Adót vet ki az internetre a kormány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor ha tömörített fájlokat töltök le az adócsalás? 😄

★★★★★

Sajnálatos, hogy a birodalmi gondolkodású eu vezetés nem veszi figyelembe 4 tagállama elemi érdekét. Ennyi erővel felszólíthatnák Németországot is, hogy NE használja az Északi Áramlatot, mert ez a Birodalom érdeke...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Minden kpárt megvezeti valamilyen szinten a választóit. A magánnyugdíjpénztári pénz valószínűleg elfogyott, pénzt nyomtatni pedig ez a kormány sem tud. (nekem is autókölcsönöm volt , de még a karch előtt visszafizettem..)

Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 21:01:49
Frank99
szted?

hova tartozunk, ennyi a kérdés.
Honnan jön a sok főtérre a kő?

ÉN sem örülök, de az EU tagja vagyunk, vagy visszamegyünk orosz tagállamnak. igenhülyekérdésvolt.

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Azzal a vezetékkel speciel mi a probléma?

Frank99
nana.
Abban a történetben jócskán benne volt az akkori fidesz is. Aki annak idején tolta a 3 gyerek, négy szoba, négy kereket... Meg benne volt a PFÁSZ (meg a kormány, akkor ha jól emlékeszm a fidesz) meg FULL szájig(NEM nyakig) benne volt a hitelfelvevő. Aki elhitte -baráti család- hogy 0- 0!!!!! Ft-al beleül a SUZUKIBA 20!!!!!!!!!! évre, és tuggya' fizetni a 35 eFT-ot. (persze CHF) VOLT egy gyesen anyuka, meg egy postás fizetés. ERRE vett fel az idióta család, és ENGEDTE a BANK és a kormány. ÉS az ilyen aztán tapsol a fidesznek, hogy a köcsög bank! Meg majd szop! (mai hír, hogy piaci áron lesz átváltva a hitel... ez annyira nem lesz jó)

Félreértés ne essék: én is vettem CHF autót. Amikor először elmozdult, kifizettem a felét. Rá 3 hónapra a másik felét. MERT gondolkozom, és látom a számokat.

AKI nem látja, annak segítség kell. És ITT a kormány, a bank, és a ZEMBER is hunyó. Harmadolni kellene a cuccot, akkor lenne igazságos(abb). Nehogy már csak az egyik fél legyen hibás! DE persze igazságos ORBÁN álruhában, majd megment.....

PetruZ
Őket is most szívatták meg: mostani, piaci áron lesz az átváltás a forinthitelre, nem az akkori árfolyamon. Jól feltüzelték őket, besöpörték a szavazatokat, aztán ennyi...
A ruszkikért meg egyszerűen belehempergünk a sárba is egy másik, rejtett törvénymódosítással.
Hol van ez az egész a devizahitelesek esetéhez képest ? Ahogy éppen érdekek kívánják..
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 20:25:53
PetruZ
Itt elvekről van szó, nem arról a nyamvadt 700 forintról. Több okból is aggályos a dolog:
- Ha bekerül a törvénybe, onnantól kezdve bármikor hozzányúlhatnak. Csak egy kicsit itt, csak egy kicsit ott... birka nép lenyeli, nem lázong pár száz forinton.
- Egyenes út a netsemlegesség felrúgása felé. Bármikor mondhatja például a T, hogy az iptv-t preferálja és ingyenessé teszi (mert technikailag kevesebb melója van vele) és minden mást megemel.
- A világon sehol nincs ilyen adónem, sőt, van ahol törvény tiltja is a bevezetését (pl. USA).
- Annyira tudták, hogy balhé lesz, hogy gyak. senkinek sem szóltak róla és megpróbálták elkummantani, hogy jön a négy nap, senki sem fog foglalkozni vele.
PetruZ
(terv szerint eddig😊
- cafeteria további szopatása, magasabb adószorzók
- chipsadó kiterjesztése minden alkoholos italra (kivéve a mézből készültek)
- termékadó kiterjesztése még több tucatnyi kategóriára (ezek egy részével speciel egyetértek)
- minden korábbi különadó az ígéretek ellenére megmarad
- bizonyos életbiztosítások adózni fognak
- befektetési alapok forgalmazási díja külön adót kap
- az e-útdíj után jön az EKAER, az áruforgalmi ellenőrző rendszer
- az önkormányzatok szabad kezet kapnak, hogy bármire (!) adót vethessenek ki, ami nem törvényi közteher alá esik
- a magán pálinkafőzés és bérfőzés mégiscsak adózni fog

