Több tízezren tüntettek az internetadó ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amíg ennyi féle adó van, addig az emberek ilyen baromságokkal foglalkoznak, pedig még az is hasznosabb lenne, ha inkább kimennének a földekre kapálni.
De hogy közelebbit mondjak ott van a kamatadó és a TBSZ számla. Ez is óriási költségekkel jár a pénzügyi szervezeteknek, az ügyfeleknek meg 1 számla helyett minden évre jut 1, ami rendszeres plusz macerával jár fölöslegesen. Arról nem is beszélve, hogy 2014-ig nem volt lehetőség mozgatni a TBSZ számlát másik intézményhez, így ha az adott intézmény azt mondta, hogy mostantól x ft-tal drágább valami, akkor vagy feltötred és vesztettél egy csomót, vagy lenyelted a plusz költséget.
Vagy ott volt a vizitdíj, ami szintén egy csomó költséggel járt, arról nem is beszélve, hogy aztán el is lett törölve. (Vizitdíjautómata ócsón eladó!)
Ezek bevezetése helyett is inkább meg kellett volna növelni a meglévő adókat. Egy új adónemmel ugyanakkora plusz bevételt elérni sokkal nagyobb összköltséggel jár, mint egy vagy több meglévő adónem növelésével. Csak éppen új adónemmel könnyebb megcélozni egy adott csoportot, akiktől több pénzt akarunk szedni. De ennek a könnyebbségnek súlyos ára van. Inkább ki kéne valahogy matekozni a meglévő adókból. Nem is szabadna ennyire célzott adókkal kombinálni. Végül eljutunk oda, hogy mindenkire személyre szóló adó fog vonatkozni, hogy mindenkit pont annyira meg tudjanak fejni, amennyire csak lehet.
Érdemes még egyátalán sokat tanulni és keményen dolgozni azért, hogy sikeresek legyünk?
A tücsök és a hangya
Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2014.10.28. 10:04:13
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nem, hülye hazug troll az te vagy!!! Ha csak 700 Ft-os plafon lenne, akkor 28 milliárd bevétele lesz az államnak, a céges 5000-sel számolva még jóval több.
Lehetne, hogy a nemadókat, nem megszorításokat csak az ilyenek élvezzék mint te!!!
(Ráadásként persze az adóbeszedést is sikerült elqrniuk, a jelen állás szerint mondjuk a 100 ezres bérelt vonalon lesz +5% adó, a 4000 Ft-os céges adsl-en +125% adó, normális???)
Pedig a rendszerváltás Cservenkáné visszahívásával kezdődött....
Amíg bele nem rondítottak a KSH adataiba, a várható élettartam 63,6 év volt a férfiaknál és 69,2 nőknél. A férfiaknak most 65 év a nyugdíjkorhatár... Szóval a fele se fogja megélni a nyugdíjaskort.
"Example
You earn £35,000 of taxable income and your Personal Allowance is £10,000. You pay basic rate tax at 20% on £25,000 (£35,000 minus £10,000)."
Meg az a zseni, aki megint az extraprofit szocskaval kampanyol...szivlapattal kellene pofanbaszni, aki hasznalja ezt a szot (igen, engem is:D)
Vagy a masik, aki szerint a 150ft/Gb csak kitalacio...a kis jolertesult :D
En 10 eve huztam el a szarkupacbol, mert meg az en csokkent ertelmemnek is nyilvanvalo volt, hogy amig magyar politikusok (cococo...ingyenelok) iranyitjak az orszagot, ott jobb sosem lesz..SOHA! Tokmindegy melyik part kerul kisebb-nagyobb hatalomra, ahogy megerzik a husosfazek illatat, magasrol beleszarnak az egeszbe es indul a zsebtomkodes. A Fidesz ezt mondjuk uj szintre emelte, le a kalappal elottuk:D A szocik kezdo mazsolak voltak hozzajuk kepest. Mondjuk Mo. annyira jol teljesit, hogy gyakorlatilag nem is el mar ismerosom nagyon arrafele...valahogy mind elhuzott, mint a vandormadarak :D
Utoljára szerkesztette: Ferrer, 2014.10.28. 00:13:40
LZ forever
@Slinky Cyle
Te pedig kezeltesd magad.
A valóság meg az, hogy a férfi lakosság bő 40% a jelenlegi nyugdíjkorhatárt sem éli meg ... Persze jelenleg nincs rá értelmes magyarázat, hogy 10 vagy 20 év múlva miből lesz nyugdíj.
Kösz b+, ezért érdemes fizetni... Unoka és nagyszülő együtt halnak majd éhen, amikor a nyugdíjrendszer összeomlik.
