214
SG.hu mobil kliens for android, ios, windows phone -- Egy új korszak kezdete

Bétára jelentkezés:

Jobbra fent található Google űrlapot kitöltöd, pár napon belül ha szerencséd van, kapsz meghívót (körülbelül 4-5 tesztelő elég lenne). Elsősorban a felhasználói élménnyel kapcsolatos ötleteket / észrevételeket várok.

Megjelenés:

Várhatóan 2015 decembere, körülbelül egyszerre jelenik meg Androidon, Windows Phone-on és iOS-en. Lehet, hogy az almás verzió késni fog.

Az alkalmazásról:

Az első főverzió mindent fog tudni (privát üzenetek, keresés, stb). A cikkek nem biztos, hogy az első főverzióba bekerülnek. Táblagépek támogatása lesz, bár kérdéses mikorra (remélhetőleg szintén v1.0-ban)

Javítások napló, tennivaló

majd kikerül egy link, béta időszakban elég sok a tennivaló, így azalatt még nem lesz.

• Jim Morrison
    v.0.2
    * Chat támogatása (beállításokban be kell kapcsolni)
    * Újragondolt, beállítások oldal, hibamentes működés
    * Oldalsávban beállítások menü rendesen poziciónálva
    * Piros csík topikokban ami jelzi, az első olvasatlan üzenet-utolsó olvasott üzenet helyét
    * Kevesebb memóri használat

legfrissebb gyors buildnel, valamiért először üres üzenetet ír... még ma javítom (délelőtt)
  • Jim Morrison
    v0.1.6 - 2015.11.04
    * Csinosított bejelentkező képernyő
    * Javítva: Belépés után nem jelent meg az avatar a menüben
    * Javítva: Profil oldalakon nem jelent meg az avatar, aláírás/megnyitott témák akkor is megjelentek, ha nem volt aláírás/megnyitott téma
    * Profil oldal: profil adatai ténylegesen két hasábban jelennek meg
    * Hozzászólás írása: javítva pár design hiba
    * Privát üzenetek oldal előkészítése (tabok alul)
    * Több oldalon is javítva pár kisebb design hiba
  • papi08
    Hiba, hiba, hiba..:/
  • Jim Morrison
    soon
  • kifli
    wp beta? :P

• Jim Morrison
    talán hardware fórumon tudnak segíteni. Persze ezen belül is jó helyen kell kérdezni :)
  • j0nNyKa
    ezt picit körülményes lesz beépíteni az sg mobil kliensbe
  • Boximiki
    Üdv minden jóakaratú embernek.
    Eltérő kérésem lenne a "szokásos"tól.
    Behalt a-Samsung HTDs400-as házimozi lézerfeje.Típusa: AH5901184A.
    A probléma, sehol sem tudom beszerezni.(lehet béna vagyok de nem sikerül)A kérésem: Cím ahol meg lehet rendelni.
    Vagy ne adj Isten valakinek van és eladja nekem.Ebben kérnék segítséget. A fáradozásokat előre is köszönöm.
  • Jim Morrison
    v0.1.5 - 2015.11.02
    * Cikk kategóriák (Tudomány, IT/Tech, Film, Játék)

Nálam szélsebes az alkalmazás, cikkeket is egyből betölti.
    Ha minden igaz, akkor ezzel a főbb funkciók meg is volnának (na jó, még a privát üzenetek), cikkeken belül a képek megjelenítése, és még a beágyazott videókkal vannak gondok + néha nem jelenik meg cím.
    Ha ezek készen vannak, jönnek az apróbb ficsőrök (pl hsz szerkesztés, törlés), majd a design rendbeszedése, mert elég katyvasz jelenleg, bár kívülről ebből nem sok látszódik :)
  • Jim Morrison
    Úgy terveztem, hogy lesz kapcsoló, hogy minden kép betöltése, vagy sehol sem.
    Ha sehol, akkor egy kis kép jelenne meg placeholdernek és rábökve betöltődik a kép, vagy valami ilyesmi.
  • j0nNyKa
    igen a /kep -től kezdve vannak csak, azé mondom hogy https kell elé, meg www nem, oszt elvileg kész is vagy
    azt nem tudom, hogy mobil kliensbe mennyire illik "nagy" képeket betölteni, ezt majd látod
  • Jim Morrison
    azokra még rádobok egy filtert, vagy mikor megkapom JSON-t átírom a hivatkozásokat abszolútra (ha jól emlékszem most relatív hivatkozások vannak (/keplink https://... helyett)
  • j0nNyKa

