Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De neked. Persze lehet azt mondani amit Fred. Az enyém viszont az igenis elvárhatom tőlük azt amit az Obsidian csinált, sokkal nagyobb léptékben. Legfeljebb nem értesz egyet vele. De nálam ezt jelenti az rp. Amikor a szövegben is követi az eseményeket. Ahogy a W3 is. Mikor nem egy modernek kell megcsinálni olyan apróságokat, hogy az élő halottakat gyűlölő Meridia questet egy vámpír ne tudja felvenni. Mert ez szimpla beleszarás. És persze tudomásul veszem a mobot ez a rész nem érdekli. De mi a fontos?

yesname
Pontosan és bizonyos szempontból ez az igazi szerepjáték: ahol Te vagy és nem egy előre leírt, megépített karakter X vonal mentén rángatva.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Szerintem ezt nem nekem akartad címezni vagy nagyon csak lát, de értelmezni nem képes ember vagy.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Vitatkozhatunk rajta. A New Vegas azért volt jó, oké kompromisszumokkal, mert voltak benne jó karakterek, a Doki, a House, a companionok, stb, az az öt úgy verte agyon a 40-et a skyrimbe, hogy beszélni se kell róla. És ami a leglényegesebb!!!! A szabadságod párosult a történet szabadságával, 4-5 féle befejezéssel, mindezt egy tized akkora cégtől mint a Beth. És legfeljebb azzal lehettél elégedetlen, hogy kevesellted. Miközben a TESV-ben te hiába akartál mondjuk negatív hős lenni nem lehettél mert nem voltak tényleges döntési lehetőségeid, egy-két esetet leszámítva. A W3 ezen a téren az 50 kifejlettel tényleg új dimenzió.

Meglátjuk ez mit hoz. Azt tudjuk a nexuson a rajongók kérték a quest rendszert és a faction rendszert az FNV-ből. Erre is kíváncsi leszek. Nem mellesleg az F3 története is körökkel jobb volt a legutóbbi csodánál. Úgy látom mindenképp előrelépés a TESV-hőz képest akár jobb is lehet mint amit a Bio mostanában csinál. Majd kiderül.

yesname
Nincs prioritás. Pont ez a lényeg. Összhang van, hangulat, egység, egyensúly. Nem attól RPG valami, mert regényt írnak bele és minden mást elnyom teljesen. Olvasással többet érsz akkor. Ez tény.

PiszkosFred
Gondolj bele, mas (kelloen elmebeteg) meg fel evig jatszott vele ugy, hogy a jatekban talalhato osszes sajtot behordta Whiterunba, csak azert, hogy egy kurva nagyot "uvoltson" 😄 Kit mi motival, ugyebar.

A Bethesda fele ujkori jatekokban a legfontosabb szempont a szabadsag es a kotetlenseg, ahol maga a karakter a sztori, es nem elore megirt tortenetek vannak, hanem maga a jatekos a tortenet. Ezert sem volt, es nem is lesz olyan fontos resze a jateknak a sztori, mint mondjuk egy mass effect eseteben, amely kvazi egy interaktiv film (vagy legalabbis az lett belole), vagy egy witchernel, ahol lenyegeben egy mar felepitett vilagban alakitasz egy mar felepitett/letezo karaktert.

Lehet vitatkozni, hogy kinek melyik fekszik jobban, de ostobasag. Mindegyik jatek kurva nagy siker (feltelezheto, hogy a FO4 is az lesz), es mindegyik jateknak meglesz a tabora, ami jatszik vele evekig. Akinek egynel tobb is tetszik, az szerencses. akinek meg egyik sem, az igy jart, neki is jut valami jatek azert, csak rossz helyen keresi.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

