Több tízezren tüntettek az internetadó ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem inkább az a bajom, hogy ennyi féle adó van. Az jut eszembe erről, hogy az xmen figurákról ügyvédek hada vitatkozott hosszú évekig, hogy doll vagy toy kategória, merthogy toyként kevesebb adót kell rá fizetni.
Amíg ennyi féle adó van, addig az emberek ilyen baromságokkal foglalkoznak, pedig még az is hasznosabb lenne, ha inkább kimennének a földekre kapálni.

De hogy közelebbit mondjak ott van a kamatadó és a TBSZ számla. Ez is óriási költségekkel jár a pénzügyi szervezeteknek, az ügyfeleknek meg 1 számla helyett minden évre jut 1, ami rendszeres plusz macerával jár fölöslegesen. Arról nem is beszélve, hogy 2014-ig nem volt lehetőség mozgatni a TBSZ számlát másik intézményhez, így ha az adott intézmény azt mondta, hogy mostantól x ft-tal drágább valami, akkor vagy feltötred és vesztettél egy csomót, vagy lenyelted a plusz költséget.
Vagy ott volt a vizitdíj, ami szintén egy csomó költséggel járt, arról nem is beszélve, hogy aztán el is lett törölve. (Vizitdíjautómata ócsón eladó!)

Ezek bevezetése helyett is inkább meg kellett volna növelni a meglévő adókat. Egy új adónemmel ugyanakkora plusz bevételt elérni sokkal nagyobb összköltséggel jár, mint egy vagy több meglévő adónem növelésével. Csak éppen új adónemmel könnyebb megcélozni egy adott csoportot, akiktől több pénzt akarunk szedni. De ennek a könnyebbségnek súlyos ára van. Inkább ki kéne valahogy matekozni a meglévő adókból. Nem is szabadna ennyire célzott adókkal kombinálni. Végül eljutunk oda, hogy mindenkire személyre szóló adó fog vonatkozni, hogy mindenkit pont annyira meg tudjanak fejni, amennyire csak lehet.
Érdemes még egyátalán sokat tanulni és keményen dolgozni azért, hogy sikeresek legyünk?

A tücsök és a hangya
Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2014.10.28. 10:04:13
Narxis
Hova kéne elmenni? Én is mennék ebből a szutyok országból a francba. :/

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

stationx
Mit szedsz? Nekem is kéne.
@Slinky Cyle: "Nem lesz semmi féle új adó ..." "A hülyék mi vagyunk ..."
Nem, hülye hazug troll az te vagy!!! Ha csak 700 Ft-os plafon lenne, akkor 28 milliárd bevétele lesz az államnak, a céges 5000-sel számolva még jóval több.
Lehetne, hogy a nemadókat, nem megszorításokat csak az ilyenek élvezzék mint te!!!
(Ráadásként persze az adóbeszedést is sikerült elqrniuk, a jelen állás szerint mondjuk a 100 ezres bérelt vonalon lesz +5% adó, a 4000 Ft-os céges adsl-en +125% adó, normális???)
Adhatnál tippeket, hova lehet/érdemes elmenni innen a jó büdös faszba! Valahogy az az érzésem, hogy magyart már sehol nem látnak szívesen...orsós vajdának azt is sikerült elérnie egyfajta bónuszként, hogy már elmenni is nehéz.
Annak kéne lenniük egy normális demokráciában, de ebben az országban ennek akkor lett vége, amikor a "tisztelt" képviselő urak kimondták, hogy őket nem lehet visszahívni, még akkor sem ha nem végzik a dolgukat rendesen. Ezt jogi úton annyira bebetonozták, hogy még népszavazást sem lehet kiírni a témakőrben.

Pedig a rendszerváltás Cservenkáné visszahívásával kezdődött....

"A valóság meg az, hogy a férfi lakosság bő 40% a jelenlegi nyugdíjkorhatárt sem éli meg ... "

Amíg bele nem rondítottak a KSH adataiba, a várható élettartam 63,6 év volt a férfiaknál és 69,2 nőknél. A férfiaknak most 65 év a nyugdíjkorhatár... Szóval a fele se fogja megélni a nyugdíjaskort.

