Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Router dátum/óra beállításai is rendben?

https://c64universe.com/

Dante73
Ilyet (nagy ritkán) nekem is csinál. Ilyenkor vagy a gépet, vagy a routert indítom újra, és megjavul. Ha egyik sem segít, akkor húzd újra a gépet. (Pár napja nekem a bix felé csinált ilyet. .hu végződésű címeknél kapcsolódás sikertelen hibaüzenetet kaptam, és csak egy gép restart segített rajta)
Ha még nem próbáltad, esetleg tedd újra a böngésző(i)d... vagy frissítsd őket.

http://www.freetvmaci.info/

gergely1991
Nincs olyan a "hibaüzenetben" hogy kivétel hozzáadása? Esetleg Írd át https-ről, http-re webcímet(ez valami tanúsítványos dolog lehet).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.21. 15:25:59

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Megnéztem, azzal minden ok. Fogalmam sincs mitől lehet, nem állítgattam semmit, csak a frissítés óta egyszerűen nem tölt be egy oldalt se.
gergely1991
Nézd meg az órát/dátumot.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni.
Néhány hónapja vettem egy Acer Aspire E17 laptopot, windows 10 fut rajta. Kb 1hete leállításkor csinált automatikus frissítést, és azóta nem töltődnek be a weboldalak (edge-el és firefox-al sem). Először néhány oldalt betöltött, most már mindegyiknél azt írja, hogy nem lehet biztonságosan kapcsolódni a laphoz, meg hogy a webhely valszeg elavult, vagy nem biztonságos tls beállításokat használ.

Van valakinek ötlete, hogy mitöl lehet ez?

(Utolsó frissítésig semmi gond nem volt, mobilról most is hibátlanul tudok netezni a lakásban.)
Hirthalion
USB-s hangfalat használok egyenlőre, míg nincs vonalkimenet. Csak az nem épp hi-fi hangzású.

Egyik verzió sem működött eddig, A másodikat megcsináltam most még egyszer azért, hátha mégis kihagytam.

A jó driver amúgy a gépen van, mert ha régi típusú hardver hozzáadása módszerrel próbálkozom akkor megtalálom a listán.

A hardverváltozások keresése után visszateszi az általános rendszereszközök közé, a képen látható microsoft driverrel.
gergely1991
Nem használsz esetleg egy USB-s fülhallgatót?

Menj a - kép alapján - a eltávolítás menüpontra és még a újraindítás előtt futtasd le a telepítőt(ha nem működik akkor indítsd el a telepítőt vidd végig a folyamatot,aztán a kép alapján kattints az eltávolítás gombra utána a eszközkezelőn a "Hardverváltozások keresése" gombra).

Hirthalion
Felismeri,csak valami általános rendszereszközként, nem hangvezérlőként. (mégis valami audio drivert társít hozzá: #4392, kép) És nem tudok hozzá másik drivert rendelni.

Nincs letiltva, a windows szerint ezek szerint nem is hangkártya. Szerinte nincs telepített hangeszköz. Csak USB-ről.
Ha ilyen egyszerű lenne nem kínlódnék vele lassan már egy éve.
gergely1991
Szóval a win10 mégis felismerte?
Hangerőikonra jobb egérgomb>Lejátszó eszközök>Jobb egérgomb az üresrészre>Letiltott eszközök megjelenítése>Jobb egérgomb az adott eszközre(szintén jobb egérgomb)>Engedélyezés.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.18. 17:45:32

Hirthalion
Igen. Safe módban látszólag engedi (a régi típusú hardver hozzáadását is) ott is van a jó illesztőprogram, de továbbra is ott a piros x is az óra mellett a hangeszközökön (hangszolgáltatás, vagy mi nem fut, gondolom a safe mód miatt)
Majd ha rendesen indítom, már felkiáltójeles lesz, és ha ekkor tallózom a drivert a megadott mappából, eltűnik a hang, video és játékvezérlők közül, újra általános rendszereszköz lesz a szokásos nem futó windows 10 driverrel.

