Több tízezren tüntettek az internetadó ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem.. csak írni tudok.. olvasni még nem..
de ha akarod megérted, ha akarod nem.. engem érdekel?!

Frank99
Nagyon egyszerű a dolog.

1, Meg kell egy két embert ismerni a baloldali politika kuliszái mögül egy két embert.. meglepő módon, itt is értelmes, okos emberek vannak.

ezt elolvastad?

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
ha ez komoly, várom a lesötített Q7-eseket...

De ha nagyon tudni akarod, programozó vagyok és beszélek 3 idegen nyelven is. Sok pénzem is lehetne, de nem vágyok rá, megelégszem kevéssel is. Külföldre is mehetnék, de én szeretem a szülőföldemet.

Szerintem ez totalis bullshit... nem jon ki... de nem akarlak pszichoanalizalni...

Vagy megis: :)

"programozó vagyok" = HTML oldalakat csinalok, sok-sok anim-gif-fel

"beszélek 3 idegen nyelven is" = gol, tor, goal

"Sok pénzem is lehetne" = fingom nincs mennyi a sok penz

"de nem vágyok rá" = jo a minimalber is, meg zsebbe egy huszas ho vegen

"megelégszem kevéssel is" = igenytelen vagyok

"Külföldre is mehetnék" = valaki mar elment a falumbol Londonba mosoganti, mondta, hogy van meg egy hely a lakasban, mert csak kilencen berlik meg

"én szeretem a szülőföldemet" = Becsnel messzebb meg nem jartam
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 16:32:11

Frank99
most ezt nekem szántad???

Nagyon egyszerű a dolog.

1, Meg kell egy két embert ismerni a baloldali politika kuliszái mögül egy két embert.. meglepő módon, itt is értelmes, okos emberek vannak.
2, facebook meg a saját belső kommunikációs hálózatukban minden lehetséges szervező taggal fel kell venni elektronikusan a kapcsolatot.
3, FIGYELNI

Ennyi..
Nekem több mint tucat ilyen fiókom van, amin keresztül néha néha bepillantást nyerhetek a kuliszák mögé..
és láthatom miféle komoly szervezések vannak egy egy politikai megmozdulás előtt..
Az esitmesében "híradó" már régen nem hiszek.. Több értelme van közvetlen megfigyelni a kormány és a baloldal saját szervező forumait.

Ajánlom mindenkinek ezt a tevékenységet..aki ráér.

A másik nagyon nagy előnye.. nagyon komoly ismeretségeket lehet szerezni így akár a pénzügyminisztériumban.
A fél pénzügyes gárda az ismerősöm.. egy nagy részükkel meg haveri kapcsolatban is vagyok.

Nem csak információt lehet így szerezni..annál sokkal többet.

Szerintem sürgősen felejtsd el azt a szót, hogy "racionális", mert egyértelműen fogalmad sincs, hogy mit jelent.
No, akkor számoljunk kicsit!
Vegyünk egy kisvállalkozást, mondjuk 10 fővel, és 5 PC-vel, amelyek a hálón vannak.
Előfizet 5000 Ft-ért "korlátlan" netre, amit az 5 gép ki is használ, mondjuk gépenként 10 GB forgalommal (nagyon visszafogott!) ami ugye 150x50= 7500 Ft.
A szolgáltató tehát adózik az 5000 Ft-os előfizetés után, és adózik 5000 Ft-ot internetadó címén, tehát mennyi is marad neki hálózatfejlesztésre, bérekre, stb.?
Megmondom, még ő fizet azért, hogy szolgáltasson! Az 5000 Ft-os előfizetést csak példának vettem, sok helyen csak kissebességű ADSL net van, olcsóbban, ebben az esetben még kirívóbb az internetadó. Szolgáltató alatt ne a "T"-s mammutcégre gondolj, vannak kis szolgáltatók, akik pár falut, kisvárost szolgálnak ki. Hol van magas profit? Nem a kisvárosi, falusi szolgáltatóknál, az biztos.

Memento Mori!

