3294
banner
  • jarlaxxe
    Abban biztos vagyok, hogy nem lopottak ezt csak te hiszed általában 40euró környékén adják az új játékokat 60 helyett.
    Az alma, köcsögös dolgot nem vágom...
  • Moby
    Higyj amit akarsz. Nekem aztán totálmindegy. Nemhogy pontos adatod nincs, semmiféle adatod nincs semmirőlsem, csak abban a hitben hintáztatod magad, hogy a a 400Ft-os alma valójában 37 forint, csak mindenki köcsög.
  • jarlaxxe
    Ne haragudj de ez bullshit, ennyi lopott kulcsra már rég reagált volna a piac, pontos adatom nincs de valszeg több ezer kulcsot adnak el naponta-hetente ha az mind lopott...
  • Moby
    De a probléma igazából az, hogy nem tudni. Amikor ott vásárolsz, akkor senki nem tudja, hogy az hova megy, honnan jött a kulcs, stb. Az eladóknak nem kell igazolniuk a kulcsok eredetét, pusztán csak ki kell szolgálniuk a vevőket. Ezek a rendszerek semmi egyebet nem várnak el az eladóktól.

Ittvan pl egy a hasonló ügyekből. Tökéletes mintavétele az ilyen oldalak működésének.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 23:20:31
  • MerlinW
    Van. Eddig a Faith és/vagy intelligence kellett, ebben a részben nem tudnom hogy lesz. Egyébként nincs "alapkaszt" bármivel indulsz, bármi lehet belőle, rajtad múlik. Csak a kezdeti statokban különböznek, ez eddig a játék kb. 2 órájában volt releváns. Tehát indíthatsz harcost amiből mágus lesz vagy mágus amiből rugó. NG+-ra meg már gyakorlatilag minden lehetsz egyszerre (~lvl150), csak a felszerelésedet kell cserélgetned (végtelen hátizsák powa).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.04.10. 23:16:35
  • Moby
    >valahonnan ö is veszi

Nem, nem veszi. Lopott kulcsok javarészt. A gyanúsan olcsók általában azok.
  • jarlaxxe
    És az a user szüli a kulcsokat? valahonnan ö is veszi tehát folyik be pénz.
    Kicsit sarkosan látod a dolgokat nem minden fekete-fehér.
  • Moby
    Akkor vegyük át újra: a g2play, g2a, kinguin akármi kb olyan oldalak mint a vatera, ebay, aliexpress. Ők nem vesznek és nem adnak el semmit. Userek adnak el az oldalaikon keresztül kulcsokat. Árulnak ott tök léegit kulcsokat is, csak azokat ugye nem veszi senki, mert a rendszer ár szerint listáz neked, és a legolcsóbb az ált fele, harmada a legdrágább árnak (ami ált. piaci ár). Feltetted magadnak már a kérdés, hogy hogyan lehetséges ez?
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 23:13:33
  • jarlaxxe
    Érthetetlen amit mondasz, most vagy lopják a kulcsokat vagy nem, ha nem akkor van haszna rajta, valszeg nem annyi mintha 60 euróért vennéd de még mindig több mintha várnál egy évet és megvennéd valami 5 dolláros bundleban.
  • Moby
    Már sokszor felnyomták őket, pontosabban nincs kit felnyomni. Ezek az oldalak nem vállalnak felelősséget azért, hogy a rajtuk keresztül eladó userek mit adnak el. Mitöbb, jó pénzt csinálnak a shieldjeikből. De ne álmondjatok, amikor ott vesztek kulcsot az "123bestgaming" usertől, abból a készítők valszeg egy huncut fillért nem látnak. De erről az oldal nyilván nem tud, és nem is akar tudni róla.
  • Fpocok
    Nem ismerem oldalt.
  • Zozo0122 #838
    Azaz ne g2p-n vegyem, vagy vehete, onnan, de maradjak saját régióban?:D
  • Fpocok
    ip címeddel átmész más régióba és a steam azt hiszi onnan vagy és beregeled olcsón vett játékot. Ez tilos, kitiltás jár érte. Ne tedd.
  • Zozo0122 #836
    Ez a VPN aktiválás mit jelent? Nagyon nem vagyok ezekkel tisztában, csak egyenesen steamen vagy dobozost vásároltam eddig.
  • jarlaxxe
    Én nem igazán hiszem, hogy ez swarcba menne mert már rég felnyomták volna öket, ezzel szembe szponzorálnak, reklámoznak stb.

Inkább az zavar, hogy a steamen ugyanazért a játékért te 60 eurót fizetsz mig egy ruszki gyerek fele annyit...
  • Pio
    Igazából ha tovább olvasod a postjaimat írtam is, hogy szerintem statisztikailag nincs reális veszélye annak, hogy bukd a játékot, inkább úgy mondanám, hogy ha nagyon peches vagy póruljárhatsz, de szerintem ez nem szempont.

