100
-
jkedzs #20 https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars
a The Force Awakens (2015) hálivúd filmgyártásának szégyene. egy régmúltból felöklendezett hányadék. egy nevetséges erőlködés. teljesen komolyan vehetetlenné teszi az addig felépített teljes Star Wars univerzumot. és még legalább két ilyen fos eljövetelére készülhetünk még. D:
ehhez képest a Rogue One (2016) egészen jó, valahogy még van benne abból a régi Star Wars érzésből, ami a korábbi filmeket nézhetővé tette és szinte teljesen kerüli a The Force Awakens nevetséges koncepcióját. mintha teljesen más emberek írták / csinálták volna. látványban és történetben is össze-vissza alázza a The Force Awakenst. részemről ajánlott. -
Grifid71 #19 Komolyan nem értem ezt az evokokon lovaglást.
Az első halálcsillag kudarca után a másodikat egy technológiától mentes aka feltérképezetlen helyen építették. Ahol az őslakosokat sportból vadászgatták a birodalmiak. Eléggé agyatlan dolog azon fanyalogni, hogy egy bolygónak vannak-e őslakosai, és ha vannak azok milyenek. Akkoriban még nem a cukiság faktor emelése miatt kerültek bele az evokok. A xenofóbok is kevesebben voltak... -
Etinger #18 Igazából csak arra utaltam, hogy a régi részekben is lehet hibát találni. Nekem ez főleg az evokok megjelenése volt. Az Ébredő erő egyértelműen a nosztalgia faktort akarta meglovagolni, amivel kicsit túlzásba is estek, valóban. -
#17 A SW filmek nagy erőssége szerintem ahogy egy részen belül is halad az idő így akarja érzékeltetni, hogy ez egy évszázados, évezredes küzdelem és annak egy részbe pillantunk bele. Megkedvelünk valaki aki egy fontosat cselekszik majd meghal mindegy, hogy csatában vagy végelmúlásban az univerzumhoz mérve csak egy porszem volt.
A ZS1-ben is próbálták az elején, de ott nem jött át olyan jól, csak a végén.
Szerintem amúgy, nem nagy moziban kellet volna ezt a történetet bemutatni, hanem egy 12 részes sorozatban.
Szépen lehetett volna felépíteni a részeket egészen a Jedi üldözés végnapjairól, az ellenállás kialakulásáról, egy-két kisebb harc, majd szépen felvezetni ahogy rájönnek, hogy épül a Haláli csillag és akkor itt kilehetett volna bontani a tudós és családja szálat, majd Jyn felcseperedéséről egy kicsit, és akkor jöhetett volna szerezzük meg az infót..... és a 12. rész lett volna Decemberben a mostani film, onnan hogy kiszabadítsák a csajszit a rabszállítóból és lett volna egy jó másfél órás rész.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.12.16. 13:17:30 -
#16 +1 -
dagobratyo #15 Én 40 vagyok és sz.ó.r.ó.l.-sz.ó.r.a. egyet értek. :) De azt gondolom, hogy nemcsak a mi generációnk igényli a jó és eredeti (!) történetet. A 7-esnél annyira fostak az alkotók, nehogy valami félre menjen, hogy a végén megcsinálták a 4-est. Kár. Holnap nézem a zsiványt a gyerekekkel. Jó lesz, de semmi több. :) Ha mégis, írok újra... -
wory #14 Nem tudok nem hozzaszolni ehhez a temahoz, pedig altalaban nem szoktam farasztani magam ezzel...
Szamomra dobbenetes, hogy a Jar-Jar Abrahams fele Ebredo Erot valaki imadja es dicseri. Persze kulonbozo az izlesunk, de en igy latom (39 evesen):
Az eredeti 3 film az etalon. Nosztalgia is. Anno technikailag elkepeszto volt. Nem hibatlan termeszetesen. Jo story, jo karakterek.
A Lucas fele folytatas filmek egy tomegizlest kiszolgalo 'szar' szerintem. Most mar nem csak feher ember jatszik - tick. Csak robotok halnak meg - tick. Jar-Jar, hogy az infantilisek meg ovisok szive is megdobbanjon- tick. 1x eleg volt megnezni oket...
