Lost Ark

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
A 2 szerveres mizéria szintén az Amazon sara, ha nem a community-re hagyták volna, hogy melyik servert milyen nyelvű játékosoknak szánják, akkor a kezdeti 10 serverből nem csak 2 angol/nemzetközi lett volna, hisz spanyol/francia/német többségű szerverre kb senki másnak nincs kedve menni.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MenekülésHa valaki esetleg menekülne.
PiszkosFred
Ezt nem tudtam, valahogy elkerülte a figyelmem az ide vonatkozó hír 😊 Bár, megmondom őszintén én 3 nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy ezt a játékot eszik vagy isszák, hamarabb mondtam volna egy ARK mapnek, mint egy régi/új mmonak. Headstart előtt egy nappal ajánlotta valaki PoE globálon, megnéztem fextra egyik videóját, aztán vettem egy silvert, nem tudtam, hogy ez ennyire várt játék.

A steam nálam is nehezebb frissített aznap, de másnap már láttam a híreket, hogy mekkora tömeg ugrott neki, onnantól már nyilvánvaló volt, hogy aki nem vesz vmilyen packet, az ma este már pórul jár, pont a New World féle kezdeti szarcunami miatt.

NW-nél is már furcsa volt, hogy pont az Amazon, a világ leggazdagabb cége (de a vezetője mindenképpen az), plusz aki ki tudja szolgálni a Netflixet meg a saját streaming közösségét, pont az kínlódik és szarakodik a szerverekkel és az alulbecsült kapacitásokkal 😊 De hát mindig a cipésznek lyukas a cipője ugyebár...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hali, mi is haverral vègül arra mentünk ami első volt. Most nem ugrik be a neve vmi p betűs volt. Scrapper ès Bersi kombót tolunk, enyèm a scrapper, de gondolkozom 1 deathblade-en is.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Biztos nem azért szórakoznak a sorokkal, mert épp ilyen napjuk van, tutira kell lennie egy felső határnak, amennyi embert még stabilan ki tud szolgálni a szerver. Nem tudom arról van-e infó, hogy a community listhez képest mennyi volt a tényleges mennyiség, aki jött. De ha a másik oldalát nézzük, akkor rengeteg MMO veterán játszik a játékkal, ehhez képest mindenki ugyanarra a 2 szerverre akart menni. Mint az aranyhalak, elfelejtik mi volt az előző MMO-ban.
Mai napra 6 új EU szerverrel készülnek, ha jól olvastam.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.11. 08:30:40
Running
Az a véleményem hogy az Amazon mint szolgáltató egy buta semmirekellő szar cég. Az NW-vel 3x szívták be ugyanazzal a problémával, most megcsinálják újra. Szánalmas, hogy ennyi ésszel egyáltalán még létezhet ez a részlegük.

BEAST
A fene se gondolta, amikor még ők is menőztek azzal, hogy 1 millió felett vásároltak az emberek founder's packet? 😊 Persze, minden mmo játék kezdetekor ilyen sorok vannak, de azt ne mond nekem, hogy egy Amazon kaliberű óriásnak 1 millió feletti játékosszámra nagyjából 250 ezres kapacitást sikerült csak előkészítenie.

Nem tudom mennyire megbízható a steamcharts, de valamelyik nap direkt megnéztem, már délután 3-kor 8 ezres sor várt és a steamcharts szerint nagyjából 280 ezer játékos játszott a Lost Ark-kal. Nem értek a szerverekhez így nem tudom, hogy miért jobb nekik sorokkal kínozni a játékosokat és megvárni, hogy pár hét alatt a játékosok egy része inkább lelépjen, mint, hogy normálisan felkészüljenek a rohamra. Ha mást nem is szervereket pont az Amazonnak könnyű lenne szereznie.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Persze, Persze Bár az kérdéses hogy nem lehetett előre látni hogy rácuppan a nép. , DE azé még is ezt nekik látniuk kellet volna előre, szerintem legalábbis. Azért csak volt egy adatuk arról hogy hányan vásárolták meg a különböző Packokat, lehetett volna már valami halovány elképzelésük hogyha pusztán azok akik "előrendeltek" enyi torlodást okoznak, akkor mi lesz itt majd amikor full free-be megy a dolog. Szal talán nem az utolsó napra kellet volna hagyni. Én is ezt a zimmervale-t néztem ki hogy akkor ot lesem meg aztán hátha belefutok honfitársakba, De ebböl most igy nem lessz semmi XD. És én solo vagyok, most azok akik mondjuk tényleg a csapatukkal akartak volna együt játszani kissé beszívták.
Szal nah, ez az ő saruk. Sőt valami olyasmit is olvastam, hogy bejelntés nélkül löték be a szerver karbantartást, és ez bebaszot egy Fü küldetésnek.
De jah, majd normalizálódik.
PiszkosFred
Varhato volt, ugyanaz mint minden mas elostartos mmo eseteben, sot, mar az NW-nel is ezt alkalmaztak. Majd normalizalodik a helyzet, a fene sem gondolta, hogy ennyire raugrik a nep.

