73
-
gforce9 #32 Ugyanmár, elég ha olyan hw-t vesz az ember amihez linuxhoz nincs drivere vagy szoftveres melléklet. Hol gond egy ilyen w7 alatt? Van hozzá driver, ha mégsincs a hülye is megtalálja a gyártó oldalán, szoftverestül, kézikönyvestől, faq-stól, fórumostól. Ennyit értek a kicsit speciálisabb gondokon. -
gforce9 #31 Igazad lenne, ha volna normális alternatíva. 2 éve alatt anno a w7-et az ilyen jellegű hibáktól (ennyi hibája közel sem volt amúgy, onnan tudom, hogy 95 óta foglalkozok ezzel 12 éve meg cégszerűen) megszabadították és könnyű volt áttérni 1-2 nagyon marginális esetet leszámítva. Sőt örültek az áttérésnek, mert normálisabb gépeken gördülékenyebb stabilabb rendszert kaptak. az a 2120-as támogatás meg nyilván vicc akar lenni. -
#30 Amikor egy cég ilyesmire ruház be, illik tájékozódni a támogatásról, és a Windows 7 támogatása sose volt titok. Egyébként lehet venni egyedi, kiterjesztett támogatást, és akkor akár 2120-ig is támogatva lesz. -
#29 Akinek olyan jellegű speciális igénye van, az már utána is tud nézni. Az egységsugarú usernek meg Windows-on sem lesznek speciális igényei, ha mégis, neki oda is guru kell.
Utoljára szerkesztette: Zombee, 2017.01.16. 15:18:12 -
gforce9 #28 Hülyeséget ne beszélj. Egy előtelepített linuxot addig egyszerű használni, amíg az usernek semmiféle kicsit is speciális igénye nincs. Onnantól kb hívhatja a gurut. -
gforce9 #27 Átlagusernek jó, de én nem az átlaguserről beszéltem. Van olyan szoftver ami még ki sem jött w10-re. Pl némely cad-cam szoftver, de sorolhatnám. A számítógépek hardverei céges környezetben nem merülnek ki egy régi nyomtatóban. Érdemes kicsit megerőltetni a fantáziád. :) Plotterek, vágógépek, speciális célszoftverek amiknek nincs w10 megfelelelője, stb.
"Nem biztos, hogy a kék halálért a Windows a hülye, miközben te barmolsz bele a rendszerbe."
Ezt az érvet 20 évvel ezelőtt elfogadtam volna. Mondjuk hogy win95 vagy win98 esetleg ME szétfagy ilyen miatt. Tudod manapság már alapvető funkció (w7-ben is), hogy nem enged olyanba belebarmolni ami épp futó process. Ez egy teljesen alapvető követelmény. És ez csak a legutóbbi tapasztalat volt. Irtózatosan sok gond van vele. Persze lehet jönni azzal, hogy a családban van 5 gép és egyikkel sincs gond. Ez egyrészt nem statisztika, másrészt persze hogy nincs baja játékoknál és internetezésnél vagy filmezésnél bebaszna, ha azt se tudná. Csak egyrészt ezt már a win2000 is tudta, másrészt ez nem előny, hanem !alapvető követelmény!. A win10 meg még odáig nem jutott el, hogy a telepítőkészlete mondjuk bizonyos laptopoknál vegye már észre a toucpadot meg a billentyűt. (ha nem hiszed keress rá) Nem egyszer futottam én is bele. Tök általános jelenleg is, hogy egy frissítés után elszáll valami vagy épp leszed valamilyen szoftvert kompatibilitási gondokra hivatkozva. Olyankor és úgy frissít, hogy munkát akaszt meg vele és nincs mód kikerülni. -
#26 De nem most, 9 év elteltével jelentették ki, hogy 2020-ig támogatják.
http://index.hu/tech/2012/02/22/ot_ev_haladekot_kapott_a_windows_7/ -
DanielGray #25 Én nem vagyok fogyatékos,téged sem minősítelek.Te mit szólnál ahhoz,ha megvennél egy jól működő hűtőt,sőt,jobbat mondok.2008-ban vettem a Ford Transitot szállításra,mert van két kis közértem és most,kilenc év elteltével kijelentenék,hogy mész a levesbe!Hol húzzuk meg a határt?Ki dönti el,hogy mennyi ideig használhatsz egy olyan terméket,amiért fizettél?Őrület,ne viccelj velem apa... -
cylontoaster #24 Az a kérdés hogy mennyi. Egy buta/hozzá nem értő linux felhasználóra mennyi ugyanilyen windows felhasználó jut?
