11630
  • Anonymusxx
    Mechanical Menace a neve, a neten látom hogy rengetegen panaszkodnak erre a problémára..
  • Jóózsf István #11228
    Térkép jelet se tett le?
    Ha nagyon úgy érzed... Megnézheted a viki-jén hátha egy ismert hiba.
    Bár csak pár napja tartottam ott én is, de nem emlékszem pontosan hogyan kellene folytatódnia és nem akarom nagyon elrontani a felfedezés örömét sem!
    Ránéztem most, de nincs rá hiba bejegyezve. Nézd meg a térképet, és legyen aktív a küldetés. ha így sem...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez az Automatron kiegészítés kezdete. Elméletileg simán indulnia kell(lene)
  • Anonymusxx
    Van egy olyan küldetésem hogy a "Gépi fenyegetés" - hallgasd meg a karaván vészhívását.
    Rámegyek a rádióra, kikeresem az állomást, de nem szól semmi, és így a küldetés sem folytatódik, erre tud valaki valami megoldást?
  • TokraFan
    Köszönöm! A B lett volna, de közben utánanéztem és a robotoknak fix a happiness-ük, beáll 50-re. Mivel az említett helyen nincsenek emebrek, így nem mozdult.

Más: Olyan modot nem tud valaki, ami azt csinálja, hogy a lebontott építési elemekért ugyanannyi nyersanyagot ad vissza, mint amennyibe került eredetileg? Ez egy elég nagy fail a játéktól szvsz, hogy lebontáskor csak fele annyi cuccot ad vissza, ugyanis sokszor alakul úgy, hogy kreatívkodás közben kiderül, hogy valami mégsem jó úgy ahogy kitaláltam, de ezzel a béna rendszerrel ezt sokszor nem lehet eljátszani, mert állandóan kifogyok az anyagokból csak emiatt. Főleg nagyobb komplexek esetén zavaró, (pl. 88-as vault).
  • Jóózsf István #11225
    Mi a cél? Az, hogy konkrétan a robotok jólérezzék magukat, vagy hogy a településen emelkedjen a hangulat. Mert a "B" esetben szimpla: Toborzó jeladó és az embereket már könnyebben tudod kezelni!
  • coolpet
    Frissíts firmware-t rajtuk :)
    Vagy építs lövegtornyokat, hogy biztonságba nérezzzék magukat. valamint csináld meg a questjeiket.
  • TokraFan
    Régen nem játszottam már, és nem emlékszem, hogy Graygardennél mivel lehet emelni a boldogság szintjét? A robotoknak nem kell ágy, meg kaja sem (bár abból tonnányi van ott), viszont csökken a boldogság szintjük és nem tudom, mivel lehet ezen változtatni? Vagy lehet egyáltalán?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.03.01. 21:22:48
  • Jóózsf István #11222
    Elnézést kérek. Az anglomán üldözés főpapja vagyok, de még én is belefutok gyarlóságba! Még egyszer: Bocsánat!
  • Anonymusxx
    Másnál nincs olyan probléma, hogy a játékból kilépve a windowsban nagy lesz a fényerő? újraindításnál visszaáll.
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2020.02.27. 17:16:25
  • mulli1986
    Szuper leírás, köszi :) Így még én is megértettem. Bár az osd szónak utána olvastam :)
  • PiszkosFred
    Ezt csak a Fallout 76-ban javították ki, mert ott meginkább bosszantó volt. :)
  • Jóózsf István #11218
    Megtörtem! A játék fennállása óta, vagy inkább a fallout fennállása óta nem módosítottam a játékon. Csakhogy, a 4-ben a legkedvesebb fegyverem az alsókaros... Viszont, az a töltési metódus..., amit nem is értek miért nem módosítottak rajta a fejlesztők...
    Egyszerűen agyvérzést kaptam tőle, hogy hiába csak egy skulót lőttem ki, mégis ötöt táraz vissza!
    És ha már ott voltam szereztem hozzá egy APEX mechanizmust is. (Még nem biztos, hogy megtartom!)
  • Sunsetjoy
    Akár eljuthatsz amúgy a másik végletig is, hogy lelép tőled a társad, mert meggyűlöl.
  • PiszkosFred
    Annyiban fontos, hogy ha nagyon megkedvel (amit a neki tetszo dontesekkel ersz el), akkor az extra kepessegeit hasznalhatod.
  • akyyy
    annak van valami értelme, előnye, stb, hogy az aktuális társamnak néha "tetszik" vagy "nem tetszik" egy két választásom a párbeszédeknél? vagy csak ez amolyan jópofaság, hogy a társam lájkolja amit csinálok :D
  • Andule
    Detto gamepad analfabetakent en ezt egy sima alap vezeteknelkuli bill+egerrel hidaltam at. (Egyeduli problemat az okoz mikor jon a macska dorgolozni es pont belefejel a "sleep" gombba)
  • Torzonborz
    Én se vagyok nagy gamepades de ha már ott a gép mellett a 4k-s tv akkor gondoltam kiteszem rá a játékot aztán messziről gamepad-el csapatom vele de így elég problémás.
  • coolpet
    Egyszer tettem fel gamepadot a gépre, és mivel nem ment az irányítás, nem vagyok konzolhoz szokva, hagytam is :)