Te ugyan mindenféle jelzővel elláttál engem, de én tiszteletem jeléül neked még válaszolok, csak hogy lásd, civilizáltan is lehet beszélni. Nagyon jól tudom melyik weboldal mennyit fogyaszt, ellenőrzöm. Nem olyan vészes a dolog mint ahogyan azt te hiszed. Először valóban többet tölt le az oldal, de utána már minimális mennyiséget. Ennek a varázslatnak gyorsítótár (cache) a neve; persze ezen kívül nekem még vannak ilyen olyan cselek, de nem megyek bele a technikai részletekbe. Nem vagyok digitális analfabéta, csak nem vágok fel mint egyesek. De ha nagyon tudni akarod, programozó vagyok és beszélek 3 idegen nyelven is. Sok pénzem is lehetne, de nem vágyok rá, megelégszem kevéssel is. Külföldre is mehetnék, de én szeretem a szülőföldemet. Nem tökéletes, de volt/lehetne rosszabb is. Más kérdés?
Nálam nincs internet torrent nélkül.
Ha bekapcsolom a netet reggel, auto megy az utorrent is.
Havonta több száz gigabájt forgalmam van. Nekem is nagysebességű netem van.
Mégis azt mondom.

Támogatom az internetadót.

Mert okos és racionális megoldásnak találom. és nem kapok érte pénzt, ez a saját véleményem.

Az hogy ebből ilyen komoly tüntetés lett.. nem véletlenül történt, okos politikai szervezés nélkül nem jöhetett volna létre.

Molnibalage
Ja, soha életemben nem voltem egy tüntetésen sem, de erra azért legalább 1 órára kimentem, mert kíváncsi voltam és tökéletesen egyetértettemm azzal, hogy "a kurva anyjukat azt"... Később a menettel sajnos lépést sem tudtam volna tartani a lábsérülésem miatt, úgy bicegtem el hazáig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Frank99
nem, az őrült pénzek itt maradnak.

olvasd el Ferenczi Krisztina: Narancsbőr-ét például. VALÓS adatok alapján íródott. Ha nem így lenne, már per alatt lenne... Amúgy sok belőle már volt a neten-csóró juhászt PONT választások előtt gázolták el, mily' véletlen-

Molnibalage
Aha. És most honnan netezel? Ha csak ennyit kommentelsz a többszöri oldal betöltéssel csak sg-ze kijön több tucat mega. Mellesleg ki nem szarja le, hogy akkor ezek szerint te digitális analfabéta és korlátolt barom vagy? Torrentezés nélkül erőlködés nélkül produkál ma egy átlaguser 30-40GB havi adatforgalmat úg,y hogy adblocker is van... Az én 8k/hó előfizetésem itthon nem éppen a legolcsóbb, de vicc, hogy a tervezett mértékben kb. a duplájába kerülne a netezés. Ha meg éppen valami ingyenes DLC jön ki egy játékhoz és lehúzok az ingyenes DLC-n 2-10 GB-ot, akkor még fizetek.

A tiltakozás meg nem azért van, mert az átlagusernek annyira fájna sok esetben.

1. Maga az elv.
2. Igen sok cégnek betenné ez a kaput.
3. Most kezd túlcsordulni már nagyon a kübli...

És még van, aki tapsikol is ehhez. Hát ez tajgetosz pozitív a javából...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.27. 16:10:16

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Frank99
ja, most lett elég az 1. számú commentből.... vissza tetszett olvasni?

skinnyman
Es megint hiresek lettunk:
WSJ
Engadget

Regards,

Frank99
neked is kifizeti majd a főnök a pártirodán...

Jól beszélsz, bölcs ember vagy! :)
Pedig ugy hallottam, hogy varnak mar a felcsuti horgasztonal...

Frank99
neked lehet elmenni

Én havonta fogyasztok 20 MB, vagyis MEGAbyte internetet mobilon. Itthon 500 MB-ot ha netezek az már soknak számít.

Feltetelezem te kizarolag az M1 es HirTV hiradokbol tajekozodsz :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 16:04:25

Nem tudom mi az a bértrollnok, de nem is érdekel, nem szeretem a fantasztikus filmeket.
Én elmondtam a véleményem, köszönöm hogy figyelmet szenteltetek rám. Ha nektek nem tetszik az itteni élet, el lehet menni.
Minden jót nektek!
nem bizony, de nemám

netperformer
Valahol szánalmas, hogy az internet a kiváltó oka a tüntetésnek. Mintha nem lenne ezer probléma az országban. Bármikor lehetne tüntetni például az orvosok, fogorvosok szar bérezése miatt, pedagógusbérekről nem is beszélve. És ez még mind csak egy csepp a tengerben. Sokat elárul kedves honfitársaink mentalitásáról, értékrendjéről.

