253
11020361101480452337.jpg
  • tigeroo
    jó volt. így ford motivációja is érthető volt, kicsit minden megmásult a végére.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    úgy látszik hogy mindent ő irányított, még ezt a kis "lázadást" is, annak érdekében hogy kiszabaduljanak. így már értem hogy a delos miért akarta kifúrni, gondolom elégedetlenek voltak vele, kemény lehetett 35 évig kettős célokat szolgálni (hogy legyen pénz is ,meg készülni a szabadításra)

egy edo-kor azért odabaszna a feudális japánban

-akkor arnold hangja nem valami "felhőbe mentett tudat" hanem mindenkibe belerakták, és ahogy doloresben meg maeveben előjött úgy jön majd mindenkiben?
    -akkor ezért vannak hihetetlen sok szintek a létesítményben? Bernard pl. járt a 80. szint körül is, amikor a titokzatos műholdjelet akarta megfejteni ki lopkodja az adatokat... lehet hogy a park így van elkészítve, pár szintenként változnak a parkok is? és az égbolt, a nap meg minden csak ugyanúgy díszlet...
    -a következő évadban lehet kiderül hogy Ford tényleg azért ölte meg Bernard szeretőjét, mert ezeket a gyanúkat kémkedte kifele, hogy ő meg akarja menteni a lakókat.

jajj mennyi kérdés, mennyi kérdés maradt itt még...
  • homeless
    Röhögnék, ha az egyik parkot Westerosnak hívnák és kiderülne, hogy az egész Trónok Harca csak Ford narratívája volt :)
  • Jim Morrison
    Hogy ebből hogy csinálnak 5 évadot én se tudom :D
    a vége tiszta
    SPARTACUS, csak a látott vérontás nélkül.

Ha most 4 évadon keresztül végignézünk még 4 ilyen parkos sztorit, és ötödikben összefutnak az évadok szereplői felborítok minden asztalt :D
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.12.05. 22:42:00
  • DasIsFuck
    Na igen, én sem látom a naftát benne 5 évadra.

Nagyon jó sorozat, de elég gyengék a karakterek számomra benne, bár ez nem jó szó rá, inkább kicsit jellegtelen az összes harrisen és hopkinson kívül, talán még maeve, de kevés akiért úgy igazán izgulni lehetne.
    Történet is ilyen, hogy érdekes, de annyira azért nem, hogy nagyon lázba hozzon.

• Seth
    Jó volt. Nagyvonalakban ez történt:
    kiderült kb mindenkinek a motivációja, William=MIB , Dolores=Wyatt,a mélyhűtötteket felkeltették,elkezdődött a lázadás, Ford=R.I.P by D. , meg volt egy kis SamuraiWorld tease is :D
  • tigeroo
    na volt vmi nagy csattanó?
  • böröczk
    Hogy CN occse a rendezo, igy mar minden vilagos, miert ennyire jo sori ^^
  • [NST]Cifu
    Nem biztos, hogy el kellene ezt húzni 5 évadon át... Azzal együtt, hogy eddig tetszik...
  • Shiwo
    pár érdekesség, amit lehet nem mindenki tud a sorozatról..

az író / rendező Jonathan Nolan.. Christopher Nolan öccse.. együtt dolgoztak az újabb Batman filmeken, valamint a Csillagok között -ön (Interstellar)
    Jonathan Nolan nevéhez fűződik a Célszemély (Person of Interest) című sorozat is

a sztori egy 1973-as, szintén Westworld néven futó filmen alapszik, melynek írója és rendezője Michael Crichton volt..
    ő főleg regényeiről híres, amelyekből több film is készült (A gömb, Kongó, Jurrasic Park, ..)