Nem tudok neked segíteni ebben.
  • Torzonborz
    Köszi. Olyat esetleg tapasztaltál, hogy menükben (options/pipboy) a léptetés az ugrált? Gamepad jó, más játékban nem csinál ilyet.
  • coolpet
    Igen, vagy Gamepad vagy keyb+mouse.

De hogy az egér miért nem látszik a desktopon ha kiléptél azt nem tudom.
  • Torzonborz
    Sziasztok, az helyes működés, hogy gamepad beállítás utána billentyűzet/egér inaktív lesz a játékban? Sőt az egér kurzor desktopra váltás után se látható? :(
  • Jóózsf István #11208
    A kettőt ne keverjük össze. Nincs konkrét kapcsolat! A 11200-as hozzászólásomban azért hoztam össze őket, mert nálam összefüggött eddig!
    A Riva... úgy került a képbe, hogy én annak az OSD és a sebességhatároló részét használom. Az OSD egyértelmű...
    A határolóval... Egyszerűen nem járatja feleslegesen a VGA-t (Nem fűt, nem ordít!) . Mivel csak 60 fps-re van szükségem, nem hajt feleslegesen, mint egy barom. Azt a munkát elvégzi, ami ehhez kell, utána leül beszélgetni, kávézni, kimegy dohányozni, etc. (Én most ezt a határolót kapcsoltam ki. Aminek következtében csoda történt, de csak mert az a mod fent van!)
    Annak a mod-nak az a lényege (gondolom), hogy a játék valami(ket) a VGA-val számoltat ki, amikor helyszínt váltunk.
    A mod feloldja a korlátozást és plusz p.csán is rúgja a vga-t. Az elkezd ezerrel dolgozni (Egészen pontosan 350-el) és ripsz-ropsz már kint, vagy épp bent is vagyunk valahol. Józan paraszti ésszel, anélkül, hogy értenék hozzá, ennyire futja.
    De majd jön valami okos és elmondja a tutit!

Tehát.:
    A gép nem lesz gyorsabb! (Talán hatékonyabb)
    Ellenben sokkal csendesebb lesz! (A Riva miatt)
    És nem utolsósorban a töltési idő lecsökken 5-10 extrém esetben 20 másodpercre! (A mod miatt) Természetesen SSD szükséges a csodához és a mod-hoz is! "Under HDD environment does not seem to have much effect."

