323
-
Caro #83 Ez a szöveg 700 Ft/hívószámról beszél, és azt is csak magánszemélyek esetében. Nethet nem is kell feltétlenül telefon. Azaz ha nulla hívószámom van, akkor 0 Ft? :)
Ha pedig adott esetben ISDN telefonom van, két számmal, akkor kétszerese?
Nincs ez átgondolva... de ezen meg sem lepődök.
A netes részhez biztosra veszem, hogy valamit még hozzáírnak/módosítanak. -
#82 És ő persze kurvára nem fogja átterhelni senkire, ugye? -
#81 http://forum.hwsw.hu/topic/171247-ado-kulonado-tavkozlesi-telefonado.html/page__p__7516644#entry7516644
http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705.pdf
Utoljára szerkesztette: a.carkey, 2014.10.21. 22:40:55 -
#80 Én is ezt mondom, alapból ráadásul a SZOLGÁLTATÓ fizeti.
És nem internetadónak, hanem "küldött üzenetadónak" hívják.
A népek meg a Kossuthra mennének tüntetni. Okt. 23 előtt.
Csak nekem tűnik fel a Majdanos forgatókönyv?
Utoljára szerkesztette: a.carkey, 2014.10.21. 22:42:00 -
Caro #79 Amúgy kíváncsi lennék, hogy ez után mennyi web hosting cég maradna az országban...
Egyébként tudnék én érvelni az adó mellett is, de nyilvánvalóan nem az a célja, hogy ne facebookozzunk annyit, hanem ez is csak arra van, hogy táplálják az állami pénznyelőket.
Egy olyan világban, ahol az információk szabad megosztása kerül egyre inkább előtérbe, ott ez egy óriási baklövés lenne. -
#78 Szerintem is kritikus információk hiányoznak ebből a jogi szövegből. Nehéz értelmezni.
b) a 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti adóalap esetén, ha az üzenetet:
ba) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámról küldik, akkor 2 forint/darab ,
bb) nem magánszemély el őfizető előfizetéséhez vagy a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról
küldik, akkor 3 Ft/darab .
(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint :
a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám ,
b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén
5000 Ft/hó/hívószám .
(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte .
De ebből nekem is úgy tűnik, hogy max 700 Ft adó, ami nem kevés, de messze nem 100000 forintok, ami tényleg abszurd lenne.
-
Caro #77 Egyébként legrosszabb esetben kiépítjük az országos wifit. ;) -
#76 Ennyi. -
#75 Ráterheltek 600 milliárd bankadót? Nem is tudtam ... -
Caro #74 Ha neked sikerült megérteni, akkor el tudnád nekünk magyarázni, hogy valójában mit is terveznek? Akkor nem 150 Ft egy Gbyte?
Ha csak annyi a különbség, hogy a szolgáltató fizeti, az nem különbség, a végén úgyis mi fogjuk. -
#73 -
torreadorz #72 Nem, nincs igaza. Ez a törvény tervezett kökeményen arról szól hogy bármilyen internet szolgáltatást 150 Ft/GB adó terhel. Pont, ennyi, vége.
És nincs olyan hogy hülye jogi bikkfanyelv, ha te rossz helyre teszel be valamit egy jogszabályban, attól az még ott lesz hatályos nem máshol. A jogban nincs olyan hogy oda tettem be, de amúgy amoda akartam... Majd magyarázd a NAV-nak hogy habár a törvényben ez van, de te úgy gondoltad hogy biztos amoda szánták ezért nem fizettél adót...
