9650
13460980771428064280.png
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
  • Gabe18
    Hát ez a Forbidden Woods a Dark Souls 1 Blighttown-al vetekszik. Azt se tudtam már merről jöttem és merre megyek... Nagy nehezen azért elvergődtem a Shadows of Yharnam bossig, meg nyitottam hozzá két ilyen liftes shortcut-ot. Tipikusan az a boss, ami elsőre könnyű falatnak tűnik, aztán minél jobban megismerem annál nagyobb rohadék lesz... Még mindig nem tudom melyik lenne az értelmesebb próbálkozás, sorban leverni őket, de akkor az utolsónak sok energiája marad amikor már nagyon erős, vagy kb. félig levinni mindháromnak, és csak akkor végezni az elsővel, szóval hogy minél később alakuljanak át...

• Seth
    Ha nem lock-olsz akkor elgurul a karakter. Sok esetben érdemes ezt használni,mint a lock-olós suhanást
    A gyógyító utánpótlás meg később nem lesz gond boltból
  • Gabe18
    Továbbmenve most azt hiszem kár volt a DS-ek Estus töltő megoldását lecserélni. Ott ugye nem volt gond,ha meghaltál mindig megkaptad a 5-10-15 flaskád és lehtett újra próbálkozni. Itt viszont pl. egy boss-nál a Blood Echo 4-5 rontott próba után elfogy, és akkor jöhet a farmolás a kezdő pályaszakaszon. Ami már nem nehéz, de elég unalmas, és az egyre nehezedő boss-ok miatt majd egyre töbször lesz szükséges.
    A másik hogy a DS-ek jol megszokott elgurulós vetődése igen hiányzik. Itt ez a "belockolt" ellenfelek körüli ugrabugrálás sokszor inkább zavaró mint jó védekező taktika. Most pl az Amelia vagy ki ellen megyek , és kifejezetten zavaró hogy elugrok, de nem távolodok tőle, csak körülötte mozgok...
    De azért jo ez persze, csak hát óhatatlanul ősszeveti az ember mindig a testvérsorozattal.
  • LBandi77
    A harc a des-hez képest pörgősebb de semmi gond szerintem offenzíven kell játszani és persze használd a lőfegyvert is MINDIG, sokszor nagyon megkönnyíti a dolgodat.
  • LBandi77
    Szia.Semmi gond hogy meglőtted az öreget,előbb utóbb úgyis elmegy onnan.
  • Gabe18
    Üdv!

Pár napja kezdtem a játékot. Jó meg minden, de a DS-ek után nagyon nehéz megszokni egyelőre az "új" harcrendszerét.
    Viszont amit akarok kérdezni. Van a Hunters Dream-be az a tolószékes csávó. Na azt hála a Sony zseniális kontroller tervezésének sikerült egy méterről telibe lőni a puskával (dumált ott nekem, én letettem a kontrollert a fotelra, mire az L2 egy millimétert benyomódott és DURR...) . A tolószékes egyből eltűnt. Na most őt buktam végleg, vagy visszajön még? Vagy itt is lesz valami megbocsátó hely mint a DS-ekben ahol az ilyen "bűneidtől" megszabadulhatsz?
    Amúgy most az old yarnham-ben botorkálok, de marhára nem lelek újabb lámpát. Bár van ott egy ilyen templom féleség, csomó ellenfél, meg egy láncokon lógó nagy véres tetem. Gyanítom ha ott felvenném az oltáron lévő tárgyat, akkor ott valami Boss móka jönne, és ha megölöm kapnék új lámpát... Eddig még nem mertem megpróbálni.
  • Derpington
    Él a tápig! Meg az ezsgé!
  • Derpington
    Érdekes vendégszereplő.
  • Hunaxe
    Aha, köszi, kicsit többre számítottam :)
  • Amiga
    Szépen eltaposod, és bekerül a statisztikádba, juhéééj. :-)
    Másra nem.
    Tehát ez inkább csak annyit jelent, hogy csatlakozhatsz egy másik hunter-frakcióhoz is a játékban, aminek a bossok irtása a célja.
  • Hunaxe
    Üdv mindenkinek, valaki kisegítene hogy a verminek pontosan mire is jók? Liga tagként ha másnak segítek, kapok mindig egyet és láttam videókon hogy pvp végén eltapossák, google fordító elég gyenge sajnos, vagy csak én gyengélkedem :)
  • Ulthane
    Irigyellek, hogy most látod először ezt a játékot. Ahhh, nosztalgia, életem legjobb játékélménye, ezek az SG-s trógerek toltak el a platináig. :) Kurva jó játék, a világ legjobbja, elő is veszem újra, csak hadd fejezzem be a Das 3 DLC-t.
  • Amiga
  • darkSectorxxx #9437
    Hát ja, valami hasonlóról beszélt mindenki kezdetektől fogva, csak az elején van 1-2 dolog amin ha átlendülsz, nincs megállás. :D
  • darkSectorxxx #9436
    +1 :)
  • n000rbi
    Na most vagy a helyes úton. Minden bitje bele fog égni az agyadba, ebben biztos lehetsz :D Jó szórakozást hozzá! (de jó lenne újra átélni az egészet nulláról )
  • Mozes
    Na egy kis státusz riport :)