Ha ezek után nem kerek, akkor adj egy telefonszámot inkább élőszóban elmondom...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.02.20. 16:27:59
  • akyyy
    tegnap megint elkezdte a játék, hogy fogja és kidob az asztalra, hibaüzenet nélkül, kb 2-3 perc után. aztán sokáig nem csinálja. nem, győzöm nyomkodni az F5-öt, hogy legyen biztonsági mentésem :D
  • mulli1986
    István én nem ismerem és nincs is időm elolvasni a hozzá tartozó másfél oldalt, ami arról ír hogy mi ez, de amit levettem eddig a beszélgetésekből.
    Ez még a nVidia Riva TNT videókártyához készült anno. A név maradt, de tovább fejlesztették, a youtube video alapján már mindenbe bele lehet vele nyúlni. És ha jól értelmezem, sebességet tudsz vele korlátozni, ezért nő a hatékonysága a gépnek és ettől lesz gyorsabb? Vagy hogy is van ez?
  • Jóózsf István #11205
    RivaTuner Statistics Server. Együtt jár az MSI AfterBurner-el. Magyaráznom sem kell mire való. Az oldalon minden le van írva.
    Mióta az eszemet tudom, használom. "Leginkább az OSD-je miatt" Meg a sebességhatárolója miatt, amit a VGA gyártók még csak most kezdenek "FELTALÁLNI"!!!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.02.20. 05:41:16
  • Sunsetjoy
    Ugyanaz, és támogatja szerintem, de leginkább más programok alá/mellé használt inkább szerintem, az OSD-je miatt (tehát pl. meghívja az OC program).
  • TokraFan
    Riva Tuner?? Ezt még valamikor a W95/98 idején használtam, és valahol az XP idején hallottam róla utoljára. Létezik még és támogatja az új kártyákat is? Vagy ez valami más?
  • Anonymusxx
    Nagyon jó ez a Far harboros zene:

https://www.youtube.com/watch?v=rZePVyL2uEU
  • Sunsetjoy
    Majd nézd meg, hogy a zárfeltörés közben mennyire gyors a vezérlés. Nekem anno túlzásba vittem a szerkesztgetést, mágiát, és úgy felgyorsult ott az egérkezelés, mintha olajos kézzel kellett volna halat pucolni taknyos késsel :D
    Bár ha játék közben jó, akkor elvileg jó lehet.
  • Jóózsf István #11200
    Beleolvastam ennek a fórumába (Ez van fenn nekem is)
    És látom, hogy hihetetlen számok repkednek. Ilyenek mint 5 - 10 másodperc. "Ez hülyeség!" gondoltam magamban. De tovább olvasgatva valaki leírta a varázsszót: "RivaTuner" Mondok "Mi baj lehet? Kikapcsolom benne a 60-as korlátozót, legfeljebb egy kicsit megtornáztatjuk a VGA-t!" És úgy is lett. És akkor jöttek a csodák: Tényleg néhány másodperc BEjutni valahova KIfelé a város közepén, ahol a legzsúfoltabb a légkör tizen-egynéhány. A leghosszabb töltés húsz másodperc volt. Ó. És átvette a sebességhatárolást is a rivától. Tehát ugyanúgy maradt a hatvan játék közben. Csak a töltések idejére megy fel 350 környékére.
    Azt persze, még mindig nem értem, hogy a képkockaszámnak mi köze az egészhez... De már nem is érdekel.
  • TokraFan
    Egyébként én is meglepődtem, hogy az ini-s megoldás gyorsított rajta.

Az építkezéssel nem az a bajom, hogy kicsi a beépíthető terület, hanem az, ahogy a játék az objektumokat kezeli. Pl. van egy kockád amit leteszel, oldalirányba képes snap-elni, így pontosan mellé tudod tenni a másik blockot, de felülre és alulra már nem képes erre, szarakodni kell mindenféle trükkel, hogy egy sima kockát pontosan egymásra tudjak tenni. Érthetetlen.
    Aztán ott van a kábelezés, ami szintén nem valami elegáns, főleg ha rejtve szeretné az ember megoldani. Meg lehet csinálni, de rettentő körülményes és időrabló folyamat, nem nevezném élvezetesnek. Aztán nincs terrain manipulator, tehát nem lehet egy árkot ásni, vagy egy dombot eltüntetni, a lehelyezett objektumon pedig "átlóg" a fű. Fent van a Scrap Everything is, de csomó mindent az se tud eltüntetni sajnos, pl. a füvet és néhány bokorszerű, magas növénymaradékot sem, ami baromi zavaró ha szépet akarsz építeni.
  • TokraFan
    Értem, ezt nem tudtam, bár ettől még vicces marad a végeredmény. :-) Nem zavar, inkább poénos.
  • Jóózsf István #11197
    Igen. Nem is értettem hogy jön a képkockaszám a töltéshez, de nálam meg az működik. Még úgyis, hogy közben be van kacsolva egy 60-as határoló az afterburnerben! És így az is biztos, hogy maga a képkockaszám nem emelkedik, de mégis van eredménye! Amikor alkalmaztam mellé a "te módszeredet", akkor semmi nem változott. Azt is kijelenthetem, hogy semmivel sem használt több magot, (A 12-ből) mint addig! Ezt én folyamatosan tudom ellenőrizni a HWinfo és az Afterburner segítségével. Tehát nem találgatok. Viszont kísérletezgetni meg már nincs kedvem, hogy: kiveszem a modot és átírom az ini-t.
    Akkor maradhatunk annyiban, hogy két eredményes módszer is van, ha az egyik valakinél nem működik, akkor ott a másik!

