6762
-
#3114 Mééééég széééééép. :D -
#3113 Léteik olyan, hogy win 10-hez nincs a VGA-hoz driver? Kép
-
#3112 úgy látszik a kék halál örök :D -
Ironman2 #3111
Windows feature -
#3110 10 ezer dollárt kapott a Microsofttól egy Goldstein a kéretlen Windows 10-telepítés miatt . -
Jonesy73 #3109 Üdvözletem, lenne egy olyan problémám, hogy a minap win7x64-ről frissítettem win10-re. Minden rendben van, egy valamit kivéve: az asztalon lévő parancsikonok egyáltalán nem mozdíthatóak el az eddig szokásos módon (bal egérgomb nyomvatartása mellett az egérhúzásra csak egy áthúzott kör jelenik meg, a parancsikon nem moccan). Hol és hogyan tudnám elérni, hogy ez az egyszerű művelet elvégezhető legyen? Létrehozni és törölni tudom a parancsikonokat, megmoccantani az istennek sem... -
Borg #3108 Mindegy, kiderült hogy úgy 4897db windowsupdate, és további 128 áruházas app állt sorba frissités letöltéshez (minden figyelmeztetés nélkül), és valamiért ez okozta, hogy nem mentek a youtube videók. Persze-persze, ebben semmi logika nincs, de miután hagytam a gépet 2.5 órán keresztül updatelni, most újra jó minden... -
Borg #3107 Olyannal találkozott már valaki, hogy a youtube videókat nem játssza le semmi se?
Nincs hibaüzenet, csak fekete marad a kép, és teker a végtelenségig. De nem is cacheli őket, nem megy az előtöltés csík se.
Se Edgeben, se Firefoxban, se Chromeban. Vimeo viszont megy pl. Meg igazából minden más is. Ugyanazon a wifin más eszközzel viszont megy. Szóval ezért gyanakszok arra, hogy valami abban a win10-ben van elkúródva... ami gyakorlatilag egy új dell laptop, és pár napja még jó volt. -
#3106 Nálam is rengeteg bsod volt, asus hangkártya drivert írták sok helyen, de aztán mint kiderült az egyik ramom meghibásodott.
/persze nem tudom nálad mi a hiba, de énis a windowst szidtam - nem az volt a probléma:) -
Jude666 #3105 Megnéztem az eseménynaplóban is.
Szinte mindig event 41 kernel power hiba van
Lehet egy nagyobb tápba kéne ruházni? -
#3104 A bibi Nálad lesz. Megjelenés előtt frissítettem az utolsó insider buildre, azóta semmi hiba. Semmi kékhalál, semmi fagyás. :/ -
#3103 Frissítettem, mert sajnos kellett. 5 évig nem volt semmi problémám, most egy napon belül 2 kékhalál W10-el. Jó rendszer... -
Jude666 #3102 Hmmmm, a gpu-m egyből kizárnám, annak a hőmérsékletét látom egy appal, valószínűleg akkor a memória lesz a bibi.
Esetleg ismersz valami programot amivel lecsekkolhatnám a hőfokát? -
#3101 Igen, okozhat. Elsősorban a memória és GPU túlmelegedés. CPU/Táp egyéb túlmelegedése általában kikapcsolással jár.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.06.24. 14:10:08 -
Jude666 #3100 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e túlmelegedés fagyást? Gondolok én arra, amikor a képernyő egyszer csak megfagy, nem tudod irányítani a kurzort, viszont a gép nem indul újra, tehát nekem kell hosszan nyomnom a power gombot, hogy újrainduljon.
Előre is köszi
Utoljára szerkesztette: Jude666, 2016.06.24. 01:09:42 -
ACE #3099 Nem, nem arra kell várni, hanem hogy a hálózat "összeszinkronizáljon" vagy nem tudom. Olyankor is csinálja amikor épp megy a letöltés a vinyóra, tehát nem kell felpörögnie. -
#3098 Miért ne létezne? -
#3097 vezérlőpult / energiagazdálkodási lehetőségek / séma beállításainak módosítása / speciális energiabeállítási beállítások módosítása / merevlemez / merevlemez kikapcsolása ---> Soha -ra teszed.
