359
-
mizar1 #199 Úgy tűnik valami gond van az értelmeddel. Nem kérdeztem, hanem állítottam valamit, amibe te belekötöttél, és hülyének meg miegyébnek neveztél.
Az már nyilvánvaló, hogy nincs benned gerinc, mert nem válaszolsz arra, hogy igaz, vagy nem igaz amit írtam, csak hadoválsz össze-vissza, mint egy hülye politikus.
Én nem tudok olyan fizikakönyvről, amelyben azt állítanák, hogy a tér üres. Én csak annyit írtam, hogy nem üres. De nyilván nem olvastam mindet, ellentétben veled, ó, fizikatudományok doktora!
Továbbra is kérdezem, igazak vagy nem igazak az alábbi kijelentések? Tehát várom a választ az alábbiakra:
"A fény, a rádióadás elektromágneses energiaterjedés. Maga ez a terjedés a tér (ami ugye anyag) pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A foton csak a neve egy ilyen legkisebb energiakvantumnak. Tehát van erre szavunk: FOTON."
Nincs üres tér, mindenhol anyag van, annak valamilyen formájában."
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.20. 10:06:23 -
Irasidus #198 Az internet korában a tudatlanság választás kérdése. Te választottál. Nagyszerű találmány ez az internet, csak kínos amikor az ember nem tudja használni, és kellemesebb másokat zaklatni. Persze, ha neked kellene megkeresni akkor nem lenne kivel kötözködni (mert a tananyag nem pofázik vissza, igaz?) másrészt nem is értenéd. Marad ez a kisóvodás csörte. Élvezed ezt gyerekes "mond meg, mond meg bácsit" játékot? Gondolom igen, mert csak is ezért vagy itt. -
mizar1 #197 Ezekre a mondatokra írd le, hogy igaz, vagy nem igaz, ha van benned gerinc, és ne hadoválj itt mindenféle másról. Olyan vagy mint egy politikus, aki mindig másról beszél. Ha fizikus vagy, akkor egyenesen válaszolj! Igaz vagy nem az alábbiak?:
"A fény, a rádióadás elektromágneses energiaterjedés. Maga ez a terjedés a tér (ami ugye anyag) pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A foton csak a neve egy ilyen legkisebb energiakvantumnak. Tehát van erre szavunk: FOTON."
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.20. 09:26:56 -
Irasidus #196 Nem is írtam semmit a személyedről, csak arról amit írtál, és ami ebből következik számomra. Bizonyíték még mindig fent van az interneten. Csak ismételgeted magadat, hogy bizonyítsak - ahelyett hogy megnéznéd te magad. Ha ennyire érdekelne, akkor nem engem vegzálnál itt. Ebből is látszik téged ez nem érdekel, te csak idejöttél egy jót kötözködni másokkal. Ez a beteges... -
mizar1 #195 Neked sincs fogalmad, hogy ki vagyok, így te sem vagy kevébé vicces.
Ezt cáfold meg, bizonyítsd, hogy téves! A többi süket duma:
-
Irasidus #194 Megint fantáziálsz. Fogalmad sincs kivagyok, innentől kezdve az "ilyen alak" nagyon fals, és vicces. Erről beszélek, fantáziálsz ész nélkül. Honnan veszem, hogy nem tudod a fizikát? Onnan veszem amit írsz (ezt is szájba kell rágni?), ha kinyitnál egy könyvet te is tudnád, hogy amiket írsz köszönőviszonyban sincs a fizikával. Persze mindenki hülye, akarom mondani nyáj, aki esetleg szól, hogy tanulni kellet volna, és amit tudsz az kevés, és kicsit vissza kellene venni az egodból. Világos. Amúgy, ha lenne egy csöpp eszed észrevennéd, hogy senki nem érte veled egyet, szóval mit is lát aki idejön? Nem azt, hogy én nem válaszolok, hanem azt, hogy buta vagy, és ha valaki szól, hogy hello a kérdésedre már meg van a válasz, csak utánajárni, megérten megtanulni kell, akkor le"nyáj"azod, de mondtál te már ennél cifrában is (csak általában két kommentnél tovább nem jegyzed meg, mit beszéltél, és kivel). Valóban ez egy szabad forum, ezért garázdálkodhatnak a hozzád hasonló tanulatlan emberek a világban, osztva az észt. És tudod az korántsem sértés ha nevén nevezzük a dolgot. A sértés teljesen más dolog. De mondom, falra hányt borsó amit mondok. Így segítsen az ember...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.05.20. 08:56:38 -
mizar1 #193 "A fény, a rádióadás elektromágneses energiaterjedés. Maga ez a terjedés a tér (ami ugye anyag) pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A foton csak a neve egy ilyen legkisebb energiakvantumnak. Tehát van erre szavunk: FOTON."