Ebredo ero: nagy remenyekkel ultem be, talan most! De ez betette nekem a vegso kaput. Star Wars franchise nekem veget ert 83'-ban. RIP. Ezt a filmet egy kb. 14 eves gyerek irta ovis/kisiskolas nezoknek. A 8 eves gyerekeimnek tetszett is. Foszereplo: arva vagyok-tenyleg jedi vagyok-mar hasznalom is az Erot (nem kell jedi kepzes semmi...)-sot mar fenykardozok is...jesszus, ez komoly?
Rogue one: nem lattam meg, semmit nem varok tole, gyerekeimet elviszem ra, ennyi..
Akiknek meg tetszenek ezek az ujak, azokat irigylem, mert en is szerettem volna tovabbra is rajongo maradni :-( -
Macropus Rufus #13 azért talán a 6. rész parányit jobb mint a 7. Sztem.
Meg ha megnézed az imdb- akkor azok szerint is. Mivel egy 1983-as film látványban nem tudja überelni egy 2015-ös filmet, akkor a plusz pont csak a sztori miatt van ott. Tehát a 7. rész látványban ugyan jobb, de sztoriban rosszabb mint a 6. Az ewokok meg nem sok vizet zavartak. Gy.k. nélkülük is elfoglalták volna az állomást az Endoron.
Nekem speciel folyamatosan egy olyan érzésem volt, mind ha egy copy-paste filmet látnék. Voltak benne új részek, amik jók is voltak, de a film alapvetően egy 4 és 6 rész keveréke volt. -
Etinger #12 Te ezt el is hiszed, vagy csak nekünk játszod meg magad? :) Igen, Jar Jar igazi ékköve a StarWarsnak. Ha 8 éves vagy. Se. Bájdövéj a Jedi visszatér azért kapott anno hideget-meleget a nagyszerű Birodalom visszavág után, csak az előzmény filmek gyengesége miatt már az is kifejezetten jó film. Hozzáteszem Luke története tényleg nagyon erős, ami gyenge az evokok szerepe. De az valami döbbenetesen. Szóval hát na, az sem volt hibátlan, ahogy az Ébredő erő sem, valóban. De Jar jarral meg az előzmény filmekkel jönni mint jó StarWars film... vagy csak úgy eleve érvként felhozni... Ne.. Ne csináld :) Nekem kínos, de tényleg. Komolytalanná teszi a beszélgetést. Érvelni a Disney féle filmekkel szemben az eredeti trilógiával érdemes, az tényleg etalon. -
Ender Wiggin #11 "jól összerakott fantasy-scifi hibrid"
Látod, talán ezért magasztalják őket. Mert jól össze vannak rakva. Ez Disney-féle vonal meg nem. Ezért okádnak tőlük. Semmi köze a nosztalgiának ehhez.
Ami meg az előzményt illeti, inkább ma egy Jar Jar, mint bármikor egy kiló/rej/finn/dzsin/stb. papírmasé, polkorrekt nulla karakter. -
Etinger #10 Az a baj, hogy a régi SW filmeket mindenki az egekig magasztalja, pedig azok sem voltak mások, mint egy jól összerakott fantasy-scifi hibrid. A jedi visszatér mackóemberei pl számomra kb a széria legröhejesebb elemei, és mégis imádja majd' mindenki. Mert régen volt. És nosztalgia. És rossz nem lehet. -
Etinger #9 Nem tudom mi a baj az Ébredő erővel, én kifejezetten szerettem. Főleg azért sem értem az utálatot, mert aki picit is ért a filmekhez, és egy kevéske objektivitást meg tud csillogtatni, az azért érzi, hogy a botrányos gyenge előzményfilmekhez képest mennyivel jobb lett. Nem hibátlan, nem klasszikus, de jelentősen jobb. Főleg piszok gyenge Baljós Árnyakhoz képest. Persze tudom, lassan 20 éve volt az is, és idővel minden emlék megszépül... de ezek a Disney-féle StarWars-ok jelenleg magasan verik minőségben azokat a szarokat. Még úgy is, hogy azért ez a Rogue One nálam inkább egy erős közepes, szerethető, de mégis talán kicsit klisé karakterekkel. -
#8 Jah és még valami. Mivel egy film nem tetszhet mindenkinek, mint ahogy az SW7 esetén itt is lesznek azért fanyalgók bőségesen. -
#7 Nekem is nagyon tetszett. Én is csak hálámat tudom kifejezni azért, hogy "darkosabb" lett. Hiszen az eredeti trilógia is inkább ezt az irány vonalat képviselte, Hozzáteszem, nekem az előzmény filmekkel sincs különösebben nagy bajom. Azok a filmek a galaxis egy olyan korát mutatják be, amikor még nem olyan sötét minden.
