11630
-
Ezen a résen már én is agyaltam de egyenlőre nem jöttem rá, hogy mit lehet tenni, ha valakinek van tippje szivesen fogadom :) -
A házad belseje iszonyatosan otthonos :) Baz nagyon tetszik!
Nem lehet csinálni valamit vele, hogy a tető és az oldalfal között ne legyen 10-15cm magas rés? Elég necces befűteni így....Kicsit illúzióromboló de amúgy 10/10 nálam külsőre... -
Most hogy mondod tényleg azon agyalok hogy az kutyaház miért is került belülre :D
Szeretem azt a dögöt :D -
fasza! :)
fázós a kutya? :D -
Én házikóm is alakul :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
kraven54 #3609 30%-al kevesebb sebzést KAPSZ.....perk aktív a kutyával is
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2015.11.23. 15:53:21 -
Lone wanderer perket jól érzem, hogy csak úgy érdemes kifejleszti, hogy bevárok 3 szintlépést és egyből kimaxolom?
2.nál nem hanzik túl jól a 30%-al kevesebb sebzés
illetve itt ennek az alapja az emberi kíséret vagy a kutya sem jöhet velem?
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2015.11.23. 15:48:02 -
En az elso 5 percben felbasztam magam a kutyan ( nehez snipeolni ha az a ruhes dog mindig utban van) ha lehetoseg lett volna a jatekban lelottem volna azt a dogot, aztan persze mivel jatszottam mar falloutokkal elkuldtem inkabb a bus pics ba ;) -
én is kihagyom miután már ismerem a gyenge pontokat. -
ezt az awareness perket ti milyen korán vettétek fel?
nekem nem tűnt olyan hű de hasznosnak, a halálfejes úgyis megbasz, vagy lefaragom, vagy nem, azt a néhány resistet meg meg lehet jegyezni. azt hittem, ennél több infót fog mutatni.
én eddig inkább másra tartogattam a pontokat.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.11.23. 15:05:27 -
Szerintem a gunslingernél sokkal jobb a rifleman perk. Amíg nem voltak meg a craft perkek és nem tudtam összerakni a saját combat meg sniper puskámat tényleg nehéz volt a survival szint. Azóta viszont legendary ellenfeleken kívül így is egy lövés (majdnem) minden. -
SaGa Jr #3603 RatBag:
Nem feltétlenül bug, ez a fegyver ilyen, a dupla lövés képessége sajnos jelentősen ront a találati pontosságon.
Madi92:
Ahhoz előbb újra kéne írni a viselkedésüket is (most a legközelebbi védelmi egységre koncentrálnak, más nem érdekli őket), meg a támadás paramétereit is (mikor, mennyiek, kik, honnan, mire fókuszálva). Elvégre nem mindegy hogy fosztogatni vagy gyilkolni jöttek, netán embert rabolni a támadók. Jelenleg ha a létszám dupláját meghaladja a védelem (nehezebb fokozaton talán kicsivel nagyobb az arány, de nem nagyon hallani támadásokról azoknál sem akik nehéz fokozaton nyomulnak és igazgatják településeiket) akkor nem lesz támadás az ellen a település ellen. A védtelen, ellenben alapanyagokban dúskáló települések lehetnek csak alanyai a támadásoknak.
De olyat is olvastam már, hogy a falak léte is kizárja a támadást.
Szóval nem kevés meló lesz ezt átalakítani, ellenben a játékélményhez hozzá nem tenne semmit. -
kissssss #3602 amit saga jr leírt az most itt van videóba öntve, érdemes végignézni mert durva pofonokat ki lehet osztani akár egy hangtompítós csúzlival is.
-
később belinkelem :) -
80 óra játék után rájöttem, hogy a kutyát lehet dismisselni. Eddig csak mondtam neki valahol hogy "Stay" és úgy mentem egyedül.
