3294
-
#2453 Straigh swordok alapból el vannak szállva. Hiába nincs hyper armor vagy mi, de iszonyatot sebeznek és gyorsak. -
#2452 Ha már Lothric (NG+-ban farmoltam őket)
Black Knight Greatsword +5 (greatsword) 780-920dmg - 3x kétkezes vagy 4x egykezes ütés (550 alapsebzés, 650 buffokkal)
Reinforced Dark Sword (straight sword w/ dark infusion) - ~800 dmg dark érzékenyekre, ~600 vasérzékenyekre, max staminával (~170) 9 ütés, magas poise. Buffokkal 600 körüli flat dmg.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.12. 11:00:25 -
1kezdő #2451 Felhúztam a Black Blade-et +9-re és tettem rá darkot. A Sacret Oath-al ez is képessé vált az első ütéstől folyamatosan végezni a Knightal úgy, hogy válaszolni nem tud rá. -
1kezdő #2450 Tartottam egy kis edzést és fegyver próbát, valamint, szükséges, hogy a játékos egyrészt gyakorolja a párbaj szituációt, ami tartalmazza a helyzetfelismerést, mozgás és ütéskombinációt. A találkozás, megközelítés, elmozgás, ütésfogadás, az erre történő válasz, majd rugalmas eltávolodás a stamina és a válaszütés miatt. Ezeket lehetőleg már nem tudatos, hanem készség szinten, lévén, harc közben nincs sok idő gondolkodásra.
A helyszín: Lothric Castle
Résztvevők: szerény személyem, valamint Lothric Knight kardal és pajzzsal a kézben.
A fegyverek:
1, Ref. Lothric G.sword +10 alapseb: 686
2, Ref. Dark sword + 9 alaps: 451
3, Light G.sword + 10 alaps: 588
4, Irithyll Rapier + 3 alaps: 305
5, Black Blade + 8 alaps: 377
6, Ref. Great Machete +10 alaps: 613
7, Black Knight G.axe + 3 alaps: 542
8, Heavy Spiked Mace +10 alaps: 534
9, Morne's G. Hammer + 3 alaps: 454
10,Gargoyle Flame Spear + 9 alaps: 513
11,Dragonslayer Spear + 2 alaps: 342
12,Ref. Gratelance + 9 alaps: 439
A fegyverek skálázódásának megfelelően vagy str.+dex, vagy str.+fait gyűrűket tettem fel.
Ruházat: Winged Knight Armor set
Pajzsok:
Támadó: Curse Ward Greatshild +4
Védekező: Greatshild of Glory +2
Sebzésnövelő varázslatok: Sacred Oath, valamint, Lightning Blade
Eredmény: mindegyik fegyverrel - amennyiben a fegyverre jellemző mozgást betartottam - sérülés nélkül, vagy csak minimális sérüléssel, győzelem.
A legtöbb fegyverrel az ütés, majd pajzsos védelem mellett eltávolodás és a válaszcsapás után újabb ütés bevitele a legjobb taktika. A Staminára gondosan kell ügyelni, legfőképp a nagyobb fegyverek esetében.
Kellemes meglepetés volt számomra a Ref. Dark Sword, mert az mellet, hogy relatíve nagyot sebez, azt gyorsan teszi, kevés Staminát fogyaszt és brakelésre kényszeríti a Knightot. Ezzel a kardal lehetett rajt cél győzelmet aratni, de csak addig, amíg rajta voltak az sebzésnövelők.
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2016.05.12. 10:05:08 -
hun atlas #2449 Igen, ott figyelni kell a második fázis kezdetére, mert kellemetlen meglepetésben lesz részed. :D Illetve van az a brutális kombója, amikor felüt téged a levegőbe, utána pedig a földbe vág egy aoe sebzést, mielőtt fel tudnál állni. Ha ott az elején nincs elég életed és bekapod, akkor vége a dalnak. De szerintem vannak nehezebb bossok a játékban. Én itt gyűjtögettem egyébként a sunlight medalokat, szóval a hétvégén vagy tucatszor gyorsan levágtuk egymás után. -
Zozo0122 #2448 Én meg az endbossnál vagyok :D Nagyon jóóóó :D Először elhittem, hogy ledaráltam, aztán...
3. próbálkozásra majdnem megöltem egyébként, 1 ütés kellett volna, amikor bejött egy comboja...ez aztán bezavart és azóta bénább vagyok. Holnap reggel kipihenten valszeg 1-2 próbából le fog menni :)
Egyébként kereken 100-as szinten vagyok, az első rész első végigjátszása is így jött ki valahogy, ott vagy szintén 100, vagy 101-es szintű voltam, amikor Gwyn ellen mentem :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.05.12. 03:06:22 -
#2447 Elegem lett ebből a boss-ból, felidegelt hogy nem megy egyedül aztán megoldották helyettem az npc segítők...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
hun atlas #2446 Észrevettem, most végeztem High Wall-lal. :) -
#2445 hagyjuk.rájöttem mekkora állat vagyok.tudom már miért nem tudtam fejleszteni a staffomat xd ah oké barom állat én -
#2444 oké.nyugi nem nehezedik hirtelen kb ng+3nál érzed csak a nehézséget :)
-
hun atlas #2443 Köszi! Akkor elkezdem. :) -
#2442 csak a kulcsokat a kulcs itemeket.semmi mást :) -
hun atlas #2441 Ha elkezdem az NG+-t, mit vesztek el? -
sirdond #2440 ok, de azt ne felejtsd el,hogy a poise stat jelenleg broken és ezért tök mindegy,hogy milyen armor van az ellenfélen.
azért a pvp-n van még mit balanszolni, nem is keveset. -
#2439 de érted papa eddig 4 végigjátszás alatt mindig megvolt a hagymalovag .de most az új patch után próbálom és én valamiért úgy érzem ez kavart be.eddig az volt nállam a sorran hogy cathedralt lenyomom lemegyek rosaria szobájába lehúzom a harmadik falat ugye.megyek vissza shrineba patchessel találkozok ott majd duma.nála van a szett és akkor viszem a kútba az armort.na most nem működik.nincs ott.bármit csinálok.irithyllben vagyok és ott sincs ahol kellene neki ugye.teljesen eltűnt .staffra amúgy tudsz válaszolni?hogy lehete valahogy upgradelni vagy ennyi?:) -
#2438 Haladj tovább, nézz vissza a kúthoz később. Én az első végigjátszásban a befejezés után csináltam meg Catarina questet. Ahhoz nincs limit, csak más végkifejlet (párbeszéd), de ugyanúgy megkapod a jutalmat akkor is.
Egyébként elég komplikált a teljes szál sikeres teljesítése, mert Catarina és Patches vonala is hatással van Greirat (a tolvaj) sorsára. Nem mindegy kivel, mit, mikor csinálsz, illetve hogy Greirat mikor, hova küldöd:) Megmenteni Greirat-ot Lothric-ban konkrétan csak második végigjátszás során tudod, ha azt úgy kezded, hogy nálad van Catarina szettje. -
#2437 ja amúgy ma szépen eltűnt nekem a hagyma lovag a picsába.a tűz démon után ugye a kútban kellene megtalálnom ha patchessel összefutok meg a hídakat felhúzom .de semmi.nincs a kútban patchesnél nincs a sett.bármit csinálok:) bugos lett szerintem eddig mindig ott ovlt még ha ki is hagytam a hidakat és csak útolag húztam fel a harmadikat akkro is sikerült.most meg semmi.lehet a patchel baszták el .vagy csak akkor halad tovább a quest mostmár ha tökéletesen időzítesz és nem hagysz ki semmit? -
#2436 Lehet persze, másik fülön vannak a mágiához való cuccok, illetve az íjjak és pajzsok is. Csak a shard-os cuccokat lehet infuse-olni, a twinkling/scale-eseket nem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.11. 20:28:00 -
#2435 merlin hallod a staffot lehet valahogy fejleszteni?az előzőekben lehetett.de itt most nem találok olyan lehetőséget.kell hozzá valamilyen coal esetleg?tegnap elkezdtem egy sorcerert különben nemrossz de nem érzem olyan erősnek mitn az előzőekben.egy picit van csak lemaradva ez azért nem rossz még így :) -
#2434 A páncél fejlesztés jó dolog, de Igazából ebben a formában nem sok értelme. PvE esetén az eddigi részekben is tök mindegy volt alapvetően mi volt rajtad, a PvP miatt viszont jó ez a mostani rendszer. Így ugyanolyan esélyed van egy Havel szettes ellenfél ellen is mint egy rongyos ellen.
Ki van ez találva jól, csak másképp mint eddig. Nekem pl. tetszik, hogy bármilyen cuccban rohangálhatok. Persze az elementál ellenállás még mindig tud számítani, pl Aldrich-nál szembetűnő a dark védelem. -
1kezdő #2433 Sajna így van. A védelem fejlesztését egészen pontosan, globálisan értem. Tudom, hogy a páncélok nem töltik be azt a szerepet, amit egy jó, illetve, egy jobb páncéltól elvárnánk. Nagyon hiányzik a páncélok upgradelése. Nem értem ezt miért hagyták ki. Vannak olyan játékosok, akik - mint az alant bemutatott videóban - első levelen végig viszik és ezt roppantul élvezik. Ha én így végig tudnám vinni, nem is játszanék ezzel a játékkal. Én szeretek szöszölni, az apróságokra is odafigyelni, fejlesztgetni, ésszel megoldani a feladatot ahol erre lehetőség van. Eléggé baj az, hogy a fejlesztéseket rendesen leredukálták, illetve, relativizálták.
