18
TBS fantasy környezet
  • Renegade
    #18
    review
  • coolpet
    #17
    Sziasztok!

    Harmadszor kezdtem ujra a jatekot, de 20 percen belul mindig kiakadok.

    Van az a fejlesztes a varoshoz, hogy +3 title-t ad hozza. Na ha azt lerakom, felszedi a varost es kolonizalhatok ujra, a fejleszteseimet es az addig osszegyujtott cuccot meg bukom. Miert?

    A masik, hogy valami AI plazer odatelepitette az en megyembe a varosat, es a gep auto felszedte minden csata nelkul az enyemet es nem tudtam visszarakni, merthogy mar volt egy ellenseges a megyeben.
    Mivan? miert tortenik mindez?
  • Darkman86
    #16
    Üdv! Nem tudjátok hogy miért van az single játéknál,hogy már kezdésnél látom az összes Minor Factiont és AI playert? Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? Így egy kicsit nekem illúzió romboló, hogy már a kezdetek kezdetén is tudok velük diplomáciázni.
  • MrStokes
    #15
    Ezekhez meg nem volt szerencsem.
  • lammaer
    #14
    Csak kiváncsiságból: esetleg próbáltad a "Fallen Enchantress - legendary Heroest" is? Esetleg a Warlock 2-t?
    Azt ugyanis sokat tologattam, ha ahhoz képest össze tudod hasonlítani ezeket, akkor lenne viszonyítási alapom.
  • MrStokes
    #13
    Korabban lattam egy gameplay video-t a jatekrol, amiben az illeto nem tudta megnezni, hogy az egysegek, ill. a hosok passziv kepessegei pontosan mit takarnak, mert adott passziv skill-hez nem jelent meg tooltip-ben a skill magyarazata, amit en akkor betudtam annak hogy a jatek meg csak alfa, illetve beta allapotban leledzett.

    Erdekelne, hogy ez a dolog jelenleg hogy nez ki, vannak -e mar a passziv skill-ekhez magyarazo tooltip-ek, vagy van-e esetleg a jatekhoz egy, a Civilization reszekben haasznalt Civilopedia-hoz vagy az Age of Wonders-ben latott Book of Wonders-hez hasonlo compendium/infogyujtemeny.
  • MrStokes
    #12
    Udv!

    En a helyedben mindkettot megneznem! :)
    Az Age mar megvan, ezen pedig most gondolkozom.
  • lammaer
    #11
    No megjelent.

    A kérdés az, vajon ebbe vágjak bele vagy az age of wonders III-ba? (annak meg most jött ki egy kiegészitője)
  • b-type
    #10
    pár okosság(?) még:
    1: Nem feltétlen kell hősöknek átadni a városok irányítását, bár kétségtelen nagy bónuszokat tudnak adni az általuk irányított városnak, de érdemes beállítani, és vissza-visszatérni hogy egy város mire fejlesszen, arra hogy a népesség növekedjen (kaja) arra hogy a fejlesztések nagyobb ütemben történhessenek, vagy arra hogy a kutatás dübörögjön....és persze ott a pénz lehetősége, hasonlóan mint a Civ játékokban.
    -
    2:A piac nagyon jó pénzszerzési lehetőség, de érdemes használni a seregben résztvevő egységek megalapozására is, mivel a játékban tudunk létrehozni egyedi, fegyverekkel, páncélokkal, kiegészítőkkel bíró lényeket, és ezeket elnevezni, óriási előny, ha ilyenekkel kalandozunk, és lépjük vele a szinteket, a saját káromon tanultam, hogy mekkora veszedelem tud lenni egy 4 fős magas szintű kóborló sereg.
    Itt egy példa egy alaplény lehetőségeire, nulla változtatással és annak a 4. szintre lépett változatával, vagy egy felhúzott, nevesített alaplény...és el lehet képzelni annak lvl4-s szintjén álló megfelelőjét:


    3: A csatákban lehetőség van helyet változtatni és támadni, ez a távolról sebző lények esetében egyértelmű miért előny, de a közelharci egységeknél is fontos, hisz akár több egységet is sebezhet, vagy bónuszokat adó terepről támadhat.
    jobb klikk hely kijelölése, majd jobb gomb tartva ráhúzzuk a kúrzort a támadni kívánt egységre:



    A képen az látszik ahogy az egységemmel elmozgok az erdős hexára, mert a -forest rage- miatt ott +50%-s sebzést kap, és majd onnan támadok a piros nyíl irányában a távolsági sebzésemmel.
  • b-type
    #9
    oksa, így lesz :)
  • Sunsetjoy
    #8
    Majd próbáld ki a magyarításunkat az Endless Space-hez, ha eljutsz oda, hogy megveszed :)
  • b-type
    #7
    Az még tetszik is...mármint ha van összefonódás, az Endless Legend megvásárlásánál kaptam 50%-s kupont az Endless Space-re (Emperor edition, és Disharmony) majd valamikor kipróbálom..2016-ig jó a kód :) )
    Szeretem az ilyet, amikor a készítők kapcsolják a játékaikat..
  • Sunsetjoy
    #6
    A menü szinte biztos, hogy nem fog igazán változni- hozza az Endless Space sajátságait (az intro, a grafikák, a kezelőfelület grafit/füst/acél színek), úgy is lehetne mondani, hogy ez az Endless Space unokaöccse (nem mondjuk gyermeke, hiszen más a műfaj :)
    Ugye Auriga bolygója az ES-ben is megjelent, a legutóbbi tartalomban.
  • nomiss
    #5
    nagyon köszi én is megveszem !
  • Montanosz
    #4
    jolnézz ki))
  • b-type
    #3
    Hősök:
    kalandozhatunk, vagy városigazgat...önállóan nem mozog, csak sereggel.
    Felszerelhetjük különböző fejlettségi szinten lévő tárgyakkal, egy és kétkezes fegyverek, sisak, páncél, csizma, csicsa gyűrűk/nyakláncok, ezek általában harci értékeket befolyásoló tárgyak, illetve léteznek a hős által igazgatott várost termelését befolyásoló tárgyak.
    A hős fejlődése detto, egyén és város, illetve birodalomsegítő képességeket szerezhet, több fokozatban is akár.




    A játékban létezik évszak, nyár és tél. Nyáron minden oké, télen viszont keménység van.


    Itt pedig egy ostrom alatt lévő városom, nem nagy ügy...bár a csaták néha kemények még az alap lényekkel is...távolsági sebzéssel még nincs akkora gond, de közelharcban néha irgalmatlan nagy a visszacsapás.
    csatakép, fenti sorrend alapján adja a lények akcióját, a csata elején van lehetőség elhelyezni a saját sereget, egy korlátozott területen belül, majd minden körben meg lehet határozni egységenként hogy mit csináljon, kit támadjon.
    A csata ugyanazon a térképen játszódik mint a kalandtérképen, ahol erdő van az a csatában is érvényesül, domborzat szintén, van jelentősége. Csata végén visszakapjuk a 3d erdőt és az egyéb kalandtérképre jellemző cuccokat.:
    kalandtérkép:


    uez csatában:


    Ami még fontos, minden önálló település adhat küldetést, cserébe aranyat, luxuscikket, jobb esetben a barátságukat, illetve fejlesztést(!) adnak. A romos templomok átkutatása, szintén eredményezhet egy nagy semmit, vagy pénzt, küldetést, és akár fejlesztést is.


  • b-type
    #2
    képek:
    távoli térkép


    közelebbi:


    fejlődési/kutatási rész:


    piac:


    Lehet a hősöket is felszerelni különféle fegyverekkel, páncélokkal, csecsékkel, van saját, és elég részletes fejlődési 'fájuk'.

    saját vélemény:
    megvan egy ideje, de mindig csak beleszagoltam, mert olyan sterilnek tűnt a játék, és ebben a fázisában még az is, pl. a menű...arra talán sokan azt mondanák hogy -átlátható-, nekem hangulattalan bár kétségtelen praktikus, kb. mint a Neverwinter Night Crpg első részénél...ha valaki képben van így.
    Mint minden ilyen játéknál, itt is érdemes olvasgatni, én beleugrottam, hogy na gyerünk mutass valamit, aztán újrakezdem ha nagyon elcsesztem...de nem kellett, viszont gyorsabb és könnyebb a haladás ha meg van tervezve, ez a műfaj rajongóinak nem újság persze.
    A csaták jók, 70+ köröm még nem tette lehetővé az egységek teljes terjedelmét, alap egységekkel vagyok, és itt még inkább az elhelyezkedés és a viselkedés beállítása fontos, mint az egységek saját tulajdonságainak kiaknázása.
    A városfejlesztés is jó, ebben is, és a birodalomépítésben is a Civ-re hasonlít....de azért más, van saját hangulata, még ha rendszere nem is annyira sajátos.
    A kutatási/fejlődési rész első blikkre káosz sztem, másodikra már meg lehet szokni.
    Maga a játék összességében,...nekem a HoMM féle fantasy TBS a kedvencem, ez hangulatban ettől messze van, de valahogy még is jó, és valóban jó.




  • b-type
    #1
    Jelenleg 'korai elérés' stádiumban van a játék, egy fantasy környezetben játszható körökre osztott stratégiai játék.
    Mivel én nem találtam róla semmit itt az SG-n, így lett ez a hely ennek a játéknak.
    Jelenleg a 74. körömet játszom, a játék 'founder pack' verziója az enyém.
    Következő hozszólásban jön több infó: