6762
-
Mofarguru #3755 Köszönöm az infót! -
#3754 Ezeket mind a laptop gyártó oldaláról kell letölteni, a laptop típusát megadva, az oprendszert kiválasztva meg lehet találni ezeket. -
Mofarguru #3753 Helló!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Mivel jómagam már hosszú hosszú évek óta OSX-et használok, abszolút nem vagyok otthon Windows téren. Karácsonyra vettem a fiaimnak laptopot, illetve mellé Win10 Home usb-s telepítőt. Mivel azt hallottam, hogy ez már egy igen csak jó kis oprendszer, gondoltam nem sok dolgom lesz vele. Annak rendje és módja szerint fel is települt minden gond nélkül a laptopra, és le is frissítette magát. Viszont (és itt jön a képbe a kérdésem) nem egy nem két frissítésnél a "telepítés sikertelen" felirat fogadott.
Ezek az alábbiak:
Intel - Other hardware - Dynamic Platform and Thermal Framework Manager
Intel - Other hardware - Dynamic Platform and Thermal Framework Manager Processor Participant
ASUS driver for Asus Support Device
Qualcomm Atheros Communications - Bluetooth Controller - Qualcomm Atheros Bluetooth 4.0
Intel - Other hardware - Intel Management Engine Interface
Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM2.0 - Intel HD Graphics 5500
ASUS - Other hardware - Asus Wireless Radio Control
Szóval ezeket nem sikerült feltelepítenie. A kérdésem az, hogy ezen hiányzó frissítéseket honnan tudom (meg egyáltalán mik ezek?!) leszedni, illetve kell e egyáltalán frissíteni ezeket? Lehet jól gondolom, hogy esetleg a Win10-hez még nincsenek ezekhez driverek?
Ami igazából zavar, az a Asus illetve a HD 5500 driver nem frissülése.
Ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném!
Üdv.:
Mofa
-
Bal0924 #3752 Köszi. -
#3751 teljesen:
megnyitod (elkezded begépelni hogy tűzfal, és bejövő és kimenő szabályokhoz hozzáadod a kívánt programokat. -
Bal0924 #3750 Mennyire lehet szabályozni a programok internet elérését a windows defender/tűzfal-al?
Vannak programjaim amit nem szeretném ha kimennének a netre. -
#3749 Adalék: az új frissítéseknek sem akaródzik feltelepülni. A frissen telepített laptopnak és új rendszernek nem esett nehezére frissülni.
Kezdem azt hinni, hogy a virágbolti Windows 7, ami frissült Windows 10-re lesz az oka, vagy csak simán félrecsúszott valami a legutóbbi nagy frissítésnél. -
#3748 megnézem, de szerintem mikor korábban morogtam emiatt, mintha próbáltam volna
megvolnánk:
A megadott erőforrás-kezelőben nincs elindítva a tranzakciótámogatás, vagy hiba miatt leállt.
Igen, rendszergazdaként indítottam a cmd-t :]
Mind1, újratelepítés van úgyis folyamatban, csak borzalmasan lusta :)
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2016.12.14. 20:48:57 -
#3747 nálam nincs semmi probléma.. -
#3746 Telepítsed parancssorból. link -
#3745 Régi hír, nem a tegnapi csomag okozza. -
#3744 megjavíthatná azt, hogy képtelen települni a .NET 3.5, vagy mi a gyík (nem emlékszem hirtelen a pontos verzióra) -
#3743 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni érdekes problémával kapcsolatban. Nem tudok semmilyen hátteret beállítani, mert ha az adott képet be akarom állítani rögtön átáll az egyszínű windows-os színre.Több képet is próbáltam mindegyikkel ua. Ötlet? -
#3742 És az ehavi rontócsomag....
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.12.14. 10:29:05 -
#3741 Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést! -
#3740 Pedig benne van:A hardveres újraindítás az oprendszertől függően működhet "szoftveres" újraindítással is,mintha (a lefagyás óta) nem történt volna semmiféle változás,ami magyarázatot adhat a "jelenségre".
"...ilyenkor ha resetelek akkor a BIOS nem érzékeli az SSD-t"
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.12.13. 16:17:27 -
bruna #3739 A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left
Nincs szükség beavatkozásra. Az állapota 97% kiváló = Ezt írja az SSD-re ,a HDDre meg ,hogy 100% és kiváló
-
Bal0924 #3738 Mindenki törölje a 10et. térjen át Linuxra vagy vissza az előző generációs oprendszerekhez..
"Ma a haladás, a visszafejlődés!"
"Vissza kell térni a gyökereinkhez..."
