73
  • Tinman #73
    Nosza ülj be a Trabiba, vedd fel a vízművek feliratú kantáros gagyót, meg a gumicsizmát és mutasd meg, hogy szeded fel a tenoutoften főiskolán tanító irodalom tanárnőt. Segítek, nehogy meglepődj: Így sehogy, mert a külsőségek a lényeg.

Saját magadnak ellentmondasz, beszélsz arról, hogy nem fontos a látszat, nem számít a BMW, meg a lé, de azért csak letromfolod amit felépítettél azzal, hogy a megteremtett látszatról beszélsz. Pontosan erről van szó. Elég, ha látszólag vagy sikeres, gazdag és úriember és máris működik az amit leírtál. Ehhez valóban nem kell sok. Egy 500k-t futott kívül szép állapotban levő nívósabb nyugati autó, egy használt piacon vett iPhone 3, meg egy korrekt albérlet, amiről behazudhatod, hogy a tiéd, csak aztán a bérleti díjat is tudd majd kifizetni :-D

Ott van a gond, amikor 100%-ban önmagadat viszed a piacra és azt próbálod meg "eladni". Na, ha arra vevő valaki, akkor az egy értékes nő lesz, mert az azért szeret amilyen vagy és nem azért, amit összekamuzol neki.

Faludy nője, meg az öreg hírnevére, pénzére és örökségére utazott... jól tette, mert az ott egy szimbiózis volt. A nő a vénember mellett volt végig, az meg cserébe mindenét ráhagyta. Win-win.
  • Fbn Lx
    ez csak akkor lenne így, ha a homoszexualitás y-hoz kötött lenne, de ez elég valószínűtlen :/
  • sempronius18
    Faludy György azzal csábította el azzal azt a lányt, hogy a maga területén egy nagyon sikeres ember.

