933
Új, dél-koreai ARPG a Diablo nyomdokain.
-
Sunrider924 #613 Ejha, na mi tortent, meselj, belegazoltam valamivel a lelkedbe es mar nem esett olyan jol este nyalni a Lost ark-os parnat elalvas elott? Nekem te nem kell sugjal semmit, mindaddig amig az altalad lesajnalt streamer akit en nezek szo szerint 1-2 lepesre van attol hogy unlockolja az 1370es Legion raideket, te meg gondolom lelkesen turod az orod amikor meglett az ujabb mokoko seed.
Amikor a p2w kifejezest latom az ilyenektol mint aminek te kinezel a beszolasodban akkor csak remelni merem, hogy annyira azert tenyleg nem vagy ketbites es nem probalod ki azt a hogyan koltsunk el 10k-t feleslegesen guideot, mert azt pont az olyanoknak irtat mint aminek gondollak.
Arra mar igazabol nem is vagyok kivancsi hogy melyik jatekban jutottal te endgame kozelebe vagy mit hittel te annak. Kimelj meg haver, a te okossagod nem izgat akie meg igen azzal mar megtemaztuk. -
#612 Hadd dobjam be ide ezt a videót:
Én nem játszom a játékkal, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy tényleg ennyire p2w-e.
(ugye,igen? :) ) -
nxs #611 Te olyan buta vagy mint egy marék homok. Szerintem te még csak nem is játszol a játékkal,vagy még azt az 1 órát is sajnáltad (stream nézésen kívül) hogy utána olvass mitől lesz táp egy karakter,vagy mi is az az endgame.
1 : szerinted 50 után honnan jönnek a skill pontok és a statok? Megsúgom nem csak a T3 gear adja.
2 : melyik streamer szaladgál endgame statokkal 2 hét után? Nyilván senki.
3 : és igen a játék p2w,még guide is van róla...hogyan költsünk el 10k eurót a leghatékonyabban.
Végszónak kicsit az "endgame" balfaszságról. Minden játékban/mmoban ez ott kezdődik amikor lement az utolsó boss,raid,bármi és elkezded megcsinálni a megcsinálhatatlant (skinek,mount,stb). Ezért endgame/postgame és nem pistike megpróbálja az extrém raidet. -
#610 A focistanak a szurkolo, a szinesznek a kozonseg, a filmesnek a nezo, a jatekfejlesztonek a jatekos vagy a streamernek a kovetoi, es meg lehetne sorolni - mindig az utobbiak szava dont es mindig nekik van igazuk, meg akkor is, ha valojaban nem. Szeretem ezt a kifejezest, regi es roppant talalo. :) -
Sunrider924 #609 Ezerfejű Cézár - A színészek e kifejezést a színházi közönségre — mint kritikusra — mondják.
Bakker mar idegesitett hogy nem tudom miert mindig hivatkozol ra :D -
#608 Felejtsuk mar el a temat. Te menj vissza szopni a 90% feletti failed probakkal (kitartast hozza), a tobbiek menjenek vissza szopni az utolso fuszal felkutatasaval (ez sem lesz egyszeru, sajat tapasztalat), a streamerek meg... ok meg pont leszarjak, hogy mit csinalnak, csak a kis szektajuk nezze es ezaltal a szponzoraik fizessenek azert, amit produkalnak. Valahol erheto is, hogy ment a rush t3-ig mert a legtobb "muvesz" lep tovabb 1-2 het mulva egy ujabb premierre/cimre, mert hat minden csak addig erdekes, amig uj es kevesen mutatjak.
A profik meg ugyis endgamere hajtanak, offline idoszakban adason kivul meg majd behuzzak a szukseges kiegeszito potikat, rewardokat, stb. - ezek ugysem erdekesek annyira, az ezerfeju cezar nem azt akarja latni, hogy motokora vadaszol A pontbol B pontba lovagolva, mobokat skipelve, arra ott vannak a guidek, stb.
Oszt' jonapot!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.26. 20:44:49 -
Sunrider924 #607 Most te vagy Merlin alregje, vagy te mibol gondolod hogy neki, aki mas jatekokban is torekedik az end game szintre jutni, neki is az a tartalom, ami a te definiciod szerint az? De legyen, te nyertel. -
#606 Idézlek jó? "a legtobb streamer napok ota T3ban tolja, tehat a te 1 evnyi kontented le van naluk tudva pontosan egy het alatt."
