gforce9#44
A linux ha elterjedt lenne (ahhoz kéne egy tetves egységes disztibúció, ami nincs) pontosan ugyanúgy törnék és dolgozna rajta 1 millió hacker mint most a winen. Élő példa az android. Ahogy elterjedt a "nem kell vírusirtó" tól 1-2 év alatt jutott el addig, hogy hát de.... mégis kell. Ja és frissítés sincs hozzá megközelítőleg sem annyi, mint winhez, mindezek ellenére. Tudomén, hogy azok csak telefonok attól még a példa élő. De simán felhozhatjuk a macos-t is. Egyre gyakrabban kell mac-osról vírust vagy spywaret vagy épp valami reklámszart vadásznom. Mert ugye egyre elterjedtebb oprendszer egyre több a szemét rá. Kicsit szemellenzős vagy.....
Én nem vagyok ms fan Tomyboy vagy ki a megmondhatója. Pontosan tudom hogy rengeteg probléma van a winnel és szerintem nem kell nálam kritikusabb. Viszont amit te mondasz egyszerűen minden alapot nélkülöz. A linuxnak ugyanannyi vagy több ideje volt megnyernie az userek választását, mint az MS-nek. Évtizedek alatt nem tudott életképes alternatívává fejlődni. És egy fizetős szoftver ellen nem tudott nyerni az ingyenes megoldás. Biztos azért, mert a világon mindenki fizetni akar inkább 20 éven keresztül, csak hogy a csúnya linuxot bojkottálja. Lehet az összes win usert hülyének nézni linuxosként. Csak épp akkor maradsz az a sztereotípia, hogy: "bejön, wintfikáz, gagyi videót linkel, érvsemmi".