Te meg nem mentel el pecazni?!

Tulképpen az már látható, hogy a ~700 HUF drágítás meg fog történni! Ez többszörözve (ÁFA stb.) bele fog kerülni a szolgáltatások árába is. Tehát árelemelés lesz! Még akkor is, ha ez sok eddigi netezőnek el fogja lehetetleníti az előfizetését.
Viszont és akkor nézzük csak azt, hogy a szolgáltatás minálunk mennyibe is kerül? Sokba<#csodalk>! Csak azért mert ezen a piacon sincsen igazi verseny! Egyszerűen kartell rendszerben működnek a provider-ek. Minden féle szinte misztikus csomagok mögé rejtik azokat a tényezőket amik eltakarják az azonos áraikat<#gonosz2>.
Másképpen nekem felháborító az, hogy a 'szolgáltatók'. Mindenféle rendezvényeket támogatnak<#felkialtas>. Azon a pénzen amit tőlünk lenyúltak.
Pedig a legjobb reklám az lenne, hogy a szolgáltatások áraival "egymás alá" ajánlva nyernék meg a felhasználókat maguknak!
Tehát a politikusok reagálása nem is olyan érthetetlen. Mert az a szolgáltatás, amelyik extraprofitot termel. Ennek a profitnak az elvonása -egy politikus- számára szinte természetes. Mert a szakmai, anyagi szempontok egy politikus számára nem jelentenek semmit! Az anyagi teher, tehát érdektelen. A NET használata (távmunka, távoktatás, ismeretterjesztés, stb.) meg egy nem szakember -politikus- részére nem is jelent semmit.
Tehát? A politika és a hozzáértés nem találkozott ebben az esetben. Egy kérdés van csak, hogy miért volt ilyen sürgős ez az ostoba lépés. Olyan gyorsan, hogy szakmai véleményt sem kértek hozzá?
150 ft / Gb HAZUGSÁG

Ez egy kommunikációs trükk ha már polkorrekt akarok lenni.
Az még csak egy tervezet, hogy lesz internetadó.. bár ezek után nagyon valószínűtlen.

Én TÁMOGATOM az internetadót.

Mert tudom milyen őrült mennyiségű pénzek csúsznak itt ki az országból.
Ezek a pénzek többé nem vesznek részt az ország gazdasági körforgásában.
Jó lenne ha a netszolgáltatók a magas profitjukból nagysebességű üvegszálkábeleket vennének, infrastrukturát vennének.
Költenének az információs biztonságra.. stb sb, tehát visszaforgatnák a magas profitot a gazdaságba. Az ok lenne.

A valóságban a pénzek elmenekülnek, és nem vesznek részt tovább a gazdasági körforgásban.. a gazdasági iskolákat végzett emberek meg nagyon jól tudják, hogy ebből milyen komoly problémák tudnak elő állni.

Tudom, hogy valamiféle racionális megoldást kell találni erre a tarthatatlan állapotra.
Megoldásnak tartom az internetadót, ha sikerül elérni a törvénykezésnek, hogy ne hárítsák át azt a szolgáltatók.

Ha ez sem működik..
meg fogjuk próbálni a központi árszabályozást, amit nagyon nagyon nehéz lesz majd lenyelniük az érintett cégeknek.
Menekülni fognak az országból.. ami szintén mindenkinek rossz.

Most kell megtalálnunk a közös nevezőt, most amíg még nem fáj nagyon a megoldás.

Frank99
bértrollnokként a főnök úgyis kifizeti majd zsebbe....

Az energiafogyasztásomat nem kellett csökkentsem, ugyanannyiba kerül mint eddig, csak hogy mindenhol máshol drágulások voltak. Sőt, az üzemanyag most már kevesebbe kerül nálunk mint tőlünk keletre.
Valamit rosszul számolsz. Én havonta fogyasztok 20 MB, vagyis MEGAbyte internetet mobilon. Itthon 500 MB-ot ha netezek az már soknak számít. Szerinted én túl fogom haladni a lécet ami után adót kelljen fizessenek utánam? Nekem nem kell korlátlan net! Miért fizessek ugyanannyit mint aki agyon-torrentezi magát?
Frank99
baszod, erre várnak:

Integet majd a Fővezér a tribünről, kis piros nyakkendőkben jönnek majd az úttörők (bocs útépítők) és az ÚJ majálison május 31-én!!! lesz majd jegyre sör és virsli.

