Három évig lesz még támogatás a Windows 7-hez
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számos célhardver gyártó nem készít linux drivert, és semmilyen formában nem támogatja a Linuxot (várják ők is mint mindenki a Linux évét, ami minden évben notórius módon nem jön...no mindegy...széljegyzet volt).
Namost ha a cégnek egy ilyen célhardver és/vagy berendezés kell a termeléshez/szolgáltatáshoz, akkor te itt hiába vered magad, nekünk akkor is winfoson kell rendszert építeni alá! Ez csak egy a lehetséges scenáriók közül, ami miatt NEM LEHET a Linuxot választani akkor sem, ha akarná valaki. A windows pedig alkalmas ipari környezetbe, nem tudom miről zagyválsz. Az NT4 is az volt, az XP is, és a W7 is (a winfos szervert tényleg hagyjuk meg a többit is). A gond nem az, hogy ezeket -hozzáértéssel-, nem lehet üzembiztossá tenni, hanem az, hogy kényszeresen kiszedik a cégek alól. Ennek nem technikai, hanem pénzügyi okai vannak, úgyhogy ne hablatyolj itt marhaságokat össze.
nálam ubuntu 5 percen belül frissít internetről letöltéssel, mindennel együtt. utána újraindítás mindenféle frissítéskonfigurálás és egyéb bullshit nélkül. ingyen. és nem naponta, hanem havonta frissítek, mert nekem ahhoz van kedvem.
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szerk: a forrás kimaradt
Az androidnál akkor nem probléma, hogy pár év után nincs support, a gonosz MS-nél viszont igen? 😊
Egyébként miért jobb az, hogy a hw gyártója dönt? Ettől még nem te. Talán többet lesz azon a hw-en tesztelve így, de kétlem hogy ez sokat segít.
Itt egyszerűen az a szitu, hogy inkább a tömeg szempontjából kedvező beállításokat tettek, magyarul a sok de buta juzer lett a mérvadó, emiatt nyögnek azok, akik nem ezen a szinten vannak. Lehet használni linuxot, amit úgy állítasz be ahogy szeretnél, mert az pont az ellenkező oldalnak szól.
Utoljára szerkesztette: cylontoaster, 2017.01.17. 15:28:02
Az OSX NEM rendelkezik lényegesen több biztonsági réssel, a windows nagyságrendekkel sérülékenyebb.
Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.01.17. 15:11:54
Androidnál se rémlik hogy magától frissítene, tele is vannak a telók régi verziókkal. Tényleg úgy gondolod, hogy az átlag felhasználó értelmesen tudja használni ezeket az eszközöket?
Mégegyszer: ettől még szerintem is indokolatlan a jelenlegi megoldás, ennél bőven lehetne kevésbé önjárő/agresszív. De a teljesen kikapcsolható/végtelenségig halogatható nem jó ötlet. Avagy legyen a Home-ban ilyen nem kikapcsolható, és ultimate vagy akármilyen verzióban kikapcsolható, ahol már feltételezhető esetleg hogy nem átlag juzer van.
Vagy az se lenne hülyeség, ha (mint pl skype-nál volt régen) lenne különbség fő és alverzió közt, és más beállítást tudnál tenni rá, pl főverziót ne telepítsen magától, de az apróbbakat (amivel feltehetően kevésbé lesz gondod) igen.
A macos talán nem véletlen lényegesen több biztonsági réssel rendelkezik(, a droidról nem is beszélve), nem hiszem hogy ilyen témában jó érv 😊
Off: Egy ideje a ccleanert nem tudom elindítani, mert a w10 szerint nem kompatibilis, én is anyáztam rendesen, értem én a másik oldalt is, én is rühellem is a w10-t, és közöm sincs az MS-hoz. Ettől még minden szart nem kell a nyakukba kenni, az se fér el ott, amit tényleg megérdemelnek.
Ez a módszer már csak azért is jól működik, mert előfordulhat, hogy az update adott esetben hazavágja a rendszert vagy egyes alkalmazások nem indulnak el. Ilyenkor érdemes kivárni a javított updatet.
