9650
13460980771428064280.png
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
  • Ulthane
    Ami kesik nem mulik..
  • Ulthane
    19 font amazonon. Megeri megvenni?
  • Ulthane
    Ez honnan van? Allat. Nekem is lehet ilyenem? :)
  • Ulthane
    Lehet h tok hilye vagyok, de mi az a ludwig? S nekem miert nincs?
  • Ulthane
    Gyulolom ezt a mikolast. Nem azert mert olyan nehez, hanem irritalo szar szemet palyaszerkesztes es harc :(

Valaki holnap jojjon mar be, nincs kedvem vele az idot elbaszni
  • Moby
    >Nálam így mükszik ez a tabella vagy grafikon, értem hogy nagyot szúr meg stb, de utána meg közben mivan?

Dehogy érted, fogalmad sincs :D Egy fegyvert ismersz.
  • darkSectorxxx #6237
    Azt tudom hogy eddig ahol most vagyok 90% hogy más fegyverrel nem tudtam volna ennyire könnyen eljönni, hiszen a taktikák mind olyanok amiket kihasználok amik fegyver alapúak....

Mondok egy példát.

Vajazó Keeper-t szanaszét lehet blokkolni kb 6-8 ütéssel ami brutálisat sebez, mindez kb 6-8 másodperc.
    És közbe sérthetetlen vagy, ezt nehézfegyverzettel alig tudnám elképzelni, vagyis közbe van legalább 1-2 szünet ami hibára ad időt.
    Nálam így mükszik ez a tabella vagy grafikon, értem hogy nagyot szúr meg stb, de utána meg közben mivan?
    Semmi, megsérülhetsz, mert ki vagy szolgáltatva a támadásnak.

Gyors ellenfelek?
    Melyik lassú? :D

Hogy gyakorlatban ez mit jelent:
    1:05-1:09-ig (4mp!!!)
    3646 sebzés!!!!! mindezt 1 kombóval (8 ütés / ~455sebzés)

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.08.25. 20:54:05
  • darkSectorxxx #6236
    Igen ez csodaszép.
    Papíron. :D

de az hogy melyik best, az max damage-ban mérhető.
    Ha van skill akkor borul a bili.
  • darkSectorxxx #6235
    De cserébe van szalmakalap! :D
  • Moby
    Minden szavával egyetértek :D

Onnan indult napokkal ez az beszélgetés, hogy nem értetted miért használnak olyan sokan ludwigot, és nem vajazót, és hogy miért a ludwig a széleskörben alkalmazott ultimate fegyver. Mostmár érted. Nem feltétlenül a puszta tulajdonságai miatt, hanem mert mindenre az egyik legjobban skálázódó fegyó. Azaz majdnem mindegy milyen karit húzol, a ludwig A-ra, vagy S-re skálázza. Ami azt jelenti, hogy minél fejletebb vagy, annál inkáb húz el mindentől. 150+ -os szintél már szinte godmode.
  • Yodamest12
    Na megcsináltam a tesztet, és ezzel le is zárnám ezt a témát

Tapasztalatok, Ludwig 1h + 10 vs "Vajazó" összecsukva +10:
    1.Ugyanazzal a gemeléssel, tehát: 18%, 16,5%, 6,3% pont ugyanannyit sebeznek kisebb szórásokkal! Ennél jobb gemeléssel már a ludwig erősebb.
    2.40 staminából a ludwiggal 10 ütés fér ki, a vajazóval viszont csak 8, tehát a ludwig stamina effektívebb, jajdeszép szó :)
    3.A vajazó kicsit gyorsabban üt, nincs olyan hosszú animáció, mint a ludwig kardlengetésénél, emiatt hatásosabban lehet halálig kombózni vele a gyors ellenfeleket. Ludwiggal néha-néha előfordul, hogy két lengetés közé be-be tudnak szúrni.
    4. Viszont a ludwiggal jobban ellehet érni az ellenfeleket. Vajazóval előfordul, hogy kárba megy egy-egy ütés, mert pont nem érem el az ellent. Tehát a vajazóval jobban kell figyelni a helyezkedésre.