Azt meg nem mondom, hogy értek a nőkhöz, de talán elveszett se vagyok, de ezt nem egy netes fórumon kell egy arctalan accountnak bebizonyítanom. :)
  • Fbn Lx
    van linked ehhez a tanulmányhoz? kíváncsi lennék rá, hogy tényleg így van-e.
    egyébként az örökletes jegyek többségének kifejeződéséhez a megfelelő környezeti hatásra is szükség van, már ha nem fiziológiai, hanem viselkedésbeli jegyekre gondolunk, mint amilyen a szexuális preferencia. mint minden más, úgy a szexuális beállítottság is kell, hogy rendelkezzen genetikai alappal. de ez nem egyenes összefüggés a genetikában, hogy ha rendelkezel x alléllel, akkor homokos leszel, ha y-nal, akkor heteroszexuális. a gének többnyire hajlamosító tényezőkként lépnek fel, vagy olyan faktorokként, amik egyáltalán lehetővé teszik a viselkedés adott irányú megváltozását. én inkább úgy közelíteném meg, hogy aki az adott, homoszexuális alléllel rendelkezik, annál az esetek a%-ában (ha az általad említett tanulmány létezik és igaz, akkor 2%-ban) a környezeti hatások következtében kifejeződik a homoszexuális viselkedés, aki pedig az adott alléllel nem rendelkezik, az heteroszexuális (valószínűtlen, hogy homoszexuális viselkedést mutatna valaha).
  • Narxis
  • WoodrowWilson
    Én szégyellem magam az itt felsorakozott homofóbok nevében.
  • Lapajka
    Bocs de butaságokat írsz... látszik hogy fogalmad nincs a nőkről. A nők érzelmi lények abszolút. Az érzelmek olyan szinten el tudják vakítani őket, hogy Quasimodo is lehet Brad Pitt szinte bármelyik szemében, ha kellőképp rá lett zakkantva és bekábítva... A nők kevés kivétellel extrém módon manipulálhatók, értelmi szinttől, végzettségtől és képességektől, lényegében bármitől függetlenül; ha épp nyitott érzelmileg, akkor kellő rafinériával bármire rávehető, teljesen behálózható. Nyilván van néhány, és egyre több tudatos, maszkulin csaj, aki csak szexgépet akar és semmi mást, annak valóban a minimum 20 centis, handsome macho felel meg... de ezek vannak a túlnyomó kisebbségben. A legtöbb nő herceget akar fehér lovon és nem attól lesz a hercege hogy jól keres és vadiúj luxus BMW-vel parkol oda... hanem attól, ha a fehérlovas hercegség illúzióját jól tálalja... lehet az púpos, kopasz, kövér nagypapa és Trabanttal is parkolhat, vagy jöhet a 6-os villamossal is járókerettel, ha képes mellé egy ügyes káprázat szisztémát produkálni, a nő pillanatok alatt elolvad és karjaiba omlik. Az amorózóságnak semmi köze a külsőségekhez, anyagiakhoz, szépséghez, csakis egy dologhoz, hogy VALAMI legyen, valami működő illúzió. pl a 92 éves Faludy György hogy csábított el egy csinos 28 éves lányt? biztos nem a fütyijével vagy a szép arcával, de gazdag sem volt... valamennyi neve volt egy speciális kulturális közegben az igaz, de nem visított neki szombat esténként 20 000 tinilány egy sportcsarnokban... és nem is e kis hírnév az ami miatt belehabarodott a lány, hanem egy olyan varázslatot, káprázatot, tudott maga köré rózsaszín ködként produkálni, ami teljesen elkápráztat, elvakít és megbabonáz.. ahogy mondani szokták, le tudja dumálni a bugyit... persze nyilván kell ehhez egy tehetség, és ügyesség; s akinek nincs, annak valóban marad a gyúrás, kocka has és nagy pöcs, hogy azzal némi maradék konchoz hozzáférjen... a nagy nőcsábászoknak azonban ezek csak megmosolyogtató erőlködések és pótszerek, az igazi nőkábítás egész másképp működik, de igaz ami igaz, arra születni kell.. ;)
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2014.11.24. 03:13:46
  • Lapajka
    Srácok az egyik legjobb topik itt ez... visszaolvastam és visítottam... az a beszólás sem kutya, hogy "akarsz róla beszélni", de a "golyvás-pride" nálam kicsapta a biztosítékot és visítva sírtam... :D neeeeee.... ezeket hogy mertéteeeeeek...??? :D
    Meg ez: "De furán néznének az emberek, ha pl. a kopaszok a törpék vagy a dadogósak vonulnának az utcán büszkeségüket a társadalmi szokásoktól kirívóan eltérő módon hangoztatva".... és az se piskóta, hogy a ratyiság nagyon jó dolog, örüljünk neki, legyen csak minél több, hiszen annál több csaj jut nekünk... hát mi van veletek, hogy lehetett így bezakkanni ettől a témától... :D
  • Lapajka
    Semmilyen hatást. Nem lesz senkinek jobb, mivel gén lehet felelős betegségért, torzulásért. A dawn kóros, vagy az autista is génhiba miatt beteg... tehát hogy gén felelős, sem nem erősíti, sem nem cáfolja azt a teóriát, hogy a homoszexualitás egy normálistól eltérés, zavar, torzulás, vagy betegség (bár hivatalosan ezt a meghatározást már régóta nem használjuk, de az is köztudott, hogy nem azért nem mert VALÓBAN nem betegség, hanem inkább azért hogy ne sértsük a melegeket azzal, hogy betegnek tituláljuk, mivel NEM TUDJUK BIZTOSAN hogy betegség-e vagy sem... az hogy genetikai eredetű, a normálistól eltérés, vitathatatlan, és mivel pl a Dawn-kór is genetikai eredetű normálistól eltérés, TEHÁT BETEGSÉG, így eme gondolatmenet mentén, kézenfekvő, hogy a melegség is betegség); mindettől sem nem lesz jobb sem rosszabb a melegeknek, mert a megbélyegzés marad így is úgyis, mint önkéntelen reflexe az egészséges, normális többségnek, akár betegség, akár nem; akár zavar, akár nem, akár genetikai torzulás, akár nem; azt azért be kellene látni ép ésszel, hogy olyan állapot, amiről bár a legtöbb áldozata ennek a valaminek NEM TEHET, nem akar, nem szándékos, nem választott, azonban nem is teljesen normális és egészséges... s mint ilyen ne csodáljuk, ha kerülik és megbélyegzik... a leprást sem azért kerülik el, mert haragszanak rá, hiszen mindenki tudja hogy nem tehet róla szerencsétlen, hanem ÖNVÉDELEMBŐL, hogy ne ártson az egészségeseknek, nem fertőzzön. A melegre is leginkább azért nem vagyunk kíváncsiak, mert a normális egészséges emberek számára undorító, gyomorforgató és nem szeretnénk okádni ha nem muszáj... továbbá a melegeket látva, igencsak sérülhet az ízlés és főleg a gyerekek értékrendje és ízlése, hiszen lássuk be, mondjuk pölö egy szűk bőrnaci, aminek a feneke egy tanga, és kint van belőle a szőrös segg... az annyira azért nincs túl jó hatással egészséges, vagy legalábbis annak szánt gyerekeinkre... nemde? ;)
  • Tetsuo
    Nincs igazad. Ha nem reklámoznák magukat, valószínűleg kevesebb előítélet lenne, de mindenképpen kevesebb konfliktus.
    Ahogy a #34-ben írtam:
    "Magyarországon a 80-as, 90-es években a homokosoknak SEMMI bajuk nem esett, nagyvárosokban voltak bárok stb. ahol szabadon összejártak, hirdettek egymásnak találkára meg ki tudja, még... csak nem vonaglottak félmeztelenül a belvárosokban délután, utakat lezáratva, családokat megbotránkoztatva és elismerésükért hőbörögve!
    Az emberek nagyon nagy többségét nem érdekli, ki, kivel, mit csinál otthon, viszont (normából és természetből fakadóan) viszolyog a buzik szexuális megnyilvánulásaitól.
    Egy komoly politika (vagyis maffia) épült a "homokosok jogaira", a liberális propagandára, ami inkább a feszültséget növeli, mintsem a toleranciát."