Ami pozitív változás lesz (családi adókedvezmény, első házasok támogatása, társasági adó felsőoktatási intézménynek is adható, alacsonyabb hús áfa, haditechnikai/rendvédelmi beszerzések áfamentessége (kell a felszerelés a várható lázongások leveréséhez?)), az mind elhanyagolható ezekhez képest. Mondjuk Lázár azt is mondta, hogy közszolgálati leépítés is lesz, de hogy ezeknek is ki fog munkát adni, azt nem tudni...
A hozzászólásodnak nincs köze az enyémhez, gondoltam megjegyzem, akinek 700Ft/hó számít annak mindegy. Változtasd meg az országot, ha tudod hiszen egy db Frank99/ország és minden rendben lesz.
Master91
........

Frank99
41 és 39 % AZ kétharmad. (a fidesznél ilyen matematikusok vannak, látszik is az országon.) Ötleteléssel bármihez -ami mérhető- bármikor tudunk új adónemet kitalálni. EHHEZ nem kell közgáz, ehhez elég a haverokkal egy szobában jogásznak lenni... Vagy nem így van?

Matematika NEM?

😊)))))))

Frank99
összeszedték helyettem:

– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
- nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése

ehhez jönnek jövőre az új adók...

Frank99
igazán nem neked szólt, akinek meg szólt, az meg úgysem érti, mert agymosott narancsbőr.

mielőtt fröcsögsz, olvass vissza 😉

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Nem, az extraprofit (kíváncsi lennék a definíciójára)...adóztatni kell...

Frank99
amikor jövőre emelkedik a zsemle ára -mert a cégeknek a gáz és áram már MOST drágább- akkor meg a pék lesz a köcsög. Mert a PÉK nem írja rá naranccsal meg kékkel a gáz, villany és víz-számlára, hogy miért nőtt ugye?

Istenem, de nagy az állatkerted...

Frank99
cégeknek meg 5.000,-Ft/hó/előfizetés.

Majd benyelik ugye?
Amikor meg emeli mondjuk az óradíját, akkor meg köcsög burzsuj ugye? Egyszerűek vagytok, mint egy faék. Sőt a faék bonyolultabb...

Frank99
JA, csökkent a rezsi.
Ezek nem látnak az orruknál tovább, ezt is nyeljétek be. Nem kell gondolkodni, hogy aztán a lé hova folyik. Nevetséges agymosottak vagytok. Ezért tart ott az ország, ahol. Hihetetlen.....
Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.22. 18:02:20

Nem ismerem pontosan a nagyságrendeket, de a szállítással cégszerűen foglalkozók is kénytelenek beépíteni a mindenkori benzinköltségeket akármekkorák is azok.. De ha hinni lehet az Indexnek akkor a 700 FT azért nem jelentős (kérdés még az otthoni mit jelent..).
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 17:46:55
PetruZ
"Jaj, Tóni áldom a neved, te vagy a mi hősünk!", gondolhatja most sok egyszerű ember és észre sem veszi, hogy mennyire átverték a fejét - megint...
na, már meg is oldódott a végtelen adó helyett, 700 ft

http://index.hu/belfold/2014/10/22/700_forint_lesz_a_maximalis_otthoni_internetado/

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

MerlinW
"legfeljebb visszamegyünk az időbe kb.15 évet az internetezési szokásokat illetőleg."

Ne felejtsük el, hogy az ország sok részén a TV is IP alapú, hogy százezrek megélhetése függ az internettől (informatikusok, digi fotósok, webáruházakkal rendelkezők, stb). Ha a nép nem használja a netet, töménytelen cég - főleg online cégek és szolgáltatások - megy tönkre.

Én pl üzemeltetek szervereket, csak a napi biztonsági adatmentés majdnem 30GB.
A legvidámabb, hogy naponta 6-700MB adatforgalmat bonyolít le a NAV abejava alkalmazása (űrlapkezelő, ügyfélkapus cucc).