wow, oké XD.
mondjuk nem egy népszerü döntés igy utolos pillanatban, kapják is az ivet a twitteren, szerintem joggal, mer igy emberek nem tudnak csatlakozni a barátaikhoz. Minimu, késöbb szerver összevonás, vagy inygenes stransfer kel adni a játékosoknak.
https://forums.playlostark.com/t/character-creation-limits-and-additional-servers/61597
Utoljára szerkesztette: ChipHazard, 2022.02.10. 23:37:03
yesname
Tnx. Mentem Kadanra, de ami queue van...

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Meg a Neria.
kadan meg zimmervale
yesname
Lehet jelenleg tudni melyik szerveren van a legtöbb magyar (elméletben)?
Utoljára szerkesztette: yesname, 2022.02.10. 16:42:31

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

PiszkosFred
innen ered az en problemam is 😄

SzirmosSzisza
Ja értem, nekem igazából még az egész egerészkedés fura, folyamatosan WASD-dal próbálok mozogni ...

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

kösz, sejtettem hogy van jobb megoldás, csak még sok mindent ki kell tapasztalni uj játékban
PiszkosFred
De, ez amit irtam, hogy ez van, de ez csak egy "félmegoldás" arra a problémára, amit meg szeretnék oldani 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.09. 17:25:18

SzirmosSzisza
Én kiraktam 9-esre, az pont olyan, hogy messze van, szóval lóra pont jó.

#205: nincs előttem a játék, de https://old.reddit.com/r/lostarkgame/comments/snovv5/50_tips_for_new_players/ itt a 13-asnál nem lehet olyat beállítani ami kell? (vagy itt csak azt lehet h egyenesen/egeret kövesse?)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

PiszkosFred
Tedd ki (húzd az ikonját oda) bármelyik számodra könnyebben elérhető gombra az actionbarra.

korábbi játékok miatt már fel sem tünik Nerian a sok "siemka". A lényeget most is angolul irják, pl world boss-ok spam helyen.
eddig bejövős a játék, de esélytelen, hogy hardcore csinálja az ember meló mellett, ennyi contentet még nem láttam játékba bezsúfolva.

nekem macerás a lóra felszállás, azt nem birom megszokni. bár lehet h mert alt gombon se a legjobb már 😛
Ebben teljesen igazad van. Csak jobban szeretem ha a general chat-en inkább angol duma megy.
Terawatt
Azt nem is néztem megmondom őszintén - társaságra ráírtam hogy hova mennek és oda böktek. Lokálisan kb mindegy kikkel vagy nem? Dungeonre meg úgyis van crossplay.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

PiszkosFred
Picit hasonló, mint ami itt az "auto move" keybind, vagyis ha beállítom egy gombra, akkor az adott gombot nyomva tartva (! - fontos) a karakter követi a kurzort a képernyőn, harc/interakció nélkül, mintha bal klikkelnék. Diablo/Poe/stb játékokban megoldható és nagyon precízen tudom így irányítani a karaktert, plusz annyira megszoktam már az elmúlt soksok évben ezt a fajta irányítást, hogy izomreflex szinten működik. De itt az "auto move" lenyomása után azonnal elindul a karakter a kurzor irányába és megy és megy és csak akkor áll meg, ha újból lenyomom a gombot. Kvázi ugyanaz a funkció, de "Push" kontra "hold" - nem tudom jobban elmagyarázni, sorry 😊 Saját baromság, tudom, de az élet B oldalán az ember már ragaszkodik a rigolyáihoz...