broman191
A fősztori viszonylag gyenge, de a Fallout 3-nál & New Vegas-nál is mondhatni az, a rengeteg mellékküldetéshez és egyéb tartalomhoz képest legalábbis. Az utóbbi játékokban nem igazán foglalkoztam a főküldetéssel, csak felfedezgettem és fejlődtem, mellékküldetéseket csináltam. Emlékszem, hogy a New Vegas fősztoriját akkor fejeztem be, amikor azonkívül már gyakorlatilag nem is volt érdemben tennivaló. Darálni csak a fősztorit, ahogy észleltem eleve nem kifizetődő, rengeteg apró feladathoz úgy esélyesen nem lesz meg a megfelelő skill szint, sokszor korlátozott lehetőségekbe fut az ember... A kiszivárgott infók alapján ebben a játékban sem fogok máshogy tenni, mivel állítólag elég nyögvenyelősen indul a sztori, de amint sikerül, onnantól elég érdekes...és nehéz állítólag. Bár gondolom az illető nyargalt volna a fősztorin érdemi fejlődés hiányában... Vagy LV.20 körül biztosan belekezdek majd a sztoriba... 😄
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.11.02. 21:10:10

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

SötétBarom
Skyrimet végig se nyomtam.. Beleuntam, mivel sztori nélkül semmi motiváció..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Voltan
Dettó, magam is hasonlóképpen 😄
Hiányzik is marhára a szerepjáték. Sajnos elég nehéz manapság összerántani a bandát. 😞

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Nem mondtam, hogy nincs benne de ha prioritást kell állítani, akkor mi a sorrend?
Mi ami első szinten mérlegel?
Bármennyire is szánalmas volt a Mass Effect 3 mint harcrendszer, a sztori és a karakterek éltek.
Ezt a skyrim mindennél mélyebbre vitte. Erről beszéltem ezt nem szabad hagyni.
Lehet valakinek lényeg a mászkálás és gyűjtögetés. de az nem lehet, hogy egy rpgben élettelen karakterek és történet legyen.
Az feledésre van ítélve.

10 fölé is lehet menni pontokkal elvileg, szóval nem probléma,ha 9-cel kezdesz neki.

nekem a Luck perk-ek nem tetszenek, először 9 pontot akartam tenni Luck-ra, de így most nagyon elment a kedvem, 3 felett csak akkor van értelme kb, ha criticalra mész...

How much can you take,before you snap?

Count Adyn
Hjah ízlések és pofonok😊 nameg az első élmények valóban meghatározók^^

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

<#eljen>

Túl sok jó cucc, nehéz választani! <#nevetes1>

Mondjuk ez nekem új volt:
Nuclear Physicist
Radiation weapons :o
Fusion cores last an extra 25% longer - Mindig el fogom felejteni, mindig a legszarabb pillanatban fog kifogyni hehe
Utoljára szerkesztette: haxoror, 2015.11.02. 17:44:26

Dzsini
Hát mondjuk pont a Beholder sorozatban végképp nem volt semmi szerepjáték (értsd: nem voltak döntéshelyzetek, menj végig a térképeken és daráld le, ami szembe jön) - egy ADND szabályzatot használó akciójáték-sorozat volt 😊

A Wizardry és az M&M részek már sokkal inkább.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya
Én is. 😊
AD&D, M.A.G.U.S.,GURPS, RIFTS, D&D és társai, annak is megvan a varázsa..
Anno meg 386-oson Eye of the Beholder sorozat, Wizardry 7, Might & Magic... 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

yesname
Csupán hozzátartozója, szerves része. El akarod választani a magot a gyümölcstől. Egyik nincs a másik nélkül. Egy játék nem azért nem lesz szerepjáték, mert vadászol, gyűjtögetsz, halászol, mászkálsz stb. Sőt... Érdekelne pl. mászkálás nélkül hogyan is képzeled el az RPG-t. (Én is cRPG-s lennék és papíron, kockákkal, társaságban kezdtem nagyon régen.)

Jó, keres rá jobb nevet, nekem nem jut eszembe jobb. 😊
mondjuk akkor a "real-life" szóval gyűjtögető, vadászó, halászó, mászkáló. De ez nem a szerepjáték jelentése.
A többi meg stimmel.

