6762
-
#3715 Üdv, valószínű driver hiba. Én arra gondolnék. 7-ről frissített vagy tisztán telepített 10? Használsz 'driver finder' programot? Lehet nem jót rakott föl. -
kishellboy #3714 Sziasztok! Ma a win10-em produkalt egy kekhalalt,ezel a hibauzenettel! ( video scheduler internal error) es magatol ujraindult a laptop.Esetleg ha valaki talakozott mar ilyen jelenseggel ,megkerem segitsen!!! Elore is koszonom ! -
ACE #3713 Na és vajon mit állíthattam el? Mert nekem nem rémlik hogy állítottam volna bármit is...
Így működik nálad is?
Utoljára szerkesztette: ACE, 2016.12.04. 10:21:21 -
#3712 Szerintem akkor elállítottál vagy kikapcsoltál valamit, éppen tegnap este telepítettem egy gépet és ott is alapból működik -
ACE #3711 Nálam nem... ha simán beírom a file nevét, akkor nem jelenik meg, ha felül ráklikkelek a "Find results in documents" gombra, akkor megjelenik... -
#3710 fájl nevekben keres, minden egyéb beállítás nélkül is. -
ACE #3709 Az a bajom, hogy amikor Start menüből kezdek keresni, akkor alapban nem keres a file-ok neveiben ill. a file-okban. Hogyan lehet azt beállítani, be lehet-e valahogy, hogy ahogyan keresni kezdek, (úgy mint a Win8.1-ben) rögtön a file-ok neveiben és bennük is keressen? -
#3708 Minden programot fölrakok már a telepítés utáni 1-2 napon, de csak pár hét után kezdődik el a lassulás. Bár ma pont jó napom van, csak be-be lassulgat.
Ez akkor ezt jelentené, hogy nálam soha nem fog rendesen menni a win10? Ha ennyire megfejthetetlen, mitől van 100%-on a lemezhasználat. -
#3707 Szerintem semmiféle extrém programot nem használok, úgy értve, amit csak kevesen használnak. Még az is lehet driver hiba (asus) mivel ugye hivatalosan nem támogatott, csak win 7-es diriverem vannak (pl hang sincs, csak usb-s külső hangfallal, a gép amúgy néma a realtek, unknown device)
De a kompatibilitási akármi szerint a laptop az volt.
feladatkezelő szerint a a merevlemezt a 'system' eszi. legjobban 0,1 0,2 mb/s. -
#3706 Szerintem ez nem Windows hiba lesz, inkább valami külsös program. Nagyon sok Windows 10-es gépet telepítettem már, sőt üzemeltettek is, nem fordult még elő a hiba. -
#3705 Ha defender állandó védelem kikapcsolása a registry-ben a DisableAntiSpyware rész, akkor az ki van kapcsolva (1) Bárhol máshol fordul elő a defender, mindig ki van szürkülve a leállítás. De most nem jut eszembe hol is próbáltam még leállítani.
És home, gondolom ezért nincs gpedit.msc a futtatható parancsok között, nincs 'policy editor' ott nem tudok semmi kikapcsolni.
De elvileg az eset kikapcsolja, akkor jó volt a sejtésem, hogy valami két program közötti ütközés lehet a lassulás mögött?
Feladatkezelőben a szolgáltatásoknál futó Update-t Windows/win update-t nem találtam. A services.msc-ben van Windows Update, de kézi indításon. Letiltani meg nem szeretném, mert pont frissítést várok erre a problémára, ahogy elnézem nem egyedi eset, nálam csak a megoldhatatlansága egyedi :)
-
Solt #3704 Upsz... :) -
#3703 A feladatkezelő, szolgáltatás fülön keresd ki az update szolgáltatást jobb egérgomb>leállítás. -
#3702 Kapcsold ki a defender állandóvédelmét. -
#3701 Nincs valami külsős, részletesebb feladatkezelő windows-hoz? Ahol kiírja egyesével a szolgáltatások előforráshasználatát is.
