Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Próbálgattam, de partíció törlése után is azt írta ki, hogy nem telepíti, mer MBR. A partíciós résznél minden opciót használtam. Kicsit ijesztő így a Win7 stabilitása után. Az is kicsit megijesztett, hogy a haver laptopjára telepített friss verzió két nap után indítási hibával reménytelenül nem bootolt be, és újra kellett telepíteni. Win98 idején láttam ilyet utoljára saját praxisomban. :D XP-t is szerettem, de emlékszem hogy a Win7 telepítése után felsóhajtottam, hogy mennyire fasza és mennyire átlátható és kézre áll. Ezzel a Win10-el most nem igazán ez az élmény van meg, hanem inkább hogy hogy a tökömbe legyen átláthatóbb és kisebb a start menü, meg próbálom a "gépházat" meg a fájlkezelőt meg minden ilyesmit újra felfedezni, és remélem, hogy nem lep meg valamelyik bootoláskor, hogy kapjam be, nem indul el. :) Na de eltelik 1-2 hét azt megbarátkozom vele.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.22. 15:04:21
bon
Már bocs, telepítővel letörölsz minden partíciót és újra létrehozod, egyből meg is van a cucc. A formázást meg el kell felejteni, az édes kevés partícióknál.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Ez baromság. Nincs gond az UEFI telepítéssel, csak érteni kell hozzá. A GPT partíciós séma meg elengedhetetlen a mai nagy winyokhoz.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dency
Ez az UEFI-nek a faszsága GPT partíció, amióta uefi van csak rossz tapasztalataim vannak, főleg telepítésnél laptopoknál. Borzalom.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Ennél sokkal szebb volt a megoldás. Most lettem kész. Azér nem engedett bootolni, mer a pendrive telepítője ntfs rendszerre lett alakítva, de neki a Fat32 kellett. Ki a tököm hitte volna, hogy Win 10-nél nekem Fat32-vel kell dolgoznom. Na mindegy, ezek után bebootolt, majd a partíciós résznél egyikre se engedte telepíteni, mivel az összes partíció MBR-es partíciós táblán volt (vagy mi az), de neki GBR kellett. Ezzel csak az volt a probléma, hogy én akkor már formattáltam az összeset, tehát nem volt hova menekülni. :D Kibaszott ideges lettem. Visszatérő régi rémálmom, hogy Windows telepítésnél gubanc adódik úgy, hogy a winchesteren már nincs meg az ép rendszer. :D Na mindegy hát a tévén behoztam a netet és kihámoztam, hogy DOS parancssorral kell nekem átalakítani az MBR-t GBR-re. Végül is sikerült, partíciós résznél SHift + F10 és bejött a parancssor, és követve az instrukciókat sikerült átalakítanom és partícionálnom is a winchestert, és most már a szép új Win10-ről mosolygok a világba. Ez az én történetem, köszönöm, hogy megoszthattam veletek. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.22. 12:05:28
BIOS-ban be kell állítani, hogy a pendrive-ról induljon.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Na tessék, tegnap telepítettem. Onnan kaptam kedvet, hogy egy haverom laptopjára megcsináltam úgy, hogy egy pendrive-ra kiírtam a rufussal, és 1 órán belül meg is volt. Ugyanez volt a terv. Pendrive-ról bootolok, majd leformázom a winchestert, és akkor tiszta lappal indítok. Ehhez képest pendrive-ról nem engedett bootolni. Erre szimplán a Windowsból kezdtem telepíteni, pendrive bedug, setup.exe. Most az egy dolog, hogy több óra lett így a telepítés, de ráadásul se formázni se partícionálni nem engedett, csinált a rendszerének magától egy 50 gigás partíciót. És akkor most van egy 100 gigás partíció, amin a rendszernek kellene lenni, de még az előző Win7-em csücsül rajta, van egy 50 gigás, amin az új rendszer van, meg van egy kb. 700-800 gigás félig betelt, amin a korábbi programjaim voltak, azt is formázni akartam.

Szakmai kérdésem:

Hogyan telepítsem úgy, hogy engedjen formázni és partícionálni?
Dency
Update:
Megoldódott, microsoft store se jött be, valami kapcsolati problémája volt, de ez azóta van és mások is írják mióta frissítettek az 1809-es verzióra.
Hálózati kártyánál ipv6 vagy 4-es cím elől kivenni a pipát le okézni majd újra pipálni és leokézni megint.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Dency
Mit lehet csinálni ha az időjárás app nem tölt be? Csak forognak a pöttyök és annyi, viszont a start menüt ha megnyitom lefrissíti a csempét.

