1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • tomsolo
    Nekem IE 11 alatt mennek a videók szépen.

Chrome alatt:

chrome://plugins/

Jobb oldalt -> Részletek lenyit

Majd az Adobe Flash Player (2 files) - Verzió: 11,8,800,94
    Shockwave Flash 11.8 r800-nél

az első fájlt (C:\Users\:neved_\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\PepperFlash\14.0.0.145\pepflashplayer.dll)
    Kikapcsolás.
  • Sir Quno Jedi
    Szerencsés ember. :D
  • j0nNyKa
    folosleges, mert lekerul a projektrol hamarosan.
  • jazzy
    Humiariban amit éppen kitárgyalnak az nálam is él, nem látok chrome alatt videókat, what, eddig láttam, mi történt :(
  • Dzsini
    A fejlécbe nem áll semmiből betenni, házigazda/moderátor van a környéken, nem kell emiatt "kiemelt" hozzászólás.

De hiába van bármi odaírva a fejlécbe, úgysem olvassák el (lásd ez a topic amióta csak publikussá vált a felület), ezen nem változtatna a kiemelt hozzászólás sem.
  • Jim Morrison
    Mobilon én se bírom használni az asztali nézetet, ráadásul csomószor átdob mobil nézetre. De szerencsére egy lelkes fórumozó majd mosolyt csal a mobilosok arcára
  • akyyy
    különböző topiköokba "fő hozzászólás' kiemelése, afféle bevezetőként, (általába 1 hsz, de megodlható legyen hogy monndjuk a156-ik hozzászólás legyen ez. minden topik elejére tenné ki, és a házigazda bármikor szerkeszthetné ( vagy az, aki írta) vip nélkül, végtelen ideig.
    Miért is jó ez: lásd az itteni esetet, ezt a hozzászólást kiemelté tenni, és az írjója bármikor szerkeszthetné :)
  • Maximus4
    Nem fölösleges,mert már nem egy privátomra reagált,többek közt a flash beágyazásos wmode tag-et is neki köszönhetjük,ami szintén pm alapján lett megcsinálva.Plusz ezt érdemes elolvasni.
  • j0nNyKa
    neki mar folosleges, de majd leboltoljuk
  • Papa01 #980
    Erről mi a véleményed, véleményetek?
    - Privát üzenet írásakor is lehessen használni a MOSOLYOK nyomógombot
  • Maximus4
    Szerintem küld el privátba ezt a hozzászólást SuhiP-nak,az a biztos.
  • Dzsini
    Mielőtt nagyon elsüllyed az újabb offolás közepette (lásd fejléc első sor)

Hibák/bugok
    - alkalmanként eltűnő (utólag megjelenő) / duplázott hozzászólásszámok, hivatkozni lehet rájuk, úgy meg is jelennek
    - képfeltöltés nem/néha működik
    - utolsó látogatás (hozzászólás) ideje az adatlapon nem jó
    - privát üzenet néha lassan, akár ~1 nap késéssel érkezik meg
    - saját beállítások között nincs külföld, csak magyar városok
    - off / színezett hozzászólásban beidézett másik hozzászólás örökli a színezést ( #784 )
    - kitiltás/ban működjön mindenhova (chat, privát üzenetek, stb.)
    - régi .php-s címek átirányítása az új felületen megfelelő helyekre - a google beindexelte a fórumot, csomó mindenkinek vannak elrakott könyvjelzői, stb.
    - főtémák listájában az utolsó hozzászóló nevében a hosszú ékezetes karakterek kérdőjelre cserélődnek
    - A régi oldalon van a topicok alján volt egy külön kereső, ami csak az adott topicon belül keres, az viszont most nem elérhető, és nagyon sokszor szükség van rá.
    - a főoldali értesítő a galériában az új képre a régi típusú címre mutat (SuhiP-nél: http://sg.hu/galeria.php?guid=1398174118 )
    - kikapcsolt chatnél a főoldalon ott marad üresen a helye

Ötletek
    - lazyload opcionálissá tétele? vagy legalább egy placeholder, hogy látni lehessen, ott töltődik valami
    - szerkesztett hozzászólásba "utoljára szerkeszve ekkor-meg-ekkor"
    - html5 video (youtube mellé vimeo, stb. linkek?)
    - m.sg.hu működésképtelen lassan (és értelmetlen is)
    - topicból belépési lehetőség (felugróban vagy visszairányítással a kiinduló topicba)
    - nagyobb logo lehetősége (méretben is, leskálázva és kilobájtban is - HiDPI barátság)
    - Chatnek nem elég a 80-as port, proxyk meg ilyesmik mögött nem működik
    - több dizájnelem/betűméret állítási lehetőség beállításokba?
    - volt lehetőség a főtémákon belül hozzászólásszám / név szerint sorbarakni a topicokat, ez eltűnt
    - gyorskereső a kedvencekben (pl. a fenti kereső automatikusan kidobja a listát, találatok oldal nélkül)
    - A házigazdával nem rendelkező topikokra jó lenne egy szemkímélőbb színösszeállítást alkalmazni (Alapértelmezésben nagyon vakító a sok fehér)
    - A privát üzenetekben jó lenne a használható karakterszám további növelése
    - IE11 alatt nem látszanak a beágyazott YT videók
    - Eltűnt a lenyiló menüs lapozó
    - Alapértelmezett off gomb a spoiler mellé

