100
  • nkmedve
    "akkor azt is írhatnám, hogy tipikusan a buta és vak, szélsőséges ballibsi siránkozását testesíted meg"
    Rossz ajtón kopogtatsz, ahogy a Clinton és Merkeles mondattal is. Egyiknek sem vagyok a hive, mindkettőt kizárnám a politkából az eddigi ténykedéseik miatt. Ettől eltekintve egy Trump szintű pojácát megválasztani/támogatni, ideológiától függetlenül, legenyhébben szólva is aggasztó. Ahogy már egy másik topikban irtam, semmi gondom nem lenne a republikánusokkal, voltak jobbacska jelöltjeik akiket érdemes lett volna támogatni Trump ellenében (aki egy kis üzleti haszonért eladná az országát Putyinnak kilóra).

"TFA esetében, hogy ott van a Rey nevű csaj, aki a sztori szerint egyedül nőtt fel egy utolsó sivatagos putriban 8 éves kora óta, de ennek ellenére..."
    Na, igy már lehet kezdeni értelmesen is diskurálni a filmekről. Amiket felhoztál a karakterrel kapcsolatban, azok jogos észrevételek lehetnek, feltéve ha mindent tudnánk Rey múltjáról. A helyzet az, hogy nem tudunk róla semmit, kb bárkinek a bárkije lehet, nem tudjuk milyen képzést kapott korábban (gyanitható, hogy kapott), mennyire erő-érzékeny, stb.
    Egyeseknek leesett, hogy ő egy titokzatos karakter, titokzatos múlttal, aki majd a többi filmben lesz kibontva, mások pedig egyből feminizmust, és egyebeket kiáltanak (ez kicsit idegesitő és már unalmas). Én azt mondom, hogy várjuk meg a következő, vagy a 3. részt mielőtt itéletet mondunk fölötte, lehetnek még meglepetések (végső soron egy SW filmről beszélünk). Ha a következő filmekben sem lesznek megmagyarázva Rey képességei, akkor azt fogom mondani, hogy teljesen jogos minden negativum ami fel lett hozva, addig viszont inkább próbálnám élvezni a filmeket és nem elveszni a sok siránkozás zajában.

"Vagy ugye ott van mindennek az abszolút csúcsa, a Szellemirtók remake"
    A szellemirtók esetén erthető az anti-feminista panasz, az első trailer után én is irtam nem túl pozitiv kommenteket. A véleményem a film megnézése után sem változott, egy teljesen fölösleges remake/reboot ami nem túlzottan tiszteli az eredeti filmeket, és amiben a girl power egy hangyányit túl lett tolva. Az új SW filmekkel viszont össze nem lehet hasonlitani.
  • Zoliz
    Ez egy buzi demokrata film (ahol a jók csakis nők, négerek, kínaiak, homokosok, fogyatékkal élők lehetnek), ami szerencsére nem annyira feminista (férfilecserélő) mint a Force Awakens volt és a Star Wars 8 lesz. Megnéztem a barátnőmmel moziban és csak a csatajelenetek miatt lesz megvágva saját használatra a Zsivány 1. Olyan sokmindent azért nem kell kivágni belőle, a csajon kivül.

A Csillagrombolók néha olyannak tűntek mintha Lego / makettett látnánk. Amúgy elmegy kategória a film a kötelező hypeon túl. Ami még zavart és ami miatt nem tudja übereleni az eredeti Star Warsokat, hogy gyors jelenetek után átváltott a rendező rendkivül unalmas és lassú, érzelgős képekre. Például Feliszitire. Amiből/akiből kösz én se kérek, mert van csajom, nem érdekel ez.
    Utoljára szerkesztette: Zoliz, 2016.12.19. 11:03:20
  • Axlkenobi
    Nem, rosszul olvasod. Ha hasonló stílusban akarnék személyeskedni, akkor azt is írhatnám, hogy tipikusan a buta és vak, szélsőséges ballibsi siránkozását testesíted meg. Semmi baj azzal, ha egy filmnek női főhőse van. Kérlek, sorold fel, hogy kinek volt baja Ellen Ripley-vel, vagy Sarah Connor-ra? Vagy akár Dana Suclly-val az X-Aktákból? Ja, hogy senkinek. Miért? Mert nem a túltolt PC okán lettek nők a főhősök, hanem mert természetszerűleg így lett megírva, ráadásul azok a karakterek jól lettek megírva.