-
ez nagyon beteg,vicces :D -
Újrakezdtem a játékot survival nehézségi szinten egy sunnyogós karival. Nemrég linkeltem a buildet, és hát brutális a fickó :) Totál megérte újrakezdeni :) -
Bandicoot #3597 Apropò companionok, azon belül Cait!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cait csak a negatív dolgokat részesíti előnyben, tehát Minuteman-ként nehézkes ügyködni vele, hátra kell hagyni ha mondjuk segíteni megyünk egy settlementnek. Viszont!! Egy bizonyos szintű bizalom elérésekor megkér hogy segítsünk rajta, psycho függő, és egy vaultban van az ellenszer amivel le tud szokni. Ha ezt megcsináljuk és leszokik, megváltozik az életszemlélete, és tetszeni fog neki ha segítünk az embereken, míg a negatív cselekményekre húzza majd a száját.:) -
Bandicoot #3596 Én azért használom, jobban mutat. Remélhetőleg javítani is fogják hogy legyen értelme. -
tegnap végre találtam egy használható fegyver, örültem, mint a fene. aztán úgy másfél órával később, mikor beborítottam a zsákmány a workbench-be, feltűnt, hogy valami nem stimmel... ajókurva!
micsoda accuracy! egy rövid ideig használtam, amíg kiküzdöttem magam az épületből, kicsit furcsálltam, hogy a célkereszt fullra ki van tágulva, de gondoltam biztos csak kijelző-bug, reload majd megoldja.
bugos fegyver stat? másnak volt már ilyen?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Hát ez kurvajó :DDD -
Madi92 #3593 :D Újra felfedeztem.
Kis nosztalgiának is jó. :D
-
Madi92 #3592 Szerintem majd mod formájában eszközölni fogják, hogy a támadások messzebbről induljanak és legyen értelme a falaknak. -
Paranoia #3591 ezzel én is így vagyok,bár Strong lehetőségénél kicsit elbizonytalanodtam
-
160at tud vinni a kutyus? Ez nekem új.
Ha hazamegyek letesztelem, kíváncsi leszek.
A kutyust semmi képpen nem "dobom ki" számomra Ő a companion.
Nem cserélem le a kutyámat senki másra! Értve?
-
az hát, hiszen dogmeat is ugyanúgy companion.
a súlyt itt fontban mérik. elméletileg dogmeat és codsworth is 160-at bír, preston 165-öt, de strong 270-et. a többiről nem találtam adatot.
btw akármennyi cuccot elbírnak, csak le kell dobálni, és felvetetni velük, vagy eleve őt küldeni felvenni. -
SaGa Jr #3588 Szerintem nem bug vagy legalább is remélem nem az. Dogmeat nem egy teljes értékű companion, nem tud dumálni, nincsen véleménye, nincsen sztorija, nem kell a kedvében járni, nem fog elhagyni azért mert azt teszed amit és erősen limitáltak a képességei is.
Emellett ő az aki a legkevésbé terhelhető. A lone wanderer adta extra vihető cucc mennyiség meg pont annyival több extrát ad mint amennyivel a kutyesz kevesebbet tud vinni a többiekhez képest. Ráadásul ez még így is alatta marad annak a mennyiségnek, mint amit bármely másik companion jelenlétében képes lenne elcipleni (már ha nem számítjuk azt a hibát, hogy ha nem berakja hanem paranccsal veteti fel az ember a companion-okkal a tárgyakat akkor nem számít a tömeg limit).
Strong és a paladin kivételével a többiek alapból 160-at vihetnek, míg a kutya ennél sokkal kevesebbet. Az említett két úriember meg többet a magas erejük és felszerelésük miatt. A companion tuningoló perk ráadásul nem hat a kutyára, nem növekszik tőle a teherbírása és sajnos őt ugyanúgy el lehet találni és meg lehet sebezni mikor a többieket már nem.
