11630
  • ancsi22
    Lehet azért hasonlított rá a stílusom mert nem aludtam egy napig kb....
  • ancsi22
    Miről van szó??? Nem gondolom, hogy rosszat csináltam volna. Itt miért ilyen barátságtalanok az emberek? Csomó fórumon fent vagyok probléma nélkül. Aha! Visszaolvastam..... Hát nagyon szomorú, hogy csak azért mert friss reg. vagyok összekevertek egy kreténnel. Amúgy én a stílusából azt veszem le, hogy egy reget tuti elpazarolna arra, hogy a fejetekhez vágja, hogy visszatértem. :) Szóval kedves Grifid hála istennek tévedsz!
    És már csak azért sem fogok tüntetni, hogy válaszoljatok majd valahogy utánanézek. de még véletlenül sem vagyok krisztinv. Sajnálom, hogy rá emlékeztet a stílusom. Konkrétan amúgy mi? A csávó még csak entert sem használt, hogy elválassza a mondandóját egy alkalommal sem. Meg ilyen 10 alkalommal szólt hozzá egymás után ha jól láttam. Meg egyszer ír 10 egymondatosat utána meg fél oldalt. Ez gáz, hogy az én "bemutatkozásomat" is elrontotta. Szerintem férfi én lány vagyok...
  • Andule
    Lehet, pl leszeded az uj modokat es megnezed ugy megy-e

kicsit kedvesebben:
    ha esetleg abbol van gond h nem elegseges angollal/tapasztalattal pakoltal fel modokat es leirod pontosan miket, milyen hibaval vag ki, stb akkor sokkal tobb tampontot tudunk adni segitsegkepp. :)
  • gmadaras
    sziasztok!

Fallout 4 modokat vittem fel tegnap,azóta elindul a játék,de rövid időn belül kilép. Lehet valamit csinálni? (141 szinten vagyok)

köszi!
  • Kroki105
    Ez egy jó ötlet, köszi szépen.
  • Grifid71
    Az összes ini-t tedd írásvédetté, ha beállítottad magadnak a "végleges" beállításokat.
    Na meg biztos ami biztos csinálj róluk egy biztonsági mentést, egyszerűbb időnként visszamásolni mint mindig átirkálni őket. xd
    Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.11.29. 18:19:04
  • coolpet
    :D
    Eselyes:)
    Regisztráció időpontja: 2017. 11. 25.
  • Kroki105
    A végén csak az újratelepítés segített, mert egy darabig ok volt, de aztán megint jött a homály. Mindenestül, inistül, leszedtem, és újra vissza, azóta ok.

Van egy mod, a visible weapon. Ugye a hátadra aggatod aggatod a fegyvered armorverzióját. A "jól néz ki"- n kívül más előnye nincs. Nem akarja az igazságot, mikor előveszem a mordályt, a hátamon marad. Volt esetleg valakinek hasonló gondja aki használja, és van megoldása? Egyszer régen már jártam így, valahogy megoldódott, viszont nem emlékszem hogy.
  • PiszkosFred
    Nekem is megfordult a fejemben. Ha tenyleg igy van, akkor azert az elmondhato, hogy van fejlodes, foleg ami a (blog)posztok szamat illeti :)
  • Andule
    Most csak azert mondod mert krisztinv azt igerte mas accal, vpn-t hasznalva meg visszater? :D De gonosz vagy! xD
  • Grifid71
    Kedves Ancsi22, engem roppant mód emlékeztet az írási stílusod egy bizonyos krisztinv-re, úgy hogy részemről egyenlőre ignored. xd
    No offense.
  • ancsi22
    Bocsánat, hogy sokszor szólok hozzá de én vagyok fent egyedül. :) A játék legnagyobb hibájának azt tartom, hogy vagy túl erősek az ellenfelek, van egy mod ami olyan legendary ellenfeleket csinál, hogy bele kell eresztened 1000 töltényt szó szerint és akkort negyed életnéál elfogyott a lőszered. vagy olyan hogy alig merem meghuzni a ravaszt mert szétrobban az egész ellenfél... Nem tudtok esetleg olyan modokat javasolni amiben minél hoszabb lövöldözések vannak? Ergo én is bírom és az ellenfelem is innen oda onnan ide rohanunk fedezékbe stb szerintem ez a jó játék nem az, hogy lövök azt szétdurran persz tudom nem reális de nem is értem azt aki eleve egy párhuzamos univerzumba realitást keres. Ez a föld az meg a lehet, hogy föld de, hogy nem ez vagy nem most hanem pár millió év múva az biztos.
  • ancsi22
    Találtam egy darabolós lövöldözős modot ahol a készítő nagyon el van szállva csak éppen azt nem írja le hova kell kitömöríteni a fájlt. Mert van vagy 6 de lehet választani. A brutál espt választottam. Live dismemberment a mod neve. Tudja valaki esetleg, hogy ezt hova kell tömöryteni mert már textures mappám is van vagy 6. Előre is köszönöm!
  • ancsi22
    Igen!!! Aztán egyszer csak helyrejött. Most ismét rossz. :) Ne kérdezd mi történt. Sok minden!!! Problémám következő Új játékot akarok kezdeni de miután lemegyünk a körlifttel, a felénél nekiállunk zuhanni (nem emlékszem az eredetire volt e zuhanás de a lényeg hogy nekiáll tölteni és ismét futhatok a ház elől a bunkerbe. Elég rossz játék. Tulajdonképp egy kataklizmát kell megélni a végtelenségig újra meg újra. :) Vajon ezt a 106 db addonom közül melyik okozza??? Elkezdtem egy alternate startot is de az nagyon nem tetszik. Jószomszédságba kezdődik ugye...