Kurva jó a játék, nem tudom letenni. Tényleg ott volt korábban a gond és azért voltam kiakadva, hogy nem találtam meg egy shortcut-o és egy útvonalon mentem vagy 1000szer most már egy 4-5 shortcut megvan, tudom tápolni is a karaktert, stb... így azért eléggé rendben van a játék minden szempontból. A nehézsége is korrekt, a változatossága is, tehát olyan amilyennek kell lennie :)
  • Amiga
    A fegyvereket erősítő cuccok csak a new game-k során válnak ismét elérhetővé, egy végigjátszás alatt nem termelődnek újra. A chalice dungeon-ökben találhatsz majd belőlük, ott viszont újra megjelennek, ha nyitsz új dungeon-t, de mire odáig eljutsz, elég erősek lesznek már a fegyvereid. Még lkésőbb már a shop-ban is kaphatsz ilyeneket az insight pontokért.

Most esett le nekem, hogy már a legelső kaput sem nyitottad ki, azt hittem, hogy a későbbi ajtó nem volt meg, ami az opcionális boss-hoz vezet és rögtön ott van az első lámpás mellett, ahová a létrán jutottál fel. :-)

Ütős kis játék, nem vitás.
  • Mozes
    Urak, igazatok volt, basszus ott volt egy shortcut.... elmentem mellette vagy 1000szer es igy mar ki lehet nyitni a kaput hatulrol..... igy azert mas a jatek basszus...nem egy utvonalat kell nyomnom folyamatosan, hanem lehet tapolni es gyujtogetni masfele is... van sikerelmeny igy azert:) a fegyvererek erositesehez kello cuccos mindig ugyanott adja a game es akkor az ujratermelodik a palyan vagy ha valahol felvettem akkor ott mar tobbett nem lehet? Koszi a tanacsot.
  • darkSectorxxx #9431
    Azért van kevesebb mert így easy-bb mind a dark souls. A fanok szerint.
  • Moby
    Most néztem meg hogy jól emlékeztem-e, és igen: ki is írja, hogy a másik oldalról nyílik :D
  • Amiga
    Ezt a "benéztél" dolgot csak arra írtam, hogy hülyeségnek nevezted a játék elejét, de bocsi érte, nem akartalak felzaklatni. A lore (háttértörténet) része, hogy Yharnam lakói itt őrjáratoznak és keresik a szörnyeket. Amúgy megértem, tényleg elég sok az ellenfél, én szó szerint méterenként meghaltam először, és sokszor felnyomta az agyamat a játék. .-D

