Adót vet ki az internetre a kormány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, mert a billentyűzet mögött mindenki ért mindenhez :)

Szeretem az SG fórumot, mert itt még egy NASA cikk elemzés kapcsán is megjelenik a fórumban a sok nobel díjas fizikus, aki elkezdi fikázni a tudósokat hogy ők mennyire gyökerek, pedig ő, Józsika (aki mellesleg pék vagy biztonsági őr) már rég megtalálta a földönkívüli életet és birtokában van a fénysebességnél gyorsabb űrutazás tudásának is, de a hülye NASA az nem ért hozzá....

mrzed001
A legnagyobb vicc következik: Tudjátok hogy született a 150 Ft / GB elképzelésük ?

Tessék kapaszkodni, kínkeservesen humoros rész következik, amit kimagasló intelligencia(hiány) és durva kapzsiság szegélyez (és ezekre bíztátok az országot bakker ?)

Kaptak valahonnan egy hasra számot, hogy 220 millió GB a magyar internet forgalom (aha, több mint 600 havonta, jó kis szagértőik vannak ám)
Úgy számolták az adó miatt lesz egy 30-40%-os visszaesés, és hát kellene minimum egy 20 milliárd havonta a kasszába, osszuk el (kerekítsünk vastagon fel) ... és már meg is van a Gigánkénti 150 forint

Taps, ekkora mocskos lenyúlást rég nem láttunk már <#taps>

És hogy poén is legyen:

Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2014.10.22. 12:27:45

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

na várjál, abba a párezerbe tartozol, aki lemondott az állami nyugdíjról, és kikérte magának a komplett pénzt? mert akkor te tényleg jól csináltad :)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Voltan
Jól van, vágod te is a lényeget, látom :D

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

"lenyúlták a magánnyugdíj pénzt? oda se neki"

bocs, pont azokét vették el akik leszarták az ügyet... az enyém megvan, köszönöm szépen.
Az enyémet majd a brókergyerek fogja elbukni mielőtt megöregszem :)

Az meg hogy kizárnak pár kretént az USból miért érdekeljen. Én kimehetek ha akarom, menjenk tüntetni hogy a kis államtitkárunkat is engedjk be? Teljesen irreleváns az a téma, felőlem az egész kormáyt kitilthatják az usából - amíg engem nem korlátoznak a barmok miatt, inkább csak röhögök rajtuk :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.22. 12:16:16

Miért nem kérdezik meg az amerikai ügyvivő urat, hogy ugyan milyen alapon rejteget és bujtat bűnözőket, miféle demokratikus meggondolás vezeti abban, hogy parkoltasson bizonyítékokat?! Nem lehet, hogy az ügyvivő úr zsarolásra szeretné használni ezt ha nem akarja nyilvánosságra hozni?! Egy demokratikus törvénytisztelő embernek és diplomatának elő kellene segítenie a nyomozást azzal, hogy ha bármiféle bűncselekményről tudomása van pláne ha bizonyítékai is vannak, akkor azt a sajtó és a hatóságok elé tárja és átadja a birtokában lévő bizonyítékokat.

Ehelyett mi van? Rejtegetik és susmussal akarták az egészet elintézni, esze ágában nincs a bűnözőket megnevezni arra hivatkozva, hogy a korrupció "amerikai magánügy?" De érdekes amikor az NSA-ról meg a polgárokról van szó, olyankor annyira azért nem kényesek a magánügyre?!

