11630
  • coolpet
    Hát survit lvl50 környékéig toltam egy meele karakterrel, de más nehéz és uncsi volt :)
  • Andule
    Hat abbol a szempontbol talan nem, h a nehezsegi fokozat kvazi azt jelenti, h a bekapott sebzes no (kulonbozo szorzok szerint, igy pl hardon masfelszeres a sebzes normalhoz kepest). Bevallom nekem NWben nem volt gondom az altalad emlitettekkel, szocske sztem sosem jutott kozel hozzam, skorpio meg az sem remlik ott hol volt. (de az mindenhol marha idegesito egy joszag, mielobb magasabb helyre kell jutni vagy villamgyorsan pofanloni) Gyorsan vegiggondolva anno 5szor haltam NW soran, detto 75-85 kozotti karakterrel. (igaz Survivoron de tekintve h akkor mar jo ideje nem tortent ilyen, es utana is csak 1szer mikor ellazaztam Far Harborban a dobalj husit a vizbe kuldi veget {mivel kozvetlen elotte mentettem}). Rogton a vonatozas utan belefutottam a Gauntlet elejen 3 torony kereszttuzebe ami jo leckevolt, h komolyabban vegyem az egeszet, aztan az uros/robotos resz elejen alabecsultem a sebzeset a lassu, cammogo kekes AOEt lodozo robiknak, majd a palackozoban meglepett egy lathatatlanul rohamozo assa bot, aztan volt egy "jol" elhelyezett raketas torony a "zombis" reszen es utoljara mikor a jofiu befejezest valasztva mentem az allatmaszkos raiderekhez "latogatoba". Ebbol az elsot es utolsot leszamitva mind one shot kill volt (azok meg ilyen "2 sec alatt veged" tipusuak).

#11187 Horizon nezopont kerdese h nehezebb-e valojaban. Elkepeszto hosszan kitolja a "szenvedsz mert sosincs eleg toltenyed" erzest es valoban vegre megfelelo helyre kerulnek az automata fegyverek de ha az ember vegigolvassa a leirast akkor szemet szur, h nagyobb HP pool-lal dolgozik, ergo mar elso szinten tobb az eletunk de cserebe nem is no szintenkent (ahogy az ellenfeleke sem) illetve macerasabb gyogyulni is (egy darabig legalabbis). Es ami miatt vegkepp nezopont kerdese a nehezseg az az a teny miszerint ha lelonek a francba nem az alap Survivorhoz hasonloan jon a "that's all folks!" hanem kvazi respawn-olunk a legkozelebbi telepunkon minimal HPval es jo esellyel egy sulyos serulessel. (ami szinten csak a kezdeti szakaszokban igazan gebasz)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.02.13. 12:00:50
  • Although
    Nem mindegy a szint a túlélő szint az egész más nívó mint a többi szint. Főleg a Horizon moddal :)
  • coolpet
    Normal vagy hard mindegy :) glowing Alpha DC-nek mindig úgy állok neki, hogy Last Minute messziről 2 Headshot, ha kölelebb ér akkor szintén de vatsból 2 lövés mindkettő krittel :) De ezekkel a radscorpionokkal meg szöcskékkel nem vagyok kibékülve.
  • Andule
    Ugy emlekszem azt irta h normalon jatszik, mig te sztem nem :)
    Amugy meg "nem ajanlott, nem ajanlott ..." de ettol meg oda lehet menni
  • coolpet
    Hát én lvl80 közelében vagyok 150+-os páncélban, meg 200+ damage dual shoot fegyverekkel, de egy Nuka World-os szöcske rámugrik és vágem. A Giant Radscorpionokról nem is beszélba, hogy alólam törnek fel a földről. Aztán ott vannakazok a nyálkaköpő mocsári dögök. 2 másodperc alatt szétmar a sav.

