Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

i5-6500, 8GB 2133-as DDR4 RAM, 3GB-os GTX 1060. Nincs probléma az fps-el igazából meg nem high-end gépem van, csak néha érzem hogy mikrolag van, és láttam mit írtak ennél a modnál és gondoltam lehet összefügg. De teljesen jól fut úgy általánosságban 1080p Ultrában
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.22. 17:43:24
Milyen géped van függ, először játssz a részletes beállítással meg az ini fájlokkal. Ha 60 fps a probléma, bár a 40-60 között nem hiszem nagyon észre lehet venni. Optimized textura nem erre való, talán a Vivid az segít. A város kikezdi a gépek többségét. És mindig vannak droppok nekem lagok is, elején rosszabb volt.

Egyébként újratextúrázó modot érdemes felrakni? A modnál azt írták hogy túl nagy textúrákat használ a játék ami még high-end gépeken is okozhat frame rate dropokat, ahhoz képest közelről ugyanúgy pixelesek a fal textúrák pl. még Ultra beállítással is. A frame dropokat én is érzem, néha mintha nem lenne meg a 60fps (ködös időben még jobban).
Igen akartam mondani, csak nem tudtam, merre felé csatangolsz. Az első egy óra az arénát jelenti?
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.22. 15:04:42

Na az elején van egy matrac ahová vissza lehet rohangálni ha van hozzá türelem...
Maximum az ötödik alkalom hogy így jártam és kb 120-150 óra van a karakteremben, az érzést nem cserélem el a biztonságra, annál sokkal szuperebb a tényleges fallout survival élmény. Csak most a kurwaanyjukat.... és még vizet se raktak sehová. Persze most gyorsabban végigszaladok hogy tudom mi miután jön.
Hát ja, főleg, hogy nagy nagy ritkán de van crash is. Ami még idegesítőbb. Bár mondom betonstabil lett. Biztos igaz amit Harras állít úgy a legszuperebb ha nincs mentésed, de még az F4-nél, sokkal sokkal jobb játéknál is zavarna ha egy órám kuka lenne. Szóval van három egyszerű mod amiből kettő vagyinkább az egyik mindenképpen immersion, meg kell találd egy szekrénybe bárhol a wastelandon a kazettát és akkor tudsz menteni. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.22. 13:23:25

Ha manuális mentés nem is. Azért olyan lehetne benne, hogy félóránként ment egyet.
Gratulálok annak a szemétládának amelyik a nuka wolrd első egy órájába nem tudott egy kurva ágyat berakni. Gondolom gyűlöli a játékosokat.
PiszkosFred
Ooo.. ki tudsz lepni es ott folytathatod, lesz egy ilyen autosave ez esetre.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Van harras, aki szentségtörésnek tartja és vagyok én aki nem, a mentést. Te tudod, az a baj nélküle csak egy gagyi skyrim szint. Mentés, nem mentés, te döntésed. Nyugodtan tegyél rá quicksavet mert nélküle 3x annyi időt ölsz a játékba, és nem biztos megengedheted vagy van kedved hozzá mint Harrasnak :) Nekem nincs, nem annyira szuper, hogy 1 órát kidobjak az ablakon. Persze Harras számára ez az etalon és érthető, hogy oda van érte, és szentségtörésnek tartja ha mentesz. :)

tényleg drasztikus a különbség a többi meg a survival között egyszerűen ha elsőre elindítod nem fogsz mást látni jópárszor mint a karaktered kifeküdve. De relatív hamar belejössz. Élvezni fogod ez biztos. Akár mentéssel akár nélküle.