Nem úgy, mint a TFA esetében, hogy ott van a Rey nevű csaj, aki a sztori szerint egyedül nőtt fel egy utolsó sivatagos putriban 8 éves kora óta, de ennek ellenére beszéli a droidok "nyelvét", beszél vukiul, életében nem ült űrhajóban, de jobban vezeti a Millennium Falcont, mint Han Solo és simán kicselezi az Első Rend képzett pilótáit, aki képzetlenül ellenáll, egy jóval erősebb Erő-használó akaratának, majd elmetrükköt használ úgy, hogy előtte még csak nem is hallott róla, majd mindennek megkoronázásaként fénykardpárbajban lenyom egy nála jóval képzettebb ellenfelet, úgy, hogy ő még csak életében nem is fogott fénykardot. Ja, meg neki egy férfi ne fogja meg a kezét, mert nincs rá szüksége, micsoda felháborító soviniszta dolog már ez a lovagias segítségnyújtás. Ez a baj, tudod? Ez a túltolt feminista felsőbbrendűség.

Ahogy a Zsivány Egyesben is, két tonfa, vagy vipera szerű cuccal lever vagy négy rohamosztagost, akiken amúgy páncél van (tényleg, mi a bánatért viselnek azok páncélt ha kb. semmitől sem védenek), miközben a férfi főszereplő (Diego Luna) természetesen elképedve és tehetetlenül nézi, ahogy a csaj egyedül megoldja.

Vagy ugye ott van mindennek az abszolút csúcsa, a Szellemirtók remake. Ahol nem azért nők a főhősök, mert természetéből fakadóan adta magát a dolog, hanem mert az egész feminista propaganda, semmi más. Ahol minden nő okos, ahol minden férfi ostoba, korlátolt, vagy rosszindulatú (Hemsworth ugye a buta szőke férfi, Bill Murray kis mellékszerepében meg a nulldimenziós nőgyűlölő férfi-sablonkarakter). Ezzel szemben az eredeti Szellemirtókban, mind Sigourney Weaver, mind Annie Potts karaktere teljesen értelmes, szerethető és nem lenézett női szerep volt.

Az meg, hogy idekevered Trumpot meg Putyint, megint csak a te liberál-rettegde viselkedésedet tükrözi. Nekem is megvan a véleményem a Clinton meg Merkel-buzi, terrorista-imádó, saját civilizációját és társadalmát szétrohasztó balliberálisokról, mégse sértegetem őket minden nap, mert a nagy toleránsoknál én hangyafasznyit valahogy mégis toleránsabb vagyok.
  • Axlkenobi
    Az oké, de azért a Star Wars nem egy az egyben a hitleri Németország. Megvannak a párhuzamok, de ugyanúgy vannak kapcsolódási pontok pl. a Római Birodalomhoz is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem kellene a Star Wars-ban látható Birodalmat ennyire betegesen nácisra venni.

Eszembe jut erről a jelenet a TFA-ból, mikor Domhnall Gleeson középszerű Hitler-klónként ripacskodva szónokol, majd az Első Rend katonái kvázi heil Hitlereznek neki. Na, az ilyen dolgokra gondolok, hogy túl van tolva ez a bringa.

Ráadásul a Rogue One esetében a film négy írója közül kettő (Chris Weitz és Gary Whitta) még direkt ki is emelték, hogy a Birodalom a "white supremacy"-t testesíti meg. Ugye manapság ezzel a jelzővel szokás illetni a privilégiumokat élvező gonosz fehér férfiakat.
  • nkmedve
    Jól olvasom a kommentek között, hogy ennél a filmnél (és a TFA-nál is) az a gond hogy nő a főszereplő és hogy a lázadók között van mindenféle bőrszinű ember?
    Kezd egyre szánalmasabb lenni az SG komment szekciója. Azt még megértem, hogy a Trump-os cikkeknél megjelennek a szélsőjobbos siránkozók (bár az is elég aggasztó, hogy mennyi támogatója van a magyar a fórumokon, pont úgy mint Putyinnak), de egy filmes kritika alól legalább el lehetne takarodni. Itt a film minőségéről kéne beszélni, senki nem kiváncsi rá hogy mennyire el vannak manapság nyomva a fehér férfiak (spoiler alert: nincsenek).

Amúgy a film jó volt (ahogy a TFA is), voltak jó karakterek, a sztori rendben volt. Jó volt Vader-t és Tarkin-t újra látni, jól illeszkedett az SW kánonba, Nekem mindenképp bekerül a BR kollekcióba az első adandó alkalommal (a többi rész mellé), és várom a következő SW filmeket. Ez a film és a TFA bebizonyitotta hogy a Disney kezében a jogok nagyon jó helyen vannak (minden tiszteletem Lucas-é, de nagyon jól tette hogy átadta a stafétát), tudnak hagyományos "gyerekbarát" SW-t (TFA) és sötétebb hangulatút (Rogue One) is csinálni úgy hogy teljes mértékben megmarad az SW hangulat.