Elnézést de az én kérdéseimre válaszolna valaki? Legalább arra, hogy eredeti játékra érdemes e mod peccset tenni!. Köszi!
  • Grifid71
    Örülök hogy működik, mint mondtam ez kommunikációs hiba.
  • Gilmoor
    megtaláltam a megoldást :)
    a modemen belül be kellett állítanom a port forwarding-ot enabled-re. Azért az zavar, hogy korábban enélkül is működött.
  • Kroki105
    Szerintem nem ér ennyit. Nexuson bármit megkapsz szinte.
    Azóta már ki is pucoltad volna Concordot
    Én a játékban levő modmenüt egyszer néztem meg, hogy az meg mi..
  • Gilmoor
    Köszönöm, ezt is megpróbálom. A support már hivatalosan is feladta :) Kaptam egy levelet.. unresolved..
  • PiszkosFred
    I had the same problem and tried validating, reinstalling and more... Eventually i went to the Skyrim_Default.ini in skyrim main folder and changed launguage from ENGLISH to SPANISH saved entered the game and clicked mods "The only thing that was the same in spanish..." and it worked then i quit the game changed back to ENGLISH in Skyrim_Default.ini and now it works

Egy probat meger, mert valoszinuleg itt is ugyanaz okozza a hibat a beepitett bethesda netes mod kezelonel, mint a Skyrimban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.11.28. 13:33:19
  • Gilmoor
    Rendben, köszönöm a tippet.
  • Grifid71
    Engem ez jobban emlékeztet sima kommunikációs tiltásra, a windows tűzfalon manuálisan állítsd be hogy a fallout 4 adatokat küldhessen és fogadhasson, majd ha van fent más tűzfal/vírusirtó azon is állítsd be. Gép újraindít.
  • Although
    Használd a Nexus managert vagy a Mod organizer 2-t. A Nexusról és más oldalakról mindent le tudsz szedni ami ott fent van nagyjából.
  • Gilmoor
    Nem tudok belépni a mod szekcióba, mert azonnal lefagy és bezár a program. Hosszas levelezgetés után, a support sem tudott megoldást.
    Szűz win 10 majd Szűz FO4 telepítés.
    Supportnak elküldtem mindent amit kért, DxDiag.txt, MSinfo32.txt... utolsó válaszukban arra kértek, hogy kapcsoljam ki és be a modemet. Itt feladtam. 2x is lecsatolták a steam accountom, aminek eredményeként újra be kellett írjam a bethesda.net account user és jelszavam. Az volt a teória, hogy rossz jelszóval lépek be, de sajnos ez sem vezetett eredményre.

