6762
-
Bal0924 #3835 Az én problémám lassan 3éve tart. (vagy mikor is jött ki a 10?)
És tapasztalatom alapján, minden új-újra telepítésnél, mindig csinál valami új problémát... Nagy ritkán meg-megoldja..
A birtokomban lévő laptoppal is volt ilyen gondom. Újra telepítettem és akkor nem csinálta. Azóta nem kapcsol be, amikor kikapcsolom vagy ha csak lehajtom.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.30. 23:29:24 -
#3834 Tudom nem megnyugtató :) , de én meg pár napja olyannal szívok, hogy egy frissen telepített asus laptop van, hogy nem bír elaludni vagy kikapcsolódni. kb 3 nap alatt sok próbálkozás közül 2x fordul elő ez a probléma. -
Bal0924 #3833 Jó lenne ha ezt így megtudnám csinálni, de tudatosan nem tudom előidézni.
Ha tudnám, akkor rég pontról pontra kiderítettem volna mindent. -
Seng #3832 Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, TÁVOLI ASZTAL eléréssel kapcsolatba szeretnék segítséget kérni.
########################################################################
# CÉL #
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Céges szinten szeretnénk egy partnert távoli asztalon keresztül elérni.
Ehhez kaptunk elérési információkat
# ÉSZREVÉTEL & HIBA #
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A távoli asztal kapcsolat frissen telepített windows 10 prof 32 alatt nem működik
Ugyan azokkal a beállításokkal windows XP-n, 7-en és 8.1-en működik
A hibaüzenet:
A számítógép nem tud kapcsolódni a távoli számítógéphez, mert a távoli asztali
átjárókiszolgáló átmenetileg nem érhető el. Próbáljon újra kapcsolódni később, vagy
forduljon segítségért a hálózatgazdához.
Ugyan akkor a kapcsolat elindul a korábbi operációs rendszereken, azaz a túloldalt megy
a szolgáltatás
# BEÁLLÍTÁSOK #
TÁVOLI ASZTAL
ÁLTALÁNOS fül:
Számítógép: 10.9.1.16
Felhasználónév: host\PARTNER_ÁLTAL_MEGADOTT_NÉV
SPECIÁLIS fül - BEÁLLÍTÁSOk gomb:
Kiszolgálónév: hosting.lsoft.hu
Távoli asztali kiszolgáló figyelmen kívül hagyása helyi címeknél - nincs kipipálva
HELYI ERŐFORRÁSOK fül - EGYEBEK gomb:
Itelligens kártyák - nincs kipiálva
Portok - kipipálva
HOSTS fájl
195.70.36.70 hosting.lsoft.hu
TŰZFAL
Windows tűzfal - Távoli asztal kiengedve (de kikapcsolva is próbáltuk)
Központi, céges tűzfal: átengedi a kapcsolatot
PROXY
Az internetbeállításoknál a proxy beállítva (az iternet működik, ami korlátozott, pl youtube
nem megy, de olya jogosultsággal is próbáltuk, ahol minden internetezési jog meg van)
A helyi átjárókat hozzá adtuk beírtuk, hogy azoknál ne legyen proxy
Az internet működik
Előre is köszi minden segítséget -
Borg #3831 A vezérlőpulton, hol máshol... viszont ha jól emlékszek, ott több hely is van, ahol meg kell ejteni nyelvre vonatkozó beállításokat. Végig kell kattintgatni a menükön belüli dolgokat is.
És sosem lesz 100%-ban magyar, ha nem magyar nyelvű installerrel csináltad. Sajnos egy csomó háttérdolog az eredeti nyelven marad, pl könyvtárakszerkezetek, installer üzenetek, windows updates dolgok, rendszer appok, rendszerüzenetek... de azért a menük, meg a kezelőfelület magyar, ezzel semmi gond. -
#3830 Naigen, lehet, hogy egy memtest futtatásával kéne kezdeni. -
Venapo #3829 Üdv. a fedélzeten! Segítséget kérek. Laptopra más telepítette a win 10-et, problémám az, hogy a start menüben és az asztalon jobb klikkel, minden angol nyelvű. Hol tudom átállítani magyar nyelvűre? Előre is köszönöm a segítséget. -
#3828 Távolról ennyi info alapján nem tudunk többet segíteni:
1. Minden külső eszköz, a bill/egér/net kivételével lehúz, tiszta windows telepít, teszteld a gépet.
1b. Ha nem oké, hardver hiba lesz, vidd szervizbe,derítsék ki mi a hibás láncszem, majd azt cseréltesd garanciálisan.
