Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Tartalmilag egyre pofasabb. Techinkailag siralmas, Funcom szint 😊 De jobb, mint volt, fejlodik az, lassan de fejlodik...

Subnauticabol nekem hianyzik a multi/online resz, emiatt egyelore varat magara.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Milyen állapotbna van a Conan?

Az a baj, ezekből évek múlva lesz vmi számomra emészhető minőségű cucc.

De nem baj, most lett a Subnautica éles, elleszek vele egy darabig 😊

Lesz mégegy állatos témájú túlélőjáték,azt holnap mutatom majd be.Mivel naponta csak egy témát lehet nyitni sg-n.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

PiszkosFred
Kosz a tippet. Potolando a "hianyt", pont a hetvegen vettem elo megint a Conant, megnezendo es tesztelendo az elmult idoszak fejleszteseit, frissiteseit. Utana jol fog jonni valami teljesen uj is, megnezem, bar latva a videot meg a gepigenyt (ami nocomment), egyelroe csodara nem szamitok. 😊 ARK-hoz felek visszaterni, mert akkor megint nem szabadulok par szaz oraig...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.29. 15:39:33

Dicsak! Az ARK-nak lett egy konkurense,muszáj lesz bemutatnom,de a játéktémában oda irjatok légyetek szívesek:

Spirit Animal Survival

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Szimpatikus mod lista! 😊
Ha minden igaz ez egy friss mod. A videó alapján, bármelyik állatot a vállra lehet venni. De ami miatt gondoltam megmutatom neked ,az a wandering nélküli mating lehetöség. Talán látsz benne fantáziát.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1278358360
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.28. 16:50:52

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Fur felszerelés, fáklya/tűzhely, és ajánlom, ha gyakrabban mész arra vagy gyakran mész meleg helyre a fortitude skill húzását.

A TEK engramokhoz le kell győzni bizonyos bossokat, ott kapsz elementet is, a többit pedig általában be tudod szerezni mindenfelé.
Nem lesz kevés az a 10 slot?
Magyar szerver kezdőknek és újrakezdőknek:
Island Palocok CF MOD PVE Xp5,H5,T15,B40
176.57.160.165:28715
Modok: S+ és Classic Flyers
Gportal, 10 slot, alacsony ping, admin hébe-hóba, még több mint 1 hónap fizetve, aztán hosszabbítás!

Ironman.
Egy kis segitséget szeretnék kérni. Itt az sg forumban elvileg van nekem már jópár éves saját fórumom de amiket előbányásztam linkek már nem müködnek. Ha még van saját fórumom, azt hol találom ? Illetve törölve lettek a régiek ?

Nem ártana megtanulnál főzni 😊
https://ark.gamepedia.com/Fria_Curry

Köszönöm Apofisz!!
Milyen map? Mert ragnarokon plö fur cucc + paracerre tett 4db nagy kályha kell, h ne fagyj meg. Többi mapon ascendant flak is elég, nálam plö 2-es fortitude-al -15 fokon jön elő a hópehely. Jágkoclát még nem is láttam már qrva régóta.

TEK engramok unlockolásához a bossokat kell legyakni.
PiszkosFred
Nappal menj (este hidegebb van) es fogj egy faklyat a kezedbe 😊 Vagy ha olyan dinoval repulsz/mesz, akkor rakjal ra platformot es arra (is) tegyel tuzhelyet.

A havasokba mégis milyen felszereléssel kell elmenni? Sikerült összekoldulnom egy teljes szett bundát a szarvasokból, de amint beteszem a lában a havas biomra, azonnal jégkocka jelenik meg...
Illetve a TEK felszerelést hogy lehet megszerezni?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2018.01.27. 10:33:17
Nem egyszerü linkelni de próbáld meg ezen a linken.
http://steamcommunity.com/id/apofisz/myworkshopfiles?browsefilter=mysubscriptions&p=1&numperpage=30

Ha nem müködik a linkben az apofisz név helyére ird be a te steam neved.