Ma szerintem fejből le tudnám már rajzolni ennek a helyszínnek a térképét és be tudnék rajta jelölni minden ellenfelet, aki fix helyen van. :-DDD És ezt nem kérkedésképpen mondom, mert biztos vagyok benne, hogy a többiek is. :-D És majd te is, mire innen túljutsz. Ez nem DaS, ez teljesen más szint, és imádni fogod minden percét (amikor épp nem b*szod falhoz a kontrollert). Már most irigyellek, hogy ez a kaland még előtted van. :-)
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.18. 15:00:20
  • Mozes
    Köszi ezt is, hasznos megjegyzés, megfogadom a tanácsokat mindenképpen!!!
  • Mozes
    Nem támadlak le, egyszerűen abban a stílusban válaszotam mint te tetted...a 300 óra játék az nem semmi, gratula hozzá, én nem tartok még ilyen szinten sajnos ez igaz, a DaS-ket toltam végig csak, meg ebbe raktam bele 6 órát, tanulum az biztos ebben igazad van teljesen.....csak néha már elszakad a cérna amikor aszem végre megvan és utána hírtelen lekaszabolnak és kell előről kezdeni az egészet. Köszönöm a visszajelzésed a többi témáról, sokat segítettél, hasznosak voltak, nekiugrom ma megint, már alig várom :)
  • Amiga
    Dark tipikusan egy alsógatyában, fogpiszkálóval a kezében szokott végigrohanni a játékon, de azért nem ördögtől való megismerni a tárgyak használatát sem. Ugye a játék elején az ellenfelektől szépen lehet gyógyitalokat és molotovot szerezni, a madarakból pedig köveket, amivel dobálhatók (és elcsalhatók) az ellenfelek. Szerintem a játék elején a hunter axe nagyon jó, mert a másodlagos formájában jó messzire elér, így rendesen lehet kaszálni vele. Az elején nem szabad nézni, mennyi blood-ot hagysz ott, ezt el kell engedni, amíg elérhetővé nem válik a karakterfejlesztés. Itt a DaS 2-vel ellentétben nincs retorzió, ha meghalsz, nem válik zombivá a karaktered és nem csökken az életerő-csík. Semmi vesztenivalód, térképezd fel a pályát, tanuld az ellenfelek stílusát és ha ne menj be egyetlen sarokba se meggondolatlanul, mert sok ellenfél várja, hogy rajtad üthessn. :-)
  • n000rbi
  • Amiga
    Egy szót sem szóltam a látványvilágról, kifejezetten a te kommentedre válaszoltam. Olyan 300 órával és a platinával a hátam mögött (ami amúgy tipikusan megvan sokaknak ebben a topikban) nem gondoltam, hogy csak úgy ideböffentek valamit.

A két négylábú vadállat ellen a molotov koktél tökéletes, a pálya elején lévő kb. 30 ellenfélből pedig annyit nyomsz le, amennyit csak akarsz, farmolásra később tökéletesek lesznek, de ha nem akarod, akkor elég sokat el is kerülhetsz egy kis taktikázással. Ugyanígy a négylábúakkal sem kell kekeckedned, ha nem akarsz, kivárod az alkalmat, elrohansz mellettük és balra be az ajtón.

Egy tök új karakterrel tuti, hogy 10 percen belül kinyitom az első shortcutot, ha kell. A lámpások pedig nincsenek ritkán, csak még nem ismered a játékot. Ne támadj le pls.

A FROM-játékok tipikusan a türelemről és a tanulásról szólnak, ha az elején nem akarsz "elcseszni" 10-15 percet, akkor ne is folytasd. Én FROM-szűzként kb. fél napot szórtam el rá, mire az első shortcut megnyílt. Szóval ne haragudj, de én most direkt nem fogok segíteni neked. Na jó, annyit, hogy ismerd ki a helyszínt, tanulmányozd az ellenfelek stílusát, csald el az egyik nagykutyát és szépen, egyesével végezd ki őket (a kettőt együtt semmi esélyed), aztán ha majd megérkezett az első boss (nem baj, ha esetleg megöl), a játék hirtelen sokkal könnyebbé válik, mert megjelenik majd a karakterfejlesztés lehetősége és onnantól örülni fogsz ennek a sok ellenfélnek, mert szépen farmolhatsz.
  • Mozes
    Nem értem mire válaszotál?! :) elovastad, hogy mit írtam vagy csak úgy írtál, hogy itt legyen a commented?!