Én még ganakszom egy winDefender és Eset SS ütközésre is, de erre sem találok a neten példát. -
#3700 Üdv, 100% lemezhasználatra még mindig nincs tartós működő megoldás? Vártam vártam, hátha lejön valami frissítés, mert lényegében egyes napokon a laptopom használhatatlan, órákon keresztül 100%-on fut a lemez. Perceket várok a duplakatt-ra vagy megiszom a már rég kihült teám, mire bejön egy oldal, amit teázás közben olvastam volna el.
A Windows 3. újratelepítése annyiban megoldotta, hogy most már nem minden nap ilyen, de olyan jó lenne végre megtudni mi csinálja, és kikapcsolható-e végleg ami csinálja.
Most harmadjára a telepítés után egyből leszedtem mindent ami windows 10 és nem is tudom mire való, vagy úgyse használom, meg valami programmal aminek nem találom a nevét, (valami antispy nevű) letiltottam mindent ami futhat a háttérben. De valami még mindig fut most is. Ezt a pár sort majdnem 40 perc volt begépelni, olyan gyors a gép.... Újratelepítés után pár hét használat után kezdi el, hébe-hóba egyszer csak meg majdnem minden nap ez lesz. Már ki se kapcsolom inkább a laptopot napokig, ameddig csak lehet, mikor nem lassú, mert akkor nem kezdi el, csak bekapcsolás után egyből, ebből is sejtem, hogy valami folyamat lesz, ami nem mindig indul el bekapcsoláskor, és utána sem.
Egyedül a start menü alján a keresést nem tiltottam még, amit le még tudnék, így nem hozzáértőként, de pont az az egyik legjobb a win 10-ben, hogy nem kell bemagolnom mi hol található, csak beírom oda, azt nem akarom kikapcsolni, mert akkor akár mehetnék is vissza 7-re :(
Ne kelljen már gurunak lennem ahhoz, hogy használhatóvá pofozzam saját kútfőből a Windows 10-et. -
#3699 Enterprise-t nem a linkről. -
#3698 Ahonnét a kódot. pl. munkahely, iskola. -
Solt #3697 Hmmm... én mondjuk biztos az Apple oldalán kerestem volna... Egyébként...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.12.01. 17:55:32 -
#3696 https://www.microsoft.com/en-gb/evalcenter/evaluate-windows-10-enterprise -
momoxp #3695 Akkor hogy tudom újratelepíteni a gépem? Most Enterprise-om van de telepítőm nincs. Honnan tudom beszerezni? -
#3694 Nem -
momoxp #3693 Sziasztok!
Ha Windows 10 Enterprise termékkulcsom van és Windows 10 Pro-t telepítek az aktiváláskor pedig Enterprise kódot adom meg akkor Enterprise-ra frissül a rendszer? -
Bal0924 #3692 Miket lehet kikapcsolni, leállítani a Szolgáltatásoknál és a feladat ütemezőben, Amik még nem károsítják a gép működését?
Onnan kikapcsoltam jó néhány dolgot és csökkentettem az ugrálós problémámat.
Még nem szűnt meg 100%-ban, De látványosan javult. -
Szebi93 #3691 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!
Olyan problémám van Windows 10 alatt, hogy random, viszonylag elég sűrűn az ikonok miniatűr képei törlődnek és folyamatosan újra és újra generálódnak. Ez alapból zavaró lenne, de a munkámból kifolyólag - fotós, grafikus - elképesztően megnehezíti a dolgomat.
Érdekes, hogy amíg Windows 7-em volt, ugyanez a probléma jelentkezett, de akkor az alábbi képen található trükk segített, sajnos ez nem mükszik 10 alatt.
UI: CCleaner és hasonló programokban ki van kapcsolva, hogy törölje a miniatűröket.
Bárki bármit tud segíteni a probléma kapcsán, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem!
Köszönöm előre is!
Üdv, Szebeni András
-
#3690 Ha bedugsz egy pendrive-ot akkor is telepíti a drivert a használathoz. -
Bal0924 #3689 Most engedélyeztem a biosban, hogy alaplapi VGA-t láthassa a Windows.