• Grifid71
    Látom ide is beköltözött sok emberkéhez a PISA felmérés gyakorlatilag is látható okozata.
    Olvasni és írni már tudnak, de néhányaknak nagy-nagy problémát okoz a leírtak értelmezése.
  • jkedzs
    + a zene jellegtelenségére.
    egyetlen értékelhető pillanat volt a filmben, amikor visszahoztak egy-egy régi motívumot. akkor kezdtem észrevenni, hogy itt valami zene is van. de minimális.

nevetséges, amit halivúd leművel filmzene címszóval az utóbbi pár évben.
    érdemes nézni pl a LotR és a Hobbit közti kontrasztot. vicc!
  • WhiteStar
    ne haragudj hogy beleugatok a gondolatmenetedbe, de:

2. vh-ban hitler uralma alatt is kiszelektálták az embereket, csak a fehér, árják kerülhettek pozícióba, minden "kissebbséget" és stb-t egyszerüen nem engedtek pozícióhoz, akinek volt, eltávolították onnan, később pedig kigyűjtögették őket. Tulajdonképpen párhuzamot is vonhatsz a két birodalom között, ha kicsit szabadabban értelmezed a dolgokat, és mindjárt értelmet nyer a dolog.
  • Axlkenobi
    Hogy hozzászóljak a pc dologhoz is:
    Az elmúlt egy-másfél évtizedben a filmekben és úgy en bloc a médiában durván túl lett tolva a balliberális polkorrektség, de olyan módon, hogy már messze átestek a ló túloldalára. Ma mindenki szép, mindenki jó, mindenki tökéletes, csak a fehér, heteroszexuális férfi a gonosz és a csúnya (ha netalán keresztény, akkor meg főleg).

A VII. Részben kapunk női főhőst, fekete főhőst, latin főhőst (Solót most ne számítsuk, ő kikerülhetetlen volt), míg a Zsivány Egyesnél (döbbenet), kapunk női főhőst, latin főhőst, ázsiai főhőst, arab főhőst, viszont mindkét esetben elmondhatjuk, hogy a gonoszokat csak és kizárólag fehér férfiak alkotják.

Ez azért megmosolyogtató. A hisztikről meg nem is karok nagyon beszélni: ha fehér lesz egy karakter egy filmben, ami eredetét tekintve nem volt az (lásd mondjuk Akira) picsog az egész világ, hogy "white washing". De ha feketére változtatnak fehér karaktereket (lásd Heimdall a Thorban, a szereplők fele a Flash sorozatban, Hermione a Harry Potter színdarabban, stb.) akkor az természetesen teljesen rendben van.

Ma létezik szexizmus és rasszizmus a médiában és hollywoodban: előbbi a férfiakkal, utóbbi a fehérekkel szemben. Ha pedig fehér férfi vagy (mint ahogy már említettem), akkor egyenesen szégyelld magad!
  • Axlkenobi
    Vigyázat Spoileres:

Előrebocsátom, óriási rajongója vagyok a Star Wars-nak és ez alatt George Lucas eredeti hat alkotását tekintem. Mikor jött a hír, hogy eladja a Disney-nek a jogokat, először megdöbbentem, aztán úgy voltam vele, hogy ha valahova is kerül, ott lesz a legjobb helyen. Akkor még a kiválasztott Abrams-ben is bíztam, mert a Super 8 tetszett tőle (meg a 2009-es Star Trek is). Aztán amikor jött a második űrszekeres cucca, már inkább félve néztem a jövőbe, főleg mert a nyilvánvaló másolások és önismétlések miatt a rendező űr korábbi filmjeit is más szemmel kezdtem nézni, és bizony rá kellett döbbennem, hogy Abrams valamennyi alkotását jellemzi a fenti két szó.

Az Ébredő Erő előtt a következőket vártam a VII. Résztől: tartsa tiszteletben a saga-t, legyen hű hozzá, de merje kreatív és újító módon továbbvinni a fáklyát. Ebből végül semmi sem valósult meg. A "VII. Rész" gyáva, megalkuvó, kreativitást és eredetiséget hírből sem ismerő film, mely logikátlanságok egész garmadáját sorakoztatja fel, miközben az új karakterek rosszul, a régiek meg félreértelmezve vannak megírva. Ráadásul még vizuálisan sem volt képes arra, hogy érdekes legyen, ami 2015-ben szerintem vérciki. Az Ébredő Erő valójában nem a Star Wars VII. Része, hanem a IV. feldolgozása, ahol szervezetek, bolygók nevének átírásával próbálja meg elhitetni az emberekkel, hogy valami újat látnak. A hype és a marketing tökéletesen működött, így a világ be is falta.