Ne is mond, 260 stack mindenféle tojásom van. 😊 Már kikapcsoltam az oviraptorokat is...
Én azokat vittem mát akiket az elején fogtam be,tojás gyártásra,de már van elég.
Az a baj, h nekem nem pár van/volt, hanem a fele. Mert én befogok mondjuk 4-6db-ot, breedelem őket, h maradjon a legjobb stat, ebből csinálok 2 bázis párt, meg egyet, amit használok. És a vadon befogottak ilyenkor már feleslegesek, azaz láthatod, h mondjuk 9-ből 6 felesleges. Már í]y is 252 dínóm van jelenleg. 😞 És nincs erős gépem, lagot okoznak, azaz baromi messze kellene vinnem őket, de már erre is van terv, a centeren a redwoodban van egy nagy barlang, az ideális lenne erre.

Craftin stationba tudtommal csak nyergeket, és páncélokat tudsz bigyózni. Tárgyakat nem,
NCC bátyja!
Én megvalósítottam azt amit te terveztél de nem jutottál el addig.Csináltam egy,nem is tudom minek hívjam mert 4x2 es dinoszaurusz kapukat raktam le,így van egy lekülönített ketrec rész.Ahova beraktam egy pár nem nagyon használt állatot.
Sziasztok!
Ez a mód se 100%-os beleraktam mind a kettő asztalba,meg ami a háta mögött van tervrajz szekrény,vagy ilyen könyves szekrénybe a páncélszekrényt de nem lehet szétszedni,úgy hogy adjon tervrajzot.Szerintem ez fegyverekre,ruhára,nyeregre van tervezve.Gépekre,és tárgyakra nem jó.
Bocs a kérdésért,de nem találom.Hol lehet megtalálni azokat a módokat amikre fel vagyok iratkozva?Van olyan rész ahol mind egy helyen van mire fel vagyok iratkozva?
Nekem eddig forditott a tapasztalatom. Vannak jópáran akik ugymond elvárják hogy legyen mindig aktiv az admin, ugorjon egyből ha valakinek gondja van. Mert mondjuk eltévednek egy barlangban és nem tudnak kijutni, vagy épp forditva. Mi több, azt is megkaptam már hogy én vagyok a hibás a pálya egyes bugjaiért... De vannak akiknek a konfig okoz problémát, hogy csak 2-3x exp szorzó van.
De a legjobb az volt valamikor karácsony környékén épp egy olyan beszélgetésbe csöppentem bele,hogy sose nincs fenn az admin pedig kéne hogy jöjjön és adjon ajándékokat. Mert hogy egy normális szerveren ez a szokás. A legcukibb az volt aki meg is fenyegetett hogy feltöri a szerverem és kibannol engem ha nem adom neki a rexemet. És másnap azzal jött hogy már ö az admin.
A jelszavakkal az a bajom van sok olyan honlap aminél egyszerüen elfelejtettem mi a jelszavam,de például fejből tudom mindkét bankártyám teljesen számát, aa folyószámla számom, adó számot, stb. Fogalmam sincs miért de a túl egyszerüeket szoktam elfelejteni 😊

Mindenkinek máshol van a határ. Van, aki szerint nem cheat bespawnolni egy dínót, mert lusta keresni, és forcetamelni, merthogy mi a különbség címmel. Nekem ez nem fér bele. Már azon is pironkodom, h a feleslegessé vált dínóimat (plö lányra jön ki egy mutáció, de csak fiút tudok tovább szaporítani, így átbreedelem a mutációt egy fiúra, de akkor a lány már nem kell) destroymytargettel kitörlöm. Tudom cheat, de nekem kb ennyi fér bele. Valaki szerint az is cheat, ha a játék hibájából okozott károkat úgy pótlom, h mentésből visszatöltöm. Van, aki szerint az is cheat, ha vki modot használ, mert csak az az igazi játék, amit az officialon adnak, amit annak keretein lehet megtenni, official szorzókkal. (Mondjuk szerintem meg officialon játszani kb teljes idős munkahelynek felel meg.)