[merlinw.org]

Nincs ezzel semmi baj, internetezni nem kötelező, legfeljebb visszamegyünk az időbe kb.15 évet az internetezési szokásokat illetőleg. És ugye mint tudjuk a jelenlegi kormánynak nincs ma Magyarországon potenciális alternatívája, így ez van, ezt kell elfogadni. Érdekes, hogy a minimálbér színvonalon teljesítő labdarúgást (nagy pénz nagy foci) nem terheli külön adó, pedig elvileg vannak ott pénzek, ha egy Del Pierot meg tudtak volna venni a kb. amatőr szintű magyar első osztálynak ...
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 15:02:11
Frank99
Nem erről van szó. de amióta a fityisz van hatalmon, annyi új adót talált ki, hogy fel sem lehet sorolni.

ÉS ha Mo. jobban teljesít, és rendben van a költségvetés, minek találnak ki újabb adókat. A tervezetben benne van az "egyéb vegyipari termékre" kibővített termékadó is (áremelkedés....), sőt, az eddig mentes " „Kollektív befektetési formák különadója" címen 25% adó.

HAZUDNAK ÉJJEL és NAPPAL!!!!!!!!!!!

Ez is olyan lesz, mint a többi "nemmegszorítás". Most bedobják ezt a tervezetet, aztán beleraknak egy 1000 ft-os korlátot. A sok birka meg végül még örül is, hogy jaj de jó, csak 1000 ft-al lett drágább a net...

Voltan
Nem állítottam soha, hogy a szakértője vagyok a témának. CSak azokról a témákról állítok ilyet, amiknek tényleg szakértője vagyok 😊

Viszont az tény, hogy az usa részéről ez egy nagyon erős diplomáciai pofon - megérdemelten, jelzem, ami tovább rontja az országnak így is a béka segge alatt levő renoméját. Az ilyesmi pedig bizony áttételesen beszivárog a gazdaságba is, és szintén áttételesen a mi mindennapi életünkbe is. Szóval nem arról van csak szó, hogy pár majom nem utazhat az usa-ba, ezt én is leszarnám 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tessék:
peticíók
ott van 2 is.
stationx
+1
Én azon ügyködöm hogy mindhárom purdé fel legyen készítve rá hogy amint nagykorú lesz, hagyja el az országot vmi versenyképes szakmával a kezében. Aztán a 3-ból talán vmelyik megteszi, hogy a vén trottyos öregnek majd ad kosztot/kvártélyt meg egy kornak megfelelő színvonalú gépet hogy tologathassa a tata a Battlefield 14-et 😊

Magam is meglepődöm, de valamiért nem tudom elképzelni hogy a gyermekeim majd ittmaradjanak. Én is mennék, csak megvan már az egzisztencia, nem vagyok mobil.

Nem, pont ez a lényeg, én egy kisember vagyok, és ebből az irányból tudom megközelíteni a dolgokat. Az hogy ENGEM hogyan érint vmi rövidtávon azt meg tudom ítélni, hosszútávra meg még azok se tudják megmondani mi lesz, akiknek ez lenne a dolga.

Adott témában, amikor a nemzetközi korrupciós listákon az élvonalban tolongunk, igazán nagy jelentősége van egy ilyen diszkrét figyelmeztetésnek...

Sajnos amióta mindenki indít blogot mindenről, azóta kialakult az emberekben a kényszerképzet, hogyha elolvas/követ pár weboldalt akkor mindjárt szakértője lesz mindenféle témának...