Lehet tényleg megint windows-t kell telepítenem, kipróbálni win 7 alól még mindig van-e hang, vagy már ott sincs (szoftveresen lehet ártani a hangkártyának? Jóideje próbálkozok már) De mióta ezzel bajlódom tizenvalamennyi windows telepítésen túlvagyok, és már nagyon nagyon elegem van belőle, hogy mindent újra föl kell rakni, beállítani, stb.
Csodálatos, köszönöm szépen!!
Dzsini
Windows+R gomb, és a futtatásba ezt másold be:
shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper

ott a régi beállítás az összes klasszikus időtartammal

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hali. Háttérkép diavetítés időzítőjét, lehet valamilyen módon 1-10 perc közé állítani? Win 7-en volt 3 perc is. Itt nem lehet valahogy kitrükközni? Tudom hogy most 1-2 hónapja valami peccsel kivették azt a régi trükköt ami volt. Azóta nincs semmi új módszer? Pl, futtatásba beírok vmi fenszi címsort, amire előjön valami rejtett beállítás, ahol betudom állítani egyedire az időzítőt.
Malakai
Ha nem engedi, safe mode-ban próbáltad?
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.18. 02:02:58

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hirthalion
Ez is megvolt már.
De ezt a drivert nem tudom semmivel eltávolítani, sem felülírni.

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.07.18. 00:14:08
wantonly
Próbaképpen megcsinálhatnád azt, hogy teljesen eltávolítod az audio illesztőprogramot az eszközkezelőből, majd utána hardverváltozások keresése, az audió drivernél frissítés-tallózás, lista-saját lemez és megadod neki a letöltött, kitömörített mappát. Ezzel a módszerrel rá lehet erőltetni a driver-t és talán jó lesz.
Hirthalion
Gondolkodtam már, hogyan lehetne win 7 alól kimenteni a drivert.
De ha jól értem most inkább arra gondolsz, hogy már telepítéskor adjam be a drivert? Valóban rémlik egy ilyen rész a telepítésnél. És valóban nem jutott eszembe eddig.

Mert a gyanum szerint az a baj, hogy beleül valami beépített win10-es driver, és nem engedi települni azt amivel működne is.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.07.17. 21:59:19
Hirthalion
De nem jó, mert nincs vele hang.
Tallózva meg közli, hogy már a megfelelő driver van telepítve.
wantonly
Az eszközkezelőben a hardverazonosító alapján mindenhez meg lehet találni a megfelelő driver-t. Ebben az esetben viszont a gyártó oldalán ott van az összes szükséges driver, lényegtelen, hogy Win7-hez írják, jó lesz az 10 alá is. Nem muszáj őket a setup.exe-vel installálni sem. Töltsd le a szükséges drivereket, tömörítsd ki és tedd be egy mappába. Nyisd meg az eszközkezelőt és menj az illesztőprogram frissítésre, tallózd be a mappát ahova letöltöttél mindent.
gergely1991
Próbáld installálni win7-es driverrel(készíts előtte rendszervisszaállítási pontot).

Hirthalion
Üdv.
Hogy tudom kideríteni milyen chipset driver lehetne még jó az alaplapomhoz?
AIDA-m van hozzá, csak túl sok az információ

Továbbra sincs nálam hang win 10 alatt, de van egy hiányzó/hibás SM-buszvezérlő driverem, és hátha....

Tölthető Windows-ra az Ubuntu!

(Bár nekem installálás után hibát jelez, és kilép, ha leütök egy billentyűt...)
Utoljára szerkesztette: mtibee, 2017.07.17. 16:33:50
bon
Tegnap megérkeztek a havi frissítések, jó telepítést!

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Szerintem te a Hálózati profil váltásra gondolsz. Gépház\hálózat és internet Ethernet menüpont. Kiválasztod az Ethernet listából a megfelelőt ha több féle lenne. Gép észlelhetővé tétele alatti Ki-Be kapcsolóval tudod a hálózatot magán- vagy nyilvános hálózatra állítani.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Nem kell erhernet-ről átállítani, mert az a kapcsolat típusa és nem módja.

Gonosz Ördög
Sziasztok !

