Több tízezren tüntettek az internetadó ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de ha akarod megérted, ha akarod nem.. engem érdekel?!
1, Meg kell egy két embert ismerni a baloldali politika kuliszái mögül egy két embert.. meglepő módon, itt is értelmes, okos emberek vannak.
ezt elolvastad?
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Szerintem ez totalis bullshit... nem jon ki... de nem akarlak pszichoanalizalni...
Vagy megis: :)
"programozó vagyok" = HTML oldalakat csinalok, sok-sok anim-gif-fel
"beszélek 3 idegen nyelven is" = gol, tor, goal
"Sok pénzem is lehetne" = fingom nincs mennyi a sok penz
"de nem vágyok rá" = jo a minimalber is, meg zsebbe egy huszas ho vegen
"megelégszem kevéssel is" = igenytelen vagyok
"Külföldre is mehetnék" = valaki mar elment a falumbol Londonba mosoganti, mondta, hogy van meg egy hely a lakasban, mert csak kilencen berlik meg
"én szeretem a szülőföldemet" = Becsnel messzebb meg nem jartam
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 16:32:11
1, Meg kell egy két embert ismerni a baloldali politika kuliszái mögül egy két embert.. meglepő módon, itt is értelmes, okos emberek vannak.
2, facebook meg a saját belső kommunikációs hálózatukban minden lehetséges szervező taggal fel kell venni elektronikusan a kapcsolatot.
3, FIGYELNI
Ennyi..
Nekem több mint tucat ilyen fiókom van, amin keresztül néha néha bepillantást nyerhetek a kuliszák mögé..
és láthatom miféle komoly szervezések vannak egy egy politikai megmozdulás előtt..
Az esitmesében "híradó" már régen nem hiszek.. Több értelme van közvetlen megfigyelni a kormány és a baloldal saját szervező forumait.
Ajánlom mindenkinek ezt a tevékenységet..aki ráér.
A másik nagyon nagy előnye.. nagyon komoly ismeretségeket lehet szerezni így akár a pénzügyminisztériumban.
A fél pénzügyes gárda az ismerősöm.. egy nagy részükkel meg haveri kapcsolatban is vagyok.
Nem csak információt lehet így szerezni..annál sokkal többet.
Vegyünk egy kisvállalkozást, mondjuk 10 fővel, és 5 PC-vel, amelyek a hálón vannak.
Előfizet 5000 Ft-ért "korlátlan" netre, amit az 5 gép ki is használ, mondjuk gépenként 10 GB forgalommal (nagyon visszafogott!) ami ugye 150x50= 7500 Ft.
A szolgáltató tehát adózik az 5000 Ft-os előfizetés után, és adózik 5000 Ft-ot internetadó címén, tehát mennyi is marad neki hálózatfejlesztésre, bérekre, stb.?
Megmondom, még ő fizet azért, hogy szolgáltasson! Az 5000 Ft-os előfizetést csak példának vettem, sok helyen csak kissebességű ADSL net van, olcsóbban, ebben az esetben még kirívóbb az internetadó. Szolgáltató alatt ne a "T"-s mammutcégre gondolj, vannak kis szolgáltatók, akik pár falut, kisvárost szolgálnak ki. Hol van magas profit? Nem a kisvárosi, falusi szolgáltatóknál, az biztos.
Memento Mori!
Ha bekapcsolom a netet reggel, auto megy az utorrent is.
Havonta több száz gigabájt forgalmam van. Nekem is nagysebességű netem van.
Mégis azt mondom.
Támogatom az internetadót.
Mert okos és racionális megoldásnak találom. és nem kapok érte pénzt, ez a saját véleményem.
Az hogy ebből ilyen komoly tüntetés lett.. nem véletlenül történt, okos politikai szervezés nélkül nem jöhetett volna létre.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
olvasd el Ferenczi Krisztina: Narancsbőr-ét például. VALÓS adatok alapján íródott. Ha nem így lenne, már per alatt lenne... Amúgy sok belőle már volt a neten-csóró juhászt PONT választások előtt gázolták el, mily' véletlen-
A tiltakozás meg nem azért van, mert az átlagusernek annyira fájna sok esetben.
1. Maga az elv.
2. Igen sok cégnek betenné ez a kaput.
3. Most kezd túlcsordulni már nagyon a kübli...
És még van, aki tapsikol is ehhez. Hát ez tajgetosz pozitív a javából...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.27. 16:10:16
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Feltetelezem te kizarolag az M1 es HirTV hiradokbol tajekozodsz :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.27. 16:04:25
Én elmondtam a véleményem, köszönöm hogy figyelmet szenteltetek rám. Ha nektek nem tetszik az itteni élet, el lehet menni.
Minden jót nektek!
Viszont és akkor nézzük csak azt, hogy a szolgáltatás minálunk mennyibe is kerül? Sokba<#csodalk>#csodalk>! Csak azért mert ezen a piacon sincsen igazi verseny! Egyszerűen kartell rendszerben működnek a provider-ek. Minden féle szinte misztikus csomagok mögé rejtik azokat a tényezőket amik eltakarják az azonos áraikat<#gonosz2>#gonosz2>.
Másképpen nekem felháborító az, hogy a 'szolgáltatók'. Mindenféle rendezvényeket támogatnak<#felkialtas>#felkialtas>. Azon a pénzen amit tőlünk lenyúltak.
Pedig a legjobb reklám az lenne, hogy a szolgáltatások áraival "egymás alá" ajánlva nyernék meg a felhasználókat maguknak!
Tehát a politikusok reagálása nem is olyan érthetetlen. Mert az a szolgáltatás, amelyik extraprofitot termel. Ennek a profitnak az elvonása -egy politikus- számára szinte természetes. Mert a szakmai, anyagi szempontok egy politikus számára nem jelentenek semmit! Az anyagi teher, tehát érdektelen. A NET használata (távmunka, távoktatás, ismeretterjesztés, stb.) meg egy nem szakember -politikus- részére nem is jelent semmit.