MerlinW
Ha eddig tetszik, ~10-15 óra múlva imádni fogod, mikor vége a "tutorial"-nak 😊

Force move alatt mit értesz? Space-el dash-elsz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.09. 10:32:13

[merlinw.org]

PiszkosFred
Én belefutottam egy 8300-asba, mire a steam frissített/felállt a padlóról, de lement 30 perc alatt, utána nem volt gond. Az utolsó 2000 ment nagyon lassan 😊

A tervezett neveket sem nyúlták le. Teljesen vakon ugrottam bele, és bár másra számítottam, mint ilyen mandulaszemű, nagy mellű, modelleket meghazudtoló stílusban sétáló karakterekre, de - magam sem értem miért - simán elröppent az este és a kezdeti "miaszartkeresekénitt" feeling eltűnt és kezdett megtetszeni, amit látok. Egyedül az irányítással nem vagyok kibékülve, nálam a "force move" billentyű nagyon kell, annyira megszoktam már diablo/poe vonalon, hogy anélkül féllábúnak érzem magam.

Egyelőre maradok pár hetet, aztán meglátjuk mi lesz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.09. 10:35:05

MerlinW
Én is megúsztam Zinnervale-en mindent, egyszer volt egy 5 perces szerverleállás, azt leszámítva pöccre indult és ment minden rendesen. Azonban voltak páran akik queue-ban ragadtak. Az MMO startok már csak ilyenek.

[merlinw.org]

Szerencsés voltál, Neria-t én nem is néztem, mert lengyel, olasz duó számomra legalább olyan rossz, mint egy magyarokkal teli szerver.
Terawatt
Én nem tudom hogy hogy, de megúsztam a steam errort meg a sort a Neria-n 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Én kb. 15 perc után meguntam, amikor még mindig 10k-t mutatott a sor Zinnervale-en.
SzirmosSzisza
Elég gyorsan lemegy a sor amúgy, nekem az elején a 11k kb 20 perc volt, bár sajnos a nevemet így is elvitték...

Végül én is meguntam a sorban állást és inkább játszok egy kisebb szerveren.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.08. 20:47:03
SzirmosSzisza
Alul láttam 2-t ami teljesen üres.

Thirian 5k sor
Közben
Zinnervale
Kadan
Trixion
Asta
mind full
Szerencsére hétvégére elutazom, így megkímélem magam tőle.
PiszkosFred
...es akkor meg erre rajon par nap mulva a f2p tomeg, erdekes hetvege ele nez mindenki 😊

Zinnervale 16 ezres sor
Kadan 8 ezres

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2022.02.08. 19:39:54
drop
végzet a kicsomagolással erre elkezd nekem 12gb szedni mi a fene

SzirmosSzisza
Azért érdekes, mert valakinek meg ment így is... na mindegy, pont most csomagolta ki magát 😄

1 óra próbálkozás után nekem most indult el a steam unpacking. Steam qrta el a dolgokat.
Akkor már megvan, hogy hova nem megyek.
MerlinW
Public chat-en nem angolul - vagy az adott szerver domináns nyelvén - beszélni bunkóság és értelme sem sok van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.08. 16:58:52

[merlinw.org]

danone
Mi olyan 30-50-en Kadan-ra megyünk, kíváncsi vagyok mekkora lesz az utálat, ha elkezdenek többen magyarul chat-elni 😄 New World-ben volt két hónap mire megszokák. 😊
Utoljára szerkesztette: danone, 2022.02.08. 16:27:31
MerlinW
<#vigyor>

[merlinw.org]

PiszkosFred
Még el sem kezdődött a játékom, máris lehülyézett valaki. Szép. 😄

MerlinW

[merlinw.org]

BEAST
Igen, ha tartják magukat a korábbiakhoz, akkor a Kadan-ra mennek a nagyobb nemzetközi streamerek. Ezért is lett szimpatikus a Zinnervale... aztán pár nap alatt 2x akkorára duzzadt a Zinnervale guild listája, mint a Kadan. 😄

PiszkosFred
Meg kell nezni, hogy a nepszerubb nemzetkozi (esetleg magyar) streamerek hova mennek es azt (es a "kovetoiket"😉 elkerulni az elso par hetben 😄

BEAST
Én csak a "Legtöbb magyar guild" részt nem értettem, főleg miután a Lost Ark Hungary-re hivatkoztál, ahol a legutolsó hír, hogy Kadan-ra mennek. Azt látom a google docban is, hogy a Forsaken a Zinnervale-re megy, de sehol sem találom azt a többséget, akik szintén oda mennének. 😊

Én és páran még mindig nem döntöttük el hova megyünk mert kb naponta változik hogy Kadan vagy Zinnervale. Valószinűleg ahol kisebb lesz a sor. 😄