-Tessék megcáfolni. A többi üres fecsegés. -
mizar1 #192 Jópofa, hogy egy ilyen alak, mint te akar kioktatni.
Aztán honnan veszed, hogy nem tudom azt a fizikát, amit te?
Megértem, hogy a nyáj egy tagjának irritáló, ha valaki másképp beszél dolgokról, másképp értelmez dolgokat.
Eddig csak te csináltál hülyét magadból.
Minden ide tévedő értelmes ember látja, hogy nem tudsz válaszolni a kérdéseimre, helyette előveszed a minősítéseket.
Ez értelmes körökben a vita elvesztését jelenti.
Válaszold meg a kérdéseimet, vagy menj a francba. Ez itt az internet világa, egy szabad fórum, ami azért van, hogy megbeszéljünk dolgokat, és nem azért, hogy másokat sértegessünk.
Én nem foglak sértegetni, azt meghagyom neked. Ezt tudod.
De persze ha képes vagy mégis megcáfolni azt a két mondatot amely miatt hülyének meg majomnak neveztél, el fogom olvasni, ó nagy tudós, fizikusok fizikusa. -
Irasidus #191 "Még csak nem is írtál. Viszont a másikat meg sem akarod érteni. De nyilván, hülyézni könnyebb, mint válaszolni a kérdésekre.
Annyit írtál, hogy a fény kenődik. ... -Mert ugye azért nevezel butának, hogy ezeket leírtam. Tessék, cáfold meg"
Az internet korában a tudatlanság, választás kérdése! Ugye tudod? Nincs feléd semmi kötelezettségem, a kérdéseidre a választ megtalálhattad volna eddig is a neten, mivel elérhetők egyetemi anyagok is. Persze nálad az alapok is hiányoznak, így irdatlan sokat kellene tanulnod, hogy komoly szinten megérts abból bármit is amiket kérdezel. De ugye azt nem fogod, vagy nem is lennél képes rá, ezért fantáziálsz. Bocs, de óvoda után azt gondolni, hogy a Te fantáziád van ugyanolyan jó mint egy egyetemi diplomával megszerzett tudás, annyira röhejes (vagy inkább beteges?). De mindezek előtt nem ártana embernek lenni, és nem egy beképzelt majmomnak, aki a tudatlanságával kérkedik nagy nyilvánosság előtt. Persze mindenki úgy csinál magából hülyét ahogy akar, csak hát én ilyen jó ember vagyok, és szólok. Tanulni kellett volna...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.05.20. 08:11:48 -
mizar1 #190 Semmivel nem volt tudománytalanabb, mint a hurelmélet húrjai mérettartományának megtippelése. Az is valószínűleg, ott sincs mögötte, hogy mire alapozzák.
Szó sincs mechanikus világszemléletről. Én azt írtam, hogy az elektromágneses energia terjedése a tér pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A periódusok frontjai terjednek.
Így van, az atom belsejében lévő hely sem üres, ott is minden pont képes arra, hogy az elektromágneses ereje váltakozzon. Nyilván az egyszerűsítés, a modell miatt neveztem én is fotonnak. Szerintem helyesen használom a fizikusok szóhasználatát, hogy az elektromágneses tér kvantumát én is fotonnak nevezem.
Én csak annyit "tettem" hozzá, ami ugyan filozófia, de valós megfigyelésekre épülő, hogy nincs üres tér. Ezt a fizikusok sem tagadják, csak itt páran, akik képzetes matematikai térbe is képesek anyagot varázsolni. Nyilván nekik nem tetszik.
"Elindul egy szimpla foton," -nem, szerintem nem indul el szimpla foton. Ebből látom, hogy nem értetted meg amiket írtam.