Akkor a gépre csatlakoztatott másodlagos merevlemezt nem állítja le az itt megadható tétlenségi idő után. Tehát amelyik gépben van, azon Soha -ra teszed, s akkor nem fog kikapcsolni a másodlagos merevlemez soha. Így ha rácsatlakozol hálózaton keresztül, egyből látni fogod, nem kell megvárni, míg felpörög (betölt).
Gondolom ezt szeretnéd elérni.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.06.20. 18:34:51 -
ACE #3096 Valaki tud valamilyen megoldást arra, hogy amennyiben adott napon, vagy windows-ba belépve, altatásból felélesztve a gépet, amikor egy hálózati meghajtót megnyitok, akkor mindig csomó időt "gondolkodik", mire bejön az adott hálózati meghajtó. Nem lehet ezt valahogy automatizálni, hogy azonnal elérhető legyen, mindjárt élesztéskor felállítsa a kapcsolatot, és amikor szükség van rá azonnal lássam? -
#3095 Köszi, kipróbálom! -
Borg #3094 Igen, TC-ben van ilyen másolásnál: Minden nagyobb méretűt másol. -
#3093 Sziasztok!
Légyszi adjatok valami ötletet a következő probléma megoldásához (elnézést ha másik topicba passzol inkább). Adott két mappa, mindkettőben azonos nevű fájlok, több ezer. Mindegyik egyforma nevű fájl-párból csak a kisebb méretűt akarom megtartani. Be lehet állítani valamilyen szűrést/keresést, ami kijelöli nekem csak a kisebb vagy csak a nagyobb méretű fájlt? Esetleg ha egymásba másolom a két fájl-listát, meg lehet adni olyan felülírási feltételt, hogy teljesüljün a célom? Talán a Total Commander tud ilyet? Köszi a segítséget. -
#3092 Ugye milyen szép? :D -
#3091 hw vagy driverhiba, esetleg túlmelegedés esetén persze. -
#3090 sziasztok ma kaptam egy kék halált win 10 alatt.. ilyen létezik? :DD -
#3089 Esetleg nézd meg a laptop gyártójánál, néha olyan szinten eltérnek a referencia modelltől hogy csak a saját készítésű driverrel hajlandó tökéletesen működni. -
Bal0924 #3088 Ha ingyen osztogatnák, se kellene egy olyan sz*r. -
Solt #3087 Szerintem lassan gondolkozz el egy konzolon. :) -
Bal0924 #3086 A legfrissebb van fenn.
Csináljak én drivert?
Létezik annál is frissebb, mint az Nvidia oldalán lehet találni?
Vadonatúj a laptop.
Előtte meg a win10 keresett rá drivert. Mikor csinálta először, akkor kerestem az nvidia oldalán rá drivert.
Direkt a laptopban lévő vga-ra kerestem rá. és azt tettem fel. (nem egyszer csináltam.) -
#3085 Dehogy haldoklik, sima vga driver gond. Nem egyszer futottam már bele ilyenbe, saját és munkahelyi gépnél, mind üzemel évek óta. Simán időnként elrontanak valamit, majd a következő változatban javítják. Legutóbb az előző insider build-ben találkoztam ilyennel. egyszer csak jött egy új driver és azóta nem fordul elő a hiba, -
#3084 vga driver gond, frissíteni kell. -
#3083 Vagy kezd haldoklani a vga kártya (esetek ~90%-ában igen), vagy nem megfelelő (stabil) a driver. (újabb van feltelepítve, mint amit az oldalon felajánl ahoz a vga-hoz, vagy pedig beta.). Lehet h nem pont ahoz valót használsz. Ezt próbálhatod régebbi driver-el, hogy ott is kiírja -e. Ha igen, akkor sanszos h hardveres hiba.