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.12. 20:07:00 -
#3737 HD sentinel mint mond az ssd-ről? Ellenőrizd a kábeleket is, nehogy rosszul érintkezzenek. -
Borg #3736 Igen, ezzel mit szerettél volna mondani? -
#3735 :) -
Borg #3734 Mintha az nem ugyanaz lenne... -
#3733 Szerintem ilyenkor ne resetelj inkább nyomd be hosszan a bekapcs gombot. -
bruna #3732 Hétvégén újratelepítem a rendszert, átdugom máshova az SSD-t , frissítem a hozzá tartozó firmware-t, kiporolom a gépet bár a túlmelegedést kétlem (több nagy ventilátor és egy gázos hűtő mellett+ átszellőző gépház), és próbálgatom majd ,hogy mi történik ha minden az SSD-n van ,vagy a rendszeren kívül minden a HDD-n. Érdekes ,van hogy napokig semmi gond ,és egy hét múlva megint egyszer csak lefagy az asztal vagy egy játék alatt. :/ -
#3731 Csak tipp, de ez nem arról szól eredetileg, hogy pl user mappát átdobod másik vinyóra?
Meg az "ennek ez segített, másiknak amaz" dolgokból, amiket említ, az alapján ez nem egy fix dolog, csak júzerek találgatnak mi okozza a problémát.
De nem olvastam őszintén szólva erről, hogy "mi lett a vége"... -
#3730 Nekem csak a Rendszer megy ssd, programok fele meg játékok egy régi 250-es hdd-n, eddig mint kés a vajban. -
Borg #3729 Hát igen, ha reset után nincs meg az SSD, akkor gyanús, hogy ott a gond. Vagy szar a kábel, ilyet is láttam már. Lötyög a csati, stb. -
bruna #3728 Lehet kezd elromlani az SSD-m ? De tényleg az új build óta csinálja, a google-t böngészve több helyen is olvastam erről a jelenségről:
Win10 + SSD + HDD
A frissítés előtt semmi gond nem volt, több mint 1 évig hibátlanul futott a win 10-el a gép. -
Borg #3727 Baromság, ehhez biztosan semmi köze. -
bruna #3726 Sziasztok! Korábban olvastam ,hogy a Win10 legújabb build-je allergiás arra ,ha a rendszer SSD-n van de bizonyos dokumentumok ,pl nagyobb méretű játékok HDD-n. Ez még mindig nincs kijavítva ? Nekem kb egy hónapja véletlenszerűen lefagy a rendszer, többnyire játék alatt ,vagy csak simán ha nem fut semmi ,és az asztal meg az intéző is lefagy, ilyenkor ha resetelek akkor a BIOS nem érzékeli az SSD-t és le kell áramtalanítanom a gépet ,majd újra elindítani és az SSD-t állítani a bootolához ,hogy újra tudjam indítani a rendszert, elég macera :S
Találkozott itt már valaki ilyennel ,vagy tudtok esetleg valami megoldást?
A frissítések előtt semmi gond nem volt ,a configom: 125gb SSD, 500Gb HDD, (2 évesek), Nvidia GTX 970 4gb, Amd Fx 8350 8x4Ghz, 16Gb ram... Bőven elég a win 10 alá... ) a rendszer 64 bites, játékra használom ,és van játék (Forza Horizon 3) ami csak a legújabb win 10 verzióval fut... :/ -
#3725 Köszi, végül úgy tettem -
Bal0924 #3724 Akkor csak nálam utálja... -
#3723 Nálam kettő 5 évnél öregebb winyó is van a gépen, semmi baja velük. -
#3722 Nekem win8-ról frissítve win10-re nagyon lassú volt minden, de teljesen friss telepítés után már teljesen jó. Ha neked nem friss telepítés, lehet megér egy próbát. -
Bal0924 #3721 Sziasztok
A 10 nem szereti a régi HDD-ket? (4, 5évesek)
Ennyire érzékeny rájuk?
A HD sentinel nem mondja hogy rosszak, csak annyit, hogy becsült hátralévő élettartam 946, 900(valamennyi)nap.
7 alatt nem volt rájuk allergiás. -
#3720 Nyugodtan mehet a szemétbe a rajta lévő rendszer, törölj mindent. -
#3719 Vettem egy Dell lapos topot, de ubuntu linux van rajta.
Ha win10-et telepítek helyette, gyalulhatom a teljes rendszert, vagy nem árt valamit megtartani? Pl van rajta valami ESP (ezen lehet az ubuntu, mert rendszer), DIAG (ez meg "OEM" meghajtó), meg OS meghajtó (ezen is a rendszer lenne? :D) -
#3718 Windows frissítést visszakapcsolnám. -
Borg #3717 Az nvidia drivert minek frissitgeted, ha a windowst nem? Pont ha így összekavarod a dolgokat, az okoz "galibat". -
kishellboy #3716 Mar regota hasznalom a win 10 -et,legujab nvidia driver van fent,nem mai darab vga,de win 10 kompatibilis.( http://www.geforce.com/drivers/results/110260 ),ja es tisztan volt telepitve a rendszer kb 5-6 honapja,idaig semmi gond nem volt vele.A win update le van tiltva,nem nagyon szeretek frissitgetni,mer olvasgattam hogy eleg sok galibat okoz,de meg olvasgattam a neten,es lattam tobben irtak forumokon eme hibauzenet kapcsan!