Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Nexuson lévő textúra modokkal jobb kinézetet lehet csinálni sokkal"

egynéhány moder szó szerint csodákat tud művelni a játékkal :) elég csak megnézni morrowindel mit össze nem hoztak pl.

"És akkor odaírnak neki egy olyan gépet minimumnak ami alsó hangon 600.000 forint körül van árban."

hát ja... én már annak is örültem hogy ki tudtam köhögni 200k+ zsetont az új gépemre két évvel ezelőtt, franc fog megint új gépet venni, persze tudom nem mi vagyunk a célközönség. :)

már megint ezt a niggert sikerült el?szedniük? a star wars-os megjelenése már épp elég volt, remélem gyorsan elt?nik a süllyeszt?ben.... ignored list: pares,tetsuo

xblades
Az épület 2x lett átépítve ahogy bővült a készlet, lassan így is kicsi mert a PA fele kint egy fedett rész alatt van.
A tartalmát közel 40.- ik szintre gyűjtöttem össze minden Dlc-t és a teljes Map 95% felfedezve, kifosztva.
Utoljára szerkesztette: xblades, 2017.02.07. 23:13:30

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

A raktárat mennyi idő alatt dobtad össze?
xblades
Én is építgetek néha levezetésként és most már befejeztem a kezdő "város"-t:

A saját kuckóm

A raktáram

A piactér

A lakóház leszállópályával

És a bejárat

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Itt megtekinthető a különbség. Inkább szedjetek Nexus-ról tex modot komolyan :)

//www.youtube.com/embed/YjVU91QEifk
PiszkosFred
Valojaban ez olyan, mint a Skyrim Special Edition. Csak azert jelenik meg PC-re, hogy kussoljon a nep es ne hisztizzen, hogy ok miert nem kaptak, bezzeg a PS4pro :) Ez sem a PC-seknek keszult, de aki akarja, hasznalja, egeszsegere.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mondhatni szinte észrevehetetlen a különbség. 1-2 alacsonyabb felbontású textúrán lehet pici (tényleg pici) javulást látni, de ezért sztem rohadtul nem éri meg +58GB-ot lefoglalni a HDD-n. Nexuson lévő textúra modokkal jobb kinézetet lehet csinálni sokkal már a sample képek alapján is, nem beszélve arról hogy a modolt textúrákkal csökken a VRAM használat is. Nem tudom hogyan gondolta ezt a Bethesda, de sztem rohadtul feleslegesen dolgoztak vele (már ha dolgoztak, mert sok látszatja bizony nincs :D). És akkor odaírnak neki egy olyan gépet minimumnak ami alsó hangon 600.000 forint körül van árban. Hát meg vannak ezek szédülve?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.07. 17:18:35
Voltatok már itt? :D Jól el lehet baromkodni ezek kilövésével :) Poénból ellőttem mindet :D

nézegetem képeket a graft felturbózó új pecsböl... hát nem dobtam hanyatt magam tőle, némi különbséget észre lehet venni de folyamatos akció és lootolás közben ez nem fog feltűnni senkinek se.

erre fölösleges elcseszni 50+ giga helyet.

már megint ezt a niggert sikerült el?szedniük? a star wars-os megjelenése már épp elég volt, remélem gyorsan elt?nik a süllyeszt?ben.... ignored list: pares,tetsuo

Nézz szét a mod fórumán Nexuson, hogy másnál is volt-e ilyen és mi volt a megoldás.
Sziasztok
Ötlet kéne.Nekem egy 21:9 arányú monitorom van de szét van csúszva a kép egy kicsit.Leszedtem hozzé a nexusról ezt
ultra widescreen patch
A menü jó is de töltés közben kilép asztalra.

Hétvégén mászkáltam tovább. Elmentem V88-ig és belekezdtem. A hely az építkezők mekkája. Elborultan nagy. Amúgy jól megszívatott, mert a szobabiciklis feladatnál a hülye gyerek beragadt és istennek sem akart tekerni :/ Vagy 1 órát kellett pakolgatnom neki a bicajt, hogy méltóztasson ráseggelni.

A bejáratnál lévő raiderek meg lecsaptak 3x is. Valami elborult sebzést osztanak, pedig egész jól vagyok páncélozva PA nélkül is. A sugárzás miatt meg gondoltam elmegyek a radpáncélért, de végül csak letudtam nélküle. Úgy tűnik, hogy mindenképp le kell majd raknom egy fürdőt a bejáratnál és bent is a sugárzó területek miatt :/

Az építési terület mérete miatt gondolom tonnányi alapanyag is kelleni fog amit nem tudom honnan szedek majd össze így elsőre.