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.11.23. 23:20:47
  • Tetsuo
    Hát igen. Félreértetted, ahogy az sűrűn lenni szokott errefelé, de legalább felismerted a helyzetet. ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.11.23. 23:14:41
  • sempronius18
    Szerintem elbeszélünk egymás mellet.
  • Tinman #61
    Látom nem érted.

Arról írok, ha egy középosztálybeli beül x régi autóba, majd beül y elegánsba.

Mi változik? A státusszimbólum körülötte. Ő maga ugyan az az ember, a felé közvetített reakciók mégis drasztikusan eltérnek.
  • gyuuula
    Pares írta: "...undorító és gusztustalan felvonulások, ami az emberek döntő többségénél kiveri a biztosítékot és csak az ellenszenvet erősíti. Magánügy, de azzal, hogy az utcára viszik és mindenkire rá akarják erőltetni, hogy fogadják el őket, provokációvá válik."

Az utóbbi években sokkal visszafogottabb volt a felvonulás, kép:
    2013 budapest pride
    Egyébként egyetértek, ha valamit reklámozni akarsz, azt a megfelelő formában kell tenni, különben nem ér el eredményt. De ha egyáltalán nem reklámoznák magukat a melegek, akkor sokkal kevesebbet tudnánk róluk, és lehet sokkal több lene az előitélet velük szemben.

Az, hogy még ma sem tudják a tudósok, mi okozza a homoszexualitást, mutatja, hogy összetett a probléma. Okozhatják gének különböző hibái, kombinációi, fejlődási rendelenesség és még akár pszichológiai vonulata is lehet a dolognak. De aki azt mondja, hogy ez egy döntés, az felvet néhány érdekes kérdést. Ha a homoszexualitás döntés, akkor a heteroszexualitás is döntés? Az, hogy a nőkhöz vonzódom, az döntés lenne? Én egyáltalán nem így érzem.

Ugyanis: akinek nem kell a fasz, az nem veszi be, akinek meg kell, annak egészségére!
    Utoljára szerkesztette: gyuuula, 2014.11.23. 14:36:34
  • sempronius18
    El kell keserítselek, de a két diplomás teológia tanárnők sem fognak észre venni, ha atom csóró vagy, mert nem akarnak majd ők eltartani, lehet nem a BMW-re hajtanak sőt biztosan nem, de azért lesznek elvárásaik, hogy minimum legyél azon az anyagi szinten ahol ők is állnak önállóan.