Ha a rendszer a "hülye user" helyett dönti el, hogy mikor mit telepít, azzal azt feltételezzük, hogy a fejlesztők tévedhetetlenek, ami igen távol áll a valóságtól, bármilyen rendszerről is legyen szó.
Ráadásul ha egyetértenénk az MS gyakorlatával, akkor egyben azt is el kellene fogadnunk, hogy a windows felhasználók hülyébbek a mac felhasználóknál, mert a windows userekre nem lehet rábízni egy olyan döntést, hogy mikor frissítsen az OS, a mac userekre meg igen. <#mf1>#mf1>
Termékként a win7-et életed végéig használhatod, nem fog 5 év múlva leállni.
Ha viszont a biztonsági javítások, driverek, stb. nélkülözhetetlenek a számodra, akkor az OS-t, mint szolgáltatást használod, márpedig egy fix árért nem várhatod el, hogy örök időkig járjon egy szolgáltatás.
A Ford-os hasonlatod tehát csak félig áll meg: ha csak az autót nézed, akkor a win7 és a Ford között sincs különbség, mindegyiket addig használod, amíg akarod. A pótalkatrész ellátás, ingyen szervíz pedig egy autóhoz is csak limitált ideig áll rendelkezésedre, ahogyan egy os-hez is a frissítések.
Ez még nem jelenti azt, hogy kártékony is. Szándékosan biztos nem tudnak hosszútávon belerakni semmi kártékony kódot, mert sokan használják, és kiderülne. Max. biztonsági rés lehet.
Egyébként a loaderek annyit csinálnak, hogy átverik a Windowst egy saját SLIC táblával a BIOS-os helyett (Ha van benne olyan, ha nincs akkor most már van kamu SLIC table.)
És igen, az oprendszerek frissítései biztonsági réseket tömnek be, ergo pont múlhat ezen egy bejövő kártékony kód. Ha nem a zsaroló akkor más, kétlem hogy ez lenne itt a lényeg.
És továbbra sem állítom, hogy a frissítést ennyire agresszíven kellene csinálnia, azt meg én is rühellem hogy belassul tőle, és fel nem tudom fogni hogy ezt hogy sikerült így elbaxni. De nem ragozom, úgysem fogod fel, mert csak az ment be a csöppnyi fejedbe hogy MS fan vagyok.
Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.01.17. 09:32:06
Services-bol ket feladatot kell leallitani es kezi inditasura tenni (vagy letiltani).
Nem fog frissiteni amig nem engedjuk neki.
A frissitesek nagy resze amugy flash szar amire semmi szukseg plane ha az ember ff-ot vagy korm-ot hasznal.
A masik meg az edge-hez szarok, amit epesszu ember szinten kerul.
1. Megsugnam neked, de ha lattal volna szamitogepet te is tudnad, hogy a windows nem az elmaradt frissitesek miatt kezd el lassulni hanem pont a frissitesektol.
2. A zsarolo cuccoktol pont nem ved meg se egy update se egy viruskiller. Kb 20 korrel vannak lemaradva.
Szoval ms alkalmozett e vagy ?
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
Én nem vagyok ms fan Tomyboy vagy ki a megmondhatója. Pontosan tudom hogy rengeteg probléma van a winnel és szerintem nem kell nálam kritikusabb. Viszont amit te mondasz egyszerűen minden alapot nélkülöz. A linuxnak ugyanannyi vagy több ideje volt megnyernie az userek választását, mint az MS-nek. Évtizedek alatt nem tudott életképes alternatívává fejlődni. És egy fizetős szoftver ellen nem tudott nyerni az ingyenes megoldás. Biztos azért, mert a világon mindenki fizetni akar inkább 20 éven keresztül, csak hogy a csúnya linuxot bojkottálja. Lehet az összes win usert hülyének nézni linuxosként. Csak épp akkor maradsz az a sztereotípia, hogy: "bejön, wintfikáz, gagyi videót linkel, érvsemmi".
linux-ot kellett volna választani.