Nekem is kb ez jott le:D Kilengett a BS erzekelom :D
Azt nem tudom, hogy mas orszagokban hogy megy, de U.K.-ban £0-31875 20%, 31876-150000 40%, afelett pedig 45% az ado (jah...adosavok vannak...horribile dictu..) Persze eves bruttoval szamolva es a Personal Allowance (amolyan adokoteles mennyiseg) felett. A personal allowance £10000/ev, azaz efelett kell csak adozni.
"Example
You earn £35,000 of taxable income and your Personal Allowance is £10,000. You pay basic rate tax at 20% on £25,000 (£35,000 minus £10,000)."
20 meg 500 mb? meg az apad faszat..:DD Gondolom meg a budos eletben nem frissitetted az op rendszert egyiken sem vagy legfrissitot hasznalsz (az egyeb appokrol es programokrol nem is beszelve:D) Obvious troll is obvious

Meg az a zseni, aki megint az extraprofit szocskaval kampanyol...szivlapattal kellene pofanbaszni, aki hasznalja ezt a szot (igen, engem is:D)
Vagy a masik, aki szerint a 150ft/Gb csak kitalacio...a kis jolertesult :D

En 10 eve huztam el a szarkupacbol, mert meg az en csokkent ertelmemnek is nyilvanvalo volt, hogy amig magyar politikusok (cococo...ingyenelok) iranyitjak az orszagot, ott jobb sosem lesz..SOHA! Tokmindegy melyik part kerul kisebb-nagyobb hatalomra, ahogy megerzik a husosfazek illatat, magasrol beleszarnak az egeszbe es indul a zsebtomkodes. A Fidesz ezt mondjuk uj szintre emelte, le a kalappal elottuk:D A szocik kezdo mazsolak voltak hozzajuk kepest. Mondjuk Mo. annyira jol teljesit, hogy gyakorlatilag nem is el mar ismerosom nagyon arrafele...valahogy mind elhuzott, mint a vandormadarak :D
Magyarországi bérekkel NEM a mértékük a legnagyobb baj, nem is a 27%-os áfa. a magyar bérekkel az az apró baj, hogy 68-76%-a megy a bruttó bérből ADÓBA! Míg innen nyugatra a fele! És akkor most ezt fogják még tetézni szappan, meg papír meg internet adókkal. És innentől kenheti a polgár a hajára a 16% SZJA-t meg az adókedvezményeket.

Én elsősorban arra értettem, hogy lehet, hogy névlegesen nem is volt fizetéscsökkentés, de egyrészt az euró árfolyama felszaladt, másrészt meg növelték az áfát, ami eleve az egyik legmagasabb volt (a sanyarú sorsú dánok mellett). Tehát elméletileg ugyanannyi pénz, gyakorlatilag kevesebb vásárlóérték. Az általad említett csökkentéseket az állami szférában meg csak tedd hozzá pluszban :) És akkor a természetes inflációról nem is beszéltünk..
Utoljára szerkesztette: Ferrer, 2014.10.28. 00:13:40

LZ forever

OFF: Sokan azzal vádolták meg a törvény alkotókat, hogy ki akarnak nyírni ISP-t, hogy helyette valami állami izé legyen, egy gazdasági elemzésben csodálkozva láttam, hogy az egyetlen masszívan mínuszban lévő szolgáltató a UPC, tehát esélyes, hogy őket teszik tönkre. Így nem csak lesz kezükben net szolgáltatás, de egy rakás embernek meghatározhatják mit nézhet vagy sem a tévében.

Egyébként ez a 700 forint (+áfa) sem kis áremelést jelent, ha áthárítják, de ugye nagy részét nyilván igen. A Digi legolcsóbb ajánlatával számolva 30% feletti emelkedés, UPC-nél 25%, T-nél 20% körül. És ugye a 700 Ft-ot mindenki el fogja érni (még ezekkel a csomagokkal is), hiszen csak 4 GB felé kell menni. A programozó kollega valószínűleg Lynx-szel tolja, hogy megáll 500 megánál.

@Slinky Cyle
Te pedig kezeltesd magad.

Az a része megvolt neked, hogy az elmúlt 4 évben a KSH a várható életkort ami a nyugdíjkorhatár ALATT van a férfiaknál hirtelen valami 72 évre felemelte? Gondolom hirtelen az ország összes öregének elmúlt a meszesedése, érszűkülete, betegsége vagy mi ...
A valóság meg az, hogy a férfi lakosság bő 40% a jelenlegi nyugdíjkorhatárt sem éli meg ... Persze jelenleg nincs rá értelmes magyarázat, hogy 10 vagy 20 év múlva miből lesz nyugdíj.

Beleírták az alaptörvénybe, hogy oldja meg a család az idősek ellátását...
Kösz b+, ezért érdemes fizetni... Unoka és nagyszülő együtt halnak majd éhen, amikor a nyugdíjrendszer összeomlik.