Akinek válaszoltad ezt az kontentről beszélt és fenti idézetben Te is, nerm pedig szintekről. Erre válaszoltam ami egyértelmű is volt a válaszomból, de erre elkezdtél ferdíteni és másról beszélni.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2022.02.26. 20:03:32 -
Sunrider924 #605 Nem tudom te mirol beszelsz, a kari nem lesz erosebb attol, hogy minden tetel az adventure tome-bol 100%on lesz. Minden amitol a kari erosebb lesz azt erintettek a "rusholo" streamerek, legalabbis aki tudta hogy mit csinal.
Nezd en orulok ha neked ettol jo egy jatek, hogy az utolso fuszalat is megtapogathatod, jo neked, en a wowba sem voltam ilyen kimaxolos de volt endgame raid gearem, nekem az volt a fontos. -
Sunrider924 #604 Mint irtam, a leapstonet nem tudod infinite chaos dungeon farmbol osszeszedni es a bevaltos cuccot szetbontva is csak piros/kek kavics lesz es harmony shard, leapstone nem lesz egy szem sem. Amugy ki mondta neked hogy T3ban nincs kontent? ha engem kerdezel, amit en latok abbol a T2 a legsovanyabb, T1 nagyon szepen ki van huzva es T3ban is boven van mit csinalni, foleg hogy ott jonnek majd az armor tripod-ok is es a legion raidek is 1370tol a meglevo rendszerek melle . -
#603 Tartalomról beszéltünk és nem szintről amit elérhetünk X óra alatt. Ne keverd a szezont a fazonnal. Minden 100%-on van? Minden questet megcsináltál? Mindent összeszedtél? Nincs mit tenni a napi/heti feladatokon túl? Nincs már hova fejlődni? Ha minden 100%... na akkor van letudva a kontent. Majd ha ez megtörtént írd meg hány óra. Továbbá lehet valaki hetente átlag 4-5 órát játszik vele, annak simán lehet 1-2 évnyi a kontent. Sőt, annak 5 évnyi is. :) 1-2 évhez inkább kell napi 2-3 óra.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2022.02.26. 19:23:04 -
#602 Chaos dungeont bármennyit tudod faromolni, csak utána ilyen beválthatós cuccot ad ami már nagyon nem éri meg, de ha végtelen időd van lehet tolni tovább.
De még mindig nem értem miért olyan bonyolult ez, sokan szaladtak a játékkal, hogy minél előbb t2/t3-ban legyenek aztán meg csodálkoznak, hogy elfogytak a szigetek meg a normális kontent és maradtak a napi meg heti dolgok.
Amúgy open world pvp-ben (mikor lesznek guild warok) tuti nem lesz kiegyenlített gear, aztán ott lehet szívni majd. -
Sunrider924 #601 Marmint island pvp, es megis az kit erdekel? a pvp a battlegroundot jelenti, marpedig ott semmifele gearelony nincs megengedve, ott a csapatban jatszani es melle az egyeni karakter teljesitmeny szamit. Aztan hogy melyik streamer hogy "rushol", akit en kovettem( teljesseg igenye nelkul Datmodz-US, RaizQT-EU, Nugiyen-EU, SOLIDFPS-US) azok tobbnyire 4-5 altot huztak, hogy legyen mivel tapolni a maint, hat az nem eppen rush, aztan a masik aki nem altozott, de begyujtotte a 700 mokoko seedet a legendary title-ert. Raadasul arra is raertek, hogy a nem tul melos completion reward(40-50%) skill potikat is begyujtsek. Nem ket nap volt egyiknek sem, inkabb az bokte a csoromet, bar lehet tevedek, hogy erzesre igazsagtalanul szerencsesek voltak, van egy achi, ami trackeli a honing failed attemptek szamat, nos nekik boven 50 alatt van, en mar 48nal jarok T2ben 1080nal, erre mondtam hogy furcsa ez a "streamer luck". Mondjuk megertenem ha titokban segitettek volna nekik, mert igy jo reklam amikor a fel chat fal sir, hogy mennyi failed meg milyen magas %al, o meg mutogatja, hogy dehat megy ez fijuk...
