1191
Nathan Drake utolsó kalandja
  • Totti5
    Akkor az se hogy az UC4 és a Witcher 3 egy árkategória.
  • Ulthane
    Azért azt senki ne mondja, hogy fair, és fenntartandó tendencia, hogy egy Order ugyanannyiba kerül, mint egy Witcher 3. Független attól, hogy ki milyen műfajt szeret.
  • SlickAdam
    na az order tenyleg nem er 60 dollart. nem is a hossza miatt, hanem mert nincs vege. szvsz
  • SlickAdam
    a 3. ponttal van nekem "problemam". megpedig az uncanny valley jelenseg. annyira filmszerü es elethü ez a jatek, hogy a legkisebb elteres is ki tud zökkenteni es olyankor elegge illuziorombolo tud lenni. figyelem, idezöjelet tettem.:)
  • Totti5
    Dehogy 5 órás.
  • Ulthane
    Nem mondtam, hogy könnyű. De a The Order-t, ha akartad volna se tudod végigrohanni 40 óra alatt, mert 5 órás játék volt. És mégis 60 dollárért tolták.
  • Amiga
    Játéktörténelmi alapmű, mert:

- elvakított mindenkit
    . a játékosok tolják a hype-ot azután, hogy az előzetes elvárások az egekbe szöktek
    - végleg elmosta a játék és a film közötti határt olyan polírozottan, amire ilyen zökkenőmentesen még egyetlen játék sem volt képes
    - minden része tökéletes; az autóknak jobb a fizikája, mint sok autós játéknak, a lövöldözés szórakoztatóbb, mint valaha, a platformer részek, a logikai feladványok, minden a megfelelő súllyal és mértékkel szerepel, a zene és a hangok, a környezet, minden pontosan a helyén van
    - nem érzed azt, hogy a pályaelemek újrahasznosítottak lennének, az egész egy "kézzel festett" csoda, ahol minden helyszínen leesik az állad

Megnézhetjük, hogy néhány hét múlva hogyan beszáélünk majd róla, de erről a játékról még sok év múlva is beszélni fogunk, akár csak a TLoU-ról.
  • Totti5
    Jobb nem is belegondolni milyen koordináció kell és túlhajtás az évenkénti sportjátékoknál. Ahogy kinéznek azok is és amilyen részletekbe belemennek az brutál, és erre 1 év ( sincs! ).
  • SlickAdam
    evente jelentkezik az NBA 2K sorozat is. BORZALOM (pozitiv ertelemben) minöseggel es tartalommal. ha 80 dollart kernenek erte, az is siman fair lenne.
  • Moby
    Szerintem az autós példákat hagyjuk. Az autóipar dögrováson van, és a saját sírját ássa a változniképtelenségével minden egyes nap. Ha valamit még véletlenül sem kéne követni, na az éppen az.
  • AntiHero
    Évente megjelenőre a sport játékok nagyon jó példa.

AC meg mindig is AAA címként ment. Attól eltekintve, hogy évente jött.
  • Totti5
    Évente megjelenő is 2-3 évig készülhet ( s készül is ), szóval akkor miért kellene kevesebbért adni egy AC játékot amin dolgozik 500 fő 2-3 évig ( és még 2*500 másik ) mint egy mást amin dolgozik 100 ember 3 évig.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.12. 13:41:35
  • Totti5
    Autós példa jó volt, pont ez van. 60,40,20 - 15 dollár. A többit annyira túlgondolod hogy már fájó.
  • AntiHero
    Egyszerű. AAA címek mehetnek 60$
    Többi évente megjelenő 50-40$
    Kisebb játékok 30$

Minden más ez alatt.
  • SlickAdam
    en ~40 ora alatt "vegigszaladtam" a DaS3-on elsöre. en voltam gyors vagy a tobbiek tokoltek tul sokat? mennyi hat a DaS3 idöben?

beleszamoljuk az ujrajatszhatosagot is? ha igen, vajon mindenki ujra akarja jatszani?

... stb
    Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2016.05.12. 13:40:14
  • Ulthane
    Egy uniós direktíva.

Vannak objektív paraméterek: ja, 8 órás játék? Max. 30 dollárért adod, 200 órás játék, mehet teljesáron. Multiplayer mód sincs? Negyedár.