Bandicoot:
Ezért kell falak helyett csak szétrámolni pár darab védelmi ágyút. Az ellenfelek ugyanis azokat fogják megtámadni egyesével és míg nem végeztek egyel, addig tojnak minden másra. Szóval teljesen mindegy hol jelennek meg, a legközelebbi védelmi egységet fogják megtámadni, így a falak értelmüket vesztik. Plusz a falak miatt kinn rekedhetnek telepesek (nálam ez már megesett, pedig nem a határra építettem falat, de így sem voltak hajlandóak bejönni a falon nyitott helyeken és kapukon sem, bezzeg a kétfejű tehenek meg igen).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.23. 11:32:55 -
Illetve, kellene egy olyan is, hogy surubben jojjenek, es nem csak akkor, ha epp kurva jol all a varos javakban, a vedelem meg alacsony, mint alapban, hanem akar random idokozonkent. Az ember neha szivesen letesztelne, hogy "mit tud a varosa", vagyis jojjenek azok a raiderek, mutansok, deathclawok akkor is, ha epp' egy erodot talalnak a regi romos falucska helyen, nem vedtelen telepeseket. Nagyon sok helyen olvastam, hogy egyszer sem tamadtak meg az adott varost, csak mert jol fel volt szerelve. Nalam sem volt csak egy tamadas, az is az egyik kulso (radio)allamosnal, amelybe nem is figyeltem, hogy bekoltozott valaki :) -
Bandicoot #3586 A falaknál én úgy vettem észre településfüggő az ellenfelek spawnja. Van amit fallal körbevettem és csak a kapu felöl jönnek mindig. És van ahol (szerintem itt el van cseszve a támadòk spawn pontja) bele a bázis közepébe spawnolnak.
Remélem javítani fogják, a zölddel jelölt építési területen kívül kéne mindenhol spawnolniuk.... -
SaGa Jr #3585 Szemtől szemben ütlegelve nagyon durva ellenfél a mirelurk queen (de nekem valahogy a mirelurk hunter nehezebben döglik/tovább szokta bírni pedig az sokkal kisebb). Ninja üzemmódban (lopakodva, ninja perk és közelharci fegyver perk, na meg blitz, hogy messziről megindítható legyen a támadás) viszont még a legmagasabb fokozaton is egy ütés még úgy is, hogy ott az összes saját fegyver sebzése eleve feleződik a normál nehézséghez képest.
Shotgun-nal nekem nincs szerencsém, de talán mert nem találkozom a játék eleje óta páncélozatlan ellenféllel amik ellen érdemes lenne használni (settler-eket meg nem ölök, kutyára/állatra/ghoulra meg nem pazarolok lövést, legfeljebb odavágok a markolattal ha nem akarom elővenni a közelharci fegyvert). Nem elég hatékony a többi stukkerhez képest amit találtam/használok, ráadásul nagyon rövid a hatótávolsága, nem elég pontos az én ízlésemnek. Ellenben amit a javára írok, hogy jó pénzt ér a stukker is meg a lőszer is hozzá. :)
Közvetlen közelre meg a közelharci fegyverek jobban beváltak, vagy rosszabb esetben a pisztolyok.
A shotgun a szokásos "rule of cool" elv miatt indokolatlanul erős (páncélos célpontok ellen nem szabadna ennyire jónak lennie). Ha nem lenne a gauss rifle a játékban, teljesen feleslegesen elpazarolt perk pontoknak érezném a puskás perk fejlesztését, mert a pisztolyok legalább akkora vagy még nagyobb sebzést csinálnak, nem egy pedig jelentősen nagyobb távolságról teszi meg ezt (még a béna pipe stukik is messzebbre lőnek mint egy hosszú csövű mesterlövész puska, a pipe revolvereknél meg a sebzés is egész impozáns szintre fel tud kúszni).
Sajnos még fejlesztett puska perk-el is elmarad már sebzésben minden puska a gyengébb perk szinten lévő pisztolyaimtól, ami szintén gáz.