Megyek fel a intel oldalára hogy leszedjem a drivert, egyszer csak azt veszem észre hogy már fenn is van a drivere!
Hogy tud leszedni naprakész VGA driver-t ha egyszer le van tiltva?
Rendszer tulajdonságai->hardver->Eszközöktelepítése beállításai->>>> NEM -
#3688 Azért nagy szégyen lenne ha egy céges munkahelyi gépre insider verziót telepítenének :D -
#3687 Miért lehetne egy alap régi változat frissítés nélkül, vagy egy insider. Insider-nél láttam már durva dolgokat.. -
#3686 Én már lassan nem lepődök meg rajta.
Csak szomorú, hogy azért nem tudok sokszor normálisan dolgozni, mert a win úgy gondolja hogy frissít egy órát vagy éppen elkezdt valami ilyen hibát produkálni. -
Borg #3685 Mondjuk azért kicsit sem találnád aggályosnak, ha ilyen súlyos hibát produkál a win10, csak azért, mert valami frissítés nincs fent? -
#3684 Frissítve nem tudom mikor volt, a kollégáknak van hogy heti szinten frissít valamit, az enyém október óta nem frissített szerintem. Telepíteni mi nem tudunk rá semmit csak a rendszergazda. Office, TotalCommander, eBrowser, DWG viewer van kb csak a gépen, win defender van "vírusírtónak". Eddig semmi gondom nem volt, pénteken egyszer csak gondolt egyet a rendszer és elkezdte csinálni az explorer.exe újraindulást.
De akkor cseszegetem az IT-t hogy telepítsék újra az egész gépet vagy adjanak egy másikat.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
kl24h #3683 Nem újdonság!
Ez lehet egy vírus vagy egyszerűen valamilyen szoftver telepítve volt, ami ilyen hibát okoz, mert valamelyik szoftverrel nem kompatibilis. Itt persze játszik szerepet pl. az antivírus, mert megtörténhet, hogy a telepített szoftver más antivírus jelenlétében nem okoz ilyen gondot.
Egy példát adok erre: Windows XP használok, de Comodo Internet Security védelem jelenlétében a MagicDisc pont hasonló hibát okozott, csak annyi különbséggel, hogy az explorer.exe újraindult, de utána minden működött rendesen.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2016.11.26. 18:00:41 -
#3682 Nehogy azt mond/írd hogy ez egy újabb fícsőr'? -
#3681 Frissítve van a gép? -
#3680 Üdv!
Olyannal találkozott már valaki, hogy mikor nyitni próbál egy win intézőt vagy akár lomtárat bármit akkor az explorer.exe egyszerűen újraindul és nem lehet semmit csinálni konkrétan a géppen valamilyen külsős fájlkezelő nélkül?
Van erre valami megoldás?
Sajnos ma előjött ez a probléma a munkahelyi gépemen, de az IT-sok nem igazán foglalkoztak a problémával... -
#3679 Talán inkább ez alapján.
Vagy így.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.11.19. 20:36:05 -
#3678 hogyan tudok automatikusan bejelentkezin a windosomba? egy ideje jelszót kér. ez alapján próbálta most egy másik gépen, másik fiókkal, erre ott is azt csinálja, mint az én gépemen, hogy megjelenik 2 fiók a bejelntekzéskor, mind a kettő az én nevemen, csak az egyiknek van profilképe, a másiknak meg nincs... -
Lantee #3677 Sose cseréljétek le az Outlook.com-os jelszavatokat! Blackberry fórumon találtam rá egy megoldásra, ami működik (a telefonon legalábbis).
Hozzá kellett adnom egy aliast a meglévő címem mellé, és azzal már jó. pffff -
Lantee #3676 Nem segít. De azért sem lehet itt a megoldás, mert a BlackBerry-m sem fogadja el az új jelszót.
Ha viszont a Microsoft-nál van a probléma, akkor miért tudok belépni böngészőből, illetve a One Drive-ból?