Végén pedig kiírja "hiba történt" Lap frissítésre rámegyek és nem történik semmi.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2018.10.20. 17:32:42

Annak meg semmi értelme szerintem. Nem lesz gyorsabb a rendszer, nem lesz könnyebben használható.
Ha már pro van a gépen aktiválva, annak csak örülni kell, és kész. <#vigyor0>

Dzsini
felfele simán, lefele volt a kérdés pro -> home , az pedig ahogy írják nem olyan egyszerű

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Még nem próbáltam, de szerintem simán lehet váltani home-ról pro-ra, ha van egy érvényes pro kulcs.
Akár refurbished is. A rendszer ( Ez a gép - tulajdonságok ) ablakban van egy opció. Másik termékkulcs megadása.
Ha ott beírjuk az érvényes pro kulcsot, és aktiváljuk, onnantól pro verzió lesz aktiválva, és akár a frissítéskor, akár az újra telepítéskor már pro lesz az alapértelmezett.

Dzsini
Attól függ. Ha UEFI-ben el van tárolva, hogy mi van rajta, akkor nem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Emlékeim szerint ha nem adok meg kódot, akkor ki kell választani a típust.

bon
Ami pár perc.

sertrex
Köszi.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Jim Morrison
Akinek 1809 media feature pakkra van szüksége, az az első linken megtalálja
. működik

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Én a megjelenéskor legyártottam a Media Creation Tool 1809-el az USB kulcsokat, magyar és angol telepítőkkel 32-64 bites combókat.
A magyarral frissítettem a saját rendszeremet, gond nélkül lement semmi adatvesztés nem volt. Igaz én soha nem az MS default mappáit használom a dokuk tárolására. Az angollal egy tiszta telepítést végeztem, az is kifogástalan.

Azt írták, hogy sok file-t a helyreállító szoftverek sem tudtak vissza állítani. Ez akkor fordulhat elő, ha a letöltött telepítő állományok, majd a félretett régi windows fileok felülírták ezeket a fileokat. A hiba az lehet hogy valamiért töröltnek, üresnek látja az új rendszer ezeket a mappákat, és simán ír ezekre a helyekre is.

Elég gáz egy ilyen hiba. Főleg úgy, hogy csak elszórtan jelentkezik, nem minden frissítéskor konzekvensen.
Kíváncsi vagyok, hogy mikorra teszik ismét elérhetővé.

Dzsini
Egyszerűen nem, de nem kellene, hogy a Bitlockeren túl bármi teljesítménycsökkentő cucc legyen aktív a Pro változatban - azt pedig ha nem állítottad be, akkor nem is dolgozik.

Normál downgrade lehetőséget nem találok sehol, újratelepítéskor választhatod a Home-ot, ha a telepítőt átállítod, hogy ne nézze meg az UEFI-be írt adatokat (channel type = Retail). Nem tudom, hogy a meglevő kulcsot mennyire fogja szeretni...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.16. 09:41:36

sertrex
Gond az nincs és eddig probléma se volt a Win 10-zel, nálam. De úgy vettem észre, mivel másoknak már elég sok Home-ot telepítettem, meg Pro-t is, hogy a Home valamivel gyorsabb, mert nem hajt végre annyi biztonsági ellenőrzést... azt hiszem. <#nemtudom>
De olyat még nem próbáltam, hogy Pro-ról Home-ra vagy fordítva. Így azt se tudom, hogy lehetséges-e.?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.16. 09:04:56

Dzsini
Igazából a pro-ban inkább olyan beállítási lehetőségeid vannak, amik a home-ban nincsenek. Ha ezeket nem piszkálod, akkor nem lesz gond...

sertrex
Szerintetek lehet olyat, hogy Professionalról Home-ra váltani? És érdemes-e? Arra gondoltam, hogy a Home nincs annyira agyon biztosítva. Szerintem semmi szükségem a Pro összes szolgáltatására, mert csak játszom, filmet nézek, zenét hallgatok és internetezek a gépemen. Vagy egyszerűbb ha veszek egy home kulcsot?