Akkor próbálkozhatsz azzal, hogy kiszeded a vga-t. Kifújod a slot-ot, megtisztítod alkohollal a vga csatoló felületét majd visszarakod. Ha ekkor is kiírja, akkor az valszeg kezdi megadni magát. Átnézheted rajta a kondikat, nem -e kezd "púposodni" valamelyik. Ekkor néha még pár kondi cseréjével orvosolható ideig-óráig a hiba. De ha már vmi ellenállás vagy ic esetleg gpu, akkor azt már nehézkesebb javítani. De HA garis, akkor add le és cseréltesd ki! -
#3082 Lenne még egy (három) kérdésem: ha Microsoft fiókom beállításszinkronizálása be van állítva, akkor a Kezdőképernyő csempe elrendezést, csoportosítást is szinkronizálja? tehát Ha én Windows 8.1-ről a Windows 10-be bejelentkezek, akkor ugyanez a elrendezés fog fogadni a startmenüben, a tiszta telepítés esetén is?
Vagy lehet hogy ez csak a frissítésnél tud érvényes lenni? (ha igen) -
Bal0924 #3081 Ez van.
Pech-es vagyok.
Amúgy nem csak én tapasztalok ilyet.
"A win10 tökéletes" csak 10ből 3gépnél gond van.
Jut eszembe.
Van egy laptop, Lenovo Nvidia videókártyával. (napra kész driverekkel)
Időnként kiírja hogy összeomlott a videókártya, Majd helyreállt
Mitől lehet?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.06.16. 23:34:36 -
#3080 Értem. Nos, erről is hallottam h tiszta telepítéskor a win8.1 kulcsot is elfogadja, csak jól lenne biztosra utánajárnom. Mert akár inkább az azonnali tiszta telepítést választanám... (persze a frissítésnél is, utána tiszta telepítést csinálni, mint ahogy leírtam alább is)
A telepítés előtt ahol megadjuk, már ott is lehet tudni az érvényességét az elfogadásához?
Mellesleg, ha nem sikerülne, vagyis ha látom hogy nem fogadja el, akkor ezesetben windows 8.1-et teszem újra (megfelelő particionálással) és így már mehet a frissités és aztán w10 tiszta install (miután megtörtént az online aktiválás persze.) -
#3079 Vicc, hogy csak TE szenvedsz ennyit ilyen videó belassulásokkal, meg ezzel-azzal. Ergo a Win10-el.
Nálam se (és még másnál se) tapasztaltam ilyen jellegű problémát. Nem vágom mi lehet ott a probléma.
De az tuti, h nem a Win hibája. -
#3078 A nem kompatibilis programot jelezni fogja a telepítés elején, ISO készíthető és arról indítható is a frissítés.
1. 8gb nem lesz elég, az csak a letöltés és egyéb ideiglenes fájlokhoz kell, a telepítéshez sokkal több kb 20gb ha jól emlékszem.A frissítés folyamata miatt az old mappa elég nagy is lehet. pl. Paragon Partícion Manager progival átméretezhető a partíció. A windows telepítő nem képes rá, csak törléssel.
2. Nem kell folyamatos internet elérés, én volt, hogy anélkül telepítettem a már korábban letöltőt iso-t. Pppoe kapcsolatra megoldás egy router, olcsón kapni már. Amúgy beállítható a pppoe a telepítés után.
3. frissítés közben túl sok állításra nincs lehetőség, de utána testre szabható.
4. visszaállni csak frissítésnél lehet, tiszta telepítés esetén csak újra rakod a korábbi rendszert és kész. a helyfoglalást jól tippeled, simán lehet 40-50gb.
Amúgy én frissítés után csinálnék egy tiszta telepítést. Sőt alapból is lehet tisztán telepíteni, (elfogadja a windows 7, 8.1 kulcsókat) de én még nem próbáltam.
-
#3077 Attól még ssd-d van tarthat sokáig a frissítés, mert nem mindig a meghajtón dolgozik, hanem pl. memóriában. -
#3076 Hol és hogy lehet?
Nekem is bekavart a tegnapi...
Frissítés után 5percig gondolkodott a leállítás feliratnál.
Konkrétan mintha SSD-t kivették volna a gépből olyan tegnaphoz képest, újraindítás is több perc meg a kikapcsolás is. -
#3075 Sziasztok!