A 3-as BMW sem annyiba kerül, mint az 5-ös, az meg nem annyiba, mint a 7-es. pedig mind a háromnak négy kereke van! Kiválóan működik ott is: a tartalom és extrák, a felhasznált anyagok határozzák meg az árat.
  • Totti5
    Hogy ha a 15 órás UC4 60 akkor a 100 órás F4 hogy lehet szintén 60?

Grafikába vagy hosszba kell mérni a dollárt?

Egy hörtsztón 100 órája mennyi dollárt ér?

Rachet csak azért került olcsóbban a boltok polcaira ( az előállítása nyilván drága volt és sok idő ), mert nem új alapanyag.

A buta FPSbe aminek a single része lehet 5 óra, a multijába több 100at lehet csapni, akkor most játék a jétkon belüli tartalom szerint kell árazni?

Ezek a dolgok mind mindszubjektív, ami tetszik az fel van magasztalva, ami nem az szar...
  • SlickAdam
    játéktörténelmi alapmű?!

imadom a release utani 1-2 het rozsaszin felhös idöszakot.:D a 2. resz, na az jatektörtenelmi alapmü. ez nem lehet, hisz naggyabol ugyanaz, mint eddig is volt, picit masabb sztorival, hangyafasznyival pimpelt gameplay-el es uj generacio nyujtotta tekno ujitasokkal.

kivancsi leszek 1-2 honap mulva hogyan fogunk velekedni a jatekrol. mert egyelöre azt latom, hogy a latvany szo szerint elvakit mindenkit.
    es ezzel nem azt mondom, amire gondoltok. a jatek fantasztikus of korsz
    Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2016.05.12. 13:34:15
  • darkSectorxxx #292
    Mire írtad ezt?
  • Moby
    >Azért valljuk be, könnyű úgy jó játékot csinálni, hogy a Sony teljes vállszélességgel áll mögötted, pénz, paripa fegyver nem számít.

M-hm. Pont úgy, ahogy az eddigi exkluzívokon is látszott!
  • Amiga
    Tudás + tehetség (író, zenész, art) + erőforrás (pénz, idő, humán) + kiemelkedő színészi- és szinkronmunka + teknó + PS4 (vagyis egyetlen célplatform) + igényesség.

Ennek mind együtt kell lennie és együtt is van. Hála az égnek! TLoU után ismét egy játéktörténelmi alapmű.
  • Ulthane
    "Azért valljuk be, könnyű úgy jó játékot csinálni, hogy a Sony teljes vállszélességgel áll mögötted, pénz, paripa fegyver nem számít. Mivel a japánoknak ez egy presztízsprojekt, akkor is pumpálnák bele a pénzt agyatlanul, ha veszteséges lenne a játék. Uncharted nélkül a PlayStation fogalom értelmezhetetlen, így egy Uncharted-nek minden áron, bármi áron el kell készülnie, és ilyen minőségben. Ez olyan helyzetbe hozza a Naughty Dog-ot, ami gyakorlatilag más csapatoknak elérhetetlen"
  • Moby
    Semmiféle hihetetlen tudás nincs. Mérhetetlen, mindent elsöprő igényesség. Addig reszeltek mindent, amíg olyan nem lett, hogy...Nem teknóval. Az önmagában szart sem ér. Persze nagyon magas minőséget képvisel teknóban is, de nem attól lett ez ilyen.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.05.12. 13:20:12
  • Tatyla
    Ezen az utóbbi napokban én is sokat agyaltam,de hihetetlen tudás van ott
  • TDC Geronimo
    Az volt a durva, hogy tényleg mindent te irányítottál annál a résznél. Szerintem egy rémálom lehet ezt így leprogramozni és nem is értem hogy csinálják.
  • Tatyla
    Én abszolút semmi videót nem néztem meg és így űt mint állat...
  • Moby
    Aham. És ezt ki fogja beárazni? Mert a fallout4-re a köpetemet nem adtam a mai napig, a recsit end klenk féle bohóckodásból viszont szívesebben vennék még 3 példányt, csak hogy támogassam őket.
    Nem. Nem ilyen a modell. Ha beüt, viszik, ha nem, akkor bukik. Működik. Az, hogy te mennyit adsz érte, vagy veszed-e, ez leginkább most is csak rajtad áll.
  • SlickAdam
    gamebreaker-tol azert meg messze van. kb. mintha megneztem volna a film elött Neo & Smith ügynök komplett összecsapasat (Matrix 3) :)
  • Moby
    Nem azt mondom, hogy semmit, de nálad, a te skáládon ez lassan gamebreaker szintet üt meg, másnál meg szinte semmit.
  • TDC Geronimo
    fallout 4 se ér 60at csak mondom. rachet meg minőségi cucc és 40 helyett inkább érne 60at
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2016.05.12. 13:03:52
  • Ulthane
    Nekem nem kell, hogy kiemelkedő legyen. Ezt a minőséget kötelezővé tenném a videojátékiparban, VAGY differenciált árakat.