Gazdag nő csóró pasi felállás akkor van, ha a csóróságod ellenére te vagy Ryan Gosling és a fiatal Brad Pitt keresztezése és minimum 20 centis farkad van akkor jó leszel toyboy-nak.
  • Tinman #58
    Csukott szemmel járod-e a világot?

Ülj be egy trabantba, menj végig a városon és nézd meg a nők reakcióit: láthatatlan vagy. Ha rád esne egy meteorit se vennének észre.

Akkor most ülj be egy fekete csónakba: Hűha! Hirtelen mennyi pozitív visszajelzést kapsz a nőktől.

A nagy részük olyan egyszerű mint a faék (t. az igen kis számú kisebbségnek), még akkor is, ha 2 diplomás teológia tanárok. Szerencsére nekem sikerült egy "nemapénzedrehajtok" leányzót találnom, de őszinte részvétem a többi hetero versenytársamnak.
  • Ragnaar
    A párválasztásban nincs olyan, hogy igazságos, és nem is lenne értelme. Az nem arról szól. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek minden tulajdonság egyformán fontos.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.11.22. 16:17:10
  • Attilawap
    De értem én, de honnan veszed hogy passzív vagyok? Tapasztaltam egy s mást az életbe, ezért írok ilyeneket.
  • BladeW
    Másképp fogalmazok: passzív, siránkozós hozzáállással nem mész semmire. Nyilván nem a génállományra "hajtanak", még nem tartunk ott amit a Gattaca c. film bemutatott. Az állatvilágban is megküzdenek a hímek, akár egy egész nősténycsorda feletti uralomért, nem azon keseregnek, hogy a szomszéd hím-szarvasnak bezzeg nagyobb az agancsa. Érted?

https://www.youtube.com/watch?v=Blkx0K_GQZ8
  • Attilawap
    Ezt én is tudtam, hogy kódolva van, csak sajnos sok ember már nem akar a szívére "hallgatni" inkább van ez a megfelelési kényszer, hogy pl. van egy lány, akinek tetszek, viszont előbb kikéri a barátnőinek a véleményét rólam, ők persze egyből azt mondják, hogy mekkora "gáz" vagyok és azért nem tudok össze jönni ezzel a lánnyal, mert a barátnői ezt mondták. Sajnos ilyen világban élünk. Szerintem az lenne az igazságos, ha nem csak a külső számítana a párválasztásban, hanem a belső értékek is. De sajnos én csak álmodozhatok egy ilyen világról :(.
  • Ragnaar
    Komolyabbra fordítva a párválasztósdi is olyan dolog, hogy valamilyen formában 'kódolva van', hogy mi az ami adott embernek bejön. Persze itt nyilván nem arról van szó, hogy csak az az egy ember felel meg teljes mértékben az adott egyénnek akivel éppen kapcsolatban él, hanem főbb típusokra. Alacsony magas, sovány kövér, szőke, barna aztán jönnek a belső tulajdonságok. Szerintem legalábbis.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.11.22. 11:40:43
  • Attilawap
    Hát igen, sajnos a mai világban pont az a normális, ami régen nem volt az.
  • Ragnaar
    Elárulom neked, ha olyan lenne a génállományod amilyennek lennie kellene, akkor ecsethajú kigyúrt páva lennél, és nem lennének ilyen jellegű gondjaid.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.11.22. 11:26:14
  • Attilawap
    Elárulom neked, hogy a nők magasról tesznek a génállományra. Őket nem érdekli az ilyesmi, csak az hogy "menő" pasi legyen meg kigyúrt, ecsethajú (esetleg páva), fültágítós/piercinges. Ezekért vannak hasra esve a nők mostanság. A nőknél nem számít egyáltalán ha egy fiú hűséges, kedves, aranyos, lehet vele tervezni a jövőbe. Az nem érték, csak hogy "menő" legyen, meg lehessen felvágni a barátnők előtt.
  • Nagydög
    Nyugi, gatyo! Nem kell tulkompenzalni.
    Amugy igen, valoszinuleg a pedofilia is genetikai eredetu. Nincs is vele semmi baj, csak a gyerekektol tessek tavol maradni!
  • BladeW
    Ilyen hozzáállással nem is csodálkozom, hogy a nőstények inkább más hím génállományára pályáznak. (Ez szól minden "több buzi - több nő nekem" filozófiát valló egyednek is.)
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2014.11.22. 09:23:48
  • matrix222
    A genetikai élelmiszer, és sok más hatás egy sohasem látott genetikai változás gyorsulást idézett elő az emberiségben.
    Sőt, a kiskorú iskolásokra már egy felé behatással befolyásolják a gondolkodásuk alakulását.
  • Attilawap
    Különben is, meg lehet nézni Magyarország korfáját (de más országét is) több fiú születik mind lány de a férfiak előbb is halnak meg, mint a nők. Ergo ez azt eredményezi, hogy a fiatal korban levő fiúk sokkal kevésbé találnak nőt a túl nagy konkurencia miatt. Sajnos ezt én érzem is a bőrömön. Úgy hogy én is csak azt mondom, hogy még jobban reklámozni kéne ezt a melegséget, hogy ne legyen konkurenciám a nőknél, hogy abból is buzi legyen, aki eddig hetero volt. :D
  • Attilawap
    Nem is mondott hülyeséget a gyerek! Minél több lesz a meleg pasi, annál több nő jut nekem. :) Legalább lehet majd válogatni.
  • Tinman #44
    Én mint egyszerű kis hetero senki egy valamit szeretnék, de azt nagyon: több homokos férfit. Azt szeretném, hogy legalább, minden 2. férfi meleg legyen.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gondoljatok bele hetero társaim, hogy az úgy kapásból 2x esély a nőknél... hevön!
    Szóval, felesleges itt buzizni, meg ilyen baromságokkal fárasztani egymást... a homoszexualitás a létező legjobb dolog, ami egy "konkurens" férfival történhet.
  • halgatyó
    Akkor a pedofilia is genetikai eredetű?
    Vagy mondjuk az is, hogy utálja valaki a c...ányokat?
    Ugye-ugye, rohadék ál-liberálias tetvek!