Hamarosan szeretném majd frissíteni a laptopom amelyen a Windows 8.1 van, MS fiókommal. (A laptop típusa az aláírásomban látható)
Ennek fényében lenne pár kérdéseim is. Asszem legjobb módja hogy a GetWindows10 alkalmazással fogom megtenni (néztem az ezzel kapcsolatos vidiket a YT-on), ami már 1 éve a tálcámon indul el, ugye, csak idáig mindig automatikusan leállítottam ezt a háttéralkalmazást egy készített .bat fájl és feladatütemezés segítségével. Namármost, én a frissítés előtt tervezem eltávolítani a programok és játékok többségét, főleg a régebbieket (mert hát ugye az áttelepítés...) és egy üres DVD-re kiírni az ISO-ját hogy legyen a vészhelyzet esetére, kisebb-nagyobb tárhelyszabadítást is végzek és aztán fogom elindítani GW10.exe a Win10 letöltéséhez és frissítéséhez.
Kérdéseim:
1. Mekkora helyet foglal le valóban ez a egész frissítés? MS oldalán 8 giga van kiírva. Mennyire szokott-e eltérni? Na most, ez azért is fontos kérdés mert a C: particíómon a szabad hely jelenleg 12,3 GB a 59,4 GB-ből... :/ (Sajnos amikor legelőször telepítettem a W8.1-et akkor a laptop 1 terás merevlemezét végül kicsit rossz "arányban" oszthattam fel 2 partícióra.) Az E: particiómon pedig 300-350 GB szabad helyre tudom felszabadítani, az biztos. Kérdés, hogy ha úgy adódik, W8.1 lemezkezelője ugye támogatja a particiók kibővítését, biztonságosan? (Egyszer megszívtam annó a régi laptopomon a WINXP-vel a 3. programmal alkalmazva. rendszerindításkori kékhalál lett a vége...)
2. A frissítés közbeni kontrét telepítés közben a vége felé, amikor már többször is újraindult a gép, kell-e folyamatos internet elérés? Főleg a programok áttelepítésekor. Hogyan és pontosan mikor teszi meg az áttelepítéseket? Ezt a kérdést azért teszem fel, mert nekem PPPoE vezetékes internetkapcsolatom van (Digi, és nem a lakhelyemen. A lakhelyemen Telekomos wifi van.) és az nem automatikus csatlakozású... tehát minden újraindítás után, kijelentkezéskor bontódik a kapcsolat... Azt veszem észre hogy az ilyen grafikus WIN8-as, WIN10-es előkészítő varázslók csak a vezetékes kapcsolatot, illetve a WIFI-t fogadják el csak? Lehet ilyenkor PPPoE kapcsolatot létesíteni?? (Ha nem, arra gondoltam hogy az adroid telefonom mobilhálózatát fogom megosztani a WIFI hotspot funkcióval...)
3. A frissítés közben ugye meg lehet változtatni az alapértelmezett beállításokat, pl. az adatvédelem szempontjából? Majd úgyis fogok csinálni tiszta telepítést is és ott már tapasztaltam.
4. Ha valamiért mégse tetszene a WIN10 akkor vissza lehet állni 30 napon belül. Namármost, gondolom nyilván ez csak frissítésnél van, tehát ha utána tiszta telepítést végzek, akkor ez elúszik. És ezt az .old mappát mekkora tárhelyel hozza létre és pontosan mikor?? Ezzel a kérdéssel visszautalok az elsőre... windows10 telepítőfájl nyilván 3-4 GB gondolom... és a mostani Windows mappám mérete: 20,1 GB..... Eszerint a Windows.old mappa mérete is ugyan ennyi lesz? telepítőfájl + Windows.old + jelenlegi feltelepítendő WIN10 mérete... Ezt így igen soknak találnám... Azt saccolnám hogy így már 35-40 GB-ot fog enni és nem 8 GB-ot! :O Erről is világosítson fel valaki!
Sorry, tudom elég hosszút írtam. Köszönöm előre is a türelmeteket a végigolvasásához. :) Remélem minden kérdésre meglesz a válasz. :)
A válaszokat előre is köszi!