6762
  • Hecker007
    A lényeg hogy meglett :D
  • Panzeradler #3354
    Nincs már szerkesztés, minden hülye pipát be kell nyomni. Végén csak én voltam a hülye.
  • Panzeradler #3353
    Erre gondolsz?:)
    Próbáltam már ki-be kapcsolni, direktbe váltani, de ugyan ez a fekete marad.

• Hecker007
    asztalon személyreszabás/színek és ott lesz a választható színek alatt közvetlenül :)
  • Panzeradler #3351
    Az új nagy update-el kivették a szín váltós tálcát(háttér alapján) vagy én vagyok a vak? Mert nem vált át nekem.
  • Tetsuo
    Jó reggelt! Ilyen ez a Microsoft.
  • Rudee
    Megnéztem és csak a jogosultsága rendszergazdai.
  • Rudee
    Ez az egy fiók van a gépen, már több mint fél éve. Eddig semmi baj nem volt.
  • Solt
    Ha már ez szóba jött... anno a W7-n engedélyeztem a rendszergazdai fiókot, átneveztem, öröm és boldogság... ez a W8-l "megszűnt", mert az ilyen fiók nem lehetett onlány... W10 alatt mi a helyzet ezzel?
  • bon
    Windows 8 óta nem ajánlott a Rendszergazda nevű fiókot használni a különböző korlátozások miatt. Inkább csinálni kell egy más nevű de rendszergazda jogosultsággal rendelkezőt és nem lesz gond a használattal.
  • Rudee
    Nem véletlenül. De eddig jó volt.
  • bon
    Véletlenül nem a Rendszergazda nevű fiókot használod?
  • bon
    Kötelező az újratelepítés.
  • Rudee
    Ez mitől lehet? Egyik nap még ment, most nem. Csak egy felhasználó van, azt használom mióta megvettem a laptopot.

• Borg
    Nem lehet, újra kell telepíteni.
  • Hecker007
    Az bevan természetesen, ha kikapcsolom sír is hogy azt kapcsoljam be.
  • bon
    Hálózat felderítést kapcsold be ha még nem lenne.
  • Hecker007
    Üdv!
    Újrahúztam a gépet, a friss anniversary update-el és tényleg bejött, nem fagy semmi :)
    Viszont a hálózatra ha rányomok nagyon sokáig szöszöl, van hogy 2 perc kell neki, van hogy 5-10 percig tart neki mire megtalálja az eszközöket, 2 másik gép, egy raspberry alapú nas van a hálózatra kötve. Win7, Linux és OSX-en semmi gond nincs, szinte azonnal elérhető minden hálózaton megosztott cucc. A tartományon kívűl semmit nem állítottam a hálózaton, külön tűzfalat és vírusírtó sincs telepítve.
    Valami nem jól lenne beállítva?
  • bon
    Semmi se bizonyítja, hogy Windows 10 hibája volt. pl ha raw fájlrendszerre váltott az helyrehozható. Ja és ha pótolhatatlan cuccok voltak rajta miért csak egy helyen van tárolva és pont csak egy külső winchesteren?.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2016.08.23. 18:55:56
  • Bal0924
    Még 1 pont a Win10-nek!

Rádugtam a külső winchesteremet és szétbaszta a winchestert!
    Minden ami rajta volt 90%a pótolható (ha tudnám mi volt rajta) de pótolhatatlan cuccok is voltak!
  • simonl #3334
    Sziasztok, biztosan van saját topicja, de talán most az egyszer elnézitek nekem:)
    Hogyan tudom beállítani outlook -ban azt, hogy a céges fiókom beállítása után az elküldött leveleimet is megkapjam?