Találkoztam a 200 éves beszélő hűtővel is. Elsőre belekezdtem, de utána vissza töltöttem, mert nem volt kedvem azzal is szórakozni.

Jamajica is szívatott vagy fél órát. Mivel kellett egy bázis délen, ideálisnak tűnt a déli területek relatíve közepére (még 88 előtt volt). Lecsaptam minden rám támadó zombit és mellékbe megcsináltam az oda tartozó küldetést. Erre mindig azt írta, hogy van ellenség a közelben, takarítsak ki. Hiába néztem meg 3-4x minden helyet semmi. Kínomban utána olvastam kicsit és valaki azt írta, hogy felgyújtott valami benzint, majd felrobbantott egy kocsit és így kinyírt 40 zombit amik a föld alatt voltak beragadva. Mondom csodás 40 zombi azért húzós lesz. A megadott benzintócsát felgyújtottam, de nem történt semmi sem. Így mérgemben végigmentem a település valamennyi járművén és felrobbantgattam őket, minek hatására 5 zombi előbújt alóluk és végül lehetett építeni. :)

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Nézd ha időt szánsz rá mindegyik egyéniség. Új dolog ez mert az F3-ba nem volt, gondolom az FNV alatt írt hozzászólások és elvárások miatt a Beth odatette magát ezúttal. :) Valentin, Piper, Cait, Person, Strong, stb. mind egyedi lett. Funny. Korábban, még a morrowindben sem nagyon csináltak ilyet, és most lehúzzák őket miközben bár színvonalban ott az állandóság az F3 és az F4 között. A karakterek élők lettek. Meglátjuk mi marad a következő Beth játékra.

Nem bug, feature, de idegesítő. Lehetne rá mondani vmi kamuszöveget, hogy direkt hagytuk így, jó ez így, valójában leszarták :D Nem baj, legalább kimaxolom Codsworth-öt, de az is legalább ennyire idegesítő amúgy :D
Van egy dolog amire figyelni kell. Ha megsérül megvan az a hatótáv amin belül kell maradj mert ha kilépsz belőle, ki is írja a, visszamegy a bázisra és nem társ. Lehet ez nem bug így :)

Igen, tudom. De ez mocskosul idegesítő. Mekkora kreténség már ez? Ugyanis akkor is bekapcsol, ha épp a társad, de akkor lehet témát váltani, tradelni stb. Ha viszont megsérül és nem gyógyítod vagy bármi más okból meglép, akkor nem veheted fel újra companionnak, amíg el nem foglaljátok a kastélyt. Ez egy elég kretén hiba, minimális javítással megoldható lenne, de neeeem...

Sajnos egy Bethesda játéknál, ha 100% játékélményt akarsz, akkor bizony kell a konzol. Skyrimnál is kellett néha, F3-nál is, Obli meg egy bizonyos plusz progi nélkül 200+ óra után játszhatatlan volt a mentések korruptálódása miatt...
Bull World Gaming LIVE
Ja egyébként Prestonnál bekapcsolt a sztori mod azért nem tudtál vele beszélni.

Időközben találtam többet is, csak nem győztek meg a komment szekciók...ezért akartam tutira menni. Mind1, végül leszedtem egyet, egyelőre működik. Van egy ilyen parancs: klikk a célpontra, majd OpenActorContainer 1. Feldobja az inventory ablakot, lehet tradelni :)
Nexuson találsz ha rákeressel console úgy tudom működik.

Na jó. Tud valaki survivalra egy tutira jól működő és semmi másba nem belepiszkáló konzol enablert?

Ez a kretén Preston...valamiért eltűnt a Call to Arms küldetés után, Sanctuaryban van, de már nem a companionom, ha meg újra fel akarom venni, akkor csak annyit érek el, hogy menni akar a kastélyhoz. Hát a kurva anyját. Kell az inventoryja, nála van a Junk Jet meg pár hasznos cucc, kiszedném belőle konzollal.
Am lopást mennyire bünteti a játék? Csomó helyen látok jó cuccokat de piros (stimpak vagy épp "értékesebb" junk item) mind, ha úgy rakosgatom el őket hogy "hidden" vagyok akkor lebukhatok valamilyen módon? Emlékszem Skyrimben észrevehették ha eltulajdonítottál valamit akár utólag is (asszem külön jelölve is voltak inventoryban a lopott tárgyak, de itt nincsenek), itt is van ilyen vagy amit sikerül észrevétlenül elraknom az már az enyém?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.03. 13:18:15
Na arra, hogy a gyáriak tartalmazzák és mégis bugosak valamennyire, a legjobb példa a következő:

