Dark Souls III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Inkább az zavar, hogy a steamen ugyanazért a játékért te 60 eurót fizetsz mig egy ruszki gyerek fele annyit...
A hasonlatot finomítanám.
Van egy kufár, aki a jómódúak piacán 10 pénzért árulja az almát, mert tudja, hogy nekik belefér, a szegények piacán pedig 3 pénzért, hogy ők se maradjanak éhen (vagy ott is el tudja adni nézőpont kérdése). Egy megtudja egy élelmes zsivány, elmegy hát a szegények piacára, vesz almát, visszajön a jómódú piacra és elkezdi 5 pénzért árulni. Ráadásul az alma koszos és csak a kufárnak van csapja, amivel meg lehet mosni, de azt ingyen lehet használni.
Az átlag jómódúak azt mondják mekkora üzletet csinálnak azzal, ha az 5 forintos almát veszik, a kufárhoz csak azért mennek, hogy megmossák.
Valóban jól is járnak rövidtávon.
Nade hosszú távon mi fog történni? Pénzbe fog kerülni a csap használata? A kufár csak a nála vett almákat engedi oda a csaphoz? Tilos lesz az átjárás a gazdag- és a szegénynegyed között? Eddig még csak ez utóbbira vannak jelek, de ha ez így folytatódik...
OFF
Egy valós példa a közvetlen környezetemből, de több magyar faluval megtörtént, nem egyedi eset. A faluból járnak buszok a városba, X pénz a jegy. Természetesen Magyarországon vagyunk, így minden ilyen buszon ~X-100 a sofőr zsebébe menő pénzért is el lehet utazni. Mindenki azt csinálja, megcsinálta élete üzletét, az utas ugyan azt a szolgáltatást olcsóbban kapja, a sofőr jobban keres, a k*csög multi üzemeltető meg bekaphatja neki úgyis van pénze. Igen ám, de az üzemeltető meg azt látja, hogy a buszokon alig-alig van forgalom, hisz alig-alig történik jegyeladás, hát megszünteti a járatok felét, az embereknek fél-egy órával korábban kell emiatt odaérniük mindenhová a sofőrök egy része meg munkanélküli lesz.
szerk.: nade ez már tényleg nagyon OFF, bocsi, abbahagytam
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.04.10. 21:15:51
Adversus solem ne loquitor
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
/én is jártam már már ott a sátormögött...
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 21:03:46
Ami a különbség az az, hogy utána ezt hogy kezelik, küldenek-e egyből új kulcsot vagy szívni kell a supporttal, satöbbi...
Részemröl ez nem árérzékenység hanem racionalitás, a piacon is ha van két almaárus az olcsóbbat veszem meg. mert mi a fenének vegyem meg drágábbat ha ugyan az a minöség?
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.10. 20:53:01
Még egy "hátrány" amúgy eszembe jutott, ezeknek az oldalaknak a hatására szüntetik meg a regionális árakat és vezetik be a régió lockokat. Az előbbi sajnos minket amúgy se érintett, itt mindig EU árak voltak...
Viszont ami közérdekű, hogy most felnéztem az oldalra és egy csomó hirdetés írja, hogy VPN-en aktiválj, ami szembemegy a steam agreementtel, szóval erre figyeljetek mindenképp.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
"A gmg teljesen az, de ezt már többször kitárgyaltuk"
Nos... nem mondanám teljesen, viszont megbízható.
Steamnél még ott a steam controller akció ha érdekel illetve a refund rendszer (bár gondolom nem tervezed refundolni 😊 ).
Szerintem nem számít pénzszórásnak a steamen vásárlás, egyszerűen nem mindenki árérzékeny, a g2play pedig nem hivatalos viszonteladó kétes háttérrel (Egyesült Arab Emirátusok, management consulting cég, satöbbi...) és sok fiaskóval (far cry, blood bowl bannok, humble bundle visszaélés, gúgli kidob még ezer mást is), nekem eszembe se jutna ott vásárolni, akármilyen árat villant, mert szerencsés helyzetben vagyok és nem kell nagyon árérzékenynek lennem, így pedig egyszerűen nyugodtabb vagyok illetve ez elsősorban elvi kérdés a részemről.
Tisztában vagyok vele, hogy a többség ezzel nem így van és természetesen megértem őket is, Magyarország rettentően árérzékeny piac.
szerk.: dobozosan már nem szoktam játékot venni
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.04.10. 19:02:05
K.Világ, 15 ropi, fémtokos
Biztonságira két helyen is előrendeltem, az egyik átvehető ha valaki későn ébredt.
Csak gondoltam, ez megérdemli a dobozt.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ki, hol, mennyiért rendelte elő? (csak HUF-ba számolva)
How much can you take,before you snap?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.04.10. 17:24:18
[merlinw.org]