Miféle diplomata az olyan, aki szerint a korrupció elintézhető egy korrupt személy és egy idegen állam közötti titkos susmussal?!

https://fxmason.blogspot.com/

stationx
Valszeg szerintem is "csak" gumicsont. Kell a gondolkodási idő, hogy most akkor újra "szovjet tag" legyünk, vagy menjünk nyugatra, csak hát arra nem lehet a kedves vezír király.
persze, ne aggódj nálam is kivágta a biztosítékot, steam, update, bármi, akármi legális dolog, egyszerűen tényleg van egy mókafaktora annak, hogy +1000 HUF-ra hogy kiakadt a nép (ugye már vannak olyan hírek, hogy lesz egy max összeg, annál többet nem vonnak le)

egyszerűen csak szomorú, hogy leszarjuk a fontos dolgokat, pl magánynyugdíj vagyon, de kiakadunk, ha +1000 HUF-ot kell fizetni a netre

egyébként szvsz zseniális húzás, ezen pörögjünk, ne azon, hogy milliárdos sikkasztás miatt kitiltanak kormányközeli embereket az USA-ból

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Az a vicc az egészbe hogy legálisan is szopsz nem kell hozzá torrentezni.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Eddig nem tüntettem, nem nyitottam ki a számat. Most viszont kurvára dühös lettem.
Ha ezt meglépik, akkor biztos, hogy sátrat verek a házuk elé.
1997-óta volt egy telefonszámom a telefon adóig. Azóta nincs.
TV-t nem nézek. Kizárólag Internetem van. Ha azt is elveszik, akkor kibaszott dühös leszek.
Az anyámból szakítsak le havonta még plusz 30-40E forintot?
Teljesen megzakkantak ezek?

Molnibalage
Minek kell kormány? Belgium nagyon jól megvolt nélküle majdnem egy évig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hopp most látom, hogy pörög a topik

internetadó kapcsán, valahol belefutottam egy jó kommentbe:

elvették a pénzt a kórházaktól? kit érdekel
a tanároktól? le van szarva
lenyúlták a magánnyugdíj pénzt? oda se neki

drágában torrentezhetek? rohadékok, szemétládák!

vicces dolog a görbetükör :D
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.10.22. 11:35:53

Voltan
Szerintem simán benne van az, hogy ezeknek a full retard idióta parazitáknak fingja sincs róla, hogy mekkora egy gigabyte :D
De hallották, hogy a giga az a kilónak a sok-sok szorosa, és hát egy gigagramm az gecinehéz lehet, azt még lézerjankó sem tudja felemelni, szóval akkor a gigabyte is biztosan sok.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Van egy angol nyelvű lapom egy amerikai szerveren, de a magyar változat úgy tűnik nem magyar szerveren lesz. Egy nonprofit, viszonylag népszerű sitera rámehet a gatyád is. Jól átgondolt törvényjavaslat. Látszik milyen hozzáértéssel vezetik az országot.
És ezt most nem viccből írom: Van egy olyan érzésem, hogy a parlamentben ülők túlnyomó többsége 1980-ban él. Minden mozzanatukból az látszik, hogy semmi közük ahhoz, hogy mi zajlik a világban. Kicsit olyan a helyzet az országban, mintha az Apple új vezetőjének Winnetout választanák. A többi "erényükről" már nem is beszélve.
És ha egyszer letörölted, majd újra felrakod, akkor újra kifizeted :) De jó!

Asszem a magyar szerverszolgáltatóknak lőttek, nem nagyon fogja megérni itthonról futtatni a honlapokat, mert ugye az üzleti vállalkozásokat is sújtja az adó.
Az egy dolog, de multiban már a Diablo 2(!) is szép adatforgalmat generált, mai játékok meg pláne. És hát vannak olyan "aljas emberek" akik a weben keresztül melóznak, akár TB mennyiségű adatokkal. Internetes TV, Rádió, Streaming szolgáltatásokról, felhő tárhelyekről nem szólva.

stationx
Irány Észak Korea.
Hunter of Deer
ez szuper lesz, foleg ha az ember vasarol steamen vagy barhonnan letoltheto tartalmat. Nem eleg hoyg kipengeti pl a jatekert a penzt majd meg a letoltesert is fizethet kb ugyanannyit foleg hogy a mai jatekok mar 20-50 GB-ot esznek :D
szanalmas az egesz.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Csak már látnánk őket a szakadék alján...

