11630
-
Brutális. Ennyi objectet enged építeni alapon vagy ez már moddal ment? -
A félkész Sanctuary Hill kb így néz ki nálam. Alapanyaghiány miatt az építkezés szünetel. :D
-
Bandicoot #3772 Én a legtöbbnél csak a minimális védelmet illetve kereskedelmet és szükségleteket láttam el,az elején sanctuary-ban csináltam egy kicsi bunkert de nem tetszett végül a hely és vártam az ideálisra...Most meglett..A vas és a fa még hagyján,az gyűlt szépen és vagy 2000 volt amikor belekezdtem az építkezésbe...De beton meg kábelek..na az volt a gyüjtögetés netovábbja....:D -
Ezzel én is így voltam sokáig. County Crossing, Castle és Sanctuary Hills már csak pár ezer egységnyi alapanyagnyira van a tökélytől. :d -
Bandicoot #3770 Hát építkezés ide vagy oda...4 napja nem haladok semmivel mert megtetszett az egyik hely és az összes létező nyersanyagom oda összpontosítva építem a vityillót...:D
Még van 1 szint "berendezése", valamint jöhetnek az apróságok és a benépesítés,de szerintem még jópár napig tartani fog mire megleszek...:)
- A settlement méreteit unlockoló modot már bekellett hoznom..."Kicsit meghaladtam" és még sehol sem vagyok,csak kész vannak az alapok, 1 szint berendezve és az áram bevezetése nagyjából.:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.11.25. 17:51:50 -
Zozo0122 #3769 Jujj, ez nekem erősen spoileres volt.Figyeljetek oda srácok, alig haladtam még questekkel :D -
Igen, felemas, felkesz. Nem sok kell hozza, mert az alap jo, csak azokat a folyamatokat kell lescriptelni, kialakitani amelyek megtoltik elettel. -
SaGa #3767 Úgy tűnik, hogy sikerült a NV RTS-ét és az ottani erőd építő modot valami felemás módon keresztezniük. A drótkerítés, a junk fence, a kapuk, az ajtók, a fegyverek, a kolomp, támadók az erődépítőből jönnek és közel sem olyan jók, mint abban. Ott a támadók mindig az erődön kívülről jöttek, lehetett külön támadást kérni, ha az ember épp gyűjteni akart valamit és a scavangerek is ehhez a modhoz tartoztak.
Az RTS építős részét alaposan kibővítették. Abban csak néhány épület fajtát lehetett felhúzni, mint itt az "előregyártott" kunyhók, a kert meg a "boltok", csak ott "épületként", oszt annyi, falakat, tetőket, alapokat nem. Párféle berendezési tárgy (matrac, szőnyeg, asztal szék, tábortűz, generátor, közvilágítás). Kocsma. Az alapanyag ellátáshoz kellett a "kreskedelmi hálózat", mert pl ezüstöt csak néhány helyen lehetett bányászni az egész térképen, ode fel kellett húzni egy 4-5 házból álló települést, hogy legyen miből etetni a bányászt, meg a karavánt.
Lehetőségeiben az, amit ide behoztak többnek látszik, de a megvalósítás felemás. Igaz, azt nem tudjuk, hogy az RTS készítője és a Beth között van-e valamilyen megegyezés és az mit tartalmaz. Nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy egy DLC-ben fog kiteljesedni a dolog. Vagy elve úgy tervezték, hogy majd a modder(ek) vefejezi(k).
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.11.25. 13:54:32 -
SaGa Jr #3766 Ha csak saját magadnak és a galerinek akarsz szállást, akkor ne építs saját házat (felesleges), hanem irány mihamarabb Diamond City és vedd meg az ottani kéglit. Elég nagy az egy nagyobb csapatnak is. Kutyesznak is van helye (mondjuk a tetőn de hát ez van), Power Armor-nak is jut hely. Kisebb szállásnak ott a Vault 81-es jutalom kecó. Pár helyen lebontasz minden vackot és az alapanyagokat meg társak segítségével átcuccolod a DC-be és bőven lesz elegendő alapanyag a berendezésre.
Várom én is már a GECk-et (a FO4 szerkesztőt), mert utána lényegében egy új játékot fogunk kapni a modderek jóvoltából, amik aztán alaposan megváltoztatják majd a játékélményt. -
Masodik nekifutasra az en tervem igy fest (aztan ha addig lesz uj mod, lehet valtozik):
- Egy telepulesen sajat haziko magamnak (no de az fullos), es a tarsaknak, semmi extra agy, semmi radio, csak "mi".
- Tobbi telepulesen csak annyi agy, kaja es viz, hogy a 1-1 kereskedot es scavenger stationt elbirjon, illetve supply line. Minden nyersanyag lebontva es elszallitva a sajat hazhoz, azon kivul semmi extra epulet, se egy fal, se egy teto, szarok bele, oldjak meg. :) Vedelmet sem, majd max odaugrok ha gond van a lootert, de nem fogok tobb idot szanni addig erre, amig nem lesz modolva/fejlesztve ez a resze.
