1191
Nathan Drake utolsó kalandja
-
#350 Sőtt lehet nem csak ennek a generációnak. :D -
#349 >Az UC4 nem a generáció legjobb játéka, én sose mondanék ilyet.
Vastagon ennek a konzolgenerációnak a legjobb játéka. Meg is gyónta a nóti a sony balfasságait vele, helyettük. -
#348 Nem úgy mint a God of War. -
#347 ÍGY KELL LEZÁRNI EGY SOROZATOT KÉREMSZÉPEN.
ÉS MÉG MÁSBAN IS KORREKTEK VOLTAK, CSINÁLHATTÁK VOLNA HOGY EZZEL AZ ENGINE-EL KIADNAK 1-2 RÉSZT HOGY BEJÖJJÖN A ZSETON, DE NEM EGY ILYEN RÉSZ, KÉSZ 1 GENERÁCIÓ, EGY UCSÓ RÉSZ, MERT EZT MÁR LEHET MAGUK SEM TUDNÁK FELLÜLMÚLNI.
-
#346 Hát igen. Egy "tudatos" vásárlónak ma már nem kell zsákbamacskát vennie. Ha exkluzívot vesz, akkor amúgy garantált bizonyos minőség, a multiplatformnál meg azért lehet tájékozódni.
DE PSN-en is jó lenne a steam-es és androidos visszafizetés, szerintem ezt előbb-utóbb meglépik. -
#345 Ott vannak az anális elemzők, frémenként kimérik a dolgokat. Aki retteg ( akármitől ), ez alapján veszi. -
#344 Mert nem is vásárolsz árut, csak játékjogot. Ebben az esetben az áru a lemez, amire nyomtatták a játékot (ezt ki is cserélik neked, ha hibás), Ha pedig digitális, akkor a letöltéshez való hozzáférésedet kell garantálniuk.
Mivel jelenleg azért a játékokban nincsenek már gamebreaker bugok, a kiadót/kereskedőt nem tudnád megfogni azzal, hogy "hibás áru".
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.05.12. 16:16:08 -
Ulthane #343 Itthon? A piac! Ugyanakkor azt megmondja jogszabály, hogy hibás áru vásárlása esetén mi a teendő, mi a kereskedő kötelezettsége. Itt meg semmi.
-
#342 -
#341 Ez a testület működésképtelen lenne. De ha mégis lenne, onnantól a nagy címek még kockázatosabbak lennének, mint most, és jobban megérné indie-címeket fejleszteni.
Az UC4 pont a jó példa rá, hogy ilyen testület nélkül is lehet jó játékot készíteni. Ezen túl a játékos maga dönt, hová adja a pénzét és mennyit. A kontroll csak arra lenne jó, hogy ezentúl a korai játéktrailerekre is ráírják, hogy "képünk csak illusztráció". Amúgy meg nevetségesen sok panasz futna be (akár jogosan) sok játék kapcsán. A kiadó pedig mosolyogva megszüntetné a fejlesztőket (mint a SONY az Evolution-t) és megvonná a vállát.
Aztán meg hogyan lehetne független egy testület? Még csak az kéne, hogy totál amatőrök árazzák be a következő GTA-t. Aztán persze a Mafia egy tizessel olcsóbb lenne, vagy mi? Elvégre a franchise-t is meg kell fizetni.
Vagy akkor mi alapján döntenének? Hány fős a stúdió? Hány évig készült a játék? Mennyi bug van benne? Melyik kategóriába tartozik? Egy verekedős játékot eleve kevesebben vesznek, mint egy CoD-ot, vagyis a poénzt kevesebb eladott példányból kell behoznia.
Értem, hogy mire lőssz, de szerintem sajnos ez nem megvalósítható. Amúgy szerinted itthon ki mondja meg, hogy a sport 100, a mars meg 200? -
Ulthane #340 Én pont nem erről beszélek. Hanem arról, hogy egy független testület határozza meg/szabályozza az árakat. vagy legyen valamilyen érdekvédelem, vagy fogyasztóvédelem a videojáték-iparban is, mint ahogy minden más iparágban van. Valamilyen kontroll.
Mert mi vagyunk azok, akik megszívják a félkész játékokat, az igénytelenséget, a fércmunkát, bárminemű kontroll nélkül. -
#339 A te véleményed sem objektív, mindannyian szubjektív véleményeket osztunk meg itt egymással. :-)
Az UC4 nem a generáció legjobb játéka, én sose mondanék ilyet. Azt mondom, az UC4 egyike a valaha készült legjobb játékoknak - az összes platformot és műfajt ideértve, a kategóriáján belül pedig egyértelműen a legjobb. -
SlickAdam #338 legegyszerübb lenne, ha azt olvasnad, amit tenylegesen leirtam. a jatek fantasztikus és ószom. de csak azert, mert 94-en all meta-n es ez a legfrissebb cucc, nem lesz belöle automatice a generacio legjobb jateka. de legjobbak között van, pont.
probaltam ugy fogalmazni, hogy ne tunjek negativnak, de teljesen mindegy ugy latszik, ha az SG uj konzolos kedvenceröl van szo, akkor baszhatom a objektiv(itasra torekvo) velemenyemet.:(
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2016.05.12. 15:35:09 -
#337 A csoki szelet gyártója és forgalmazója fognak erről megállapodni.