gyerekek, az xbox live-n megvett alien isolation 25gb meretu. a legutobbi bf4 frissites 2gb szinten a live-n. es ezekert a szoftverekert fizettem, meg nem is neteztem es nincs warez jatek se film.
marci33
Ma már az internet csak egy példát mondok álláskeresés aki nem fér az internethez hozzá hatalmas hátránnyban van.Ez már mai világban olyan dolog oktatás,nyelvtanulás, önképzés (szakmai is) komoly hátrányban vannak azk akik nem rendelkeznek vele.A mobiltelefonon lévő wap pl teljesen a lehúzásról szól 1 óra alatt lekopaszt mivel adatforgalom alapon díjaz simán ezer háromezer forintot.Ingyen kellne biztosítani egy alap szolgáltatást támogatni a magánmbereket hogy ingyenes wifi HotSpotokat üzemeltessenek.Napi szinten simán 1GB az kb annyi hogy napi szinten forgalmaz annyit egy átlag felhasználó.Már 1000ft is havonta ha annyival drágább az is sok egy átlag előfizetőnek.Mit fognak akkor cserébe biztosítanak mindenkinek nyilt wifi lefedetséget? Mert máshol a világon már ezen dolgoznak hogy támogassák a nyilt wifi kezdeményezéseket.Magyarországon lakossági wifi terén már olyan lefedetség van hogy INGYEN megoldható lenne a lakosságnak egy alap internet szolgáltatás.Semmi mást nem kellene tenni mint támogatni a szabad kodolatlan netmegosztást.Kedvezményeket adni azoknak akik nyílt HotSpotot üzemeltetnek legyen az magánszemély,hotel,étterem,stb.Máshol már mindenütt arra törekednek hogy legyen teljes lefedetséggel egy alap ingyenes internetelérhetőség főként wifin keresztül.Aki gondolja csak fogjon egy laptopot okostelefont nézzen körbe csak a lakásában hány wifi adó jön be.Az infrastruktúra már megvan és Javarészt ingyen meglehetne oldani hogy mindenkinek egy alap ingyen elérhető legyen.Németországban Ausztriában ahol üdülők vannak szinte minden utcában van már ingyenes HotSpot.
Utoljára szerkesztette: marci33, 2014.10.22. 13:21:51

Hidd el, hogy ez a beutazási tilalom nem a korrupció miatt történt, hanem - egy eredetileg diszkrétnek szánt - figyelmeztetés volt. Ha nem az lett volna, kicsengetik a követelt összeget, oszt jónapot.

stationx
Tiszta Észak Korea.

De már van új oldala az fb-n. 😄
A felháborodás után gondolkodni kezdtem.. (Csak be ne tiltsa a tisztiorvos ezt is!) Ami elsőre beugrott, hogy az iskolák (általánosságban az oktatás) miképpen fogja megszívni ezt az ostoba sarcot?!? Elvégre oda is beruháztak számítástechnikát rendesen. Mint a háztartások is ezt tették. A mobil szolgáltatók most tettek, tesznek egy nagyobb technikai lépést. Sok pénzért! Az biztos, hogy az előfizetések száma jelentősen csökkenni fog. Talán csődbe mennek (:!}?
Nekem is az első gondolatom az volt (és meg is fogadtam), hogy januártól az előfizetésnek búcsút mondok. Ez a búcsú mondás sajnos az Ország technikai fejlődésére is igaz! Mert csak a kis létszámú 'tehetősebb' réteg tud egyszerre, közel kétszeresére növekvő előfizetési díjat kifizetni. A jelszavunk! 'Butulj Magyar'!
Nem látott valaki egy listát, ahol érdemes tiltakozni?
P.S: No! És az EU mit szól az információ és sajtó-szabadságról? Erre illene igencsak nagy vehemenciával 'ugrania'. Nem csak az árnyékra vetődésekre!
=^..^=
Lol. A Nem akarunk internet adót FB csoport átlépte a 100.000-es határt és a tervezett tüntetésre majd' 10.000 biztos embert szedtek össze, erre "valakik" letiltatták az esemény oldalt. Ki érti ezt?

Azért az is tétel.
Azt is vedd figyelembe, hogy egy háztartásban manapság már több internet "előfizetés" is van. Ha a telefonod csak egyszer leszinkronizálja a google névjegyzéket, akkor már beljebb vagy 1GB-nyi adóval.

