7342
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás
Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?
- Steam overlayt kapcsold ki
- Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
- Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.
Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?
Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"
Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?
Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK
-
#4297 Próhádver fórumon volt ilyesmiről szól. Valamit baszkurálni kellett, és megoldotta az embernek, olvass vissza az ottani topicban. -
#4296 Igen tervben van a friss Oprendszer felrakás. De probléma még mindig az, hogy ha kevés a CPU és attól van a microlagg, akkor a 1060 ez hol volt? Ez csak azóta van, hogy beraktam 1080 at. Most kb stabil 70 fps em van, de mintha microlaggolnék. A 1060 al pedig nem stabil 50-80 fps em volt összevissza ugrálva, de nem microlaggolt, legalábbis nem így. Volt hogy megakadt, de akkor rendesen megakadt. -
#4295 Op rendszered ? Ha nem Win10 van a procid pár dolgot alapból nem használ. Én a helyedben ha már egy ien fasza VGA-t sikerült beszereznem, tennék alá egy teljesen frissen telepített oprendszert is (Win 10-et). Ehhez a VGA-hoz jobban illene egy i7. De a 6600K is elviszi, főleg ha legalább 4400 Mhz-re huzod. De a HT hiányoszni fog pár játékban. Nálunk két gép van, az enyémben GTX 1070 és i5 6600K van 16 Gb 3000 Mhz-s DDR4-el, asszonyéban i7 4770 és egy régi R9 290 + 16 Gb. DDR3 1600 mhz. Fps ingadozásban sokkal stabilabb az ő gépe a HT-s proci miatt.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.02.21. 08:12:48 -
#4294 Azért komoly dolgok érkeznek. Úgy tűnik fél év alatt készül egy pálya, biztosan lesznek új járművek, fegyverek, ping lock, stb... dolgoznak szépen a kismanók. Reméljük a csalás elleni védelem is lassan aktiválásra kerül, mert anélkül semmit nem ér a többi.
Egyébként ti milyen témájú térképre tippeltek? Havas, trópusi, stb? -
#4293 Ha mikrolagod (szaggat) van akkor tuti cpu! Most ezen már nincs mit kivesezni...mindened ok kivéve a cpu...tehat ott "szűkül az üveged"...
-
#4292 Most lestem ezt a videót, neki sejtem 6600K ja van, de nem olyan nagy dif szerintem és neki mindenhol azt látom, hogy alig esik 90% alá a GPU és stabil 90+ fpse van. Nagyrészt hasonló a Rigje mint az enyém.
Illetve a másik furcsa, hogy neki folyamatosa az egész, nekem meg szaggat közbe, ami lehet szerver lagg, de akkor laggol amikor megugrik vagy visszaesik az fps.
https://www.youtube.com/watch?v=vvNk_WqQA80
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2018.02.21. 01:04:35 -
ntex #4291 Ezt passzolom, gondolom a játékban lévő Unreal motor sajátossága hogy nem tekeri 80% fölé a CPU-t, volt aki G4560-al írta ugyanezt PH-n, hogy nem hajtja neki 80 felett a CPU-t. De látható tisztán a cikkben hogy a sima 4 mag HT nélkül nem hoz annyi fps-t 1080Ti-vel mint a 4 mag + HT vagy 6 mag. A te CPU-d nem HT-s, így gondolom nálad is emiatt nem lett több az fps.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.02.21. 00:55:48 -
#4290 De ha bottleneck elne akkor ki lenne akadva a CPU Usage em 100 on nem ? Mert az se megy 80% fölé. 81% volt a max amit mért az MSI. -
ntex #4289 Valszeg ezalatt a játék alatt bottleneckel 1080-al a 4 magos, HT nélküli CPU
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.02.20. 23:53:07 -
#4288 Stabilan kb 70, de mozogni egészen 110 ig mozog, de soha nem marad ott tovább mint 10-15 mp, de olyankor meg is ugrik kb 75% ra a GPU felhasználás. Szóval a GPU sztem simán bírná a fix 100 at, csak nem adja le, mert passz. -
Zozo0122 #4287 Ja értem. De hány fps-ed van? -
#4286 azert utobbi 2-3 nagy patchel sok javult. ami engem zavar, ha alt tabozok akkor is maxon megy, nem vesz vissza, mint mas jatek (ertsd: ha bongeszek, akkor is a leheto legtobb fps t akarja kisajtolni) -
#4285 De nem ez a gond, az a gond, hogy nem lett több az FPS em. Pont le*nemérdekel*rom hogy mit forog a menüben azt csak viszonyítási alapként adtam, hogy nem a kártya nem kap elég áramot és azért nem pörög. Az a bajom hogy szinte semmivel nem fut jobban a játék mint egy 1060 on. Ami nagyon gáz, mivel ez volt az egyik ok amiért befektettem rá. -
Zozo0122 #4284 Ez azért van, mert a PUBG-nél technikailag egy betonkeverő fejlettebb és optimalizáltabb. A menü tényleg erősen terheli a kártyádat, az enyémet is, menüben simán van vagy 1000 fps-em néha. Néha, extrém esetekben, a GTX szériánál szó szerint hallhatod, ahogy sír a kártya, ha meghallgatod. Régen a STALKER gamek voltak ilyenek, nem működött a vsync és kinyírta a kártyádat, ha hosszabb ideig a menüben hagytad (konkrét esetet tudok, és főleg az nvidea érzékeny rá) , ez is ugyanezzel küzd. Megoldás egy jó vsync (akár driveresen), vagy hogy minél kevesebb időt tölts el a menüben. -
Rocco27 #4283 Bréking nyúz!