Van fehér feka is, mégis feketének hívjuk őket :) -
#23 Mivel Linuxot is telepítenek előre, vannak, akik meg is hagyják, mert nem tudnak maguktól Windows-t rakni rá. Bőven vannak ott is hozzá nem értők, és egy előre telepített Ubuntu nem is igényel több hozzáértést, mint a Windows. -
#22 Nem biztos, hogy a kék halálért a Windows a hülye, miközben te barmolsz bele a rendszerbe. Nagyon is jó felhasználói szemmel a Windows 10, bár én a 8.1-et is szerettem (az alap 8-at még nem annyira, de az sem volt rossz). Driver legfeljebb ősrégi szkennerekhez, nyomtatókhoz nincs. De fölösleges régi szarokhoz ragaszkodni minden áron, 10 évente cégnél lehet pl. asztali lézert cserélni, az új gyorsabb, takarékosabb, no meg 10 év az 10 év, pláne ótvar utántöltött tonerekkel... -
cylontoaster #21 Az hogy közben nem tudsz mást csinálni az gáz, ezen nincs mit menteni, de nem is erről beszéltem.
Csak azt mondom, hogy teljesen jogos az, hogy nem (teljesen) kikapcsolható módon frissítenek, mert igen, a juzer buta. Szemben a linux felhasználókkal, a windows-t az IT világhoz minimális logikával/tudással sem rendelkezők is használják, és most úgy tűnik nagyobb hangsúlyt kapott ez, mint korábban.
Én egy köztes megoldást választottam volna/választanék, ahogy lentebb írtam is. Ad egy kis mozgásteret azoknak akik nem hót hülyék a rendszerhez, de nem akkora teret, hogy végleg ki lehessen lőni a frissítést.
Szerk gforce-nak:
Ha a win10-re való átállásból pénzt akarnának (ahogy a korábbi oprendszerekre váltásnál volt), akkor nem tették volna ingyenessé. Eléggé látványosan itt nem ez a cél, baromi nagy arculatváltás volt a MS terén, és ezt szeretnék letolni a felhasználókra is.
Utoljára szerkesztette: cylontoaster, 2017.01.16. 14:59:36 -
#20 Ne legyél fogyatékos! Tudni lehetett előre, hogy nincs végtelen támogatás a Windows 7-re. -
mortep #19 Egy kis túlzással ez úgy jön ki: hülye júzer kussoljál, mi jobban tudjuk mi a jó neked, ezért most a legfontosabb az hogy frissüljön az oprendszered, minden más másodlagos.
Érdekes módon máshol sokkal jobban meg tudták ezt oldani (osx, linux). Már sok évvel ezelőtt a suse, az ubuntu, a linuxmint stb. képes volt minden frissítését úgy elvégezni (sőt akár települni is!), hogy közben dolgoztam v. neteztem (ugyanazon a gépen)
Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.01.16. 14:49:57 -
DanielGray #18 Én,mint vásárló,aki a Win7 -et használja napi szinten nem akar átmenni a tízre,milyen lehetőségekkel próbálkozhat?Ingyen frissíthettem volna,de nem akarom.Szeretném azt a terméket használni,amiért nem kevés pénzt fizettem!Fizettem érte,nem kevés lét,úgyhogy kérem a támogatást is.Nem a 10-ért fizettem,nekem a 7 kell,ezért fizettem a kúrva életbe.Nem kell a 10,az kell,amiért fizettem az kell,amit megvettem nem kevés pénzért!Most gondoljatok bele,ha egy kerékpáros megvesz egy bicajt és utána ráerőszakolják az újabb modellt.Nem kell,ezért fizettem,nekem ez kell! -
#17 Ez a 2020 nem új dátum, 2014-ben, az XP támogatásának leállításakor is ismert volt.