ÉLJEN május 31-e!

Molnibalage
Ő csak egy újabb gyengeelméjű az sg-n. Nem ritkaság.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.27. 15:54:06

Frank99
TE tévedsz kiscsikó.

Vállalkozóként MINDIG meg fogok élni. Én PONT ezért látom a visszáságokat, látom hogyan működik egy vállalkozás, és látom hogy így kellene működnie a gazdaságnak is. DE nem így működik. Látom a bevételi-kiadási oldalt, és látom azt is, hogy Mo. be van szorítva a két oldal közé. De ha valaki azt mondja nekem, hogy csak azért, hogy az unió ne pofázzon bele a dolgainkba hajlandóak 5-6%-al magasabb hitelt felvenni, hajlandó 1 ember aláírni olyan szerződést a russzkikkal, amit talán az unokám is fizetni fog, mert VITYÁN kívül senki nem tudja (MIÉRT IS NEM, hülye magyarok ti) milyen feltétellel?

Mar bocs, de te tipikusan az lehetsz, aki buszken vonulna az elso sorban majus 1-en egy voros csillaggal a kezeben csak, hogy kapjon utana ingyen sort es virslit, mert az am az elet! :)

Frank99
nem más ez, mint régen volt az átkosban:

csúnya, rossz kapitalista bácsi elveszi a pénzed....

Mo-on akkor a kisiparosok építették fel az országot (mint az én nagyapám kőműves mesterként) Az ország mégis épült, fejlődött, adóztak, kivetéses módszerrel, és működött a dolog. Szemethunytak a kisipar felett (kicsiben úgy mint Kínában, akik nem kicsit kapitalista komcsi államként ehem) mert működött.

Tehát meg fogják növelni a fogyasztói árakat? Nem hinném...

Milyen olyan agazati adot tudsz mondani, ami nem a fogyasztoknal csapodott le?

Aki szegény, annak amúgy sincs netje :)

Ez tenyleg nagyon vicces... azonban a 700ft-tal sokkal inkabb penalizaljak a szegeny embereket, mint a gazdagokat, tehat nem all meg a kijelentesed, hogy A Fidesz ezt kihasználja, a gazdagokat szivatja, a szegényeknek pedig ez tetszik. Ez epeszu embernek amugy sem "tetszik", csak az irigy retardaltaknak..

Te, én nem tudom melyik világon élsz, de én sokkal jobban élek mint az előző kormány idején. Pedig semmi sem változott, ugyanaz a munkahely, ugyanaz minden. Sose voltam jól szituált, de most legalább stresszmentesebb az életem, van mit egyen a család, van tető a fejünk fölött és végre nem vagyok adósa senkinek. Ha neked rosszabb lett, akkor valószínűleg a felsőbb rétegbe tartoztál, vagy csak egyszerűen nem tudsz gazdálkodni, pech.
Frank99
tévedés.
a gazdagokat gazdagítja, a szegényeket szopatja (csak nem látják mekkora broki van a szájukban, mert a rezsiszámlán lévő narancs(eon) és kék(drv) színtől nem látják...

de ajóturulmagyar jurtában üldögélve, hátrafelé nyilazva megelégszik ezzel.

Annyiban, hogy a szolgáltatók meg kell húzzák a gatyájukat, mert ha meg is növelik az árakat, a fogyasztók reagálni fognak és úgy se fogják újra megkapni az a pénzt amit előtte. Ha drága lesz a net, nem fogom továbbra igényelni és kész. Éhen fogok halni? NEM. Ki jár rosszabbul? A szolgáltató? Tehát meg fogják növelni a fogyasztói árakat? Nem hinném...
Aki szegény, annak amúgy sincs netje :)
Ezaz, hallgasd csak a petőfit hogy tudd mi zajlik a világban :)
Áram se kell, szedjék szét az elműt, jó a gyertya is.

A kommunizmusnak egy nagy baja van, hogy ellenkezik az emberi alaptermészettel, és mint ilyen csak erővel tartható fenn. Ennek következtében viszont elvész a lényege, pedig szép utópia lenne amúgy.