Northagenen a vízparton betonból felhúztam egy kikötő/kereskedő és lakóház szerűséget. (azt már nem részletezem, hogy persze a terület bugos és az első emelet közepére nem lehet rakni semmit sem, vagy ha leraktam, nem volt többet elmozdítható csak a második emeletről lenézve, vagy még úgy sem... )
Raktam rá szépen a talajszinten bejáratot, mert korábbi tapasztalat szerint az emeletre telepített és lépcsővel elérhető bejáratokkal nem tudnak az egybitesek megbírkózni. Ajtó nem került még rá. Erre a kedves telepesek nem igazán tudtak vele mit kezdeni, csak bámulták tátott szájjal, vagy beteleportáltak az ágyakba. Az alap lerakott tűzhelyhez direkt hozzá se mertem piszkálni.

Csak gyári cuccokat használok, nincs építő kieg felrakva.
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.02.03. 09:21:31

Elvben a gyári építőelemek nevmesht is tartalmaznak, a moddoltak ritkábban. Azoknál marad amit ntex javasolt. Kinézed, hol szeretnek mászkálni és oda teszed a beáratot.

nekem is falon át akarnak közlekedni, végül fogtam azt oda csináltam egy lyukat a falba ahol mászkálni akarnak...
Remek akkor ezt nem tudom megoldani.

PiszkosFred
navmesh

Azt valaki el tudja magyarázni ha csinálok egy település falat ajtóval az npc-k miért nem találják a bejáratot és a társak sem?

Mondom én, hogy vennem kell egy 1080-ast :/, a többi okés :) Ja de mégsem, mert akkor nem lesz pénzem kajára, radcsótányon nem lehet elélni sokáig, mert sugárzó öröm fog kitörni rajtam még a végén :P

Nagyon most nem tudom merre amúgy. Le kéne menni a déli területek felé, de még nincs kedvem. Lehet elindítom a Far-t és áthajókázok. Írtátok, hogy ott még kihívást jelentenek az ellenfelek 80+-on is :)

PiszkosFred
Egyertelmu, hogy modderekre gondoltam.

Nem gondolom lesz lightosabb. Legfeljebb a moderek majd ügyködnek rajta. De 6GB alá semmiképp nem fog menni. Ez nagyon sűrűn texturázot város, merőben más terhelés mint a skyrim volt. A 2K verzióhoz is kell legalább 4GB kártya, hogy jól fusson a városban. Ehhez tényleg nem elég egy jó pc ehhez felső kategória kell.

PiszkosFred
Ugyanaz a megoldas, mint a Skyrim eseteben, egy ingyenes onallo "dlc", amelyet megfelelo konfig eseteben orommel telepitesz, vagy gyengyebb gep eseteben nyilvan nem. De, mivel a munka/csomag kesz a PS4Pro miatt, igy kiadjak PC-re is, hogy akinek kell, az probalja ki. Lesz majd ebbol is lajtosabb verzio, gyengecske geppel erdemes azt megvarni. Vagy nem. A jatekos dont.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.01. 10:49:57

Ha jól olvasom, a pcdome-n, 1.9 akárhány patch része lesz, lehet majd választani ne töltse le? Vagy a setupon belüli új opció lesz?

PiszkosFred
Jol latod.

Majd optimalizálják, de ez a realitás. Az alap 2K szóval ez 4K texture lesz az meg zabálja a ramot.

A fene vennem kell egy 1080-ast, kevés már ez a 290-es :P

Kb. közép téjékig eljutottam a parton. Közben letudtam a kínai bálnát is. A kapott három játékszert még nem próbáltam ki. Hatásuk nagyobb mint a megszokott zsíros bácsiéké?

Április elseje lenne??? A játékosok 99%-a le se töltse?

"58 GB-ot foglalnak majd az új textúrák. Emellett a gépigényt is feljebb emelik:

Processzor: Intel Core i7-5820 vagy erősebb
Memória: 8 GB
Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB vagy AMD Radeon RX 490 8 GB
Operációs rendszer: Windows 7/8/10 64-bit "
Ja igen alapjáték terület. Am én is eleinte túl erősnek gondoltam őket, de mondom anyátokat :D Aztán rájöttem hogy a Hazmat Suit szinte teljesen elnyeli a sebzésüket (még jó hogy mindig magamnál hordok egyet :D), de azért mikor 2-3 lő rám egyszerre alig bírok célozni mert fel felrántja a képet a találatuk. Idegesítőek, plusz szeretettel dobálóznak Nuka gránáttal ami nekem ilyen mini nuke eldobható megfelelőjének tűnik és ha odadobnak egyet hozzám kb mehet is a quickload mert nem lehet időben elfutni a hatósugarából.
PiszkosFred

Nem Far Harbour, az elátkozott templom környékén, ahol a deathclaw van van egy közösségük, nagyon erős radioktív fegyvert használnak. Igyekeztem kikerülni őket általában.