Nem ajánlott odamenni lvl20-on :)
  • Andule
    Nuka radio, lasd bugok szekcio. persze az is lehet h mivel az ajanlott szint 40es addig nem is lehet fogni az adast. (bandukolj el az emlitett kezdohelyre es nezd meg ugy elindul-e az All Abourd)
  • Sunsetjoy
    Esetleg közelebbről működik csak...
  • mulli1986
    Ja, hogy az automatron az a caravanos rádióadás? Akkor sínen vagyunk, mert az megvan, csak nem mentem még oda :)
    Akkor csak a nuka world-ös rádióadás hiányzik valamiért.
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.02.12. 14:51:26
  • Andule
    tuti neked lesz igazad mert nem sokat hallgattam radioadasokat a jatekban, eleg gyorsan marha unalmasak lesznek imho. gyorsan rakerestem es azt irja h a caravan distress call adas az amit vegighallgatva dobja be a helyet (ami a Wattz Consumer Electronics mellett van amugy).
    #11177 ha ejszaka mesz arra akkor a lezershowt marha messzirol ki lehet szurni es ebbol kifolyolag elkerulheto is relative egyszeruen. a kuldi veget esetlegesen leszamitva nem anyira izmos, de az onnantol felbukkano random extra orjaratokat nem szabad lebecsulni.

Nukahoz a tranzit a Sunshine Tiding-tol kicsit delkeletre van. ha nem tudod mire szamits akkor viszont nem ajanlott alacsony szinten.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.02.12. 14:15:14
  • Sunsetjoy
    A rádióadás beindul az Automatronnál helyszíntől függetlenül, a kezdő küldetés indul be a helyszín közelében, amire vigyázni kell.
    Én azt mondom, várhatsz a húszas szintig, talán jobban látható lesz a helyzet.
  • Andule
    Automatron egy bizonyos helyen kezdodik, nuka radioadast passzolom de helyszinre erve sztem az is beindul akar alacsony szinten is.
  • mulli1986
    Hát 16-os vagyok azthiszem, de Automatron még nem jelent meg. A nuka-world rádióadását meg nem látom. Nem tudom eldönteni, hogy most akkor egyes DLC-k mennek, egyesek meg nem?
  • Sunsetjoy
    Automatron: 15-ös, Vault-tec workshop 20-as szinten indul be. Far Harbor az egyik társad mellékküldetéséből indítható, a Nuka-World pedig egy rádió meghallgatásával, vagy a helyszínre menéssel indítható.
    Az építgetős DLC-k nincsenek szinthez kötve, már az elejétől működnek.
  • mulli1986
    Na, nekem is sikerült a VR-verziót megerőszakítani, fentvannak a DLC-k is, bár azt hittme nem működnek, mert se a rádió adást, se egyébb küldetéseket nem kaptam meg. Nem tudjátok, hányas szintől vagy melyik felfedezett területtől lesznek aktívak a DLC-k? Onnan tudom, hogy némelyik megy, hogy a workshop DLC-ből már csináltam lövedék gyártósort. EGyébként a supply chain beállítás is jól el lett dugva a VR-ban, több videó és forum olvasást követően is nehezen találtam meg. Ami viszont zavar, hogy a szemétdombi kutya bugos, hiába companion, nem reagál a talk parancsra, illetve, hogy a grafika modot se tudtam feltenni, mert nagyon katyvasz a leírás és az egész a nexuson. Nem tudom ki ment már el rajta, de pld a commonwealthből hiányzik 4-5 terület és csak annyit ír, hogy töltsem le máshonnan...
  • Jóózsf István #11174
    Lám, csak lám. Micsoda összefonódások! A Transport Fever-ben már megszoktam...
  • TokraFan
    Tolom én is a játékot (még mindig), újabban szanaszét modoltam, had szóljon...
    Vannak jó modok, de alapvetően nagyon idegesítő, hogy 1-1 patch kinyír egy halom modot. Azt pedig szinte lehetetlen követni a Nexuson, hogy melyik megy rendesen mondjuk az aktuális verzióval.

Olyannyira elvagyok az építkezéssel, hogy 50órája ki se mozdultam az egyik telepről, csak építek. Sajnos nagyon hiányzik egy terrain manipulator...de az egész építési rendszer hagy némi kívánnivalót maga után. Az egyik ide snap-el, a másik oda, vagy oldalra snap-el, de alul/felül már nem. Ilyenkor mindenféle időigényes megoldással kell trükközni, hogy egy nyamvadt block-ot pontosan egymásra tudjak tenni. Feltettem a "Place Everywhere" modot is, itt-ott nagy segítség, de sok problémát az sem képes orvosolni.
  • Sunsetjoy
    Pedig mint írtam, összekötés nélkül nem is fog menni.

A kettő között vannak az emberek átlagban (180-200 körül talán max.) , amennyit tudnak vinni. De rájuk rakhatsz (akiknek meg tudod változtatni a ruháját) zsebes, meg mélyzsebes páncélzatokat, páncéldarabokat, azzal nő a mennyiség 5-10 kilóval, amit vihetnek.