A Zsivány Egyestől előzetesen már semmit nem vártam. A trailerek szögre pontosan ugyanazzal a hangulattal operáltak mint Az Ébredő Erő, ezen kívül sok mindent nem tudtam a készülő produkcióról. A kész filmet elnézve viszont egyet elmondhatok: klasszisokkal szórakoztatóbb mint Abrams alkotása. Persze felvonultat jópár szarvashibát, sőt, de legalább tiszteli a szériát és igyekszik annak szerves részévé válni, miközben van "töke" el is térni tőle. Igaz, ez utóbbi kimerül abban, hogy a saga mitológiai és fantasy vonulata helyett, most háborús történetet kapunk, de már ez is valami. Ez amúgy lehetne hiba is, de mivel ez egy spin-off, így kevésbé kell azonosulnia a fő vonulattal.

Ami tetszett, hogy tényleg próbál hidat képezni minden film és sorozat felé: van itt utalás mindkét animációs sorozatra, ahogy természetesen az Egy Új Reményre is, miközben felbukkan a Coruscant és a Mustafar az előzmény trilógiából is. A film képi világa is elképesztő volt, az új helyszínek közül a Jedha és a Scarif is jól sikerült, különösen az utóbbi lett lélegzetelállító. Az akciók is lehengerlőek, dinamikusak és látszik a beléjük fektetett munka, ellentétben a VII. Résszel, ahol még a film ezen aspektusai is rém gyengék voltak (leszámítva a Jakku-s üldözést és a fénykardpárbajt, de hát azt már művészet lett volna elcseszni).

Ami nagyon nagy negatívum, az a film első harmada, ami kapkodó és zavaros. A karakterek teljesen semmilyenek: a dezertőr birodalmiról nem tudjuk meg miért dezertált, a két ázsiai fickóról sem tudunk meg egy mondaton kívül semmit, míg Jyn és Cassian figurája hordoz magában lehetőséget, de az írók semmit sem kezdtek vele: mindkettőjük keresztülmegy valamiféle jellemfejlődésen, de tessék-lássék módon. Jyn az egyik percben még magasról tesz a lázadásra, aztán lát egy rövid videót az apjáról és öt perccel később már ő a felkelők felkelője, aki mögé varázsütésre felsorakozik mindenki, aki már évek óta harcol. Cassian meg hidegvérű gyilkos, meglehetősen rugalmas erkölcsökkel és amikor parancsba kapja, hogy ölje meg Galen-t, érzelmek nélkül bólint rá, ám mikor lehetőség adódna, nem teszi meg. Miért is? Mert két perce ismeri Jyn-t? A központi gonosz, Krennic szintén rosszul járt: hiába alakítja a remek színész, Ben Mendelsohn, az egész figura teljesen egydimenziós, nagyon gonosz és ennyi. Mondjuk Mads Mikkelsen és Forest Whitaker is hasonló cipőben járnak, a film szinte sportot űz abból, hogy a kiváló színészeit elherdálja.

Történetileg semmi extrát nem kapunk: véletlenszerűen összejön egy csapat, ami érthetetlen módon áll be egy érthetetlen módon vezérré váló csaj mögé, hogy megszerezzék a Halálcsillag terveit. Ennyi és nem több. A zenére pedig szót sem fecsérelnék, mert döbbenetesen semmilyen, abszolút nem méltó a Star Wars-hoz.

De akkor miért is jobb film, mint Abrams mozija? Mert képes monumentális lenni, mert nem csak egy újrahasznosított sivatagból, erdőből, meg hómezőből áll. Mert képes olyan grandiózus finálét adni, ami méltó a Lucas-féle hexalógiához. Mert történeti és karakterekkel kapcsolatos hibái ellenére is vannak iszonyú erős jelenetei (Vader felbukkanásai, vagy a remek CGI-jal életre keltett Tarkin pillanatai). És igen, ez a film is túltolja a retrót (mondjuk Az Ébredő Erővel nem tud versenyezni), de jóval kevésbé röhejesen: Ponda Baba és Dr. Evazan felbukkanására semmi szükség, mint ahogy szerintem bőven felesleges volt a finálé úrcsatájánál archív felvételekből előrángatni a Vörös Egyest, meg az Arany Egyest.