"Senki se kap kevesebb pénzt mint 5 éve"
Hát persze ... nyilván amikor az orvosok/rezidensek fizetését "emelték" és eltöröltek egy csomó túlóra, ügyelet és egyéb díjakat, akkor utána nem volt orvos aki 1-200.000-rel kevesebbet keresett, mi? Amikor ugyan ezt eljátszották a pedagógusokkal, akkor nem volt aki ugyan annyi vagy több munkaórával sokkal kevesebbet kereset, mi? Amikor "adócsökkentés" címén a minimálbéresek nettója majd' 16.000-rel esett 2 év alatt, akkor ők mind utána többet kaptak. Akinek csökkent vagy megszűnt a cafetéria, az mind többet kapott, mi? Azért lett 3 millió létminimum alatt élőből 4.7 millió 4 év alatt?

"Igen, lehet azzal jönni, hogy sürgősségi betegellátás és biztonsági háló, ..."
Nem, nem lehet. 2012 januártól a TB és Nyugdíj járulék HELYETT adó lett, előbbiért az állam szolgáltatni köteles, az adóval viszont azt csinál amit akar. Tök véletlenül pont akkoriban lépet életbe az új Alaptörvény, amiből a nyugdíjhoz és az EÜ ellátáshoz való alapjog helyett, már csak egy "törekednie kell" szöveg lett. Szóval a szociális hálóról ennyit.

Nem lesz békemenet, mert a "független" békemenetet megkérték, hogy most ne akarjon konfrontálódni az ideges net adó ellenzőkkel. Pedig arra befizetnék.

"Jaaj, há te Józsi, azok a csúnnya liberálisok megfenyegettek minkét az asszonnyal hogy vegyünk mán föl banki hitelt te!"

Liberalizmus helyett mennyivel jobbak már az erős nemzetállamok egy szűk, gazdag elittel, amelyik csicskáztathatja az állampolgárait minimálbérért, nem? Ezt keresi a mi népünk, becslések szerint már 500 000 magyar vándorolt ki Oroszországba és Kínába! Mikor lesz a következő Békemenet? Én szeretném megvédeni az orbáni sógor-koma szövetséget!

LZ forever

Molnibalage
Ettől még úgyanúgy pofátlan... Minden szarra fizeted az ÁFÁ-t a szolgáltató a kiépítés alatt is mindenre fizet és aztán még a végén ezt is megadóztatják. Az elv az, ami miatt már túl van a bicskanyitogatás határán. Most komolyan, mi a faszomat nem adóztatnak még meg...? Talán tessék már az államháztartás kiadásait visszafogni a kedves jó kurva anyjukat. A faszom teli van, hogy dolgozok és olyan dolgokért vonnak adót, hogy az már nevetséges. Az állami egészségügy gyakorlatialg nem is lát, mert ha valami bajom van, akkor inkább magánrendelésre megyek.... A TB-t meg húzza le rólam szépen. Igen, lehet azzal jönni, hogy sürgősségi betegellátás és biztonsági háló, de akkor legyen olyan opció, hogy csak erre fizetek és kevsebbet. Tízezreket húznak le rólam TB címén, aztán a magánrendelésen fizetek még ennyit...

Vicc ez az ország....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a világon minden állam, politikai szervezet, vagy "független" szervezet keményen valamilyen érdekérvényesítéssel foglalkozik.

Miert, mit gondoltal, hogy csak az inercia hajtja oket? Vagy a szeretet fenye?

ps: ossze-vissza beszelsz.

Na benyújtották a módosítást is
http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705-0009.pdf
Azért látszik kinek kedvez ez a törvény.
Nem..
Én úgy gondolom, hogy a világon minden állam, politikai szervezet, vagy "független" szervezet keményen valamilyen érdekérvényesítéssel foglalkozik. A politikusok hivatásos érdekvédelmi alkalmazottak.

Csak annyi lesz, hogy ki lesz terjesztve a már meglévő távközlési forgalom alapú adóztatás az internetforgalom irányába is.
Nem lesz semmi féle új adó bevezetve.

a távközlési adónak, mint eddig is volt.. továbbra is lesz a lakossági fogyasztók esetében korlát
a 150 ft / Gb ot el lehet felejteni.. ez egy teljesen irracionális TERVEZET.. ezt még az sem hiszi el aki ezeket a rémhíreket terjeszti..
de akkor is, neki ez a dolga..
A hülyék mi vagyunk ha felülünk a provokációnak és megosztottá válunk.

Nagyon sok természetes emberi jogosultságot kisajátítottak, pénztől függővé tettek, ezt sok ember észre vette már és nekik sem tetszik így a világ.