Mr_no_NaMe
Te beszélsz nekem real-life szimulátorról, virtuális valóságképről ami helyett a való életet kéne élnem? 😄 Melyik a real life része? A nem tudom milyen sárkányharcos által elhagyott mágikus vállpáncél amit megtalálhatsz a hegyek között valami nekro barlangban? 😄D

Pont, hogy nekem csak pár órám van megváltani a világot hetente, és azt nem a szöveg olvasgatásával akarom tölteni, hanem azzal a pár óra játékkal. Legtöbbször átnyomom a cutsceneket és a dialogokat (és amúgy beszélek angolul), még a magyar változatoknál is, mert nem érdekel, nincs rá időm. De ez én vagyok, én ilyen vagyok. NEM ÉRDEKEL. A játék része érdekel, és ez egy vélemény, és nem ítélem el azt akinek fontos az olvasgatás. Csak ne rontson már nekem 1-2 ember a véremet kívánva azért mert nem azt mondom amit ő hallani szeretne..

Ezen a real-life szimu kijelentésen szakadok amúgy 😄 nem vagyok biztos benne, hogy átgondoltad mit írsz le.

#1099: én 2002-2003 környékén kezdtem igazán játszogatni, nekem ott már a morrowind és a gothic jelentette az rpg-t. Baldur's Gate, Fallout 1-2 nekem kiesett, megpróbáltam pótolni de nem ment. Nekem az már túl "más". Ettől függetlenül lehetnek nagyon jók.
PiszkosFred
Csak a maga nevében beszéljen művészkém, csak a maga nevében, köszi. (a kolléga is ezt tette, ha nem lenne világos)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.02. 16:02:08

Nekem bejön, hogy színesebb a játék, mint a 3. rész. Pont a színtelensége miatt tudott unalomba fulladni egy idő után a pusztaság. Amúgy a trailerből ítélve megint lesznek bólogatós figurák, azaz:

- Karakterkészítésnél egyik SPECIAL attribútumot se húzzátok fel 9-nél magasabbra! Bár én 8-at javaslok maximum, mert pl. az ilyeneket mint erő,intelligencia stb. úgyis lehet majd questből kapott jutalommal/testbe ültetett cuccokkal növelni előbb-utóbb. 😊
Pedig meg lehet így is jól csinálni, szerintem. Igen ez probléma az egyszavas verziónál, vajon mi a tartalom mögötte.
De pl a Mass Effect sztori így is odabaszott 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:52:01

Kevered a dolgokat. Az rpg mindig ugyanazt jelenti tökmindegy open wagy nem.
Amiről te beszélsz az a real-life simulátor, mint a sims 😊
Mi azzal nem szoktunk játszani 😊 Arra ott az élet.
Nem tudom mennyire beszélsz nyelveket, mert ha nem akkor értem is a dolgot, hiszen csak és kizárólag ez a rész érthető számodra.
Mert egy rpg az interaktív könyvnek is tekinthető.
Az egy dolog a Beth inkább csinál real-life szimulátort.
Itt legfeljebb az elvárások amit mi támasztottunk illetve amit ti az az eltérő.
Meglátjuk a Beth milyen végterméket tesz le.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:48:50

SötétBarom
Wasteland 2 is összerántott 3m$-t..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Count Adyn
Mert vén faszok vagyunk és nekünk az rpg szó jelentése még valahol a kockásfüzetnél kezdődik<#circling>
Egyre inkább mosódnak el a kategóriák, ami 10 éve akció/rpg volt, az ma már csak sima rpg nek van hívva, hiszen a Baldurs Gate-stílus nem elég hogy lekösse a 25 alatti gamereket. Persze vannak még ilyenek elvétve mint a P.o.Eternity, de nem éri meg fejlszteni a szűk hc rétegnek😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Mr_no_NaMe
Pedig milyen komoly ám egy jó fegyverrel két csapásból legyakni azokat, akiket 3 nappal ezelőtt még hosszú harcok árán se tudtál megölni 😄
Amúgy senkit nem akarok meggyőzni, ez csak az én álláspontom amit kifejtettem. Valaki biztos kifejti majd, hogy neki miért fontos a sztory, és akkor talán én is közelebb kerülök annak a megértéséhez 😄