A time gated azt jeleni hogy egyszeruen nem all rendelkezesedre annyi eroforras hogy kivasarold a T3at. Amig konkret ellenpeldaval be nem bizonyitod az ellenkezojet addig tartom magam ehez. HIaba mondjak hogy dehat Mari shopja ez butasag ha egyszer vegiporgetted az osszes oldalt utana latni fogod hogy 6 orankent csak 1 oldal frissul a tobbi az past deals tag-el van ott, bar nem tudom hogy minek. A masik meg hogy a 6 sor oldalankent 50%ban nem relevans, nekem T2ben 6bol 4 sor T3as matit szemetel oda, kosz a semmit. A market/AH sem megoldas, mert eleve ha van is annyi cucc, hogy +14rol raprobalj +15re slotonkent egyszer(marpedig legutobb mikor kiszamoltam nem volt )akkor is marad a lutri, mivel +14en mar nem tudod a %ot felhuzni 100%ra belenyomhatod az osszes cube matit, meg receptet( tailoring knot recipe vagy mi a neve, +10% esely) meg akarmit.
Aztan van az az egy cucc, ami miatt igazan time gated, megpedig Leapstone, azt nem tudod igazan farmolni, illetve annyi hogy a napi 2x chaos dungi/guardian 2x soulharvest/3 una daily. Ez nekem ma 3 slotra volt 1-1 proba a 3bol 2x failed lett. Ez ennyi nincs honnan farmoljak tobbet es nincs mari shopjaban sem, mert az egy folyamatosan frissulo slotjan kivul a tobbirol mar kivasaroltam 1-2 napja. AHban van horribilis aron 86g darabja, de mint mondtam a mati meglete nem egyelo a sikeres probalkozassal. Szoval en most faszaul helyben topogok lassan 5ik napja 1070+.
Ennek lehetett volna az ellenszere ha az osszes eddig felsorolt tevekenyseg mellett naponta kiszoptam volna a battlegroundos Una weeklyt, mert lass csodat, az 3x jobban fizeti a leapstonet es fel afkba kiszenvedhetnem az 5 meccset de ez mar nem tetszik es ujra, attol hogy megvan a hozzavalo siman failed lehet a proba, mint irtam masik hozzaszolasomban nekem 90%on es 97%on is failed lett.
Tehat nem ertek egyet a penzes tortenettel itt a tudas szamit, akik regebb ota toljak koreai/orosz kliensen azoknak nagy elony, hogy mindezt mar az indulaskor tudtak es nem hagytak ki semmi letfontossagut. Itt inkabb a tudas szamit nem a penz. Lehet kesobb ez valtozni fog, halottam urban legendet hogy orosz kliensen penzert 5 nap alatt nullarol valami agyament milliomos T3ig vasarolta magat de azt is irtak hogy orosz kliensen vannak felzarkoztato mechanikak T3ig ami az EU/US kliensben nincs.
Ki mennyit tud jatszani vele, egyszeru , megnezed a steam szamlalon, amit en neztem csoka 200 ora alatt T3ba volt, en 210 oraval meg T2on toporgok, ennyi.
Ez az en szemelyes tapasztalatom es nem vagyok szuklatokoru ezeregy guideot meg oldalt/streamert miegymast neztem mar at kerestem hogy mirol nem tudtam de egyelore ez van a 2ik fal nagyobb pofon, es lassan beleunok huzni az altokat... -
#600 Csak ugy kivancsisagbol raneztem a lostarkmaps-ra, hogy itt-ott vajon miket hagytam ki az elso karakterrel, es hat basszus, rengeteg minden van elrejtve, amely mellett ugy elsuhantam, ahogy a nagy konyvben meg van irva... es most nem a mokoko szarsagra gondolok, hanem a rejtett kuldikre, lootokra, stb. -
#599 Az island PvP nem kiegyenlített. A streamerek nem csinálnak meg mindent csak rusholnak előre mielőbb magasabb szintre menjenek szóval csak a töredékét fejezik be a contentnek. A time gated nem igaz minden esetben, mert bőven lehet venni kép sok cuccot ami ezt a time gatet megszüntetni vagy marketelsz. Vannak streamerek akik 2 nap után T3-ban nyomták, mert... P2W. Bár ez igaz miden online játékra, MMO-ra. Így vagy úgy, hivatalosan vagy nem hivatalosan pénzért gyorsabban előbbre jut aki hajlandó fizetni.