PlayerUnknown's Battlegrounds - fél éven belül jön a következő pálya -
#4280 Vettem egy MSI 1080 8GB OC Armor-t ma és be is biggyesztettem a gépbe. Van mellette egy i5-6600 és 16 gb DDR4. Az a problémám, hogy mérem a GPU használatot MSI Afterburnerrel és azt látom pubg alatt, hogy a menüben 100% on pörög a GPU és 70 fokot ér el. De játék közben max 60% ot üt meg GPU használat + 55 fokot és sajnos ez az FPS en is meglátszik, mivel talán még kevesebbem is van mint előtte az 1060 3 gb vel. Van valami ötletetek, hogy miért nem használja ki a GPU-t ? A driver DDU val csökkentett módban teljesen le lett darálva és úgy újrarakva, az nem lehet gond. -
#4279 ja, kozben nyomom rendesen, ott nem.
btw egyik ismerosomet soha nem latjuk lobbyban. o lat minket. latom masnak is van ilyen baja. valakinek volt mar ra megoldasa? -
nortsen #4278 A teszt szerveren igen. -
#4277 jofele. ennek mar elesben kene lennie? -
#4276 Update 6
Utoljára szerkesztette: Running, 2018.02.20. 18:30:27 -
#4275 17 mp-nél, úúhh, nem is vettem észre. Na ez kemény. :))))) -
#4274 domb mögötti, full fedezékben lévő tagra lőtt rá. -
#4273 Mit kéne nézni, én nem látok semmi extrát. Biztos én vagyok vak. -
ntex #4272 Akik még nem értesültek róla: Már PGL qualifier-en is voltak csalók, nem is egy team állítólag... (következő majoron ott lesz a PUBG is, oda mennek a selejtezők) -
Zozo0122 #4271 Hogy én erre hogy nem gondoltam :D De nem. -
#4270 Forditsd meg a fülest... XD -
Zozo0122 #4269 Ez akkora pudva, hogy egészen máshonnan hallani az autót, mint ahonnan jön :D -
Zozo0122 #4268 Jaja, az nagy skill :D Én olyanokat szoktam művelni, hogy amikor pl. találok fölös 4x-et, vagy raklap healem van stb., ha nem kell, akkor inkább egy bokorba dobom ki, mint házon belül, hogy más meg ne találja. Egy 4x egy házban hagyva akár a véged is lehet. Lehet 1 perc múlva jár ott valaki, felveszi ás hátba lő vele :D -
#4267 Ez nagyon geci! Respect
sokszor csinálok olyat, hogy ha necces a helyzet kiteszek healpacket és vagy energy-t .. simán arra fókuszál egyből és megörül a kis drága hogy még nem járt ott senki :D -
nortsen #4266 Én kérek elnézést. :) -
Rocco27 #4265 Juj mekkora troll: PUBG Best
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2018.02.19. 15:49:09 -
Zozo0122 #4264 Nekem ennek a legelső pontja (GPU settings finomhangolás) segített anno, amikor a játék egy raklap hulladék volt lagok és erőforráskezelés terén. GTX970-en 50-60 fps-em volt, ez viszonylag stabilabbá tette, de a mikrolagok és hasonló betegségek ellen semmit nem ért. Az ellen max annyit lehetett tenni, hogy bőven hagytál helyet az SSD-n (amúgy is ajánlott) és reménykedtél, hogy jó szervert fogsz ki.
Mostanra szerencsére ezeket a dolgokat rendbe tették, meg sem röccen a cucc, 80-90 fps-em van konstans.
Amit amúgy mindenkinek érdemes megcsinálni, az az, hogy teljesítménycentrikusra állítod a gépedet (erőforrások), játék közben kinyomod az inventory character rendert (sokkal gyorsabban tudsz lootolni, ez gyengébb gépeken lehet fontos, mert ott láttam már röccenéseket inv. nyitásnál) és esetleg a steam overlayt is.