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.20. 08:09:42 -
defiant9 #189 "Senki nem tudja, mekkora lehet egy foton."
Tehát van egy elméleted miszerint a tér minden pontján foton-van, de hogy mi az a foton arról dunsztod sincs.
"Valószínűleg nagyobb az arány mint egy Budapest átmérőjű gömb és egy vírus között. "
A valószínűleg szót használod de nincs mögötte hogy mire alapozod, könnyen lehet hogy csak Ferencvárosnyi az gömb, nem igaz? De értem, azt akarod mondani hogy kicsi, nyilván ezért nem is látni, így egyszerűbb rámondani hogy ott vannak a izgő-mozgó golyócskák nem sérül a mechanikus világszemlélet.
Csak hogy feszegessük még ezt a világot: ezek szerint egy proton(10E-15 m) is tele van fotonnal, vagy csak helyet szorít magának az nagy foton tengerben?
Feszegetés2: Elindul egy szimpla foton, terjed ugye az elektromágneses hullámként, elméleted szerint rezeg az egész hullámfront. Mi történik ha a hullámfront útjában egyetlen proton kerül, és épp felkenődik rá az egy szem foton ami maga az egész elektromágneses hullám volt. Honnan tudja a többi milliárd foton hogy álljanak le a rezgéssel mert vége a dalnak?
(remélhetőleg azzal hogy vázoltad a sokcsillió fotonnal töltött világot, nem akarod azt is mondani hogy egy EM hullám nem rezegteti meg szakadásmentesen a teljes frontját. Tehát egy foton kvantumnyi energia képes berezegtetni csillió álló-fotont? -
mizar1 #188 Az én véleményem más.
Szerintem meg is érthető a Világ, nem csak megmérhető.
Ráadásul mindenkinek joga van gondolkodni rajta.
Nem te vagy Irasidus fog erre engedélyt adni.
Szerintem az a buta ember, aki azt mondja, ne gondolkodj, hiszen meg van írva.
-(vallásosnak a Bibliában, a többinek képletekben).
Egyébként sem képzelheted el, hogyan lehet, az agyad hülye hozzá.
Korábban a papok mondtak ilyeneket.
Természetesen én elfogadom, hogy te meg Irasidus csak mérni és gondolkodás nélkül elfogadni akartok.
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.20. 06:11:32 -
mizar1 #187 Még csak nem is írtál. Viszont a másikat meg sem akarod érteni. De nyilván, hülyézni könnyebb, mint válaszolni a kérdésekre.
Annyit írtál, hogy a fény kenődik.
A tények makacs dolgok, aki elolvassa a párbeszédet, az látja, hogy ennél többet nem írtál, azon kívül, hogy másokat hülyéztél.
Minősíteni én is tudok, de azt is nézd vissza, hogy soha nem én kezdem. Az első minősítésig mindig megbecsülöm a másik embert.
Még azt sem fogtad föl, hogy te nem válaszoltál.
Egyelőre mindenki azt látja, hogy nem tudtál válaszolni a kérdéseimre, amit tudsz, az a másik ember minősítése.
Továbbra is kérdezem, mi az ami nem igaz ebben, ó, tudósok tudósa:
-Mert ugye azért nevezel butának, hogy ezeket leírtam. Tessék, cáfold meg!
-
Irasidus #186 Nem mondtam, írtam. Pontosan arról, hogy a másikat meg sem akarod érteni. Mint most. Nyilván pattogni könnyebb, mint válaszolni a vádakra. De hát ilyen buta ember is kell, mint amilyen te vagy. Ha másnak nem is, elrettentő példának. -
gforce9 #185 Tudod Marx György profnak volt egy mondása a kvantumfizikát hallgatókhoz: "Maguk azt hiszik, hogy a szemeszter végére érteni fogják a kvantummechanikát. Nem, nem fogják! Meg fogják szokni." Nem lehet megérteni. Ennek egyszerű biológiai okai vannak. Nem képes úgy gondolkodni az agyunk, ahogy a kvantummechanika szemléletes megértéséhez kéne. Ezt tudjuk már elég régóta. Mégis a kvantummechanika virágzik, mert gyakorlati alkalmazásai működnek, kiforrott matematika áll mögötte és jól leírja a mikrovilágot. Elképzelni nem tudjuk. Nabumm. Neked ezzel van gondod. Halkan szólnék, senki sem tudja elképzelni. Az univerzumban egy pici pont vagyunk. Nem miattunk lett "teremtve". Úgyhogy az univerzum és annak törvényei pont magasról tesznek arra, hogy egy porszemnek sem beillő bolygón élő és kérészéletű lények fel tudják e fogni vagy nem. Ennyire nagy lelki teher az neked, hogy a világot csak leírni lehet egyre pontosabban és pontosabban, de már régen túlhaladtunk azon, amit a sima józan ész el tud képzelni? -
mizar1 #184 Még mindig nem mondtál semmit.