Hát nekem még soha nem csinálta. mindig Home, Home N, Pro, Pro N......
És az USB-t a MediaCreationTool-al csináltam/lom, jó ideje.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.10.15. 23:33:55

Dzsini
Mivel telepítéskor nem kell megadni, így az automatikus aktiváláskor az lesz belőle, ami oda való.

When you create a bootable USB of Windows 10 using the ISO and attempt to install Windows 10 from it, the setup of Windows 10 automatically checks your BIOS/UEFI for embedded product key (if available), and installs the right version based on its findings. And when you are installing Windows 10 on a new PC or on a PC without the embedded product key, it displays the prompt asking you to select the edition of Windows 10 that you would like to install.

In simple words, for instance, if you had previously activated Windows 10 Home edition on the PC, when you run the setup of Windows 10, it automatically installs the Home edition without allowing you to select the edition.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.15. 19:15:03

Igaz 50% esélyem van hogy eltalálom. ha nem akkor mehet az újratelepítés...

bon
pl. feltelepíted?

Hogy lehet megtudni, hogy egy alaplaphoz milyen win 10 oprendszert aktiváltak? (Home,Pro)

Dzsini
Nekem meg felment, és nem bántott semmit (nem volt úgy áthelyezve saját dokumentum mappám, ami problémás volt). Azóta a külön javítás is megjött hozzá, ami visszaállította volna ami elkeveredett.

Dante73
Nekem telepíteni akarta a kis mocsok... Letiltottam, de ez nem mentesít attól, hogyha majd kijön, engedélyezem, feltelepül, visszaállok 1803-ra, és megint lefrissítem.
Köszönjük picipuha. (Van egy tippem, miről nevezte el a bill a cégét...)

http://www.freetvmaci.info/

Köszi.

Dzsini
újra? amikor átnézték hogy több olyat nem csinál, mint elsőre :)

Hivatalosan mikor is fog kijönni a 1809?

A Havi frissítés óta nem tudom használni a start keresőt, van valami megoldási tippetek? (már megint 1 gond, és még ki se jött a 1809...)

Jim Morrison
media feature pakkot is visszavonták... addig nem megy shadowplay <#boxer>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

KranaZoli
Egyébként, amolyan "Hobo Blues Band - Vészbanyák dala" érzés fogott el.

7. Újszülött kisujja körme, Ide mind a sűrű löttybe, Tigris bele kell még bele, És szörnyű lesz az ereje

Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.09. 22:57:53

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Nem nekem kell mondani, hogy Isten szeret. Mondd annak a kislánynak, akit éjszaka 3x erőszakolt meg az apja, vagy egy ártatlannak elítéltnek, hogy van igazság.

Ergó, ezt mondd azoknak, akiket érintett.

Miért komoly? Mert mai napig hallgatás van és nincs gyógyír. Ezek után pöttyet paradoxon egy MS Workshop előadást úgy kezdeni, hogy első helyen a biztonság. Mert az van prioritásban az első helyen. Első hírnöke volt a Windows 10 update-je. Mindenek felett, mindenek előtt.

Azért ha van rá módod és lehetőséged, kérdezz meg pl. egy TechNet-es MS rendszermérnököt, hogy vajon-e akkora súlya, mint amekkora különbség van Fekete Pákó és Gangxsta Zolee között. Ugyebár, csak egy nüansznyi.

Megoldja a Microsoft a Windows 10 legújabb frissítése okozta adatvesztést

Khm, khm, ... Igen, ez egy minőségi support. Talán még nem íródtak felül az adatok...

"Tekintve a hiba súlyosságát, valószínűleg a redmondi óriáscég átalakítja majd a tesztelésre vonatkozó szabályait, elvégre az nem járja, hogy egy ilyen komoly gond csak úgy átcsusszanjon a minőség-ellenőrzésen."

Bizony-bizony. Nem is járja. Intreszting egy sztori ez, intreszting... enough.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.09. 22:48:51

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Vagyis csak vágólap,
És nem menti le sehová.., köszi.

bon
Szerintem nagyon túl liheged a dolgot, közel se annyira komoly mint amennyire feltünteted.