Fegyverből a karakterem pillanatnyilag két közelharci fegyvert használ (az egyik a nevesített kínai tiszti kard elektromos sebzés extrával, ezt vettem egy kajáldában egy morgós öreglánytól, a másik meg a mérgezős egyedi, göcsörtös pengéjű hosszú kés/machete ami az egyik bánya mélyéről lett kihalászva, de van már két shishkebab-om is, amik jól néznek ki, de sebzésben nem érnek fel az említett kettővel, így mentek a szekrénybe), van még egy legendás és hangtompítós, tuningolt 10 mm-es pisztolyom (dupla sebzés sértetlen ellenfélre), van egy lézer pisztolyom (old faithful, ugyanaz a képessége mint a 10 milisnek, ezt boltban vettem) sniper cső upgrade-del és marksman pisztoly markolattal (mert puska markolattal feleződik a lőtávolsága). Egy ideig volt egy fagyasztós meg egy gyújtogatós 10 mm-esem, meg egy sima plazma pisztolyom (ez nagyon durva fegyver, egyszerre sebez kinetikus és energia típust, csak kevés hozzá a lőszer), de ez lett lecserélve a nevesített gauss puskára (ez meg a végtagokra leadott lövések sebzését emeli meg, ráadásul lehet rá hangtompítót tenni!). Jelenelg ez a kedvenc, bár főleg a lézert meg a 10 miliset használom, mert ehhez azért nem dőzsölök lőszerben. Van 261 db-om, szóval csak az igazán kemény ellenfelek ellen használom. 28-as szintű Alpha Deathclaw lopakodás nélkül egy lövés vele...
Jó ideig szórakoztam az overseer guardian puskával is (ez egy nevesített - legendás képességgel megáldott, marha drága - combat rifle), ami két skulót küld ki egyszerre (de sajnos ettől nem duplázódik a sebzése, még ha meg is emelkedik az alap). Ezt speciel nagyon szerettem, de közelre, csípőből tüzelve eszement pontatlan volt. Így csak reflex sight-tal volt értelme használni. Cserébe a legtöbb ellenfél még lopakodás nélkül is egy lövésből dőlt el amikor betalált a lövedéke.
Amire lehet tettem hangtompítót, mert fejlesztettem a mister sandman perk-et is, amikor csak lehetett.
Kezdeti fegyver készlet meg állt a security baton-ból (később ennek tuningolt változatából), combat knife-ból (ezt is tuningoltam a lopakodós változatra, mert olyan jól néz ki), 10 milis pisztolyból és lézer pisztolyból. Nagyon sokáig ez a 4 fegyver volt a karakteremnél csupán. Minden mást szétkaptam, eladtam, átadtam. Lőszert meg amit nem használtam el lövöldözésre, azt hasznosítani tudtam boltolás során.
A játéknak nagyon az elején már lehet lézert szerezni és hozzá szép számú lőszert is, hála a Gunners frakció szétszórt bázisainak (vagy ugye a minutemen vonalon haladva hamar az ember kezébe kerül egy laser musket ami elég karcsú marad, de lőszert is kapni/szerezni lehet mellé és ugyanazt használja mint a lézer stuki). Szóval erős fegyver, kellő számú lőszerrel már igen hamar a rendelkezésre áll. Shotgun-t csak sokkal később találtam, de addigra már tuningolt lézerem volt, tuningolt 10 milis pisztolyom és azok teljesítménye mögött elmaradt a sörét köpködő alkalmatosságok mindegyike (a duplacsövű és a combat változat is). Hasonló módon igen hamar hozzá lehet jutni egy szekérderéknyi institute fegyverhez is. Azok sem rosszak, bár gyengébbek a lézernél is (a puska meg zavaróan nagy, túl sokat kitakar a képernyőből, ráadásul itt is az a helyzet, hogy a puskatus miatt csökken a lőtávolság).
A rad fegyverek meg hanyagolhatóak, mert bár emberre veszélyesek, minden más kiröhögi a magas rad resistance miatt (mutánsok, állatok, nem emberek és gépek esetében nagyon kicsi a sebzése, embereket viszont páncélban is zabálja, ha az nem power armor). További hátrányuk, hogy speciális lőszert prüszkölnek amiből jóformán csak a child of the atom tagjainál találni mutatóban valamennyit, meg néhány kereskedőnél elvétve.
Az assault rifle kapcsán nagyon sajnálom, hogy olyan gyengusz amilyen. Lőszer az akad hozzá dögivel, de saját fegyverként nem használom, inkább kiosztottam az őreimnek. 4-es rifleman perk-el 94-ig tudtam emelni ennek a fegyvernek a sebzését. Az 50-es sniper puska (hangtompítóval, hogy még magasabb legyen a sebzése) is csak kevéssel van 100 fölött ezen a perk szinten, ellenben mondjuk egy tuningolt 44-es pisztoly 151-es sebzésével ami messzebbre lő mint a mesterlövész puska. -
Biztos, hogy bug? Munkatárs mondta, hogy valamelyik robot companionjára pakolhat 100+ kilónyi cuccot míg a dogmeatre valami 30 körül.