Hát persze ... nyilván amikor az orvosok/rezidensek fizetését "emelték" és eltöröltek egy csomó túlóra, ügyelet és egyéb díjakat, akkor utána nem volt orvos aki 1-200.000-rel kevesebbet keresett, mi? Amikor ugyan ezt eljátszották a pedagógusokkal, akkor nem volt aki ugyan annyi vagy több munkaórával sokkal kevesebbet kereset, mi? Amikor "adócsökkentés" címén a minimálbéresek nettója majd' 16.000-rel esett 2 év alatt, akkor ők mind utána többet kaptak. Akinek csökkent vagy megszűnt a cafetéria, az mind többet kapott, mi? Azért lett 3 millió létminimum alatt élőből 4.7 millió 4 év alatt?
Nem, nem lehet. 2012 januártól a TB és Nyugdíj járulék HELYETT adó lett, előbbiért az állam szolgáltatni köteles, az adóval viszont azt csinál amit akar. Tök véletlenül pont akkoriban lépet életbe az új Alaptörvény, amiből a nyugdíjhoz és az EÜ ellátáshoz való alapjog helyett, már csak egy "törekednie kell" szöveg lett. Szóval a szociális hálóról ennyit.
Liberalizmus helyett mennyivel jobbak már az erős nemzetállamok egy szűk, gazdag elittel, amelyik csicskáztathatja az állampolgárait minimálbérért, nem? Ezt keresi a mi népünk, becslések szerint már 500 000 magyar vándorolt ki Oroszországba és Kínába! Mikor lesz a következő Békemenet? Én szeretném megvédeni az orbáni sógor-koma szövetséget!
LZ forever
Vicc ez az ország....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Miert, mit gondoltal, hogy csak az inercia hajtja oket? Vagy a szeretet fenye?
ps: ossze-vissza beszelsz.
http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705-0009.pdf
Azért látszik kinek kedvez ez a törvény.
Én úgy gondolom, hogy a világon minden állam, politikai szervezet, vagy "független" szervezet keményen valamilyen érdekérvényesítéssel foglalkozik. A politikusok hivatásos érdekvédelmi alkalmazottak.
Nem lesz semmi féle új adó bevezetve.
a távközlési adónak, mint eddig is volt.. továbbra is lesz a lakossági fogyasztók esetében korlát
a 150 ft / Gb ot el lehet felejteni.. ez egy teljesen irracionális TERVEZET.. ezt még az sem hiszi el aki ezeket a rémhíreket terjeszti..
de akkor is, neki ez a dolga..
A hülyék mi vagyunk ha felülünk a provokációnak és megosztottá válunk.
Te komolyan azt gondolod, hogy a pillanatnyi magyar kormany mindenezekert (es persze a vilagbekeert) harcol es minden vagya a tarsadalmi egyenlotelnsegek megszuntetese onzetlen modon??? Te meg meg bargyun tapsikolsz is hozza?! Jesus!
az egész 2001 9 11 én kezdődött
Olyan folyamatok indultak el a világban amire oda kellett hogy figyeljek jobban is.
Azóta látom az értelmét, és okát azoknak a folyamatoknak amiket általában a liberális, globális politika indít el.
Persze én nem értek vele egyet. De nem azért mert valaki azt mondta nekem hogy ne értsek egyet vele.
Egyszerűen csak.. én nem vagyok milliárdos, és felfogtam, hogy a globális liberális mozgalmak nem törődnek az én érdekeimmel.
Ugyan azokból az okokból kifolyólag a világon rengeteg hasonló ember van mint én.
Vagyis, nincs tőkejövedelme, nincs bánya koncessziója, részvénytársasága, nincs kapcsolata a globális elit szociális világában.
Nincs saját bankom, nem tudok pénzt nyomtatni, míg mások igen és ezt igazságtalannak tartom.
Nincs hadseregem, és a kutya sem törődik velem.
és amíg ez így marad, addig nem is fog csak úgy megváltozni a helyzet.
Nagyon sok természetes emberi jogosultságot kisajátítottak, pénztől függővé tettek, ezt sok ember észre vette már és nekik sem tetszik így a világ.
Ilyen böszmeséget a Feri óta nem csinált még senki.
https://fxmason.blogspot.com/
Es ki volt a tied? Lazar es Rogan szerelemgyereke? :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 17:30:59
Nem hülyeség, de ezt inkább kihagyom, nem akarok én politikus lenni.
