Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár ha érvényes jogtiszta kulcsod van, akkor a helyedben a telefonos aktiválást választanám, had izzadjanak meg kicsit a callcenterben ücsörgő kislányok. <#vigyor0>#vigyor0>
"mostanra kiderült, hogy a Windows egyes aktivációs szervereinek az üzemzavara okozza a jelenséget.
A Microsoft szerint az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, rövidesen „maguktól" megjavulnak majd az operációs rendszereik." 2018.11.08. 16:07
If you give a little love you can get a little love of your own
Kezdenek egyre vadabb hibákat produkálni a redmondi "szakemberek".
Remélem megvan a mentésük arról az adatbázisról, amiben az alaplapom azonosítója aktivált státuszú.
Az ingyenes periódus alatt frissítettem, úgy hogy még win10 kulcsom sincs, amivel újra tudnám aktiválni. <#conf>#conf>
Azért ellenőrizze mindenki, lehet hogy nem vagyok egyedül.
Tipikusan olyan ez, hogy olyanok akartak vmit drasztikus mértékben megváltoztatni, akik mögött nincs több tizenéves gyakorlati tapasztalat. Innovatív ötletelők, de a jövőbe senki se lát...
Erre mondják, hogy majd idővel eldől... Az idő megoldja, ...
Mondtam, hogy lesz ez még így se?
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Keményen benne van a tesztelésben (így a csúnya hibában is). Nem úgy tűnik aki munkanélküli vagy izgul az állásért.

Utoljára szerkesztette: bon, 2018.11.07. 21:23:47
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Példa: Detroit: Become Human. :) Az évszázad legjobb sztorijátéka nálam ! :)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Mosr qrva érdekes lenne a színfalak mögé látni, mert ez több mint ciki.
Nem tudom és nem vagyok bizonyos abban sem, hogy ez technikai mulasztás-e, vagy a belső politikai harcok. Nálunk is az megy állandóan. De máshol is. Ezért hullanak darabokra a cégek, nem a dolgozók miatt, akik úgymond a "Hero of Day" kategóriűba tartoznak.
Bon, nem azt mondom, hogy a felhasználó ne készítsen mentést. Készítsen!
Csak én több szituációt is elképzelek és nem csak kis országunkban gondolkozom.
Tfh.: Vagy egy elég jól menő építési vállalkozó vezetője. Aki napi szinten több milliós üzleti szerződéseket köt, vagy még fentebb. Több éves anyagokat, vagy csak épp egy folyamatban lévő több millió dolláros üzleti szerződésnek, huss. Volt, nincs. Itt azért megvannak ám, a megfelelő ügyvédek, jogászok és a MS nem tudja és nem is hárítja el a felelősséget azzal. hogy miért nem mentettél...
Ez, támadás. Nem csekély összegeket kell majd visszafizetniük. Ami mondjuk nem fogja hűde nagyon kibillenteni az anyagi tőkét a MS alól.
Android! Na, az a másik játékszer... (nekem is az van)
Én meg azt mondom, hogy van a MS-nak felelőssége. Ez így van rendben. Mindenki másképp lát dolgokat. Ezzel semmi gond sincs, főleg a Te és én székemből amiben ülünk. De hidd el, ha érintett lennél, más véleményen lennél.
Ezért mondom azt mindenkinek, aki jön pl. olyanokkal, hogy majd a szeretet megold mindent (sőt, megtudtam, már Istene is van), hogy ezt mond annak a kislánynak, akit éjszaka a saját Apja erőszakolt meg. Vagy menj el a Hős utcába és ott add elő. Egy barkácsboltban csöppentem egy ilyen hölgybe, pedig én csak sziloplasztot meg pár lakásfelújítási dolgot (szigetelő anyagot) szándékoztam venni.
Mi a f*sz?
A vírus, az más. Azért ne mossunk össze dolgokat. Ez a MS-tól indult, ahogy a fájl társítási anomália is... Nem igazán tudják mosni kezeiket.
@wollnerd
Igen. Ez nagyon ciki volt. Aztán, hogy előre eljátszott marketing bullshit volt-e, vagy megtörtént, nem fogjuk megtudni.
Ahogy mást se nagyon.
De frissítések nem nagyon jönnek...
Azt hiszem van mivel foglalkozniuk mostanában. Lehetséges, hogy sokat akart a szarka és nem bírta a farka...
@suba53
Ez még kb, az elektromos autók szintje.
Illetve adott egy kérdés:
Melyik a nagyobb probléma?
1.) Ha az emberiség soha nem ébred öntudatra, vagy
2.) az AI öntudatra ébred.
Szerintem az első. Mert azt az utat ismerjük. Azon járunk és tudjuk azt is, hogy hova vezet. Én nem oda akarok eljutni.
Az AI, pedig egyelőre csak fikció, ha öntudatra ébred mi lesz...
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Akkoriban, 1998 áprilisában már ez is nagyon ciki volt. :)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Szerintem már dolgoznak a projekten. <#vigyor0>#vigyor0>
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Microsoft Broke Windows 10’s File Associations With a Botched Update
Chris Hoffman @chrisbhoffman
November 5, 2018, 4:03pm EDT
Nálam, már ok, ill. lehet orvosolni.