Így én mondhatom, hogy megmérettél, és könnyűnek találtattál.
Egyébként nem kötelező itt lenned. Én még maradok, hátha lesz valami gondolatod?
Egyelőre egy nagy nulla amit itt előadtál.
-
Irasidus #183 Rád, valóban csak ennyi telik.Tudod mi az a falra hányt borsó? Na, pontosan ilyen veled beszélgetni, mivel érdemi vitára képtelen vagy. Látod, most is... -
mizar1 #182 Az a helyzet, hogy minden képletnek, amely fizikával foglalkozik, fizikai tartalma kell, hogy legyen.
Ha Irasidus csak a képleteket tudja idetenni, amelyeket én is ide tudnék tenni, de nem tud róla beszélni, akkor csak az agyát játsza, de nem ért semmit.
Az agyát meg ne játsza itt, mivel minősítésen kívül, meg a kenődésen kívül semmit nem tett hozzá a párbeszédhez.
Fölhelyezte viszont magát egy magas polcra jó gőgösen, másokat jól lesajnálón, majd engem vádolt meg ilyen viselkedéssel.
Ezt írtam, tessék, mi nem igaz ebből? Cáfolja meg! De te is megteheted, okoska: - "A fény, a rádióadás elektromágneses energiaterjedés. Maga ez a terjedés a tér (ami ugye anyag) pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A foton csak a neve egy ilyen legkisebb energiakvantumnak. Tehát van erre szavunk: FOTON."
Azt is írtam, hogy nincs üres tér, mindenhol anyag van, annak valamilyen formájában. -Ezt is meg lehet cáfolni, meglátjuk, vagytok e olyan okosak, hogy mindkét mondat tartalmát porrá tudjátok e zúzni!
-
gforce9 #181 "Te viszont nem írtál semmit, Nyilván azért, mert nincs mit."
De van mit, csak épp ha ideszórna 70 oldal képletet, azt meg nem értenéd meg. Én sem. Viszont az az egyetlen járható út a matematika. A "szétkenődik"-et is idézőjelbe tette, ha nem vetted volna észre. Nem lehet szemléletesen leírni, csak matekkal. Ennyire marha nehéz ezt felfogni? -
#180 Nem értek veled egyet, tévedsz toll ! Nem a máj kenődik szét a fején. -
mizar1 #179 Te viszont nem írtál semmit, Nyilván azért, mert nincs mit.
Azon kívül, hogy másokat hülyézel.
Annyi telt tőled, hogy a foton nem hullám, nem részecske, hanem szétkenődik.
A máj, az kenődik a fejeden. Idióta.
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.19. 17:41:38 -
Irasidus #178 Igen, te tényéleg csak annyit tudsz a fényről mint egy kisiskolás, és nagyon szórakoztató, hogy azt hiszed más sem tud róla többet. Nem tudom mekkora ego, és tudatlanság kell ahoz, hogy valaki kijelentse, hogy ő ugyanannyit tuda a fényről, térről mint amit a kvantumfizikusok, de nyilván nem kevés. Mást nem tudok mondani erre, csak azt, hogy sültbolond vagy, ha azt hiszed a te fantáziálásod ugyanolyan jó, vagy egyenértékű az egyetemen tanultakkal. A fizikusok nem csak gondolkodnak, hanem matematikai számítás végeznek, és kisérleteznek is. Ez a különbség közted és egy kutató között, te csak fosod a szót. Annyi marhaságot hordtál itt össze Astroján trolltársaddal, hogy nézni is teher, bár valahol szórakoztató ekkora sötétség ami ennyi egoval párosul.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.05.19. 09:20:22 -
mizar1 #177 Lényegét tekintve te és más sem tud többet a fotonról mint egy kisiskolás.