A csávó meg (a.carkey) valószinüleg valami elmeroggyant fideszes, aki követi a bölcs vezér iránymutatását. Mindjárt ki is számolom neki hogy mennyi adót is kéne fizetnie az előbbi kommentjei után :D -
#71 Ja, ez is a Sorosék műve, ugye? Ha nem tudnád értelmezni, kb. a duplájára nő a cafeteria adója, tudod, ez az amiből ebédelni szoktam -
#70 Lehet, most én is elbizonytalanodtam. Főként, mert Tóni is azt nyilatkozta, hogy fog ez még változni és valami felső határt akarnak bevezetni, ami "valami ezer forint körül lesz". Csak mobilnetnél ennek nem sok értelme lenne. Holnap talán már okosabbak leszünk. -
sanyicks #69 még csak most sikerült eddig eljutni? Ennek már a 2010-es választások utáni első ténykedéseikkor meg kellett volna történnie. -
abel_crc #68 Persze hogy rossz, de egyáltalán nem félreérthető. Megnéztem a jelenleg hatályban lévő törvényeket is, sajnos igazak a hírek. -
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.10.21. 22:10:57 -
#66 „1 . távközlési szolgáltatás : Magyarország területén lévő, az elektronikus hírközlésről szóló
törvény szerinti elektronikus hírközlő hálózaton nyújtott, az elektronikus hírközlésről szóló törvény
szerinti
a) nyilvánosan elérhető telefonszolgáltatás, ideértve az üzenet küldését lehetővé tevő
szolgáltatást is (a továbbiakban : telefonszolgáltatás) ;
b) internet-hozzáférés szolgáltatás (a továbbiakban : internet-szolgáltatás) ;”
"Az adó alapja internet-szolgáltatás esetén az előfizető vagy az elektronikus hírközlésről
szóló törvény szerinti felhasználó által lebonyolított, gigabyte-ban kifejezett adatforgalom"
-
#65 Valószínűleg igaza van, egyszerűen a tervezet szövege rossz, félreérthető. A távközlési adóról szóló törvényt egészíti ki, de a hülye jogi bikkfanyelv miatt nem itt van definiálva az oda vonatkozó internet szolgáltatás, emiatt félreérthető az egész. A törvénybe beillesztve a változtatást (l. #56; de nem csekkoltam le) igaza lehet (az állandó "sorosozás"-bégetés ellenére). Ez mondjuk azt is jelenti, hogy minden mobilnet csomag kapásból +150-el ugrik majd. -
#64 Momentán itt van előttem a parlament.hu-ról (http://www.parlament.hu/irom40/01705/01705.pdf) letöltött HIVATALOS törvény módosító javaslat, és bizony feketén-fehéren ez áll benne (52. oldal).
-
abel_crc #63 Tényleg? Olvastál már törvénytervezetet életedben te szerencsétlen?
Sajnos ez kurvára nem kamu, az van a tervezetben hogy gigánként 150 forintot fogsz fizetni. Ja, nem te, hanem a szolgátató, aki rádterheli. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: abel_crc, 2014.10.21. 21:51:30 -
#62 http://index.hu/belfold/2014/10/21/internetado_tuntetes/
Tessék. Nem veszitek észre, hogy ugyanaz a menet, mint Ukrajnában. Mindegyikőtök használja a netet, de olvasni és értelmezni képtelen?
Megint a 444ből jön a kamu, és beszopjátok, mint az ukránok. -
#61 Neked is írom meg mindenkinek!
Ha a 444 és a többi szemét felháborodását nézzük, akkor jogos amit írsz. Ha a valóságot (lsd. törvény lentebb), akkor láthatod, hogy szemétláda sorosista kiragadott egy mondatot (kiegészítés) egy törvényből, elnevezte internetadónak, holott az totál más. -
lamer the true #60 Oké srácok ennyi volt.
Minden szavazáson ellenük fogok szavazni, nem érdekel kire.
Már csak az ötletük miatt is.
Ha netán bevezetik és nem buknak bele lelépek az országból. -
silverchain #59 Vedd már észre ez csak a kezdet. Az internethez eddig sem értettek Vargáék, most sem értenek. Csak találtak egy jól sarcolható réteget, mert az áfacsalásos biznisz nem jött be, kellenek a haveroknak a milliárdok. -
MasterMason #58 Olvasd már el:
-
#57 Szóval!
-
#56 Vegyétek már észre, és ha már van netetek használjátok is, hogy ez csak a kiegészítés, nem a tervezet, csak Sorosék (444) október 23ra gyúrnak.
"küldött üzenetek utáni adó"
"150. § A Tktv. 5 . §-a helyébe a következő rendelkezés lép :
„5 . § (1) Az adó mértéke
a) a 4. § (1) bekezdésének a) pontja szerinti adóalap esetén, ha a hívást
aa) magánszemély el őfizető előfizetéséhez tartozó hívószámról indítják, akkor hívásonkén t
2 forint/megkezdett perc,
ab) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez vagy a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról
indítják, akkor hívásonként 3 Ft/megkezdett perc ,
b) a 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti adóalap esetén, ha az üzenetet:
ba) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámról küldik, akkor 2 forint/darab ,
bb) nem magánszemély el őfizető előfizetéséhez vagy a szolgáltatóhoz tartozó hívószámról
küldik, akkor 3 Ft/darab .