Csak szarul jött ki, hogy az XP-t már nem támogatták, a W7 meg majdnem 5 éves volt, amikor a W10 piacra került, és a két esemény között volt egy év üresen. -
gforce9 #16 Én ha cégnek gépet rakok össze, még mindig win7-el kérik. Csak lassan már be sem lehet szerezni legálisan. Stabil, képben vannak vele. A szoftveres és hardveres támogatása kiváló, lényegében az atomreaktortól a kenyérpirítóig mindennel kompatibilis. Szoftveres megoldások tömkelege létezik rá minden feladatra, mindenki ismeri és megszokta a cégeknél a titkárnőtől a rendszergazdáig. Én magam annyira megszoktam már, hogy egy process explorerrel a sunyi dolgok nagyrészét néhány perc alatt szúrom ki és iktatom ki. Míg a legutóbbi win10-es tapasztalatom: Előtelepített w10, előtelepített marhaság programok eltávolítása közben olyan kékhalált dobott, hogy csak pislogtam. Gyanítom valamit épp frissített a háttérben amibe én belekutyultam, hogy leszedtem pár idióta szoftvert.
Az ilyen jellegű hibák valamint az, hogy a régebbi nyomtatókhoz vagy egyéb hardverekhez nincs támogatás w10 alá nem teszi életképes opcióvá a w7 ellenében. A driverekkel való trükközés meg vagy bejön vagy nem, épeszű rendszergazda ilyenre nem alapoz. Nemrég azért vettek tőlem használt gépet, mert ahhoz volt eredeti "használt" w7. Új géphez meg nem tudtam beszerezni.
Nem értem, hogy miért kell ezt erőltetni. A céges licenszek jónagyrésze úgyis oem. Ha gépcsere van akkor új windowst is kell venni. Ígyisúgyis folyik be pénz az MS-nek. Tudom én, hogy drágább 2 oprendszert supportolni mint egyet, de akkor sem tartom hosszú távon kifizetődőnek, hogy ennyire szarik az MS a felsorolt gondokra. Igen a hw gyártók driverhiányát is az MS nyakába varrom, mert míg lassan pisztolyt fog a vásárlók fejéhez, hogy váltsanak w10-re, olyanról nem tudok, hogy kicsit ösztönözné a gyártókat, hogy a drivertámogatásokkal tegyék jobb választássá a w10-et. -
TokraFan #15 Ebből még lesz balhé, mert az XP kivezetésekor sok cég vásárolt be kemény pénzekért 7-et, úgyhogy most nem fogják előről kezdeni. Ekkora invesztet a legtöbb cég nem képes -vagy nem is akar- csak egy sz*ros oprendszer miatt beáldozni.
Ráadásul az x64 W7 egyáltalán nem elavult, ez csak propaganda. Bőven menne az még 10-15évet, ha lenne hozzá normális támogatás. Csak ez nem érdeke a tetves M$-nak... -
gforce9 #14 3 év, akkor lesz az MS nek összesen 5 éve arra, hogy késszé alakítsa a 10-et? Ki szerint sikerül? -
TokraFan #13 Win7 forever! Kérem kaccsolja ki!
Spy10-re meg váltson az, aki gyári keyloggert akar telepíteni...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.01.16. 13:35:32 -
petrov144 #12 Win 8.1 + classic shell egy jó ideig elég lesz. Bár szerettem a win 7-et.. -
#11 Úgy is meg lehetne csinálni, hogy minden egyes rendszerindításnál felhívja a figyelmedet, hogy elérhető egy csomó frissítés rá. Plusz időnként előugrik. Csak hogy a "buta júzerek" se szólhassanak semmit.
Nem ismerem a Windows 10-et, de ha tényleg nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítést, az nem hangzik túl jól.
Amikor Paintben éppen Hello Kitty-t rajzolok, akkor nem gond, de ha határidős munkát csinálok, olyankor már előfordulhat, hogy igen. (Mondjuk elsősorban Linuxon szoktam dolgozni, de előfordul, hogy Windowsban csinálok valamit Cygwinben.) -
cylontoaster #10 Ezzel az a gond, hogy a juzerek többsége buta, és ha rajta múlik, akkor sose lesz frissítve.
Ha van egy kapcsoló, hogy az "advanced" juzerek kikapcsolhassák ezt a funkciót, és majd ők frissítenek, akkor is ugyanezt éred el.
Aztán meg köpköd a sok okos juzer, hogy lassú a gép pedig csak passziánszozik (meg választásokat hackel a botnetbe kötött gépével, de erről nem tud), vagy hogy a családi fotóknak annyi mert benyalt egy titkosítót.