Akkor mennek a levesbe :) Amúgy sem szimpatizálok az ilyen elmeroggyant szektás dolgokkal, legalább le lesz a gond róluk :D
"nem számolja hozzá a város védelmi értékéhez a játék"

Ahogy az ágyakat sem , de azokat scrappelni sem lehet. Amikor saját turreteket telepítettem azok szétlőtték a régi turreteket saját maguktól. Legalább ennyi történt. De az egész covenantos rész trehány munka lett arra az esetre, ha ez a küldijének a kimenetele. Gondolom Bunker Hill se lett volna jobb, de ott nekem élve maradtak a lakók, mikor kitört a háború bölcsen csak az lőttem le akit muszáj volt a pincében és lopakodva, nem látta senki.

"Ezek a Children of Atom-osok kellenek valamire? "

Far Harbor ? Egy a három frakcióból akik között vagy békét teremtesz vagy egyikért kiirtasz egy másikat. Ha ölöd őket akkor elbuktad néhány küldijüket gondolom, és miattuk már nem fáj a fejed hogy esetleg őket akarod kihozni győztesnek. Esetleg próbálj bemenni Nucleusba, hogy lőnek-e rád. Teljes belépést csak tagként kaphatsz, de ez nem kötelez az elején semmire de lehet velük kereskedni.
Azért még unofficial patch után is maradt bug a játékban, kettő volt eddig ami súlyosabb:

Covenant-ba volt egy Minuteman-es küldi asszem "Defend Covenant", kiírtottam a támadókat de Jacob akinél le kellett volna adni mindig ugyanazt a mondatot hajtogatta Dan-ről és nem volt lehetőség a leadásra. VATS-ban valamiért pirosak a lakók meg Jacob is mintha ellenségek lennének, kivéve a macskát és a dokit. Érdekes hogy a város falán lévő turreteket nem számolja hozzá a város védelmi értékéhez a játék.

A másik hogy elértem a Rook Family House-hoz, illetve előtte volt valami misc küldetésem az egyik épületben de hallottam lövöldözést a közelben mielőtt beléptem az épületbe. Utána felmentem ahhoz a házhoz de csak 2 halott mirelurkot találtam ott, pár turretet amik számítógépre voltak kötve, meg egy bezárt pincét amit csak kulccsal lehet kinyitni. Uánaolvastam hogy hol lehet a kulcsot megszerezni de elvileg egy eventnek kéne itt lennie a megérkezéskor (úgy látszik volt is csak lemaradtam róla) és Barney adna egy küldit a mirelurkok miatt hogy aktiváljam a géppuska tornyokat és utána beengedne a pincébe. Viszont Barney sehol nincs az ég világon, a holttestét se találtam meg (volt aki csak a hulláját találta ott). Pedig a pincében elvileg van egy unique fegyver meg egy magazin is és nem lehet bejutni csak vele. Próbáltam bespawnolni az NPC-t de csak áll mint egy birka és nem lehet vele beszélni sem. Asszem ezt bebuktam akkor...

Ezek a Children of Atom-osok kellenek valamire? Engem megtámadtak a világítótoronynál így kiírtottam őket, később találtam egy tavat is a közelben ahol szintén ezek voltak, őket is kiírtottam. Nem egyszerűek, hazmat suit nélkül pikk pakk megesznek a sugárzást lövő fegyvereikkel, mondjuk párszor már a hajamat téptem a nuka gránátjaiktól is, elfutni se tudtam a hatótávjukból sose.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.30. 13:03:59
Mivel és lopakodó vagyok ADA-t hamar elküldtem Taffingtonba csörömpölni, a bénasága már irritált. MCCreadyval elmentem egy küldire, de 2x haltam meg ami Survivalban nem olyan jó dolog, szóval amúgyis erősebb vagyok egyedül a perkek miatt de ilyen társ végképp nem kell.