Nem sajnalom az idot, csak masodjara mar nem annyira izgat, mint most.
Tevedes ne essek, fel even belul - ha januarban tenyleg jon a szerkeszto -, olyan modok lesznek itt a settlement reszre, hogy a fallout shelter elbujhat mellette (nevesitett npck, kapcsolati halo kozottuk, kulon funkcioval felruhazhato epuletek, targyak, szuksegletek, lebonthato regi epuletek, stbstb. - az alapanyag zsenialis, mint egy modern homokozoban, csak eddig kezzel dolgoztunk, a vodroket es a kislapatot nem kaptuk meg hozza - hogy egy idiota hasonlattal eljek). -
SaGa Jr #3764 Valóban nem egy szószátyár népség egymás között ez a settler csapat (a napi betevő előállítása biztos elveszi a kedvüket a beszélgetéstől), de azért vannak nekik szövegeik nem csak a karakterhez, de a nevesített NPC-khez is (akik meg egymás között szoktak dumálni).
Személyes kedvenceim például Codswort és a múzeumból kimentett szaki, akik folyton egymást húzzák, hogy mikor is ülnek le teázni (Codswort az első találkozásukkor megígérte ugyanis ezt a szerelőnek), mikor mászkálnak el körülnézni a romok között, meg hasonlók (például a szerelő is beígért valami javítást a robotnak). Az egyik ilyen diskurzusuk meg épp a kukoricásban zajlott egy ott melózó settler mellett, aki reagált rájuk (beszólt valamit), erre a duó sértetten elvonult (pedig a szövegük még folytatódott volna, mert egyszer már végighallgattam). Csak sokadik próbálkozásra tudtam őket szóra bírni.
Lehetne ilyenből több is persze, és nem csak a neves NPC-kre meg a karakterre reagálhatnának, de sok értelme nincs, nem írna emiatt senki egy kisregényre való plusz szöveget csak hogy jól ne figyeljenek rá oda pár emberen kívül. Ők díszlet, biodroidok akik a telepek működtetéséhez kellenek semmi másra. Aki nevesítve van az beszélget és ők sem kevesen vannak. -
Én is már csak afféle "létfentartó" módon építkezem a telepeken. Lesz egy külön bejáratú hangár múzeumnak aztán csokkolom. Viszont azt már tervbe vettem, hogy mind a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!települést beépítem és összelinkelem mielőtt belefognék felépíteni a "múzeumot".29 -
A pultos...nabazd...azoktol agyhugykovet adok enis.. design fail level over 9000 -
A kuldetesekkel nincs baj, epitkezni meg komplex varost nem fogok epiteni megint, mint a mostani karakterrel. -
sajna csak kis mértékben lehet mellőzni a minutemen küldiket az elején, mert azokkal gyorsan tudsz fejlődni. Ha meg úgy teszel mint én, akkor lenullázzák a farmokat. -
Jaja. Elvan az ember az epitkezessel meg a kialakitassal, de aztan amikor minden ugy all, ahogy azt szeretned, akkor jon az uresseg erzese, mert ezek szart sem csinalnak, csak mennek random iranyokba, neha leulnek, neha kocsmaznak (ami vicc, mert napkozben mindenki melozik, aztan 18:00 utan melonak vege, megy mindenki kocsmazni, csak hogy a pultos csajok is leadjak a melot, es nincs kiszolgalas..., nonszensz), neha befekszenek egy-egy agyba es amit nagyon ruhellek, kalapaljak a hazak oldalat :D Legalabb latszodna valami, de meg azt sem.
Nagyon felkesz ez a resze a jateknak. De az is lehet, hogy en, te, masok latnak tobbet egy olyan lehetosegbe, amely sosem letezett, vagyis az egesz nem mas, mint egy sajat haz keszitese (mert ugyebar a sajat haz modok innentol kukazva lesznek), es nem egy teljes telepules "menedzselese".
Jo buli volt a jelenlegi kis varosom felepitese, de a kovetkezo karakterrel csak magamnak (es a haremnek) epitek majd valahol, szarok a farmra :D -
bakker egyesek mennyire pihent arcok lehetnek :) könnyesre röhögtem magam ezen :)
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.11.25. 12:43:03 -
Legalabb csevegnenenek neha neha a setttlerek egymassal vagy mgjevyzeseket tennek, barmi.