nem tudom a képekkel mizu, de átálltunk https-re www nélkül, szóval pl https://sg.hu/kep/2015_10/1027kozelkelet2_640x282.jpg a helyes link 1-1 cikk képhez
  • Jim Morrison
    v0.1.4
    * Cikkek támogatása

Nagyon gyerekcipőben jár (például képek nem töltenek be, menüben a kategóriák még nincsenek stb), de legalább már lehet cikkeket olvasni a kliensben, hozzászólni, nem kell a webes felületet használni.
  • Dzsini
    Megnéztem böngészőből is, a szokásos "főoldalon nem jelezzük bár van olvasatlan privát üzeneted" eset (emailt kaptam róla), te gondolom a főoldal jelzését figyeled.
  • Jim Morrison
    Témákat egyszerűsíteni fogom, lesz 1 alap fehér kék és egy sötét, kék, így azzal majd kevesebb gond lesz.
    Új privát üzenet számláló van a menüben (privát üzenetek mellett jelenik meg) ott se jelent meg semmi? kb 5 percenként frissít.
    (btw privi üzikhez még nem féreg nagyon hozzá, ezért üres az egész)
  • Dzsini
    - sötét témával a kedvencek egész furcsán néz ki
    - a privát fül (bár tudom, hogy van) "0 új üzenet érkezett"-et jelez
  • Jim Morrison
  • j0nNyKa
    ami ha minden jól megy, valamikor jövőhéten törpénik
  • Jim Morrison
    igen. Ha belekerülnek a cikkek, akkor indul a WP béta.
  • kifli
    továbbra is csak android beta van?
  • Jim Morrison
    v0.1.3
    * Újragondolt kedvencek nézet
    * Profil oldalak: hibajavítások, teljesítménybeli javítások

Új kedvencek nézet frissítéskor még okozhat érdekességeket, de szerintem tetszeni fog. Alapból kategóriákon belül csak az olvasatlan üzenetekkel rendelkező topikokat mutatja, kategóriára kattintva mutatja a többit is.
  • Jim Morrison
    ez bizony csúszni fog, de hogy pontosan miért ilyen lassan megy a fejlesztés, erről majd később írok.
    Mindenesetre első verzió ha lesz, cikkeket is tartalmazni fogja.
  • Jim Morrison
    v0.1.2
    * Hozzászólásokban bbcode-ok html-é alakítása
    * Hozzászólások fejlécére kattintva jelenik meg a profil megtekintése/válasz írása opció

YT videók nem lesznek ilyen formában beágyazva, az teljesítmény növelése érdekében. Valószínűleg csak egy kis kép fog megjelenni és az majd átirányít a YT alkalmazásra.
    Spoiler és quote tagekre még kitalálok valamit. Arra gondoltam spoiler szöveg simán kattintható lenne mint egy link és akkor megjelenik a a szöveg, vagy ilyesmi.