Építkezés.: A régi gépemen a játék állandóan kifagyott az építkezés közben. Persze nem az elején, hanem amikor már jól kiéltem a kreatív hajlamomat... Az egész ment a kukába. Na így lehet megutálni az építkezést a játékban! Pedig engem is érdekelne!
    Ha a limitáció alatt a beépítettségre (is) gondolsz, akkor arra is van mod. (Még régről rémlik) Meg olyan, amivel a grafikába lehet belenyúlni és el lehet tüntetni, amúgy mozdíthatatlan tárgyakat.

Nekem még nagyon nagy fájdalmam, hogy a mostani .50-es kaliberű puskák, kicsit alul vannak "kalibrálva" A FO3-at és a New Vegas-t végig tudtam vinni egy rombolópuskával és egy dobtáras sörétessel. Itt még a legendás ötvenesek is ímmel-ámmal használhatók! És akkor el is érkeztünk a képesség-képzettség táblához - fához: Attól, hogy hangtompítós, mitt'omén kétszer akkorát sebez???!?!??! Nanemá'!
  • PiszkosFred
    > Az NPC-k közül néhányan pedig rendre a tetőn kötnek ki valamiért, pedig se lépcső, se semmi nem vezet oda.

Láttad az újkori Jumanji filmeket? Amikor meghalnak és respawnolnak a főszereplők? Na az NPC-ket is így jeleníti meg a játék amikor a közelbe érsz, "fentről lefelé", ezért jelennek meg mindig a tetőn :) Még az állatok is.
  • TokraFan
    Ami azt illeti, az építési rendszer is katasztrófa...Legalább is akkor, ha komolyabban akar valaki kreatívkodni, mert rengeteg a limitáció. Ilyen szinten átláthatatlan perk-fát sem láttam még egyetlen másik "RPG"-ben sem. Az NPC-k közül néhányan pedig rendre a tetőn kötnek ki valamiért, pedig se lépcső, se semmi nem vezet oda.
    Az egésznek a hangulata viszont így is behúzza az embert.

István
    Nálam a Load Accelerator mod nem volt hatásos, de a két metódus egyébként másként működik. A mod a v-syncet kapcsolgatja töltéskor, vagy valami ilyesmi, a lényeg az, hogy a VGA-val kapcsolatos problémát kezel. A .ini-s negoldás viszont a CPU magokat használja ki, viszont lehet ez csak akkor hatásos, ha 4 magnál több van a gépben. Lehet, hogy nekem azért dobott annyit.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.02.16. 00:04:00
  • Sunsetjoy
    Hehe, igen, ezeket a plusz legendásító hatásokat dobálja fel mindenre a játék nagyjából korlátozás nélkül, erre se figyeltek bethesdáék.
  • xFreex
    Szerezz egy ilyen fegyvert olyan legendary hatással ami a Ghoulok ellen adja a +50 %-ot.... Na ott fogsz csak furcsán nézni.....
  • coolpet
    De legalább a majdnem semmit megduplázza :)
  • Jóózsf István #11191
    Van egy találós kérdésem Sherlock-oknak.: Mi nem stimmel ezzel a fegyverrel?

Szabad a gazda?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A gammafegyverek szinte teljesen hatástalanok robotok ellen!

• Jóózsf István #11190
    Nuka World rádióadás harmincas szinten jelentkezik normál fokozaton.