Most elettelen zombikent lofralnak a kifaszazott erodomben...borzalmas illuziorombolo -
:DDDDD -
nem fog eltűnni semmi.:) -
Üdv. Ha Sanctruaryban, építek valamilyen tároló ládát abból ugye nem fognak el tűnni a dolgok? -
:DDD
-
na igen pontosan így van.legközelebb nem is pocsékolok majd ennyi pontot :) felesleges -
Hat, sajnos nem sims, mert akkor faszaul mukodne es lenne ertelme. Most az egesz nem mas, mint timesink, nem tobb, mint a pipboyban jatszhato retro videojatekok. (Mondom ezt ugy, hogy tegnap a telepulesemre barkapcsoltam tuskes poznakbol es fali lampakbol kozteri vilagitast, vagyis en elvagyok ezzel az egyebkent total felesleges ficsorrel) Nagyon hianyzik, hogy eletet leheljen bele egy DLC vagy mod, hogy legalabb csak egy kicsit emlekeztessen a simsre, ha mar ehhez ragaszkodsz. -
...hát nekem nagyon bejött ez a közelharcos, sunnyogós build. Survival fokozaton 18-as szintemen egy legendary, 1 ütés a franciakulccsal. Most feldobok pár charizmát és local leader perket hogy legyen supply line, aztán kiépítem az ótósmozit átmeneti központnak. Valahogy közelebb van mindenhez és egész jól védhető. Beállítok a közepébe egy ipari víztisztítót és a tiszta vízzel fogok kufárkodni :) Csinálok egy repülőgéphangárra emlékeztető fém hangárt - ilyen boltíveset - és leparkolom a power armorokat szépen sorban. Végtelenségig el tudok szöszölni ezekkel :) Gondoltad volna, hogy ennyire jó lehet valami, aminek ilyen sok álmatlan órát köszönhetsz? -
Although #3749 Igen házépítés már a morrowindbe is volt el is felejtettem.
De az ilyen menedzselt a lelkivilágukat, legyen kajájuk, jókedvük. Ez már sims :) -
Szóról szóra egyetértek. -
SaGa Jr #3747 AnarchoiD:
Fura, nálam probléma nélkül működik sima páncélban, illetve páncél nélkül is. Feltetted esetleg a patch-et és azóta ilyen vagy még patch nélkül tapasztaltad ezt? No persze csak közelharci fegyverekkel jön össze ekkora érték. Távharcászatban a csúcs szorzóm az 5.3 (ninja miatt jön egy 3.5, a többit fegyver perk és mr sandman teszi hozzá, mert nem csak a sebzést de a szorzókat is növelik, holott arra nem kéne kihatniuk, de van hasonló hiba például a yao guai sültnél is ami +10 sebzést ír az infó szerint de valójában +500%-ot ad).
böröczk:
Jaja, nagyon kis aranyosra sikerült Curie az akcentusával és a hangjával, meg időnkénti mindenre rácsodálkozásával. Meg ahogy zavarba lehet majd hozni a későbbiekben azt nagyon jól eltalálták a megalkotói.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Harcban meg miután synth testet kapott nagyon tud brillírozni, egy vérengző vadállat szerepében tetszeleg a karakterem mellett, ami nem kis szó. Csak azt tudnám honnan szedte azt a lézer puskát amivel puffogtat (mert ilyen tárgy nincs az inventory-jában)?
Főleg, hogy kapott tőlem egy nagyon feltuningolt plazmát, hozzá lőszert, azt mégis egy lézert használ, ami nincs is nála, meg egy koporsóból elemelt történelmi kardot, amit viszont tőlem kapott.
BEAST:
Azt akkor még nem is volt a csapatodban az összes synth aki társként bejátszhat. :D
MacCready számomra egy kellemes meglepetés volt, mivel pénzen bérelhető zsoldos létére egészen jól kidolgozott karakter.
Myselor:
A lopásos perk-re én is rámentem, azt a kíváncsiságot leszámítva a fusion core kivételére egyszer, nem is használtam. Így utólag a zárnyitási és a számítógép macerálós utolsó perk is felesleges volt. Bobby pin annyi van mint a nyű, tucatjával tárolom el és adogatom elfelé azokat, a számítógépek feltörése meg nem egy nehéz feladat, ráadásul újságból/bobblehead által és társsal elég bónusz összejön, hogy a legkeményebb gép se jelentsen kihívást. A local leader miatt is felesleges volt a charisma feltolása 6-ra. Inkább feldobom majd a következő végigjátszásra azt a mod-ot, ami más-más megkötéseket rendel hozzá az egyes építhető boltokhoz és csak a legnagyobbak igénylik majd a LL 2-es szintjét, de az alapok nem.
A nuclear physicist is teljesen feleslegesnek tűnik, mert a rad fegyverek már alapból overkill kategóriásak az emberk ellen, az egyéb lények meg akkor is kiröhögnék ha 10x-es szorzó lenne rajta. Fusion core-os időtartam kitolás meg felesleges, mert fusion core is annyi lesz idővel, hogy boltot is nyithatna az ember ahol ezt árusítja kizárólag.