nem megy linuxon a hardver / szoftver? nem kell megvenni!
nincs más és kénytelenek voltatok megvenni? így jártatok! előre lehetett tudni mindig is, hogy a win egy zárt op rendszer és azt csinál vele az ms, amit akar. most éppen kirúgja alólatok a széket az inkompatibilis win10-el. zsákutca!
nem tudom, hogy mit elégedetlenkedsz. vagy korábban kellett volna észnél lenni, vagy bevállaltátok jó előre a szívást.
de ne aggódj, legalább így lesz munkád a jövőben is! ennek a vergődésnek így is úgy is az lesz a vége, hogy mosolyt a fejedre erőltetve telepíted majd fel a win10-et. ami szintén egy vállalati használatra alkalmatlan op rendszer, de hát a történelem már csak ismétli önmagát. ugye milyen csodálatos? (:
taps az msnek, aki 30 év alatt felépítette ezt a szarhalmot, amit ma előttünk van! meg nektek, akik közrejátszottatok benne.
Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2017.01.16. 21:22:11
‿︵‿︵‿︵‿ヽ(°□° )ノ︵‿︵‿︵‿︵
K*rva sok pénzbe kerül egy ilyen rendszert átalakítani, mert sok esetben az évekkel ezelőtt megírt, de a feladatát mai napig tökéletesen ellátó célszoftver már nem futna el az új winfoson. Neked fogalmad nincs arról, mennyi pénzbe kerül egy ilyet lecserélni, nem beszélve arról, hogy a probléma hegyek miatt adott esetben áll a termelés, vagy nem működik megfelelően, ezzel is tetemes veszteséget termelve.
Tisztelettel, de hagyjuk már ezt az óvodás szöveget a felesleges régi hardverekről. Az MS egy mocskos, aljadék cég aki notórius módon vissza él a kvázi monopol helyzetével! Te meg tapsolsz is hozzá! Grat!<#falbav>#falbav>
Persze hallottam ezt-azt a Win10-ről. Hogy igaz-e, nem tudom, de amíg nem muszáj, addig nem is vagyok rá kíváncsi... Vagyis remélem, addigra megoldják/kijavítják/hallgatnak a felhasználókra, és megváltoztatják.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Én is többet szívtam, mert linuxon nem csináltam semmi olyat, amihez driver kellett volna. Nagy statisztikát hoztál.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Utoljára szerkesztette: Zombee, 2017.01.16. 15:18:12
"Nem biztos, hogy a kék halálért a Windows a hülye, miközben te barmolsz bele a rendszerbe."
Ezt az érvet 20 évvel ezelőtt elfogadtam volna. Mondjuk hogy win95 vagy win98 esetleg ME szétfagy ilyen miatt. Tudod manapság már alapvető funkció (w7-ben is), hogy nem enged olyanba belebarmolni ami épp futó process. Ez egy teljesen alapvető követelmény. És ez csak a legutóbbi tapasztalat volt. Irtózatosan sok gond van vele. Persze lehet jönni azzal, hogy a családban van 5 gép és egyikkel sincs gond. Ez egyrészt nem statisztika, másrészt persze hogy nincs baja játékoknál és internetezésnél vagy filmezésnél bebaszna, ha azt se tudná. Csak egyrészt ezt már a win2000 is tudta, másrészt ez nem előny, hanem !alapvető követelmény!. A win10 meg még odáig nem jutott el, hogy a telepítőkészlete mondjuk bizonyos laptopoknál vegye már észre a toucpadot meg a billentyűt. (ha nem hiszed keress rá) Nem egyszer futottam én is bele. Tök általános jelenleg is, hogy egy frissítés után elszáll valami vagy épp leszed valamilyen szoftvert kompatibilitási gondokra hivatkozva. Olyankor és úgy frissít, hogy munkát akaszt meg vele és nincs mód kikerülni.
http://index.hu/tech/2012/02/22/ot_ev_haladekot_kapott_a_windows_7/
Van fehér feka is, mégis feketének hívjuk őket 😊