A súgót már értem, hogy miért nem vettem észre, sajátgépet, fájlkezelőt alig használok, de amúgy eddig egyszer se kattintottam félre, de szerintem azért mert én úgy csinálom, hogy az egér kurzort kivágom a jobb felső sarokba és így nem kell pozícionálni (sok programot teljes képernyőn futtatok..

bon
bill kombót nem kötelező használni, természetesen menthető, felhő szinkronizáció is engedélyezhető.

Ez így simán nem igaz, nekem a windows ajánlotta fel a funkció frissítést automatikusan, első nap.
Más kérdés, hogy fel is raktam, és hiba nélkül működik is.
KranaZoli
A Számítógép ikon. Nem program sugó.
Ez a Gép, na. Pontosabban. Sajátgép, stb...

Igen, de van még képmetsző is. Mondjuk a Sticky Notes felhőbe szinkronizálását elkezdtem használni. Ezt egy jó fícsörnek tartom.

"A Microsoft az automatikus frissítéseket egyébként még nem izzította be, vagyis a pórul járt felhasználók mind manuálisan kezdeményezték a frissítést. A másik tanulság, hogy a nagy frissítések előtt érdemes menteni az adatokat. "

Mondtam én, hogy ebből jogi perek lesznek. Már kezdődik a felelősség elhárítása...
Na, és ha a felhasználó kezdeményezte, akkor mi a pöcsöm van?

Én a történet, vagy érem azon oldalát nézem, hogy kellett ez nagyon az MS monopol helyzetének. Végre egy pofon, melyet saját maguktól kaptak.

De már mutogatnak a másikra?
Csak azt felejtik el, hogy közben a többi ujjuk maguk felé néz.
Illetve, gondolom, pisztolyt sem tartottak a fejükhöz, hogy publikálniuk kell!
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.08. 23:33:27

leállt a Windows 10 októberi frissítése
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.10.08. 22:35:08

A Windows+Shift+S kombó után.
A képet csak vágólapra teszi? vagy le is menti valahová?

bon
Melyik program aminek ott van a súgója? Amit én még kiszűrtam változást a képmetsző helyett megjelent egy új app metszett és vázlat, a képmetszőt megszűntetik.

Dante73
Nekem minden áron enterprise-t akar feltenni, hiába írtam át a registríben a megfelelő értéket...

http://www.freetvmaci.info/

KranaZoli
Nálam szerencsére a frissen újrahúzott 1809-es Workstation rendben működik.
Illetve pár apróság módosult. Igaz, viszonyítási alapom csak az update 1803-1809

Pl.: A Sajátgép mintha korábban a tartalomnál fehér lett volna (mint a vezérlőpult), most nagyon kellemesen sötét téma az egész. A Sticky Notes ajánlott fel szinkronizációt ide-oda-amoda, melyek nekem irrelevánsak, de update-nél nem emléxem ilyenre. De az is lehet, csak nem nyitottam meg az app-ot.

Most vannak akik használják a 1809.17763.1-es ill 1803-as build-et. Ez így elég kaka egy helyzet. Az biztos, hogy foltozni fogják a hibát és orvosolni, de kellett ez a "kis lecke" MS-nak. Amolyan virtuális 911.

Lenne egy kérdésem is:

Én vagyok gondolom a nagyon balfasz, de pl. bezárás sokszor a sugó ikonra kattintok. Ami pöttyet qrva bosszantó. Mondjuk fingom sincs, hogy minek az oda, de biztos kellett. Biztos.

Nem tudja vki, hogy a retekbe lehetne eltüntetni onnan?
Lehetőleg nem 3rd party és hasonló módokon. Gondoltam jobb klikk és lesz egy eltávolítás, de nincs.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.07. 23:05:44

Már visszacserélték az 1803-ra, én igaz letöltöttem az összes *.iso-t ami kellett nekem az 1809-sel. Gondolom, ha feltelepítem a W, akkor szerintem fog találni egy frissítést, ami ki fogja javítani. Nem szívesen tölteném le megint az összes *.iso-kat, azért mert a Microsoft elrontotta.
Most ha elindítom az 1809-t, kiírja, hogy töltsem le a legfrissebb verziót, ami nem más, mint az 1803.<#pias>
"..mi majd töröljük pótolhatatlan fájljait."

De sajnos nálam minden hiba előjön, ami csak előtud jönni..
Nem tud elkerülni a win10 hiba áradat..
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.10.07. 11:52:31

KranaZoli