Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Meglátjuk ez mit hoz. Azt tudjuk a nexuson a rajongók kérték a quest rendszert és a faction rendszert az FNV-ből. Erre is kíváncsi leszek. Nem mellesleg az F3 története is körökkel jobb volt a legutóbbi csodánál. Úgy látom mindenképp előrelépés a TESV-hőz képest akár jobb is lehet mint amit a Bio mostanában csinál. Majd kiderül.
A Bethesda fele ujkori jatekokban a legfontosabb szempont a szabadsag es a kotetlenseg, ahol maga a karakter a sztori, es nem elore megirt tortenetek vannak, hanem maga a jatekos a tortenet. Ezert sem volt, es nem is lesz olyan fontos resze a jateknak a sztori, mint mondjuk egy mass effect eseteben, amely kvazi egy interaktiv film (vagy legalabbis az lett belole), vagy egy witchernel, ahol lenyegeben egy mar felepitett vilagban alakitasz egy mar felepitett/letezo karaktert.
Lehet vitatkozni, hogy kinek melyik fekszik jobban, de ostobasag. Mindegyik jatek kurva nagy siker (feltelezheto, hogy a FO4 is az lesz), es mindegyik jateknak meglesz a tabora, ami jatszik vele evekig. Akinek egynel tobb is tetszik, az szerencses. akinek meg egyik sem, az igy jart, neki is jut valami jatek azert, csak rossz helyen keresi.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.11.02. 21:10:10
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Hiányzik is marhára a szerepjáték. Sajnos elég nehéz manapság összerántani a bandát. 😞
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Mi ami első szinten mérlegel?
Bármennyire is szánalmas volt a Mass Effect 3 mint harcrendszer, a sztori és a karakterek éltek.
Ezt a skyrim mindennél mélyebbre vitte. Erről beszéltem ezt nem szabad hagyni.
Lehet valakinek lényeg a mászkálás és gyűjtögetés. de az nem lehet, hogy egy rpgben élettelen karakterek és történet legyen.
Az feledésre van ítélve.
nekem a Luck perk-ek nem tetszenek, először 9 pontot akartam tenni Luck-ra, de így most nagyon elment a kedvem, 3 felett csak akkor van értelme kb, ha criticalra mész...
How much can you take,before you snap?
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Túl sok jó cucc, nehéz választani! <#nevetes1>#nevetes1>
Mondjuk ez nekem új volt:
Nuclear Physicist
Radiation weapons :o
Fusion cores last an extra 25% longer - Mindig el fogom felejteni, mindig a legszarabb pillanatban fog kifogyni hehe
Utoljára szerkesztette: haxoror, 2015.11.02. 17:44:26
A Wizardry és az M&M részek már sokkal inkább.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
AD&D, M.A.G.U.S.,GURPS, RIFTS, D&D és társai, annak is megvan a varázsa..
Anno meg 386-oson Eye of the Beholder sorozat, Wizardry 7, Might & Magic... 😊
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
mondjuk akkor a "real-life" szóval gyűjtögető, vadászó, halászó, mászkáló. De ez nem a szerepjáték jelentése.
A többi meg stimmel.
Pont, hogy nekem csak pár órám van megváltani a világot hetente, és azt nem a szöveg olvasgatásával akarom tölteni, hanem azzal a pár óra játékkal. Legtöbbször átnyomom a cutsceneket és a dialogokat (és amúgy beszélek angolul), még a magyar változatoknál is, mert nem érdekel, nincs rá időm. De ez én vagyok, én ilyen vagyok. NEM ÉRDEKEL. A játék része érdekel, és ez egy vélemény, és nem ítélem el azt akinek fontos az olvasgatás. Csak ne rontson már nekem 1-2 ember a véremet kívánva azért mert nem azt mondom amit ő hallani szeretne..
Ezen a real-life szimu kijelentésen szakadok amúgy 😄 nem vagyok biztos benne, hogy átgondoltad mit írsz le.
#1099: én 2002-2003 környékén kezdtem igazán játszogatni, nekem ott már a morrowind és a gothic jelentette az rpg-t. Baldur's Gate, Fallout 1-2 nekem kiesett, megpróbáltam pótolni de nem ment. Nekem az már túl "más". Ettől függetlenül lehetnek nagyon jók.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.02. 16:02:08
- Karakterkészítésnél egyik SPECIAL attribútumot se húzzátok fel 9-nél magasabbra! Bár én 8-at javaslok maximum, mert pl. az ilyeneket mint erő,intelligencia stb. úgyis lehet majd questből kapott jutalommal/testbe ültetett cuccokkal növelni előbb-utóbb. 😊
De pl a Mass Effect sztori így is odabaszott 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:52:01
Amiről te beszélsz az a real-life simulátor, mint a sims 😊
Mi azzal nem szoktunk játszani 😊 Arra ott az élet.