Valakinek van/volt hasonló problémája?
  • ancsi22
    Elnézést még azt az egy égető kérdést nem tettem fel, hogy annak ellenére, hogy eredeti játékom van bankkártyával minden dlc megvéve ettől függetlenül felrakjam az unofficial patchet??? Bocsánat!!
  • ancsi22
    Na lekapom a vivdeket menézzük úgy elmegy e a true grass. :)
  • ancsi22
    Így is sokat segítettél! Köszönöm! Nap végére megtaláltam a kedvenc modomat. Meséltem, hogy scrappelés közben lebontottam a sanctuary roadból néhány részt aztán az egészet. Igen ám, csak, hogy mindent lehet építeni majdnem. UTAT azt nem tudom, hogy miért nem. Ha csak nem találtam kérlek javítsatok ki. Viszont találtam egy ilyet, hogy New Sanctuary! Fergeteges számomra. Hibátlan csillog villog nem érdekel, hogy nem illik oda egy atomkatasztrófa után. :)) A lényeg, hogy az épületek hibátlanok és konganak az ürességtől! Már most imádom eltervezni, hogy fogom berendezni bevédeni átalakítani etc. Nekem ez az igazi játék... Lehet kicsit szelid vagyok de ez van. Lvl 5 ig ki se jövök onnan.

Mondjuk bevallom volt egy kis kalandom. Mert meg akartam nézni, hogy lehet e kapni desert eaglet így lvl 4 en. :) Nyugtassatok meg, hogy később igen illetve másnál... Közben belénk kötöttek a kutyák, 2 db fosztogató. Nagy nehezen lenyomtam őket és hát volt nuka kolám jetem Úgyhogy bepróbáltam a ghoul házat kicsit feljebb a hirdetőtáblás csajról beszélünk bocs talán Ellie. Beszereztem egy survival quicksave modot úgyhogy nagy nehezen meglett. Negyedikre talán. Aztán az üzletet betámadó két banditára használtam el egy jetet. Vettem a nénitől egy gépkarabéjt hozzá 96 töltényt úgyhogy haza is mentem és most berendezem az otthonomat. :) Utána pedig indulhat a nagy játék! Imádom! :) Amúgy elég bika gépem van. Az én ízlésem az a season 4 Coniferses fákkal megtüzdelve és true grass. Az úgy überszép. Persze minden vivid fent van csak nem egybe amit mondtál hanem külön. Egybe ugyanaz? Vivid water volt nekem csak giccs azt lecseréltem clear waterra meg kékre így sokkal szebb szerintem... Viszont. :(((( A true grasst ezekkel együtt már az én gépem se bírja. 3840 es felbontásról beszélünk. Az csodaszép.... Szóval inkább leszedtem a True grasst minthogy visszavegyek a felbontásból. így épp elmegy a vividekkel. Lassításnak ott van még a Fallout texture overhall. All weapons hd. Wasteland creature redown. Ezek közül leszedhetek valamit, hogy gyorsabb legyen? Amúgy 137 centis tv-n tolom, mire használja az ember az uhdt ha nem erre. Élmény a köbön-Ezért érdekel a kinézet. Amúgy strix 1070 8g meg skylake 4.5 re húzva van benne. Kicsit jobb mint azt a pár uhd filmet megnézni amit kiadtak. Szóval én kihasználom a tvmet mondhatni. True grass ért nagy kár... Mit tudnék levenni, hogy az is elmenjen? Egyben kevesebbet zabál a vivid? Amúgy én az Ms abomationt ajánlom!! Meg a more legendary loot is jó szerintem nagyon. Hihetetlen mik vannak benne. Cowboy sapka ami field resistet generál boss alsóruha autóstimpakkal stb.. Ja és ha ez nem volna elég dobálja a legendary power armorokat is.... Akkor légysz ha valaki tudja mondja már el, hogy tudnék megőrizni UHD-t legszebben. Sajnos a stabil 60 fpst csak a seasons vivid Conierses fákkal telerakva telerakva fenyő ugye nincs a seasonsba én raktam bele... Ha ezt a true grasst még bele tudnám rakni az Istenkirály volna, bár gondolom így se sajnáltok. :)
  • coolpet
    VATS-ot akkor használom, ha 2 méteren belül van a csóka, illetve utolsó golyónál tartok, mert akkor a slow time-ban tárat is cserél és lő is.
    Ha nem vatsban táraztatnék, akkor ghoulcafat lennék sokszor :) Egyébként sneak hunting rifle amit használok long range távcsővel.
  • Kroki105
    Ha nem vagy egy akcióbuzi, simán megéri kicserélni. Annyi szépséghibája van, hogy akik nagy lendülettel érkeznek, hajlamosak még továbblendülni kicsit, és elhúznak melletted egy métert, de ez szerintem elhanyagolható hiba.
    Igazából ez a mod sem állítja le nullára a mozgást, csak nagyon, szinte állóra belassítja. Épp lőni készült a raider, mikor stoppoltam. Tanakodtam ugye hogy mijét lőjem, utolsó lövésem volt, ráadásul egy milli hp-m volt, mire elsütötte a mordályát. Mondanom se kell hogy meglepődtem.
  • coolpet
    En azt utalom az F4 VATS-ban, hogy mire leklikkelem a testreszeket, vehetem vissza, mert ossze vissza ugralnak a hitpointok. Es ha mar harmadszor vonom vissza tuti a pofamba van mar :D
  • Kroki105
    ja, és a classic vats még hasznos nálam, mint f3ban. Utálom mikor Vatsolok, a rohadt ghoulféreg meg jön tovább hogy szájba verjen. Classicnál ütés előtt stop, kényelmesen pofánlövöm 1 méterről, és folytatódhat a buli
  • Kroki105
    A falvadat keríteni akkor érdemes, ha szórakoztat az építkezés. Amúgy egy lövegtorony középre 5-6 gépágyúval (később lézer, rakéta), aztán azok rendezik amit rendezniük kell.
    Modokat nehéz ajánlani úgy hogy neked már van 100+, és nem tudni mi érdekel. A tájszépítgetés nálam pl nem játszik, mivel ha nem is diafilm, de érezhető volt hogy lassul a dolog.
    Fegyverből pl van kismillió, kedvencem az FN P90-es, nagyon üt, lámpától a hangtompítóig, full auto, semi auto, nagyon bejön. Három fajta töltényt is kilő. Carter őrnagy nagyszerűen bemutatja

Persze az elején még elég op lenne, érdemes később használni, mikor droppolja valamelyik ellenség. (ez hasznos)
    Ha érdekel a karikinézet, 7604. hsznél írtam párat.
    Armor, ruha kiegészítő: Eli's Armor Compendium, Tough Traveller Outfit, Crimsomrider's Accesiories, Rad-Ban Eyewear, Toxic raider blackout, Wasteland fashion bandanas.
    Vagy épp a Just Visible Holstered Weapons, Visible veapons duó is jó, puska a háton, ha nincs épp kézben.
    Vagy a Vivid Fallout - All in One, szebb a táj textúrája, még az 1k-ssal is, amit én használok. (ezek már nem hasznosak, inkább csak esztétikusak)
    Meg... meg biztos nem sorolok fel mindent, mert tuti fölösleges a 100 mododnál :D
  • Kroki105
    Ejj öregem, néha azért nézz a hátad mögé, mert ott üldöz az örök hálám
    Megvágta az ujjam a textúra, olyan éles lett
  • ancsi22
    Azonnal rávetem magam. :) Köszi! Más szerintetek hasznos modot is ajánlhatnátok hátha nincs meg. Az tettszik ebben, hogy nem a Bethesda csinálja a játékot hanem a playerek Viszont ova intek mindenkit egy modtól, nem kaptam miatta xpt építéskor. Mire kinyomoztam.... A legnagyobb baj, hogy nem ugrik be. Pedig nagyon cool dolgot csinált. Berakott a homeland elé még1 ikont egész pontosan az élet perk ikont és nagyon jó dolgok voltak benne. Nem tudja valaki, hogy tudnám felrakni úgy, hogy ne csináljon ilyen csúfságot? Majd megkeresem a konkrét nevet csak egyből deletet kapott mivel nem volt egyszerű megtalálni a kis bűnöst. :) Amúgy azt veszem észre, hogy eszméletlen sok pénzt lehet csinálni vízzel... Van ami ennél is hatékonyabb.

Aki tudja miért nem jelenik meg a fű csak első installnál másodiknál etc már nem, Grasslands nevezetű népszerű modban legyen kedves segíteni! Most már nem is azért mert kell, elég elfogadható grafikát toltam fel a confiers real grass seasons stb összekombinálásával Van fenyő is mert amúgy a sima seasonsba nem lenne ugye meg sok apróság. Elégedett vagyok.-csak szimplán kíváncsi vagyok! Sok embernek van ilyen problémája ráadásul mint említettem. Sajnos bevallom az angol tudásom kissé faragatlan amin gőzerővel DOLGOZOM!! :) Neten elcsevegek valakivel de messze sok kívánnivalót hagy maga után... Aki kíváncsi erre a grafra amúgy én azt csináltam, hogy feltoltam season 4 et úgy ahogy van a többiből meg vegyesen bemásolgattam dolgokat. Mert ugye az alap ősz ott kicsit szegényes. Viszont a kukorica színe... :) Ugy azt állítja a készítő, hogy mod managerrel kell évszakot váltani ami elég gagyi de mégis érdekel. Nos feltettem de sajnos semmi változás a felugró escape menüben. :( ha jól értelmezem ott kéne lennie. Ennek oka? Előre is köszönöm ha valaki megszán. Valami profi úriember. :)

További kérdésem ami így hirtelen eszembe jut és elnézést, hogy csak kérdezek ígérem akinek tudok segítek ha jobban belejövök.. Érdemes szerintetek a településeket teljesen vagy részben körülkeríteni? diot savanttal nem rossz kezdés konkord helyett úgy gondolom. Plusz szeretem ha az érkező társaságot már egy kész settlement várja,
  • Grifid71
    Ez a régi textúra betöltési hiba ami nálad valószínűleg a sok mód miatt mániákus üzemmódba kapcsolt. XD

Próbáld ezt:
    to fix this change this in the falloutprefs.ini file;

fMeshLODLevel2FadeDist=999999
    fMeshLODLevel1FadeDist=999999

I changed it into;
    fMeshLODLevel2FadeDist=40000
    fMeshLODLevel1FadeDist=80000
  • Kroki105
    Nem tudom találkozott e már valaki a problémával, és esetleg tudna segíteni?
    Az a bibi, hogy a texturákat homályosan tölti be, mintha blurözve lenne. Eddig minden jó volt, pár napja kezdte a dolgot. Arra gondoltam valami modot tettem fel, de leszedtem őket, és úgy is szar. Mintha jóval később töltené be őket, vagy épp be se. Ha kiléptem, és újra betöltöm a mentést, akkor ok, de ugye ez elég macera problémamegoldás.

Ok, a 2. sem a grafikai beállítások maximuma, de épp ez a vicces, hogy még így is homály.
    gtx 750 ti 2g a vidkártya, de mint mondtam, eddig jó volt.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2017.11.27. 12:20:47
  • Kroki105
    Fasza lett, én is csináltam egy hasonlót sim settlementsel, majd megkeresem a mentést és lefotózom. A tied jobban tetszik, nincs úgy összezsúfolva, mint ahogy én csináltam.

A váras kép is jobb lett volna árnyékkal, majd megnézem egy fotó erejéig. A várba is akartam sim settlement boltokat rakni, de úgy vettem észre, ha nincs lakóház, nem építik a boltot se. Kénytelen voltam magam felhúzni meg berendezni a szutykos boltokat. Még doki, meg még asszem armoros nincs.
    Akarok majd a várpincébe, elég nagy lett, ketreceket építeni. Ilyen állatkert szerűen, elzárt térben, felül nézőtérrel. Összeeresztem a deathclawt a raiderekkel
    Csak az a kérdés, hogy hogyan lehet "újratölteni" a ketrecet. Mert ugye elsőre sikerült befogni amit akartam, ki is engedtem, de másodikat már nem fog be valamiért, akárhányat is alszok. Mi a titka az új fogolynak?

Amúgy agyon van lézerágyúzva, nem kell ide semmilyen holotape, szarrálő mindent ami, aki betéved Valamiért egy rakás zombi rohamozta meg a területet. Tényleg bazi sokan voltak, sztem egy rosszul eltávolított mod maradványból maradhattak, mert xp se járt értük. Plusz egy felturbózott gauspuskával kibírtak 2 fejlövést, mint valami zombiterminatorok... Mondjuk az ágyúk leszarták, addig zakatoltak, míg meg nem döglött mind.
  • PiszkosFred
    En elotte meg is neztem, meg kitapasztaltam/emlekeztem a korabbi kaerrierekbol :)

A random tamadok a falon kivul spawnolnak mindig, a lakok/falusiak pedig pont a kocsma kozepen. A SimSettlement haz/bolt alapjait es a ket varoskaput pedig ugy raktam le, hogy a karavan keresztul tudjon vonulni a telepulesen anelkul, hogy beakadna valahova.
  • Sunsetjoy
    Gondoltam megkérdem, használtok-e settlement manager holotape-et, amivel meg lehet jeleníteni, hogy az ellenségeknek hol vannak a spawnpontjai...
    De ezeknél édesmindegy :D
  • PiszkosFred
    Anno probalkoztam en is Sanctuaryval, de nalam is felment a pumpa igy ott hagytam a fene az egeszet es a vegen detto Starlightba koltoztem be :)
  • ancsi22
    Haha pont ugyanezt csináltam az imént. detto csak menedékbe. Majd én építek utat. Na az az egy castag uút talán nincs vagy nem találom. De akad helyette...