28
Starpoint Gemini 2 (Béta)
-
TokraFan #28 Harcolgathatsz kedvedre...és nem is nevezném szimulátornak, már eleve nem volt cockpit/FPS mód sem, ami alapvetően arcade módi...Azt hiszem, azóta FPS mód már van, de mindegy is... -
Negritis #27 sziasztok
látom régóta nem írt ide senki
az a kérdésem lenne hogy egy arcade-bb stílusú űrjáték érdekel akkor ajánljátok?
a kereskedés és hasonlók kevésbé érdekelnek inkább maga a harc
az x sorozat annyira nem jött be mert túl szimulátor nekem -
lammaer #26 No, közben jobban elmélyedve a játékban elég középszerűre sikeredett.... szóval a viszonylag könnyű foglalásokkal hamar szert lehet tenni annyi pénzmagra hogy bármit megvehessen az ember. Persze tökmindegy hogy kishajónk van vagy nagy, a játékmenet ugyanaz, csak nagyobb számokkal. Nálam a harc kb abból áll hogy repülők, azt benyomom az auto targetet, az meg ledarál mindent. Skilleket/perkeket nem is használok, minek.
Kereskedni tökéletesen felesleges, nem lehet annyit keresni vele hogy megérje a befektetett időt.
A sztori szál az elején nagyon uncsi (őszintén bevallva jódarabig nem is értettem a felét se arról amit hablatyolnak), a küldetések többnyire a repülj ide (lehetőleg jó messze hogy teljen az idő), lőjj le ezt, lőjj le azt... rosszabb esetben védd meg 3 percig a célpontot, miközben nem is történik semmi. Cruiserrel repülve semmilyen kihívás nem volt eddig, tényleg csak a szabadidő égetéséről szólnak a küldetések. Van mondjuk egy érdekes csavar a történetben - az tetszett - de összességében nem egy nagy eresztés. És bár nem vagyok geek, de tényleg horror a szereplők hangja/előadásmódja, ráadásul el se lehet nyomni az átvezető dumákat.
Szóval szumma-szummárum nem egy über játék, elég könnyed és lapos játékocska lett, csak ha nincs más akkor javaslom. -
lammaer #25 "hogy ezekszerint szepen megvar az ellenseges hajo felig kilove"
De csak az amelyik missionban spawnolt, és lehetőleg úgy hogy nincs a közelében ellenfél (NPC is kilőheti helyetted). Mondjuk úgy tapasztaltam hogyha gyorsan elhúzol akkor az AI "leáll" és csak akkor éled fel ha megint hatótávolságban vagy, de olyankor sietni kell nehogy a szemed előtt lőjék le :)
A random spawnolt hajóknak szokása eltűnni ha nagyon eltávolodsz (lekerülnek a radarodról).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.23. 21:40:19 -
Renegade #24 thx, na majd,ha hazakeveredek valamikor jovoheten nekiulok megint :)
igen Lyra-ra gondola, wikia-n meg 5-fos legenysegrol beszelnek, ezek szerint mar felmet 12-re a letszam.
Ami nagyon hasznos info, hogy ezekszerint szepen megvar az ellenseges hajo felig kilove, hogy toborozzak, kis butak :)
-
lammaer #23 Ez alapján mentem neki
Nagyjából összefoglalva:
- felbérelni olyan legénységet aki bónuszt ad a foglalásra
- transportert felfejleszteni hogy egy ciklusban egyszerre töb embert küldjön át
- ha kisebb emberveszteséget akarsz akkor le lehet lőni 20% hull alá a célpontot, akkor nem tud olyan jól védekezni a foglaláskor
- ha kifogy az emberanyag akkor egy mentés és betöltés után újból 50-en lesz a felbérelhető katonák létszáma
Legénység irtó rakétát én se használtam (tán csak 1x láttam valahol), de tényleg drága ráadásul ha jó a tooltip akkor max 5%ot öl, ami szinte semmi.
A guidehoz képest nálam annyi különbség volt, hogy én az elején a Planet Ioliatól jobbra 2 szektornyiora lévő ellenséges területre szaladtam mindíg be (kb elég csak elmenni az ott lévő nem ellenséges mining stationhoz. Ilyenkor rögtön spawnol egy rakás ellenség, onnan kiválasztottam egy gunshipet és azt foglaltam el. Aztán elvonszolni a legközelebbi állomáshoz és kaszírozni :) Tehát nem küldetést toltam, hanem a random spawnoló tömegből mazsoláztam.