De elég fura, hogy málhazsáknak használod őket, ebben az esetben amíg meg nem szerzed a legmagasabb. legnagyobb társat (tudni fogod, ki az...), addig olymindegy, kit választasz.
  • akyyy
    fegyvert, meg ezeket nem is akartam, csupán a kacatokat, az összekötést nem próbáltam.

most legutobb a robotom tünt el teljesen, muszáj voltam visszatölteni egy régebbi állást, ott hálistennek meglett.

majd ha vége annak a küldinek, jó kérdés, hogy kit érdemes társnak választani?

a kutya lenne a legszimpatikusabb, de ő tudja a legkevesebb cuccot vinni elvileg, a robot asszem 330-at, de fel lehet fejleszteni 380-ra is, de akkor a lábai lánctalpas lesz, nagyon ronda :D annyit nem ér. egy ember mennyit tud vajon vinni?

• Alanw
    Nem mindenki,letenned a hajad olyan storykkal talalkozom software tanacsadas temaban
  • coolpet
    Ahhoz hogy a települések között megoszt a SCRAP, és csak a SCRAP cuccokat a WORKBENCH-ben össze kell kötnöd a 2 telepet egymással. Ahogy hozzárendelsz egy munkást mondjuk a gazdálkodáshoz, vagy egy őrhelyhez, vagy épp egy bolthoz, ugyanott lehet vándorkereskedő, karavánhoz is hozzáadni egy embert.

Nem kell minden telepedet összekötni mindegyikkel, elég, ha úgy van összekötve 2 település, hogy van folytonos kereskedelmim útvonal, akár egy másik vagy több telepen keresztül is.

Lehet csillagpontosan is összekötözni, de arra figyelj, hogy ha sok vándorkaravánod érkezik egy településre egyszerre, akkor nem férnek el, felkerülhetnek háztetőre, ház beljejére, emeletre stb...

A kaja ugyebár nem tartozik a scrap kategóriába, de ha egy település többet termel, egy másikon meg nincs annyi mint amennyi kellene, megosztja a felesleget. Így lehet olyan telepet csinálni amelyik csak gazdálkodik, termel, a többivel pedig összekötni, így azok is el lesznek látva. Mégegyszer: A karaván csak a kaját és a JUNK-ot, alapanyagokat osztja meg, a fegyvert, páncélokat, MISC-et, AID-et AMMO-t nem!
  • Sunsetjoy
    Akkor rosszul értetted a kacatos dolgot. A boltoknak semmi köze nincs ahhoz, amire te gondolsz.

Akkor férsz hozzá bárhol a kacatjaidhoz, ha az összes szóban forgó települést összekötöd legalább egy összefüggő vonallal. És azt pedig a telepesek "intézkedő" munkakörével teheted meg. Kiválasztasz egy tétlen telepest a településen az utánpótlási útvonal feladatra, majd megadod, hogy melyik közeli településsel kösse össze azt a települést, ahol épp vagytok.
  • akyyy
    Van fent a menedékdombok, azt nevezem "főhadiszállásnak", ide viszem minden össszeszedett kacatomat, stb, itt van már egy ún, raktáram is ahova pakolok, amit nem akarok eladni, de felesleges magamnál hordani.

Nem messze van egy benzinkút, itt is építkezek, itt van a robot össze szerelőm. Mindkét helyen csináltam boltot, (már megvan a helyi vezető perk 2. is.
    én azt hittem igy az erőforrásuk, közös lesz, de nem, csak megvenni tudom a dolgokat egy kereskedőtől.

Mert én úgy érterttem, hogy amik kacatok az első helyen vannak, azokhoz hozzáférek bárhol ahol vagyok, és van építve kereskedő.
  • Sunsetjoy
    Küldetést többet is lehet kapni az emlékbarlangban, valentine-os küldi még később jön majd, a kutyatalálós után.
  • coolpet
    Mindenkit ki kell nyírni :) Eltenni a Lootot és építkezni :)
  • akyyy
    CABOT házban használtam végig a parancsokat, és egyszer csak jött egy újabb küldi az elmegyógyintézetes, de közbe beszéddel be fejezte ezt is.