Nálam az első hat film masszív 10/10-es, egyetlen nagy történetet alkotó filmsorozat, míg a VII. Rész egy abszolút kockázatmentes, gyáva és erőtlen visszhang, értékelve a filmen dolgozók erőfeszítéseit és kevés jó pillanatát, kap egy 6/10-et. A Zsivány Egyes valamivel bátrabb (a hangulat miatt), jobban kezeli az "idézgetéseket" és sokkal lehengerlőbb, így ordító hibái és hiányosságai ellenére megérdemli 7,5/10-et.

Ha tartjuk a sormintát, a VIII. Rész már egész fasza lesz.
  • Kisssss
    látom még mindig képtelen vagy megfogalmazni néhány szóban a véleményedet a pol korrektségről... nem baj ne erőltesd magadat, nem mindenki tud értelmesen érvelni és kiállni a saját álláspontja mellet.
  • BaliBoy
    Látom gyenge a felfogásod.
    A politikai korrektség kifejezés nem az én és nem is a te véleményedtől vagy megfogalmazásodtól függ. Ha érdekel a téma olvass utána, nem csak a wikipedia létezik! De ne nevettesd ki magad, hogy én majd itt kiselőadást fogok neked vagy bárkinek tartani! Mindössze felhívtam a figyelmet a kifejezés hibás használatára!
    Ráadásul nem hazudtam. Annyit írtam, hogy olvasd el a 38, 39-es hozzászólást és értelmezd! Nem azt írtam, hogy ebben a két hozzászólásban kifejtettem, hogy mi az a "PC". Ebben a két hsz-ben alkalmaztam! De látom nem tudod felfogni.

Részemről lezártam a témát mert már egyáltalán nem a Rouge One-ről van szó és nem Star Wars-ról...
  • Kisssss
    az hogy te néhány másodperces guglizás után belinkelsz egy bárki által módosítható wiki cikket az rohadtul nem a te magad által megfogalmazott álláspontod a pol korrektségről.
    (ahány ember annyi vélemény lehet egy adott dologról, nincs olyan hogy "mindenki által elfogadott álláspont" egy adott témáról)

amit te itt most csinálsz az aljas téma elterelés az eredeti kérdéstől, mellesleg nem vártam én semmilyen egyetemi tanárokat megszégyenítő előadás... csupán csak egy pár mondatban összefoglalt gondolatot a pol korrektségről de úgy látszik még ennyire se vagy képes, ez pedig elég sajnálatos.

btw még hazudozol is mivel sehol nem írtál/fogalmaztál meg konkrét ellenérveket hogy bebizonyítsd miért tévesek a többiek elképzelése a pol korrektségről.

néhány idézet tőled.

"Semmi köze a két dolognak egymáshoz! Tarthatod hülyeségnek, ez a te jogod, de polkorrektséghez az ég világon semmi köze nincs! "

"Nem vagytok tudatában annak, hogy mi az a politikai korrektség..."

"Fingotok sincs mi az a politikai korrektség..."

ez kérlek nem érvelés hanem beböfögés.
    Utoljára szerkesztette: Kisssss, 2016.12.18. 13:24:58
  • BaliBoy
    El vagy tévedve ha azt hiszed, hogy szociológia meg nyelvésztudományi kiselőadást fogok neked tartani... Másrészt minek írjam le még egyszer, ami már egyszer/többször le van írva csak azért mert baszol megnyitni egy google-t vagy a linket, vagy csak néhány hozzászólással visszaolvasni.

Ráadásul ez nem vélemény kérdése! Meglehetősen hibás a szóhasználatod! Egy szó, kifejezés értelme, nem vélemény kérdése!
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.18. 12:57:11
  • Kisssss
    nem linkelgetést kértem, hanem a te magad által megfogalmazott véleményedet várom.

na ess neki még egyszer.
    Utoljára szerkesztette: Kisssss, 2016.12.18. 12:47:03
  • BaliBoy
    Let me help you! Nem én fogom elmagyarázni mert nem én találtam ki a polkorrektség jelentés tartalmát. Vagy olvasd el a #38, #39 hozzászólást és értelmezd!
    Aki ezek alapján úgy gondolja, hogy egy FILMBEN!!! csak azért nő a főszereplő meg azért van benne néger szereplő, hogy az a film polkorrekt legyen az 1. nem ismeri a PC valódi jelentését 2. ráerőltet egy olyan dolgot a másikra aminek semmi köze nincs hozzá. Ennyi erővel, akkor a filmtörténelem igen sok filmjére rá lehetne húzni, hogy csak azért van így vagy úgy, hogy az polkorrekt legyen (a ti hibás alkalmazásotokban)... Találjátok már ki, hogy az eredeti trilógiában is csak azért volt női szereplő (Leia), meg Lando Calrissiant csak azért színes bőrű alakította, hogy polkorrektek legyenek... anyám borogass...
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.18. 12:37:03
  • Kisssss
    na akkor kérlek szépen magyarázd már el részletekbe menően mi is az a pol korrektség? oké? mert annyira hangoztatod hogy ez se az az se az.... most már kíváncsi vagyok hogy képzeled el.