Na, ez a nem semmi! Az meg már valami!
"Windows 10 seems like it’s getting buggier and buggier. Why doesn’t Microsoft test things like this before releasing updates?
De, lesz ez még így se...
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.11.06. 16:34:52
Én nem a hol nyaraltam fotókra gondoltam, hanem pl. vállalkozókra, üzleti élet, ...
Amikor megvették, senki sem tájékoztatta őket, ... Soha nem szabad és lehet a felhasználóra hárítani egy cégnek!
De, mondom, kíváncsi lennék rá, ha érintett lennél abban a több millió emberben.
Egyértelmű, hogy új irányt kell venni, pár vezetőnek távoznia kell, ill. távozik, székekbe mások kerülnek, csak az a nem mindegy, hogy vki pl. több milla végkielégítéstől esne, esik el... Azok is perelnek. Amcsikra amúgy is jellemző a jog, a pereskedés.
De ne légy naiv, hogy azt hidd azért nincs semmi, mert tesztelnek. Menj, már!
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.11.05. 09:35:03
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
13 éve itt. Szép idő.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.03. 20:25:48
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Végeredményben az én esetemben, ha lett volna egy ilyen hibás frissítés, nem veszítettem volna semmi sem, sőt észre sem vettem volna.<#pias>#pias>
Egyértelmű, hogy belpolitikai okok miatt van hallgatás.
Valakinek a széke még nem üresedett meg. Ahogy beül vki, miután meglett(megvan) "Ki volt a felelős?" kérdésre a válasz, majd folyt. köv...
Ez nem tesztelésről szól. Ha 1x már elkövettek egy hibát, újra el lehet követni. Ezzel különösebb probléma nincs is.
Mi is azt mondjuk, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik...
De itt pár milló embert érintett az adatvesztés. Ha pl. innen vkinek hopp, oda lett volna pl 10 évnyi, vagy több munkaanyaga, húzós pénzekkel, ... kicsit másképp tekintene erre a történetre.
Én még mindig azt mondom, hogy kellett ez. Szükségszerű volt. Semmi sincs véletlen. Az okát nem fogjuk megtudni.
Néha, jó, ha a nagyhatalmakkal éreztetik, hogy "tornyok omlanak..."
Mert még mindig csak a 1803-at lehet letölteni. Amikor megjelent a 1809 letöltöttem az eszközt, de azt futtatva közli, hogy frissítették, majd a 1803-ra visz. Igaz, meg vannak a telepítő USB kulcsok, így nem életbe vágó, csak furcsállom ezt a helyzetet.
"#5674
És ne akard ezt tőlem elvenni, mert nem hagyom. Így is elég nagy baj a világgal, hogy már nagyjából mindent hagyunk, hogy megtegyenek velünk..."
180 fokos fordulat:
Vajon jelzi, jelezte bárki is hivatalos MS-os fórumokon, médiákon, vagy akár csak a Win10-ben lévő feedback app-on, hogy ez és ez a problémám, és ...
Amíg nem, akkor ne is várjon változást.
A Te fejedhez sem tart senki pisztolyt, hogy Windows 10-et KELL használnod. Gondolom és remélem!
Ez a Te döntésed. És lb. ennyi amit tehetsz, ill. élsz a feedback opciókkal. De nem egy SG fórummal.
A Linux pedig ne legyen játékszer.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.28. 11:15:03
Linuxra nem mindent fejlesztenek(annak ellenére hogy a wine mekkora fejlesztéseken ment át).
Például a fenti példa miatt egy átlagos júzer nem fog "linuxra" váltani csupán azért mert "ha nem tetszik ne használd" elvet alkalmazza.Használni fogja mert ebben az esetben nincs más alternatíva "ezt nyomják le a torkodon"....
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ártatlan elítétnek, ki villamos székben ül: Neki mondd, hogy van Igazság..."
Sírás, rinyálás, kislányos, gyerekes viselkedés helyett jelezzétek a MS-nak!
Már van beépített applikáció is!
Ahogy írtam:
"Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig Windows 10-et KELL használnod!"
Vannak egyéb alternatívák!
Ne sírj, ne rinyálj, mint egy út menti xyz, hanem döntsd el mit akarasz!
És igen, ha törölni fog, akkor törölni fog. Letolják a torkodon, amit akarnak.
Ez az MS! Ami != Máltai Szeretetszolgálat
Te pedig majd sírsz újra és újra és újra... Mert az megy!
De lehet jelezni és várják is a visszajelzésket!
Amíg csak sírni tudsz, javaslom pl. vmelyik Linux disztribúciót!
Ill. javaslom, hogy pl. vásárolj fizetős MS supoort-ot, ha már kiadsz több tíz ezer Ft,-ot egy OS-ért.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.27. 13:53:56
Ha a rendszer "One OS"-ként "megemlítve" akkor csinálják is meg úgy,mert a Desktop!=Tablet.
A vezérlőpult "lecserélését meg ne is említsük".
