11630
  • Sunsetjoy
    A fórumtopik házigazdája 11 hónapja lépett be utoljára az SG.hu fórumjába (2016.12.19). Több helyen ilyesmi nem is lenne gond, de ahol forgalom van, néha kell forgalomirányító is.

A topikgazdának vannak bizonyos plusz lehetőségei a nem illő viselkedés zabolázására.

A moderátori topikban lehet kérni topikgazda-cserét, ha kiválasztunk egy embert, akire kommentben itt leadjuk a szavazatot, hogy "támogatom xy házigazdai kinevezését".

Félreértések elkerülése érdekében NEM akarok házigazda lenni, nem ezért írtam be.
  • Zozo0122 #7771
    Mi volt itt az elmúlt napokban, csak most olvasom vissza Parádé. Amúgy kedvenc új trollunk nő, ez nem esett le még nektek? A nevéből meg abból, hogy egymás után benyög 4 hsz-t, aminek semmi köze egymáshoz azonnal levágtam hetekkel ezelőtt, hogy nem pasi :D Ezt nem rosszból írom, csak itt kishercegnek meg pajtikámnak hívtátok meg stb :D
  • Kroki105
    Az is lehet, sőt, nincs még csak egy csillag rajtuk. A játék szempontjából ok a dolog, de kicsit reálisabban ha valakit pofán lősz egy sorozattal, vagy épp egy vadászpuskával, az valószínűleg kinyúlik :D
    Nem baj, nekem bejön a mod, gyűlölöm a 25 ellőtt táras harcokat. Hiába jön a csillagával az elit, a feje bizony szétrobban. Azt írja robotokra, behemótokra vagy deathclawra nem hat, az viszont jó.
    Használtam már olyat, ami a sentryt is kipukkasztotta, na az nem jó mod sztem. Ha ezt javítanák rajta, jó is lehetne. Az az elgondolás, hogy alapból többszörösét sebzünk mint a normál verzió, cserébe mi is sokkal sérülékenyebbek vagyunk, szóval egy golyó belénk, és jó eséllyel kampec. Nem kifejezetten közelharci célokra javasolt, de egy sunyi sniper el lehet vele.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2017.11.19. 20:42:02
  • coolpet
    Na ez volt, Super Mutant Behemoth.
    Behemoth

13-as szinten nem igazan szerettem volna belekotni :)

Skulo elegge ritka, nem mindig jon be a fejloves, foleg amikor jon 6-8 Feral Ghoul, akkor fogy rendesen, darabonkent 4-5 10mm is :)
  • Andule
    Ebben azert en nem vagyok annyira biztos ... Nekem ott van a Longfellow`s Cabin ill Finch farm ahol az istennek sem megy 7 fole a letszam hiaba all uresen par bolt, mindenkinek van munkaja, nincs brahmin, komoly vedelem (300 ill 169) es 80 folotti happiness szemben a Slog-gal ahol van 26 ember.

tuti nem a hianyzo fegyverskillek voltak a ludasak? mert nekem meg soha nem volt olyan h par fejes ne intezzen el vkit egy normalis fegyverrel + perkekkel
  • Kroki105
    Nekem is az volt a problémám, hogy szétgolyószóróztam a hülye fejét, és csak jött, és nem izgatta, én meg néztem nagyokat. Raktam fel egy realisztikusabb fejlövés modot, eléggé könnyített a dolgon, és elég sok a szétrobbanó fej, ami megint csak érdekes. De még mindig jobb mint szanaszét lőni egy fejet hatás nélkül, mert ez nem "survival", hanem röhej.
  • coolpet
    Mennyi ido mulva tunnek el a hullak? Eltunt a Corenga mellett elite raider a power armorjaval egyutt.

Halalkoztam Hulk-al is :) Belekuldtem egy sneakelt fejlovest egy mesterlovesz puskabol, es fel sem vette. kb 2%-ot esett a HP-ja, es megjelent felette a koponya. Huztam is onnan. De hogy Sniperbol Radstag sneak critikal fejloves nem eleg neki, elfut, az gaz :)
  • Although
    Ez a liberty prime maga a csoda soha ennyi lőszerem nem volt a fegyveremhez :) Ez elég lesz a BoS ellen is :D
  • Sunsetjoy
    Nekem már 25 településem van most, az alapjátékba 30 van, bár vagy két helyen nem nagyon lehet valódi telepet meg összekötést csinálni.
  • PiszkosFred
    Igen, erdemes figyelembe venni azt is, hogy amikor futarnak allitunk be valakit, az is beleszamit annak a telepulesnek a lakossagaba, ahol kineveztuk - meg akkor is, ha folyton uton van es emiatt alig latjuk. En ezert szoktam DC kornyeken a Hangmans Alleyt kinevezni elosztonak, oda lerakni a tornyot, stb. majd onnan kiindulva kotom ossze a telepuleseket.
  • Sunsetjoy
    Ha négy telepesnél (ide tartozik a házibrahmin is) többnek nincs munkája (unassigned) VAGY települések között rohangál a brahminnal (provisioner), akkor nem jön több telepes.
    Más okot nagyon hirtelen nem találok, ha tényleg minden zöld (így a happiness is).
  • coolpet
    Azt mondjatok meg, hogy miert nem jonnek az emberek Sanctuariba. minden zold, van vedelem, kaja, viz, agy.
    5-os a karizmam, es 8 a lakosok szama.
    A Wikipedia szerint 10 + Karizma a max populacio.

Esetleg mit kellene csinalnom hogy jojjenek?

Mas: Holotape-eknek van valami tarolo vagy csak tegyek le egy fiokos szekrenyt es szorjam bele? :)
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2017.11.19. 15:06:25
  • coolpet
    Annal a kereskedonel van aki maszkal a telepeid kozott, valami flegma no.

A Drumlin Dinnernel van eloszor, es miutan Sanctuaryba viszed a Minuteman csapatat Concordbol, utanna jon oda is.
    Nala van tobb alapanyagbol is csomagkeszlet, de draga :) Inkabb radiot, telefont kisautot vettem potom penzert es szetszedtem. Lett belole meg rugom, es fogaskerekem is legalabb.
  • Although
    Viszont a railroad kiirtás nagyon perfekt lett suviven. :) Faszom Gloryba. Meg a minigunjába 10x próbálkozom már :D
  • Andule
    sztem is a solar powered ertelmetlenne teszi a lead belly-t vagy akar a viztol nem kapsz radot perket. onnantol kb nem kell radaway (ami kulon hasznos surv-on) csak 5 perc seta a napon.

amugy a screw ellatmanyt kitol tudod rendelni? (mert azokat a settlementeket amiket epitettem ott nekem is alap a normalis vedelem. kevesnek maradt 300 alatt a def erteke, kar h 25%ban ez se er szart se az algoritmus miatt)
  • Although
    Ez a brotherhood sztori kemény lett. Nem csodálom a marvell világ rajongóinál kiverte a biztosítékot. Nem gondoltam a Beth fel mer vállalni ilyen konfliktusokat, egészen meglepődtem rajtuk. Viszont elég jó lett. Pont most vagyok a Danse dilleam résznél és most brotherhoodos a kari. De megálltam itt egy pillanatig. Maxson gyerek nem, elég elhivatott. Két fanatikus vezeti a két nagy frakciót szó se róla. Maxson nagy kedvenc akkor is :) Nagyot nőtt a Beth a szemembe most. Ezt a lépést egyetlen Hollywoodi "álomgyáros" se nagyon merte volna meglépni.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.11.19. 13:46:36
  • coolpet
    Jaja, én is úgy gondoltam :)

Már van 3 power armorom, abból 1 teljes, 1-ról hiányzik a bal láb asszem. Szóval van 3 keretem. Egyébként az a Legendary raider power armor is ahogy néztem hiányos. Egyébként sem használom őket.
    Ja van még egy a kőfejtőnél is, szóval 4 van + a legendary amit otthagytam.

Én a lead Bellyre nem akarok pontot tenni, inkább a solar powered lvl2-re gyúrok majd. A kaja ellátmánnyal van bajon nem azzal hogy sutogetni kell. :)
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2017.11.19. 13:26:57
  • Sunsetjoy
    Csavar: gondolom a gyűjtést, a szétszerelést, a csomagolást és a szállítmányozást kell megfizetned :D

Kaja utánpótlást én perkkel oldottam meg, vagyis a lead belly-vel, aminél folyamatosan kevesebb sugárzás ér a kajából meg vízből (harmadik szinten semmi sugárzás nincs). Azon kívül sütés-főzés a másik módszer.

Az armor alkatrészeit tudod leszedni róla, a felépítmény alapját, vagyis az üres erőpáncélkeretet senkiről nem lehet leszedni.
    Egy ilyen keretet tudsz felpakolni minden alkatrésszel. Maga a keret rohadt drága megvenni egyes árusoknál, egyszerűbb, ha szerzel egy teljes armort valahonnan, ami álldogál valahol (akár a játék elején lévő háztetőn lévő is jó, a kerete nem megy tönkre).
  • coolpet
    Van 4 scavanger allomasom, hozzarendelve 4 telepes.

Csak hoznak olyan cuccokat amik kellenek :)

Egyebkent Toy Car, Typewriter, flip lighterek, ventik igen ezekben vannak a tuti cuccok.

Azt nem ertem, hogy mig egy irogep mondjuk 20 cap a kereskedonel, es van benne 2 csavar, a 25os pack csavar szallitmagy miert 2000 cap? :)

A hus utanpotlast hogy oldjatok meg? Nekem mindig azzal van a problemam. hogy neha talalkozok bloatfly-al, radroachal, meg van egy ket radstag, de ezeket gyorsan meg szoktam enni. Mas kaja meg radioaktiv, meg a gyumolcsok, zoldsegek is.

A corenga plantnal van egy legendary raider power armor az atjaroban allomasozo raideren.

Na azt lelottem, de hogy szedem le rola a pancelt?
  • Kissssss0 #7753
    úr isten mi van itt... :D

Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.11.19. 12:27:48
  • Grifid71
    Izlések és pofonok. Nálam alap minden settlementnél a védelemnek 8 nehéz géppuskatorony és 8 rakéta amik egy pontból lefedik az egész települést. Azok eléggé megkönnyítik a telepesek védelmét.
  • Andule
    persze, a vegen ki lehet mar rakni minden szart de en lvl80ig nem pazarolnek folosen, anelkul is talalni eleget mindenbol ha az ember tudja mit keressen.
  • Grifid71
    A scrapper perk megoldja ezeket, páncélokból és fegyverekből hegyekben lehet kiszedni őket. 5. Intelligencia perk.
    Én ezért lomizok haza minden xart. xd
    Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.11.19. 11:56:10
  • Andule
    Alu meg csavar :D (utobbi nekem is veszesen leesett)
    az osszes ventillatort szedegesd amit csak latsz :D
  • coolpet
    krisztinv: Senki nem bantott teged, de amit itt muvelsz az teged minosit, a csaldodrol egy szot sem ejtett senki. Azt hogy a felmenoid, rokonaid ilyen nemes lelkuek, kulturaltak, es magas pozicioban vannak, ugylatszik nem oroklodik.

Tajekoztatnalak, hogy egy a Fallout 4 videojatek topicja, a musorodra megvannak a megfelelo forumok, pl Gumiszoba.

Ha posztolsz, legyel olyan kedves, es probald meg betartani a kovetkezoket:
    1. Foglald ossze a mondanivalodat egy Post-ba, ne 3-5 uzenetben ird meg mondatonkent amit szeretnel kozolni. Ez nem a facebook chat.
    2. Probalj meg a jatekkal kapcsolatos temanal maradni, minden masra ott a mastercard...
    3. Ha problemad van akkor ott a moderator, akinek szolhatsz. Mint nekunk is. A nem jatekokkal kapcsolatos posztokat torolni szoktak.

Koszi!
  • malter
    jol van kisherceg vegyél mély levegöt és koncentrálj a játékra
  • krisztinv
    Ne akaszd rám a saját szomorúságodat... Bizony elszomorító amit írtam, mert mostanában mindenki azt hiszi ő sz.. a spanyol viaszt. Azt amikor rádöbbennek, hogy mégse az szomorú tényleg...
  • krisztinv
    Édesanyám szállodaigazgató volt a nővéremnek nagy a segge nem jól néz ki és semmi hátszél nélkül országos rádiókban tolja. Kapj már a fejedhez ember. Ami borzasztó szomorú lesz az a szüleim elvesztése... De az szerintem minden normális embernek vagy tévedek?
  • krisztinv
    Mi a szomorú? Semmelweis úr élete is szomorú volt. Tudod nem értette meg a körülötte lévő sok gonosz ember. De tényleg, egy dolgot mondj ami szomorú.... Az, hogy családom zsenikből és felső vezetőkből áll? Apám külföldi egyetemeken tanít és Szaúd Arábiában tart 300 fős konferenciát. Öccsének a volt Kögáz ami most eon vezérigazgatói székét ajánlották. Nem fogadta el... Segíteni embereken pedig a legnagyobb öröm ami létezik. Miről beszélsz Haver. Te itt nagyon rosszul kombináltad össze a dolgokat.
  • coolpet
    Nekem folyton csavarhianyom van :)
  • krisztinv
    Ezek az NPC modok hihetetlen jók. Csak kettőt csaptam fel ellenség életerő és több ellenség. Egyből képbe került a játék. Mondjuk érdekes módon az építkezési sorrendekbe is belekavart. De az is csak jobb lett tőle.
  • Andule
    Yep, local leader perk

Core-t gyorsabban talalni mint ahogy hasznalodik akkor is ha csak abban mozogsz

Mast nem tudsz raallitani de te beallithatod magadnak h jelezze kis nagyitoval azokat a targyakat amikben van olyan ami neked kell. (Alapigazsag: aluminium mindig kell :D )

A tobbi kommentre nem reagalok de takarithatna itt egy modi.
  • coolpet
    Hisztinv menjel alukalni. Ha 40 vagy akkor en inkabb befognam a billenytuzetedet a helyedben, mert elegge szomoru kepet festesz magadrol.

De hogy a jateknal is maradjunk: Elmentem kalandozni, eshat elegge gyorsan gyulik a hulladek, meg a fegyverek, amik miatt alig tudok mozogni is. Hogy is kell a workshopokat osszekotni? Kell hozza 6os karizma es lokal leader 1es szint?

Mas:
    Mar van 3 power armorom, abbol 2 hianyos.
    Viszont a Core-ok igen gyorsan merulnek, mire hazaerek egy diamond city-Sanctuary tavolsagbol, 30%-ot esik az energiaszint.
    Lehet tolteni az elhasznalodott coreokat, vagy lehet ujat gyartani? Nem mintha power armorban maszkalnek mindenhova...

Meg mas:
    Hazaertem Sanctuaryba, es alukaltam egyet. Kaposztat ettem paradicsommal es dinnyevel, mert mar minden allatot megettem a kornyekrol... radroachokat is...
    Ebredes utan ott ult a szobamban a minuteman Joska. Fenjott az elso elemelre es leult az asztalomhoz. iszogatott egy konzerves dobozbol, majd amikor odamentem, ezt mondta: Stay sharp, and get ready.
    Felallt, elokapta a fegyberet es elkezdett gugolva korbemaszkalni :D

Link
    Egyebkent hianyaim vannak dolgokbol. Azokra ra lehet allitani a feles embereket, hogy olyant keressenek?
  • krisztinv
    Ja, hogy akinek igaza van az egyből troll igazad van észérveket felhozni nem tudtál maradt ez elestél végleg te kis senki....
  • krisztinv
    é-bocs még mindig az angol billel szenvedek és már nincs időm rátok
  • Grifid71

Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.11.18. 20:10:40
  • krisztinv
    Nyugodtan tessák csak visszaolvasni és megpróbálni értelmezni az átsiklás helyett....
  • krisztinv
    Utolsó Mellesleg nem én vagyok funkcionális analfabéta hanem ti. Mivel nem értettétek meg a rövidítéseimet. AMin meg kicsit gondolkodni kell azon meg átsiklotok mert holnap vár a rabszolgameló. Nincs idő csak a haverok könnyen érthető max. 3 mondatos beböfögéseire. :)
  • Kroki105
    Miért teszed magad netségessé pajti? Menjél, aztán játsszál! Van egy rakat mod, amivel vért tudsz hugyozni játék közben, ha úgy szereted. Jobban járnál, hidd el..
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2017.11.18. 20:07:03
  • krisztinv
    Megérkeztek a haverok. :) Akiket szintén hülyére szopattam az elmúlt 2 hétben.