2. Ha minden oké, csatlakoztasd egyenként az eszközöket, teszteld a gépet.
2b. Ha nem oké, az utoljára csatlakoztatott eszköz okozza a problémát.
3. Ha minden oké, telepítsd a kedvenc alkalmazásaidat.
3b. Ha nem oké, az utoljára telepített alkalmazás okozza a problémát.
4. Ha minden oké, örülünk.
Memória, processzor, HDD, VGA tesztet tudsz futtatni külön-külön, azzal megtalálhatod a problémát. Ha minden új hardver tökéletes lenne, nem lenne rájuk minimum 1 év garancia. A tömeggyártás pár százalék selejttel jár. Ilyen az élet.
Ha egyáltalán nem értesz a dologhoz, vidd el a gépet oda ahonnan vetted úgy hogy a hiba reprodukálható legyen. Fontos hogy ne máshova vidd szervizbe, hanem oda ahova a garancia szól, tehát ahonnan vetted. Ha ez nem megoldható, akkor mehet máshova is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.30. 01:16:32 -
Bal0924 #3827 A Biosz szinte alap beállításon van.
Nem lehetséges hogy ott be kéne valamit állítani?
A Bioszhoz nem merek hozzányúlni, nem értek hozzá, sajnos. -
Bal0924 #3826 Minden cuccom pár hónapos. direkt az új hardverekre spóroltam, erre semmit sem értem el vele?
Minden szar amihez hozzáérek?
-
#3825 Semmit. Ez normális működés. 80%-ig biztos vagyok benne, hogy hardveres problémád van, új cuccok ide vagy oda. -
Bal0924 #3824 Kikapcsoltam a torrentet (mára) és utána vagy fél perccel később ugrott a gép.
Eddig azt hittem hogy a torrent idézi elő a nagyobb ugrást. Kiderült számomra, hogy nem.
És így a felvételek most már bizonytalanok, és használhatatlanok ha csak egyszer ugrik egy kicsit is.. :(
Akinek torrent és még tv tuner mellett sem akad a gép.
Miket csinál miután feltelepítette a win10-et? (beállítások, mit kapcsol ki-be. virtuális memória beállítás, dok, zene, letöltés mappákat áthelyezi másik meghajtóra... egyéb...)
(Privátba, skype-on vagy bármi máson tudna tippet/segítséget adni?)
Mert a Laptopnak a hosszútávú (24/7* év) tartása nem tesz jót neki. (tudtommal/úgy hallottam) -
#3823 Ha beállítva hagynád a tv-t, akkor lehetséges, hogy nem állítgatja a hangkártyát sem el, így beállítod a gépre és nincs gond. -
#3822 Mert a tv csak stereo, kivéve ha filmet nézek, és SPDIF hangod küldök rá. A hangkártya meg 5.1, ami játékoknál jól jön. Játék előtti átkapcsolgatással meg egész egyszerűen azért nem akarnék bajlódni, mert az beleesik a "tuti hogy elfelejtem, aztán szentségelek" kategóriába.
Eleve, minek állítgatja el önkényesen a Windows, ha az adott hardver nem tűnik el? -
#3821 Miért nem hagyod beállítva a tv-t? Nekem mindig úgy van és nem szokta elállítani, mondjuk korábban amikor még én is állítgattam a Tv-t akkor se volt gondom. Nekem egyedül a Windows telepítéskor szokott gond lenni, mert a Tv-t állítja be elsődleges kijelzőnek, de miután átállítom többet már nem piszkálja szerencsére. -
#3820 Az pont ugyanoda visz, mint a jobb klikk a hangszórón, lejátszóeszközök. Beállítom folyton alapértelmezettnek a hangkártyát, de ha úgy indul a windows, hogy nincs beállítva a TV kijelzőnek (csak a 2. monitor megy), majd beállítom (pl asztal kiterjesztése), akkor csakazértis a tv-n kezd el szólni a hang... -
Bal0924 #3819 Próbálkoztam több verióval is. jelenleg
SSD rendszer.