Admin abuse ismerős? Eleve ha észrevenném, h egy admin a bázisomon járt (nem érdekel, h elvesz, vagy odatesz vmit), utoljára járnék ott. Visszaélés. Másik, h normális szerveren publikus a cheat log, azaz látnám, h az admin addolgat magának. Egy pvp szerveren ez pláne kellemetlen feltételezésekre adhat okot. Igazából nem véletlen szeretik az emberek azt, h az admin az adott szerón legjobb, ha nem is játszik.

Amúgy változtasd meg az admin jelszót olyanra, amit nem tudsz megjegyezni, és megoldódik egy csomó, fentiből fakadó problémád. 😊
Csak én éreznék egy kis csavart furcsaságot ebben az egészben ? Hogy mire gondolok ? Hát a mod használatra.
Tegyük fel szükségem van egy dinó samponra. Hogy letudjam gyártani sok nyersanyag kell. Singleben, vagy saját szerveren játszok.
Mondjuk ez offical szerveren hetekbe telne vagy lehet nem is jönne össze. Mi legyen ?
Beirok 1 sort a konzolba és készen megkapom azonnal.
Beirok pár sort a szerver konfigba és kényelmesebben gyüjtögetem össze a nyersit.
Adminból megadom magamnak a nyersit és legyártom.
Esetleg egy erre megfelelö modot használok.
Nem csinálok semmit,megszerzem egyenes úton.
Hol legyen a határ,hogy az "csalás" vagy még nem az ? Mi a tényleges cél ? Átszakítani a célszalagot vagy végig futni a 40 km-t ?

--
Már magam sem tudom,hogy hányszor kezdtem új karit, hogy hányszor nulláztam le magam, csak azért hogy elmondhassam magamnak, tisztán admin nélkül értem el azt vagy azt. De újra és újra azzal szembesülök, valami mindig közbe jön, akár egy jelentéktelen apróság hogy adminhoz kell nyúlnom. Akár csak annyi,hogy kéne 5 db obszidián de nincs, viszont például nincs sok idöm már játszani.
Vagy admin, vagy másnapra marad...és még ott van a hülye szokásom, hogy jól esik számomra ha másnak örömet szerezhetek, mondjuk 5000 db öntött fémmel, vagy becsempészek a szekrényébe egy glider suitot, feltöltöm a generátorát 5000 gázolajjal...újra és újra adminhoz nyúlok. Aztán rájöttem,hibásan gondolkodok ezzel az önmagam ámitással,hogy tisztán admin nélkül elérni valamit. Mert mi a külömbség ?
Csak az ahogy magamról vélekedek. Megitélem önmagam. Szervert bérlek, admin vagyok, ezt vállaltam. Számomra más dolgokból tevödik össze a játék idöm. Fél napokat is elszórakozok azzal hogy repkedek ide-oda.Lebontom a házam újra épitem.Néha spektátorkodok, mások játékát nézem. Megnézem próbál e valamivel csalni, mástól lopni valamit, végig nézni ahogy bénázik vagy ahogy 10x-rre megy vissza hogy valamit megcsináljon....Én a singleplayer modot arra használom leteszteljek, kipróbáljak valamit, egy új modot, hogy lássan érdemes-e feltenni a szerverre. És tegnap kicsit rossz napom is volt,.. összejöttek a dolgok,.. és olyant tettem amit utolag bánok, még bánt is egy kicsit.
Belépett egy fickó a szerverre, pont ott jelent meg ahol én voltam. Olyan karaktere volt mint a kémény seprő, korom fekete. Neki állt irogatni nekem valamit, amit nem értettem. Azt törökül irt valamit. Hülyén hangzik egy játék kapcsán,de megütöttem. Nem a játék miatt hanem érzelemből. Ezzel egyidöben meghajolt elöttem , ó admin.. és kirúgtam a szerverröl. mondván csak magyar játékosoknak van ez a szerver. Hazudtam, mert a többes szám hazugság mert rajtam kivül egy magyar van.Igen, zavart a fekete bőr szine és a török nyelv használata.
És zavart hogy meghajolt elöttem,mert admin vagyok. Más játékokban nagyon sokat szenvedtünk a török játékosok miatt és tölük. Talán ez is közre játszott,nem tudom. De tiszta fejjel azt gondolom ez nem helyes.Talán sok ez a 13 év a neten eltöltve, de lehet csak ala natur hibbanok 😊
Szóval, hogy admin, vagy csalás... csak egy terv rajz vagy a kész termék...szerintem teljesen mindegy, a lényeg ugyis a fejben dől el.
Amint a pohár és a viz. Van aki számára félig van töltve vizzel és van aki számára még félig üres.
Bocs a hosszú irásért.