Amúgy nem vágom ezt a 4 fős hajót amit irsz... nekem Taurusom volt kezdőhajónak, (story módban tolom) annak a legénysége 22 fős. Ez több mint a legtöbb gunshipé (csak a LUna meg a Raquan nagyobb legénységű nála), a Lyra 12 fős legénységének meg majdnem a duplája. Megspékelve a legénységi bónuszokkal bőven elegendő a Lyrák elfogalásához, azok csak 12 fősek (azok spawnolnak bőven az adott területen), le se kell lőni őket
Most hogy Abeja fregattom van (55 fő), átálltam az assasination küldetésekben előforduló Kojima freightlinerek befogására (meg úgyis kell az XP, mert már összegyült a lé a cruiserekre is). Azok ugyan 80 fősek, ezért általában 2-3 körre van szükség hogy leverjem őket, de szerencsére a missionban spawnoló űrhajók nem tűnnek el amig visszaszaladok egy bolygóra legénységet felvenni. Harcban veszélyt a freightliner nem jelen, és 4 millió darabja. Igaz, bevonszolni egy állomásra elég sok idő, mert - gondolom a súlya miatt - ha gyorsan megyek leszakad a grapplerről.
Viszont fontos: ha félbehagyott űrhajód van, semmi esetre se ments/tölts vissza játékállást, mert általában az ellenséges hajók ilyenkor eltűnnek (úgy tűnik azokat nem menti el a játék).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.23. 10:10:48 -
Renegade #22 na de, hogy oldottad meg a foglalast? mert en is azt vettem eszre, hogy hasonlo szamu legenysegnel nincs sok eselyed (meg akkor sem, ha olyan kiegeszitoket veszel, ami kommandos letszamot novel, meg harci teljesitmenyt), a 4 fos ellen alaphajorol en meg meg csak olvastam, szerencsem nem volt hozza. a legenyseg irto raketa meg eleg draga, meg nem vettem, az lenne a kulcs?
bar teny, csak par orat jatszottam vele, alap hajo, kiegeszitok, meg eggyel jobb rail, mint ami alapbol rajta van.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.03.23. 09:39:03 -
lammaer #21 No, szép lassan belemelegszem a játékba... szóval kicsit el vannak benne tolódva az arányok.
Kereskedni egyszerűen értelmetlen, a küldetések grindelése az elején nem túl célszerű, mivel nagyon gyorsan jön az XP de kevés pénz jár vele, ezért könnyen abba a szituba kerülhetünk hogy erősebb ellenfelek jönnek miközben mi még mindíg valami kis hajóban gyenge felszereléssel szüttyögünk.
Szóval az elején foglalni kell -viszonylag könnyű elfoglalni a velünk egy színtű hajókat, egy kezdő gunship megszerzése éls eladása 70-400K körül hozhat és kis rutinnal gyakorlatilag rizikómentes. Aztán ahogy megy feljebb a szint, egyre jobban dől a lé, most vagyok a cruisereknél, de bőven több pénzem van mint amennyi kellene.
Szerencsére a foglalásnál csak a pénz jön de az XP nem, szóval jól tudjuk kontrollálni hogy mikor jöjjenek a nehezebb ámde több pénzt hozó ellenfelek. -
lammaer #20 No, most hogy kijött a DLC meg egy nagyobb patch, ismét megpróbálkoztam a Gemini 2-vel.
A jó hír: mostmár kevésbé fagyogat (2 óra alatt egyszer purcant meg, de akkor vitte magával a gépet is), és mivel ugye van autosave minbden dokkoláskor azért nem veszt az ember sokat.
Szóval nekikezdtem a grindbe hogy legyen elég pénzem vmi nagyobb járműre. 2 óra alatt 500K creditig skerül eljutnom, ami tekintetbe véve hogy egy jobb railgun ára (illetve a job hajók 8-10 milliótól kezdődnek) nem túl sok.
SAjnos a kicsi raktér miatt a kereskedés nem nagyon jó biznisz, úgyhogy nagyrészt 5-6Ks orgyilkos küldetésekkel szedtem össze a lóvét. Illetve volt egy capture küldetés is, ami szintén 5kt fizetett, de a megszerzett űrhajót be lehetett vonszolni egy űrállomásra ahol 150Kért eladhattam :) Na azóta azt lesem mikor lehetne megint foglalni, de úgy tűnik az vmi irdatlan nagy mázli volt, mert azóa sem sikerült semmit elfoglalni. Nemtom miért, de hiába támadok meg egy 8-10fős legénységű hajót 22 tengerésszel (ennyi a max) mindig sikertelen a bunyó. Ugyan volt olyan hogy a megcélzott hajón 0 volt a legénység száma a harc után, mégse lett az enyém (vajh az AI irányította tovább a legénység hiján?)