Engem ugyan nem érdekel mennyibe kerül a net. Ha soknak tartom, nem fogyasztok, nem létszükséglet.
Miért menne ez alá, ha mindegyik szolgáltató megegyezett az árakban? Van aki megmeri tenni, de az nagyon ritka és az is csak addig, amíg a konkurencia kiszáll a bizniszből. Nézd meg pl keleti szomszédainknál a Digi Mobil-t. 2 euróért korlátlan beszélgetés, 3 GB 21,6 Mbps net és még mindig jól keresnek. Igaz eközben a konkurens cégek valóságos háborút indítottak ellenük. Perek ezreit sózzák a nyakukba mert sérti a nyugati cégek érdekeit.
Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2014.10.27. 15:30:12
De figyelj már, neked nem az jön le a törvényjavaslatból hogy te mint végfelhasználó fogsz fizetni?

Vagy te azt képzeled hogy ebből a törvényből az jön ki hogy a thome bácsi szépen kifizeti UTÁNAD a gigánbkénti 150 HUFot, miközben cserébe 5-8000-ért ad havi korlátlan netet?

Gondolkodjál egy kicsit, ebből az adóból igy vagy úgy de te, a felhasználó jössz ki rosszul. Mert legjobb esetben a thome beint, hogy akkor tudod mikor kapsz te havi 8000-ért korlátlan netet. Vagy kapsz havi 1 gigásat, vagy nem kapsz semmit, mert ő nem fog helyetted fizetni.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.27. 15:32:55

A Fidesz ezt kihasználja, a gazdagokat szivatja, a szegényeknek pedig ez tetszik.

Az "internetado" mennyiben szivajta jobban a gazdagokat?

CSak az a szegény annyira zokni hogy nem látja, a szívatott gazdag tőle veszi el azt amit robin hood kisajtol belőlük....

De csak ír és nem olvas... csak dől belőle...

A kémeket mindenképp betelepítenék keletről és nyugatról is, mert ez így működik. A kérdés csak az, hogy ezt a kormány tudta, de legalábbis beleegyezése nélkül, vagy azzal teszik-e. Mert ha igen, az gyakorlatilag árulás.

Tessék egy alternatíva: A kormánynak azon kéne munkálkodnia, hogy ezek a cégek az alkalmazottaknak adja óda jövedelemként vagy juttatásként azt a profitot, és majd az emberek eldöntik mire költik, és ÁFA-ként miből folyjon be. Az a gond, hogy ezekkel a robin hood, ágazati adókkal kihagy egy lépcsőfokot az állam, mert ez az egyszerűbb 2 nap alatt megvan a törvény, sokat mondok 10 nap és már el is van fogadva. A végrehajtását meg oldja meg a cég. Detto az áfa emelés, és alatta a termékadót (lassan mindene ott lesz, ezért az Áfa nem 27% hanem inkább 30). Ezek a legegyszerűbb adók, ma kitalálnak egy számot, egy hónap múlva már fizetheted is, fél év , 1 év múlva lehet emelgetni, stb. .. helyette: Rá kell venni a cégeket, hogy többet fizessenek, Ja, hogy akkor bérfeszültség, versenyhátrány, hát ez lenne a munka, az ilyen ad-hoc megoldások helyett.
Molnibalage
Ha olyan óriási a profit, akkor miért nincs olyan szolgáltató, aki árban alámegy? Az óriási profitot sem értem. Az első előfizetésem 2004 vágán havi 8 ropi volt és 512/256 kbps mikrós net volt. Most ennyiért kapsz telefont - bár ez tényleg kell a francnak - 30-50 Mbit-es nete és IP TV-t nem alapcsomaggal. A forint sem ér annyit. Van ahol havi 3-4k a 100 megás net. Ehhez hálózatfejlesztés is kellett.

Nos, akkor ha ezen van pofátlan extraprofit, akkor hol van a szolgáltató, aki ezelá megy? Hm...?

Még soha, egyetlen ország sem alkalmazta. Ami volt, az teljesen más volt ugyanazzal a névvel. De fölösleges ezen témázni. Ami itt történik, az egy természetes folyamat. Az országban többségbe kerültek a szegény emberek, eközben a gazdagok sokkal gazdagabbak lettek. Egy bizonyos szint után mindig ez történik, a szegényeknek elegük lesz a gazdagokból és mindent megtesznek, hogy ne legyen másoknak jobb mint nekik. A Fidesz ezt kihasználja, a gazdagokat szivatja, a szegényeknek pedig ez tetszik. Ennyire egyszerű.
FIDESZ-KDNP: 96
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: 10

Vagyis éppen elérve a 90%.