Laposabb. Vagy a rámpára leállítod a doedet, az is működik.
Köszi,de nem azt beszéltük,hogy az obszidiánérc az kisebb mint a fémérc,és nehezebb bányászni.
Csinálsz egy 4 hosszú rámpát lesűlyesztve a platform szintjéig, az 1-1 szélső sima ceiling, a két középső 1-1 sloped roof összefordítva, így a V alakba be tudna csüccsenni az állat.
Én teszteltem az anky nagyon jó fém ércből fémet bányászni,de obszidián ércből obszidiánt,és fémet nem a legjobb.Körülbelül 100,120,150 obszidiánt lehet bele bányászni egy obszidiánércből.És ugyan ennyi fémet is.Viszont a Doedicurus 200,250...400 darabot,és a fémből is kb ugyan ennyit.Amíg az ankyt elég csak az obszidiánhoz rakni,szinte biztos,hogy kibányássza.A Doedicurusnál már más a helyzet,volt olyan,hogy a háta mögé sikerült leraknom,és nem tudtam vele kibányászni.Pont a tetejére rakom akkor sikerül,már csak egy jó platformot kellene kitalálnom,hogy azon vinném az állatot,de úgy hogy el is érjem vele az obszidiánércet.Van olyan mikor a mennyezetből lefele rakunk oszlopot,majd megint mennyezetet,valamiért nem engedi,hogy hátrafelé kinyújtva ahol a quetzának nincs szárnya lejjebb rakjak mennyezetet,az oszlopokat igen de a mennyezete már nem.
Nem használom én sem a modot, csak videót láttam a használatáról. 😊 Amim van, azt mind leltem. Daeodon nyereg blueprintem még nincs sajna, így arra az állatra duplán kell vigyáznom, el ne vesszen az 1 szem jó nyergem.
"Toni85
Le teszteltem és meg marad a tervrajz.#7406"Mód törlése után megmarad,legalább is Toni85 szerint akkor sincs gond,csinálok tervrajzot ami kell,majd törlöm,és utána gyártok.
PiszkosFred
Nem tudom, hogy mukodik, nem hasznaltam, de akkor orulok, hogy a keszito is ugy gondolta, mint en, vagyis a process kozben megsemmisul 😊 Igy azert na, ez mar igy elfogadhatobb...

Én úgy tudom, h ha egy tárgyról tervrajzot csinálsz, akkor az a tárgy megsemmisül, helyette lesz egy ugyanolyan blueprint. És hidd el, elég nagy bűntetés legyártani 18db ascendant rex nyerget. Tudom, mert csináltam, 18x 1440 metal, 18x 11000 fiber, és 18x 10000 hide. Viszont megéri, mert egy 100-as alpha rex 5-10-eket sebez az enyémben, miközben az enyémek 1000 felett sebeznek bele.

Ja, újra kezdtem a rex mutációt. Külön vérvonalat indítottam a damage mutációnak, és majd indítok egyet a csak hp vonalnak. A vége olyan lesz, h imprint nélkül tojásból kibújva 750% dmg, és 20-21k hp. 😊

Amúgy a játék maga inkorrekt, mert a lények ereje nem függ attól, h egyedül mész be egy adott helyre, vagy 8-an. Mert 8 emberrel a legdurvább barlang is sétagalopp, egyedül pedig nagyon bonyolult lehet.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.01.25. 11:28:30
PiszkosFred
Nyilvan, ezert is vannak a modok, hogy potoljak azt, amire szukseged van es a jatek nem biztositja. Ez igy tokeletes.