Én azt gondoltam ennek ellensúlyozására maradt meg dogmeat mellett a lone wanderer perk.
Franc :/ -
my_guide_to_powering_your_houses_and_power -
ami egy bug, szóval ne nagyon szokjatok hozzá. -
-
En survivalban oltem kevesebb mint 5 sec alatt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mielott beleuthettem volna, a mysterious stranger proccolt ;) es lelotte ;) -
Egyébként akik a rovar queent ilyen 1-2 ütéssel szétkapták azok milyen fokozaton tolják ?
Very Hardon nekem kb 10 perc volt mire kimurdelt. -
Énis azt gondoltam, hogy Deathclawokat fogok reggelizni.
Aztán tegnap összefutottam egy múzeumban valami "Lethal Deathclaw"nak halálfejes ikonnal lvl26on.
Úgy szétkapott öröm volt nézni
(pedig nem 5 percig próbáltam megölni) -
Paranoia #3577 Igen ezzel a shotis dologgal én se értek egyet.
lvl20 vagyok és sikerült összehoznom egy 109DMG powerful combat shotgunt.12töltényes tárral.Azzal neki rontok egy deathclawnak és meg se izzadok!De még tárat se kell cserélnem....és kifekszik.
(egy tactical heavy combat riflet csak 50dmgre sikerül felhúzni ezen a szinten) -
Szia Saga Jr!
Köszönöm szépen az információidat!
Ha nem haragszol 1 dologgal nem értek egyet:
"Shotgun meg egy kalap kaki."
Ezen nem fogunk összeveszni, de én nem így látom :) Főleg belső térben ahol a saroknál rádfordul valaki.
Szerintem úgy vannak ezek a játékok kitalálva, hogy minden használható legyen csak fejlesztés kérdése.
Én elégedett vagyok a Sotival, bár igaz szarrá van már tuningolva :)
Csak lőszerem nincs sosem hozzá :)
-
SaGa Jr #3575 coolpet:
Mindegyik településen érdemes építkezni, csak nem kell. Egyedül a minutemen feladatok során kell létrehozni új, működő településeket. Egyébként ha velük nem foglalkozol akkor meg Sanctuary-t építsd ki azt annyi.
Falakat emelni teljesen felesleges. A program random pakolja le az ellenfeleket és pont magasról tesz a falakra, gyakorta azon belülre rakva le őket. Így csak felesleges alapanyag pocsékolás az egész. Védelmet nem jelent.
Talaj kiegyenlítésre a fa építmények között a padlóknál a harmadik opciót tessék használni. Az egy talajba belesüllyeszthető vagy éppenséggel egész magasra felemelhető beton alap. Azzal prímán ki lehet egyenesíteni bármilyen talaj egyenetlenséget. Bizonyos szintig még a belógó növényzetet is képes kitakarni. Ez, illetve a cölöpös keskeny híd van, ami talaj egyengetésre szolgál, bár ez utóbbira építeni nem igazán lehet, ráadásul keskeny is meg görbe is.
A támadások meg nem kapnak szét semmit. Esetleg veszítesz pár automata védelmi ágyút meg lámpát ha telepítettél ilyet (ezeket meg érdemes eleve a védendő épületre rakni, annak sarkaira a föld fölött, mert lefelé kényelmesen tüzelnek és ekkor védettek a közelharci támadásoktól, esetleg az említett beton alapra amit nem a földbe süllyesztesz hanem kiemeled onnan így magasan lesz a teteje amire vígan rámolható védelmi üteg), meg ha túl gyenge volt a védelmed akkor embert veszíthetsz de ez minden. Valódi támadás meg akkor fogja érni csak a települést esetleg (mert ez sem tuti, csak ekkor nő meg az esély) ha jelentős többleted van kajából és vízből, mint amennyi a tényleges maximális befogadó képessége lenne a helynek (ez meg ugye 10 + a karakter nem módosított - tehát cucc/drog bónuszok nélküli - charisma értéke).
