 négyzetméterre sűrítik össze a tömeget. Jó nagy a hent, jó akciódús, csak kiégsz a picsába tőle viszonylag hamar.

Mint már írták páran, egy frosbite motorral elkészített Pubg játéktörténelmet írna, de sajnos tudjuk, hogy a motor csak only Electornic Arts alatt futhat. Egyébként sokan várják a DICE-tól, hogy készítsen egy Battle Royal játékot, de pont azért nem lesz jó az sem, ha elkészül, mert olyan lesz, mint a mostani Battlefield-ek, egy tőmegek számára felfújt rózsaszín lufi, ami 1-2 hónapig még izgi, aztán rájössz, hogy lóhúgy. AAA fejlesztők, nagy kiadókkal a hátuk mögött, ahol a pénz meg a részvények számítanak csak, ott nem fog maradandóan jó és új ötlet születni, vagy az esély 0.1 %.
  • Normen76
    Hát nemtom, nekem az utóbbi időben 700 óra játék után egyre rosszabbul megy a játék. Szinte mindenki halhatatlan. Beletolok 20-30 lőszert , vagy 4-5 találatot shotival és vígan aprít tovább. Egyszerűen nem akar meghalni senki, közben 200 méterről forgótáras pisztollyal lelőnnek 80-90 km/h sebességgel haladva kocsiból, úgy hogy minden lövése talál. Volt hogy vadász puskával kétszer dupláztam bele (sima inges) azaz 4 találat (egy fej 3 mellkas), félfordulatból lelő egy lövéssel pisztollyal. A végén kiír 2 hit pontot. Szal nemtom 1.0 óta nem tudok játszani :) Akármennyit lövök az emberekbe mindig állva maradnak.

De az tény hogy kevesebb a lag, és a legutóbbi update óta nem rángat visza a játék elején se már.

Nekem a köd nagyon hiányzik, kedvencem volt, de a squadban a többieknek is.

Amúgy azt vártam hogy az 1.0 vla. és az ünnepi szünettel meglesz a 4 milla online :) de az eddigi rekordot sem nagyon éri el.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.12.29. 12:40:53
  • nortsen
    Dinamikus rombolás még jöhetne, vagy legalább pár alapvető dolog mozdítható lehetne. Attól agyfaszt kapok, amikor autóval minden szarban megállok, mint a cövek.
    Rettentő sok lehetőség van még ebben a játékban, bár a kevesebb néha több, és talán pont ezért ilyen népszerű ez a játék.
    Ha EA kiadna egy csilli villi minden zúzható, taposóaknás, C4-es robbangatos BR játékot, valószínű elveszne az ami miatt jó ez a játék. Pontosan úgy, mint BF2-BF3 ugrásban volt.
    Szóval most magamnak mondtam ellen. :)
    Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.12.29. 12:19:20
  • Running
    Csapattársam nézte, azt mondta, nagyon tetszett neki. Én sajna lemaradtam róla, mert családoztam.
  • Icegrind
    Sziasztok. Régóta követem a fórumot de most látom először, hogy nem a sírás megy hanem végre az értelmes hozzászólások beszélgetés.

Az én észrevételeim a következőek:
    Dinamikus időjárás, homokvihar egyáltalán nem kell, az eső és a köd se jött be ez meg felrobbantaná a redditet és a fórumokat, senkinek sem tetszene, vagy olyan lenne, mint az új map, hogy az elején nagyon jó, mert új aztán egy két nap és 10-ből 9 embernek nem tetszene.

A random map szerintem tökéletes, még akkor is ha Miramart nem szeretem. Ha választani lehetne akkor ez a map kb eltűnne, pontosan úgy ahogy a cs:go példát hozták fel. Nem játszottam vele sokat, de mikor igen akkor dust2 10-30mp volt, train meg 4-5perc+. Emellett ez egy battle royal. Túl kell élni bármi áron. Az érthető ha a versenyekről kiszednék Miramart, de itt jó ahogy van. Zozo írta, hogy sokszor alulmarad tűzpárbajban. Ez a tökéletes lehetőség neki a fejlődésre. Amelyik mapot szereti azon játszik ahogy szokott amelyiket nem annál mehet military/ pecado, mert ebben így lehet fejlődni a legjobban és tessék gond megoldva.

A hitreg szerintem sokkal jobb. Én és az ellenfelek is meghalunk sokszor olyanban ami 1.0 előtt nem történhetett meg.
    A lag minimalizálódott, számítani lehetett rá, hogy hamar megoldják, mert aki néz streamet az tudhatta, hogy NA-n kb nem is létezett, tehát helyi probléma volt.

+1 Amiről nem volt szó de én felhoznám.
    Nézte valaki a VR versenyt, vélemények?
  • Running
    Igen, pár óra játék alatt max 1-2 pici akadás volt körönként. Nem gondoltam volna, hogy megoldják. ESO-ban 8 fejlesztői napló és teszt után, kb másfél év után adták fel, hogy ki tudják javítani a lagot, pedig a térképről már az őzikéket is kiszedték.
    Egyébként érdekes, mert nem csúnya ez a Pubg, de egy Battlefield után olyan, mintha 8 évet visszautaztunk volna a múltba. :))) Egy dinamikus időjárás, meg homokvihar, meg rombolható környezet, ilyen cuccok, azért nagyot lendítenek az élményen.
  • Gabe18
    Elsőre azt mondtam volna kell bele a map választás, de jobban belegondolva meg egyáltalán nem.

Ha lenne, Erangel pillanatok alatt azzá válna mint a CS-ben a Dust2. Az összes "pro" player csak ott akarna játszani, mert azt ismeri a legjobban. Csak ezt a fórumot veszem alapul minimum 80% lenne az Erangel meccs, és a maradékra oszlana el az összes többi pálya (gondolom idővel lesz még több).

Hát nem lenne egy nagy élmény...
  • TDC Geronimo
    Nálunk már az a gond, hogy többen vagyunk mindig, mint egy squad :D

Randomokkal sose mennék
  • Zozo0122 #3659
    A legidegesítőbb manapság az a random társak hülyesége. Én viszonylag gyakran kínzom magam ezzel, mert ritkán érünk rá mind, akik squadot szoktunk tolni. De most is volt egy random meccsem és tartom azt, hogy ebben a játékban a legtöbben a kapzsiság és a saját tengermély hülyeségük miatt halnak meg. Néha elképesztő mélységekbe lemegy a dolog.
  • TDC Geronimo
    Mi 1.0 óta nagyon jókat játszunk. Aki itt volt EA kezdete óta az tudja, hogy ég és föld a játék a korábbi és az 1.0ás verzió között. Most már lag sincsen.
  • Sunsetjoy
    Persze, meg még tovább kelljen várakozni a játékba kerülésre, hogy még a beszállókártyákat is érvényesíteni kell... :)
  • Spészgószt
    De ez vagányabb... ;) Jó kis parasztvakitás