Érdekes egyébként ez a nagy Han Solo imádat. Én is gyerekként láttam IV-VI részeket, de soha nem Solo volt a kedvenc karakterem. Én nem feltétlenül várom annyira a Han Solo filmet. Ez sokkal jobban érdekelt. És szerencsére nem kellett csalódnom.
"...talán a Galaxis eddigi legepikusabb és leghatalmasabb összecsapását élhetjük át a Birodalom és a Lázadók kapcsán földön és levegőben egyaránt." - A szerző látta esetleg a Jedi visszatér c. részt?
Nekem egyébként alapvetően nem volt gondom a szinkronnal. Egyedül Vader hangja volt ultra gagyi. Az első megszólalásánál még nem lehet feltétlenül pontosan tudni, hogy időben hol vagyunk a III. és IV. között és azzal nyugtattam magam, hogy itt még fiatalabb Vader... Persze a film végére egyértelművé válik, hogy közvetlenül a IV. rész előtt játszódnak a történések, ehhez képest Vader hangja egy 30-35 évesé kb.
Nekem egyébként nem hiányzott az űrben úszó szöveg. Simán megvoltam nélküle. Az opening theme sem hiányzott annyira. Viszont John Williams szerzeményei nagyon-nagyon hiányoztak.
Egyébként a moziból kijövet, nekem is pont az jutott az eszembe, hogy ez a rész kegyetlenül feladta a leckét az SW8-nak. Jövőre nagyot kell villantani. -
#6 Az ébredő erő esetén semmiféle minőségről nem lehet beszélni... -
Grifid71 #5 Az igazi Star Wars-t szerető emberek erre a filmre vártak mióta csak megszerették ezt az univerzumot. Egy igazán jó film, a névtelen hősökről szóló remekmű.
Szerintem, kedvencek ide kedvencek oda, minőségben csúnyán megüti az Ébredő erőt.
Szívesen megnézném az eredeti verziót amit a Disney nem engedett ki mert túl dark volt az ízlésüknek. -
#4 szerintem is végre 40 év után egy normális starwars ami nem csak 4 éves szellemi fogyatékosoknak készült lihegő nagy fülű nyuszikkal vagy röhejes főgonoszal aki hokuszpokra hasonlit csak éppen mindig felbukik a cipőfűzőjében :-D -
Kisssss #3 na végre már, így kell star wars filmet csinálni kérem szépen.
az eleje eléggé vontatott volt és érződött hogy nehezen sikerült felépíteni a hátérsztorit a halálcsillag terveinek megszerzése köré de aztán a film második felében kőkeményen beindulnak az események és végül ami a két főszereplővel történt az igencsak váratlan volt.... és pont ez kellet végre egy star wars filmbe hogy valami olyasmi történjen amire nem számít senki se egy SW film nézése közben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Kisssss, 2016.12.16. 02:56:23 -
cateran #2 "Bár nem kapjuk meg az elején a megszokott Star Wars nyitányt a szöveggel, a zene is eltér a megszokott klasszikustól
...
ízig-vérig a franchise része"
Errm nem...A nyitoszovegre meg ra lehet fogni hogy elhagyhato, de a SW opening theme eggyevalt a SW univerzummal, az maga a Star Wars (nalam annyira, hogy barmikor meghallom a 20th Century Fox zenejet, automatikusan az SW openinget varom utana..:D)
"(például hogy miért is van a Halálcsillagon éppen ott az a szellőző)"
Ez foglalkoztatott valakit is? Mert valahol lennie kellett....mennyiben valtozott volna a sztori, ha mondjuk 800 meterrel jobbra van? -
tom_pika #1 megossza????????