Továbbá azt is bele kéne venni a képletbe, hogy ki mennyit tud játszani vele. Szóval alapból is lehet, hogy akinek a content 1-2 hónap az másnak 2-3 év. Nem a való világban élsz.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2022.02.26. 16:55:16 -
ntex #598 Friss referenciának itt hagyom, most néztem végig a Central EU szerókat sorban állás ügyileg. Szombaton, csúcsidőben:
Neria: 7.4K
Kadan: 10K
Trixion: 5K
Thirain: 8.5K
Zinnervale: 10K
Asta: 8.6K
Nincs sor: Calvasus, Wei, Slen, Sceptrum, Procyon, Beatrice, Inanna, Thaemine, Sirius, Antares, Brelshaza, Nineveh, Mokoko -
Sunrider924 #597 Jaja hulye voltam es beugrottam neked, ugyes vagy :) -
#596 Ez az, ne tartsd magadban, add ki magadból! -
#595 Csokken a hype, lassan a casual reteg is eleri az 50-et es jonnek a nehezebb feladatok, a grind, a tierek, stb. amiket sokan feladnak, plusz sokan a sorbanallast is meguntak, uj karriert meg nem feltetlen akarnak kezdeni, stb. - teljesen erheto, hogy napi 10-20k jatekos hagyja ott egyelore a jatekot a SC szerint.
Szerintem mergere semmi szukseg, eleve cross server minden csapatos tartalom, a tobbi meg tobbnyire szolo. Inkabb az EU-WEST sorsa kerdeses, hogy ott nem e fogy el ido elott a jatekosbazis, mert eleve kesebben voltak az ottani kesobb indulo 8 szerverre, es meg a jatekosok kozul is lesz, aki visszamegy Centralra, ha vegre nem 8-10k sorok vannak csucsidoben. (hozzateszem, egy hete 15-17k volt, szoval csokken ez is)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.26. 14:55:53 -
Sunrider924 #594 Milyen pay to win te ugyetlen troll? mit nyersz itt? pvp az kiegyenlitett gear, ott nem ersz semmit a csillio dollaros karival sem, pve pedig time gated, mindegy hogy mari shopozolnal vagy aukcios hazat akarnad farmolni, mert a mati puszta meglete csak megengedi hogy raprobalj, 100% eselyen kivul nagy lutri az osszes csili-vili kisegito matival egyutt. Hol itt a win? mit nyersz ?
Amugy meg attol hogy engem szopoagon tart a jatek attol meg a legtobb streamer napok ota T3ban tolja, tehat a te 1 evnyi kontented le van naluk tudva pontosan egy het alatt. -
#593 Az más, írj a supportra. Egyébként ha ezzel a képpel / magyarázattal indítottál volna és hanyagoltad volna az alpári suttyó stílust, mindjárt más lenne a társalgás hangulata. -
#592 Az a baj, hogy drága a P2W a játékban? Ilyet sem hallottam még :) Ha olcsó lenne, egy hónap alatt mindenki T3-ban lenne és annyi. Ez még mindig egy MMO, miért lenne olcsó letudni 1 évnyi kontentet 1 hét alatt? -
Sunrider924 #591 Meg szerencse hogy te ezt jobban tudod, de akkor itt a matek, segits ki: volt 15 island souls mar leadva es jutalom kivaltva, aztan alton megkaptam a karmine island tokent es elvittem a szigetre a szoborhoz animacio minden passzol de a counter maradt 15on es a token eltunt az inventorybol, na akkor mennyi az annyi?
Main karin is van 2 token megint de ne hari hogy most nincs kedvem kiprobalni hogy masodszorra is elnyeli oket vagy sem.
