6762
-
#3875 COA nélkül amúgy is annyira legális mint a crackelt. -
#3874 Szerintem MSDN kulcs amit tilos árulni, de az is lehet, hogy lopott. -
KaBuTo666 #3873 Megoldva. Outlookban töröltem a fiókkezelésben a beimportált fiókot és újra csináltam. :D -
#3872 Ez igaz lehet? 14 euro-ért win10 Pro?
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2017.01.11. 14:41:05 -
kishellboy #3871 Sziasztok,miert tortent az ,hogy le van tiltva minden fele driver frissites a vezerlopultban es az nvidia vezerlopultban is,es ma megi frissitette a drivert,ezt nem ertem!Nem en iranyitok,hanem a rendszer?Pedig levan tiltva a driver frissites,nem okozott galibat,de fura hogy megis frissitett csak ugy magatol! :(,ha tud valaki megoldast a driver frissites ellen kerem segitsen koszonom szepen elore is :)
Utoljára szerkesztette: kishellboy, 2017.01.11. 13:51:59 -
KaBuTo666 #3870 Microsoft Outlook 2010 hivatalos van feltelepítve a Windows 7 64bit hivatalos rendszerre.
Gmail-os címről töltjük be a leveleket, stb. az outlookon át.
Olyan problémába ütköztünk, hogy jó pár nap óta nem talál új leveleket azaz nem jöttek új levelek, viszont ha gmail-be belépek, akkor ott megérkeztek az új levelek napi szinten.
Egyelőre nem találtam meg a problémát, fiókkezelést átnéztem, lefuttattam mindent de hibát nem talált, a szerverhez is csatlakozik, teszt levél is visszajött. :((
Most épp archiválni akartam a 2016.09.01 előtte leveleket, hátha túl sok adat van már az outlookban és ez a baja, de le is fagyott... :( :(
Kezdek tanácstalan lenni, ötlet? :(( -
#3869 Hm, valahogy nem tunt fel nekem. Megegyszer megnezem akkor. Ty -
#3868 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#3867 Nem töredezettségmentesít SSD-n, hanem trimet futtat. Ha megfigyeled nem is defragnak, hanem optimizenek írja a gombot is olyankor. -
#3866 az újratelepítést (tiszta) anno az elmúlt 4-5 telepítés alkalmával mindig SSD re telepítettem, akkor mégis miért nekem kell kézzel kikapcsolni a töredezettség mentesítést? faszom a windowsba ilyenkor (már elnézést), 21 napja futott utoljára a tm utoljára, képzelem hányszor az elmúlt 1 évben. Nem ez az első alkalom hogy véletlen futok bele, és azt látom, hogy be van kapcsolva. Csak csökkenti az ssd m élettartamát...
/rant -
#3865 Simán logikátlan a dolog. Virtuálizálást nem hiába találták ki. -
k1571 #3864 Én igen. Lecseréltem öreg gépemet egy kevésbé vénre. Az XP-t nem sikerült életre kelteni sehogy, gondoltam legyen W10 (kaptam jogtisztát). Persze néhány program és külső hw nem működött, tehát kell az XP is. Két vincseszteren a két rendszer...
Szinte minden indításnál vagy konzisztencia ellenőrzés, vagy "szőnyegmintás" halál. Ghostoltam a w10-t vhd-ra, xp-t virtualbox-ba (ne kelljen újra telepítgetni), és kísérleteztem. Jelenleg a bevált rendszer: egy(!) vincseszteren Xp, majd w10 élesben, más rendszerek (netware, w10, xp) virtualbox-ban, ill. a régi (w98, w3.11) az xp alatt MS virtual pc-n.
Próbáltam a w10-t és a vhd-s w10 dual bootban, látszólag gond nélkül ment, de egy hét után leszedtem, mert minek. Tehát Nem tartós a tapasztalat, ezért kérdeztem, mi lehet hosszútávon. A vhd-én tárolt "mentés" előnye, hogy szükség esetén (bármelyik rendszer károsodik) könnyen előállítható egy "belakott" működő rendszer.
http://dirtywindows.hu/2013/12/07/boot-menu-szerkesztese-parancssor-hasznalataval/
http://win7.ucoz.es/blog/bcdedit_a_boot_loader_fajl_szerkesztese/2010-05-15-145
https://logout.hu/cikk/windows_8_bootolas_vhd-bol/1_bevezeto.html
és még sok -
Matth3w #3863 köszönöm, közben "megcsináltam" elég kókány de legalább semmi külső program vagy egyéb telepítés nem kell.
sajnálatos, hogy a win, még mindig a kőkorszakban van, amolyan szükséges rossz.
néha már már a remegőgörcs fog el amikor meglátom a hülye zászlócskát bootolni és a katyvaszt amit a win képvisel, jó ideje Apple terméket használok(hozzá teszem neki is van ám hibája) de ég és föld a kettő. -
#3862 Annyira nem megszokott felhasználási mód, hogy még google sem mond sokat. Pár ötletem van:
1. Telepítesz Windows 7/8 -at, majd mellé Win10-et, végül upgrade-eled a 7/8-at 10-re.
2. A fórumok alapján az vetem ki, hogy a két W10-nek ugyanazon a lemezen kell lennie, külön partíción. Nem tudom megerősíteni.
3. BCD editorral megpróbálsz dualboot menüt létrehozni
4. Miután telepítve van a két W10, telepítesz egy pl. Debian minimal-t (~200MB), egy üres particióra ami feldob neked GRUB-ot, ami elvileg fel fogja ismerni az össze Windows-os particiót és készít hozzá boot menüt. -
Matth3w #3861 az jelen esetben teljesen lényegtelen miért van két OS a gépen, egyébként mind a kettő jogtiszta
a probléma illetve a kérdés ott volt, hogy miért nem ismeri fel és miért nem lehetett választani a két rendszer között.