Nekem például egyedül a fort-ot (minutemen sztoriban lesz majd szerepe) támadták meg eddig, mert ott alapból van egy vízmű azt az ontja a tiszta vizet. Ott sem tűnt el vagy rongálódott meg semmi, csak keletkezett pár hulla a védőktől, mert a hely kellős közepére és magába a belső részekbe épületen belül dobta be a támadókat a program, így a peremvonalra rakott védelem semmit sem ért (le is szereltem a fenébe és átraktam belülre azokat, azóta még egy támadás volt de akkor már veszteségem sem keletkezett csak jókora ellenséges hullahegy az automata ágyúk jóvoltából).
kill3r21:
A játékban lévő térképen is ilyen hülyén van jelölve. El van csúszva az egész, ne törődj vele. Ami jelölve van, azt el tudod érni. A térképből kilógással ne foglalkozz, nem jelent semmit. :)
bigmail:
Nincs ilyen sem a játékban sem modban. Egyébként meg látod miből mennyi van, ha megnézed a workshop tartalmát, mert amit szétkapsz azon a helyen azt mind oda rámolja a program.
oneal1:
Én ugyan nem vacakoltam ezzel a kütyüvel, de ahogy olvasom, az hogy áram alá helyezed még csak az első lépés. Utána még be kell állítsad mit csináljon, de ezt már normál nézetben nem pedig workshop módban tudod. Alapból kikapcsolva van akkor is ha áram alatt van, de színeket, villogást miegymást már neked kell beállítani rajta. Emellett ha több box-od van, amit egyszerre akarsz működtetni, akkor mindegyiket össze kell kötni egy áramforrással és még legalább egy másik box-al. Szóval kegyetlen sok madzag lesz mire működni fog. Hagyd a csodába az egészet, nem ér annyit.
LeWyTy:
A Diamond City Blues feladatban Valentine-nak nincs is szerepe. Ott egy kocsmai problémát kell lerendezni, de Valentine-ra nem lesz szükséged benne. Egyébként nem lehet hogy ő meg vár téged valahol ahová megbeszéltetek találkát (a sztoriban van ilyen, miután már kiszabadítottad szorult helyzetéből, mert addig ugye elérhetetlen őkelme)?
Myselor:
Nálam tegnap jött elő először, hosszú játék után ez a végtelenített töltés. Szépen felzabálta a memóriát a program azt elfelejtett betölteni. Ekkor kiléptem belőle, vártam egy picit, aztán újraindítottam a játékot és akkor már a szokásos 10 sec-es töltési idővel nyomtam tovább. :)
Sheltem:
Lőszer probléma megoldása a közelharci fegyver. Az ellenfelek egy igen jelentős része ellen egyszerűen felesleges lőszert pazarolni. Le kell csapni őket. Ha meg eleve lopakodós stílusban nyomod, akkor a ninja és blitz perk-ekkel meg a baseball ütős perk-el ami a közelharci fegyverek sebzését emeli, egész szép sebzéseket fogsz prezentálni, akár 1 ütésből ölve a legkeményebb ellenfeleket is (mirelurk queen, sentry bot, alpha/legendary deathclaw mind megy egy csapásból mert lopakodva a ninja max-ra húzásával összejön a 10x-es sebzés is, ami tuningolt fegyverrel meg perk-el átmegy minden védelmen).
Ha meg lövöldözni szeretsz akkor tessék áttérni a hangtompítós stukikra és felhúzni a hozzájuk tartozó perk-et és a mr sandman perk-et. Hirtelen jelentősen megemelkedik a sebzés és egy sima hangtompítós 10 milis pisztollyal sisakos szuper mutánsokat szedsz le távolról egy lövéssel.
Shotgun meg egy kalap kaki. Páncélozott célpontok ellen főleg. Nehéz is, túl rövid a hatótávolsága és a sebzése sem megfelelő. Szét kell szedni vagy el kell adni, netán settler-eknek adni.