Volt szerencsém már amúgy politikusokhoz neten és annyit mondok hátborzongató élmény. Hozzájuk képest az SG-trollok sehol sincsenek. Olyan manipulatívak, hogy az hihetetlen. Nagyon szilárd meggyőződés kell ahhoz, hogy el ne térítsenek. Nem gondolod, hogy neked talán nem sikerült ellenállnod? Veszélyes játék politikusokkal vitázni, nem ítéllek el érte ha nem.
Pedig nagyon úgy néz ki hogy lesz, ma nyújtották be a felső korlátra vonatkozó módosítót.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
En is sw-fejleszto vagyok es en sem panaszkodom a fizetesemre... bar nekem csak Svajcban jutott munka, nem pedig az irigylesre meltoan teljesito magyar gazdasagban ;)
Abban igazad van, hogy mindenki azt mond amit akar, végre egyetértünk valamiben. És honnan tudod a középső nevem? Te is nagy hekkermágus lehetsz :))
Nem vagyok sikertelen, megélek és az a lényeg, bár a kollégáim felhívták a figyelmem, hogy ne vállaljak már mindenfélét bagóért mert lehúzom szakmabeliek gázsiját, ami nem kevés szokott lenni, hát ez van...
Mert túlreagálta a lakosság a dolgot..
ami teljesen érthető, ha elkezd számolni az ember, hogy 150 ft / gb mit jelent.
MEGNYUGTATOK MINDENKIT .. mert ez az adó egy baromság.. nem lesz bevezetve. 100 %
Biztos vagyok benne hogy nem lesz bevezetve..
Nézzük meg mit beszélnek a kormányban..
A kormányon belül is mindenki ezen van kiakadva. Mindenki keresi a bűnösöket, azokat a barmokat akik ilyen javaslattal álltak elő..
és azokat is akik közrejátszottak a média felé való tálalásban.
Ez tény.
2. tény
Már most biztosra lehet venni, hogy ilyen adó nem lesz.
Már most majdnem verekedés volt az ügyből fakadóan a nádor téri minisztériumban.
Mindenki a tűzoltással van elfoglalva, meg a "szervezők" felkutatásával.
Meg a hivatalos álláspontok felépítésével vannak elfoglalva és annak gyors terjesztésével.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ez mar regen elindult a Fidesz reszerol, eleg jok benne ;)
Nezdd, lehet, hogy te nagy webes magus vagy, de ez meg mindig az internet, itt mindenki azt mond, amit akar... ergo felesleges masokat gyozkodni arrol, hogy te mekkora Karaj Karoly vagy, ez altalaban a sikertelen emberek tulkompenzalasa szokott lenni... plusz az en apukam ugyis erosebb es orrbavagja a te "chip programozasodat" ;)
aki kinntről akarna hozni autót, annak FELÉRTÉKELIK a kocsit (legyen akár törött) és az alapján vetik ki az adót és regadót.
ezért sokan KINN adóznak. és röhög rajtunk Németország pl. mert nekik egy oldal A/4 kitöltés pár száz euró bevétel, nekünk meg semmi. DE a JÓ tajmagyar azért majd behozza (5%) ?
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
meg még sok mindent.
Ugyan én nem voltam fenn -vidékről- de néztem az online közvetítést. Láttam -gondolom akiknek látnia kellett azok is- az ultrák embereit (csukja stb. a menetben) 130+ ezren nézték, akik nem voltak ott. Nyugodtan bagatell. simán.
nyugi, nem történt semmi. pihi van, pizsi fellőve!!! a nyugtatót meg hozzák( neked is, meg a vezérnek is)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
HAZUGSÁG
Nem lesz semmi ilyesmi.
A baloldal megint kitalált valamit és össze akarja ugrasztani az embereket a kormánnyal.
Másodlagos célja, társadalmi instabilitás, megosztottság..
Következő lépésben rákapcsolnak és indul az ország lejáratása külföldön.
Éppen most írják a lejárató kommunikét.
Segítséget kérnek külföldről, és nemsokára jönnek az uniós fenyegetések, még az is lehet, hogy az usából is ide küldenek majd valakit.
Aztán jönnek a megmondó emberek, kormányváltó hangulat keltés, s később ha nem sikerül megint leszerelni őket.. ide küldenek majd pár kormánybiztost az euból, és korlátozni fogják a magyar állam már így is korlátolt hatáskörét.
Persze nem lesz semmi féle internetadó.. mert ez az egész nem is erről szól.
De amúgy c++, c#, néha c és asm (chip programozás) és ha nagyon muszáj egy kis web is, viszont az actionscript, php és javascript tud komoly lenni, szóval ne becsüld le a webes szakembereket se.
A nyelvek pedig angol, német és orosz (na lehet gyártani az összeesküvés elméleteket :) )
A többit gondolom te se gondoltad komolyan :)
LZ forever
LZ forever