Checklistről maradvány hibák:
    - Kedvencek összecsukása nem mentődik el - egy ablakon belül igen, de újra bejelentkezve nem.
    - Csak a fórum főoldalán jelez privát üzenet érkezésekor, a topicokban felül nem.
    - a fórum kereső még mindig megtalálja a már hivatalosan nem létező főcsoportok (warez, politika) témáit. Pl.: jobb fent "fidesz" és "warez" kereső szavak. Főcsoport nélküli találatokként megjelennek.

Ötletek:
    Új felület: A szmájlik lehetnének kategorizálva úgy, mint az SG bővítményben. (link a checklistben)
    Új felület: Szülinaposok listája legyen regisztráció ideje szerint rendezve.
    Új felület: Asztali gépen zavaróan szellős az egész (főleg a fórum főoldal), és nagyon lent van az új/népszerű témák rész, ez összecsukott kedvencekkel elférne baloldalt.
    Új felület: Moderátor toplista, Legszigorúbbak, Fórumozó toplista nincs?
  • Fabio Capello
    azok után, amit az aliról hallottam, kétlem hogy valaha rendelnék bármit onnan :'D
  • Fpocok
    Jó, akkor szaladok a boltba venni egyet 10k-ért! Problem solved.
  • j0nNyKa
    ~6-8 éve valóban az volt
    azóta aliról 8-10ezer forintért olyan készülék jön be neked, amin hányás a mobilverzió, és sikítva keresed az asztali nézetet
    lapozzunk
  • Sir Quno Jedi
    Őrület volt, mikor 2560x-es 10" tabletemen a mobil verziót erőltette mindég, áááááááááááááá... Nóóóómális. Jó az asztali. Meg kell oldani, hogy kényelmesen bökhetőek legyenek a gombok és voilá. Ennyi kb. Nomeg némi átméretezhetőség senem árt.
  • Fpocok
    Nem azt mondtam, hogy miattam írjanak, csak szerintem ALAP dolog a mobilos verzió... hogy mobilról is lehessen olvasni. Ezzel a nagy előrelépéssel igazából hátra is mentetek egyet.
  • Papa01 #972
    Nekem is első dolgom mindíg az volt, h megkeressem az asztali verzió linket... :-)
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy is horror volt ez a múltbéli korszak, mikor mobil verziókat írtak a nagy oldalakból. Iszonyat.
  • j0nNyKa
    akkor külön miattad írnak mobil oldalt
    na szóval próbálj meg hozzászokni mihamarabb, én azt mondom
  • Fpocok
    Ami jó táblagépre, nem biztos hogy jó mobilra. Előbbire valószínűleg jó lesz, de nekem pl nagyobb méretű kijelzős telefonom van, és "nem jó".
  • Dzsini
    Bár nem tudjuk konkrétan, hogy Tibor mit kért a fejlesztőktől mobil téren, szerintem nem lesz.
    Valószínűleg azért lettek olyan nagyra, szélesre állítva a gombok, feliratok, amik asztali gépen már kicsit kényelmetlenek (szellősek), hogy tapival használhatóbb legyen, és az oldal alkalmazkodik a keskeny (táblagép, mobil) képernyőkhöz is.
  • Fpocok
    És lesz másik mobilos verzió? Mert a sima nagyon "kényelmetlen"... de akkor inkább hagyom a telefonról való fórumozást.
  • Dzsini
    mobil felületet már ne használd, az csak egy maradvány jelen állapotában
  • Fpocok
    Sziasztok! Remélem jó helyre írok... és nem tudom volt-e már, de amióta új fórum van, TELEFONRÓL NEM JÖN BE! Odáig eljutok, hogy játékosok fóruma, de aztán semmi. Gondoltam szólok. (mobil verzióról van szó m.sg.hu)
  • Maximus4
    Ja sehol,nem szóltam :P
  • tomsolo
    Hol van ilyen?
  • Maximus4
    Jópofa ez az új lap tetejére gomb:)
  • RYO21
    Nemtudom említette-e már valaki, de amikor a főoldalon megnyitok egy topikot a kedvencek közül, amiben volt X új hozzászólás, akkor az nem frissül úgy ahogy régen, csak akkor amikor újratöltöm az oldalt.
  • SzirmosSzisza
  • Papa01 #959
    Egy javaslat. :-)
    - Privát üzenet írásakor is lehessen használni a MOSOLYOK nyomógombot
  • Papa01 #958
    Értem, köszi az infókat! :)
  • tomsolo
    Ahol nincs házigazda vagy nem ért hozzá de ez nagyon kellene - értsd sok usernek vagy a házigazdának - privátban jöhet a kérés és berakom.