Amire en gondoltam - teljesen sajat elmeny es preferencia alapjan - az az, amikor kb fel oraig duhongsz a sajat hulyesegedbol fakado vegleges(!) vesztesegen. Pl. anno egy rosszul sikerult akciom utan elveszett komplett taming felszerelesem, az, amit elotte kb honapok alatt szedtem ossze, csereltem, loptam, stb. A dinot nem sajnaltam (annyira), azt ujra befogom, felnevelem, stb., de ahogy te is irtad, a jo es minosegi felszereles olyan, mitn a feher hollo, meg kell becsulni. Hat, nem tettem, elveszett.

Nyilvan az elet nem all meg, ez csak egy jatek, de ezek azok az extra dolgok, amelyek erdekesse teszik a jatekot, szamomra legalabbis. Kell a konstans felelem es izgalom, a kockazat, a riziko faktor. Ha tudom, hogy nincs veszteni valom, mert var otthon a replika es kezdem elolrol, az szamomra megoli ezt a kis "fuszert", amit en igenylek. Nyilvan a szivnek nem tesz jot, de hat ez ilyen 😄

Nem egészen,mert nem mindegy mindegy alapon megyek be.Az igaz nem a legjobb dolog ez a tervrajz készítési mód,bár ne kéne.Ha mindenből adna de ismétlődik,majdnem 800 napom van Izlandon de ott még jó cuccot nem nagyon találtam.Viszont minden mód valami előnyhöz juttat amit maga a játék nem ad.😊
PiszkosFred
Erdekesen hangzik ez a tervrajz mod.... de nem oli meg picit az izgalmat, a kockazatot, a komolyabb harcok kozbeni adrenalin froccsot a dolog, ha tudod, hogy semmilyen cuccod nem vesz karba, hiszen reprodukalhatod?

Ha en csinalnam a modot, akkor ugy csinalnam, hogy az adott targybol csak ugy csinalhatnal blueprintet, ha a targy maga megsemmisul a "tervrajzza valas" kozben es az igy kapott blueprint nyersanyagkoltsege/anyagmennyisege is minimum a duplaja lenne azokhoz kepest, amelyeket hagyomanyos modon szerzel a dropokbol. Valamit valamiert. 😊

Oppá
"Ha te ütöd a követ-fát-húst..... nem mindegy mi van a kezedben. Csákány/balta. Hol az egyik hol a másik itemből ad többet."
Szerintem ezt félre olvastam,meg lehet te is.Én nem a csákányozásra,baltázásra gondoltam,igaz szerkeszthettem volna az előző hozzászólást,de mindegy.Én a lejövő dolgokra értettem,hogy szokott benne lenni sziklapor 20 db nyers hús,narkó,ágy,láda,fáklya,stb
Szia!
"Ez a tervrajz készítési dolog, tulajdonképpen mire jó?"
Arra jó,hogy ha van egy Isteni Rex nyereg tervrajzod aminek nagy a páncélzata.Tudsz gyártani többet például mind a 10 Rexednek.Mert a bossok ellen nem elég ha csak egy Rexet viszel harcba.A másik ha jól tudom neked van fent egy olyan mód ha meghalsz a sírban találod a dolgaidat ha meghalsz,na most van akinek ilyen mód nincs fent,bemegy a barlangba ahol túl erő van,meghal újraéled ,de nem tudsz visszamenni a barlangba,mert nincs több olyan fegyvered,és ha lenne tervrajzod abból tudnál magadnak gyártani újat.Meg végül is itt az én példám,kellene nekem quetza platform tervrajz,ami nincs,igaz ezt még nem csináltam meg,csak tervezem.Ami quetzán van platform nyereg azt majd leveszem,és abból csinálok tervrajzot,majd a többi quetzának is csinálok nyerget,így megspórolóm az emlékkép pontokat,ami jó lesz másra.
"Ha te ütöd a követ-fát-húst..... nem mindegy mi van a kezedben. Csákány/balta. Hol az egyik hol a másik itemből ad többet." Én nem baltával/csákánnyal bányászok,egyrészt nagyon energia igényes csákánnyal,vagy baltával bányászni.Én állattal jóban szeretem,és nem mindegy,mert ha fémet akarok akkor ne követ gyűjtsek többet,ha obszidián kell,akkor se követ.
Game.ini -be ezt másold be és jobb cuccokat is fogsz kapni.
SupplyCrateLootQualityMultiplier=7.000000 (1-7 ig lehet állitani ha minden igaz.)
De még ezzel se számits olyan mit tudom én milyen nagy dologra.