-
InfoCsill #3860 Akár lehet az ok az, hogy van egy (mondjuk céges) jogtiszta OS-e a gépén, jogtiszta céges szoftverekkel, mellette meg egy virágbolti OS tele virágbolti szoftverekkel, ami szükség esetén teljesen lecsapható rövid idő alatt, nekem hirtelen ez jut eszembe.
-
#3859 Mi a fenének két azonos rendszer? -
#3858 Az talán működhet, nem próbáltam még. -
k1571 #3857 VHD-re telepítve? Nem játékosoknak, csak mezei felhasználóknak. -
#3856 Mindenhol azt olvasom hogy 2 W10 egy gépen nem jó ötlet. UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) ugyanúgy egy felület a BIOS-hoz ahogy a régi DOS-os felület volt. Annyi a különbség, hogy nincs komplexebb megoldásokat lehet vele megvalósítani, nagyobb a mérete.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.07. 18:38:02 -
Matth3w #3855 igen két 64 bites van, azóta megoldottam.
2 profil meg nem megoldás,
köszönöm a válaszokat -
#3854 Lehet.
A két Windows 7 az még BIOS-os gépen volt, azóta már UEFI-s gépem van -
#3853 Szerintem neki 2db 32bit-es vagy 2db 64bit-es rendszere van most. De a windows 7-el se célszerű összehasonlítgatni, mert pl azóta már létezik egy secure boot lehetőség a gépekben ami máskép viselkedhet mint a jó öreg Windows 7. -
#3852 ráadásul valamiért egy windows 10 mellett megkattan a másik, meg a win7 is folyton lemezt akar ellenőrizgetni
Két Win7 meg egész jól elment egymás mellett (belakott 32bites, meg lustadisznónemtelepítirendesen 64bites :D) -
#3851 Rendeltetésszerű használat szokott a gond lenni... -
#3850 1 W10, több felhasználói profillal. Kb ugyanott vagy vele és rendeltetésszerűen használod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.06. 18:25:29 -
#3849 Egy gépen két windows10? Nem ajánlott! Pont azért mert azonos rangúak. Régen két külön rendszer volt egy régebbi és egy új. Mondjuk már akkor is felesleges volt erőltetni a Windows 7-et. Most meg a két Windows 10-et logikátlan és nem is ajánlott. Ha kell másik rendszer ott a virtuális gép. pl. hyperv. -
Matth3w #3848 sziasztok,
tudnátok segíteni, 2 darab win 10 wan feltelepítve, viszont nem találok rá megoldást , hogy tudnám indítani a másikat, régen volt win10+win 7 ott felajánlotta, melyiket szeretném indítani, de most a két win 10 közül nem tudom kiválasztani a megfelelőt
előre is köszönöm. -
Bal0924 #3847 Windows áruházból érdemes telepíteni egy torrent klienst?
Ha igen, melyiket?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.02. 13:03:55 -
Bal0924 #3846 Sajnos nem.
Tegnap egy Régi HHD-re tettem a rendszert és semmitse állítottam be rajta, kapcsoltam ki.
Csak a tv tuner driverét, a tv programot és a µTorrentet tettem fel. (Astrometa driver: AMDVBC_Setup_160614. és DVBViewer ver.5.6.4)
Csinálta.
De torrent nélkül, még nem volt időm kipróbálni.
Mert órákig kellene nézni folyamatosan, hogy ha 1x csinálja.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.01. 20:15:22 -
#3845 μTorrent
Pinnacle PCTV nanoStick (73e).
Driver 5.18.0.2
Kodi Media Center, VLC
Milyen vírusirtót használsz, nem az terheli le a rendszert?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.01. 19:28:05 -
Bal0924 #3844 Buék mindenkinek!
Akinek tv tuner-je van, mellette torrentezik. és semmi gondja nincs.
-Milyen torrent, habár az lényegtelen..
-Milyen tv tuner. hozzávaló driver és tv program.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.01. 16:38:53 -
#3843 BUÉK! -
#3842 Teljes káosz :) -
#3841 mi lesz veled holnaptól...:) -
#3840 Upsz, igen tavaly:) Teljes időzavarban vagyok mostanában:) -
#3839 Idén? Tavaly :) -
#3838 Nem akarlak megbántani,de nem vinnéd el valakihez aki ért is hozzá? Most azt gondolod,hogy én mekkora g@né vagyok,hogy ilyen tanácsot adok,de én is régóta csinálom és néha szükség van arra,hogy más hozzáértő is megnézze. A fórumokban nem lehet egyértelmű tanácsot adni arra,hogy egy-egy számítógép miért csinálja azt amit. Ezt LÁTNI KELL! És ott helyben egy igazi szaki nagyjából meg tudja mondani,hogy mi lehet(ne) a baja. Íme egy egyszerű példa : Vadiúj gép összedobva kékhalál...kékhalál hátán az egésznek egy fostos molex csatlakozó volt az oka amire semelyikünk nem gondolt, hárman álltunk felette és széjjel vetett az ideg mindhármunkat. -
Bal0924 #3837 Nem arra az időszakra gondoltam, hogy meddig lehetett frissíteni 10-re, hanem onnantól amikortól lehetett frissíteni először 10-re. (Nem most lesz 2016, most 2017lesz..,)
És sajnos számomra tényleg ennyi idő telt el, amennyi időt, pénzt és erőt belevesződtem, mint kiderült a semmiért! (vagy 20xújratelepítés [vagy még több], 5HDD, 2SSD, 2TVtuner, 3asztali 3laptop.PC, kb.)
-
#3836 Idén július végén jött ki a W10.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.31. 03:43:22