Tehát? A politika és a hozzáértés nem találkozott ebben az esetben. Egy kérdés van csak, hogy miért volt ilyen sürgős ez az ostoba lépés. Olyan gyorsan, hogy szakmai véleményt sem kértek hozzá?
Ez egy kommunikációs trükk ha már polkorrekt akarok lenni.
Az még csak egy tervezet, hogy lesz internetadó.. bár ezek után nagyon valószínűtlen.
Én TÁMOGATOM az internetadót.
Mert tudom milyen őrült mennyiségű pénzek csúsznak itt ki az országból.
Ezek a pénzek többé nem vesznek részt az ország gazdasági körforgásában.
Jó lenne ha a netszolgáltatók a magas profitjukból nagysebességű üvegszálkábeleket vennének, infrastrukturát vennének.
Költenének az információs biztonságra.. stb sb, tehát visszaforgatnák a magas profitot a gazdaságba. Az ok lenne.
A valóságban a pénzek elmenekülnek, és nem vesznek részt tovább a gazdasági körforgásban.. a gazdasági iskolákat végzett emberek meg nagyon jól tudják, hogy ebből milyen komoly problémák tudnak elő állni.
Tudom, hogy valamiféle racionális megoldást kell találni erre a tarthatatlan állapotra.
Megoldásnak tartom az internetadót, ha sikerül elérni a törvénykezésnek, hogy ne hárítsák át azt a szolgáltatók.
Ha ez sem működik..
meg fogjuk próbálni a központi árszabályozást, amit nagyon nagyon nehéz lesz majd lenyelniük az érintett cégeknek.
Menekülni fognak az országból.. ami szintén mindenkinek rossz.
Most kell megtalálnunk a közös nevezőt, most amíg még nem fáj nagyon a megoldás.
Valamit rosszul számolsz. Én havonta fogyasztok 20 MB, vagyis MEGAbyte internetet mobilon. Itthon 500 MB-ot ha netezek az már soknak számít. Szerinted én túl fogom haladni a lécet ami után adót kelljen fizessenek utánam? Nekem nem kell korlátlan net! Miért fizessek ugyanannyit mint aki agyon-torrentezi magát?
Integet majd a Fővezér a tribünről, kis piros nyakkendőkben jönnek majd az úttörők (bocs útépítők) és az ÚJ majálison május 31-én!!! lesz majd jegyre sör és virsli.
ÉLJEN május 31-e!
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.27. 15:54:06
Vállalkozóként MINDIG meg fogok élni. Én PONT ezért látom a visszáságokat, látom hogyan működik egy vállalkozás, és látom hogy így kellene működnie a gazdaságnak is. DE nem így működik. Látom a bevételi-kiadási oldalt, és látom azt is, hogy Mo. be van szorítva a két oldal közé. De ha valaki azt mondja nekem, hogy csak azért, hogy az unió ne pofázzon bele a dolgainkba hajlandóak 5-6%-al magasabb hitelt felvenni, hajlandó 1 ember aláírni olyan szerződést a russzkikkal, amit talán az unokám is fizetni fog, mert VITYÁN kívül senki nem tudja (MIÉRT IS NEM, hülye magyarok ti) milyen feltétellel?
csúnya, rossz kapitalista bácsi elveszi a pénzed....
Mo-on akkor a kisiparosok építették fel az országot (mint az én nagyapám kőműves mesterként) Az ország mégis épült, fejlődött, adóztak, kivetéses módszerrel, és működött a dolog. Szemethunytak a kisipar felett (kicsiben úgy mint Kínában, akik nem kicsit kapitalista komcsi államként ehem) mert működött.
Milyen olyan agazati adot tudsz mondani, ami nem a fogyasztoknal csapodott le?
Aki szegény, annak amúgy sincs netje :)
Ez tenyleg nagyon vicces... azonban a 700ft-tal sokkal inkabb penalizaljak a szegeny embereket, mint a gazdagokat, tehat nem all meg a kijelentesed, hogy A Fidesz ezt kihasználja, a gazdagokat szivatja, a szegényeknek pedig ez tetszik. Ez epeszu embernek amugy sem "tetszik", csak az irigy retardaltaknak..
a gazdagokat gazdagítja, a szegényeket szopatja (csak nem látják mekkora broki van a szájukban, mert a rezsiszámlán lévő narancs(eon) és kék(drv) színtől nem látják...
de ajóturulmagyar jurtában üldögélve, hátrafelé nyilazva megelégszik ezzel.
Aki szegény, annak amúgy sincs netje :)
Áram se kell, szedjék szét az elműt, jó a gyertya is.
Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2014.10.27. 15:30:12
Vagy te azt képzeled hogy ebből a törvényből az jön ki hogy a thome bácsi szépen kifizeti UTÁNAD a gigánbkénti 150 HUFot, miközben cserébe 5-8000-ért ad havi korlátlan netet?
Gondolkodjál egy kicsit, ebből az adóból igy vagy úgy de te, a felhasználó jössz ki rosszul. Mert legjobb esetben a thome beint, hogy akkor tudod mikor kapsz te havi 8000-ért korlátlan netet. Vagy kapsz havi 1 gigásat, vagy nem kapsz semmit, mert ő nem fog helyetted fizetni.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.27. 15:32:55
Az "internetado" mennyiben szivajta jobban a gazdagokat?
Nos, akkor ha ezen van pofátlan extraprofit, akkor hol van a szolgáltató, aki ezelá megy? Hm...?
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP: 10
Vagyis éppen elérve a 90%.