309
  • stationx
    Mi meg visszafelé haladunk.

Netadó helyett virtuális útlevél: az észtek így csinálják
    Utoljára szerkesztette: stationx, 2014.10.28. 11:21:04
  • cateran
    "ellenőrizze csak mennyibe kerül pl Németországban vagy Angliában a netelőfizetés"
    BS...A fizetes es elofizetes aranyat kell osszehasonlitani... De pl Virgin 1 eves elofizetessel, 50mbites nettel £26,50....ez minimalberen kb 4 oranyi melo.
    Annak meg melyik reszet nem erted, hogy a szolgaltatok mar fizetnek adot? Tudod, szolgaltatnak, en fizetek es annak 1 resze az ugynevezett AFA. Azt meg vegkepp nem ertem, hogy a technologiai fejlodesnek mi koze ahhoz, hogy kell-e az ado vagy sem? A repulogepek es vonatok gyorsabbak, mint 150 eve..sot az autok es motorok is es az emberek tobbet hasznaljak oket..nosza extra adot rajuk megtett km-erek utan...

A cegem biztosit szallas, etkezest es internetet is, plusz meg keresek nettoban 6 szamjegyu osszeget es nem 0, 1 vagy 2 az 1. szamjegy (mar HUF-ban) Egyeb kerdes?
  • Laza
    Micsoda indulatok és hozzászólások ....... érdekes.

Nem vagyok net adó párti, de azért pár érdekesség:

Idén jó pár szolgáltatónál 2,5x -es ingyenes sebesség növelés volt, ami csak a Diginél leváltotta a 40/20-as netet 100/50-esre, ugyanazon pénzért. Ha erről az ember visszaváltott 50/30-ra (még ez is gyorsabb), akkor rögtön kb 1000Ft-al fizet egy ideje kevesebbet.

Az, hogy 2008-ban nem kellett még a net adó, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy 2014-ben kell e.
    Ugye 2007-ben jelent meg az első iPhone, majd az azt követő években kezdtek el csordogálni az okostelefonok, majd 2009 után kezdett meg robbanásszerűen elterjedni. Majd jöttek sorra a mindenféle appok, voip/ingyenes telefonálás, üzenetküldés, mobilnet előfizetések robbanásszerű növekedése. Aki ezen a téren 2008-at 2014-el párhuzamba vonja, annak tényleg felesleges a net, hiszen nem használja (jól) :)

Szó se róla, magam sem örülök egy új adónak ... de azért nem minden fekete vagy fehér, pláne nem úgy, ahogy páran előadják.

Aki meg elmenne, készüljön fel, ellenőrizze csak mennyibe kerül pl Németországban vagy Angliában a netelőfizetés (pl T-Online árakat hasonlítsa ösze) .... aztán nem minden országban legális az illegális javak tonnaszám letöltése, van ahol pedig szolgáltatói szinten kötelezik majd a felhasználói szokások ellenőrzésé :)

De szabad világban élünk, el lehet menni, csak utána ne úgy hasonlítgassák az ottani bért, hogy abból itthon mit lehet kezdeni, hanem hasonlítgassák a kinti élethez ... megélhetéshez, lakhatáshoz/lakáshoz jutáshoz, közlekedéshez, stb..stb. Ahogy körülnézek 1-2 ismerősömnél, akik itt nem tudnak elfogadható egzisztenciát teremteni maguknak, azok odakint sem ... max többet keresnek étteremben és egyéb helyeken, ami aztán itthon többet ér ... csak akkor jön a kérdés, hogy csak dolgozni ment ki és pénzt keresni, vagy azért mert itthon elégedetlen volt ... ugye az utóbbi nem itt akarja a pénzét elkölteni :)
  • cateran
    Patkanyok a sullyedo hajon:D

Muhaha, imadom ezeket az interjukat...

Amugy meg, aki le akar lepni: Top prioritas a nyelvismeret...tokmindegy milyen nyelv, de muszaj legalabb alapszinten nyekeregni a celpont orszag nyelven! Minden vegzettseget igazolo papirnal fontosabb! Angolnal tudom javasolni a skandinav orszagokat es persze U.K.-t, bar itt tervezik a szigoritast a sok eloskodo miatt (meg azt is, hogy kielpnek az EU-bol.) vagy mar be is vezettek?:S
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2014.10.28. 10:48:27
  • Frank99
    és akkor jönnek a figyelmeztetések...
  • DRFlame
    De ez csak megtévesztés, amivel még nem is lenne akkora baj, ha nem a hatékonyság kárára történne.
  • Frank99
    a közvetett és közvetlen adók, ugye.

a közvetett adók emelkedtek, mert az nem látszik. Csak az árakban, az emelkedő banki költségekbe stb. Januárban majd köcsög lesz a pék, mert emel a szemlén, de hogy azért mert neki emelkedett a rezsi, azt az agymosott 1 bites nem látja.... CSAK a narancs és kék színt a rezsiszámlán.
    a lakosság 15%-nak van csak megtakarítása
    a magyar adórendszerről

Tessék egy kicsit olvasgatni....

Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.28. 10:32:50
  • stationx
    Én még emlékszem a híres negatív gdp növekedés is növekedés fidesz mondatra.
  • saba30
    Nekem meg az jut eszembe amikor Frei könyvéből a bankár azt mondja: "költségek porlasztása", na akkor ez most az adók porlasztása. Ha nagyon megemelnek egy adó mértékét pl.: ÁFA az túl feltűnő, ezért kell porlasztani. Sok kicsi sokra megy :)
  • eszim
    Nyilvan, de az allam leszarja, hogy masnal es sajat maganal is mennyi koltsege van az adminisztracionak. Ellenben igy lehet ossze vissza hazudozni a szettordelt aaokrol, jarulekokrol, dijakrol. Lasd az intetnetadonal, hogy ez nem is uj ado, de ha igen akkor legalabb ezt is megadoztatjak (a vilagbajnok afa mellett),meg kulonbenis mocsok adoelkerulo voip.
  • DRFlame
    Nekem inkább az a bajom, hogy ennyi féle adó van. Az jut eszembe erről, hogy az xmen figurákról ügyvédek hada vitatkozott hosszú évekig, hogy doll vagy toy kategória, merthogy toyként kevesebb adót kell rá fizetni.
    Amíg ennyi féle adó van, addig az emberek ilyen baromságokkal foglalkoznak, pedig még az is hasznosabb lenne, ha inkább kimennének a földekre kapálni.

De hogy közelebbit mondjak ott van a kamatadó és a TBSZ számla. Ez is óriási költségekkel jár a pénzügyi szervezeteknek, az ügyfeleknek meg 1 számla helyett minden évre jut 1, ami rendszeres plusz macerával jár fölöslegesen. Arról nem is beszélve, hogy 2014-ig nem volt lehetőség mozgatni a TBSZ számlát másik intézményhez, így ha az adott intézmény azt mondta, hogy mostantól x ft-tal drágább valami, akkor vagy feltötred és vesztettél egy csomót, vagy lenyelted a plusz költséget.
    Vagy ott volt a vizitdíj, ami szintén egy csomó költséggel járt, arról nem is beszélve, hogy aztán el is lett törölve. (Vizitdíjautómata ócsón eladó!)

Ezek bevezetése helyett is inkább meg kellett volna növelni a meglévő adókat. Egy új adónemmel ugyanakkora plusz bevételt elérni sokkal nagyobb összköltséggel jár, mint egy vagy több meglévő adónem növelésével. Csak éppen új adónemmel könnyebb megcélozni egy adott csoportot, akiktől több pénzt akarunk szedni. De ennek a könnyebbségnek súlyos ára van. Inkább ki kéne valahogy matekozni a meglévő adókból. Nem is szabadna ennyire célzott adókkal kombinálni. Végül eljutunk oda, hogy mindenkire személyre szóló adó fog vonatkozni, hogy mindenkit pont annyira meg tudjanak fejni, amennyire csak lehet.
    Érdemes még egyátalán sokat tanulni és keményen dolgozni azért, hogy sikeresek legyünk?

A tücsök és a hangya
    Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2014.10.28. 10:04:13
  • Narxis
    Hova kéne elmenni? Én is mennék ebből a szutyok országból a francba. :/
  • stationx
    Mit szedsz? Nekem is kéne.
  • eszim
    @Slinky Cyle: "Nem lesz semmi féle új adó ..." "A hülyék mi vagyunk ..."
    Nem, hülye hazug troll az te vagy!!! Ha csak 700 Ft-os plafon lenne, akkor 28 milliárd bevétele lesz az államnak, a céges 5000-sel számolva még jóval több.
    Lehetne, hogy a nemadókat, nem megszorításokat csak az ilyenek élvezzék mint te!!!
    (Ráadásként persze az adóbeszedést is sikerült elqrniuk, a jelen állás szerint mondjuk a 100 ezres bérelt vonalon lesz +5% adó, a 4000 Ft-os céges adsl-en +125% adó, normális???)
  • TokraFan
    Adhatnál tippeket, hova lehet/érdemes elmenni innen a jó büdös faszba! Valahogy az az érzésem, hogy magyart már sehol nem látnak szívesen...orsós vajdának azt is sikerült elérnie egyfajta bónuszként, hogy már elmenni is nehéz.
  • teddybear
    Annak kéne lenniük egy normális demokráciában, de ebben az országban ennek akkor lett vége, amikor a "tisztelt" képviselő urak kimondták, hogy őket nem lehet visszahívni, még akkor sem ha nem végzik a dolgukat rendesen. Ezt jogi úton annyira bebetonozták, hogy még népszavazást sem lehet kiírni a témakőrben.