Összességében azt mondanám a ludwig jobb ultimate fegyver, több helyzetben jó, és a 2h módja további lehetőségeket rejt, ami a vajazóról annyira nem mondható el. Viszont ez inkább már csak NG+ módban érvényes, új játékban a vajazó sebzése eleinte annyival magasabb, hogy nem érdemes lecserélni. NG best vajazó, NG+ és a fölött pedig ludwig

• Moby
    Nos igen. Neked ez ilyen képek, meg betűk érthetetlen egymásutánja :DDD
  • darkSectorxxx #6231
    Pont megtámaszt egy szekrényt. :D
  • Yodamest12
    Á dekurvajó az a könyv!!!!! Fúdejó illata lehet, imádom az ilyeneket! :)
  • darkSectorxxx #6229
    Nem tudom, én csak írtam hogy ingame mit próbáltam ki, dsemmi extra. :)
  • Moby
    Official guidebook. Nem netes adatbázis bazzeg. Itt lapozom fel, és mondom mit ír. Érted.
    Bár nyilvánvaló, hogy a netes adatbázis is ezen alapul.
  • Moby
    Fogalmam sincs milyen netes adatbázisról hadoválsz, de ebből a balfaszságolyamból itt kiszálltam.
  • darkSectorxxx #6226
    Nem tudom mi hazudik, én tapasztalatokat írok re, nem netes adatbázist. :D
  • darkSectorxxx #6225
    Ja akkr sorry azt hittem a sebzés értékről. :D
  • Moby
    Csak csenedesen jegyzem meg, kezd a topik olyan irányba elmenni, amely szerint a from által kiadott hivatalos guidebook hazudik :D
  • Moby
    Ja, csak nem erről beszélgetünk.
  • darkSectorxxx #6222
    De a kicsi fyegvereknek nem a sebzése a lényeg hane a fürgesége és hogy a csapások közben sokkal több lehetőséged , időd van kitérni, nem vagy annyi ideig kiszolgáltatott.
    Nekem rengeteget számít.
    Valakinek nem. Valakinek a sok sebzés fontos 1 ütés árán.
  • darkSectorxxx #6221
    kb kiszámítható, enemy és annak akár testrésze is befolyásolja, avagy fegyver használata.
    atk 1-2
    stb
    meddig töltöd a charge-t, azt is elnyomhatod előbb, meg sokkal később is.

ezt is mutatja az oldal?

Mert én néztem 2 fegyvert a baltát és a vajazót.
    egyik pl a forgással 900-ig ment, nekem annyi idő alatt 3 ütés 1500 körül. csak egy érdekesség.
  • Yodamest12
    A from játékai nem arról híresek, hogy kőbe vannak vésve bizonyos dolgok és kiszámítható bármi is. Külföldi fórumon pl. még olyat is olvastam, hogy a "saw type" modifieren kívül van az úgynevezett "Church" (japán fórumokon emlegetik főleg) azaz szent módosító is. Nem tudom ez milyen fegyvereket érint, illetve van-e látható hatása, de érdekességként írom, hogy ilyen is van bizonyos körökben :)
  • Moby
    Nincs olyan tulajdonság, ami a statoldalon nincs ott. Fogalmam sincs mit szeretnél túlmisztifikálni. Az egész érthető, kiszámolható, ottvan a offisül guidebookban a polcomon, és ott van az internetes lenyomatában.

/A statból a 20%-od is kijön, ami valójában 30 az R1 és kombóira, de mivel a base dmg kb 10%-al nagyobb, ezért kb 20. Egy darabig, aztán megborul a scaling, és még STR-re is szépen elfogy ahogy fejlődsz, majd át is billen. Na ehhez kell már kalkulátor, mert ezt már csak akonrét statra lehet kimatekolni.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.08.25. 10:21:11
  • Yodamest12
    pl. a cleaver 20% többletsebzését semmilyen stat nem fogja kimutatni és az is skálázódik tovább a gamekkel szóval.... na majd a teszt este.
  • Moby
    A statoldalon ottvannak a módok szorzói is.