A hasonlatot finomítanám.
    Van egy kufár, aki a jómódúak piacán 10 pénzért árulja az almát, mert tudja, hogy nekik belefér, a szegények piacán pedig 3 pénzért, hogy ők se maradjanak éhen (vagy ott is el tudja adni nézőpont kérdése). Egy megtudja egy élelmes zsivány, elmegy hát a szegények piacára, vesz almát, visszajön a jómódú piacra és elkezdi 5 pénzért árulni. Ráadásul az alma koszos és csak a kufárnak van csapja, amivel meg lehet mosni, de azt ingyen lehet használni.
    Az átlag jómódúak azt mondják mekkora üzletet csinálnak azzal, ha az 5 forintos almát veszik, a kufárhoz csak azért mennek, hogy megmossák.
    Valóban jól is járnak rövidtávon.
    Nade hosszú távon mi fog történni? Pénzbe fog kerülni a csap használata? A kufár csak a nála vett almákat engedi oda a csaphoz? Tilos lesz az átjárás a gazdag- és a szegénynegyed között? Eddig még csak ez utóbbira vannak jelek, de ha ez így folytatódik...

OFF
    Egy valós példa a közvetlen környezetemből, de több magyar faluval megtörtént, nem egyedi eset. A faluból járnak buszok a városba, X pénz a jegy. Természetesen Magyarországon vagyunk, így minden ilyen buszon ~X-100 a sofőr zsebébe menő pénzért is el lehet utazni. Mindenki azt csinálja, megcsinálta élete üzletét, az utas ugyan azt a szolgáltatást olcsóbban kapja, a sofőr jobban keres, a k*csög multi üzemeltető meg bekaphatja neki úgyis van pénze. Igen ám, de az üzemeltető meg azt látja, hogy a buszokon alig-alig van forgalom, hisz alig-alig történik jegyeladás, hát megszünteti a járatok felét, az embereknek fél-egy órával korábban kell emiatt odaérniük mindenhová a sofőrök egy része meg munkanélküli lesz.

szerk.: nade ez már tényleg nagyon OFF, bocsi, abbahagytam
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.04.10. 21:15:51
  • Moby
    Nem, de jó lenne látni egy egészséges működést. Mármint ez nemigazán ebbe a topikba való, de a játékosok állandóan rinyálnak a dlc-k, hiddenfeek, és minden szar ellen, miközben ott kúrogatjuk a rendszert mi is, ahol érjük (énis). Nemjóez, na. Legalább a "fontos" játékoknál játszunk tisztán.
  • wedge31
    Te most le akarsz beszélni az azonnali DaS orgazmusról...
  • Moby
    Viszont még ettől is jobb lenne, ha egyszerűen megvárnád, amíg az ára eléri azt a szintet, ami neked is oké, és ott vennéd meg, amiből a from is profitál.
  • wedge31
    Ez igaz lehet de én a magam részéröl nem adok 60 eurót egy játékért tehát marad ez, még mindig jobb talán mintha meg se venném.
  • gibson9
    Első Dark Soulsom lesz, bár Bloodborne-nal játszottam, de az mégis más. Kérdezném, hogy van e valami mágus/varázsló kaszt? Érdemes e azzal menni és ha igen, milyen tulajdonságokra kell ráfeküdni?
  • Voltan
    Ja, magam is innen szoktam, de most dobozost veszek, mert a DS-nek jár :)
  • Moby
    Nem az a gond ezekkel az oldalakkal, hogy gondod lesz a kulcsokkal, hanem hogy kb annyi pénz áramlik onnan vissza az iparágba, mint a kalózöbölből, csak közben sokkal több pénzt csinálnak ezek. Nem véletlen vannak ezek bejegyezve ilyen balkézről eső helyekre. Szal ez az almaárus hasonlat azért sántít, mert te közben bemész a sátor mögé, ahol a számlatömbök nem léteznek, és gyanús alakok pakolgatják az almásrekeszeket, és ott kötsz üzletet, halkan és gyorsan :)

/én is jártam már már ott a sátormögött...
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 21:03:46
  • jarlaxxe
    Nincs abban semmi mázli én is évek óta vásárolok onnan minden gond nélkül ,arról már nem is beszélve, hogy jelenleg toronymagasan jobb a support a g2-n mint a steamen...
  • Pio
    Igazából ahogy nézem az összes ilyen resellerről találni duplicate key-es panaszokat, gondolom mindegyik a régiólock foghíjasságát kihasználva olcsóbb és néha elkeveredik 1-2 kód és több helyre küldik.

Ami a különbség az az, hogy utána ezt hogy kezelik, küldenek-e egyből új kulcsot vagy szívni kell a supporttal, satöbbi...
  • wedge31
    Akkor mázlim van mert már két éve vásárolok a g2-röl és még sose volt gondom ezt a játékot is onnan vettem.

