6762
  • lck
    Nehéz a Gépházban kicsit körülnézni ugye ?
  • Bal0924
    A 1903-ban a tálca már csak olyan undorító "fehér" vagy fekete lehet?
  • Jim Morrison
    Most hogy megjött az új nagy update, és külön válaszották a cortanat a windows searchtől, remélem utóbbi rendesen fog működni :c
  • Dency
    Hali.
    Az lenne a problémám hogy valutát szeretnék átváltani viszont amit store-ból letöltök (praktikus valuták konvertere vagy valutaváltó+) nem tud csatlakozni az internethez, nem tudja lekérni a legfrissebb adatokat. Innen mindent megpróbáltam de nem segített semmi. Viszont az időjárás működik meg az egyéb windows telepítéssel járó appok. Mi lehet a gond szerintetek? 1809-es winem volt, lefrissítettem 1903-as ra hátha megoldotta volna a problémát, de nem.
  • suba53
    Sziasztok!
    Furcsa sztori, vajon mi lehet az oka?
    HP Elite 8300 PC. A win10 1803 verzió kifogástalanul települ. Ugyanarra a vasra a win10 1809 legfrissebben letöltött verziója telepítés elején kiakad, windows komponens hiányával. Több gépen is próbáltam, újra készítettem telepítő USB-t a media creation tool-al, de az eredmény ugyanaz.
  • [HUN]FaTaL
    Bocs, nem figyeltem a nickeket, azt hittem ő írta mindkét hsz-t. :D
  • VinylToy #5912
    Ez vírus lehet, vagy valami adware cucc. Nálam is előfordult. ADWCleaner megoldotta.
  • Tetsuo
    Nekem? TomBond ismerősének problémájáról van szó. Ja, de már látom, hogy VISSZA akarta cserélni, oké.
    Először úgy értettem, hogy a beállítás ellenére SEM működik neki rendesen. ;-)
    Ugyanis annyi baj van ezzel az oprendszerrel, hogy ezen sem lepődnék meg.
  • [HUN]FaTaL
    Az ugye megvan, hogy a 101 gombos magyar billentyűzet az egy másik kiosztás, ahol a Z/Y megegyezik az angol kiosztással.

Neked a sima magyar kiosztás kell.
  • Tetsuo
    Nem értem. Ha magyar billentyűzetet állít be mint "101 gombos magyar billentyűzet", akkor hogy cseréli mégis angolra az a qurvamodern Windows 10?
  • bon
    Műkődik az, csak éppen az Z Y az angol kiosztással egyezik meg.
  • Tetsuo
    És akkor mit jelent a "101 gombos magyar billentyűzet" beállítás? Az miért nem működik?
  • bon
    Gépház idő és nyelv, nyelv menüpont katt a magyarra és beállítások. új billentyűzet beállítása.
  • CroftManor
    Pár napja a gépem érdekes dolgokat produkál, például ha megnyitom a Chrome-ot, akkor a feladatkezelőben 4x jelenik meg, de nem tölt be. Ugyanez van az IE-vel is, vagy játék indításnàl is. Tehát kvázi semmit nem tudok csinálni a gépen. Mitől lehet ez?
  • TomBond
    Ismerősömnek újra lett rakva a win, és azóta felcseréli neki a y és z betűket. A beállításkor a 101 gombos magyar billentyűzet lett beállítva. Ezt hogyan lehet vissza cserélni?
  • DrSoong
    A 6 hónap késleltetés be van állítva. Jó lassú vagy nem jó lassú... Kb 4 éves laptop i5-5200u cpu, 4GB RAM. Asus X554LJ.
  • Tinman #5902
    A nist.gov ugye sosem volt MS fennhatóság alatt, de most arra is hibát dob, egyszerűen közli, hogy nem tudja szinkronizálni. Minden, de minden más tökéletesen működik nálam és d.e. még az órával se volt semmi gond.
  • bon
    link How to add new time servers on Windows 10 rész. Igaz szervernél, de én évek óta nem a Microsoft servereit használom.
    A plusz egy óra eltolódás időzóna probléma is lehet, esetleg téli/nyári időszámítás átallás gond.
  • Tinman #5900
    2 szerver van, ott a hsz-ben. Melyikre váltsak, ha mind a kettő szar?
  • bon
    Válts idő szerver.
  • Tinman #5898
    Mi bánat van az idővel? 1 órával el van tolódva pluszba és hiába syncelem nist.gov-ról, vagy a win szerverről, akkor is ragaszkodik a hülyeséghez -.-
  • bon
    Én már belefutottam. Nálam a problémás usb-s adathordozó a telepítőt tartalmazó pendrive volt. Gépről indítva a telepítés (persze a pendrive eltávolításra került) már simán ment. A telepítés nagyon gyorsan lezajlott.
  • Tetsuo
    Itt az újabb bug (frissítés) leírása.
  • bon
    Nem
  • Tetsuo
    Hát ezeket nem sorrendben kell telepíteni?
  • bon
    4-5 óra? Jó lassú gép lehet. Amúgy már célszerűbb lett volna a legújabb frissítést felrakni, nem a tavaly októberit.
  • DrSoong
    Települt a laptopomra az októberi nagy frissítés röpke 4-5 óra alatt. Eléggé "vicces" volt! Ráadásul a gyorsíndítást is visszakapcsolta, mint minden nagy frissítés, hogy az akkut zabálja kikapcsolva is, és az adatforgalmas widgetet is újratelepíthettem. Meg az információs bár üzenete alapján vagy 2-3 dolgot még leszedett mert szerinte "az nem működik ebben a verzióban".
  • suba53
    Sziasztok.
    A windows intézőt használom szinte mindig. De eléggé idegesít, hogy a mappákban a nézetet automatikusan ikonokra váltja, ha média, vagy kép file-ok vannak benne.
    Hol tudom azt beállítani, hogy a file típustól függetlenül mindig a "részletek" megjelenítés legyen az alapértelmezett?
  • Dency
    se
  • Bal0924
    Kikerült a Windows 10 Májusi Frissítés telepítője a Microsoft szervereire is
  • Jim Morrison
    jah, de szerencsére nem hajt a tatár, 5 évente kell egyszer, így inkább skippelem. Úgyis majd kérdés nélkül jön a gépemre