Nem tudom mennyire beszélsz nyelveket, mert ha nem akkor értem is a dolgot, hiszen csak és kizárólag ez a rész érthető számodra.
Mert egy rpg az interaktív könyvnek is tekinthető.
Az egy dolog a Beth inkább csinál real-life szimulátort.
Itt legfeljebb az elvárások amit mi támasztottunk illetve amit ti az az eltérő.
Meglátjuk a Beth milyen végterméket tesz le.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:48:50
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Egyre inkább mosódnak el a kategóriák, ami 10 éve akció/rpg volt, az ma már csak sima rpg nek van hívva, hiszen a Baldurs Gate-stílus nem elég hogy lekösse a 25 alatti gamereket. Persze vannak még ilyenek elvétve mint a P.o.Eternity, de nem éri meg fejlszteni a szűk hc rétegnek😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Amúgy senkit nem akarok meggyőzni, ez csak az én álláspontom amit kifejtettem. Valaki biztos kifejti majd, hogy neki miért fontos a sztory, és akkor talán én is közelebb kerülök annak a megértéséhez 😄
#1088: a játékohoz készült kismillió mod amik javítanak az amúgy szegényes tárgy készleten. Problem solved.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
(OFF: Ilyen szempontból imádtam a Skyrimet, nekem elvitte a hátán a játékot), míg a Fallout 3 zeneisége, látványvilága meg még a darabossága ellenére is olyan hangulatot hozott amit könyv nem nagyon tud.
Könyvben a karakterjellemeket és a szálat, storyline-t nyilván erősen ki lehet fejezni míg játékban/filmben a látványvilágot. Egyik se tudja 100%-ig helyettesíteni a másikat.
Filmben meg ezt a Fallout-os világot (pláne FO3) hozza pl. a The Road (2009, Viggo Mortensen) zseniális, könyvben is megvan (Cormac McCarthy) de azt még nem volt időm lenyomni.
Nekem a legjobb rpg élményeim a storyhoz, karakterekhez, párbeszédekhez kötödnek, és nem egy sárga rare kard megtalálásához.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ha sztorit akarok akkor leülök egy fasza könyv társaságában az ágyamra és átadom magam neki, elég fantáziám van ahhoz, hogy hozzáképzeljem a világot...de a játék arra való szerintem, hogy játsszuk. Minél jobb legyen a mozgás, az irányítás, a terep, a fejlődés, a lehetőségek, és ezek összehangoltsága.
Minél inkább át tudja adni azt, hogy a játék elején egy kis csicska semmi vagy, de kemény munkával és legalább 80-150 óra játékkal egy überkatona/mágus/tolvaj/akármi lehetsz, akinek csilivili ritka kék/sárga/lila cuccai vannak, amiket a nemtudom milyen istenek hagytak el magukról a térképen ezen és ezen a veszélyes helyen, amit te arra kalandozva megtaláltál, és ezeknek a cuccoknak és a folyamatosan fejlődő skilljeidnek a segítségével megküzdhetsz a nagyobb, durvább és vérszomjasabb szörnyekkel, amikért egyre nagyobb elismerés jár.
Nekem EZT jelenti az rpg. Emellé kell egy sztori is. De ne akarjuk megváltani a világot...nem lehet. Vagy könyvet írunk, és faszán legalább 500 oldalban kifejezzük, amit mondani akarunk, vagy játékot csinálunk. Szerintem a kettő együtt nem nagyon megy, nekem legalábbis nem nyerte el egy ilyen játék sem a tetszésem. Aranyközép út szerintem nem létezik, mert vagy a játékélmény romlik, vagy a sztori lesz kevés.
Akik olvasnak könyveket azok tudják, hogy igenis kell a 300-400-500-600 oldal egy fasza kis sztori kifejtéséhez, ami a végén olyat üt, hogy 2 napig borsódzik tőle a hátad.
És igen is a kedvenceim között van a Diablo 2-3, a Gothic sorozat, a Morrowind illetve a Skyrim.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
kérek mindenkit aki talál valamit spoiler tag közé írja vagy linkelje továbbra is!
Ezt az egy hetet féllábon is... <#vigyor3>#vigyor3>
How much can you take,before you snap?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Értem, nincs több kérdésem...
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.01. 19:43:06