1026
-
Axsys #545 A weather nerf miatt most úgy tűnik mindenki hanyagolja a clear effekteket, így elég jól betikkelnek hosszútávon, bár önmagukban nem érdemes használni őket, de ha valami lekombózza úgy még mindig hasznos (pl woodlkand spirit, caranthir stb).
Pont tegnap álltam vissza a monsterre a Spellatealről, mert már kiégtem benne, rögtön meg is léptem a rank 15-öt :-)
Jelenleg a spam decket próbálgatom, eddig nagy sikerrel, de majd megnézem a consume-ot is.
A kambi nerfet nagyon sajnálom, azt a decket kipróbáltam volna mert érdekesnek tűnt, viszont így hogy egy 16 os goldot kap az ellen már nemhiszem, hogy használható :-/
-
#544 Szerintem én most a consume monsterre fogok átállni idővel.
Az időjárás változásokat én is sajnálom, de ugyanakkor meg is értem, hogy szükség volt rá. De szerintem ennek a történetnek még nincs vége lesz még módosítás ezen a téren. Pár napig most visszaállok a mókusokra, úgy is meggyúrták őket alaposan.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.07.05. 23:20:09 -
#543 Amit most a Torrential Rain lapnak adtak("Now damages up to five of the Lowest units by 1"), talán azt kellett volna a Frostnak kis módosítással.
Ezek után nincs értelme használni.
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.07.05. 20:49:19 -
Matte #542 dettó sajnos, illetve még nagoyn sokakra igaz ez. Az új játékosok zöme ezt nyomatta, nem véletlenül. -
Madi92 #541 Régi Frost mennyivel jobb volt... így kicsit értelmét vesztette a helymozgató cuccos. Carathir is minek tud átmozgatni 3 lapot, ha egyszer csak 1-et sebez..
Tesztelni kell, de szerintem ezzel megölték az egyetlen deckemet. -
Matte #540 nálam még a régiek vannak, gondolom nem egyszerre osztják.
azon agyaltam hogy a jól működő frostos deckem egy részét be is darálom, aztán átállok egy másikra. Csak az a kérdés, hogy mire. Ez itten a nagyon nagy kérdés. -
#539 Megjött az update. 3 napunk van bedarálni teljes áron a nerfelt lapokat. Itt van a lista abc sorrendben:
• Aeromancy
• Alzur's Double-Cross
• Avallac'h
• Ballista
• Bear (Bloodcurdling Roar)
• Berserker Marauder
• Biting Frost
• Caranthir
• Celaeno Harpy
• Clan Drummond Shieldmaiden
• Clan Tuirseach Axeman
• Decoy
• Dol Blathanna Trapper
• Hjalmar
• Impenetrable Fog
• Ithlinne
• John Calveit
• John Natalis
• Kaedweni Sergeant
• Kaedweni Siege Support
• Kambi (Hemdall)
• Leo Bonhart
• Marching Orders
• Morkvarg
• Olgierd
• Operator
• Reaver Hunter
• Regis: Higher Vampire
• Reinforced Ballista
• Reinforced Trebuchet
• Renew
• Savage Bear
• Skellige Storm
• Stammelford's Tremors
• Succubus
• Torrential Rain
• Trebuchet
• Villentretenmerth
• Wild Hunt Hound -
#538 szívesen segítek bárkinek, bármiben...
-
#537 Na itt mondanak pár okosságot, persze ez nem szentírás, de előretekintésnek nem rossz. -
Axsys #536 Várd meg peccs után, hogy alakul és utána craftolj :-) -
#535 Tudom ez nehéz kérdés, de szerintetek milyen lesz a köv meta? Melyik deckek fognak dominálni? Mire lesz érdemes szerintetek a scrapet költeni? -
Daermon #534 Rohadt jól néz ki :)
A váltózások pedig jónak tűnnek. -
#533 Az augusztusi update két új lapjának várható képe baromi szép lett.
Remélem ez valami assassin lesz :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez meg gondolom egy monster lesz:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#532 Itt a várható módosítások listája. -
#531 Lesz változás bőven :) -
Matte #530 jó ez a stream eddig, tulajdonképpen az összes meglévő kártyámat nerfelik :D
it was not a good day. -
#529 Minden olyan deck, ami kevés lényt használ, az problémás lehet a deckednek.
Regis jó ellene, és persze a Scorch.
-
Madi92 #528 Fagyasztós szörny deckkel, meg lehet fogni az Eithinés (Bocs ha nem így írják :D ) spell decket? -
#527 Grat, legközelebb veled nyittatom a hordóimat :)
Ne felejtsétek ma este 9-től fejlesztői stream! A rövid tömör lényeget majd ideírom, várhatóan Savage Bear nerf lesz, de én ide várom még Shieldmaideneket is. -
Matte #526 tegnapról maradt egy kis ore, ma végigtoltam az első két tiert, lett 415. Na mondom buli van, 4 keg. Az elsőből esett egy Kayran, a harmadikból meg Hjalmar.
https://www.youtube.com/watch?v=h4UqMyldS7Q -
#525 LvL20 és Ermiont kapo meg, ennyire ne lehetek balszerencsés :S -
#524 Úgy néz ki hétfőn dev stream lesz. A téma talán (ez full tip részemről és más játékosoktól) ismét némi balance és a single player mód bemutatása. -
#523 Jónak tűnik a deck :)
Szerintem most ne változtass, egy ideig. Szokd meg, próbálgasd, jöjj rá, hogy mi ellen vagy gyenge és meelyik decket hogyan tudod elverni. (Ha nyitsz használható legendást, az általad említetteken kívül: Caretaker, Ciri, Ge’els, Geralt: Igni, Regis: Higher Vampire, ezek bármelyike jobb a sima Geraltnál.)
A DBomb betétele, használata reklám változatban:
"Sokszor jön olyan deck, ami egy nagy lappal akar nyerni? Tibort és Hjalmart többet látod, mint saját szüleidet? Netán egy Ekimmara felzabált mindent? Akkor itt az ideje, hogy Ön is kipróbálja az új DBombot, csak most Önnek 200 Scrap! Rendelje meg most, és ajándékba adunk egy..."
Szóval a DBomb itt most szituációs lap, tényleg ha úgy érzed, hogy egy csomó helyzetet megoldana, akkor érdemes betenni. -
Matte #522 no, átvariáltam a decket, megfogadtam a tanácsokat. Így néz ki most. Vélemény? (jól fogadtam meg a tanácsot?)
Így fest most a deck
ma már ezzel játszottam csak, rankeden is léptem két szintet, ez volt a mai eredmény:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nyitottam egy D'bombot, érdemes betennem? (aeromancy helyett gondolnám talán). Most nekiállok gyűjteni, hogy az aranyakat is cserélni tudjam, Geralt helyett succubus, triss helyett renew lenne a cél.
apropó: mikor ér véget a season, lehet tudni? (ugye nem régóta játszom, nem volt még részem season zárásban, azt se tudom, hogy az aktuális rank alapján kapok majd jutalmat, vagy visszacsúszhatok, akkor is a legjobb elért eredmény után kapom majd?) -
#521 szerintem a banyák meg a witcherek egy deckbe sok. vagy-vagy. -
#520 Celaeno Harpy-ra gondoltam, abból kell 3 mindenképpen a deckbe.
Jelenleg 2 fő fajtája van a monster deckeknek, és mindkettő erős deck: weather és consume. A Succubust mindkettő játssza, és mindkettő szívesen használja az általad játszott, Caranthirt, hiszen a több helyen lévő lényeket egy helyre teszi és a frost most a legerősebb weather kártya. Ezenkívül mindkettő játssza az említett hárpiákat, mert iszonyú tápos, hogy ha nem intézed el a tojásokat, akkor az ellenfél köv körben minimum 6 erővel kezd, a consume deck meg ha kell megeszi a tojásokat.
Itt egy példa a consume deckre. Van leírás, érdemes átnyálazni.
Itt pedig egy köddel operáló weather deck.
Mindkét fajtából több változat is létezik, a lényeg, hogy a már említett lapokat és azokat, amik egyeznek mindkét felállásban érdemes elsőként lecraftolni. (Water Hag, Frightener) -
Matte #519 köszönöm szépen :)
- A helyzet az, hogy azért "bővítettem" 28 laposra, mert 25-nél nagyon sűrűen előfordul, hogy kézbe adja mind a három banyát / három witchert, de kettőt mindenképpen, még csere után is ugye. Lehet, hogy rosszul gondolom, de ezeknél épp az lenne a lényeg, hogy 1 és szigorúan 1 kézben, másik 2 pakliban. Viszont ha a 3 witcher kikerül, akkor ez a probléma nagyjából megoldódik.
- Én legtöbbször (meccsek 95-98%) úgy játszom, hogy az első kört direktbe bukom. Ezért van benne a rider (és a harpy is), sőt az earth elemental is. Mindegyik a deatwish miatt, ami ugye sokszor nagy löket a második körre (ettől még megfogadom a tanácsod természetesen, csak indoklom, hogy mit miért raktam bele)
- Kártyacserék: Scarp az most sajna nincs, elvertem azt a keveset, ami volt, úgyhogy aranykártyákat egy ideig nem tudok. (kérdés: ha összejön 800, akkor succubus legyen az első amit craftolok? Maradjak azon az elven, hogy csak a monster deckre fókuszálok?)
-viszont, van 1 Aeromancy-m is, meg egy White frostom is. Vegyem ki a három witchert és menjen ez a kettő a helyére?
-harpy alatt melyiket érted? celaeno harpy van még egy pluszban, sima harpy (ami triggereli a deatwisht) is van egy. Tegyem még be valamelyiket?
- renew jegyezve, kell sajnos idő a scrap gyűjtéshez :( Egyelőre nem költenék a játékra, megvárom, míg kijön a bétából.
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.06.27. 20:14:55 -
#518 Leírom a véleményem, aztán rád bízom mit fogadsz meg belőle. ;)
- 25 lapra csökkenteném a decket.
- Konkrétan kivenném a ghoult, ridert, és egy jég óriást. (Értem, hogy miért van benne a ghoul, de mivel nem zabálásra van kitalálva decked, így értelmetlen használni.)