Most a fejlécre kattintva megjelenik a profil megtekintése és válasz írása opció, ide jön még a hsz szerkesztése és hsz törlése gomb is. Ez tűnik a legjobb megoldásnak.
  • Jim Morrison
    köszi!
  • Dzsini
    BSzN Jim!
  • pxxl
    Feher a forum hattere rajta egy fekete atlatszo negyzet amiben porog a kor. Furi...hat nekem legalabb is nem tetszik annyira :)
  • Jim Morrison
    Hogyan? Az egesz sotet, hol van fehérség?
  • pxxl
    Ez az uj toltes ez vicces fekete alapon a piros kor mindez feher hatteren :)
  • Jim Morrison
    egy bugfix update azért kikerült, hogy használható maradjon az alkalmazás

v0.1.1
    * Javítva, hogy néhány eszközön nem lehetett scrollozni
    * Javítva, hogy megakadt az alkalmazás a profil oldal megtekintésénél a 'Töltés' képernyő közben
  • Jim Morrison
    Profil oldalak megtekintésénél az elszürkülés miatt lehet, hogy ki kell lépni az alkalmazásból, majd megint be. Most 1-2 napig lehet nem lesz új build, viszont egy másik készüléken szintén tapasztaltam, hogy nem lehet görgetni, úgyhogy most szeretném az eddigi bugokat először eltüntetni.
  • Jim Morrison
    v0,1
    * Animációk kivéve navigáláskor
    * Topikba lépéskor elszürkül a kép, jelzi, hogy éppen tölt
    * Fórum témáknál a fejlécben a fórum kategória neve jelenik meg
    * Kategórián belül a topikok 'infinite-scroll' lapozást kaptak
  • LocalPatriot
    Rendben, köszönöm!
  • Jim Morrison
    Ez nagy részt attól függ, hogy milyen tempóban sikerül haladnom, és a mennyi 'váratlan' hiba lép fel.
    Hét végén egy elég pontos becslést fogok tudni mondani.
    Jelenleg (mivel megyek nyaralni is, stb), augusztus 15 környékén remélhetőleg eljutok 1.0 ig (legalábbis olyan állapotba, hogy csak hibákat kelljen javítanom).
    Ez persze változhat (inkább tolódhat, jelenleg egyéb változások is folyamatban vannak), az 1.0 nak érthető okokból egy stabil, lehető legtöbb eszközön megfelelően kell működnie.
    Ez csak egy becslés, amint egy pontosabb dátummal szolgálni tudok azt itt a topikban jelezni fogom természetesen.
  • LocalPatriot
    Üdv!

Mikorra várható az 1.0-ás verzió?
    Meddig beta?
  • Jim Morrison
    privikhez van, múltkor próbáltam ment (igen, de azokat még nem jelzi). Kedvencekhez valószínűleg az olvasatlan topikok száma kerül majd ki.
    Éjszakai mód valószínűleg csak kék színben lesz elérhető, esetleg a későbbiekben több színben is.
  • Caterpillar
    Esetleg, ha volna rá igény másoknál is, a a bal menüben valahogy lehetne pre jelezni, hogy van e a kedvencekhez, privikben item, tehát nem kell belépni a check hez.
  • Caterpillar
    +1
  • Jim Morrison
    igen, a beállítások mentése kicsit furán működik, rajta vagyok.

Esetleg az nem tudom mennyire lehetetlen, de ha belépsz egy topicba egy 2 kepernyőnyi hszt be lehetne cashelni, mert ha kilépsz, és újra be akkor megint nekiáll betölteni az "egészet".

Kövi buildbe bekapcsolhatom, hogy az egész oldalt cachelje, de ha sokat fog 'zabálni', akkor tényleg kell egy arany középút, amit írtál járható útnak tűnik.

Válasz írását egy kicsit később veszem újra elő, először is, hogy lehessen szerkeszteni hozzászólást.

Most hétvégén ahogy tudom, úgy a hozzászólásokban lévő bbcode ok átalakításán fogok dolgozni elsősorban.
  • Caterpillar
    Iccakai nézet kikapcsolás csak akkor megy, ha kiválasztok fejléc és téma szint, azokat ugyanis eldobja, ha bekapcsolom a funkciót.