Ez a tervrajz készitési dolog, tulajdonképpen mire jó ?

Ha te ütöd a követ-fát-húst..... nem mindegy mi van a kezedben. Csákány/balta. Hol az egyik hol a másik itemből ad többet.

A steam punk modban is mindent fel lehet venni amit én rakok le.

Nálam szokott lenni olyan ha jó hangulatban vagyok,és eszembe jut mondjuk egy jó ötlet pl a játékkal kapcsolatban,vagy hasonlók akkor szoktam így megszólítani embereket,meg nálam ez egy plusz tisztelet más iránt.Van mikor olyan helyen vagyok,azt mondom sziasztok drága hölgyek,szia Zoli bátyja.De látom írtad,hogy azért jól esik.Van a gyárba egy takarító nő,én nem nézem le mivel az is egy munka,és a mi mocskunkat ö takarítja fel,vagyis többet,mert van aki direkt szemetel.Ha jó hangulatban vagyok azt szoktam neki mondani,"hogy van a takarítók gyöngye?"Aztán mosolyog rajta,huha remélem az asszony nem olvassa.😊
Elvileg tudom, de sosem próbáltam. Doedet csak akkor használok, amikor csak kő kell.
Bocs megint Ncc
Tudtad,hogy ez az állat Doedicurus tudja bányászni az obszidiánt,és a fémet is,de fémet csak az obszidiánból.És elég jól gyűjti,ha fém ércet ütök vele,akkor csak követ szed,ha obszidián ércet ütök,akkor ad fém,obszidián,és kő.
Ne urazz, de jólesik. 😊 Igen, S+ modos cuccokat fel tudsz venni. De van egy olyan mod, h builders helmet, nagyon ajánlom. Tudsz vele craftolni egy csinos sárga sisakot, ami ha a fejeden van, bármit fel tudsz venni. Nagyon rég óta használom.
Amit írtál,hogy lehet nagyobb sebzést adni.Az csak tárgynak lehet,vagy a tervrajzot is tovább lehet fejleszteni?
NCC úr!
Amit írtál,hogy lehet beteszik az s- módot,vagy s+ na mindegy valamelyiket az a mód olyan,hogy a tárgyakat fel is tudod venni a földről,vagy az alapokról anélkül,hogy lerombolnád?
Ez igaz,de azzal mi a helyzet,hogy csak kiegészítőt ad,például a puskákhoz távcsövet,meg iránytű,Az a baj hogy folyamatosan ismétlődnek a dolgok,én is szívesen nyitogatom a piros zsákmány ládát,meg az égből lejövő dolgokat,főleg ha van rajta sárga gyűrű.Nekem még ipari vegyész munkapadot,és tervrajzot sem adott be,se páncélszekrényt,nagyon ruháim,és fegyvereim sincsenek amik erősek volnának,pedig rendszeresen nyitom.Szekrények,ágy,sziklapor,nyers hús,bogyó,tábortűz,fém fal.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2018.01.24. 13:16:24
Pont ezért nem tettem bele. A jó cuccokért kelljen megdolgozni. 😊
hm. A 100% sebzésü Thor kalapácsomból 337% os lett. Ez isteni 😊
Még meggondolom, lehet beépitem a szerverre. Csak akkor valami mást tovább kell neheziteni ne legyen olyan túl könnyü a dolog 😊

Köszönöm. Kipróbálom