Te komolyan azt gondolod, hogy a pillanatnyi magyar kormany mindenezekert (es persze a vilagbekeert) harcol es minden vagya a tarsadalmi egyenlotelnsegek megszuntetese onzetlen modon??? Te meg meg bargyun tapsikolsz is hozza?! Jesus!

elmondhatom én hogy kerültem a témába..
az egész 2001 9 11 én kezdődött
Olyan folyamatok indultak el a világban amire oda kellett hogy figyeljek jobban is.
Azóta látom az értelmét, és okát azoknak a folyamatoknak amiket általában a liberális, globális politika indít el.

Persze én nem értek vele egyet. De nem azért mert valaki azt mondta nekem hogy ne értsek egyet vele.

Egyszerűen csak.. én nem vagyok milliárdos, és felfogtam, hogy a globális liberális mozgalmak nem törődnek az én érdekeimmel.
Ugyan azokból az okokból kifolyólag a világon rengeteg hasonló ember van mint én.
Vagyis, nincs tőkejövedelme, nincs bánya koncessziója, részvénytársasága, nincs kapcsolata a globális elit szociális világában.
Nincs saját bankom, nem tudok pénzt nyomtatni, míg mások igen és ezt igazságtalannak tartom.
Nincs hadseregem, és a kutya sem törődik velem.
és amíg ez így marad, addig nem is fog csak úgy megváltozni a helyzet.

Nagyon sok természetes emberi jogosultságot kisajátítottak, pénztől függővé tettek, ezt sok ember észre vette már és nekik sem tetszik így a világ.

Legyen igazad, de szerintem bevezetik, még ha módosítva is. Ugyanis ha a tegnapi események után visszalépnének, annak olyan olvasata is lehet, hogy megijedtek. Viktor (mint Putyin jó tanítványa) nem mutathat gyengeséget, az események után csakazértis be fogják vezetni és még egy birkamenetet is rendeznek mellé, hogy megmutassák kinél az erő.

Az a baj ezzel a 700 forintos korláttal is, még ha a cégeknek is kell megfizetni, hogy ha valami akkor ez nagyban fogja befolyásolni a fejlesztéseket.

Ilyen böszmeséget a Feri óta nem csinált még senki.

https://fxmason.blogspot.com/

az öszödi böszme és a DK-s csürhéje próbál ráépülni erre az elégedetlenségre. Én is az interetadó ellen vagyok de ahol egy gyurcsány nevű féreg a hangadó onnan minál távolabb tartom magam
az ismétlés a tudás anyja

Es ki volt a tied? Lazar es Rogan szerelemgyereke? :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 17:30:59

"Ajánlom mindenkinek ezt a tevékenységet..aki ráér."

Nem hülyeség, de ezt inkább kihagyom, nem akarok én politikus lenni.

Volt szerencsém már amúgy politikusokhoz neten és annyit mondok hátborzongató élmény. Hozzájuk képest az SG-trollok sehol sincsenek. Olyan manipulatívak, hogy az hihetetlen. Nagyon szilárd meggyőződés kell ahhoz, hogy el ne térítsenek. Nem gondolod, hogy neked talán nem sikerült ellenállnod? Veszélyes játék politikusokkal vitázni, nem ítéllek el érte ha nem.

Már most biztosra lehet venni, hogy ilyen adó nem lesz.

Pedig nagyon úgy néz ki hogy lesz, ma nyújtották be a felső korlátra vonatkozó módosítót.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

mert lehúzom szakmabeliek gázsiját, ami nem kevés szokott lenni, hát ez van...

En is sw-fejleszto vagyok es en sem panaszkodom a fizetesemre... bar nekem csak Svajcban jutott munka, nem pedig az irigylesre meltoan teljesito magyar gazdasagban ;)

Ki a faszom írta ezt a cikket? A focidrukkerek nem ott hőzöngtek...Az aki írta ezt a faszságot ott sem volt
az ismétlés a tudás anyja <#idiota>

Ezeket a szovegeket valami bot irja neked ilyen redundansra? Esetleg Andrevv programozta neked valami chipbe? :)

A chip programozás gyerekjáték amúgy, szóval az apukádnak könnyű dolga van ;)
Abban igazad van, hogy mindenki azt mond amit akar, végre egyetértünk valamiben. És honnan tudod a középső nevem? Te is nagy hekkermágus lehetsz :))
Nem vagyok sikertelen, megélek és az a lényeg, bár a kollégáim felhívták a figyelmem, hogy ne vállaljak már mindenfélét bagóért mert lehúzom szakmabeliek gázsiját, ami nem kevés szokott lenni, hát ez van...
Épp ezért írtam hogy nyugi van..
Mert túlreagálta a lakosság a dolgot..

ami teljesen érthető, ha elkezd számolni az ember, hogy 150 ft / gb mit jelent.