Lassan már a tudományos eredményekben sem lehet bízni, annyi a tudományos életbe beszivárgott prostituált, akik politikai megrendelésre írják a cikkeket, elemzéseket.
    A megélhetési nehézségek fokozódásával számuk egyre növekszik.
    Ezután a hulladék áltudományos B**I-propaganda után még annyira se fogok hinni az ilyen áltudományos híreknek, mint eddig!
  • BladeW
    A börtönös buzulás kb semmi másról nem szól, mint, hogy a hiearchiában ki hol foglaljon helyet, szó sincs még csak ösztönös kényszerről sem. A szexuálisan kiszolgáltatott egyén teljes megalázása és behódoltatása a cél.
  • Tetsuo
    Felesleges ennyit beszélni róla. A legnagyobb probléma, hogy vonaglanak az utcán.
    Minden társadalomban az összeomláshoz közeledve emelkedett a számuk, az elburjánzott dekadencia egyik jeleként, nincs ez másként ma sem.
  • matatom
    Willenbrock : "A társadalom nem önmaguk miatt nem tolerálja a buzeránsokat, hanem két ok miatt: Mert nem hajlandóak elismerni, hogy a problémájuk genetikai rendellenesség miatt van, és mert az emiatti másságukat követendő példaként propagálják. Ha valaki nem kiabálja végig az utcán,hogy ő milyen büszke homokos, akkor szinte senkit nem is fog zavarni, hogy otthon miképpen él."

A fenti kijelentésével nagymértékben egyet tudok érteni, bár mindig lesznek olyanok is, akik csak úgy zsigerből utálják a homoszexuálisokat. A tálalás viszont lényeges. Ha egy meleget a mássága miatt hátrány éri, akkor lehet, sőt kell is panaszt benyújtani, feljelenteni és normális ember módjára akár tüntetni is. Ha viszont a ló túloldalán találja magát az illető és szándékosan provokál, pl. utcalányként öltözve (fél)meztelenül vonul és ordibálja, hogy ez a normális, csupán a többség nem érti, akkor ne is számítson másra, mint megvetésre és kitaszításra.