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.10.26. 20:33:12
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
http://www.freetvmaci.info/
Egyébként meg a Dx12 miatt kvázi rá vagyunk kényszerítve a Win10-re. Ha rohadék módon nem kizárólag a Win10 támogatná, akkor soha nem váltottam volna.
A kérdés továbbra is áll, hogy vajon az új LTSB-ben (illetve már LTSC-nek hívják) van-e audio router, vagy továbbra is a heftelt segédprogramot kell használnom erre?
Megoldod magadnak, ahogy olvasom. Ez dicséretes! DIY!
Jó, akkor nem rinyáltál, csak sírsz itt, mint egy kisgyermek. Pedig az MS épp úgy szar le engem is, ahogy Téged is.
Szerintem, igazad van! (meg Bon-nak is, az MS-nak is, Nekem is és még csak meg kell hozzá szólalnunk.)
Neeeeem! Deeeee! Naugyeeeee!
Ui.: Egyébként lehet jelezni a MS felé, ha vmivel nem vagy megelégedve. Beépített app is van már rá. De jobb, ha tudod, hogy a Win10 nem desktop OS, hanem One OS.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.25. 17:53:39
Telefonon meg használjon windowst az, akinek annyira tökéletes az élete, hogy nincs egyéb problémája...
És álljon már meg a menet, ajóéletbemár, megmutatnád hogy hol rinyáltam? Megoldom magamnak a dolgot, pont ezért használok LTSB-t, mert
1. nem kell a reklámokkal teleszórt start menü
2. nem kell a kémprogram része
3. nem kell a sallang, Cortana, Store, egyéb beépített hülyeségek.
Pont, hogy megoldottam magamnak, hogy ami nem tetszik, azt nem használom.
Csak hülyeségekkel ne érveljünk már, egy dizájnváltoztatást, egy UI változtatást, és reklámokkal telerakást ne nevezzünk már "technikai fejlődés"-nek, mert objektíve nem az. Főleg, hogy a mezei júzernek ez nettó negatív változás minden szempontból. És pont nem érdekel, hogy mi van ezek mögött a dolgok mögött, mert ahogy az M$ is kizárólag a saját érdekeit nézi, úgy én is. És ne akard ezt tőlem elvenni, mert nem hagyom. Így is elég nagy baj a világgal, hogy már nagyjából mindent hagyunk, hogy megtegyenek velünk...
Utoljára szerkesztette: zero_020, 2018.10.25. 16:46:06
[merlinw.org]
Nem fogok visszaolvasni teljesen hülye témában hsz-eket. Ez a Windows 10 topik.
A Windows 10 ilyen és olyan lesz, amilyen lesz. Ha vki MS-t használ akkor azt használ, de ne rinyáljon. Semmi értelme. Ahogy írtam senkinek nem tart senki pisztolyt a fejéhez (remélem), hogy már pedig Win10-et kell használnod. Én épp lesz*rom, hogy vki WinXP-t, vagy DOS-t, vagy Linux-ot használ.
A Windows 10 nem kis mértékű fejlesztéseken esett át, és masszívan fejlesztik. Tetszik a rövid rilíz időszak, a dinamizmus amit diktálnak. Ha vki Windows-t használ letolják a torkodon azt is amit nem szeretnél. Nem a Máltai Szeretetszolgálat az MS.
Nem érdekel miről van szó, ennél részletesebben. Teljes mértékben egyetértek BON hsz-ével.
A októberi frissítési probléma pedig olyan, hogy minden rosszban van vmi jó. Csak ezek olyan dolgok melyekbe egy mezei júzer nem lát bele. Nem láthat bele. Írni pedig minden média azt ír, amit akar.
Én mindent megkérdőjelezek! Így felkiáltójellel!
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.24. 18:44:19
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
A OneOS igenis fejlődés. Az UI, amire hivatkozol többek között használható mind desktop, mind Noteboook, mind Tablet, mind mobilokon. Értsd, csempés UI.
Azért ne gondold, hogy a MS-nál segg hülyék munkálkodnak és fő céljuk az lenne, hogy hogyan basszunk ki zero_020 SG topic lakóval.
Ui.: De senkinek, senki nem tart pisztolyt a fejéhez. Használd amit szeretnél. Ha XP-t akarsz, használj XP-t. Ennyi!Csak ne rinyálj, mint egy kislány. Választhatsz már csodaszép Linux-ok közül is. Stb...
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.24. 11:25:05
És egyébként van gépem, amin XP fut, mert az rá a legalkalmasabb. Már a Win7 is indokolatlanul sok erőforrást felzabál ahhoz képest, hogy az lenne csak a dolga, hogy meghajtsa a hardvert. A Win10 meg már botrányos, mennyit.
Nagyon nem vagyok boldog, hogy rá vagyok kényszerítve a Dx12vel, bőven megfelelt a Win7 is.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Viszont abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán az LTSB tudja-e ezt.
Egyelőre megoldom egy Audio Router c. programmal, csak azzal az a gond, hogy kényelmetlen, nem jegyez meg semmit, minden egyes alkalommal újra át kell irányítani a kimeneteket.