Pedig a rendszerváltás Cservenkáné visszahívásával kezdődött....
  • teddybear
    "A valóság meg az, hogy a férfi lakosság bő 40% a jelenlegi nyugdíjkorhatárt sem éli meg ... "

Amíg bele nem rondítottak a KSH adataiba, a várható élettartam 63,6 év volt a férfiaknál és 69,2 nőknél. A férfiaknak most 65 év a nyugdíjkorhatár... Szóval a fele se fogja megélni a nyugdíjaskort.
  • cateran
    Nekem is kb ez jott le:D Kilengett a BS erzekelom :D
  • cateran
    Azt nem tudom, hogy mas orszagokban hogy megy, de U.K.-ban £0-31875 20%, 31876-150000 40%, afelett pedig 45% az ado (jah...adosavok vannak...horribile dictu..) Persze eves bruttoval szamolva es a Personal Allowance (amolyan adokoteles mennyiseg) felett. A personal allowance £10000/ev, azaz efelett kell csak adozni.
    "Example
    You earn £35,000 of taxable income and your Personal Allowance is £10,000. You pay basic rate tax at 20% on £25,000 (£35,000 minus £10,000)."
  • cateran
    20 meg 500 mb? meg az apad faszat..:DD Gondolom meg a budos eletben nem frissitetted az op rendszert egyiken sem vagy legfrissitot hasznalsz (az egyeb appokrol es programokrol nem is beszelve:D) Obvious troll is obvious

Meg az a zseni, aki megint az extraprofit szocskaval kampanyol...szivlapattal kellene pofanbaszni, aki hasznalja ezt a szot (igen, engem is:D)
    Vagy a masik, aki szerint a 150ft/Gb csak kitalacio...a kis jolertesult :D

En 10 eve huztam el a szarkupacbol, mert meg az en csokkent ertelmemnek is nyilvanvalo volt, hogy amig magyar politikusok (cococo...ingyenelok) iranyitjak az orszagot, ott jobb sosem lesz..SOHA! Tokmindegy melyik part kerul kisebb-nagyobb hatalomra, ahogy megerzik a husosfazek illatat, magasrol beleszarnak az egeszbe es indul a zsebtomkodes. A Fidesz ezt mondjuk uj szintre emelte, le a kalappal elottuk:D A szocik kezdo mazsolak voltak hozzajuk kepest. Mondjuk Mo. annyira jol teljesit, hogy gyakorlatilag nem is el mar ismerosom nagyon arrafele...valahogy mind elhuzott, mint a vandormadarak :D
  • Inquisitor
    Magyarországi bérekkel NEM a mértékük a legnagyobb baj, nem is a 27%-os áfa. a magyar bérekkel az az apró baj, hogy 68-76%-a megy a bruttó bérből ADÓBA! Míg innen nyugatra a fele! És akkor most ezt fogják még tetézni szappan, meg papír meg internet adókkal. És innentől kenheti a polgár a hajára a 16% SZJA-t meg az adókedvezményeket.
  • Ferrer
    Én elsősorban arra értettem, hogy lehet, hogy névlegesen nem is volt fizetéscsökkentés, de egyrészt az euró árfolyama felszaladt, másrészt meg növelték az áfát, ami eleve az egyik legmagasabb volt (a sanyarú sorsú dánok mellett). Tehát elméletileg ugyanannyi pénz, gyakorlatilag kevesebb vásárlóérték. Az általad említett csökkentéseket az állami szférában meg csak tedd hozzá pluszban :) És akkor a természetes inflációról nem is beszéltünk..
    Utoljára szerkesztette: Ferrer, 2014.10.28. 00:13:40
  • Inquisitor
    OFF: Sokan azzal vádolták meg a törvény alkotókat, hogy ki akarnak nyírni ISP-t, hogy helyette valami állami izé legyen, egy gazdasági elemzésben csodálkozva láttam, hogy az egyetlen masszívan mínuszban lévő szolgáltató a UPC, tehát esélyes, hogy őket teszik tönkre. Így nem csak lesz kezükben net szolgáltatás, de egy rakás embernek meghatározhatják mit nézhet vagy sem a tévében.
  • WoodrowWilson
    Egyébként ez a 700 forint (+áfa) sem kis áremelést jelent, ha áthárítják, de ugye nagy részét nyilván igen. A Digi legolcsóbb ajánlatával számolva 30% feletti emelkedés, UPC-nél 25%, T-nél 20% körül. És ugye a 700 Ft-ot mindenki el fogja érni (még ezekkel a csomagokkal is), hiszen csak 4 GB felé kell menni. A programozó kollega valószínűleg Lynx-szel tolja, hogy megáll 500 megánál.