Ki írta, hogy bármi probléma lenne a látványvilággal?! szerintem is kurva jól néz ki más kérdés, hogy néha szerintem elnagyolt, mert annyi zsák és doboz van, hogy szinte más tárgyról nem is szól az eleje a játéknak mint a zsákok és dobozok, koporsók...mind ugyanazzal a texturával....ennek ellenére szerintem is kurva jó hangulata van.... A kérdés még mindig ugyan az, hogyan lehet bármilyen shortcut-ot is feloldani anélkül, hogy mondjuk kinyírd a 2db négylábú vadállatot az átjáróban és ne kelljen minden alkalommal végigmenni és kinyírni a majd 30 ellenfelet , 1 kisebb boss-t és ezzel az egésszel elcseszni legalább 10-15 percet...amíg oda eljutsz és újra nekiveselkedsz?!

Lehet én nem tudok vagy látok valamit, nem vitatom, de akkor kérem és megköszönöm a javaslatokat
  • n000rbi
    Igen, a másik oldalól :)
  • Amiga
    Valamit nagyon benéztél, a BB pályatervezése a FROM-játékok csúcsa szerintem. A játék eleje mesésen fantasztikus, megvan a kellő kihívás, de ha megismered a helyszínt, pillanatok alatt feloldhatsz shortcutokat.
  • Mozes
    lámpánál ébredésnél, ott egy zárt ajtó van, azt lehetni nyitni valahonnan?
  • Moby
    Ott is ugyanez ment: nagy területet, sok mobbal. De central yharnamon is végig lehet szaladni egyetlen suhintás nélkül. Hogy harcolsz-e, az akárcsak a soulsokban, a te döntésed. Ráadásul ott összesen egy nagy futás van, a nincs shortcutot meg nem is értem, mert azt bámulod a lámpánál éledésnél. Embert nem láttam, aki ne azzal kezdené, hogy megpróbálja kinyitni arról az oldalról.
  • Mozes
    Akkor én nem vettem még észre, de a Central Yahrnam résznél nem sok shortcut-ot láttam....
  • Mozes
    Már régen volt, de ahogy emlékszem ott arról volt szó inkább, hogy nagy területet kellett bejárni, nem arról, hogy 30-40 ellent legyilkolni és még nagy távokat is bejárni. Itt ami van a Central Yahrnam résznél az elején a játékban az konkrétan szerintem hülyeség, abból csináltak kihívást, hogy ritkán van lámpa, nem abból, hogy kevesebb de minőségibb ellenfelet raktak volna össze.
  • n000rbi
    Mióta kötelező bárkit is kinyírni? :) Keress shortcut-okat, van belőle jópár a játékban ;)
  • Moby
    Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mondjuk Anor Londoban hogyan jutottál el az első bonefireig segítség, vagy shortcut nélkül, ha itt ezek neked ritkán vannak.
  • Mozes
    Na tegnap azért már kurvára ideges voltam, még az elején tartok :) basszus nem vagyok amatőr, DarkSouls részeket kitoltam PC-n, de itt hogy az a nehezítés a játékban, hogy minél ritkábban vannak lámpák és abból áll a kihívás, hogy az ottani 30db ellenet minél többször nyírt ki azért ez nekem kicsit nagyon idegesítő :) francnak ilyen kevés lámpát raknak a játékba :)
  • Mozes
    Szuper, köszi a segítséget! :)
  • LBandi77
    Igen,illetve meg sen kell ölnöd elég ha eltalálod,persze majd kapsz olyan nagyot is hogy nem tudod visszatölteni mindet.
  • Mozes
    Sziasztok!

Most kezdem a játékot és egy dolog nem tudom jól látok-e. Ha bekapok egy találatot akkor nem megy le egy ideig (1-2 másodperc) az életerőm és ha ezen idő alatt megölök valakit akkor nem is fog lemenni, mert átveszem tőle az életerőt?! Jól értelmezem? Minden ellenfélnél és minden esetben működik ez?