ne fogd vissza magad.
  • BaliBoy
    A Te írásodból is az jön le, hogy nem tudod mi az a "PC". Úgy gondolod, hogy attól polkorrekt az Ébredő erő mert, hogy egy picsogós rohamosztagos valójában nem élne túl egy kiképzést??? Semmi köze a két dolognak egymáshoz! Tarthatod hülyeségnek, ez a te jogod, de polkorrektséghez az ég világon semmi köze nincs! Azok közé tartozol akik, ezzel a manapság divatos szóval dobálóznak teljesen értelmetlenül.

(Ezt már csak zárójelben jegyzem meg azoknak, akik állandóan ezzel a, "hogy győzhet le egy képzetlen senki egy képzett Jedit/sithet?". Hallottatok már arról a kifejezésről, hogy vele született tehetség? A való életben is egy létező jelenség. Biztos az a kislány is szart a polkorrektségre a születésénél, aki már 4-5 évesen a több tíz éves tapasztalattal rendelkező zongora művészeket is megalázza tehetségben. Vagy azok a gyerekek, akik óvodás korukban 3-4-5 nyelven beszélnek folyékonyan. Ők sem hallottak még a pollkorrektségről. A szemetek! :D
    Ja és még egy dolog: soha életemben nem volt még fénykard a kezemben, de ha egyet adna valaki én is tudnék vele mit kezdeni. És szerintem elég sok ember van így ezzel, aki vívott már életében vagy csak gyerekként kardozott fadarabokkal a barátaival....)
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.18. 12:03:23
  • jkedzs
    Ip Man rules! :D
  • Szefmester
    Mondj egy másik fajsúlyos női főszereplőt az ébredésből! Mondj fehér férfi főhőst az Ébredésből!
    Leia? Egy kivénhedt matróna aki eljátsza az aggódó anyát/vezért. A kis földönkívüli a kukkerban? Az is csak iránymutató szereplő volt.
    A két főhős biza egy nyámnyila feka fickó és egy hűdekemény nő... aki mindenféle kiképzés nélkül picsáz ez el egy éveken át kiképzést kapó bukott Jedit.
    Ha pc mentesen történtek volna a dolgok, akkor egy ilyen picsogós rohamosztagos a kiképzést nem éli túl. De nem... A hősnőt pedig nem tápolják agyon a film alatt, hanem már alapból valami kemény csajt adnak be. Gyk olyan érzés volt mint ha a forgatókönyv író kitalált volna egy jó karaktert (mert a karakter alapból jó lett volna), majd a könyv felénél rájön hogy így kevés lesz a végéhez, így adja neki a tápot...

A zsiványhoz is szóljak. Másnak nem tűnt fel hogy Han Solo hajója egy csigatetű a rebellis bagázs flottájához képest? Szinte hamarabb tettek meg két rendszer közti távolságot minthogy a csillagrombolók elkezdjenek lőni rájuk... és a már földön beszivárgott kis kommandó alig akciózott addig.... pedig azért egy kis hajócskánál a fregattok nem épp gyorsabbak rendszerint.
    Aztán az is érdekelne hogy a tatooinei köcsög (hopp a kezed) és cimbije mikor hagyta el a bolygót/várost amit nem sokkal később eltüntettek? Amilyen szigorú ellenőrzések voltak a városban tuti nem két perc mire elhagyhatják a dokkot.

Tetszett a film, de a szinkron tényleg fura volt (nem csak Vadernél), bár voltak benne külön értékelhető részek. Mint pl Yp Man :D szinkronja aki rendszerint Jackie Chan szinkronja, meg K2 is elég kellemes hangú volt. Sajnos C3PO szinkronja már nem lehetett az eredeti...
  • Grifid71
    Ez tetszett. :D
  • BaliBoy
    És akkor most polkorrekten:

Nem vagytok tudatában annak, hogy mi az a politikai korrektség...