A teszt gyorsan és jól lefutott a beállítás után, a beérkezett leveleket megkaptam (200 db körül) de az elküldötteket nem.
    Van erre megoldás?
  • Bal0924
    Köszi.
  • simonl #3332
    Köszi, közben találtam jellemzően külföldi fórumokon - lehetséges - megoldást.
    Borongós jó reggelt mindenkinek:)
  • simonl #3331
    Sziasztok, újratelepítettem a windos 10_1607 -es buildet, tiszta telepítéssel.
    Azonban a KB2267602 (definíció: 1.227.325.0) frissítést nem tudja feltenni. Folyamatosan ezzel próbálkozik.
    Mi ez, ill. manuálisan le tudom e tölteni valahonnan?
    (lehet, hogy várnom kell az aktiválással amíg ez a telepítés megtörténik?)
    Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
  • [HUN]FaTaL
    link
  • Bal0924
    Egy win10-es iso-ból, hogyan lehet kideríteni hogy mikori telepítő?
    Verziószám.
    Csak telepítés közben?
  • bon
    De 10 nap után magától is törlődik.
  • [HUN]FaTaL
    Anniversary update. Lemezkarbantartóval töröltesd.
  • VinylToy #3326
    2015. október 30-án telepített (tiszta) windows 10-nél megjelent egy windows.old mappa 2016. augusztus 5-én. Ez hogy lehet? Törölhetem?
  • bon
    Nem a Windows része, elvileg Flexnet Update Manager-hez tartozik ami egy másolás védelmi program.
  • potyoro potyka
    issch.exe Windows 10 nél "pörgeti" a procit. Bővebb infót kérnék ezzel kapcsolatban! Köszönöm
  • suba53
    Sziasztok!
    Van egy érdekes jelenség, amit nemrég fedeztem fel. Win10 asztali gép, kábellel csatlakozik a WiFi-s routerhez, nincs benne WiFi lan eszköz.
    Router-en a WiFi maximális biztonságra van állítva. Nem szórja az SSID-t, MAC filterrel csak az engedélyezett eszközök vannak beengedve, stb.
    Amikor az asztali gépen a hálózatok-ra kattintok, akkor a többi gép mellet, amik a hálózat részei, a telefonok alatt gyakran megjelenik egy-egy eszköz aminek csak a típusa, és a MAC címe deríthető ki. Hol egy Meizu, hol egy Huawei, hol egy Sony, de csak rövid ideig látszik.
    A routerben semmi nyomát nem találom, sem a DHCP kliensek között, sem máshol.
    A Win10 észlelheti a router WiFi hatósugarában levő egyes telefonokat? Viszont nem észlel más WiFi eszközt, routert, amikről tudok, mert a laptopok, telók WiFi listájában több AP is megjelenik.
    Mi a csuda lehet ez?
  • Shep
    Na hát nem sikerült vele, de találtam egy VueScan nevű programot ami viszont visz szinte minden régebbi scannert win 10 alatt.
  • Shep
    Köszi, megpróbálom ráerőltetni, hátha.
  • bon
    WIA: link Itt találtam a szkeneredhez WIA driver-t, igaz csak vista-hoz: link
  • bon
    Hivatalosan MSDN oldalról, vagy amit te írtál, más lehetőség nem ugrik be nekem.
  • Shep
    Nem, WIA-t ír.
  • Hecker007
    Nekem a laptopon nagyon csúnya anomáliákat csinál sajnos, hála az Asus szörnyű támogatásának a középkat laptopoknál...

Legfrissebb verziót MSDN-en lehet elérni asszem, még én se töltöttem le.
  • Bal0924
    Hát annak kellene lennie.

Másik kérdés.
    Honnan lehet megszerezni, hivatalosan a Verzió:1607-es telepítőt? (Build:14393.xx)
    Ezzel MediaCreationTool, olyan 1 hete még csak az előző jött le. (szívtam is azzal a géppel, azt hittem a legfrissebbet szedte le. Még jó hogy nem a sajátommal próbálkoztam)
  • Hirthalion
    A tiszta telepítés már nekem is nagyon időszerű lenne, én 7-ről frissítettem, de azóta nem lehet a laptopot kikapcsolni, csak újraindítani, mert a kikapcsolást is újraindításként kezeli :)