jószomszédságban van az elmebarlang. ott hogy kapok küldit? elvileg valentinenek kéne ott lennie, de nekem nincs ott (mer5t vár rám kellogs házánál :D ). most gyorsba befejeztem, mert már van elég pénzem megzsarolni a kulcsokért de akár fel is tudom törni a zárat, de megjelent a kutyám hogy szagott fogott..
  • Sunsetjoy
    Nem egyedi az eset. Ebben a végigjátszásban is előfordult végigjátszás

Sajnos ez tényleg BUG. Említi is a wiki. PC-n konzolparancsokkal vissza lehet teleportáltatni Emogene-t oda, ahol lennie kellene, az üres szobába. menj oda a helyszínre abba a szobába, ahol az ajtón beléptek, de még nem abba a szobába, ahol a csaj van (az előtte lévő szobába), majd konzolban add ki az alábbi parancsokat, mindegyik után enter. Ha minden okés, akkor beteleportál Emogene a zárt szobába. Lehet, hogy amúgy is vissza kell tölteni a mentést, nem biztos, mert elvileg ezek a parancsok a küldetés-állapotát állítják vissza Emogene-nak (a szökött állapotát), majd elteleportálják a megfelelő pozícióba.

ssq ms09
    prid 47ec4
    ForceRefIntoAlias emogeneOld
    ForceRefIntoAlias emogene
    MoveTo 518ce
    enable

wikioldal a bug javítással: linkwiki

Vagy megpróbálhatod visszatölteni egy korábbi rendes mentést, és megpróbálni más módszerrel bejutni, vagy szimplán kinyírni mindenkit, aztán a főnyominál van kulcs a szobához, lehet, hogy akkor már ott lesz a csaj.
    De mint kiderült, nem igazán sikerült a visszatöltéssel helyrehozni a bugot, mert ő is valamilyen konzolparanccsal hozta helyre.
  • akyyy
    eugene cabotot keresem, eljutottam egy szinház szerű szektához, ahol elvileg van táűn fogja is tartják, mondtam az embernek, hogy a családja keresi, azt mondta ha beszélek vele, vihetem. elvezet hátra egy kis szobához, először azt hittem engem akar bezárni egy üres házba, de valószínüleg egy bug, mert nincs ott senki, a küldetést meg a cabot házba mutatja az emeletre, ahova nem tudok bemenni.

mit tudok csinálni hogy tovább juthassak? muszáj leszek konzol parancsot használni? :(
  • Jóózsf István #11161
    Jó, akkor mondom én.: Van mod a nexuson. "Load Accelerator" néven fut. Így már csak 20-30 másodperc...
    Nem gondoltam volna, hogy így 2020-ban még felmerülhet ez a kérdés, hogy esesdén van a játék, vagy sem?!?!?!? Eddigre már minden jóérzésű ember(fia) beszerzett - kuncsorogta magának akár a legcsoffadékabbat is.

Örülök, hogy megoldoTTUK. Köszönöm a hathatós támogatást!
  • nibron
    Ez igen, megvan a nap vicce. Persze azért átjött némi irónia.

@Pista: visszarakod a régi programot. Ha nem jó az "új gép - új program", akkor valszeg az "új gép - régi program" lesz a jó.
  • Alanw
    Addig is ha nem ssd van akkor egy toredezetsegmentesitessel tobbet ersz
  • Jóózsf István #11158
    Üdv csajok!

Rég jártam erre és rég játszottam a játékkal. Azóta volt gépfejlesztés és gondoltam felteszem újra, hogy lássam ezen hogy hasít...
    Emlékeztem, hogy sokat lehetett bámulni a töltőképernyőt, főleg ha beltérből kültérbe akart jutni az ember. De arra nem emlékeztem, hogy több mint két perc is lehet!?!?!?!? Ez rosszabb, mint a megjelenéskor!
    Ugyanez van, ha gyorsutazok. Ez egyáltalán nem rémlik, hogy ilyenkor is sokat kellett várni. Tudom, hogy valamelyik beállítással lehetett ezen faragni, némi kompromisszum árán. Na ez érdekelne, hogy melyik(ek) az(ok)?
  • akyyy
    jah, 81-es, összekevertem, éjszakás után voltam/vagyok :D
  • Sunsetjoy
    Az a 81-es, amiről beszélsz, nem a 88-as. A 88-as az keletebbre van, és te építheted fel a DLC-ben.
    A hibára nem tudok mit mondani, ments gyakran.
  • akyyy
    máskor is voltak hullák stb. előtte meg gyorsutaztam valamelyik településre, ahol hirtelen vagy 10 robot öldöste az embereket, pont nálam madat egy nuke fegyver, pár atommal, rájuk lőttem vele párszor, hamar meglett, de nem csodálkoztam utánna a telepesek rontottam nekem. gondolom kaptam az atomból ők is :D vissza töltöttem egy mentést, és újra kellet probálnom :D