A gondolat menetedet folytatva, akkor a Kleopátrában is azért egy erős nő a főszereplő, hogy polkorrekt legyen. Vagy a Tűzben edzett férfiban is csak azért DW játszik, hogy legyen már egy színes bőrű is néha foglalkoztatva... Aki így gondolja az elég butácska...
    Sajnállak titeket. A film helyett inkább azt nézitek, hogy miért nő a főszereplő, meg miért színes bőrű, meg, hogy ki az aki a stábból homoszexuális beállítottságú... Meg lehetősen rossz lehet így filmet nézni!
  • BaliBoy

Fingotok sincs mi az a politikai korrektség...

A gondolat menetedet folytatva, akkor a Kleopátrában is azért egy erős nő a főszereplő, hogy polkorrekt legyen. Vagy a Tűzben edzett férfiban is csak azért DW játszik, hogy legyen már egy feka is néha foglalkoztatva... De geci hülyék vagytok...
    Sajnállak titeket. A film helyett inkább azt nézitek, hogy miért nő a főszereplő, meg miért feka, meg, hogy ki a buzi a stábból... Szar lehet így filmet nézni!
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.18. 02:52:15
  • cateran
    PEdig erthetoen leirtam miert is PC az egesz..de lebetuzom, csak neked: Adott 1 szellemileg-testileg eros, hatarozott, elpusztithatatlan NO, mellette 1 tutyi-mutyi, hatarozatlan Ferfi..az elobbi vezeti az utobbit, kifejti dominanciajat, mig az utobbi boldog mosollyal az arcan hodol be...Ez olyan szinten femdom, hogy talan mar kulon szocikket is kapott a wikin...A NOnek nincs valojaban senkire szuksege, hisz egymaga is elegge ugyes es talpraesett, hogy boldoguljon (amivel nincs baj, 1 bizonyos hatarig..De meg Ripleynek, aki szinten eros es hatarozott no volt, szuksege volt segitsegre...jesszum, meg Wonder Womannek is kell neha..)
    Termeszetesen a Ferfi "kisebbsegi" fekete, hogy szo ne erhesse a haz elejet, hogy nem foglalkoztatnak eleg nem fenerborut (ugyanez lathato a Rogue One-ban, mar ami a szereposztast illeti...van itt azsiai, fekete es valoszinuleg meleg is...apropo..Poe az Eberdo Eroben szinten elegge melegoid...)

Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.12.18. 01:40:23
  • kontorl
    Nálam ez a film sajnos nem érte el a kívánt hatást. Az összes elérhető előzetest számtalanszor megnéztem a premier előtt, és alig vártam a vetítést, majd a vegkifejlet látva (és itt nem arra gondolok, amiről a film szólt) csalódottan távoztam a moziból. Ez a film sem fog felkerülni nálam a térképre, hanem megy a süllyesztőbe az I-III mellé. Sorry.
  • BaliBoy
    Nevetséges a hozzászólásod.

Fogalmatok sincs arról, hogy mi az a politikai korrektség. Csak össze-vissza dobálóztok mostanában divatos kifejezésekkel.
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.17. 12:55:55
  • jkedzs
    ezzel a hozzászólásoddal bizonyítottad be hogy nem vagy képes átlátni a világban működő trendeket, memóriád és felfogóképességed egy Star Wars filmnyi anyagra elegendő.

ne várd, hogy magyarázzuk. már leszűrhetted volna annyiból is, amennyit ide írogattunk.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.12.17. 12:28:18
  • AnuluWork #33
    Egészségedre.
  • BaliBoy
    Azon túl, hogy nem értek egyet a leírtakkal (amibe most nem fogok bele menni, hogy miért) ez továbbra sem magyarázat a polkorrektség kérdésére!
  • cateran
    Hat az Ebredo Eroben az...azaz nem az a baj, hogy no, hanem, hogy otvozete Supermannek, Batmannek es az egesz X-men csapatnak...Kukaturkalo kolduskent kepzett pilota, profi szerelo, ugy kepzett jedi, hogy semmifele oktatast nem kapott (de Lukeot mitosznak tartja...hiaba, az a 20-30 ev azert durva tud lenni a tortenelemben..), harcmuveszmester ninja es valoszinuleg meg van 100 masik kepessege/kepzettsege amirol meg sem o, sem mi nem tudunk...Tobb, mint nevetseges...
  • BaliBoy
    Neeee... komolyan az a baj, hogy a főhős egy nő?? Ezt nem gondolhatja senki sem komolyan! Hol élünk? A középkorban? Vagy valahol a közel keleten?