Lesz majd hozzá full kikapcsolás is és akkor aki akar így forumoz aki akar úgy fórumoz.
  • Dzsini
    Vagy az Arial Blacket arialra :)
  • Sir Quno Jedi
    Már eeeeeeenézést, csak leírom mit szeretnék. Ehhez jogom van. Úgysenem fognak belőle semmit megvalósítani nyilván, de én leírtam. Ha egyszer azzal jönnek, hogy de hát ezt senkisenem kérte/mondta előtte, akkor DE. Ennyi. Nem vagyok hülye, tudom mi a helyzet, de attól még lehetnek álmaim... :DDD
  • tomsolo
    nevezd át az arial regulart boldra és fordítva.

:DDD
  • Sir Quno Jedi
    Az nem a képernyőt nézi vaze. Máshogy van megoldva.
  • SzirmosSzisza
    Ez ilyen fícsör, munkatársad nem látja mit olvasol!
  • j0nNyKa
    en is ezt mondom
    egyebkent lehet rajta sirni, de az egyreszt nagyon hamar unalmas lesz (mar az), masreszt gondolom aterzed te is, hogy nem lesz implementalva ?!
    belegondolva direkt csinalod, szoval i'm out
  • Dzsini
    Frissítés

Hibák/bugok
    - alkalmanként eltűnő (utólag megjelenő) / duplázott hozzászólásszámok, hivatkozni lehet rájuk, úgy meg is jelennek
    - képfeltöltés nem/néha működik
    - utolsó látogatás (hozzászólás) ideje az adatlapon nem jó
    - privát üzenet néha lassan, akár ~1 nap késéssel érkezik meg
    - saját beállítások között nincs külföld, csak magyar városok
    - off / színezett hozzászólásban beidézett másik hozzászólás örökli a színezést ( #784 )
    - kitiltás/ban működjön mindenhova (chat, privát üzenetek, stb.)
    - régi .php-s címek átirányítása az új felületen megfelelő helyekre - a google beindexelte a fórumot, csomó mindenkinek vannak elrakott könyvjelzői, stb.
    - főtémák listájában az utolsó hozzászóló nevében a hosszú ékezetes karakterek kérdőjelre cserélődnek
    - A régi oldalon van a topicok alján volt egy külön kereső, ami csak az adott topicon belül keres, az viszont most nem elérhető, és nagyon sokszor szükség van rá.
    - a főoldali értesítő a galériában az új képre a régi típusú címre mutat (SuhiP-nél: http://sg.hu/galeria.php?guid=1398174118 )
    - kikapcsolt chatnél a főoldalon ott marad üresen a helye

Ötletek
    - lazyload opcionálissá tétele? vagy legalább egy placeholder, hogy látni lehessen, ott töltődik valami
    - szerkesztett hozzászólásba "utoljára szerkeszve ekkor-meg-ekkor"
    - html5 video (youtube mellé vimeo, stb. linkek?)
    - m.sg.hu működésképtelen lassan (és értelmetlen is)
    - topicból belépési lehetőség (felugróban vagy visszairányítással a kiinduló topicba)
    - nagyobb logo lehetősége (méretben is, leskálázva és kilobájtban is - HiDPI barátság)
    - Chatnek nem elég a 80-as port, proxyk meg ilyesmik mögött nem működik
    - több dizájnelem/betűméret állítási lehetőség beállításokba?
    - volt lehetőség a főtémákon belül hozzászólásszám / név szerint sorbarakni a topicokat, ez eltűnt
    - gyorskereső a kedvencekben (pl. a fenti kereső automatikusan kidobja a listát, találatok oldal nélkül)
    - A házigazdával nem rendelkező topikokra jó lenne egy szemkímélőbb színösszeállítást alkalmazni (Alapértelmezésben nagyon vakító a sok fehér)
    - A privát üzenetekben jó lenne a használható karakterszám további növelése
    - IE11 alatt nem látszanak a beágyazott YT videók
    - Eltűnt a lenyiló menüs lapozó
    - Alapértelmezett off gomb a spoiler mellé

Checklistről maradvány hibák:
    - Kedvencek összecsukása nem mentődik el - egy ablakon belül igen, de újra bejelentkezve nem.
    - Csak a fórum főoldalán jelez privát üzenet érkezésekor, a topicokban felül nem.
    - a fórum kereső még mindig megtalálja a már hivatalosan nem létező főcsoportok (warez, politika) témáit. Pl.: jobb fent "fidesz" és "warez" kereső szavak. Főcsoport nélküli találatokként megjelennek.

Ötletek:
    Új felület: A szmájlik lehetnének kategorizálva úgy, mint az SG bővítményben. (link a checklistben)
    Új felület: Szülinaposok listája legyen regisztráció ideje szerint rendezve.
    Új felület: Asztali gépen zavaróan szellős az egész (főleg a fórum főoldal), és nagyon lent van az új/népszerű témák rész, ez összecsukott kedvencekkel elférne baloldalt.
    Új felület: Moderátor toplista, Legszigorúbbak, Fórumozó toplista nincs?