Végigviszem egyszer legalább full vanillában aztán én is nézek pár jó kis modot hozzá, meg lehet megpróbálkozok a survival fokozattal bár ahogy hallom nem túl egyszerű, az kifejezetten nem tetszik benne hogy nem tudok bárhol menteni hanem vissza kell kutyagolnom valami ágyhoz. Most ha épp valami miatt ki kell lépnem gyorsan a játékból akkor odalesz ki tudja mennyi játék, vagy ugyanígy ha 1 órányi játék után kinyírnak megy a levesbe :D
Ma épp kincsvadászatot tartok, kevesen találták meg, nem hiszem van itt valaki aki látta. De ha mégis pár szót róla..
Szupernek, tűnik, mindig meglepnek az emberek akik szarból aranyat varázsolnak. :)
Thorgosh's perk

Sunsetjoy
Amikor egy DLC megmenti az életed:)
Település-védés, spawnol 8-9 feral ghoul reaver, mind koponyajelzéses (12. szint). A településen 1 ember van, ingben-gatyában, társam Piper.
Építek egy megaállványt, és ha már ráállok (akárhová), nem jönnek utánam. Nem tudom, hogy más enemy is ezt csinálta volna, de ezek minden egyes alkalommal, amikor leütötték a telepest, elbújtak a házakba, mögé. Pont, hogy ne lássam őket :) De végül is sikerült.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

PiszkosFred
Epits neki labakat vagy lanctalpat es atmegy mindenen :)

Igen érdekes statokat dob. :)
//www.youtube.com/embed/9vouhPNQQ7c

Sunsetjoy
Mostanában újrakezdtem, és rájöttem, hogy Codsworth balfék... :) Olyan helyekre nem tud bemenni (pedig repül), ami fél méterrel lejjebb van. Volt a műholdtányéros nevű metróalagút rész, ott be akartam vezetni az ellenfelek elé, a sínekre. Erre az a gyökér be akart menni a zárt ajtón, ami párhuzamosan fut a sínekkel (facepalm).

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Meg kell építeni a "szerelőállványt" hozzá és akkor utolérhetetlen, mikor már rakétákat meg mindenféle ketyerét használ.

Aki még meglepő az egyik mellékküldi brew robotja vagy , hogy is híjták. Az a robi rendesen aprított mindent a hazafelé vezető úton.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.20. 14:04:05

Hát nekem van rajta Gatling Laser, Rakéta vető, Cluster bomb, Mini Nuke és pszi támadás. A lábakat meghagytam rajta, mivel a kerekekkel sok helyre nem tud bejutni, a lebegés meg csökkenti a szállítható súlyt. Igaz ha rá lehetne aplikálni az egyik Constituton hajtóművet, akkor egy komplett épületet is el lehetne vele vitetni. A robotoknak már úgy sem kell a felhőkarcoló tetejébe fúródva :D Szeret túlzásokba esni, radcsótányra Nuke-ot és rakétát indít...

Újabb őrületem a díszkivilágítás lesz. A zombi tanyát már felvilágosítottam utcai lámpákkal. Már csak valami fény ágyú kéne a tetőre :_P

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Szerencsére a gyárlátogatós küldi után le tudtam rakni Sanctuary-ban, valóban volt hogy meghallották az épületek között elég idegesítő volt. Jobban szeretek egyedül mászkálni, nem szeretem ha figyelni kell mindig valakire :) Nálam sok mindenre amúgy nem volt jó az a robot, mindig kilőtték a karját azt nem tudott lőni :D Vicces volt nézni mikor ráfutott egy scrapbotra azt elkezdték csapkodni egymást.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.20. 13:28:00
Én Caitra adtam a páncélját, bár ő is csörömpölt benne de csak futás közben (legalább tudtam hogy tartja a tempót) és nem riasztotta az ellenséget becserkészés közben mint ADA.
A kis karakterből lehet monstrumot is faragni :) A Mechanist meg valójában én vagyok már :D

Jópofa kis karakter az a robot. Aranyos, kifejezetten szomorú a társai halála miatt. És ábrándozik róla, hogy fogja széttépni a The mechanist. Jópofák a eyebotok is aki folyamatosan nyomatják The mechanist szívhez szóló üzenetét.

Én málhás szamárnak és tanknak használom. Kipattintva jól bírja, csak azt utálom, mikor zárt térben rám dobálja a nuke-ot, vagy ha valami a közelembe bukkan föl és a célpont helyett engem rakétáz széjjel.... A legjobb amikor kinyírom előle a célpontját. Ezt azzal hálálja meg, hogy fejbe lő egy pszi támadással :D Én meg cserébe lerobbantom a 2 karját és mondom neki: anyádat vágd kómába a konyhába! Kipattintva amúgy 500+ kilót is elcipelget vígan. Ha vele mászkálok a teljes teherbírásom majdnem 800 kiló :)

A küldetés sorozata meg eléggé hosszú (és nehéz is néhol) és sok helyre el kell majd menned. Ha most nem akarsz vele foglalkozni parkold le valamelyik telepen. Ha arra jársz úgy is csiripelni fog, hogy menni szeretne. Amúgy innentől kezdve számíthatsz egyre több és erősebb robot patrolra is. Ha pA-s a karaktered, így megoldottá válik a core hiány valamennyire (persze a fix respawn helyeket látogatni így is érdemes).

Mckendry-vel meg elakadtam ott, hogy le kéne adnom nigthbore-ban a gyógyszert, de hiába szereztem meg és van nálam, a célszeméllyel beszélgetve nem adja a leadási lehetőséget valamiért.

De én mint Insitute igazgató megkaphattam a teleport technológiát, ezt még odaírhattam volna :))). Az viszont hogy "ott termek mintha..:" na szóval ilyen fasttravelt soha egy Bethesda játékkal sem csináltam.
Sunsetjoy
Nem csak egy helyre kell vele elszambázni, vagy 4-5 helyre inkább :) Nem rossz companion azért, persze ha lopakodós vagy, bukta, mert csörömpölni azt tud :)

No megtaláltam a karavánt amit legyaktak, felvettem a küldit a robottól közben kiderült hogy velem is akar tartani, most companionként jön mellettem (lone wanderer perkem inaktív is lett rohadjon meg...) és próbálok átrambózni az egész városon oda ahová jönni akar velem a robot, le akarom tudni hogy megszabaduljak tőle :D Nem semmi a sok bandita meg szuper mutáns tábor között szambázni úgy hogy ne vegyenek észre, meg nem tudom melyik sarkon fogok belefutni valamibe. Az egyik sikátorban egy koponyás Yao Gai, a másikban három szupermutáns patrolozik... Azt hittem nem lesz ennyire zsúfolt minden a Fallout 3 után :D Épp találtam egy újabb halott karavánost a házak között, ki is fosztottam, ha már velem van a robot odapakoltam neki a szajrét majd mikor odaérek fast travellel hazaugrok vele kipakolni Sanctuaryba :D
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.20. 00:18:02
Komolyan gondolod? Pedig a teleport dolgot csak egy banda ismeri ugye. Így lenne igazán illúzió romboló. Így tudod a fast travel pont az nem kell elkutyagolnod de úgy veszed mintha megtetted volna. Max tehetnek bele véletlenszerű rajtaütéseket mintha tényleg lekutyagoltad volna.

Simán megdobálod a karavánost ruhákkal és fegyverrel, majd az alap beállított T gombbal felveteted vele és elzavarod mászkálni a tehénnel.

PiszkosFred
"Karavánt lehet páncélozni ? Ez nekem új :D."

Az karavanos arus egy ugyanolyam settler, mint barmelyik, csak epp ezzel biztad meg. Adj neki ruhat, fegyvert es kesz.

Karavánt lehet páncélozni ? Ez nekem új :D.

Level 77-en vagyok továbbra is mosott fekete öltönyben hogy ne legyen unalmas a tűzharc, féltsem az életem ha régen aludtam. De így már egyedül járok, Caithez csak az XP-k miatt ugrom haza a Taffingtonban pásztorórákra.... Virgil küldijét is megcsináltam, így már jobb hogy eszemben van, visszafele lehet teleportálni. Főleg hogy a Hazman Suitomat véletlenül eladtam valakinek. Az a "fast travel location" settlement buildnak adhattak volna "Teleport station" elnevezést és akkor kevésbé lenne illúzió romboló, akkor lehet építenék is egyet-kettőt.
Én a térképen lévő utakat használom a területek felfedezésének felosztásához a régiókon belül. Fejben tartom, hogy hol porszívóztam már eddig és hol nem, amiben segít az is, hogy ahol jártam ott már minden fel van fedezve és cleared is van. Ahol meg még nem jártam eléggé üres a térkép és max az utalással/olvasással jelölt üres jelölésű helyek vannak. Ha egy Quest meg elküld egy távoli helyre sok felfedezetlen területen át, akkor azt pihentetem.

Szisztéma, hogy a főbb kerület határokat az autópályák adják (nem a terület elnevezésük annyira, de ezek majdnem egybe is esnek). Azokon belül ahol van út akkor kijelölöm, hogy x út vonaláig megyek el ma és akkor se lépek át rajta, ha a térkép, vagy közelség miatt jelölődik annak túloldalán bármi. Csak akkor lépem át az úttal magam által kijelölt határt, ha ott már bejártam mindent. Nagyobb kijelölt területek esetén pedig, ahol mondjuk nincs úthálózat annyira a viszonyításhoz, ott a megjelenő épületekre dobok fejben sorszámot és az alapján járom be őket.

Persze annyira nem vagyok maximalista, hogy a cleared területek épületeit a respawn miatt mindig újra bejárjam, mivel akkor sose jutnék túl kb. a terület negyedén :) Ahol voltam és porszívóztam, arra megy a nagy X és maximum, ha küldetés visz oda megint, akkor térek be újra, de akkor sem szedek megint mindent össze, csak csemegézek.

Karavánokat jól fel kell páncélozni, akkor elég szívósak tudnak lenni. Nekem még egy se döglött meg. (egyet véletlen saját magam nyírtam ki, de azt nem számolom ide :P ) Ált. kapnak combat armor-t, meg valami fejlesztett pipe pisztole-t jó sok lőszerrel.
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.01.19. 09:15:33

A karavánjaim rendszeresen harcolnak synth-ekkel. Ilyenkor mi a jó istent csináljak ? Nem kéne hagynom, hogy a supply line tönkremenjen de a másik sajátjaimra se akarok lőni, abból is lehetnek bonyodalmak gondolom.
Ryder62
Valamikor kifejezetten szórakoztató építkezni.

Persze nem non stop de ha megunom a mászkálást de legfőképp a lődözést, akkor néha beugrok fél-egy órára építgetni.

Malachit: A Cleared még ok mert aktuális státusz mutat, ami egy idő után eltűnik az adott helyről. A játék igazán jelezhetné ha egy helyszínt már egyszer kipucoltál Clearedtől függetlenül. Így marad a területeként való felfedezés. South Boston, East Boston, Lexington meg egyéb kisebb, különálló helyszínek még ok, de kint érdekes lesz felosztani.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Hát azért van 1-2 ami nélkül neki sem állnék. :D

Eddigi lista:
Quieter settlements: Csendesebb generátor, turret
Unoffical Fallout 4 patch
Wearable Backpacks and Pouches
OCDecorator: Bázisépítést teszi hangulatosabbá
Scrap dead things: Nem kellenek csontvázak a házba:D
Interiors Enchanced- Darker ambien and fo
More Armor Slots: Bármilyen armorra rakhatsz kiegészítőket
Automatically Lowered Weapons
Homemaker- Expanded Settlements
Place Everywhere: NIncs olyan hely, ahova ne rakhatnál valamit, nincs többé piros jelzés
Full Dialouge Interface
Bele lehet jönni az építkezésbe... elkezdtem biliárdgolyókat gyűjteni meg kosárlabdákat, mindenhová teszek sportcentrumot...
Survivalra nekem semmilyen. Főleg ne szedd le a mentéses csalást mert tönkreteszi a parahangulatot meg az örömérzetet ha valamit túlélsz és ágyig jutsz. Inkább építgettem víztisztítót meg ágyakat a settlementekre meg jegyeztem hol vannak és sűrű hazaszaladtam.
A többi mod meg hát, kérdezd le hogy melyik teszi instabillá a játékot. A modolatlan játék ritkán fagy ki, ami fontos a csalás- és mentésmentes Survivalon.
Meghoztad a kedvem egy is építgetéshez :)

Úgy is volt egy tervem. hogy a mozi helyén felhúzok egy erődöt, a beton meg olcsó és sokat lehet belőle szerezni :D
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.01.18. 09:51:21

Jogos!
Amúgy akartam, de elmaradt! :D Legközelebb már úgy lesz.
Sunsetjoy
Csőri. használd a spoiler tagot a képekhez, és szerintem nem lesz senkinek zavaró :) De ha így betolod, már sok lehet.

Megkezdtem az építkezést, nem baj, ha majd nyomom fel a képeket, videókat? :D

Addig nekem is oké, hogy szedik a szemetet, én is kb erre használtam őket. De én nem tudom elképzelni hogy órákon át várost/Vault-ot épitsék az embereknek. Dobok pár házat, kapnak bele hálózsákot, mert az foglalja a legkisebb helyet és ezért abból tudok a legtöbbet letenni, oszt ennyi. De hogy mindenféle dekort meg biz-baszt épitsek... Azt azért nem. Mondjuk amikor már szörnyen zavartak a lebegő házak és rájöttem hogy kell alábetonozni, akkor azért ennyire adtam a "külcsinnek".

Core-t egyébként a sentry botokból lehet szedni, van hogy egyszerre többet is dobnak. Mondjuk megölni őket kicsit nehezebb, bár meg lehet hackelni és akkor annyira nem nagy cucc. (igaz hogy ahhoz közel is kell kerülni)

A fegyvereknek meg elvileg (párnak legalább is) van olyan legendary változata, amiből nem fogy ki a tár, tehát nem kell reload-olni.
Sunsetjoy
A nuclear physicist perk maximum szinten 100%-nal növeli a core élettartamát, a repair bobblehead bólogatófigura 10%-al.
Fix helyeken találni ilyeneket, de eshet lootban is néha:
"In addition to fixed locations below, fusion cores may also spawn in groups of four in certain ammo boxes across the Commonwealth. Cores can also be spawned in other container types by means of an eyebot pod, but only one at a time."

Nem lehet, hogy ne jelenjen meg (vagyis kifogyjon), mert a Gatling laser nevű fegyver lőszere (darabonként 500 vagy fejlesztve 1000 lövés) is egyben.

Darun: Nekem tetszik a falumenedzselés, gyűjtenek a lakosok is ha sokan vannak mindenféléket, nem kell kajtatni annyira a hozzávalókat a fegyverekhez, páncélokhoz, PA-khoz fejlesztésre :)

Core-t vagy veszel, vagy találsz, de elég ritka jószágok. Nekem 500+ órával van most olyan 200 db, úgy hogy kb öt-hat használódott el. Igaz, én nem is nagyon mászkáltam PA-ban. Az INT alatt van egy skill, ami azt tudja, hogy növeli a Core-ok élettartamát. Azt húzd ki maxra, akkor sokkal tovább bir 1 töltet. Fegyverek közül meg azt érdemes felszedni, amin van valami értelmes mod, mert azt át lehet tenni másra. Vagy veszel, vagy barkácsolsz magadnak. Ma már lassan minden játékban alap lesz a craft rendszer, nem maradhatott ki ebből sem, ami nem is baj (mondjuk sztem ez a falumenedzs még mindig túlzás, de egyrészt a játékosok jó részének kellett, másrészt nem is éppen világidegen)
Rendben, köszi a felvilágosítást. Igazából csak azért kérdeztem mert egy csomó hely mellett elmegyek folyton mikor küldit csinálok, és érdekelne hogy mi van ott az adott helyen. Hard nehézségen játszom kapásból, kb 4 éve vittem végig a Fallout 3. részét, azért még emlékszem pár dologra mi hogy működött, de jobb biztosra menni :D Fegyvereket már most sem igazán veszem fel max azért hogy a lőszert megkapjam belőle, még csak 11-es szintű vagyok. Eleinte kicsit bonyolultnak tűntek a dolgok de kezdek rájönni mi hogy merre. Tetszik hogy végre mod nélkül is lehet barkácsolgatni. Power Armort mikor érdemes használni? Leraktam Sanctuaryban, találtam már hozzá 1-2 power coret de ahogy láttam elég gyorsan merül ha mászkál vele az ember. Ezek is respawnolnak, vagy hogy lehet több ilyen core-ra szert tenni, mert úgy tűnik elég véges a készlet a játékban.
Esetleg ha csak a felderítgetés a célod haladhatsz szisztematikusan is körzetenként a területen. Én ezt csinálom. Például a térkép jobb alsó sarkába még sose értem el, a balban meg még csak 1x voltam az előző karakterrel.

Ha olyan karaktert ölsz meg, aki küldit ad, akkor rögtön megkapod a halála után hogy a hozzá kapcsolódó quest(ek) Failed. Ez ha jól rémlik már a Vegas-ban is igy volt. A fő küldetést adó karaktereket meg úgy sem tudod megölni. A később keresett tárgyak meg nincsenek ott. Jó példa erre a BoS által adott "hozd el az xy szart innen meg onnan". Plusz vedd hozzá hogy a helyeken hiába van hogy "Cleared", újra fog termelődni az ellenfél is meg a loot is. Azzal hogy mindent felderitesz csak saját magadnak segitesz, mivel utána bármikor könnyedén elérhetsz bármelyik helyre. Ugyanakkor meg meg is nehezited a saját dolgod, mivel több száz óra császkálás után már nem fogod tudni, hol jártál, hol nem nyitottál ki minden széfet/ajtót, stb. Bár a egy idő után úgy is annyi szir-szar lesz nála, hogy már egy Master nehézségű zárat sem lesz érdemes feltörni érte.
Smarter companion
Erre gondoltam. Ez is jónak tűnik.

Sunsetjoy
Tárgyak esetében többször találkoztam olyannal, hogy amikor azzal beszéltem, akinek/akinél a tárgy kellett, feldobott olyan párbeszéd lehetőséget, hogy "már nálam van." "van nálam néhány" "már megszereztem" "ilyenre gondoltál?"
Szóval a fontos dolgok, amiket nem az egyes küldetések kapcsolnak be (vagyis hoznak be a játéktérre úgymond), azokra figyel. Küldetésekhez tartozó cuccokat nem is adhatsz el például több esetben.

Illetve több neves NPC-nél (akiknek feladatuk is van) észrevettem, hogy nem ölhetők meg (bár ez nem általános dolog).

Röviden szólva azért nem fogsz beakadni szerintem az esetek nagyon nagy százalékában, hogy hamarabb jársz arra. Próbáltak figyelni sok mindenre, bár tudok egy-két tárgyeltüntetős trükköt, de nem próbáltam ki, mit csinál a játék rá:)

Üdv. Elkezdtem én is játszani végre ezzel a remek játékkal. A kérdésem az lenne hogy tönkretehetek küldetést azzal ha többnyire csak felfedezek? Úgy értem mi van ha betévedek olyan helyre és pl. megölök egy olyan NPC-t vagy felveszek olyan tárgyat ami későbbi küldetés célja lenne?