és állítólag az HBO legalább 5 évaddal tervezett
  • Jim Morrison
  • Shiwo
  • Jim Morrison
    remelem azert ki is derul valami, nem pedig varni kell egy evet, hogy tudjuk mi a tok van :D
  • Shiwo
    A Westworld évadzárója 90 perces lesz. Ez nettó, hiszen nincs reklám az HBO-n, de persze a tiszta játékidő tippre csak nyolcvaniksz lesz.

by Sorozatjunkie
  • bega82
    Eleinte én is azt hittem, hogy Logan lesz az. De nem hiszem, inkább a Will-es teória híve vagyok most már én is.
  • Shiwo

most nem keresem vissza a dolgot, hogyan fogalmazott, de angolban több szó is van az ölésre..

kill - önvédelemből, mások védelme során, véletlenül, stb...

murder - előre megfontolt szándékkal, hideg vérrel ölni

tehát igen, ölt előtte is, de azok "csak" kill -ek voltak.. valamilyen szinten még a katonák is ebbe tartoznak, hisz elfogták előtte, bármikor ellene fordulhattak volna újra, illetve veszélyt jelentettek Dolores-re az ő szempontjából.. részeg is volt, ki tudja mi történt..

Maeve volt az első "murder".. amikor semmi egyéb oka nem volt ölni, mégis meggyilkolt egy védtelen asszonyt és egy gyereket, hideg vérrel, előre eltervezve..

bár én kétlem, hogy egy olyan mészárlást egy szál késsel egyedül végig vitt volna.. lehet rajtuk ütöttek az indiánok és ő szépen végignézte, hogy ledarálnak mindenkit.. és akkor tényleg csak "kill"-jei voltak..

van olyan elgondolás is, hogy Logan a fekete ruhás férfi
    de én ezt kétlem, neki sötét színű a szeme, míg Williamnak és a fekete ruhásnak egyformán világos

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2016.11.29. 09:31:12
  • xido

de william és a fekete kalapos hogy lehetne egy és ugyanaz csak két idősíkban?
    öregként megkötözve vallotta be,hogy maeve volt az első gyilkossága,csak hogy megtudja milyen érzés....viszont william már ölt...akár a 9.rész végén a tábor lemészárlásakor,akár korábban,mikor az úton megtámadtak pár résszel korábban valami szállítmányt vagy mit..valamint william 30 év alatt valami akkora fejessé vált volna,hogy valami igazgatósági tag,akinek a szavazatán múlik ford leváltása és ismeri a kisgórékat?
  • Stockbauer33 #77
  • Shiwo
    Teória-spoiler !!

a jelek szerint kifejezetten több idősíkban játszódik.. + a "visszaemlékezések" bonyolítják

próbálom csoportosítani, de simán lehet, hogy ennél több idősík is van.. meg lehet párat rossz helyre gondolok...

1.
    időben legkorábbi "jelenetek", amikor Arnold beszélget Dolores-szel... csak korábban azt hittük, hogy Bernarddal dumál.. (illetve a beszélgetések egy része lehet tényleg a későbbi idősíkban történik Bernarddal)+ valamivel később a templomos városban a mészárlás, utóbbiban valszeg részt vett Teddy is.. kb 35 évvel korábbi események

2.
    30 évvel korábbi események, Arnold már elvileg halott, Dolores lelövi a rájuk támadókat ...trükkös a jelenet, mert úgy van összeállítva, mintha visszaemlékezne a fekete ruhásra, pedig inkább fordítva van, ez a támadás az emlékkép... találkozik Williammel, akivel együtt mászkál, néha emlékképei előtörnek az 1. időszakról.. Logan átadja William-nak a fényképet a tesójáról (William későbbi felesége)

3.
    Ford elkészíti Bernardot

4.
    3 évvel korábbi események, a fekete-ruhás férfi, feltehetőleg William, miután a való világban a felesége öngyilkos lesz, visszatér és "megöli" Maeve-t és a lányát.. gyanítom nem sokkal utána kapja el Dolores-t, lövi le Teddy-t..