Ebben az esetben ez azt jelentené, hogy a SONY rákényszeríti az árat a fejlesztőkre és kiadókra, ez multiplatform címeknél kifejezetten érdekes lenne.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.05.12. 15:31:56 -
Ulthane #336 Azt ki mondja meg, hogy a Sport szelet 40 egységbe kerüljön, a Tibi csoki 200-ba, a Milka meg 300-ba? Mind a három csoki pedig! -
#335 Őőőő... hogyan akarsz az árazásból rendszert csinálni? Megadnád az árfekvés paramétereit? Azzal csak azt érnénk el, hogy a kiadók csalnának, és betennék alibiből azt a feature-t, játékelemet, bármit, ami a magasabb árfekvéshez kell.
A talaj amúgy is ingoványos, mert a játékok sok szempontból szubjektíven értékelhető művészi alkotások, ki tudná eldönteni, hogy mi mennyit ér? Valójában minden annyit ér, amennyit fizetsz érte.
Ha a The Order a megjelenésekor 18 ezer forint, még mindig dönthetsz úgy, hogy fél év múlva leárazáson fogod majd megvenni. De nem szabhatsz meg felülről egy árat, ez nem a Forma 1. -
Ulthane #334 Miért, azt mi alapján döntik el, hogy "pegi éjtín" vagy pegi sziksztín" egy játék? Ha egy deci vér van benne, akkor 16, ha már egy liter, akkor 18?
Minden csak akarat kérdése. Egészen biztos vagyok benne, hogy lehetne erre rendszert csinálni. -
#333 Biztos olyanok akik képesek lennének neked jogorvoslaltot adni arra hogy a Skyrim 49. órájának 18. percében a ló fejtetőre állt és az nagy bug volt. Mennyi pénzt követelnél vissza? -
Ulthane #332 Kéne neki egy házsártos feleség meg két gyerek, ha már számüzetésbe ment! Az helyretenné. -
Ulthane #331 Nem döglött meg HDD-m, és nem szállt el minden mentés.
Azt ki dönti el, hogy egy játék milyen korosztályi besorolást kap? Na ugye! -
#330 Nem jó látni ahova jutottál evvel az egésszel. Nem tudom mi váltotta ki, de időben tenned kellett volna ellene. Gyakorlatilag annyira körbeértél, hogy bántod aki bántja akit/amit te is szívesen bántasz. Nincs már benne pozitívum ott sem, ahol csak nagyítóval lehet szándékosan keresve megtalálni a kakadarabokat. Nem jó ez, légyszi csinálj valamit, adok a véleményedre, kedvellek, akarom olvasni a posztjaidat :( Hozd már vissza magadba a rajongót picit, neked is jobb lesz :) -
#329 Igen, a hibás termékre valóban garanciát kellene vállalni, de ez itt most már egészen más téma. -
#328 Tehát te azt akarod hogy minden játékok máshogy árazzanak attól függ. az a játék milyen ( ki dönti el? ), minden játék bugját máshogy osztályozzanak ( ki dönti el? ).
Amikor megdöglött a HDDd és elszállt minden mentés, kit peretél? -
Ulthane #327 Más az a bug, ami az UC4-ben van (nincs), meg más az, amikor a Fallout 4-ben főküldetés úgy sül be, hogy nincs rá más megoldás, mint a játékot újrakezdeni 100+ óra játékidő után (utána lehet nézni), meg mint a Witcher 3-ban is volt ilyen.
Igen, ilyen esetekben bírósági úton kötelezném a kiadó a játék visszavételére, és a pénz visszafizetésére. -
#326 Láttam én itt 1-2 napja bugvideót az UC4ből. Akkor adják vissza a pénzt? -
#325 Witcher kétségkívül eszméletlen jó volt, de olyan bug meg glitcháradat volt benne hogy nemigaz. UC4 olyan szinten egyben van MINDEN téren, amit nem igen látni. -
Ulthane #324 "mint amikor Geralt színdarabban szerepelt"
na, én pont azt a részt utáltam, de nagyon! :) -
Ulthane #323 Az ár/érték arány tükröződését az árban (mint MINDEN más termék, áru esetén), s azt, hogy a fogyasztót lehúzzák, ráadásul úgy, hogy a beígért minőség a legritkábban jár együtt a végtermék minőségével.