#1088: a játékohoz készült kismillió mod amik javítanak az amúgy szegényes tárgy készleten. Problem solved.
Kandurex
Látom 10. -ig van stop az értékelésekhez....anyjuk faszát...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Myselor
hát semmi,csak perkek 😊 nem lesz hogy pl 50skill kell a zárakat feltörni hanem lesz perk hogy ki tudod nyitni már az advanced lockokat.így lesz megoldva minden😊 nem örülök neki de megszokható
morcosqtya
Azt se tudom mi lesz skillek helyett? 😊

Myselor
amúgy engem nem zavar,na jó egy picit talán igen ez a túl színesség.nemtudom mi lehet az oka végülis 😄 de különben tetszik a grafika és a játék is bár a skilleket hiányolom már most :I
morcosqtya
Érdekes, hogy a FO4 sokkal színesebb mint az elődök, de a látott képek alapján nem lesz csalódás a látvány, a helyszínek, a tájak.

morcosqtya
Meg játéknál nekem sokat dob a scenery, a látvány, a helyszínek hangulata és az aláfestő zene.
(OFF: Ilyen szempontból imádtam a Skyrimet, nekem elvitte a hátán a játékot), míg a Fallout 3 zeneisége, látványvilága meg még a darabossága ellenére is olyan hangulatot hozott amit könyv nem nagyon tud.
Könyvben a karakterjellemeket és a szálat, storyline-t nyilván erősen ki lehet fejezni míg játékban/filmben a látványvilágot. Egyik se tudja 100%-ig helyettesíteni a másikat.
Filmben meg ezt a Fallout-os világot (pláne FO3) hozza pl. a The Road (2009, Viggo Mortensen) zseniális, könyvben is megvan (Cormac McCarthy) de azt még nem volt időm lenyomni.

morcosqtya
:-)
Akkor nem szóltam.

PTW
Give this man a cookie!

+1

PiszkosFred
Most, hogy mondod... 😊 (de lehet, hogy itt be is kellene fejezni, mert felesleges vitaba csapna at, hiszen nem tudni, hogy neked mit/mennyit jelent a "szegenyes"😉

morcosqtya
Skyrim szerintem elég szegényes volt "ritkatárgy-gyűjtés" terén...

wedge31
Sajnos nem tudtál meggyözni de ez nem is baj.
Nekem a legjobb rpg élményeim a storyhoz, karakterekhez, párbeszédekhez kötödnek, és nem egy sárga rare kard megtalálásához.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ajánlom a Fallout 4 subredditet, ha valaki plusz infókra vágyik. Elég sok mindenről írnak és vannak gameplay videók, amik nem Youtube-osak és nem szedik le őket.
Mr_no_NaMe
Nem értelek amúgy titeket... a történet végül is mindig ugyan az: megmenteni a világot, megtalálni valamit ami elveszett, vagy valakit aki elveszett, akár saját magadat (Gothic játékok) vagy ezeknek az kutyulmánya.

Ha sztorit akarok akkor leülök egy fasza könyv társaságában az ágyamra és átadom magam neki, elég fantáziám van ahhoz, hogy hozzáképzeljem a világot...de a játék arra való szerintem, hogy játsszuk. Minél jobb legyen a mozgás, az irányítás, a terep, a fejlődés, a lehetőségek, és ezek összehangoltsága.
Minél inkább át tudja adni azt, hogy a játék elején egy kis csicska semmi vagy, de kemény munkával és legalább 80-150 óra játékkal egy überkatona/mágus/tolvaj/akármi lehetsz, akinek csilivili ritka kék/sárga/lila cuccai vannak, amiket a nemtudom milyen istenek hagytak el magukról a térképen ezen és ezen a veszélyes helyen, amit te arra kalandozva megtaláltál, és ezeknek a cuccoknak és a folyamatosan fejlődő skilljeidnek a segítségével megküzdhetsz a nagyobb, durvább és vérszomjasabb szörnyekkel, amikért egyre nagyobb elismerés jár.