@Slinky Cyle
    Te pedig kezeltesd magad.
  • Inquisitor
    Az a része megvolt neked, hogy az elmúlt 4 évben a KSH a várható életkort ami a nyugdíjkorhatár ALATT van a férfiaknál hirtelen valami 72 évre felemelte? Gondolom hirtelen az ország összes öregének elmúlt a meszesedése, érszűkülete, betegsége vagy mi ...
    A valóság meg az, hogy a férfi lakosság bő 40% a jelenlegi nyugdíjkorhatárt sem éli meg ... Persze jelenleg nincs rá értelmes magyarázat, hogy 10 vagy 20 év múlva miből lesz nyugdíj.
  • Kryon
    Beleírták az alaptörvénybe, hogy oldja meg a család az idősek ellátását...
    Kösz b+, ezért érdemes fizetni... Unoka és nagyszülő együtt halnak majd éhen, amikor a nyugdíjrendszer összeomlik.
  • Inquisitor
    "Senki se kap kevesebb pénzt mint 5 éve"
    Hát persze ... nyilván amikor az orvosok/rezidensek fizetését "emelték" és eltöröltek egy csomó túlóra, ügyelet és egyéb díjakat, akkor utána nem volt orvos aki 1-200.000-rel kevesebbet keresett, mi? Amikor ugyan ezt eljátszották a pedagógusokkal, akkor nem volt aki ugyan annyi vagy több munkaórával sokkal kevesebbet kereset, mi? Amikor "adócsökkentés" címén a minimálbéresek nettója majd' 16.000-rel esett 2 év alatt, akkor ők mind utána többet kaptak. Akinek csökkent vagy megszűnt a cafetéria, az mind többet kapott, mi? Azért lett 3 millió létminimum alatt élőből 4.7 millió 4 év alatt?
  • Inquisitor
    "Igen, lehet azzal jönni, hogy sürgősségi betegellátás és biztonsági háló, ..."
    Nem, nem lehet. 2012 januártól a TB és Nyugdíj járulék HELYETT adó lett, előbbiért az állam szolgáltatni köteles, az adóval viszont azt csinál amit akar. Tök véletlenül pont akkoriban lépet életbe az új Alaptörvény, amiből a nyugdíjhoz és az EÜ ellátáshoz való alapjog helyett, már csak egy "törekednie kell" szöveg lett. Szóval a szociális hálóról ennyit.
  • Inquisitor
    Nem lesz békemenet, mert a "független" békemenetet megkérték, hogy most ne akarjon konfrontálódni az ideges net adó ellenzőkkel. Pedig arra befizetnék.
  • Ferrer
    "Jaaj, há te Józsi, azok a csúnnya liberálisok megfenyegettek minkét az asszonnyal hogy vegyünk mán föl banki hitelt te!"

Liberalizmus helyett mennyivel jobbak már az erős nemzetállamok egy szűk, gazdag elittel, amelyik csicskáztathatja az állampolgárait minimálbérért, nem? Ezt keresi a mi népünk, becslések szerint már 500 000 magyar vándorolt ki Oroszországba és Kínába! Mikor lesz a következő Békemenet? Én szeretném megvédeni az orbáni sógor-koma szövetséget!
  • Molnibalage
    Ettől még úgyanúgy pofátlan... Minden szarra fizeted az ÁFÁ-t a szolgáltató a kiépítés alatt is mindenre fizet és aztán még a végén ezt is megadóztatják. Az elv az, ami miatt már túl van a bicskanyitogatás határán. Most komolyan, mi a faszomat nem adóztatnak még meg...? Talán tessék már az államháztartás kiadásait visszafogni a kedves jó kurva anyjukat. A faszom teli van, hogy dolgozok és olyan dolgokért vonnak adót, hogy az már nevetséges. Az állami egészségügy gyakorlatialg nem is lát, mert ha valami bajom van, akkor inkább magánrendelésre megyek.... A TB-t meg húzza le rólam szépen. Igen, lehet azzal jönni, hogy sürgősségi betegellátás és biztonsági háló, de akkor legyen olyan opció, hogy csak erre fizetek és kevsebbet. Tízezreket húznak le rólam TB címén, aztán a magánrendelésen fizetek még ennyit...