Részemröl ez nem árérzékenység hanem racionalitás, a piacon is ha van két almaárus az olcsóbbat veszem meg. mert mi a fenének vegyem meg drágábbat ha ugyan az a minöség?
  • Moby
    Jaja, innen is vásároltam már. Ez is totál legit.(mármint nem ezért legit, persze :D)
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 20:53:01
  • Moby
    Persze. Az ott egy pöcegödör.
  • Pio
    Igazából ettől csak még rosszabb a helyzet ebből a szempontból. Egyrészt nyilván megkapja a g2play a maga sápját, másrészt feltételezem a hirdetők még lenyomozhatatlanabbak, mint maga a g2play.
    Még egy "hátrány" amúgy eszembe jutott, ezeknek az oldalaknak a hatására szüntetik meg a regionális árakat és vezetik be a régió lockokat. Az előbbi sajnos minket amúgy se érintett, itt mindig EU árak voltak...

Viszont ami közérdekű, hogy most felnéztem az oldalra és egy csomó hirdetés írja, hogy VPN-en aktiválj, ami szembemegy a steam agreementtel, szóval erre figyeljetek mindenképp.
  • Kandurex
    Hm...nem rossz az ár ott, de mindegy, már ment a preorder a greenre.
  • Fpocok
    Itt 12.5 Én innen vásárlok, még nem volt gondom.

"A gmg teljesen az, de ezt már többször kitárgyaltuk"
    Nos... nem mondanám teljesen, viszont megbízható.
  • Moby
    A gmg teljesen az, de ezt már többször kitárgyaltuk. Mint hogy azt is: isthereanydeal.com . Ők csak ellenőrzött forrásbokból dolgoznak (ezek szerint most épp a funstockdigital a nyerő, ahonnan én is vásároltam már sokszor).
  • Kandurex
    Én a greenmangaming -ről vettem, 1.5-2k -val hosszabb (14.8k), volt mint a lentebb említett portálon, de legalább valamenyire legitim.
  • Moby
    A g2play/g2a/kinguin/akármi egy piactér. Nem a g2play-el üzletelsz, bár ők is árusítanak a saját piacukon, de az áraik nem igazán jók. Ettől nem lesz megbízható se, meg semmise, csak ez a dezinformáció nem menjen már, hogy ki és mire költi a pénzed, mert eleve annak fizetsz a hirdetőkből, akinek te akarsz, azaz fogalmad sincs hogy valaki más kinek is fizet.
  • Pio
    Ahogy az imént írtam ha árérzékeny vagy és nem zavar a kétes céges háttér (ahol esetleg csúnya dolgokra használják a pénzed), akkor g2play, különben steam. Gyakorlati veszélye nem hinném, hogy túl nagy lenne a g2play-nek, tekintve, hogy régi és nagy a piaca valószínűleg ritkák a problémák, sokszázból vagy akár sokezerből 1.
    Steamnél még ott a steam controller akció ha érdekel illetve a refund rendszer (bár gondolom nem tervezed refundolni :) ).
  • Zozo0122 #814
    Én még mindig nem vettem meg, de ma, vagy legkésőbb holnap beruházok. Van aki jót ír közületek a g2p-ről, van aki nem. Ahogy nézem ott jóval olcsóbb...steamen elég drága most. Nem tudom mi legyen :D Nem vág hasra a 3-4k különbözet, de azért na. Mégiscsak fél játékot rendelünk elő. (Majd akkor lesz kész, ha kinn van minden DLC + patchelve van. Ja, meg esetleg majd a felújított verzió 2 év múlva... :D)
  • Pio
    +1 steam, bár csak később veszem meg

Szerintem nem számít pénzszórásnak a steamen vásárlás, egyszerűen nem mindenki árérzékeny, a g2play pedig nem hivatalos viszonteladó kétes háttérrel (Egyesült Arab Emirátusok, management consulting cég, satöbbi...) és sok fiaskóval (far cry, blood bowl bannok, humble bundle visszaélés, gúgli kidob még ezer mást is), nekem eszembe se jutna ott vásárolni, akármilyen árat villant, mert szerencsés helyzetben vagyok és nem kell nagyon árérzékenynek lennem, így pedig egyszerűen nyugodtabb vagyok illetve ez elsősorban elvi kérdés a részemről.
    Tisztában vagyok vele, hogy a többség ezzel nem így van és természetesen megértem őket is, Magyarország rettentően árérzékeny piac.

szerk.: dobozosan már nem szoktam játékot venni
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.04.10. 19:02:05
  • Moby
    CDgalaxis, 15 ropi, fémtokos
    K.Világ, 15 ropi, fémtokos
    Biztonságira két helyen is előrendeltem, az egyik átvehető ha valaki későn ébredt.
  • Voltan
    CDGalaxis - 15 ropi.
    Csak gondoltam, ez megérdemli a dobozt.
  • Kandurex
    Hmm...egy gyors piac kutatás :)

Ki, hol, mennyiért rendelte elő? (csak HUF-ba számolva)