- Ha lesz scraped, mindenképpen le kell cserélned Geraltot egy Succubus-ra, vagy Caretaker-re. (Most a Succubus talán jobban ajánlott, mivel megoldja többek között Morkvarg-ot, amit minden Skellige játszik.)
- Idővel kivenném a witchereket, elég a 3 banya. Helyükre Aeromancy és egyéb weather controlt (White Frostot mindenképp) tennék be, vagy DBombot, Frightener esetleg, netán Fiend-et, attól függően, hogy mit szeretnél elérni. (Kontrollálni, lapelőnyt szerezni, stb)
- Kellene még hárpia, az a lap még mindig beteg.
- Később ha már ismét lesz crafft anyag, le kellene Trisst is cserélni, Renew-ra, vagy Geels-re.
A Skellige deckek mellett a monsterek a legnépszerűbb deckek, nem tudsz velük rosszul választani. :) -
Matte #517 srácok, én azt hiszem egy picit elakadtam.
ezt a paklit raktam össze magamnak, a saját agyam/elképzelésem alapján
ezzel nyomom jó pár napja. Casualban elég jól teljesít (nem vezettem statot, de 70-75% körüli lehet a winrate), viszont rankeden már érezhetően kevés benne a szusz. Nyerni csak akkor nyertem, ha szépen kijött a két trióból 1-1 (és nem több) lap az utolsó menetre.
Mivel még erősen újonc vagyok, nem teljesen látom át a lapokat - paklikat.
Min változtatnátok, mi kellene még pluszban, mit vennétek ki? Vagy teljesen vakvágány, nem lehet rankedre életképes decket varázsolni belőle anélkül, hogy a háromnegyedét lecserélném? -
#516 mit szeretnék? nyerni. Nincs koncepcióm. Azt rakom a pakliba, ami érzésre működik. Soha nem szoktam az ilyesmi túlspilázni. A weather nem kell, azt nem bírom. A tamarianek meg a commandot bírom, azok maradnak. Minden más jöhet. Igazából ennyi... :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.06.26. 19:55:16 -
#515 Mit szeretnél? Az időjárással kontrollálni az ellenfél egységeit, vagy az ostromeszközökkel sebezni? Csak mert lehet egyszerűbb lenne, ha elmondanád, hogy melyik decktípus tetszik neked, és ahhoz ajánlok lapokat, de ez így 40 lap összerakva és semmi több. Szóval jó lenne tudni, hogy Te mit szeretnél, mert én ajánlhatok lapokat, de ha neked az nem tetszik, akkor kidobatok veled 2000 scrapet.
De én azt mondom, hogy jelenleg ha én csinálnék paklit, az valahogy így nézne ki:
Weather vagy
Rush -
#514 mire épül...mi a koncepció.... lol :D -
#513 1. Első körben a 40 lapot minimum 30-ra leszorítanám, de az ideális pakli még mindig 25 lapos. Ahhoz, hogy felhúzd a 4 gold és 6 silver kártyádat, amik a paklid erősségei, a 25 lap jobb, mint a 40, ez szimpla matek.
2. Mire épül a decked? Mi a koncepció? Van benne armor, időjárás, trio, damage, boost, és egy kis mechanics is. Ez így kaotikus, se a boostolás, se a dmg, se a megfelelő control nem fog megvalósulni, mert elaprózod a dolgokat, mindenből van benne egy kicsi, csak éppen semmi sem kellően erős. -
#512 Mondjatok okosat mitől lenne ez jobb. Van 2000 scrapem hozzá...:D
-
Daermon #511 6:33-tól :DDDD -
#510 A könyv írójával egy beszélgetés, hátha ez alapján kedvet kap valaki a könyvekhez. (Witcher 3 fórumból nyúltam al inket.) -
#508 Amúgy nem tudom ki mennyire néz streamet, videót, de eléggé sokszor kerül elő, hogy melyik kártyákat kellene nerfelni, és bizony a frost több ember csőrét is piszkálja. A fő gond az axemannel van, de sokan nélküle is túl tápnak tartják. Bár a fejlesztők legutóbb kijelentették, hogy a frostot nem akarják változtatni, lehet előbb-utóbb ez be fog köszönni.
Amúgy itt egy videó Merchanttól, ő így nerfelne legközelebb. (Azért fontosak ezek a videók, mert a fejlesztők nagyon odafigyelnek ezekre.) -
Szerzetes89 #507 Szerintem ez egyénfüggő, több oka is lehet, én pl. ilyenkor nem küldök:
- rossz napja van és csak pár ponttal vered
- deckválasztás (korábbi Calveit vagy Spellmókus)
-
#506 Ha az ellenféltől nem kapom meg a GG-s 5 ore-t, akkor az a játék nem volt jó, vagy csak simán én voltam jó? :D -
#505 Stream nézés közben már láttam olyat, hogy a spellmókusnál a protectornál a rrányomott dbomb látszólag nem vitte le az értékét, mert grafikailag megmaradt az ereje, de a tábla oldalánál lehetett látni, hogy a pont értékek változtak.