µtorrent, SSD-n (de volt mát HDD-n is)
tölteni való HDD -
#3818 A torrent más meghajtón van mint a rendszer? Ha nem akkor próbáld meg úgy. -
Bal0924 #3817 Akkor.
Bármit is csinálok, mindig ugrálni fog? Torrent használat mellett. :( -
#3816 vezérlőpult\hang -
#3815 Nem a 10, hanem a hardver az alaplap. -
#3814 Hogyan lehetne a win 10-et rávenni, hogy a hangkártyám legyen az alapértelmezett hangeszköz?
Akkor is, ha a monitorral indul a gépem, majd átkapcsolok kiterjesztett üzemmódba, elsődleges monitorként egy tv-vel? Ilyenkor ugyanis a tv válik alapértelmezett hang és kommunikációs eszközzé
Ha visszaállítom a hangkártyát alapértelmezettnek, utána már váltogathatok kedvemre tv és monitor között, nem babrálja. -
Bal0924 #3813 Ennyire érzékeny lenne a 10? 2xCMK8GX4M1A2666C16R és sajnos nem látom a támogatott listájában. :( -
#3812 Attól még előfordulhat, hogy nem szereti az alaplap. Én mindig az alaplap gyártójának memória listájából válogatok mert azokkal biztosan menni fog. -
Bal0924 #3811 Mindig elfelejtem leírni. Memóriát is cseréltem, vadi újak. 16GB 2x8GB DDR4
Nem létezik hogy, mindig olyan pechem lenne, hogy hibás memóriákat kapok ki.. -
#3810 Memóriagyanús. Futtass egy memtest-et.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 00:39:47 -
Bal0924 #3809 "mikro" ugrások, néha nagyobbak. Időnként ugrik a gép. (kép, hang, játék.) 1 órán belül többször is. Mintha az egér is megakadna, akkor...
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.28. 22:06:52 -
#3808 milyen az az ilyen? -
Bal0924 #3807 Akkor szeretnék segítséget kérni.
Ha nálatok minden szép és jó.
Mit állíthattam el, vagy mit nem állítottam be amiért ilyet csinál a gépem?
Szó szerint mindent lecseréltem a gépből. csak a tv tuner ugyan az. (alaplap, cpu, VGA, HDD, SSD, gépház., internet szolgáltató,modem, router, switch.)
Ha a driverek jók. Mit lehet úgy elállítani a win10-ben hogy ilyeneket csinál?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.28. 21:49:25 -
#3806 A fájlkezelőben megjelenik a C meghajtó, és egy másik meghajtó is. Hogyan lehet ezt szabályozni? Ha már megjelenik valami, akkor legyen ott a D meg az E, és kész. -
#3805 Nálam van tuner és torrent is, meg kb 5 másik usb-s eszköz, vagy mégtöbb és semmi probléma nincs. -
#3804 Nálam van tuner, meg 6 másik USB-s eszköz is a gépen, torrent is száz másik szoftverrel egyetemben, ráadásul 5 éves W7 lett frissítve W10-re, ami alatt 3x lett komplett hardvercsere eszközölve:) És semmi problémám vele. Máshol lesz a gond.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.28. 19:30:06 -
Bal0924 #3803 Nem bírja a win10, más termékeket, magán kívül.
Lehet hogy önmagában nem csinálná. de a tv tuner és a torrent együttesét nem bírja a 10. A 7 még elviselte.
-
#3802 Mi is a konkrét gond? Nem lehet alaplap hiba? -
Bal0924 #3801 Nem az USB-vel van a gond. sajnos.
Csak azt tudom hogy gond van. de azt nem hogy mi okozza. -
#3800 Ha nincs hiányzó eszköz és nem megy az usb ott valami más gond lesz. pl. az összes usb rossz az előlapi és hátlapi is? -
Bal0924 #3799 Sajnos nem.
Ha lenne, érteném a dolgot. -
#3798 Elég modern vezérlője van, intel inf-et felrakva működnie kell. Külön Intel usb 3.0 driver nem kell, azért sincs Windows 10-hez. Milyen hiányzó eszközök vannak az eszközkezelőben? -
#3797 GA-H170M-D3H Tulajdonságok -
#3796 Lapkakészlet:
6 x USB 2.0/1.1 ports (2 ports on the back panel, 4 ports available through the internal USB headers)
8 x USB 3.0/2.0 ports (4 ports on the back panel, 4 ports available through the internal USB headers)