No mindegy, 2 óra játék után szimpatikus a cucc. Van miért grindelni (elég sokféle hajót meg felszerelést látok benne), plusz még a sztori is adhat valami pluszt, és ha jól látom lehet flottám is nem vagyok 1 gépre kárhoztatva. Meglássuk :) -
Zero001 #19 IG2 teljesen 4x is, RTS is. Az első is erős RTS elemekkel van tele, de bevallom, abból csak az eleje, a borzalmas színészi teljesítmény, meg az űrcsata rémlik, nem játszottam vele túl sokat, azt is 15+ éve... A Reunion jobban beégett az agyamba...
De tényleg nincs igazán fasza űrhajó menedzser. Lenne ez a Star Command, ami így ránézésre olyan mint a Theme Hospital, csak űrhajósban. Ígérték PCre kb két éve, de csak telefonra jött ki. Pedig tök jónak tűnik. -
TokraFan #18 FTL nagyon jó, egyetlen bajom vele, hogy nem szeretem a rogue-like stílust. Közben megvettem e Geminit, tesztelgetem. Egyelőre pozitívan csalódtam, én elsősorban X3 típusú játékokat szeretem, bár ez sajnos nem az, azért vannak hasonlóságok.
A GUI nekem tetszik, használható a térkép is. Cockpit mód harcnál kell mert nekem túl árkádos a hajó seggét nézni harc közben. :-)
Illetve szeretm "érezni", hogy benne ülök a hajóban még akkor is, ha csak kereskedek, nem valamiféle Istenként letekinteni rá hátulról.
Nagy hiba, hogy nincs dokkolás, legalább egy dokkolás anim lenne, ha már bedokkolni nem lehet.
Minden összevetve, el lehet vele szórakozni.
Star Wolves-t nem próbáltam, de mintha az egy Homeworld klón lenne nem? Homeworld nagyon jó játék, egyetlen bajom van vele, hogy képtelen vagyok rendesen irányítani. Ezek a 3D space RTS-ek nem állnak kézre, össze-vissza tekereg a kamera, nem bírom...Jupitert is ezért menesztettem... Az Imperium Galactica kezelhetőbb volt, bár az nem 4x, nem is igazán RTS...Inkább a szimulátorokat kedvelem, vagy a 4x, pl. GalCiv 2, stb.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.02.23. 22:50:05 -
Renegade #17 én megvettem, kifejezetten azért, mert nincs egy rohadt űrhajó és legénység menedzserezgetős rpg sem a piacon (FTL már rongyosra játszva). sajnos csalódtam benne, nekem unalmas, sivár, a szinkron hangokat meg bár ne tették volna bele. véleményem szerint ebben a műfajban a Star Wolves 3 volt az utolsó jó játék (a Jupiter is remek, de az szvsz más kategória), azóta meg az FTL, azt kész, a Space Rangers-t meg valahogy nem tudom megkedvelni, pedig a "lapozgatós könyv" hangulatú küldik nagy piros pont :)
ez nem szimulátor, szóval nincs FPS, meg ugye ízlések és pofonok, engem kifejezetten zavarna, ha egy legénységgel rendelkező hajót belső nézetből kéne irányítani :) -
TokraFan #16 Nyomja ezt valaki azóta?
Tapasztalatok? Gondolkodom rajta, nézegetem a videókat, de egyelőre nem merem bevállalni. Pedig alapvetően meglepően jók a kritikák. Ami már most így első ránézésre nem tetszik, hogy nincs cockpit mód. Legalább egy FPS HUD kéne, mint az X3TC-ben, cockpit nem is lényeges. De ha jól látom, itt csak TPS nézet van, az meg nálam gáz egy szimulátorban.
-
lammaer #15 Ja, aztán feltűnt :)
Viszont a crashek-kel nem tudtam mit kezdeni, szóval majd egy game of the year editiont megnézek 1-1.5 év múlva :) -
user error. világosan leirja hogy ha ráviszed a kurzort a save gamere hogy csak akkor tudsz menteni ha anchored ,azaz ha be vagy dokkolva valahova,vagy bolygón vagy -
lammaer #13 Nincs gamepad, azóta olvastam a steames topikját, egyelőre még gőzerővel patchelgetik-hotfixelgetik a játékot a különféle crashek miatt.
(pl a virágboltban az alapjáték mellett elérhető 1.001-es patch a valóságban több crasht hozott be és nem javasolt a használata). -
Fagyni nekem a gamepad miatt fagyott. Lehúztam és jó lett. -
lammaer #11 Közben a mentési probléma megfejtődött, egy tooltip elárulta hogy küldetés közben nem lehet menteni.