Genetikai hajlam, vagy predesztináltság majd megmondják az okosok, de az biztos hogy egy valódi meleg nem csak a "szabad akarat" (ha ugyan ilyen formában létezik ez a fogalom) által vált azzá, hanem biológiai háttere van. Ez pedig mutáció, egy "normálistól", vagy ha úgy tetszik nagy átlagtól való eltérés. Ezzel semmi probléma sincs, amíg nem a farkukat lóbázzák az utcán és kiabálják, hogy milyen büszkék. Ha egy hetero csinálná ezt, ugyanúgy kiváltaná a fejcsóválást. De furán néznének az emberek, ha pl. a kopaszok a törpék vagy a dadogósak vonulnának az utcán büszkeségüket a társadalmi szokásoktól kirívóan eltérő módon hangoztatva. A jogokért való normális emberi módon való tüntetés viszont természetesen elfogadható. Bár nem tudom, mivel heteroként nem tapasztalom hogy manapság még mindig olyan hátrányok érik a melegeket, ami miatt cirkuszt kell csinálni? Én sok esetben ennek ellenkezőjét látom a médiában, bár lehet, hogy ezek csak kirakat emberek...

Mielőtt még rám nyomja egyik oldal a homofób jelzőt (a másik meg a buzipártit), gyorsan kijelentem, hogy aki a homoszexuálisakat a másságuk miatt utálja, pont olyan megvetni való és egyben szánalmas, mint az aki melegként kényszert érez arra, hogy az utcán ócska kurvának öltözve hirdesse, hogy ő milyen "büszke".
  • Meridian
    Nem vagy egy észlény az tuti... a példádban az a 98% valójában csak 2%. Tudod, attól hogy még megfordítasz egy állítást, továbbra is ügyelned kell az arányokra...
  • Willenbrock
    A társadalom nem önmaguk miatt nem tolerálja a buzeránsokat, hanem két ok miatt: Mert nem hajlandóak elismerni, hogy a problémájuk genetikai rendellenesség miatt van, és mert az emiatti másságukat követendő példaként propagálják. Ha valaki nem kiabálja végig az utcán,hogy ő milyen büszke homokos, akkor szinte senkit nem is fog zavarni, hogy otthon miképpen él. A liberális politikai pártok ideológiákat és jelszavakat szőttek a jelenség köré, hogy ebből politikai tőkét kovácsoljanak.
  • yesname #37
    Nem többszöröződik meg. Ugyanannyi van akkor is, mint volt. Csak kimerik nyilatkoztatni a helyzetet.
    A magamutogatásukat nem komálom én sem. Tartsák meg otthonra és maguk között, mivel alapból nem ez a természet által választott rendje a szexuális kapcsolatoknak.
  • yesname #36
    Amiről beszélsz abban van sok marhaság illetve tények elhallgatása acélból, hogy adott nézőpont jobban érvényesülhessen. Pl. a börtönös példa és ezért már az egész nem vehető komolyan. Keveri a kényszerhelyzetet és az ösztönök erejét azzal a helyzettel amikor van lehetőség és ellenkező nem, de nem érdekli az illetőt.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.21. 06:44:34
  • BCs design
    a buziság nagyon sok esetben agyi programozási hiba, ezért van hogy erőteljes liberális média mellet megtöbbszöröződik a buzik száma
  • Tetsuo
    Kvp-nak és Nexus6-nak is igaza van. Annyit tennék hozzá, hogy:

Magyarországon a 80-as, 90-es években a homokosoknak SEMMI bajuk nem esett, nagyvárosokban voltak bárok stb. ahol szabadon összejártak, hirdettek egymásnak találkára meg ki tudja, még... csak nem vonaglottak félmeztelenül a belvárosokban délután, utakat lezáratva, családokat megbotránkoztatva és elismerésükért hőbörögve!

Az emberek nagyon nagy többségét nem érdekli, ki, kivel, mit csinál otthon, viszont (normából és természetből fakadóan) viszolyog a buzik szexuális megnyilvánulásaitól.

Egy komoly politika (vagyis maffia) épült rá a "homokosok jogaira", a liberális propagandára, ami inkább a feszültséget növeli, mintsem a toleranciát.

Hogy a homofóbok látens buzik lennének az pedig vicc. Kb. olyan, mint amikor páromnak mondom, hogy mivel retteg a repüléstől, valószínűleg látens pilóta! :-D