MEGNYUGTATOK MINDENKIT .. mert ez az adó egy baromság.. nem lesz bevezetve. 100 %

Biztos vagyok benne hogy nem lesz bevezetve..
Nézzük meg mit beszélnek a kormányban..

A kormányon belül is mindenki ezen van kiakadva. Mindenki keresi a bűnösöket, azokat a barmokat akik ilyen javaslattal álltak elő..
és azokat is akik közrejátszottak a média felé való tálalásban.
Ez tény.

2. tény
Már most biztosra lehet venni, hogy ilyen adó nem lesz.

Már most majdnem verekedés volt az ügyből fakadóan a nádor téri minisztériumban.
Mindenki a tűzoltással van elfoglalva, meg a "szervezők" felkutatásával.
Meg a hivatalos álláspontok felépítésével vannak elfoglalva és annak gyors terjesztésével.

Mondd csak, van oka félni? Tán azért volt kint tegnap az amerikai ügyvivő is?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Következő lépésben rákapcsolnak és indul az ország lejáratása külföldön.

Ez mar regen elindult a Fidesz reszerol, eleg jok benne ;)

De amúgy c++, c#, néha c és asm (chip programozás) és ha nagyon muszáj egy kis web is, viszont az actionscript, php és javascript tud komoly lenni, szóval ne becsüld le a webes szakembereket se.

Nezdd, lehet, hogy te nagy webes magus vagy, de ez meg mindig az internet, itt mindenki azt mond, amit akar... ergo felesleges masokat gyozkodni arrol, hogy te mekkora Karaj Karoly vagy, ez altalaban a sikertelen emberek tulkompenzalasa szokott lenni... plusz az en apukam ugyis erosebb es orrbavagja a te "chip programozasodat" ;)

Frank99
pontosan:

aki kinntről akarna hozni autót, annak FELÉRTÉKELIK a kocsit (legyen akár törött) és az alapján vetik ki az adót és regadót.

ezért sokan KINN adóznak. és röhög rajtunk Németország pl. mert nekik egy oldal A/4 kitöltés pár száz euró bevétel, nekünk meg semmi. DE a JÓ tajmagyar azért majd behozza (5%) ?

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
bakker..

meg még sok mindent.

Frank99
MÁR megint a baloldal.

Ugyan én nem voltam fenn -vidékről- de néztem az online közvetítést. Láttam -gondolom akiknek látnia kellett azok is- az ultrák embereit (csukja stb. a menetben) 130+ ezren nézték, akik nem voltak ott. Nyugodtan bagatell. simán.

nyugi, nem történt semmi. pihi van, pizsi fellőve!!! a nyugtatót meg hozzák( neked is, meg a vezérnek is)

kihagytad a jármű vizsgáztatási díjat, amit autónál asszem 18k-ról 22-re emeltek, motornál meg 4600-ról 11000-re, de biztos van még pár adóemelés ami nincs a listában.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

150 ft / GB
HAZUGSÁG

Nem lesz semmi ilyesmi.
A baloldal megint kitalált valamit és össze akarja ugrasztani az embereket a kormánnyal.
Másodlagos célja, társadalmi instabilitás, megosztottság..

Következő lépésben rákapcsolnak és indul az ország lejáratása külföldön.
Éppen most írják a lejárató kommunikét.
Segítséget kérnek külföldről, és nemsokára jönnek az uniós fenyegetések, még az is lehet, hogy az usából is ide küldenek majd valakit.

Aztán jönnek a megmondó emberek, kormányváltó hangulat keltés, s később ha nem sikerül megint leszerelni őket.. ide küldenek majd pár kormánybiztost az euból, és korlátozni fogják a magyar állam már így is korlátolt hatáskörét.

Persze nem lesz semmi féle internetadó.. mert ez az egész nem is erről szól.

:)) Ez jó volt, jót nevettem :D
De amúgy c++, c#, néha c és asm (chip programozás) és ha nagyon muszáj egy kis web is, viszont az actionscript, php és javascript tud komoly lenni, szóval ne becsüld le a webes szakembereket se.
A nyelvek pedig angol, német és orosz (na lehet gyártani az összeesküvés elméleteket :) )
A többit gondolom te se gondoltad komolyan :)
Senki se kap kevesebb pénzt mint 5 éve. Csak éppen azok a forintok kevesebbet érnek. Ha el kell magyaráznom, miért, akkor retardált vagy.

LZ forever

Basszus, most aztán beparázhatott a diktatúra, ha hirtelen ennyi bérkommentelőre lett szükség.. De féljenek csak, kártyavárként fog összeomlani Orbánisztán :D

LZ forever