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2016.05.11. 19:12:31 -
#2432 Ezek után garantált a 4. rész, legfeljebb másképp fogják hívni. -
#2431 Nem véletlen Fashion Souls vanik -
#2430 "bírjon sokat, a védelme minél erősebb"
150 flat dmg defense és 20% absorb a soft cap, efelett már 1-2 ponttal nő a védelem. Ergo kb lvl60 körül eléred a majdnem maximális védelmet. A páncélok gyakorlatilag mind ugyanannyi "flat" védelmet nyújtanak (test 20%, naci 14%, kesztyű 10%, sisak 6%). Lényeg, hogy mind a négy legyen rajtad. Az egyetlen dolog ami a nehézpáncél javára szolgál, hogy a nagy fegyverek ellen kicsit jobban véd. Valós poise nincs a játékban így gyakorlatilag felesleges nehézpáncélra gyúrni, hacsak nem divatra megyünk.
A lényeg, hogy kb ugyanúgy sebződsz 2 kilós rongyokban mint 80 kilós vasban, illetve 100 vitality mellett nem 800 sebzést szenvedsz a bosstól, hanem 780-at. Tehát annyira sok értelme nincs az általad kitűzőtt célnak. Persze fejlődni, kalandozni jó, azt nem vitatom, én is ezt csinálom:) Csak gondoltam megosztom az ismereteimet, tapasztalataimat.
Szerk:
videó magyarázattal és számokkal a fenti dolgokról.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.11. 16:35:50 -
1kezdő #2429 Valamikor valaki, még a DS 2-nél azt írta, hogy többek között miattam fog eme játék készítői tönkre menni. Nos, nem úgy fest. :) -
#2428 Dark Souls III - viszik, mint a cukrot. -
1kezdő #2427 Én - mint máskor - nem a játék mielőbbi végigvitelére helyezem a hangsúlyt. Az annyira nem is lényeges. Én a karakteremmel foglalkozom. Fejlesztgetem, sokoldalúsítom. Legyen erős ütő, bírjon sokat, a védelme minél erősebb. Ne csak meele, de némileg vagy varázsló, vagy pap irányultságú. Legyen sokféle fegyvere és azok kiépítve. Szóval: sokoldalú karakter. Most 210 óra játékidőnél és 210 lvl-nél tartok, de még odébb a vége. A játék - mint mindig - a maga nemében tökéletes. Aki ennél is jobbat akar, az vagy készítsen, vagy álmodjon szebbet.:D -
#2426 Na, én is kitoltam lassan, 55 óra 93. szint.
Vélemény, negatív, pozitív:
Negatív:
Partfis terület megoldás, nincs meg az a profi pálya kapcsolódások, van az egyenes út, nem is mehetsz másfelé.
Túl sok bonfire és erre építve a legtöbb pálya felépítése ötlettelen. Lehet, hogy hiba az azonnali warp?
Központosított NPC tároló.
A fegyverek kiegyensúlyozatlanok. Lásd. ugyanakkorát vagy nagyobbat üt egy sima egyenes kard, mint egy ultra?
A közepe felé elfogytak az ellenfelek, ugyanazokat ismételgette a játék.
Pozitív:
Minden más.
Jó volt. Egy darabig elég is volt. Találkozunk a 2! DLC -nél. -
hun atlas #2425 Én tudom, hogy sokat kell próbálkozni, épp ez a bajom, hogy ezzel már nem vagyok kompatibilis. Inkább kétszer tovább próbálkoznék online, még ha el is kenik a szám, mert az izgalmasabb. De egyszerűen nem idéz be a játék se területvédő, se segítő fantomként. -
1kezdő #2424 Szerintem kissé túllihegték ezt a covenant tárgy farmolási esélyt. Én ennél több időt szánok arra, hogy essen. De 1 óra Silver knight ütögetés után se essen legalább egy, az azért pofátlanság. Levertem vagy 50 Silver katonát és egy se? Ne már...
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2016.05.11. 11:13:20 -
hun atlas #2423 Tegnap megpróbáltam farmolni egy kis swordgrass-t Farron Keep-ben, de meguntam tíz perc után. Ezután betámadtam pár játékost, itt a mocsárban elég gyorsan sikerült, ezért gondoltam, aktiválom a Farron covenant-ot, de negyed óra után se dobott be területet védeni. Van valami tipp, ezt hogy lehetne megkönnyíteni? -
#2422 Max cheat engineel szerintem, de azzal nem érdemes bajlódni, mert bant kaphatsz. -
#2421 -
Reich #2420 Sziasztok.A karakterem nevét meg lehet változtatni valahogy? -
sirdond #2419 ez mondjuk igaz, erre nem is gondoltam. -
#2418 Sure de ez valszeg kibukott volna már, ha más nem a játék filejaiból -
sirdond #2417 a wiki-t is csak olyanok csinálják,mint te meg én :) -
#2416 -
#2415 Wiki mindent tud s lát, szerintem csak annyi van :) -
sirdond #2414 valaki próbálta már úgy befejezni a játékot, hogy nem "lord of cinder" módban van? úgy is csak ugyanazok a befejezések érhetőek el?