Nekem EZT jelenti az rpg. Emellé kell egy sztori is. De ne akarjuk megváltani a világot...nem lehet. Vagy könyvet írunk, és faszán legalább 500 oldalban kifejezzük, amit mondani akarunk, vagy játékot csinálunk. Szerintem a kettő együtt nem nagyon megy, nekem legalábbis nem nyerte el egy ilyen játék sem a tetszésem. Aranyközép út szerintem nem létezik, mert vagy a játékélmény romlik, vagy a sztori lesz kevés.

Akik olvasnak könyveket azok tudják, hogy igenis kell a 300-400-500-600 oldal egy fasza kis sztori kifejtéséhez, ami a végén olyat üt, hogy 2 napig borsódzik tőle a hátad.

És igen is a kedvenceim között van a Diablo 2-3, a Gothic sorozat, a Morrowind illetve a Skyrim.
Nem lesz egy könnyű hét😊 De az előző 7 év is eltelt a F3 óta...

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

befejeztem én is! Ami érdekel megtudtam.
kérek mindenkit aki talál valamit spoiler tag közé írja vagy linkelje továbbra is!

Ezt az egy hetet féllábon is... <#vigyor3>
asszem nekem megjelenésig off a fórum, túl sok minden szivárog a játékról.

How much can you take,before you snap?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
gamplay video
password is: YouTubeJambalya17
Dzsini
Kicsit meglepett, hogy milyen jól fogadta a közösség ezt az új tulajdonság-perk rendszert és a megválást a skillektől.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

most már lehet tervezgetni
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én is belekezdtem, a feléig el is vittem, de a harcrendszer kikészített...az összes többi része tök jó volt pedig.
Myselor
én személyszerint a karakterek miatt nem játszottam vele.a helyszínek még jók voltak egész jól néz ki de a karakterek társak hát borzalom a harc sem nagyon jött be.elég volt belőle hamar
wedge31
A DA:I-t én csak a story és szövegek miatt játszottam végig a játék többi része olyan gyenge volt.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Myselor
én legutóbb a witcher 3 kieg-ben jártam így 😄 nagyon idegelt főleg hogy nálam 5percig tölt vissza akkor a mentés xd volt hogy negyed óra elment emiatt többször is 😄
PTW
Senkit nem érdekel a "többi" ? Érted ezalatt az rpgk lényegét, a sztorit és annak tálalását, a dialógusokat, a loret stbt?

Értem, nincs több kérdésem...

Utálom, ha nem azt mondja a karakter, mint ami oda van írva, mielőtt rákattintunk. Ha félrevezető, akkor vissza kell töltened az állást, hogy tényleg azt mondja a karakter amit te akarsz, az állandó visszatöltögetés meg idegesítő. Én úgy játszok, hogy beszélek egy emberrel - quicksave, még egyel - quicksave, közben átkutatok egy romos házat, majd még kettőt mellette - quicksave, jön 2 bandita az úton - quicksave, beszélek velük és megtámadnak, megölöm őket - quicksave 😄 Szerencsére. De tegyük fel, hogy nem mentettél negyed órája, majd egy elrontott/félreérthető szöveg miatt Dr. Postapocalyptic Motherfucker olyan berendezést ültet beléd, ami növeli a sugárzásodat is, miközben bármitől sebződsz, ahelyett, hogy csökkenti a sugárzást, ha meztelenül kifekszel napozni egy bostoni tetőre. <#idiota> (a napozósat akartad kérni, de félreértetted a párbeszédopciót, hogy "aggyá valamit sukárzás ellen te nagyokos"😉
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.01. 19:43:06