stationx
Gyereket eleve külföldi középsuliba fogom járatni, hogy könnyen dobbantson. Utolsó meg majd lekapcsolja a villanyt.
Mellédumálás, téged fizetnek ezért?
Ha nincs folyamatban lévő ügy, akkor kis hazánkat meg pár banánköztársaságot leszámítva létezik az ártatlanság vélelme, tehát valaki akkor és CSAK akkor tekinthető bűnösnek, ha eljárás lefolyik ellene és elítélték. Miért az ő kormányuknak kéne dolgoznia a magyar felelős közhivatalnokok és vezetők állambiztonsági (te magad írod, zsarolhatóak!) kockázatot jelentő korrupcióját?
Ráadásul eleve miért adnának ki neveket? Az USA figyelmeztette az érintetteket, hogy ki vannak tiltva és pont. Bután feltételezték, hogy azok TÁJÉKOZTATJÁK a feletteseiket, mert kutya kötelességük. Nem volt semmiféle nyilvános kiteregetés a részükről. Azt a hazai kormány agitprop újság csinálta az érintettek RINYÁLÁSA okán.
A nevek meg biztos ismertek, mert az érintettek voltak olyan dilisek, hogy telesírták a baráti sajtót a kitiltás okán. Gondolom a magyar hatóságok meg ezer milliárdos áfa csalásra, meg NAV fő vezetőinek korrupciójára nem érnek rá nyomozni, bezzeg az elszámolt áfás számla tampon után milliószor fontosabb.
Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.22. 13:01:52

Ha ez az egy tétel lenne, még talán el is fogadnám. Sajnos nem az első...

(De 20-50 Gb is lehet és ha 150FT/Gb + a játék ára mindjárt lehet dupla áron vásárolni, de persze nem kötelező steamen vásárolni, sőt internetezni sem..)
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 13:00:33
A felháborodás után gondolkodni kezdtem.. (Csak be ne tiltsa a tisztiorvos ezt is!) Ami elsőre beugrott, hogy az iskolák (általánosságban az oktatás) miképpen fogja megszívni ezt az ostoba sarcot?!? Elvégre oda is beruháztak számítástechnikát rendesen. Mint a háztartások is ezt tették. A mobil szolgáltatók most tettek, tesznek egy nagyobb technikai lépést. Sok pénzért! Az biztos, hogy az előfizetések száma jelentősen csökkenni fog. Talán csődbe mennek ?
Nekem is az első gondolatom az volt (és meg is fogadtam), hogy januártól az előfizetésnek búcsút mondok.
Ez a búcsú mondás sajnos az Ország technikai fejlődésére is igaz! Mert csak a kis létszámú 'tehetősebb' réteg tud egyszerre, közel kétszeresére növekvő előfizetési díjat kifizetni. A jelszavunk! 'Butulj Magyar'!
Nem látott valaki egy listát, ahol érdemes tiltakozni?
=^..^=
Azért az a max. 750-900 Ft/hó nem tétel. Ha tényleg ennyi lesz a max. Az meg vicc, hogy ha steamem van és megveszek egy játékot manapság a 10 Gb az kb. alap.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.22. 12:53:10
stationx
Van akinek tetszik az ötlet. 😄

Csak erős idegzetűeknek.
Voltan
Ez viszont igaz. Szopó generáció vagyunk, abba már bele se merek gondolni, hogy utánunk mi lesz. Mondjuk a mi kölkeinkkel. Szép világ jön, az biztos

Azért az látszik, hogy szakmai egyeztetés egyáltalán nem történt az adatmennyiség és az ár meghatározásánál. Talán valamilyen mobil internet előfizetés adataiból indultak ki. Ott vannak ilyen 200/500/1000 MB tételek.

Szerintem ha be lesz vezetve akkor olyan formában mint a telefon adó is. ott 2Ft/perc, de maximum 750Ft. Majd itt is lesz egy maximum határ. pl. 150Ft/GB de maximum 900Ft. Mondjuk így is irreálisan magas összeg lenne. Ahol van egy valamilyen vezetékes internet + 2 vagy 3 okostelefon, ott az adó összege elérné egy olcsóbb előfizetés mostani költségét.

Voltan
Jaa, mert te egy tudós közgazdász vagy, értem.
A diplomácia viszont már nem a területed, hát istenem, te se érthetsz mindenhez.

Mellesleg nem osztottam az észt, pusztán megjegyeztem, hogy nagyon képben vagy. Puszi

Állami nyugdíj 30 év múlva... hahaha... arról az is lemondhat aki mindent bedobott a nagy közösbe amikor ijesztgették a népet, mert mi barátom, abból fogunk élni amit most összeharácsolunk/félreteszünk 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.22. 12:31:37