És nem mellesleg ez baromira nem fenyegetés. Egyszerűen nem akarnak erőforrást használni arra, hogy a régi rendszereket fejlesztik.
Az tény, hogy kevésbé agresszívvé tehetnék a frissítést, pl pár kérdezzen rá, ha azt mondom hogy most hagyjon akkor pár óra múlva ismét kérdezzen rá, és az elsőt követően max 24 óra múlva mindenképp elkezdi a frissítést (előtte azért figyelmeztet hogy bocs, de fél óra múlva szívni fogsz...). -
#9 Addigra talán érdemes is lesz W10-re váltani. Bár már herótom van a rendszertelepítgetéstől pár éve... :D -
mortep #8 Mi lenne, ha a úgy próbálnák a win10 terjedését segíteni, hogy javítanak rajta és nem az elődjeit használó júzereket fenyegetnék?
Első lépésként (radikálisan) megváltoztathatnák az ms-ápdét-gyakorlatot, azaz háttérben updatelni, hagyni a júzert dolgozni vagy ha az adott esetben ez nem lehetséges akkor minimum megkérdeni: te marha akarod-e, hogy most ápdételjünk vagy sürgős dolgod van? -
unstmon #7 Az új laptopomban már olyan chipset van az alaplapon, amit már nem támogat egyik cég sem Windows 7 alatt.
A jövőben kiadásra kerülő termékek egyre nagyobb százalékban válnak majd 'csak Windows 10 alatt' támogatottá... -
ntex #6 Nem feltétlen érdemes kikapcsolni pl. az Aero felületet Win7 alatt, mert a teljes hw gyorsítást kikapcsolod vele Win alatt, így nálam pl. képtörések voltak a lejátszott filmekben meg lassabb az ablakkezelés is. -
kékherceg #5 Egy csomóan az utóbbi 1-2 évben váltottak XP-ről 7-re. Nem hiszem, hogy megint kedvük lesz majd váltani... -
AcsMarci #4 "A menedzser hozzátette, hogy a Windows 7 leváltását azért sem érdemes halogatni, mert az operációs rendszer már nem felel meg a korszerű technológiával és biztonsággal szemben támasztott követelményeknek." Akkor ez a menedzser a Microsoft seggében tartja a fejét, és mégsem hallja a panaszokat.
"Ráadásul soha nem volt ennyire egyszerű átváltani egy új rendszerre." És soha nem szopta meg ennyire aki megtette mint most. Lassan Apple iOS lesz belőle, már kompatibilitás terén.
-
#3 Én sem használok semmi csicsát.Ami terheli a gépet,minden ki van kapcsolva. Gyors legyen,ne csicsás. -
#2 Nem örülök ennek. Én tökéletesen elégedett vagyok a W7-tel. A W10-nél első dolgom lenne visszaállítani régi kinézetre, nekem kb. úgy néz ki a W7 felülete, mint a W98 volt. Soha nem értettem, hogy az új miben jobb. Sem a W7 sem az XP-é nem tetszett... -
end3 #1 Addigra már csak sikerül olyan szintre hozni a hardvereket az alsóbb árkategóriákban is, (meg ugye az internetes "sávszélt"..), hogy a "szuper biztonságos" Windows 10 folyamatos felhős "telefonálgatásai" nem "homokóráztatják" a gépeket naponta jelentős időmennyiségben. - (A dolgozni akaró felhasználó addig meg malmozik, kávézik, pletyizik.., egyéni vérmérséklete fügvényében...)
Nem...(!), mert, ha lesz többlet erőforrás, arra mindig lesz ötlet odaát, hogyan tervezzünk a felhasználására újabb "nirvánákat". (A hardver meg ugye marad ugyanaz.)
Szegény felhasználók, a hardvergyártók "véres verejtékével" a következő évek alatt megteremtett plusz erőforráshasználat prioritásait tekintve, ott kullognak a sor legvégén. (A fejlesztők meg hozzák, az újabb és újabb processzor- és memóriagyötrő, "biztonságfokozó" szoftveres megoldásokat.)
A W10-et optimalizálni kéne már, - de nagyon(!), - mert a "regnálás" bő két éve alatt rendesen lassult ugyanazon a vason. Nem csoda, hogy a W7, (meg a "zixpé" is) amit már elfelejtenek erőből "túlfokozni", ilyen jól tartja magát...