A 10-es tulajdonságot igénylő perk-ek engem sem mozgattak meg. A legmagasabb használt perk-je a karakteremnek is 9-es tulajdonságot igényel (blitz), a többi meg max 6-ost vagy jóval kisebbet (strong back, locksmith, aquaboy, local leader, science, scrounger az egyes tulajdonságoknál a karakterem által használt legmagasabb tulajdonság igényű perk-ek). -
Loptak a simstol? Lofaszt, mar bocsanat. Ez a settlement menedzseles egy user made mod volt (illetve az) a FO3 es a FNV-hez, azt nyultak le szinte egy az egyben, csodalkozom, hogy nem ismered. Egy szo mint szaz, nem a simstol loptak - ez baromsag, ne kombinald tul a dolgokat - hanem a modder kozosseg egy fasza megoldasat. Az, hogy a Settlement modot mi ihlette, az mar mas kerdes, de manapsag mar minden mmoban es sandbox alap a valamilyen szinten testre szabhato housing rendszer.
Hozzateszem, hogy az osszes Beth jatekban volt haz/bazis epites, csak amig Morrowindben egyszeru, az Oblivionban/FO3-ban valaszthato helyeken,, a Skyrimban mar valaszthato helyeken es testreszabhato volt, addig itt tovabb vittek elore a testreszabhatosagot, ha mar volt egy jo es ingyenes pelda/mod elottuk...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.25. 09:25:09 -
így utólag rájottem annyira sok felesleges perk van amit én fejlesztettem is.pl a pickpocket.egész végig nem találtam olyat akitől megérte volna lopni igazán :) ha pedig simán lopsz akkor meg mindegy.max arra jó hogy ellopd a BOS fegyverét power core-ját.amúgy nem nagyon éri meg van bőven loot.ja és ha gránáttal akarsz játszani hogy mások zsebébe rakd xd de teljesen kihagyható perk ez.meg még van pár .pl én a legutolsó perkek közül sem tartok egyet sem jónak. -
Nemtom vótemá, de...
-
Although #3743 Nem tudom nekem volt pár szitu eddig amibe számított. Persze FNV-re nem számítottam. A Bethtől eddig a morrowind óta a legjobb solid rpg, amit kiadtak. Jobb mint az F3 szerintem.
Edit: Megint, nézzük meg azért kihez mérjük őket. Az Obsidian állócsillag az rpg egén :) Ez egy mindenkinek megfelelni akaró játék egy olyan cégtől akik sok sok pénzt akarnak keresni, többet mint az obsidian. Nem véletlen a sims elemek, legsikeresebb játék a játéktörténetbe talán, így nem meglepő, lopnak belőle.
Edit: Stronghold építésnek fogom fel :D Mondjuk egyenlőre nincs hozzá kedvem, nem jön be a sims stílus. Hátha modolva jobb lesz. Építek egy raider telepet aztán ahogy Cait mondaná :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.25. 07:37:27 -
én nem próbáltam ki :D jót röhögtem először azthittem csak poén. -
Jóózsf István #3741 Már egy órája próbálom elindítani a játékot... Fekete képernyő, nagy homokóra!
Eddig az volt a trükk, hogy kilőttem a Steam-et és hagytam, hogy a játék indítsa el. Már ez sem megy.
Olvasgattam mindenfelé erről a jelenségről, de egyértelmű megoldás nincs!
-
sata75 #3740 azt hittem mindenkinek ez az első, hogy ezt kipróbálja:) -
Zozo0122 #3739
-

Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.25. 01:05:13 -
hehe :D én megtartom majd magamnak :p -
Haha, Curie a legjobb a francia akcentusaval, amiota raleltem, tudtam, hogy o fog legtobbet a karakteremmel jonni. A sztorija es a "karakterfejlodese" is neki a legerdekesebb (szerintem).
Azert amikor ugy dontott, velem tart, elvittem Sanctuaryba, bemutatni Codsworthnek :,D . -
50 óra után az én minireview-m:
Eddig ez a legprimkóbb fallout, és kurvára megjött a kedvem, hogy letoljam a második részt újra. A legrosszabb, hogy SEMMIT nem számít milyen karakterrel megyek. Gondoltam magas INT-CHAR milyen király lesz, mert majd jól kidumálom meg okoskodom magam, eddig talán egy ilyen helyzetbe kerültem. A játék 60%-a "shooter"kedés, 35% simseskedés, a maradék meg minimális mértékben role-play. Nem bántam meg a vételt, mert imádom a világot, és szórakoztat, de a New Vegas után ez masszívan elmarad az elvárásaimtól. Egyet remélek, hogy ezt az engine-t is odadják az obsidiannak, hogy kezdjenek vele valamit..