Régebben incselkedtem a játék max grafikájával (tipikusan olyan a game, hogy ha gond van akkor minimumon és maxmimumon is ugyanaz van, ugyanazon az fps számon :DD), de már beláttam, hogy baromság. Minden le minimumra, kivéve a látótávolság és a textúrák minősége (a textúrákból nem engedek, különben már tényleg okádék lenne) és mehet, 500 méterről lazán kiszúrható az ellenfél a fa mögött.
Amúgy egy plusz tanács még, miután megnöveltétek az fps-t és belőttetek mindent (nyilván főleg kezdőknek): főleg horizontálisan figyeljétek a tájat, vertikálisan csak akkor, ha sok az épület, vagy erősen indokolt valamiért. Ezt a szemmozgásra értem játék közben, mert jól belőtt grafikán tényleg nagyon messziről kiszúrható az enemy, kis mozgás is látszik azonnal, és szinte mindenki minimumon játszik, úgyhogy ők is ki fognak szúrni. Ezt azért mondom, mert minél előbb észreveszed az enemyt, annál nagyobb az előnyöd (kivéve, ha a szerver faszsága miatt te halsz bele a counterbe, vagy egy csalóba) és ha horizontálisan és vertikálisan is össze-vissza nézelődsz, ugrálsz, állatkodsz, vagy ha kiszúrod az enemyt akkor azonnal belekezdesz egy az addigitól eltérő move-ba, akkor ők is észrevesznek és bukod az előnyt. De ha vízszintesen nézelődsz sok alt-ot használva, akkor az enemy azt hiheti, hogy még nem láttad meg, ezért hajlamosabb jobban kibújni a fedezékéből vagy akár otthagyni azt. Aztán ha fedezékhez érsz azonnal ráfordulhatsz...nem tudom mennyire érthető a cucc, de az optimális látómező a 103-ra állított fov, és horizontális kémlelés a képernyő közepén nagyjából úgy, hogy a legszélső sarkokat kihagyod, mert arra úgyis ráfordulsz. Elvileg, minimum grafon (semmi fölösleges cserjeburjánzás) így fárasztod a legkevésbé a szemed és veszed észre legkönnyebben az enemyt. De cáfoljatok, ha máshogy toljátok, vagy más az észrevétel, az én tapasztalataim ezek csak :) (Aztán lehet totál baromság, de nekem beválik, ritkán van a "na most honnan lőnek" effektus.)
Bár nem vagyok valami nagy szám játékos, inkább taktikában szoktam jó lenni, mint lövésben :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.02.19. 14:39:10 -
#4263 Nem tudom mennyit használ: pubg-optimization-guide/
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.02.19. 14:09:14 -
#4262 Lol mi járművel gond nélkül áthajtunk eddig egyetlen egyszer baszott szét...a nagyon sok alkalomból... többször vágott agyon épületben mint kocsiban -
Rocco27 #4261 Kerek 2 hónapja pihentetem már játékot. :D
Én is mindig törekedtem a jó eredményre a játékaim során. Ha jó csapat, akkor a hangulat is jó lesz. -
Zozo0122 #4260 Van az úgy, hogy megéri bemenni a redzoneba. Egy meglepetés érkezés a körbe abból az irányból, vagy egy ott elrejtőzés hatékony lehet. De olyan is volt, hogy az üldözőm elől berohantam, és a random úgy hozta, hogy őt kiütötte... -
#4259 Aki ekkora balfasz hogy belemegy az aknába az meg is érdemli :D -
ntex #4258 Ez azért megvan itt is :) Szóval nem fapofával játszuk végig a meccseket, szoktunk hülyéskedni, szivatjuk egymást flasbangekkel (másra úgyse nagyon jók), nevetünk a borulásokon, úgy kell érteni a komoly játékot hogy törekedünk a jó eredményekre. -
nortsen #4257 Pedig tényleg nem szabad ezt komolyan venni. Mennyivel hangulatosabbak azok a meccsek, amikor azon is lehet nevetni, hogy tk-zázok egymást, vagy felborultok a motorral...
Pl egy ilyenen inkább nevetek, mint sírok. Vagy sírok a nevetéstől.. :))
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ntex #4256 Értem hogy mire célzol, de minket a funolás része nem vonz :) Vagyis 1x-2x felmerült már hogy átmegyünk pl. NA-ra nyomni ilyen kihívásokat de még nem jutottunk el addig hogy meg is csináljuk, pont az miatt hogy mi komolyan szeretünk játszani.