//persze a radír funkció még így is cseszik működni. Azt hittem ez a rajzolósdi volt az edge selling pointja
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.04.10. 18:30:53
  • Dzsini
    dev build már elérhető, próbáld ki :)
  • Jim Morrison
    hihetetlen, hogy edge ben még mindig nem lehet pdf et megnyitni úgy, hogy drag n drop D: gondolom új fület se lehet nyitni ha url-t húzok oda továbbra se.... biztos jó volt a saját motor, de böngészőnek kuka. Remélem ez a webkites meglátszik majd valahogy ezen is, nem csak a belsőn. Fene se tudja, de remény hal meg utoljára...
    //rant
  • Borg
    Aha... 2%-kal lemaradva az első helyezetthez képest.
  • buke
    Szerk.: 1. probléma okozója a 2. gond volt. A monitort ugyan nem jegyzi meg, de az ablak nyitást helyét azt igen.
  • buke
    Sziasztok ! Két problémám lenne:
    1. A gépház, biztonsági irányítópult, nem nyílnak meg sehonnan (start menü, tálca). Minden más megnyílik,böngészők,mappa,programok,stb.
    Elképzelhető,hogy még az első beállításoknál -- 2 nappal ezelőtt -- kilőttem ezeket, nem így emlékszem rá.
    2. Miért nem jegyzi meg a win10 az elsődleges, másodlagos monitorok sorrendjét, újraindításnál mindig a 2. monitort választja fő monitornak, pedig ezeket rendesen azonosítottam a képernyőbeállítások, személyreszabás menüben jobb klikkel,amíg még felugrott tegnap,most csak villan a gépház ikon a tálcán...innen ugrott be, nem lőhettem ki én az ablak felugrást,tegnap még ment !
  • suba53
    Tudtok valamilyen magyar nyelvű fórumot, ahol Veeam felhasználók, szakértők, tudnak eszmét cserélni?
    Elkezdtem használni a Veeam backup and recovery ingyenes verzióját. ESXi alatti VM-ek mentésére pont elég amit tud.
    Viszont van pár részlet, aminek a kibogozásához jól jönne pár rutinosabb fórumtárs.
    Szépen végzi a dolgát, az időzített mentések gyorsan megtörténnek, de azt még nem találtam meg, hogy a mentésekből, ha nem az egészet akarom visszaállítani, csak egy-egy file mentett példányát kimásolni, akkor az hogy megy.
  • suba53
    Dzsini által linkelt teszt. Bár nem minden részét tudtam korrektül értelmezni, de a végső konklúzióban az MS állt a sor végén.
  • suba53
    Sziasztok! Furcsa dolog jelentkezett.

Van egy gépem, megosztott könyvtárral, ebbe kerülnek a torrenten letöltött állományok.
    Eddig nem volt semmi gond, másik gépekről simán látszott. "Mindenki"-nek full joga van beállítva, minden letöltött file egyből látszott távolról.
    Nemrég újra telepítettem egy nagyobb HDD-re. Ugyanúgy megosztottam egy mappát a letöltéseknek, de azóta a frissen bekerült állományok nem látszanak távolról. Be kell lépnem, a megosztás lépéseit újra eljátszani, azután már látszanak a benne lévő állományok.
    A régebbiek már látszanak folyamatosan, de minden új letöltés után el kell játszani a dolgot. Az öröklődés engedélyezve van, de ha kikapcsolom akkor is ugyanez a helyzet.

Mit nem vettem figyelembe, miért felejti el az a mappa, hogy meg van osztva?
  • MerlinW
    Edge Chromium beta