Ehhez még azt is hozzávenném, hogy garanciát a játékra (mint minden más áru esetén a kereskedelemben), ha nem működik, bugos, lefagy, kidob, szaggat, akkor kötelező pénzvisszafizetési garanciát. Mert akkor a termék HIBÁS. (az autó, ha gyorsításkor rángat, megy a szervizbe - garancia). -
SlickAdam #322 kell a balansz, különben együtt borulunk.:) -
#321 Nos, a végére értem. Eddig ez a legjobb Uncharted mind közül, pont. A 2-t is felülmúlta, mondom miért, spoilerben az érzékenyebbek kedvéért, bár story elemeket nem tervezek lelőni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval az utolsó 2 fejezetet konkrétan EGY LÖVÉS NÉLKÜL lehetett végigvinni. Nem volt egyszerűen lövöldözés, pont :D Annyira örültem neki, hogy az nem igaz. Az eddigi részekben a végefele mindig az volt, hogy jöttek a páncélos rohadékok sorra, már kapkodtam a fejemet, már a faszom kivolt, hogy egyfolytában lőni kell, különösen a 3. részben, de felkúrt.... De itt nem! Ez a játék egy gyönyörű utazás, néha kis akcióval, kisebb tűzharcokkal, amik helyenként opcionálisak is. És rengeteg felfedezés, igazából ez teszi ki a játék nagy részét, és ezt imádtam! Sikerült a játék tempóját tökélyre vinni. Nincs mit mondanom, le a kalappal, isteni volt.
Nem szoktam játékoknak 10/10-et adni, de ez a játék bőven megérdemli! És ez nem fanboyság, ez egyszerűen ilyen jó volt! A stáblistánál, amikor felcsendült a fő zene, majdnem elsírtam magam. Részben a katarzis, részben pedig amiatt, mert lehetséges, hogy ez volt az utolsó Uncharted.
-
#320 Ne keverjük a szezont a fazonnal. :-) A Civilization 5-tel sem kell összehasonlítani, meg az Until Dawn-nal sem.
A Witcher 3 szintén játéktörténelem, nem hiába szórták rá a GOTY-értékeléseket, megnyerte a tavalyi évet, ez kétségtelen.
De arra nem merném azt mondani, hogy az első órák után "újra és újra" hazavágott. Hogy remegve vártam volna a következő helyszínt, a következő küldetést. Kétségtelenül voltak fantasztikus pillanatai, mint amikor Geralt színdarabban szerepelt, vagy egész Skellige, az a játék kétségkívül grandiózus és fantasztikus.
De nem mondanám, hogy ha befejeztem, akkor gyerünk máris neki újra. UC4-nél pedig alap, és azt hiszem, ebben még nagyon sok végigjátszásom lesz.
De tényleg nehéz őket összehasonlítani, egy W3 végigjátszásból kijön az UC4 háromszor. Mindkettő mestermű. Mindössze annyi van, hogy W3 teljesítette a nevetségesen magas elvárásaimat, az UC4 pedig felülmúlta. -
#319 antihyper!4 -
#318 Én egyben biztos vagyok az hogy Witcher tuti nem szebb, csak amit mondasz, ahhoz képest durva hogy openworld. :) -
#317 Az az 5 óra a neten terengett, de az inkább easy-n is 8-9 -
SlickAdam #316 en remelem, hogy fog. mert ez a "minden szempontbol leg-leg-leg" dolog szimplan butasag. vagyis nincs gond ezekkel a kijelentesekkel, ha hozzatesszuk, hogy a !!!genre-ban!!!. minden fele helyezni nem okes szvsz. pl jobb az U4, mint a W3? haaaat fasztuggya. en meg grafban se mondanam ra gondolkodas nelkul. ejjel nezegettem U4 session utan W3-rol mentett kepeimet es hat iszonyat nez ki az a jatek OPEN-WORLD cimkent. nyugodtan be lehet pattintani, ha mar elhomalyosodtak az emlekek es csak a new es fresh van a buksikban.:)
es most megint negativan hangzok, pedig nem akarok.
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2016.05.12. 14:15:13 -
#315 Függetlenül attól, hogy egyetértek-e vele(nem), a célját nem látom. Tehát mi történne, ha nem azonos ára lenne? Mit vársz tőle, minek kellene történnie?
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.05.12. 14:09:34 -
#314 Ugyanígy. Last of usnál se változtak vélemények. Itt se fog. -
#313 Értem. :-)
Hát, ez a kizökkenés lehet a 100 % és a 95 % közötti különbség. :-) Én csak azt tudom, hogy mindig túldobja valamivel a játék a védelmemet. Már azt hittem, kiismertem, mindent láttam, erre mutat valamit, amitől megint eltátom a számat.
Sok játékot játszottam végig már túláradt elégedettséggel. Bloodborne, Arx Fatalis, a TLoU, sok régi klasszikust és újabb szuper játékot.
De harminc-x éves gamer pályafutásom alatt nem emlékszem olyanra, hogy fejezetről fejezetre újra és újra megborzongok, lúdbőrös lesz a karom, vagy elfelejtek levegőt venni. -
#312 Minden fenntartható, a Limbó is sok pénzért fogyott és a Journey is, mert az emberek imádták hiába volt 1.5 - 2 óra és ezért a pénzért kaphattál volna 50 órás indie címet is. A piac eldönti mindig.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.12. 14:01:00 -
SlickAdam #311 +1