Ezért bárki gondolkodhat rajta, és a Világ dolgain.
Az biztos, hogy üres tér nincs. Úgyhogy a tér vagy téridő szerkezetének megfejtése nagyon szépen hangzik, de csak akkor van fizikai tartalma, ha ezalatt anyagi tulajdonságokat értesz.
Ha nem így gondolod, akkor hiába is jössz a legbonyolultabb matematikával, téged is meg lehet mosolyogni.
A fény, a rádióadás elektromágneses energiaterjedés. Maga ez a terjedés a tér (ami ugye anyag) pontjainak periodikus elektromágneses váltakozása. A foton csak a neve egy ilyen legkisebb energiakvantumnak. Tehát van erre szavunk: FOTON. Ennél többet senki sem tud.
De szívesen olvasom tőled, ha a lényegről ennél többet tudsz.
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.18. 16:56:37 -
Irasidus #176 A fotonnak nincs meghatározható mérete, mivel "szétkenődik". Amúgy a foton nem részecske és nem hullám, bár az ismeretterejsztő művek így személtetik. De ez csak személtetés. A foton olyan valami, amire nincs szavunk, megértése csak matematikán és fizikán keresztűl lehetésges. Szóval nagyon mosolygtató olvasni titeket.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.05.18. 12:12:11 -
mizar1 #175 ..mármint egy hidrogénatom és a foton között. -(véletlenül lemaradt, de gondolom egyértelmű, mert a kérdésben a hidrogénatomról volt szó) -
mizar1 #174 Senki nem tudja, mekkora lehet egy foton.
Valószínűleg nagyobb az arány mint egy Budapest átmérőjű gömb és egy vírus között. -
mizar1 #173 Arról beszélgettünk, hogy a fény és a rádióhullám között mi a különbség.
Erre dobta be Astrojan a garázsajtót.
Nyyilván, egy fém garázsajtó nem fogja számottevően leárnyékolni még az ultrarövid hullámú rádióadást sem, se egy faraday kalitka már egész jól árnyékol.
A piros színű ajtó a te ötleted, én ezt értékelem inkább trollkodásnak. -
Irasidus #172 Ilyen az amikor a trollok egymásközött vitatkoznak. -
gforce9 #171 "A garázsajtód valóban, ha fémből van."
Az ostobaságnak úgy látom nincs határa. Persze... a hangot meg a piros színű ajtó állítja meg. -
defiant9 #170 A kvantum-szuperpozició ami mondja.
OK. legyen foton kicsi. Mekkora szerinted? Egy hidrogén atom mondjuk hogy fedi le ezt a fotonorácsot?
A teljes rácsnak univerzum szinten van rendezettségi iránya? Mi egy tércella elrendezése(hexaéder, tetraéder, stb?)
-
mizar1 #169 "A csillagból induló foton néha az egyik távcső detektorán jelenik meg, néha a másikén, a megjelenés valószínűségét pedig a távolság erodálja."
Ezt meg honnan veszed?
(Csakhogy egy foton nagyon kicsi. Nem arról van szó, hogy van egy tér intervallum, amelyben hol itt, hol ott van egy foton.) -
defiant9 #168 Nem passzol. A szépen sorokba és oszlopokba szervezett fotongolyó rácsszerkezet nem tudja kezelni azt amikor két rácspont között van szükség egy foton megjelenésére. Az univerzum pedig tudja ezt.
A foton energia kvantuma mindaddig 'szét van kenve' egy hullám valószínűségben ameddig a környezete nem kényszeríti másra.
Nem csak a rácspontokon hanem bárhol meg tud jelenni egységnyi energia-kvantumával (nincs fél foton). Ez megoldja a távolba már alig jut foton dilemmát is. A csillagból induló foton néha az egyik távcső detektorán jelenik meg, néha a másikén, a megjelenés valószínűségét pedig a távolság erodálja. -
mizar1 #167 De passzol, ha mindenhol foton van.
Az elektromágneses energia pedig ezen fotonok elektromágneses erejének periodikus változásaival terjed.