Persze akkor mindjárt bejön a másik probléma, hogy ma magyarországon nincs olyan politikai erő amire épeszü normális ember szavazna.
Lehet választani a f.s és a sz.r között...

Istenverte nagy barmokból állhat ez a fidesz vezetés, ha sorban végigmennek majd minden hibán, ami a Ferit és pártját a szakadékba lökte. <#nevetes1>

Majd a Feri meg a haverja megvéd mindenkit...

Ingyenes Linux vagy windows10 telepítő anyag = 600 Ft.
Magyarország lesz az első és egyetlen ország, ahol nem fog létezni ingyenes software.

Jah, új windowsra a windows update rögtön lesz 150Ft.

Csak úgy csendben kérdezném meg ezt is, hogy ezek után ki fog bármi komolyat is felhőben tárolni?
Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2014.10.22. 10:10:35
1920 az nem igazán Kádár népe. Bár a Horthy korban is voltak mutyik, de ilyen szinten messze nem...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Frank99
Kádár népe hejj!!!!

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

A 700 forintos korlátot a régi telekom adóból vették, ami telefonhívásokra vonatkozó részben van eddig nem látszik, hogy bármi köze lenne az internet adó témához. Ráadásul aki a telekom adó miatt fizetett 2x akkora alapdíjat (3 000 vs 6000 és társai) azok biztos jót röhögtek rajta.

Ez megint egy olyan adó lesz, aminél a lemondott előfizetések miatt kieső áfa és egyéb adóbevételek miatt még ráfizetéses is lesz költségvetési szempontból, de legalább jól felbosszantják vele az embereket?

De látható az irány: vissza az 1920-as évekbe: minden jövedelmező ágazat és hivatal egy elit csoport kezébe, a többiek éhbérért dolgozhatnak nekik, akinek meg nem tetszik az leléphet.
IMYke2.0.0.0
Ez a cikk mondjuk a mítikus részt vázolja - azaz, hogy a csak 10% egyszerűen mitológia...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Az emberek tényleg csak az agyuk tíz százalékát képesek használni, és aki ezt elhiszi még annyit sem. :P

Mondjuk mindenki az internet adón rágódik, pedig az önkormányzatok által önkényesen BÁRMIRE kiróható adó sokkal viccesebben hangzik.

A 700 forintos határt természetesen a "királyi" hírgyárak dobták be a közösbe, a törvénytervezet szövegét oda és vissza elolvasva egy hang nincs róla sehol.

IMYke2.0.0.0
Tudomásom szerint, nem az. De Google-val utána is nézek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ez a 10% nem egy városi legenda?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

IMYke2.0.0.0
Azt ugye tudod, hogy az emberiség - köztük te is - az agyi kapacitásának maximum 10%-át képes használni?
Az felett már csak az orvosilag "bemért" zsenik vannak. 1:1000000000-ból.

A jó édes anyátokat! Telibebaszott stadionra van pénz, a remek magyar foci mellett. A lakosság 5% érintő pénzkidobás volt, most meg ezt kell visszaszedni?

Frank99

Frank99
agymosott narancsbőrös.

mindent áthárítottak eddig is.

Molnibalage
Ha van olyan, aki ennyitől azt elfelejti, az tényleg nagyon hülye.

Én ezt inkább úgy jellemezném, hogy Viktor kapott egy nagy pofont külföldről, majd kiharcolt magának egyet belföldről is.
Én is így látom. Ezek tényleg ennyire ostobák? És magyar szavazók tényle ennyire ostobák?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Berber
Két legyet ütnek egy csapásra. Lesz egy ellenőrizhetőbb (lehallgathatóbb) nagyságú forgalom, és pénz, sok pénz, mint a dohány és alkohol termékekből. Ráadásul így elveszik az internet szabad szellemiségét, és félelmet is ültetnek az egyszerűbb felhasználóba, hiszen ellenőrzik. Amíg nekik érdekük volt addig ez nem volt fontos. Most nem érdek a szabad szólás, hát bezárja a kiskaput.
Ezt bégettétek, most szeressétek is. (Ja hogy nem? Akkor ki volt ott az a 2/3.?)