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.02.26. 14:28:16 -
#590 Hogyne számolná. Ugyanott a vendronál meg átveheted a jutalmadat érte. -
#589 Oda menj, amelyik a legzöldebb csúcsidőben (pl most). Egyébként nem számít, mindenhol találni fogsz angolul beszélő embereket. Régión belül meg cross server csapat események vannak, tehát mindegy hogy melyikre mész.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.26. 14:13:35 -
nxs #588 Áprilisra kiürül a játék,.májusban jöhet a server merge :D -
#587 Moonkeep-en eleg sok a magyar, A Punika-n is, FB-n es DC-n ez a ketto az, aminek a neve forog folyamatosan. -
ntex #586 Sziasztok. Felraktam én is ezt a csodát, viszont problémám hogy ismerősök Central EU-s szerveren játszanak (Neria), és több ezres sorokat kell kivárni minden belogolásnál. Ez számomra nem állapot, úgyhogy átmegyek West EU-ra mert azt olvastam ott még nincs ilyen gond. Ezek közül van ajánlott / kevésbé ajánlott, vagy mindegy melyiket választom? -
Sunrider924 #585 Amugy sajat elgondolas/konteo de ha az eselyt nem tudod feltornazni 100%ig, akkor teljesen mindegy, mennyi az esely, mert vagy beadja vagy nem, semmit nem segit se a cube mati se mas.. Neztem egy rovid listat mindegyik nagyobb streamer mar napok ota T3ban van(1300+) es nem egy kozuluk csak egy karival jatszik, nem altozik semmit. Aztan neztem egy US streamert, akit eppen nyuztak a nezoi, hogy T3ban mi merre es csinalt akkor helyben hirtelen egy guide videot es amikor a honigot mutatta a +9es honingnal veletlenul megnyomta a gombot 30% eselyre es beadta neki, ugyanmar.... -
#584 ...kiveve azokat, akik jatszottak mar XCOM-mal :D -
Sunrider924 #583 Ha vigasztal nekem 90%ra elsore failed volt, mergemben ranyomtam megegyszer es akkor mar 97%ra lett failed, senki nem hiszi el hogy ilyen van, azt mondtak ekkora balszerencsevel inkabb toroljem a jatekot...
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.02.26. 11:47:59 -
#582 Jó lesz ez érzem.
80%-os siker esélyénél hatból négyszer bukta volt a tárgyak húzása.
-
#581 lostarkmap-on álltalában ha rákattolsz a seedre akkor kiírja mi kell, van amelyikhez courage/wisdom, van amelyikhez pl sört kell inni, meg ugye valamelyik el van rejtve -
#580 https://i.imgur.com/zLpVt4T.png :p bár még nem mentem el kiváltani -
Sunrider924 #579 Na, Opher szigeten a szobor elnyelte az island tokent de nem szamolja, menjenek mar... -
Sunrider924 #578 Amirol te beszelsz az lehet hogy ugy van, amirol en beszelek ott senki sincs a kornyeken se mob se NPC, most igy hirtelen a Walpurgis night ugrik be, hogy ott volt meg ilyen de nemcsak. -
#577 Az "eldugott" ugrópontokhoz kell valamit csinálni, hogy aktívak legyenek.
NPC-vel beszélni, megvárni amíg odamegy az NPC, szörnyeket ölni a közelében, stb. -
#576 Azert latszik, hogy kozel 80-100k jatekossal van kevesebb (920k) egy hettel ezelotthoz (kb. 1m) kepest, mar kadanon is "csak" 10k a sor 17:00-kor, nem 15-17k. -
Sunrider924 #575 Tegnap este raprobaltam a shadow ghost ship(?) eventre, bar ne tettem volna. Mivel a ghost ship dead watersbe spawnol ha 1 percnel hamarabb ersz oda, szet fogja baszni a hajodat varakozas kozben, mire megjelenik a ghost ship. Aztan amikor feljutsz a hajora a kovetkezo meglepi a permanens lassitas debuff vegig a bossfight alatt, egy olyan bosson amelyik osszevissza pattog mint a ping-pong labda, spammeli a pizza aoe-t es minden meghalt jatekosnal healeli vissza magat, attol fuggoen hany jatekost fektet ki , ha jol lattam 2 jatekos mar egy teljes health bar. Pirosra tort a gearem es nem sikerult megcsinalni a bosst, kiatkoztam a vilagbol aki ezt az emeletes faszsagot kitalalta, ehez kepest semmilyen guardian sem abyss boss a kanyarban sem volt, meg a 8 emberes Gate of Paradiseba sem. Field bossok, Chaos gate minden megy, a fentebb emlitettek is, ha nem is elsore, de az a kaloz boss...
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.02.25. 17:13:40 -
#574 Jaja, tenyleg rosszabb, mint amikor masik mmoban akrobata mutatvanyokat kell csinalnod egy-egy achie vagy bonusz loot miatt, lasd gw, swtor datacronok, stb.
De ami igy ket-harom het utan kezd nagyon idegesiteni - leszamitva a kva gyors respawnt open teruleten -, hogy a bossok vagy nevesitett ellenfelek folyamatosan, nonstop szpemelik a stunt, knockbacket, lassitast, stb. Nem is tudom neha, hogy egy soulslike jatekkal jatszok e, vagy egy arpgvel.