Így kerek és teljes a kettős természet. -
defiant9 #166 Jó látni így 100 évvel Einstein után hogy a fény kettős természetének mindkét fele mellett vannak aki teljes mellszélességgel állnak ki, a másik nézőpontot pedig eretneknek minősítik. A megoldás ugye az hogy a fény hullámként terjed de amint 'energia interakcióba' kezd a környezetével akkor visszakényszerül foton kvantumokba. A makró világszemlélethez az viszont baromira nem passzol hogy egy foton is tud hullámot alkotni, és adott valószínűséggel képes megjelenni a hullámfront bármelyik pontján egységnyi foton formájában. -
mizar1 #165 A garázsajtód valóban, ha fémből van.
Mivel az elektromágneses mező számára akadály.
Gondolkodj csak tovább Astrojan, és tanulmányozz olyan könyveket, amelyek az elektromágneses mezőkkel foglalkoznak.
Fotonok csak a gyermekeknek írt ismeretterjesztó könyvekben röpködnek mint a sörét -bár még ott is megemlítik, hogy valójában elektromágneses hullámok terjednek a térben.
További jó olvasást és gondolkodást kívánok!
Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.15. 17:15:56 -
#164 Nekem halvány fogalmam sincs, hogyan fogja a rádió a fotonokat, EM hullámokat, hogyan bocsát ki fotont, EM hullámokat a led, a kályha vagy a csillagok.
Nem tudom, hogyan csinálja, hogyan alakul át az elektronok energiaszintje EM sugárzássá, de nem is érdekel.
Számomra az a kérdés, hogy a kialakult foton, EM energiacsomag, radiohullám, gammasugárzás, mikrohullámú foton ezer és millió évig egyenes vonalban jön felénk és NEM gyengül, energiát NEM veszít, Nem szóródik.
A kérdés az, hogy hogyan lehetséges ez. Úgy nem, hogy egy homogén és minden irányban azonosan viselkedő médium egyetlenegy irányban vezesse csak a fotont és ezt az irányt milliárd fényéveken keresztül egy milliméterrel sem tévesztheti el.
Nekem úgy tűnik elérkeztünk a türelem határához és a garázsajtó valóban elnémítja a rádióadást. Sajnálatos, naponta végrehajtott kisérlet. -
mizar1 #163 Ja. Pattognak a kis fotonbogyók, az ajtófélfáról. Ha meg becsukja a garázsajtót, elnémul a rádiója.
Dedó. -
VolJin #162 Reflexióból.
Gondolom, ezt nem kell kiszótáraznod...
Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.05.15. 14:47:43 -
mizar1 #161 Astrojan! Tudod mi az a hullámfront?
De most komolyan.
Továbbra sem válaszoltál arra, hogyan fogod a rádióddal a kis foton golyócskkáidat.
Mi a különbség a rádió adás és a villanykörte világítása között?
Nos?
Most komolyan: -tudod, vagy nem tudod?
(Nem egy felület halad, hanem a mező hullámfrontjai. És ez a mező maga a vákuum. Amikor fény /vagy rádióadás halad rajta, akkor elektromágneses mező a neve. Tovább segítek. A fény és a rádióadás között a hullámhossz a különbség. Nem sörétszerűen kilőtt fotonok röpködnek).
-
#160 "..a rádióadónál hullámfrontok gömbfelületei terjednek.."
Most bosszantani akarsz? Hogyan terjed egy felület?
Igen, fotonokat rajzolok, 4 darab golyócskát. Ezek tudnak terjedni, haladni, egy felület nem tud. A fotonok egy egyenes mentén haladnak és ha belebotlanak valamibe akkor elhajolhatnak. De csak akkor.
A világűrben haladó foton nem tud belebotlani semmibe, ezért egyenes vonalban halad, energiaveszteség nélkül akár milliárd fényéveken keresztül. Nem hajlik el, nem szóródik, nem görbül, nem terjed gömbszerűen. Csak akkor hajlik az útvonala ha tömegek közelébe kerül (pl gravitációs lencse).
A Te médiumod homogén, izotróp és kitölti a világűrt. Semmiképpen nem várható el, hogy ebben a közegben folyamatos, konszekutív ütközések által egy egyenes mentén és csakis kizárólag EGY EGYENES MENTÉN terjedjen az elektromágneses hatás, magyarul a foton.