Uncharted 4 - 60 dollár
    Buta fps 5 órás kampánnyal - 30 dollár
    Fallout 4 szintű, aprólékos, akár több száz órás játék - 60 dollár
    Recsit end klenk féle bohóckodás gyerekeknek - 20 dollár

és így tovább...
  • Amiga
    Csak a te döntésed volt, hogy megnézed a trailert.

Én is elcsesztem, így is óriási volt a jelenet, de számítottam rá, így magamnak spoilereztem el. Azt kell mondjam, hogy hülye idióta vagyok, hiszen ha megnézek egy trailert, akkor ősidők óta tudhatom, hogy spoiler lehet benne.

Ilyen volt az is, amikor az Éhezők viadala második részében Katniss kitárja a ruha szárnyait. Haha, mennyire hatásos... lenne, ha nem láttam volna a trailerben.

Az új Star Wars trailerben is simogatják a Darth Vader összeégett sisakját, mekkora állat lett volna ezt is először a moziban látni.

Mi vagyunk a hülyék, hogy megnéztük, remélhetőleg tanulunk belőle. Irreális elvárás, hogy ne legyen többé gameplay trailer, vagy direkt csak a szar, semmitmondó, átlagos jeleneteket tegyék bele. Nekünk kell megállnunk, hogy megnézzük.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.05.12. 13:02:21
  • TDC Geronimo
    Nem tudom milyen hatással lett volna rám, ha nem látom. Biztos még ennél is durvább lett volna, de így se érzem, hogy kibasztam volna magammal.
  • SlickAdam
    igen. hogy megprobalja beadni, hogy 10-szer latta elöre es semmit nem rontott az elmenyen. ne vakard a fejed! ez egyszeruen nem igaz.
  • Moby
    Mármint bullshit, hogy ő nem így éli meg?
  • SlickAdam
    bocs de ez pure BS. nekem is oriasit baszott tegnap ejjel. na de milyen lett volna ugy atelned, hogy nem tudod mi jön ott? semmit. hogy a darun logva a hid mellett probalod nem eltalalni a pillereket s a többi... azt a reszt elöször zart ajtok mögött mutogattak, ha jol emlekszem. jobb lett volna, ha ott is marad.
    mondom, 2 videot neztem a jatekbol. mindkettö oriasi elmenyrombolo igy utolag. gondoltam meg jol is tartottam magam, hogy többet semmit nem csekkoltam. hat mostantol SEMMIT nem fogok elinditani nagyon vart jatekrol.
    Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2016.05.12. 12:56:02
  • TDC Geronimo
    Számomra az E3as set piece így is akkora élmény volt, hogy remegtem a végén pedig láttam vagy 10* előtte... Nem lőtt le ND lófaszt se a játékból mondom úgy, hogy a felénél vagyok csak. megint hiperérzékeny vagy
  • Moby
    >Az a baj, hogy új hobbi után kell nézni lassan, mert ezt reprodukálni nem lesz könnyű bárkinek is

Ez egy irreális elvárás, és egy végiggondolatlan kívánság. Egyrészt nem kell, hogy minden uncharted legyen, másrészt ha az uncharted nem emelkedik ki minőségével a tömegből, akkor átlagos. Ha csupa átlagos játék lenne azt kívánnád, bár kiemelkedne valamelyik a tömegből :)
  • gergou
    suppose that to be funny? am utálom a csokit :)
  • SlickAdam
    en ma vettem fehercsokis Twix-et.