Egy kérdésem lenne a win10-el kapcsolatban,hogy mikor feltelepitem,hogyan tudom a jobb sarokban lent,
át állítani az Ethernet-ről az Otthoni hálózatra,mint a win7-nél.
Válaszokat előre is köszönöm !
Köszi, ezt a Mini Toolt már nézem is!
wantonly
Én nem, pedig elég sok gépet telepítek. Windows 10-nél a creators update óta nagyon gyors a frissítés.

Ajánlom figyelmedbe a Windows Update MiniTool-t, amit rendszeresen használok, általában több frissítést talál.
Mostanában vacakol a Windows Update. Rákattintok, keres-pörög-keres...hosszú-hosszú percekig, aztán kiírja az utolsó frissítés dátumát, ami több, mint 2 hetes. Utánanéztem, leszedtem egy Update Fix-et, lefuttattam, még mindig nem működik rendesen.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Malakai
net.bind_ip

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Én csak azt akarom, hogy a 2.kártyán mennyen a torrent és csak is az.. Mert ha azon menne a torrent és semmi más, talán nem b*sz*kodik tovább a gép. (mióta csak használom..)
(Lehetséges, hogy a realtek driver megoldotta a torrent hibát, de csak az...olyan 40%-ban vagyok biztos.)

µTorrent-et hol lehet beállítani? (qBit-ot betudom állítani)
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.07.07. 22:02:20

bon
Windows 10 nem, de nem is hiszem, hogy annyira kihajtanád a kártyát, hogy kevés lenne a sávszéle. Szerveren viszont már látom értelmét és ott támogatott is.

Malakai
Valószínűleg torrent kliens-en belül is meg lehet csinálni (még µTorrent is tud ilyet), de ha általánosabb megoldás kell, akkor szerintem win10 sem tud ilyet, 3rd party program kell, pl ForceBindIP.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok
Olyan kérdésem lenne... , hogy ha 2 hálókártya van a gépben (alaplapi, berakott kártya).
Win10 tudja azt csinálni, hogy melyik program melyik Hálókártyán mehet ki?
Pl. A második csak a torrent mehet, és minden más az eredeti, alaplapi hálókártyán.
És ha igen, hol?

Dzsini
Pár hete még működött gond nélkül a Win7 kulcs 10 telepítéskor.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Nem tudom, hogy mi a helyzet amióta lejárt az ingyen windows 10-re frissítési lehetőség. Én azóta csak az akadálymentesítő technológiák lehetőséget próbáltam, az meg frissítéssel működik. Munkahelyemen meg alapból Windows 10-es kulcsokkal dolgozom.

Dzsini
Nem is kell külön frissíteni, a Win10 telepítő elfogadja a Win7 kulcsokat.

bon
Ha dobozos akkor átvihető másik gépre. Bár egy új gépen max addig használnám a Windows 7-et amíg rá frissítek egy Windows 10-re és aktiválja magát. Utána menne fel tiszta telepítéssel a Windows 10.

külön kaptam meg a dobozt, én írtam be az aktiváló kódodt

bon
Licensz a lényeg, OEM vagy Retail (dobozos), Ha OEM akkor a géphez kötődik.

a jelenlegi gépemen windows 7 van. Vagy azzal együtt adnám el vagy egy barátnak adnám oda amim most van.

bon
Attól függ, hogy milyen licensz a rajta lévő Windows.

Sziasztok!
Egy kérdésem volna:
Asztali gépemen eredeti windows van. 4-5 éves. Új gép esetén használható az a windows, úgy hogy a régi gép már nem lenne használva, vagy arra új windows kell? Illetve ha új kell akkor a régi tovább adható kockázati tényezők nélkül?

Köszönöm előre is

Köszi a válaszokat srácok, megnézem akkor mi a helyzet egy új hálókártyával!
Elnézést mindenkitől, ha azt gondoltam, hogy ez a fórum a segítségkérésről/nyújtásról szól. 😊

Előtte való időszakra gondoltam.

Efreet
Most az imént.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Mikor is figyelmeztettél?

Efreet
Nem foglak többször figyelmeztetni, hogy állj le az oldalad folyamatos reklámozásával.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"