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

nekem úgy rámlik, hogy ez csak a mobil internetre vonatkozik... ha nem, akkor szarjanak sünt, ugye így szokás mondani...?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

A korlátlan információ-hozzáférés mocskos liberális találmány, a párt (amely természetesen a NÉPet képviseli) fellép az ilyen fertő ellen, irány az újságos, ahol téged is vár a párt lapját: magyar nemzetet, vagy valamelyik már felvásárolt (anno kritikus) újság. Ha ez nem tetszik: Keményen Fizetni Fogsz!
Megvárták az önkormányzati választásokat, most nyakönöntik a szavazókat a szarral, h legyen miből fizetni a dunaparti villáikat, szokás szerint a következő választásokra úgyis elfelejtik, h volt máshogy is.. Ja és a hosszútávú társadalmi célokról még nem is beszéltünk telefon, internet stb adó, oktatási kiadásokban elég ha Bulgária nem hagy le minket, üdv harmadik világ, jövünk!
cylonflatus
Sok ilyen csak tervezetet láttunk már tőlük, sőt olyanokat is, amit konkrétan letagadtak aztán valahogy mégis. Ja és persze ezt sem szabad majd megszorításnak hívni, hát ez miértünk van csakis, ettől élünk biztos jobban mint 4 éve és persze jobban teljesítünk. Ja jobban, a sok droid nem csak tövig veszi be, de még le is nyeli... Bónusznak egy érdekesség, ez volt a véleményük erről 2008-ban... klikk addig, amíg nem eszmélnek és le nem veszik, mert ez így nem kicsit röhejes, a fityisz a saját honlapján elhatárolódik az internetadótól, muhaha.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

"mennyi is volt a vizitdíj?"
Na igen. És most mennyi a frissen bevezetett "nem-vizitdíj"?

Egyébként 9-ben jól leírta, a taxisblokád idején 12 forintos benzin áremelés miatt lettek páran idegesek, amit nagy kegyesen 8 forintra csökkentettek a balhé miatt. Ilyenekkel meg lehet etetni az itteni embereket.

Lehet Ő veled ELLENTÉTBEN emlékszik az eddigi "tervezetekre" és arra miként verték át a gombnyomogató automatákon max. 1 nap alatt az összes ilyet.

Mint NEM amerikai állampolgár nagy baj e, ha a saját aljas, tolvaj, korrupt politikusaink miatt aggódom INKÁBB?

Ha most leírnám a véleményem, ami eszembe jutott ezen tervezet (és halmozatilag az egész eddigi tevékenységük) hatására, akkor a TEK jönne értem, úgyhogy nem teszem...
Utoljára szerkesztette: Kryon, 2014.10.22. 02:35:19

Laky
Egy szóval sem állítottam ennek az ellenkezőjét.
Utoljára szerkesztette: Laky, 2014.10.22. 00:38:02

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

mrzed001
Én ezt inkább úgy jellemezném, hogy Viktor kapott egy nagy pofont külföldről, majd kiharcolt magának egyet belföldről is.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Laky
Nem lesz itt semmilyen internet adó. Ez a gumicsont azért lett bedobva, hogy addig se a korrupciós botrányokkal foglalkozzon a média.
Aztán majd jön a párt, mint a herceg a fehér lovon, hogy leszámoljon ezzel az igazságtalansággal. Cirkusz ami ebben az országban megy.

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

"De legyen így - 700 Ft-ot kibírnék nyilván."

Én nem. Minden adó amit ide kivetnek, évtizedekkel repíti vissza az országot az informatikai fejlődésben.