Na de Covenant:
A hullákat kivittem kapun kívülre. Azonban.... baszki inni akartam de pont volt a kút mellett egy nyavalyás ásó és azt kaptam fel. Mire a settlerek, az ÉN SETTLEREIM akiknek semmi közük nem volt az ásóhoz nekem ugrottak hogy "Thief !". SImán szitává lőttek, éppen hogy el tudtam úszni. Kicsit később visszamentem de még mindig megtámadtak. Otthagytam őket, visszamegyek NW-be, de ha legközelebb erre járok és még mindig lőnek rám kiirtom az egész kereskedelmi központomat... két companionom is itt lakik, ezek közül X6-nak tetszett dolog. Mégis mi volt ezen olyan vicces ?

Másik meglepi: hónapokkal a kiirtásuk után újra előkerültek a BoS-ok.
A Bio mindig tiszta volt, mit jelent nekünk :) Jade Empire, DA, ME, messze kerültek önmaguktól.
A Beth sose volt kedvence a hardcore rpseknek. Mégis. Sose voltak a legjobbak, a Morrowind ok, egy pillanat amikor több lehetek volna mint amik lettek :) És mégis ez a banda egy kis tévúttól eltekintve, hozza 20 éve amit tud. A kis sztori írójukkal.
Mennyire gáz ez a világ istenítik őket egy játékkal amibe alig van jóra való karakter és lehúzzák őket azzal ami cseppet sem kevesebb mint amit korábban írtak. Mindig azonos színvonalon, lehet nem Gaider lehet nem CD Projekt, de van Morrowind, Oblivion majd Fallout 3, és most Fallout 4 mindezt egy utánozhatatlan open world környezetben. A skyrimet kihagytam az a kakukktojás, mindenkinek van. Piper story. //www.youtube.com/embed/2RS2WZbhisI

Naaa.
Godrays fix
Várom a visszajelzéseket. Kinek, hogy mennyire javít. Elvileg és gyakorlatilag is javítja ezt a hulladék godrays dolgot. Beth komoly pénzeket kellene fizessen az ilyen modereknek!
Edit: Ultra beállítást kell használni elvileg minimális fps hatás van.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.28. 15:37:45

Sunsetjoy
Amikor egyszer Ada kezdőpontjánál (amikor találkozunk vele) távolról lelőttem az ellenfeleket, szépen beragadt a questje, folyton nyögte, hogy keresi az ellenséges célpontokat (amikből már az összes mindent is kiszedtem), beszélni meg nem lehetett vele. Nosza, a konzolparancs megint segített...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Erődöt tudtam és a szigetet is. A többi lehetséges settlerment hely, ami nem nyitott alapból arra voltam kíváncsi. (pl. nincs ott semmi, csak a munkapad meg csak pár bogár és ha takarítasz akkor Ada nyammog, hogy ha meg van a kapcsoló akkor lehet építeni oda, de persze azt nem leli az ember)

Tegnap volt pár órám és a radőrültek világító tornyától indulva a tengerkutató állomással bezárólag felfedeztem, leöltem, kiporszívóztam mindent. Beszereztem dísznek egy T51-es PA-t Slogba, de majd átviszem Hangman-be a másik mellé és átszerelem Rad-osra. Jól fog mutatni a másik semmire nem használt mellett :) Mászkálás közben összefutottam a kutyaárussal is. Mivel egy ruhaváltással 11-es karizmát tudok pattintani, most sikerült simán megvennem a kutyust. Vétel után elküldtem Sanctuary-ba haverkodni és tovább zörögtem az egyre bosszantóbban viselkedő Ada-val...

Jellemzően, ha leölöm a célpontját és az volt az utolsó ellenség a közelben, akkor kapok tőle egy pszi fejlövést, vagy valami mást ajándékba. Vígan lövi rám a rakétákat és a gránátokat ha ellenség van a közelemben, nem foglalkozva azzal, hogy abba én is beledögölhetek. Lassan veszélyesebb lesz rám nézve mint az ellenfelek. Lehet átszerelem közelharcira, mert idegbajt kapok tőle. Egyedüli előnye továbbra is a hatalmas teherbírás. :/ Ezeket a hibákat simán ki lehetett volna küszöbölni egy kis plusz programozással.

Ma, ha lesz időm benézek vízi városba a kalózkapitányhoz a puskájáért :)

Ez viszont lehet.
Nekem semmilyen MOD nincs fenn és tegnap a Láthatatlan Ember használta a fekvenyomó padot. Viszont a lólengésben minden telepes vérprofi, Berki Krisztián szánalmas amatőr hozzájuk képest.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.01.27. 08:13:59