(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint :
a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám ,
b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén
5000 Ft/hó/hívószám .
(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte .
(4) Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adó-megállapítás hónapját
megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett — 12 hónapná l
rövidebb adóévről benyújtott bevallás esetén napi időarányosítással évesített — társasági adó
egytizenketted részével. ”" -
bazsidiver #55 Ha legálisan veszek egy 30 gb-s játékot steamen 5000 ft-t kellene fizetnem a letöltésért?! Nehogy megszavazzák -
#54 ezt szavazzák meg és már csomagolok is... -
j0rmungandr #53 Ha a szolgáltató "csak" a ráterhelt részt rójja rám ki, akkor laza havi 50-60k-val nő a havidíj. Ennyit a HD streamekről. -
#52 Az mszp esetében az adó mértéke 0,8% lett volna, ami messze áll a 150ft/gb-tól. -
Csaba161 #51 Aha, de a Fidesz szavazók kemény magjának, a sok nyugdíjasnak meg parasztnak, MIKOR VOLT INTERNETJE????????? -
Macropus Rufus #50 A barmok a saját oldalukon fenthagyták a 2008-as tiltakozásukat az internet adó ellen
iidóták. 2008-ban még osztották az mszp-t (jogosan!), hogy a fasznak kell ez az adó. Most meg szépen be akarják vezetni.
"A Fidesz támogatja a magyar kultúrát, viszont ez a támogatás nem történhet egy másik kultúra, nevezetesen az internet megsarcolásával."
-
#49 Asszem veszek pár tíz terányi hddt, aztán elkezdem megtölteni animékkel-doramákkal-keleti filmekkel amíg még lehet 24/7ben járatva a torrentet, mert net nélkül csak obamáék kultúrája elérhető gyurcsány szavaival élve "ebben a k. országban"
De ez valami átgondoloatlan baromság, elolvassák a kommenteket, és rájönnek miért hülyeség így ez a törvény szerintem .... aztán a törvényt módosítják "ésszerű" szintre, a birka nép örül hogy "csak kicsit fog drágulni a net". -
#48 Szerintem itt könnyebben átlátható az ok okozati összefüggés. Az élelmiszerárakat sok minden befolyásolhatja, amire rá lehet kenni a dolgokat. Itt szerintem az emberek egyértelműen a kormányt hibáztatnák. De majd kiderül, ha megszavazzák. Őszintén remélem, hogy nem tudjuk meg melyikünknek van igaza. -
#47 ÉS?
Láttál már céges villany, gáz stb. számlát?
NEM csökkent a rezsi sőt, nőtt!!!!!
Szted melyik ember fogja a megemelt zsemle, kenyér, hús tb. árat a kormánynak tulajdonítani? EGYIK agymosott sem. a PÉK, a HÚSBOLTOS lesz a köcsög, nem a rezsi, hiszen a panelban nem nő, sőt!!!
ENNYYI! A 70-es években a maszek volt a népellenség. Most ua. pepitában. Agymosottak...
Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.21. 20:38:57 -
#46 Ez az adó nem lenne annyira közvetett és gyakorlatilag mindenkit érdekelné párttól függetlenül, akinek széles sávú nete van és legalább videókat szokott nézni, ha nem is tölt le. A népszámlálás adatai szerint 4 millió 71 ezer háztartás van Mo-n, ha igaz az, hogy 2,213 millióban van széles sáv, akkor az kb több mint az emberek fele. Szal igen jelentős réteg. Én jelenleg kizártnak tartom, hogy ebben a formában ezt meg mernék szavazni. -
#45 érdekes volt, az előbb. mielőtt beírtam, már volt reakció, ami azóta törlődött...
:-)
?
Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.21. 20:31:57 -
MasterMason #44 Mielőtt félre értés esne, már az MSZP elkezdte eme adó bevezetését. Tehát ha ők jönnek, akkor is lesz ilyen adó... Pont a fideszesek lázadtak meg szólaltak fel eme adó ellen akkoriban, most meg bevezetik az idióták. Hozzá kell tenni az MSZP legnagyobb megelégedésére, ha fel is fognak ellene szólalni annál a pártnál, az képmutatáson kívül semmi mást nem fog jelenteni.