amúgy elég gyakran csinálja a játák hogy ok nélkül kidob a windosba, hibaüzenet nélkül. pedig eredeti, steames játék. (meg néha jön egykét intro tutorual a SPECIALból :DDD). tényleg, azt a 3-ik részben hogy is fordították?

voltam asszem a 88-as vaulban is, megtudtam hogy hol van, gondoltam majd jól kilootolom, meglepődtem hogy ott élnek és virulnak az emberek, végig is vittem azt a részt.
  • Andule
    mennyire igazad van :D
    tippre azert maradt meg a DK mint irany mert Parson kornyeken + Slog mellett (vagy annak tamadasakor) surun futottam bele zolden fluoreszkalo alpha DC-kbe es olyat leginkabb a GS-ben lattam ami ugye DNy szal gondoltam a del stimm csak masik oldal.
  • Sunsetjoy
    A múzeum északkeleten van. De amúgy a nehezedés sávosan van, a folyótól északra lévő területeken kelet felé is felnehezedik a keleti part mentén főleg. Bostontól délre és délkeletre nehezedik, Bostontól nyugatra fekvő részeken pedig a délre fekvő részek nehezebbek.
    De a szétmarcangolt hullák igen, jelenthetnek valamit :)
  • Andule
    "de azért szólhatott volna valahogy a játék, hogy te hülye ne menj még oda"
    szoval az a teny, h szetmarcangolt Gunner tetemekbol szeded ossze a kuldihez tartozo holodiskeket ill amikor a pinceben boklaszol es az orrod elott rantja be vmi a hullakat csamcsogva elfogyasztasra az szted nem eleg figyelmezteto jel :D hat oke :D

plusz a muzeum emlekeim szerint marhara delkeleten van ami meg kb. a "legnehezebb" zonak egyike a Glowing Sea-t leszamitva.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.02.05. 16:05:30
  • akyyy
    megcsináltam az el nevezést, mindegyik fegyver elejére, amit meg akarok tartani, tettem egy A betűt, így névsorba is elől lesznek kb. :D

most kicsit az boszantott fel, hogy feltápoltam magam, eladtam igy a felesleges dolgokat, fegyvereket, lett egy csomó pénzem, vettem lőszert, fejlesztés stb. irány a boszorkány múzeum. volt ott egy 60 szintű halálkarom. a páncélom teljesen tönkre ment, kb az összes lőszerből kifogytam (igaz rakétavetőből kapta párszor, meg gránátokkal dobáltam), de csak sikerült legyőzni. elvittem a tojását a fészekbe :D
    de azért szólhatott volna valahogy a játék, hogy te hülye ne menj még oda, csak később, mert kicsit nehéz boss lesz ott.

a kutyát egy ideje lecseréltem véletlen egy robotra, de azóta lett egy újabb robotom egy küldi miatt, és az a terv, hogy ha megvan a küldi, embert fogadok magam mellé, főleg ha több dolgok tudnak vinni magukkal.
  • mulli1986
    Én most vagyok 10-es szinten. Elég sokat játszok, mert a térdem meg a derekam kajak kikészült már :D :(
    Még játék első perke a gun nut volt, egy pipe pistolból csináltam egy középtávú nyílt irányzékú félautómata pity puttyot, azóta is azzal nyomom, kemény 19-es sebzés, de szedem ki vele a power armoros elleneket is. (Normálon játszok)
    Van nálam ez, egy mesterlövész hunting rifel, meg egy 45-ös submachine gun, de azt még nem tudtam használni, nincs rajta tunning sem.
    Így is elég sokszor megtelek, nem győzöm a kutyba tenni aztán menni kidobálni valamelyik bázisra a szemetet a craftoláshoz. Ha ennél több stucker lenne nálam még ennyi se menne...

Ezt a keresés dolgot (nagyító) el is felejtettem. De annyira már nincs nagy szükségem rá, mert fejből tudom a hiánycikkeket :D De azért kössz az emlékeztetőt
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.02.05. 09:01:52