/egzaktul nem lehet kiszámolni egyikre sem, mert a scaling ugye tartomány, de jó közelítéssel ki lehet. Van is valahol valami kalkulátor erre a neten.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.08.25. 09:26:04
  • Yodamest12
    Ez nem ilyen egyszerű azért. Ne érts félre, magam is már a ludwigot használom egy ideje, de a vajazónak is megvannak a maga előnyei! A szimpla statok semmit nem számítanak, mivel a ludwignál azok a 2h módot mutatják, míg a cleavernél az összecsukott módot, teljesen más a kettő. Én élesben fogom megnézni több mobon is, hogyan alakulnak a sebzések, azonos körülmények között.
    Egyébként már előrebocsátok annyit, hogy a cleaver sebzése több lesz mint az 1h ludwigé, és az ellenfeleket (ha közel tudsz menni kellőképp) könnyebb stunban tartani vele. (kevesebb idő telik el 2 csapás között, mint a kis karddal és nagyobb az impact)
  • Moby
    De a múltkor egyébként már belinkeltem a két fegyó stat oldalát. Ettől többet nem lehet elmondani róla. A vajazó sehol nincs a ludwighoz képest. Sem base damage-ben, pláne nem scalingben. Csak gyors. Viszont a jóóóval jobb scaling miatt NG+ -tól már szétszedve is jobb, mint a vajazó, ráadásul úgy gyorsabb is.
  • Moby
    Nem létező dolog. A stagger sikeressége a szinkronon múlik kizárólag. De a moboknál nagyon számít, hogy milyen típusú. Van amelyikre beadja feszt, van amire meg lövöldözhetsz holnap estig.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.08.25. 08:48:34
  • Yodamest12
    Fú gyerekek jó vót ez a tegnapi, ma még megcsinálom +10-re a vajazómat is, aztán lehet összerittyentek egy gyors kis leírást a ludwig +10-hez képest ugyanazokkal a gemekkel, mit tud. Ezenkívül persze jövök helpelni ha kell 6 után, most már minden megvan nyitva. :)

És egy elméleti kérdés:
    A bloodstinge stat befolyásolja azt, hogy a puskával mennyire könnyű staggerelni vagy szimplán csak sebzésbeli tényező? Arra gondolok, hogy mondjuk akinek több a BS, az nem szimplán többet sebez a fegyóval, hanem könnyebben is lebénítja az enemyt, nem veszi a rendszer annyira szigorúan, hogy pont "jókor" vidd be a lövést a staggerhez. Ez létező dolog? Csak mert pl. láttam videón, hogy a gyerek csak random lövi az ellent és simán beadja neki viscrealra, nálam meg 10 BS-el egyszerűen alig-alig tudtam ezt megcsinálni.
  • darkSectorxxx #6212
    Hát nekem már a normálisat sem. :D
  • n000rbi
    Tudom, ha engedné, már használtad volna :)
  • darkSectorxxx #6210
    Nem enged az sg 52-est. :D
  • n000rbi
    Gyerünk Dark, meglesz az :) Ha rájöttél, javaslok egy 52-es betűméretet az howto közlésére :D
  • darkSectorxxx #6208
    Hoppá ez felettébb jópofa......na erre is kéne valami megoldást keresni.
  • Moby
    Egyszer sem tudtunk coopolni.
  • darkSectorxxx #6206
    Ja el is felejtettem kérdeni.
    Csak most gáz a csatizás, avagy még eddig soha nem mentél be Ulthane-hez?
  • darkSectorxxx #6205
    Az elég nagy para akkor.
    Érthetetlen.
  • Moby
    Nemhiszem. Látom ulthane szellemét.