Ami vicces, hogy sztori módban úgy tűnik állandóan küldetésben vagyok - legalábbis az első küldetés után megkérdezte hogy átmegyek e free roamingba (hogy végre bóklászhassak egy kicsit). Gondoltam na hajrá, de ha jól olvastam akkor a sztorit már nem folytathatom... ha meg folytatom a sztorit, megint csak küldetésben vagyok és nem tudok menteni :D -
lammaer #10 A kampány első 15 perce alatt kétszer robbant le a program, és valamilyen oknál fogva menteni sem lehetett benne. Ebben a formában így használhatatlan, de a steames reviewek alapján sztem itt a virágbolti verzióban lehet vmi difi. Utánaolvasok azt adok neki még egy esélyt.
-
Megjelent. Belekerült a kampány és pár változás. Lehet eddig nem láttam de mintha pár hajó is plusz lenne benne. -
Reggel még nem volt meg. Holnap megnézem. Story nélkül is jó volt, hozza a freelancer hangulatott. Bár itt minnél nagyobb hajóval vagy annál jobb..a tzar mindent üt..:) -
Was #7 Elvileg megjelent, valaki próbálta már? -
Smithy86 #6 Sajnos még sok mindent nem derítettem ki róla, humblebundle-ön vettem 9euróért, mert megtetszett, és adtam neki egy esélyt.
Ezért kaptam early access, plusz a végleges verziót.
Az első résszel én nem is játszottam, szóval nem tudom milyen volt, nem tudom mihez hasonlítani, de a videókból az derül ki, hogy a grafikai motor rendesen tovább van fejlesztve, és több opció áll rendelkezésre már most. (de ez nem 100%, csak a látottakból)
Kérdésedre válaszolva, a v0.8 adták ki augusztus 8-án, a játék pedig 2013 szeptemberétől készül. Véleményem szerint, év végére készülnek el vele kb. De hivatalos infóm nincs róla. -
lammaer #5 No igen, ezért nem szoktam alfa/béta/prealpha változatokat kipróbálni. Hadd forrja ki magát a cucc.
Mondjuk az biztató, hogy steamen csak pozitív kritikák vannak.
Tudsz vmi infót hogy mikor tervezik elérni az 1.0-t? -
Smithy86 #4 Már van benne 12 óra játékom, és sok ponton még nem kiforrott.
pro:
-Sok hajó
-Hatalmas bejárható terület
-Frakciós előnyök
-Csempészet
-Cloak (láthatatlan hajók. nem mindegyik)
-Jól konfigurálható grafika, és részletesség (laptopon működés)
-Személyzet felvétele
-Fegyverzetek bővítése különleges chipekkel
kontra:
-Gyenge kereskedelmi képesség (kevés áru, és nehéz kezelésű best buy/sell ablak)
-Nehéz manuális harc (nincs automata, ami kiszámolja, hogy kb.: hova lőj, viszont automata tüzelésnél oda lő, ahova kell)
-Nincs belső dokkolás, se bolygóra szállás (bizonyos távolságból, már beléphetsz a hangár menübe, de semmi grafikai kidolgozás)
-Monoton küldetések
-Nincs hajófoglalás, annak ellenére, hogy csapatokat küldhetsz át. (vagy ez még nincs kész)
-Nincs flottairányítás (béta miatt, mert egy sok skill, és lehetőség van hozzá)
-Kevés fegyverzet (viszont bővíthető)
Az AI átlagos, se nem kiemelkedő, se nem buta mint a tök. Ha nagyon megsérül, próbál lelépni, hogy ne nyírd ki. A grafika nem ámulatba ejtő, de egész szép. Ha azt veszem, hogy laptopon is korrekt részletességgel simán fut, akkor azt kell mondjam, hogy egész jó.
Egyelőre ennyi jutott az eszembe. :)
Utoljára szerkesztette: Smithy86, 2014.09.05. 14:36:02 -
lammaer #3 Hát nekem annó valamiért a Starpont Gemini fenn volt a játszandó játékok listáján de lekerült róla (sztem összekevertem mással és instant töröltem kipróbálás nélkül). Most utólag utánajárva lehet hogy nem vesztettem vele sokat, mert bár az "űrrpg" koncepció nem rossz, ahogy elnézem a megvalósítás gyatra lett.
Neked mi avéleményed a folytatásról? (felteszem a radarra de kiváncsi lennék a személyes véleményedre) -
Smithy86 #2 Egy kis ízelítő:
http://www.playdome.hu/jatek/5032/starpoint-gemini-2
Utoljára szerkesztette: Smithy86, 2014.09.02. 15:38:27 -
Smithy86 #1 Sziasztok!
Játszik valaki rajtam kívül a Starpoint Gemini 2-vel?
Ha igen, szívesen vennék pár tippet trükköt!