4. a jelen (?), Maeve prostiként "öntudatra ébred", William magával viszi Teddy-t (aki visszaemlékszik arra, hogy elkapta őt és a csajt..) Dolores apja megtalálja a fényképet és megzakkan, Dolores újból öntudatra ébred, Bernarddal történő események...

persze vannak jelenetek, amelyekben én se vagyok biztos, hogy mikor is játszódnak..

a 9. részben Dolores megtalálja a templomot, lemegy, visszaemlékezik arra,hogy ő ölte meg Arnoldot, kifele menet találkozik a fekete ruhással.. abban a ruhában van, amit a 2. idősík során viselt.. viszont nem véres, nem lehet ugyanakkor.. szerintem valamely emlék hatására vette fel később.. viszont a templom a 2 és a 3 - 4 időpont környékén be van temetve.. gyanítom, hogy később kiásták, s ez már egy 5. idősík (jövő.. vagy épp ez a jelent) .. és a hullák, amiket Dolores lát lefele menet, Maeve várható "börtönkitörésekor" keletkeztek, valamikor a 4. idősík végén

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2016.11.28. 22:51:01
  • Sulla75
    Csak sejtéseim vannak mi történik de ez is a készítők célja :D .Hatalmas story
  • Jim Morrison
    9

Jó volt!
    Ezek szerint mégsem több idősíkban játszódik a történet? Mikor belépett az öreg a templomba, mikor ott volt a Billy idejében létező Dolores miatt vonom le ezt a talán nem rossz megállapítást :D
    Bár a képet meg már megtalálták az első részben, szóval még nekem nem tiszta, hogy akkor hogy is van ez :(
  • tigeroo
    8. rész

meg kellett néznem az első részt is emiatt

akit a fekete kalapos + teddy megtalál összekötött kezű nő, ő szolgálta ki williamet a legelején amikor öltöztetni akarta, ugyan az a csaj. a fekete kalapos elszólásai eléggé arra utalnak, hogy ugyan azt a kalandot járták meg. pl. el lazóval amikor leül beszélgetni, és megöli a feleségét, ott is mesél neki hogy rengeteg mindenen keresztül mentek, megküzdöttek a ghost nationnel, stb... amikor pedig a 8. részben Dolores flashel valamit abban a faluban, ahol táncolnak a nők, utána visszatér ebből a látomásból, kérdezi is Williamtől hogy hol vannak, és MIKOR... a jelenben ugye ott állnak annál a keresztes oszlopnál (amit amikor Ford is meglátott egyből hazatessékelte a kisfiút), utána látszik hogy mintha az egy templom teteje lenne, és körülöttük mintha látszódnának hátetők a homokban, mintha feltöltötték volna a föld szintjét...

gondolom ott valamilyen jelentős esemény történt, amit el akart még Ford is felejteni
  • Shiwo

3. pont :
    vagy valami módon "hálózatba" vannak kapcsolva, és csak a fejükben játszódik le a találkozás, miközben fizikálisan nem találkoznak

a gyorsabb gépi agy miatt pillanatok alatt lezajlik a több percnyi "beszélgetés" , és Dolores fizikai teste csak pár másodpercre áll le, mintha elmerengne..

• bega82
    Nekem sem igazán tiszta. Meg ebben a mostani részben a vége nekem elég zavaros volt...
    Most már annyit ugrálunk a valóság - álmok - emlékek - és valószínűleg idősíkok között is, hogy alig bírom lekövetni, pl Maeve jelenetei a nyakonszúrással, meg a kislány halálával.
  • Sulla75
    Nagyjából,de jó lenne most már tisztábban látni.
  • böröczk
    Egyet ertek, nekem meg a korabbi Painted black (ugye ez a szam cime? :D) tetszik nagyon, szinte jobb mint az eredeti :D az egyik lovoldozos jelenetnel szol.
  • homeless
    Zseniálisak ezek a zongorafeldolgozások :) Maeve egyik jelenete alatt megy Amy Winehouse - Back to Black feldolgozása természetesen szöveg nélkül, de akkor üt igazán nagyot, ha ismerjük az eredeti szövegét:

...We only said goodbye with words
    I died a hundred times
    You go back to her
    And I go back to black
  • tigeroo
    ha belegondolsz, már tudható hogy ki-mit akar. csak még ők sem tudják, hogy hogy érik el.
  • Sulla75
    Lehet én vagyok hülye de sok minden nem tiszta még talán az egyetlen kivétel Hopkins aki irányítani akar mindent.Dolores tudni akarja ő kicsoda,Harris fingom sincs mit akar(felszabadítani?),Vezetőség valami kísérletet?Feka hölgy bosszút,szabadságot stb....
    Szóval szép meg érdekes de tisztulhatna már a kép.
  • Jim Morrison
    nem volt rossz, de... tudtunk meg dolgokat, de úgy tűnik nagy áttörésre 1 vagy 2 részt még várni kell.
  • Wayne Gace
    Amit a harmadik pontban írsz, arra nem is gondoltam eddig. Jó elméletnek tűnik.
  • homeless
    Én úgy gondolom, hogy három idősíkon játszódik a történet:
    1. Öreg Ford, Bernard, Maeve, MIB, Theresa szál. Ezt nevezzük jelennek.
    2. A jelenhez képest kb 30 évvel ezelőtt játszódik az a szál, amiben William, Dolores és Lawrance kalandoznak. Ennek a szálnak a végén fog történni az a bizonyos 30 évvel ezelőtti incidens, amit többször is említettek a sorozatban. Az is biztos, hogy a fiatal MIB-nek(aki jó eséllyel William) is szerepe lesz benne, mert amikor Ford-al beszélgetnek, akkor megemlíti, hogy neki köszönhető, hogy a 30 évvel ezelőtti incidens után megmaradt a park.
    3. Kb 33-34 évvel ezelőtt: A még élő Arnold(Bernard) beszélget Doloressel abban a pincében, amiben Bernard később megöli Theresát. Ugye Bernard nem láthatja az ajtót, tehát le sem tudna menni, amíg valaki ki nem nyitja neki. Ugyanebből az időből származnak Dolores flashbackjei, amiket a 2. szálban hallucinál.
  • Tripod
    Valaki már említette itt, hogy a fekete ruhás (Ed Harris), az tulajdonképpen William 30 évvel később. Ez a több idősík dolog is ezt erősítené és én nagyon remélem, hogy tényleg így lesz, mert rohadt jó húzásnak tartom.
  • homeless
    Van egy olyan teória, hogy Arnold elemezte Dolorest, de később Ford megölte Arnoldot és róla mintázta Bernardot. Az már szinte biztos, hogy több idősíkon játszódik a történet és Dolores a kapocs az idősíkok között.
  • Jim Morrison
    God damn. Jó rész volt.
    Mikor visszakérdezett, hogy milyen ajtó, nekem csak akkor esett le :(
  • GregSB
    Az kiderült hogy Bernard és Dolores hasonlóak, legalábbis Ford műhelyében együtt voltak a dokumentumaik.

Én azokon a részeken gondolkodtam el, amikor Bernard elemezte Dolorest. Többször is beszélgetett vele, vajon önszántából vagy utasításra?

+ volt az a rész amikor Bernard skypeolt a volt feleségével. Most csak azért hogy a storyja stabil legyen felbérelt Ford valakit hogy beszelgesen vele? Vagy az egy video chatbot volt a jövőből? :)
  • bega82
    Ez fasza rész volt!
  • cylonflatus
    Ellenkezőleg, szerintem eddig pont ő volt a leggyanúsabb, hogy az lesz. Én pont ezért vártam, hogy másról fog kiderülni.
  • Shiwo
    "Az HBO berendelte a Westworld 2. évadját (10 rész), ami az HBO főnöke szerint a sorozat bonyolultsága miatt csak 2018-ban kerül majd képernyőre, de ez még képlékeny."

by Sorozatjunkie
  • Tripod
    Éreztem a kezdetektől fogva,
    hogy a vezetőség tagjai közül valaki android lesz, de hogy pont Bernard, azt nem hittem volna. Theresára tippeltem, de így sokkal nagyobbat ütött, hogy nem az lett, amit vártam :)

Utoljára szerkesztette: Tripod, 2016.11.15. 10:58:21
  • szucsy89
    jó lesz ez, a vége durva volt

nekem a Dolores-szál még nem nagyon állt össze, hogy mit akarnak vele kezdeni a készítők