Ez meg sem fordult a fejemben, hogy 2016-ban (2017) ott tartunk, hogy erőltetett polkorrektségnek (trendinek????) minősül az, hogy az újabb Star Wars filmek főhőse egy nő....
    Elég nagy bajok vannak! De nem a női főhőssel...
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2016.12.17. 10:31:55
  • Etinger
    Eddig férfiak voltak a jedik, most egy női karakter lesz, ami kicsit erőltetettnek hat (hogy most akkor újítunk, mert az trendi) Ennyi. A filmet megnézve amúgy nincs ezzel gond, 1000x szimpatikusabb ezek a női karakterek mint a Ghostbusters féle remake/folytatás kategória.
  • Etinger
    "Nem tudom, de szerintem az ewokok kapcsán nekem nem a szőrös macik, hanem egy szomorú rész jut mindig eszembe."
    Ne haragudj meg érte, de ezen felnevettem :)
  • BaliBoy
    Pár hozzászóláson belül másodjára olvasom azt, hogy a VII, rész túlságosan polkorrekt. Árulja már el nekem valaki, hogy mitől gondoljátok így! Azért mert az egyik főszereplő néger? Nem vagytok kicsit xenofóbok (rasszisták)? (hozzá teszem, hogy Fin karaktere tetszett nekem is a legkevésbé, de nem a bőr színe miatt)
  • AnuluWork #26
    Nem tudom, de szerintem az ewokok kapcsán nekem nem a szőrös macik, hanem egy szomorú rész jut mindig eszembe. Tudjátok, amikor az egyik ewok mellől kilövik a társát, és ő vinné magával tovább, ébresztené fel, de már nem él.

A mostani film viszont mestermű. Vannak benne baromságok amit én vagy nem tettem volna be, vagy nem így, ahogy beletették, de odatették magukat a készítők. A végén kicsit Deep Impact feelingem volt, nagyon eltalálták az egészet. Jó volt látni a régi szereplőket. Nekem - röhögjetek ki - de mindig Tarkin volt az egyik nagy kedvencem. Annyira jól játszotta Peter Cushing, hogy itt újra látni, nem volt kis élmény (még ha már csak sajnos digitálisan). Örülök, hogy beletették. Ő a legnagyobb genya a SW történetében aki nem egy bohócnak van maszkírozva. Kár, hogy a 4. részben gyorsan kinyírták. Most megcsillogtatta magát ismét. :)

A VII.hez képest ez nagyon jó rész volt. Semmi bajom nem volt egyik szereplővel sem. Ellenben viszont a VII. rész orbitális polkorrektségéhez képest.
  • Etinger
    Röhejesre sikerültek, és ezt anno a kritikusok is megmondták, nem újdonság :) Persze azt látsz bele amit akarsz. Anno is meg lehetett volna már csinálni komolyabban is, helyette cukiskodtak. Ennyi. Nincs ezzel baj, de nem ezért szeretjük azt a filmet. Én legalábbis biztosan nem. Az apa-fia ellentét sokkal érdekesebb.
  • jkedzs
    ja a The Force Awakens-en pl már tisztán átjön a szélsőséges, diznire jellemző PC faszság, pl reverse discrimination stb. többek közt ezért is kukáravaló az a film. meg úgy egyébként is több szempontból szembe köpi az univerzumot a súlytalan senki karaktereivel.
  • Ender Wiggin #23
    A legnagyobb különbség Lucas és a Disney okádék között az, hogy Lucas csak írt valamit, ami vagy bejön van nem (kvázi folklór sztori űroperába öltve), a Disney viszont direkt olyan célelemeket fűzött össze, amivel szerintük elérhető a lehető legszélesebb közönség. Vagyis olyan, mint egy reklámfilm, steril és inkább termék, mint alkotás. Más kérdés, hogy írni senki sem tud a bagázsban, ezért muszáj a regi motívumokat felmelegíteni (csak kár, hogy az ember valami újra várna, ami felveszi a versenyt a régivel - ami nem nosztalgiából jó, hanem csak így egyszerűen JÓ). És a régi makettes technológia százszor inkább, mint a mai műanyag animáció, amiről inkább sikít, hogy kamu, mint azokról a régi effektekről.
  • Montanosz
    na megnéztem nem volt rosz, pörgős látványos akcio film passzol az eredeti trilogiához, van pár poén meg egy moralizálo robot de szerencsére lelövik :-D
  • DarkLighter
    "ami a korábbi filmeket nézhetővé tette"

Nézhetővé? LoL Az tudod, mi? A Petrocelli vagy a Derrick baaazmmeg.