Vicc ez az ország....
  • Papichulo
    a világon minden állam, politikai szervezet, vagy "független" szervezet keményen valamilyen érdekérvényesítéssel foglalkozik.

Miert, mit gondoltal, hogy csak az inercia hajtja oket? Vagy a szeretet fenye?

ps: ossze-vissza beszelsz.
  • saba30
    Na benyújtották a módosítást is
    http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705-0009.pdf
    Azért látszik kinek kedvez ez a törvény.
  • Slinky Cyle
    Nem..
    Én úgy gondolom, hogy a világon minden állam, politikai szervezet, vagy "független" szervezet keményen valamilyen érdekérvényesítéssel foglalkozik. A politikusok hivatásos érdekvédelmi alkalmazottak.

• Slinky Cyle
    Csak annyi lesz, hogy ki lesz terjesztve a már meglévő távközlési forgalom alapú adóztatás az internetforgalom irányába is.
    Nem lesz semmi féle új adó bevezetve.

a távközlési adónak, mint eddig is volt.. továbbra is lesz a lakossági fogyasztók esetében korlát
    a 150 ft / Gb ot el lehet felejteni.. ez egy teljesen irracionális TERVEZET.. ezt még az sem hiszi el aki ezeket a rémhíreket terjeszti..
    de akkor is, neki ez a dolga..
    A hülyék mi vagyunk ha felülünk a provokációnak és megosztottá válunk.
  • Papichulo
    Nagyon sok természetes emberi jogosultságot kisajátítottak, pénztől függővé tettek, ezt sok ember észre vette már és nekik sem tetszik így a világ.

Te komolyan azt gondolod, hogy a pillanatnyi magyar kormany mindenezekert (es persze a vilagbekeert) harcol es minden vagya a tarsadalmi egyenlotelnsegek megszuntetese onzetlen modon??? Te meg meg bargyun tapsikolsz is hozza?! Jesus!
  • Slinky Cyle
    elmondhatom én hogy kerültem a témába..
    az egész 2001 9 11 én kezdődött
    Olyan folyamatok indultak el a világban amire oda kellett hogy figyeljek jobban is.
    Azóta látom az értelmét, és okát azoknak a folyamatoknak amiket általában a liberális, globális politika indít el.

Persze én nem értek vele egyet. De nem azért mert valaki azt mondta nekem hogy ne értsek egyet vele.

Egyszerűen csak.. én nem vagyok milliárdos, és felfogtam, hogy a globális liberális mozgalmak nem törődnek az én érdekeimmel.
    Ugyan azokból az okokból kifolyólag a világon rengeteg hasonló ember van mint én.
    Vagyis, nincs tőkejövedelme, nincs bánya koncessziója, részvénytársasága, nincs kapcsolata a globális elit szociális világában.
    Nincs saját bankom, nem tudok pénzt nyomtatni, míg mások igen és ezt igazságtalannak tartom.
    Nincs hadseregem, és a kutya sem törődik velem.
    és amíg ez így marad, addig nem is fog csak úgy megváltozni a helyzet.

Nagyon sok természetes emberi jogosultságot kisajátítottak, pénztől függővé tettek, ezt sok ember észre vette már és nekik sem tetszik így a világ.

• Kryon
    Legyen igazad, de szerintem bevezetik, még ha módosítva is. Ugyanis ha a tegnapi események után visszalépnének, annak olyan olvasata is lehet, hogy megijedtek. Viktor (mint Putyin jó tanítványa) nem mutathat gyengeséget, az események után csakazértis be fogják vezetni és még egy birkamenetet is rendeznek mellé, hogy megmutassák kinél az erő.
  • MasterMason
    Az a baj ezzel a 700 forintos korláttal is, még ha a cégeknek is kell megfizetni, hogy ha valami akkor ez nagyban fogja befolyásolni a fejlesztéseket.

Ilyen böszmeséget a Feri óta nem csinált még senki.
  • sniper55
    az öszödi böszme és a DK-s csürhéje próbál ráépülni erre az elégedetlenségre. Én is az interetadó ellen vagyok de ahol egy gyurcsány nevű féreg a hangadó onnan minál távolabb tartom magam